Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant Yay sorunsalı????
BosphorusBoys
09-06-2010, 15:23
08 Civic Elegance sahibiym
18 Advan Racing
215/40/18 de Lastik dü$ünüyorum H&R 3,5 Yay
Yeri geliyor Sadece 2 Kişi yeri geliyor 5 Kişi biniyoruz Sürtermi ?????
Yay konusunda biraz düşüncem var
Honda Hangi yay daha iyi Oluyor??
bu konudada bilgilendirirseniz sewinirim..
devil_berk22
09-06-2010, 15:24
225-40-18 daha iyi olacaktır ;)
kardeş tavsiyem 17 al hem indirdinmi daha basık olur hemde sanırım araban 1,6 dır performans da daha az kaybın olur ;)
advanlar çok ağır değil 18 gider
ocean0636
09-06-2010, 15:27
3.5 hr alma sakın hr cok rezalet bır yay(bence) konfor+yol tutusu berbat..
Eıchbach 5cm al fazla basmıyor zaten onlerı 4cm arkayı 3cm basıyor..Hr de arka basık on havada sahın gıbı gezersın, eıchbach gıbı olamaz(ne goruntusu, ne konforu ne de yol tutusu ;) )..
215 40 18 degılde 225 40 18 dusun derım camurlugu daha ıyı doldurur..
Jantın ofsetıne gore 19'' veya 20'' jant da taksan surtmez, yeterkı osetı vs. dıkkat edılerek alınsın jant..
Sana en uygun secenek 18 jant +yay ıcın:
7.5X18'' ET42 Jant ve 5cm Eichbach Sportline yay.. Bu sekılde camurluk arasına 1 parmak gırmıyor ve 7 kısı de bınsen asla surtmuyor..
Edit:8 ve uzerı ofset ve et35 vs altı alırsan jantı 17 bıle surter..
H&R Çok sert Diye Biliyorum
ocean0636
09-06-2010, 15:30
Bende daha yumusak dıye bılıyorum Eichbach'dan
alla alla hr kullanan birkaç arkadşım eibacha geçti sert dediler ama :S kişiden kişiye fark ediyo yorumlar:D
Saro advan orjınal alıcaksa eyvalla
Saro advan orjınal alıcaksa eyvalla
orjinaldir herhalde ya :D
ocean0636
09-06-2010, 15:34
Sitemizin sponsorlarından olan SRK SHOP İzmir Eibach'ın Ege Bölge Dağıtıcısı olarak çalışıyor..
Uyelere ozel ındırımlerı vs. var..
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=42973
Edit: Kimseyi tanımam etmem sadece yaylarımı Srk'dan (piyasadaki en uygun fiyata) aldıgım ıcın tavsıye edıyorum çok da memnunum.. Bılınmeyen yerlerden yay almamanızı tavsıye ederım çakma vs. var pıyasada..
ocean0636
09-06-2010, 15:35
alla alla hr kullanan birkaç arkadşım eibacha geçti sert dediler ama :S kişiden kişiye fark ediyo yorumlar:D
Sert ıyıdır :icon_tup:
Hardcore :D:D
orjinaldir herhalde ya :D
hacım 3000 tl vermezler sanırım orjınalıne :D:D
ben fk kullanıyorum cıvıc ıcınde mutlaka vardır ıkısınden de ıyı gelıyor bana ama gercı arabadan da fark edebılır ama kullanan varsa paylaşır nede olsa
ocean0636
09-06-2010, 15:40
Eıchbach prokıt(3.5cm) dersen onuda sakın alma derım, o da hr gıbı arkayı basıyor goruntu pek hos olmuyor yol tutusuda tabıkı ecıhbach Sportlıne(5cm) gıbı degıl ama konforu orj'den bıle ıyı nerdeyse yanı, o konuda 10 numara hakıkaten..
Edit:7X17'' ET45 Jant, 215/45/17 lastikle 5000km boyunca 3.5cm Eıchbach kullandım, sonrakı 13.000km'dır de 5cm sportlıne kullanıyorum..
bende omp var çok temiz 400 km yapmadı :D 3.5 10 numara:D satılıkkkk
Hayretle yorumları okuyorum :)
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1467393#post1467393
bu da jantlar küçük bi öneri ama işini görürse anlaşırız ;)
Hayretle yorumları okuyorum :)
o nıye abi :beuj:
Engin abi HR Beğeniyo Bildiğim kadarıyla kullanıyorda sanırım en güzel en doğru yorumu kendisi yapar bence
ocean0636
09-06-2010, 15:44
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?p=1467393#post1467393
bu da jantlar küçük bi öneri ama işini görürse anlaşırız ;)
O lastıklerle fıyat harbıden super :)
yok kanka ne olucak işine yarayan alsın kullansın ticaretini yapmıyozkı aldık zevkını cıkardık işte ;)
BosphorusBoys
09-06-2010, 15:56
beyaz araca bu renk nasıl ghider ki ??
ocean0636
09-06-2010, 16:00
Bronz jant beyaza guzel olur aslında ama beyaza En cok beyaz jant gıdıyor, beyaz rpf1 takıcaksın aslında off süper olur :)
tek kelıme harıka olur dıyroum veya yandan bı foto gonder ben sana photosohpta oturtıyım
yok estafurullah bana laf düşmez.. şahin sahibiyim ben :)
Şaka bir yana dikkat ettiyseniz burada halen kulaktan dolma bilgilerle yazılıyor. Ben HR yi sert diye duydum, aa ben de yumuşak diye duydum şeklinde yorumlar yapılıyor ki aslında buna hayret ediyorum..
