PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : +35989 başlayan numaraları geri aramayın..

MRC
11-06-2010, 17:32
Son günlerde cep telefonu kullanıcılarına bilmedikleri bir yurt dışı numarasından gelen çağrı, cep kullanıcılarının keyfini kaçırıyor. Yurt dışından gelen bu çağrıya cevap verenler ise ilginç bir durumla karşılaşıyor.

'BENİ KURTARIN' TEZGAHI
+35989 ile başlayan bu numaraları geri arayan cep telefonu abonelerinin karşısına, kendisini Bulgaristan'da yaşayan Türk kızı olarak tanıtan birisi çıkıyor. Eniştesinin kendisini taciz ettiğini öne süren genç kadın, kendisini arayan kişiyi bir yerden tanıdığını iddia ediyor. Ancak işin gerçeği, Bulgaristan'da faaliyet gösteren bir '**** hattı'nın personeli olan bu genç kadın, arayankişileri ne kadar fazla konuşturursa o kadar fazla fatura geliyor.

Genellikle eski numaraları ve 532 ile başlayan hatları arayan bu kişilerin numaralarını geri aradığınız zaman, faturanız 900'lü hatlar olarak bilinen özel hatların tarifesi ile ücretlendiriliyor. Daha önce de benzer olaylar yaşanmasına rağmen, dolandırıcılar bu yönteme yeniden başvurarak cep kullanıcılarını tuzağa düşürmek için yeni senaryolara başvuruyorlar.

SAKIN GERİ ARAMAYIN
Bu tuzağa düşmemek için, +35989 ile başlayan tanımadığınız bir numaradan size cevapsız çağrı gelirse sakın geri aramayın. İyi niyetle bir genç kıza yardımcı olmaya çalışırken altından kalkamayacağınız bir fatura ile karşı karşıya kalabilirsiniz

MRC
11-06-2010, 17:33
beni aradılar ama tezgaha düşmedim:)

Berkan
11-06-2010, 17:41
benim gariban eski kontürlü hattımı arıyıp duruyolar salaklarmı ne hahaha konturlu hatta cagrımı atılır :D

Boost Up
11-06-2010, 17:44
benim gariban eski kontürlü hattımı arıyıp duruyolar salaklarmı ne hahaha konturlu hatta cagrımı atılır :D

hahaha aynen benide arıyolar, hoş numaram o... karı numarası gibi:hahaha:

said_
11-06-2010, 18:02
banada gelio aynı çağrı sinir oluorum ya arama artık kardeşim dönmicem geri

Melih-Ö
11-06-2010, 18:03
abuk subuk mesajlarda geliyor. Bi numaradan geçen gün bişeyler kazandınız şu numarayı arayın tarzında bir mesaj geldi direk sildim :D

elpadre
11-06-2010, 18:06
benıde arıyorlar yonlendırıyrum arkadaslaraa :D ıcabına bakın dıye :D

Alper_
11-06-2010, 18:59
evet o numaraları aramayın beyler..ayrıca o numaralar haricinde de sizi arayıp işte siz falancayı rahatsız etmişsiniz diyorlar ve bir program sayesinde sizi dk sı bilmem kaç tl olan hatlara yönlendiriyorlar..hemde 8-9 tanesine..operatörünüzün uyarısıyla şoka uğruyorsunuz..telefonunuz limit aşımından kapanmıştır gibi bir uyarı..ve 5-6 bin tl lik fatura.

oğuzk
11-06-2010, 19:07
Bugün yurtdışından bir numara aradı böyle açmadım. Bir daha aradı açtım Amerikadaki teyzemmiş :D

306gti
11-06-2010, 19:18
bizim evi azonce bi numara aradi 212 li sabit hat. actim bi bayan bir geveze bir tatli dilli HS group dan ariyorum özel saglik sirketiyiz birdunya saglik hizmetinden faydalabilirsin sen ve ailen iste özel doktor 6-12 dakka icerisinde özel tam donanimli ambulans hizmeti kurtlar vadisi askı memnu arkka sokaklar ve bikac dizi daha soyledi ordaki ambulanlar hs groupunmus sponsoryumuslar fln kart bilgilerini istiyolar adini soyadini soruyolar en az yarım saat hic durmadan konusuyo sana konusma firsati vermiyo ben istemiyorum dedigim halde kapatmiyo enson kapatmam lazim ve istemiyorum dedim yeter bukadar dinledim aman sende dedi yuzume kapatti .sizide busekilde arayan olursa bilginiz olsun direk s.git deyin kapatin. googleye yazdim yuzlerce kisinin kartindan para cekmisler.

