Orijinalini görmek için tıklayınız : "2010 Paso Hakkında
StyleALP
10-06-2010, 09:11
Selamlar;
Bildiğiniz üzere pasoları 2010 sürümüyle yenilenerek kullanıma sürüldü. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okullarda paso başvurusu yaptı, bende bunların içerisindeyim. :) Ama bundan sonra böyle yapmayacağım. Pasomu hala elimize ulaştırmadılar.
Pasoyu sınırsız olarak kullanmaktayız ve artık yeni pasolar çıktığından eskileri artık sıkıntı yaratmakta. Konuyu açmamın sebebi elinde yeni pasodan olup kullanmayan veya lazım olmayanlardan bir şekilde almak. :)
İlginiz İçin Teşekkür Ederim. :)
İyi Forumlar...
Yeni pasoların dağıtımına geç bayağı geç başlandı geçen sene ocak sonu gibiydi verildi bu sene 17 mayıstan itibarek dağıtıma başlandı.
Boost Up
10-06-2010, 09:38
Hayla değil hala bi kere:). Bende yeni paso var, "yeni pasodan olup kullanmayan veya lazım olmayanlardan bir şekilde almak. " ne demek:)? Öyle bir şey olmaz. Kaldıki, otobüslerde yazıyor, işte şu anda mevcut olan indirimli bilet ..... tarihine kadar geçerlidir diye. Bende yenisi var, çok otobüs kullanmıyorum öyle haftada 1, o zaman görüyorum. Yeni pasolarda, eski pasonuzdaki akbili verince 6tl kredi oluyormuş.
paso elime yeni geçti mor filan garip olmuş biraz :D
StyleALP
10-06-2010, 09:52
Ya o yazıyı görmedimde şimdi elimden alırlar felan gümbürtüye gitmesin. :D 2009 Eylül gibi başvuru yaptık hayla gelmedi ne biçim iş bu.
Bide bazı şöförler pasoyu kontrol ediyor resmine falan bakıyor haberiniz olsun
Low-Rider
10-06-2010, 10:31
Valla ben hala 4sene önce ki paso mu kullanıyorum:hehe: arada bir yakalıyorlar ama öğrendim artık taktikleri :D
Boost Up
10-06-2010, 10:32
Valla ben hala 4sene önce ki paso mu kullanıyorum:hehe: arada bir yakalıyorlar ama öğrendim artık taktikleri :D
:hahaha: neymiş abi:D?
taktıkleri açıklayalım lütfen bizimde pasolar ziyan olmasın :D
yavuz364
10-06-2010, 10:35
ben de önceden hersene başvuru yapıyordum ama artık taktiği buldum ;) 2 senede bir yeniliyorum, İETT teye kalırsan kaç ay pasosuz geziyorsun birde her sene oradaki rezilliği çekiyorsun :) bi otobüs şoförü ile kavga edip pasomu kırana kadar eski paso ile devam ediyorum ;)
StyleALP
10-06-2010, 10:36
ben de önceden hersene başvuru yapıyordum ama artık taktiği buldum ;) 2 senede bir yeniliyorum, İETT teye kalırsan kaç ay pasosuz geziyorsun birde her sene oradaki rezilliği çekiyorsun :) bi otobüs şoförü ile kavga edip pasomu kırana kadar eski paso ile devam ediyorum ;)
Gerçekten öyle Abi ya, bende ondan korkuyorum sınırsız gümbürtüye gitmesin.
Low-Rider
10-06-2010, 10:36
:hahaha: neymiş abi:D?
taktıkleri açıklayalım lütfen bizimde pasolar ziyan olmasın :D
Soğukkanlı olucan rahat binicen otobüse ahahah ama eskisi kadar fazla binmediğim için paslandık tabi:D
Yeni pasolar çpli okuma yöntemi olcağı için geç başlandı.
Benim bildiğim dağıtım bitti ?
omercanilica
10-06-2010, 10:37
bende eskı pasomu kullanıyorum parayıda bu yenı cola makınesı gıbı makınelerden yukluyorum hıc daha sıkıntı gormedım ben
StyleALP
10-06-2010, 10:43
Yeni pasolar çpli okuma yöntemi olcağı için geç başlandı.
Benim bildiğim dağıtım bitti ?
Evet, artık basmalı değil çipli.
Okulda yarısına dağıtım yapıldı yarısına yapılmadı. Okul bitecek nereden temin edicem bilmiyorum, yapacakları işin içine...
cok kasmaya gerek yok paso ıcın,ogrencılıgı dewam edenler bankaya harcını yatırıp netten basvuru yapabılırler,3-4 gunde cıkıyo zaten adamlar maıl bıle atıyolar gelın alın dıye,sectıgınız iett merkezınden gıdıp alabılyosunuz.Yanlısım yoksa yenılerı bursadakı sıstem gıbı olcakmıs ustunde akbıl flan olmıcak bundan sonra para yukleyıp,cıhaza goster gec tarzı bsey olcak suankı bıletler gıbı
StyleALP
10-06-2010, 10:47
cok kasmaya gerek yok paso ıcın,ogrencılıgı dewam edenler bankaya harcını yatırıp netten basvuru yapabılırler,3-4 gunde cıkıyo zaten adamlar maıl bıle atıyolar gelın alın dıye,sectıgınız iett merkezınden gıdıp alabılyosunuz.Yanlısım yoksa yenılerı bursadakı sıstem gıbı olcakmıs ustunde akbıl flan olmıcak bundan sonra para yukleyıp,cıhaza goster gec tarzı bsey olcak suankı bıletler gıbı
Aynen Abi şuan ki uygulama öyle daha güzel. Teşekkür ederim, dediğini yapacağım. Dediğim gibi okuldan bir daha bu tarz işlemleri yapmayacağım, kendim hallederim en kısa zamanda hallolur.