215 x 45 x 17 jant ve lastik takımı ile birlikte 3.5" H&R kullanıyorum.
En ufak bir sürtme yaşamadım.
Orjinal jantlarım 205 50 16 idi.
17" jantlara çıktığım için, 50 yanak kalınlığını 45 e indirdiğim için konforda pek tabiiki bir azalış oldu. Ancak benim için kabul edilebilir düzeyde idi.. Konforda aşırı bir sorun yaşamadım. Çok yumuşak olup virajlara girdiğimde de pinpon topu gibi sekmiyorum. Ki eibach larda olan bir konudur bu. Gayet memnunum aracımın basıklığından da konforundan da yol tutuşundan da..
Aslında burada kişinin beklentileri öne çıkıyor. Şu iyidir bu iyidir demekten öte,
* Kütür kütür giden esnemeyen bir araca mı sahip olmak istiyorsunuz?
* Benim için görüntü çok önemlidir ve benim zevkim de yollarda sürünen bir görüntüdür, yol bozukluklarını o tip yollara girmeyerek halledebilirim mi diyorsunuz,
* Görüntü de olsun, ancak çok da fazla sert bir aracım olmasın, başkalarının da konforunu (eşim annem babam aile vs) düşünmek zorundayım mı diyorsunuz? (Benim seçimim bu oldu)
şeklinde biraz daha geniş düşünmek lazım sanki? Siz ne dersiniz?
Ayrıca aşırı düşüklük isteniyorsa coil-Over alınmasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Stock amortisörlere 3.5" ten fazla takmanın sağlıklı olmadığını çoğu kişi söyler. Yürüyen aksamda üretim amacını zorlayıcı bir takım uygulamalar yapmak benim güvenlik anlayışıma ters bir durum.
1.5 yıldır dünya üzerindeki hemen hemen tüm yabancı forumlar dahil her yerde civic ile ilgili tüm güncel konuları ve teknolojileri bu güne kadar takip ettim, takip etmeye de devam ediyorum. Tüm bu araştırmalar ve gerçekten "bilir kişiler" in referansları sonucu 3.5 H&R tavsiye ettim Hüseyin kardeşime. Abi çok iyi basıyor şunu al gibi yorumlar değildi bunlar..
Memnun olmadığım bir ürünü tavsiye etmem sonuçta ki 65km/h ile spin attığım virajlara artık 110km/h ile girdiğim gibi çıkıyorsam H&R ye kötü denmesi benim için tuhaf bir durum haline gelir.. :)
Lastik yarma (40 yanakta yaşanması muhtemel)
Performans azalışı, (3-4 bin TL lik jantlar haricindeki jantlarda mutlaka yaşanacaktır)
Yakıt tüketimi yüksekliği (Bknz yukarıdaki açıklama:) )
Alt takımların zorlanması ve
Jant yamultma gibi sorunların yaşanmaması ve aracın sağlıklı bir şekilde kullanılması anlamında da 17 jant tavsiye ettim.
18 de tercih edilebilir ama bahsettiğim gibi biraz keyfi işler bu konular :)
Görsellik bir yere kadar, önemli olan kullanılabilirliğidir bana göre.. 20 jant takan da var ama 30 yanak lastikle kullanamadıktan sonra çok bir anlam ifade etmiyor benim için görselliği..
BosphorusBoys
09-06-2010, 16:18
En önemlisi ztn Raatlık..
Çünkü Gündelikde Olmasa Kullanıyorm ßu Aracı
Hem Görünü$ hem konfor İstiyorum..
17 ile 18 Arasında Kararsızım.. Ama Bakınızki İlerleyen ghunlerde göreceğim bende ne takacağımı :)
ocean0636
09-06-2010, 16:20
O sahın gıbı basıyor olayını ben uydurmuyorum uye oldugum honda forumundakı herkez aynı goruste.. Vırajda sekme gıbı bır olay olsa benım basıma gelırdı yol tutus konusunda tum sınırları zorlarım, o dedıgınız sekme olayı coıl yaylarda dıp basıkken olan bır olay ;)
Ayrıca eıchbach en cok basan yay degıl! Bu arabayı en cok basan yay coıl-ex 5cm'dir(eıchbachdan önü belırgın 1.5-2cm daha alcaltıyor)
Yol tutus, yumusaklık-sertlık, konfor olayını da ben kafamdan uydurmuyorum heralde eıchbach soyle hr boyle dıye..