SiMaO
11-06-2010, 19:25
Benide bugün bulgar numarası aradı çok en sonunda açtım akrabalar çıktı :D:D:D
1 tanesi dolandırıcıymş ama birkaç arkadaşımı daha aramış :)

abuk subuk mesajlarda geliyor. Bi numaradan geçen gün bişeyler kazandınız şu numarayı arayın tarzında bir mesaj geldi direk sildim :D
ahahah banada geldi arıycaktım numarayı gırgır için ama vazgeçtim :D

alpay
11-06-2010, 19:45
hahaha aynen benide arıyolar, hoş numaram o... karı numarası gibi:hahaha:

bulgaristandaki çıngeneler onlar ben göçmenin iyi biliyorum o ş....leri

MRC
11-06-2010, 20:37
bizim evi azonce bi numara aradi 212 li sabit hat. actim bi bayan bir geveze bir tatli dilli HS group dan ariyorum özel saglik sirketiyiz birdunya saglik hizmetinden faydalabilirsin sen ve ailen iste özel doktor 6-12 dakka icerisinde özel tam donanimli ambulans hizmeti kurtlar vadisi askı memnu arkka sokaklar ve bikac dizi daha soyledi ordaki ambulanlar hs groupunmus sponsoryumuslar fln kart bilgilerini istiyolar adini soyadini soruyolar en az yarım saat hic durmadan konusuyo sana konusma firsati vermiyo ben istemiyorum dedigim halde kapatmiyo enson kapatmam lazim ve istemiyorum dedim yeter bukadar dinledim aman sende dedi yuzume kapatti .sizide busekilde arayan olursa bilginiz olsun direk s.git deyin kapatin. googleye yazdim yuzlerce kisinin kartindan para cekmisler.

sorma yeni moda bu galiba böyle bir şirket ortamı sesi güzel sesli bir bayan tc ni ver adın soyadın annenın kızlık soyadı falan ne dümenler dönüyo yaw

zübeyir
11-06-2010, 20:49
bu tur numaralar sahbıınden comdakı ılanları veya gazetelerdekı ılanları gorup arıyolar.bır kac kez arar acmayın dahada aramazlar :)

Mikrop_Ali
11-06-2010, 21:37
bu nasıl bir saçmalık anlamıyorum mesela biz bi radyo kanalını arıyoruz diyelim msj atıyoruz diyelim radyoda turkcell vodafon neyse bu hatlardan gonderebılırsınız denıyor. turkcellden msj attıgımızda radyo kanalına kanal demekkı turkcelle anlasmıs bızmsj atıyoruz turkcell kazanıyor. kanal ile turkcellın anlasması illaki vardır arandıkca veya msj attıkca bellı para kazanır.
bu bahsedılen olayda da bu mantıkla yola cıkarsak hat şirketi ile arayan numara arasında bi ilişki var olması gerekiyor. bizim faturamız 1 mılyar geldı dıyelım bız tuckcelle yatırıyoruz bızı arayıp dolandıranlar ne kazanıyor? nasıl oluyo yani bu işler...
biraz çorba oldu yazdıklarım ama mantık çerçevesinde düşünürsek olay böyle oluyor hat şirketinden habersin bu işler olmaz gibi geliyor bana..

_FrKn_
11-06-2010, 22:11
Bugün yurtdışından bir numara aradı böyle açmadım. Bir daha aradı açtım Amerikadaki teyzemmiş :D

Puhahahaha :D :icon_tup::hahaha:

Saro-Ş
11-06-2010, 22:59
beni aradılar :) duymadım ama

redlinemst
12-06-2010, 01:20
benide bi ara arıyolardı açmayınca züürt olduğumu anladılarmı ne :D

cem
12-06-2010, 01:36
Cok ilginctir benide +40 li numaralar caldiriyor , sahibindene falanda koymam oyle nasil buluyolar ilginc.

MertS
12-06-2010, 01:38
bu nasıl bir saçmalık anlamıyorum mesela biz bi radyo kanalını arıyoruz diyelim msj atıyoruz diyelim radyoda turkcell vodafon neyse bu hatlardan gonderebılırsınız denıyor. turkcellden msj attıgımızda radyo kanalına kanal demekkı turkcelle anlasmıs bızmsj atıyoruz turkcell kazanıyor. kanal ile turkcellın anlasması illaki vardır arandıkca veya msj attıkca bellı para kazanır.
bu bahsedılen olayda da bu mantıkla yola cıkarsak hat şirketi ile arayan numara arasında bi ilişki var olması gerekiyor. bizim faturamız 1 mılyar geldı dıyelım bız tuckcelle yatırıyoruz bızı arayıp dolandıranlar ne kazanıyor? nasıl oluyo yani bu işler...
biraz çorba oldu yazdıklarım ama mantık çerçevesinde düşünürsek olay böyle oluyor hat şirketinden habersin bu işler olmaz gibi geliyor bana..