Sağolun...
Boost Up
10-06-2010, 10:48
Bende var yenisi pembe bembe..:D
Bende var yenisi pembe bembe..:D
evet hiç sorma amaçları ne anlamadım :D :D
her sene paso cıkarmaları da sacmalık,ustune hologram flan yapıstırsalar cok daha mantıklı olurdu bunca zaman
suprolla
10-06-2010, 11:18
her otobüste çipli paso okuyucu var mı yau ben ara ara olmayanlara denk geliyorum o yüzden daha yenilemedim ama doldururken her an git yenile dicek gibi bakıyor :)
e bide konyadan öğrenci belgesi alıp kara köye başvurması var bunun çok uzun iş olcak
Yenisi cipli oluyomus o zmn eski basmali okuyuculari kaldiricaklar mi metrobus ve metroda? Kaldirmicaklarsa strese girmeyelim hic bi paso icin kocaeline git ogrenci belgesi al fln
nitrO_Oxide
10-06-2010, 12:30
Bende bugun aldım bürodan baya gec verdiler..akbili 6tl karsılığında geri alıolar yenisi chipli olcak :)
31 temmuz son gün haberiniz olsun:)
Bende var ama daha kullanmadım hiç :) Şu eski paso daki akbil i verince 6tl alma işleminin bi süre sınırı varmı?
suprolla
10-06-2010, 12:52
31 temmuz son gün haberiniz olsun:)
o tarihten sonra vermicek mi yani?o zaman bi tane bulundurmak lazım tüh gene konyaya gitcez :o
nitrO_Oxide
10-06-2010, 13:20
31 Temmuzdan sonra iett ciler direk bakıcaklar eski gorurse anında alırlar haberiniz olsun :D
bende de yeni paso var cüzdanın önüne koyuyorum direkt okutup geçiyorum muavinle şöför tip tip bakıyor :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
taa 97 98 senesınde akbıl almıştım öğrenci hala onu kullanıyorum akbıl matık ten dolduruyorum :D kırk yılda bır yaya bıyere gıdersem lazım oluyo :p
başkasının pasosunu kullanırken yakalarsan kırıyolar pasoyu haberin olsun
nerdesınnnnnnnnnnnnnnnn barkın su konuyu gör bak adamlar paso kovalıyor sen taxıyı begenmıyorsun
dragonflydesing
14-06-2010, 10:51
Ben eylül ayında başvurdum geçen ay elime ulaştı.
Murat Süslü
14-06-2010, 10:53
Selamlar;
Bildiğiniz üzere pasoları 2010 sürümüyle yenilenerek kullanıma sürüldü. Öğrencilerin büyük bir çoğunluğu okullarda paso başvurusu yaptı, bende bunların içerisindeyim. :) Ama bundan sonra böyle yapmayacağım. Pasomu hala elimize ulaştırmadılar.
Pasoyu sınırsız olarak kullanmaktayız ve artık yeni pasolar çıktığından eskileri artık sıkıntı yaratmakta. Konuyu açmamın sebebi elinde yeni pasodan olup kullanmayan veya lazım olmayanlardan bir şekilde almak. :)
İlginiz İçin Teşekkür Ederim. :)
İyi Forumlar...
alperim söyleseydin ya bana süleyman üçüncünün söylemine göre 2.başvuruyu yapanlar 10 tl vericekler ki öyle alıcaklar bu pasosu gelmeyenler için de geçerli ;)
yasin_oguz
14-06-2010, 11:08
karaköy iett ye elinde ögrenci belgen vesikalık fotografınla gidip alabilirsin yada internetten basvurabilirsin
StyleALP
14-07-2010, 17:22
Mkodumun okulundan 2 hafta önce pasoyu aldık. Ama şuraya yazıyorum bir daha okuldan paso çıkartırsam.
Yorumları için herkese Teşekkür Ederim. Sağolun, varolun :icon_tup:
Bu ayın 31ine kadar yasal olarak eski pasoları kullanabiliyorsun . Ama sadece aylık yükleyemiyorsun sanırım . Ben de kendim gittim aldım 1 günde teslim edildi geçen ay :)
dragonflydesing
14-07-2010, 21:06
başkasının pasosunu kullanırken yakalarsan kırıyolar pasoyu haberin olsun
Kırıyorlarmı,kim kırıyo neyi kırıyo ? :) Bilmem ama otobüsçü öyle bi hareket yapsın elini kolunu kırarım yani :)