Hr den eıchbach a gecen bır arkadasımızın yorumlarından yola cıkarak yazdım.. HR nın her cukurda kasısde küt küt dite vurdugunu ses yaptıgını vırajlardada aptal aptal yattıgını soyluyor..
Orj amartısorde coıl ex vs gıbı yaylar ıcın guvensız dıyebılecegımız tehlıkelı durum soz konusudur fakat eıchbach fazla basmadıgı ıcın kesınlıkle bu durum soz konusu olmaz..
Size tavsıyem eıchbachlı ve hr lı bı araca bınıp ona gore karar vermenız yonunde..
Edit: Konfor konusunda eichbachla hr yı kıyaslamak enteresan dogrusu.. 10 yasındakı yegenım bıle bılıyor eıchbach'ın hr'den konforlu bır yay oldugunu
herkes görsün diye hüseyın kardesım buraya koyuyorum ok
http://img717.imageshack.us/img717/6899/getattachmentcopy.jpg
emirhan sph
09-06-2010, 16:21
Şaka bir yana dikkat ettiyseniz burada halen kulaktan dolma bilgilerle yazılıyor. Ben HR yi sert diye duydum, aa ben de yumuşak diye duydum şeklinde yorumlar yapılıyor ki aslında buna hayret ediyorum..
17" jantlara çıktığım için, 50 yanak kalınlığını 45 e indirdiğim için konforda pek tabiiki bir azalış oldu. Ancak benim için kabul edilebilir düzeyde idi.. Konforda aşırı bir sorun yaşamadım. Çok yumuşak olup virajlara girdiğimde de pinpon topu gibi sekmiyorum. Ki eibach larda olan bir konudur bu. Gayet memnunum aracımın basıklığından da konforundan da yol tutuşundan da..
Aslında burada kişinin beklentileri öne çıkıyor. Şu iyidir bu iyidir demekten öte,
* Benim için görüntü çok önemlidir ve benim zevkim de yollarda sürünen bir görüntüdür, yol bozukluklarını o tip yollara girmeyerek halledebilirim mi diyorsunuz,
* Görüntü de olsun, ancak çok da fazla sert bir aracım olmasın, başkalarının da konforunu (eşim annem babam aile vs) düşünmek zorundayım mı diyorsunuz? (Benim seçimim bu oldu)
Ayrıca aşırı düşüklük isteniyorsa coil-Over alınmasının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Stock amortisörlere 3.5" ten fazla takmanın sağlıklı olmadığını çoğu kişi söyler. Yürüyen aksamda üretim amacını zorlayıcı bir takım uygulamalar yapmak benim güvenlik anlayışıma ters bir durum.
1.5 yıldır dünya üzerindeki hemen hemen tüm yabancı forumlar dahil her yerde civic ile ilgili tüm güncel konuları ve teknolojileri bu güne kadar takip ettim, takip etmeye de devam ediyorum. Tüm bu araştırmalar ve gerçekten "bilir kişiler" in referansları sonucu 3.5 H&R tavsiye ettim Hüseyin kardeşime. Abi çok iyi basıyor şunu al gibi yorumlar değildi bunlar..
Memnun olmadığım bir ürünü tavsiye etmem sonuçta ki 65km/h ile spin attığım virajlara artık 110km/h ile girdiğim gibi çıkıyorsam H&R ye kötü denmesi benim için tuhaf bir durum haline gelir.. :)
Performans azalışı, (3-4 bin TL lik jantlar haricindeki jantlarda mutlaka yaşanacaktır)
Jant yamultma gibi sorunların yaşanmaması ve aracın sağlıklı bir şekilde kullanılması anlamında da 17 jant tavsiye ettim.
Görsellik bir yere kadar, önemli olan kullanılabilirliğidir bana göre.. 20 jant takan da var ama 30 yanak lastikle kullanamadıktan sonra çok bir anlam ifade etmiyor benim için görselliği..
Cok guzel bi acıklama olmus eline saglık hocam.
Teknik veriler olarak hr eibach dan daha serttir ancak bu hissiyat araclarda marka ve modele gore degisir cunk aracların suspansiyon yumusaklıklarıda farklıdır byuzden farklı araclar uzerınden yorum yapmak yanlıs olur.
bence onnumara 5 yıldız dostlar sızce ;)
@ocean0636
Sevgili Arkadaşım.. Benim bakış açımla sizinki çok ama çok farklı..
Benim tek derdim aracın "basması" değil..
Çok daha geniş değerlendirmeler yapıyorum. Tekrar okumanızı tavsiye ederim.
BosphorusBoys
09-06-2010, 16:23
ahh bir ikisini ßir arada ßulsam ßinecemde :)
ocean0636
09-06-2010, 16:27
@ocean0636
Sevgili Arkadaşım.. Benim bakış açımla sizinki çok ama çok farklı..