özetle bunları turkcell vs. şirket mi yaptırıyo diyosun ?

Eray Yümsel
12-06-2010, 01:39
Cok ilginctir benide +40 li numaralar caldiriyor , sahibindene falanda koymam oyle nasil buluyolar ilginc.

o bendim lan niye geri dönmedin :ofk:

cem
12-06-2010, 01:41
o bendim lan niye geri dönmedin :ofk:

baktim biraz simdi arastirdim romanyaymis la :)

googleladim biraz bi kac kisiyi daha aramis aynisi ,

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&client=firefox-a&hs=7ot&rls=org.mozilla%3Atr%3Aofficial&q=%2240734213330%22&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

lan yoksa hatun olmasin romanyadan ? guzeldir lan ? dur bi ariyayim geri gari..

Eray Yümsel
12-06-2010, 01:44
forum bordomavi :hehe: nereyi aricaklarını biliyolar :hehe:

se®k@n
12-06-2010, 02:04
Beni de 2 senedir felan caldırıp kapatıyolar inatla.. :D

ilkay325i
12-06-2010, 10:07
Beni Aradılar Bende Diorm Kim lan bu :D o beni çaldırıyo ben onu çaldırıyorum :D

MRC
12-06-2010, 10:20
Beni Aradılar Bende Diorm Kim lan bu :D o beni çaldırıyo ben onu çaldırıyorum :D

:D:D:D:D
10krktr

thedevil
12-06-2010, 11:03

inan bana aynı şeyleri düşünüyordum bu yazıyı okudum gerçekten bunlar nerden alıyor parayı????????:S

halilkarakas
12-06-2010, 21:58
benide önceden aramışlardı çağrı atmadılar :D bana para gönder geleyim yanına die :D :D :D :D

Mikrop_Ali
12-06-2010, 23:13
özetle bunları turkcell vs. şirket mi yaptırıyo diyosun ?

hayır hat şirketleri yapıyo demiyorum. yapanlar başkası ise nasıl alıyolar bu parayı?

ZaMaZiNGo
13-06-2010, 09:49

Aynısını ben yaşadım, kadına diyorum ki istemiyorum , hala anlatıyo neyse bekledim bitirene kadar bitirdi. istemiyorum ihtiyacım yok dedim bi de laf yedim üstüne, sikayetvar com a şikayet yazdım işte böyle böyle diye yazmışlar cevap işte arkadaşı uyardık falan diye ama sana da olduguna göre pek uyarılmışa benzemiyorlar. Ben dedim kadına numarasını verin ben uyarmak istiyorum diye vermediler ama :p Ebruydu adı.

Kadyr
13-06-2010, 10:11

aynen banada geldı dedım nerden ne kazancam sıldım :D

306gti
13-06-2010, 19:50
Aynısını ben yaşadım, kadına diyorum ki istemiyorum , hala anlatıyo neyse bekledim bitirene kadar bitirdi. istemiyorum ihtiyacım yok dedim bi de laf yedim üstüne, sikayetvar com a şikayet yazdım işte böyle böyle diye yazmışlar cevap işte arkadaşı uyardık falan diye ama sana da olduguna göre pek uyarılmışa benzemiyorlar. Ben dedim kadına numarasını verin ben uyarmak istiyorum diye vermediler ama :p Ebruydu adı.

onun ben ebru gibi cokta musaittim dinledim yok dedim kapatti yüzüme okadar kibarlik yapti sonunda ne mal oldugunu belli etti:)neyse 40 dakka bosuna cene yordu tek tesellim o oldu:)

Ufuk
13-06-2010, 19:54
Beni aramadılar ama arasalar kesin geri ödemeli atardım :D :D :D

Garip garip mesajlarda geliyor..
Bir keresinde kızımı kaybettim diye mesaj attılar sonunada görenler şu numarayı aramsı rica olunur faln demiş numara abuk subuk bişey..Baktım -4 kontör var numarayı çaldırdım kapattım sonra onlar çaldırdı kapattı..Öyle 20 dakika falan eğlendikten sonra bir daha aramadım,onlarda aramadı :D :D :D :p

lordly_07
13-06-2010, 22:28
her taraftan dolandırılmaya çalışıyoruz ya.neyin peşindeler nasıl iş bu.