Benim tek derdim aracın "basması" değil..
Çok daha geniş değerlendirmeler yapıyorum. Tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Mesajımı tekrar okumanızı tavsiye ederim :icon_tup:
Aracı basmak ısteseydım coıl ex alırdım.. Benım olayım ılk yol tutus sonra konfor daha sonra basıklık.. (Yukarıdakı mesajımda yazdıgım uzere)..
Edit: Basıklıgı severım ama guvenlıgımlede oynamam bunun ıcınde coılover kit(Xyz Street) alıcam yakında..
ocean0636
09-06-2010, 16:31
ahh bir ikisini ßir arada ßulsam ßinecemde :)
Cogunlugun yorumunu dıkkate alırsın, o zaman :icon_tup:
Yay konusunda tecrübeli yeni civic sahıbı arkadaslarımız daha var, bu gun yarın onlar gorunce yazarlar konuya dusuncelerını...
Hangi mesajı? Şahin e benzettiğinizi mi (basıklıktan mütevellit)
Yoksa 5cm olanın daha iyi basacağını mı,
Yoksa HR nin rezil ötesi saçma sapan bir marka olduğunu mu?
O kadar çok mesaj yazmışsınız ki bilemedim hangisini okuyacağımı..
Tekrar ediyorum benim olaylara bakış açım çok daha farklı.. Bazı arkadaşlar anladı zaten..
Eibach ı kötülemiyorum bu arada.. İyi yaydır.. Lakin ben H&R tavsiye ederim. Kendim kullandığım için de değil.. Daha iyi olduğunu bildiğim için..
Bir de takılacak iki yay vardır, H&R ve Eibach tır bunların markaları da.. Diğer markalar bu iki markanın muadilidir.
Neyse..
Peki siz daha iyi bilmiş olun.. :) Burada bişeyleri yarıştırmak çok anlamsız zira..
Bilgilerimi paylaşmak belki birilerine yardımcı olmak, zamanında benim verdiğim yanlış kararları başkaları vermesin, zaman ve maddi kayba uğramasın diye yazıyorum yoksa ne zaman tüketirim ne de emek harcarım..
Bu kadar kelam yeter :)
Sevgiler saygılar herkese..
BosphorusBoys
09-06-2010, 16:35
ßekliyorum onlarında dü$üncelerini işin açıkcası
ßrz zmnım war ßakalım bakim kısmet her$eyh.
ocean0636
09-06-2010, 16:39
O sahın gıbı basıyor olayını ben uydurmuyorum uye oldugum honda forumundakı herkez aynı goruste.. Vırajda sekme gıbı bır olay olsa benım basıma gelırdı yol tutus konusunda tum sınırları zorlarım, o dedıgınız sekme olayı coıl yaylarda dıp basıkken olan bır olay ;)
Ayrıca eıchbach en cok basan yay degıl! Bu arabayı en cok basan yay coıl-ex 5cm'dir(eıchbachdan önü belırgın 1.5-2cm daha alcaltıyor)
Yol tutus, yumusaklık-sertlık, konfor olayını da ben kafamdan uydurmuyorum heralde eıchbach soyle hr boyle dıye..
Hr den eıchbach a gecen bır arkadasımızın yorumlarından yola cıkarak yazdım.. HR nın her cukurda kasısde küt küt dite vurdugunu ses yaptıgını vırajlardada aptal aptal yattıgını soyluyor..
Orj amartısorde coıl ex vs gıbı yaylar ıcın guvensız dıyebılecegımız tehlıkelı durum soz konusudur fakat eıchbach fazla basmadıgı ıcın kesınlıkle bu durum soz konusu olmaz..
Size tavsıyem eıchbachlı ve hr lı bı araca bınıp ona gore karar vermenız yonunde..
Edit: Konfor konusunda eichbachla hr yı kıyaslamak enteresan dogrusu.. 10 yasındakı yegenım bıle bılıyor eıchbach'ın hr'den konforlu bır yay oldugunu
Tekrar ediyorum benim olaylara bakış açım çok daha farklı.. Bazı arkadaşlar anladı zaten..
Neyse..
Peki siz daha iyi bilmiş olun.. :) Burada bişeyleri yarıştırmak çok anlamsız zira..
Bilgilerimi paylaşmak belki birilerine yardımcı olmak, zamanında benim verdiğim yanlış kararları başkaları vermesin, zaman ve maddi kayba uğramasın diye yazıyorum yoksa ne zaman tüketirim ne de emek harcarım..
Hala sahın vs benzetmesıne takılıyorsunuz aracınızın basına gıdıp on ve arka camurluk arası mesafe farkına bakarsanız anlarsınız demek ıstedıgımı, aynı seylerı 2. kez yazıyorum bahsettıgım mesaj yukarıda bakın ordada yazdııgım gıbı ben kendı kendıme uydurmuyorum sahın vs gııbı dıye suanda en unlu honda forumlarından bırısınde bu benzetme mevcut..
Ben arkadasın kotulugunu ıstıyorum parası bosa gıtsın ıstıyorum ya haklısınız, o yuzden bır suru yorum yazdım..
Hr kullanıp eıchbach a gecen bır suru kısı duydum ama eıchbach dan hr ye gecen kımseyı gormedım duymadım su ana kadar, arkadasta hr alıp 2 gun sonra eıchbachlı bır araca bınıp kafasına vurmasın dıye ugrasıyorum yoksa banane ben eıchbach dıstırıbıtorumuyum..?
ya kımse bıze elıne saglık demıyor ustune bıde yıne hararetlenıyor ortalık :D:D
hadı yaa adama yardımcı olucaktık hani ;)
ocean0636
09-06-2010, 16:42
Dostum arada kaynadı senın foto :D.
Elıne saglık guzel olmus :).
nasıl olmuş jantlı halı
Tebrikler çok başarılı :)
maverick2305
09-06-2010, 17:05
arkadaşlar konu açılmışken sorayım Volk CE 28 replica bulma şansımız var mı 16 inc ?
http://www.ressim.net/e/upload/b5fd5209.jpg (http://www.ressim.net)
arkadasalar butun yorumları okudum oncelıkle yay olayı her arabada farklılık gostermektedır bunun yanında bende neredeyse 1 sendır aracıma yay takıcam bırısı dıyo h&r tak mukemmel oburu dıyor eıbach tak super fakat benım vardıgım sonuc en sonunda bır hondacı arkdasımdan geldı aracının basıklıgını cok begendım ve kendısı h&r marka 3.5 cm kullandıgını soledı bende h&r takıcam. kendımde gordum honda cok guzel duruyordu ve son olarak pıyasadakı en ıyı yay eıbach ve h&r dıgerlerı daha populer bu yaylara gore ve ıkıncı olrak vardıgım sonuc eıbach konforu daha ıyı ama takıldıgında ozelııkle 3.5 cm hıc yay takmamıs gıbı bır goruntu cıkıyor en azından seat leon audı a3 te taktık gorduk. h&r ıse bmw 320 corsa ve honda cıvıcte gordum gayet guzel dusurmusutu :)
ocean0636
09-06-2010, 17:14
arkadasalar butun yorumları okudum oncelıkle yay olayı her arabada farklılık gostermektedır bunun yanında bende neredeyse 1 sendır aracıma yay takıcam bırısı dıyo h&r tak mukemmel oburu dıyor eıbach tak super fakat benım vardıgım sonuc en sonunda bır hondacı arkdasımdan geldı aracının basıklıgını cok begendım ve kendısı h&r marka 3.5 cm kullandıgını soledı bende h&r takıcam. kendımde gordum honda cok guzel duruyordu ve son olarak pıyasadakı en ıyı yay eıbach ve h&r dıgerlerı daha populer bu yaylara gore ve ıkıncı olrak vardıgım sonuc eıbach konforu daha ıyı ama takıldıgında ozelııkle 3.5 cm hıc yay takmamıs gıbı bır goruntu cıkıyor en azından seat leon audı a3 te taktık gorduk. h&r ıse bmw 320 corsa ve honda cıvıcte gordum gayet guzel dusurmusutu :)
Haklısın sonunda duzgun bır yorum geldı :)
Eıchbach konforlu fakat hr gıbı basmıyor yanı ıkısınınde 3.5cm ını dusunursek hr cok basıyor..
En bastada demıstım zaten 5cm eıchbach 3.5 hr den azıcık fazla basıyor :)
Sonunda düzgün bir yorum geldi ha :)
Kaç aydır civic sahibisin? 4? 5? 7?
ya da şöyle sorayım..
Ehliyet kaç yıllık? 1? 1.5? 2?
Bazen çok eğlendiriyor şu forum beni :) :)
ocean0636
09-06-2010, 18:21
9 aydır 2010 premınıum sahıbıyım.
Ehıyetı bosver arabayı ehlıyet surmuyor.. Sımdı cevap yazıcam ama yalan soluyorum gıbı anlasılacak yada tepkı gorucem bu yuzden ben cevaplamıyım..
Cevremdekı kısılere ant. grubundan tanıdıklara sorabılırsın benı, (NASIL KULLANDIGIMI VS.)
Dahada konuya cevap yazmıyorum, konuyu açan arkadaşla msnden gayet guzel muhabbet edıyoruz..
Benle derdi olan varsa 0532 607 63 17 ;)
nakayama
09-06-2010, 18:25
Sonunda düzgün bir yorum geldi ha :)
Kaç aydır civic sahibisin? 4? 5? 7?
ya da şöyle sorayım..
Ehliyet kaç yıllık? 1? 1.5? 2?
Bazen çok eğlendiriyor şu forum beni :) :)
sen her konuyu boyle karıstırmak zorundamısın arkadas burda yalanmı söylüyor ;) Sen kaç yıllık söförsün ?? Her 5 10 yıllık ehliyeti olan çok iyimi kullanıyor yada bilgi sahibi oluyor.Yeni civic hakkında nekadar bilgin var peki :soru:
sonradan devreye girip maydonoz olma sen.. sana ne?
mesajı şikayet edildi vatandaşın..
nakayama
09-06-2010, 18:28
sonradan devreye girip maydonoz olma sen.. sana ne?
mesajı şikayet edildi vatandaşın..
nasıl banane burası forum değilmi az önce kendin dedin :) İstediğimi düşüncelerimi yazamam diye bi kuralmı var :soru:
BosphorusBoys
09-06-2010, 18:28
tmm arkada$lar Devam etmeyelim bu kdr konu nereden nereye gheldi
herkesin zevki ayrıdır farklıdır
herkesde kendi beğendiğini sunmu$tur..
BosphorusBoys
09-06-2010, 18:30
nasıl banane burası forum değilmi az önce kendin dedin :) İstediğimi düşüncelerimi yazamam diye bi kuralmı var :soru:
sunu$ tarzın yanlış arkada$ım.
Güzel Açıklama Teşekkürler
Eibach ı kötülemiyorum bu arada.. İyi yaydır.. Lakin ben H&R tavsiye ederim. Kendim kullandığım için de değil.. Daha iyi olduğunu bildiğim için..
Bir de takılacak iki yay vardır, H&R ve Eibach tır bunların markaları da.. Diğer markalar bu iki markanın muadilidir.
Neyse..
abi okadar çok mesaj yazmışsınız vs derken yanlış bilgi sahibi olabiliriz siz kulanıyorsunuz yorumunuzu söylersiniz fakat bu tarz biraz ezici geldibilmemk ayıp birşey değil sonuçta bilmeyen kişi kulağna kendi araştırmaları sonucunda gelen yorumlar ile sonuçta hareket eder mert sende biraz sakin osan iyi olur böyle tartışma gerektircek bir konu yok ortayı bulun gitsin coil ex takın coil ex eibach ile aynı kalitede bir yay hadi yeni bir konu :D biz ithal ediyoruz istanbl ünisinde eibach ve coil ez teste alınabilir:Dhehe
9 aydır 2010 premınıum sahıbıyım.
Ehıyetı bosver arabayı ehlıyet surmuyor.. Sımdı cevap yazıcam ama yalan soluyorum gıbı anlasılacak yada tepkı gorucem bu yuzden ben cevaplamıyım..
Cevremdekı kısılere ant. grubundan tanıdıklara sorabılırsın benı, (NASIL KULLANDIGIMI VS.)
Dahada konuya cevap yazmıyorum, konuyu açan arkadaşla msnden gayet guzel muhabbet edıyoruz..
Benle derdi olan varsa 0532 607 63 17 ;)
mert yakışmıyo bu tarz şeyler sana lütfen
sen her konuyu boyle karıstırmak zorundamısın arkadas burda yalanmı söylüyor ;) Sen kaç yıllık söförsün ?? Her 5 10 yıllık ehliyeti olan çok iyimi kullanıyor yada bilgi sahibi oluyor.Yeni civic hakkında nekadar bilgin var peki :soru:
ciddimisin bilmiyorum ama Engin bey yüzdeye vurursak civic konularında her zaman mantıklı mesajlar atıyo dikkatle okudum şuana kadar konulardaki mesajlarını güzel ve doğru bilgiler var
çıkışınız biraz sert bu bir yorum değil insanı kışkırtıcı bir mesaj
devil_berk22
09-06-2010, 20:02
Yahu arkadaşın öncelikle ne istediği önemli olan ! Tartışıcak veya bu iyi bu kötü denecek bir ortam yokki ? her yayın kendisine göre karakteristik özellikler var ! Örneğin ; eibach ve h&r konfor ağırlıklı yaylardır , coilex marka yaylar basılma özelliğyle öne çıkmış bir yaydır , apex pist yayıdır ancak konfor yoktur vs. diğer yay markalarınında özellikleri değişmektedir lütfen o iyi bu kötüden ziyade istenilen aranan özelliğe göre tavsiye edelim. yoksa her yayın hitap şekli farklıdır.
Yahu arkadaşın öncelikle ne istediği önemli olan ! Tartışıcak veya bu iyi bu kötü denecek bir ortam yokki ? her yayın kendisine göre karakteristik özellikler var ! Örneğin ; eibach ve h&r konfor ağırlıklı yaylardır , coilex marka yaylar basılma özelliğyle öne çıkmış bir yaydır , apex pist yayıdır ancak konfor yoktur vs. diğer yay markalarınında özellikleri değişmektedir lütfen o iyi bu kötüden ziyade istenilen aranan özelliğe göre tavsiye edelim. yoksa her yayın hitap şekli farklıdır.
kesınlıkle katılıyorum su cok ıyıdır yazcak tecrubeye sahıp degılım fakat eıbach ıle h&r konfor ozellıklıdır bırı dusurur bırı cok dusurmez arkdasımız yukarıda yazmıs o zman eıbach 5 cm takıcan basmsı ıcın ama sanırsam 5 cm takınca yolda zıplama cok oluyore yanlıs bılıyorsam kusra bakmayın ve su konuyu lutfen baska yerlere tasımayalım herkez bılgılerını paylassın bızde bıseyler ogrenelım :9
herkesin kendine göre bir deneyimi ve konfor yapısı vardır en baştada dediğim gibi yani:D
üzersin arabanı bence 17 ile yanakta 45 çık
devil_berk22
09-06-2010, 20:40
eğer çok konfor istiyorsan orj. geziceksin yok konfor olsun yol tutuş olsun dersen paraya kıyıp koni alıcaksın olay budur yay may hikaye açıkcası
abi okadar çok mesaj yazmışsınız vs derken yanlış bilgi sahibi olabiliriz siz kulanıyorsunuz yorumunuzu söylersiniz fakat bu tarz biraz ezici geldi bilmemek ayıp birşey değil sonuçta
Canım benim benim derdim ezmek değil.. Madem burada yazdıklarımı okuyorsun, ezmek gibi bir amacımın olmayacağını tahmin edersin. :)
Ben zaten ilk mesajımda yazdım yazacaklarımı yardımcı olsun bilgiler diye.. Yine soru olsun başka konularda da yine yazarım. Sıkılacak derecede gereksiz derecede bilgi sahibiyim bu canına yandığımın civic i için.. Paylaşırım zevkle..
Yeniler değil ama eski hondacı arkadaşlar bilir beni nasıl konular açtığımı, hangi konuları yazdığımı.. Tech te de diğer forumlar kaynaklı beni tanıyan baya kişi vardır..
Lakin bazı kişilerin yaşlarından mıdır, tecrübe eksiliğinden midir ya da başka bir durumdan mıdır bilmiyorum, 3 gün önce honda sahibi olmuşlar 30 yıllık şoför gibi yazıp çizmeleri daha kim olduğunu bilmediği, baya bodoslama başkalarına sordukları kişilere anlamsız davranışlar içerisine giriyorlar.. Sonra okuduklaırnı da anlamıyorlar.. O zaman da cevaplarını alıyorlar..
Hayır daha dün bir bu gün iki.. Bilgileriyle 1 sıkımlık mermisi var, makinalı tüfeğin karşısına geçiyor.. Enteresan gerçekten..
Vatandaş telefonunu falan yazmış tamam eyvallah, hodri meydan demiş, ona da eyvallah da.. Hayır anlamadığım, benim de kanım deli aksa ne olacak? Kiminle konuştuğunu, bilmeden öyle telefon numaraları internette verilmez.. Onu da kanının deli akmasına veriyorum.. Adı üzerinde işte delikanlı..
Herkese sevgiler :)
H R sert kaliteli ama arkayı biraz fazla basıyo öne göre
Fk 40mm oda arkayı biraz fazla basıyo 6 , 4 FK hala çıkmadı :)
Apexi arkayı fazla basıyo belli süre sonra arka yaylar ses yapmaya başlıyo
Tein kafayı iyi basıyo ses yapıyo kaliteli bir yay olmasına üstünde orjinalden hortumu olmasına rağmen.
Vogland ses yapıyo
Coil-ex çok ii basıyo özellikle ön tarafı ama ses yapıyo kötü derecede hortumla sesi kesen arkadşım var
Eibach Prokit arkayı basıyo şahin hesabı :)
Eibach Sportline ön le arkayı hemen hemen aynı basıyo 1 er parmak boşluk var öndede arkadada konforu güzel bana göre 225 40 18 lastikle kullanıyorum.
yaklaşık 1 sene yay konusunu araştırdım kullanan arkadaşlarla görüştüm en iyi H R ve Eibach yeni civicler için ses yapmıyo ve kaliteli yaylar.
Jant+yay
18*7.5 Lenso Ls 31 modeli 225/40/18 Kumho ku25 yay coil-ex 5cm
http://img52.imageshack.us/img52/8483/img1556.jpg
205 50 17 50mm eibach sportlıne
http://img214.imageshack.us/img214/1796/ndvd049.png
Jantlar 225*40*18 Sedan Type R ( enkei ) - Bridgestone Potenza RE070 - H&R 3,5
http://img687.imageshack.us/img687/5625/6436.jpg (http://img687.imageshack.us/i/6436.jpg/)
17" O.Z ULTRALEGGERA jant.225*45*17 impetus sport lastik.H&R 3,5 yay.
http://img194.imageshack.us/img194/2039/24092009778.jpg (http://img194.imageshack.us/i/24092009778.jpg/)
215/45/17 jant+lastik 3.5cm eichbach yay mevcut
http://i690.photobucket.com/albums/vv269/ocean0636/DSC04768-1.jpg
[/quote]
eibach sportline yaylı olan resmi
http://i690.photobucket.com/albums/vv269/ocean0636/DSC02868.jpg
215/45/17 advan bronz coil-ex 5cm
http://img188.imageshack.us/img188/2743/p1010458p.jpg (http://img188.imageshack.us/i/p1010458p.jpg/)
H&R 3.5 cm yay,mir 17" jant maxxis 225-45-17 lastik
http://img521.imageshack.us/img521/5285/img00047201002161926.jpg[/URL]
motegi ff7 jant 225 40 18 lastik tein 3.5 cm yay resim bıraz kotu ama ıdare eder.. tein kafayıda basıyor ama cok ses yapıo bıldıgınız gıbı.
http://www.ressim.net/out.php/i693016_img00047.jpg (http://www.ressim.net)
3,5 tein, 225/45/17 marshal, kosei opmagnum jant
[]http://i1003.hizliresim.com/2010/3/28/1660.jpg[/img]
Eibach Sportline 225/40/18 kumho RC wedsport
http://img156.imageshack.us/img156/7458/img0391.jpg
bende 2.5 yıldır fd cıvıce bınıyorum.ilk basta tein yay alıcaktım fakat bazı arkadaslarda ses sorunu oldu bazılarında ses yoktu nedenını bılmıyorum 2yıla yakın yay arastırdım neredeyse hr kullanan bazı arkadaslardada ses problemı vardı ısteyene kullanıcı ısımlerını verebılırım dier sitelerden bazı arkadaslar tanıyordur belkı!eibach alıpta memnun olmuyan bir kişi bile gormedim diyebilirim.hr alıpta teinle deiğiştiren gordum ama.buarada biraz gerginlik olmus sakin olun beyler bukadar gerilicek bişi yok ortada herkes istediğini alır kullanır
aynen hr bazılarında ses yapıyodu mturk muhareem abinin arabada fd2 jantlı fitosun araba direksiyonu çevirirken bende anlamadım bazen ses durumu oluyo hr larda eibach sportline derim ben sorunsuz
ne olmuş burda yaa:D adamın konu benım jantlar hee :D:D
arkdaslar hazır konu acılmısken sormak ıstedım bu yayların ustune hortum takmanın amacı nedır takmazsak nolur takarsak nolur?
Low-Rider
09-06-2010, 22:31
fd2 ctr jantlı fenalarda ya , maslakta görmüştüm bir jant bukadar güzel olabilir
arkdaslar hazır konu acılmısken sormak ıstedım bu yayların ustune hortum takmanın amacı nedır takmazsak nolur takarsak nolur?
ses kesme amaclı takılıyor hortum eibach larda kendinden var zaten
fd2 ctr jantlı fenalarda ya , maslakta görmüştüm bir jant bukadar güzel olabilir
dostum arkadaş ebayden getirene kadar varını yoğunu yatırdı harbiden maşallahı var
herkes görsün diye hüseyın kardesım buraya koyuyorum ok
http://img717.imageshack.us/img717/6899/getattachmentcopy.jpg
bunun neyi var :D:D bu guzel degılmı :D:D
Engin abi kesinlikle Sana çıkışmıyorumda yanlış anlama zaten sadece kafama takılan bir noktayı söyledim ve açıklamasını aldım mertçim senide gerçekten tanıyorum özünde böyle biri değil engin abi buna seninde inanmanı isterim mert(ocean Nckli arkadaş) gerçektn iyi ve saygılı bir arkadşımız gerek yok böyle şeylere
modulo kiti var maşşallah
BosphorusBoys
10-06-2010, 08:02
modulo kiti var maşşallah
Arkada$ım Resimli anlatımın için Çok t$k Ederim
Konfor ve Duruşuda ßnm için Çok Önemliydi..
Saolasın..
resımlı anlatım cok guzel olmus bence sportline uygun gıbı duruyor
by serçe
07-12-2010, 14:55
Eichbach çok sekiyor H&r :icon_tup: iyi bence honda da
serqan23
07-12-2010, 16:01
18 alıp arabanı bayıltma bence 17 al pasa pasa bas arabayı. 45 yankla iyi gider. yayda da eıbach tan uzak dur =) 3.5 lugu duz yolda öle kotu sekıyo kı koltukların yakında konusmaya baslar wallahi =)
BosphorusBoys
07-12-2010, 16:16
Konu Hortlamis..
Ama fd6 için en ghuzel Jant lastik ve yay secimlerden biri olacakdır..
ben aracıma kıyıpda Taktırmamısdım..
Yeni sahibi ne yaparsa yapsın :)
aynen hortlamış eibach sert filan değil yeni civic için gayet konforlu her araca göre değişiyo yayın durumu hr fd6 kasalar için daha sert en ideal yay eibach sportline 50mm diye geçiyo ama 3.5 luk kadar anca basıyo.