Orijinalini görmek için tıklayınız : Modem için yardım lütfen
Arkadaşlar. Dandik bir durumun içerisindeyim. Kendi evime kablosuz modem almıştım bundan 5 sene evvel ve hala da kullanıyorum. Ancak bir arkadaşımın evinde ki modem sürekli olarak bozuluyor. Yani durum şu ki bundan her sene sıfır modem almak zorunda kalıyoruz. :ofk:
O yüzden apartmanda kullandığınız ve uzun süre dayanabilecek bir modem önerebilirmisiniz?
Şöyle bir baktım:
1). Asus
2).Zyxel
3)Linksys
seçenekleri arasında kararsız kaldım.
airties sorunsuz hergün kapatır açarım sorun yapmıyor hiç RT205 modeli
airties önceden bozulanlar arasında. O yüzden listeden çıkardım :D
Akşamları kapatın diyorum kapatmıyorlar problem orda işte en az başımı hangisi ağrıtır?
airties önceden bozulanlar arasında. O yüzden listeden çıkardım :D
Akşamları kapatın diyorum kapatmıyorlar problem orda işte en az başımı hangisi ağrıtır?
akşamları kapatın diyosun kapatmıyolar ondan mı bozuluyo diyosun?
bence evin elektrik sistemiyle ilgili bi sıkıntı vardır. bende de airties var gece kapatmıyorum etmiyorum hiç bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar.
bi de hersene neden sıfır modem alıyorsuuz garantiye yollamıyo musunuz? 2 sene garantisi var sonuçta.
bence evin elektrik sistemiyle ilgili bi sıkıntı vardır. bende de airties var gece kapatmıyorum etmiyorum hiç bi sıkıntı olmadı şimdiye kadar.
bi de hersene neden sıfır modem alıyorsuuz garantiye yollamıyo musunuz? 2 sene garantisi var sonuçta.
doğru . bozulunca yenisini almayın direk değiştirin diyecegim de nasıl bozuluyor. çalışmıyor mu ? çalışıyor yani bütün ışıklar yanıyor ama net gelmiyor gibi bir sorun mu var ?
edit: benim evde 8mbit baglantı ve sürekli veri akışı var 7/24 açık ve hiç sorun olmadı. airties rt 206 .
Oğuzhan Ç.
12-06-2010, 00:23
Bendede Airties RT 205 var 2 senedir sıkıntısız olarak kullanıyorum gece gündüz açık .
Airties RT-206 olması lazım benimkide 7/24 açık arada soğusun die binde bir kapatıyorum 2 senedir sıfır sorun ve sıkıntı ile kullanıyorum...
sanctuary35
12-06-2010, 01:07
bnmde philips modemim bozuldu :S elektrik almıo devrelerinde bi sorun warmı tamir olmazmıs vs vs..
MuGeN_poWer
12-06-2010, 01:11
eskiden vatan bilgisisayarda calısıyordum modemin kralı linksys ve us robotic tir bunlar bnde suan robotic var 8 sene askın kullanıyorum nerdeyse 1 kere fis cekmedim diye bilirim biraz pahalı ama hakkını veren bi modemdir linksys cok ozellikli ve tas bi modemdir bilgine:D
düşünürsen elimde airties rt210 var 1.5 sene civarı kullandım sürekli açık olarak sıkıntısız ama superonline bağlantıya geçtiğim için onların modemini kullanıyorum duruyor kenarda boş boş..
Bende konu açmıştım kaç ay önce, onu aratıp bulabilirsen bayağı öneri falan vardı.;) Bu arada Airties almıştım.. memnunum çok şükür bi sıkıntım olmadı.:)
sanctuary35
12-06-2010, 01:30
düşünürsen elimde airties rt210 var 1.5 sene civarı kullandım sürekli açık olarak sıkıntısız ama superonline bağlantıya geçtiğim için onların modemini kullanıyorum duruyor kenarda boş boş..
satmaı düşünürsen bana pm atarmısın.
Onurkk06
12-06-2010, 10:12
bendeki rt205 de bozuldu power açınca artık power ışığı hızlı hızlı yanıp sönüyor modem açılmıyor garip s:confused:
onursumer
12-06-2010, 10:19
d-link kullanıyorum yalaşık 5.5 sene oldu ve hiç kapatmadım hatta elektirk kesilince bile kapanmıyor güç kaynağına bağlı
bunun dışında Zyxel çok uzun omurlu oluyor
ayrıca modem neden bzuluyor ? düzensiz elektirk vs gibi birşey olabilirmi ?
Airties modemlerde switchmode powersupply kullanıyor. Yani adaptörleri 100 ile 240v arası çalışır. O yüzden voltaj dalgalanmlarına vs.vs. diğer ağır külçe gibi olan trafolu adaptörlere göre çok daha dayanıklı. Sürekli modem bozuluyorsa evde ciddi bir elektrik problemi vardır. En ucuzundan bir tane ups alıp ucuna airties bir modem bağlayarak kullanın bence.
TP_LİNK öneririm sorunsuz kullanıyorum ben
StyleALP
12-06-2010, 11:13
Eğer henüz almadıysan Pikatel ve Airties iyiler arasında. ;)
Evin elektrik sisteminde bir terslik olduğunu sanmıyorum. Sonuçta şehir şebekesi.
Aldığımız modemler çalışıyor açık bağlantı gösteriyor ama nete girmiyor. Garantiye gönderdim. Yapamadılar 3ünüde para iade ettiler ama sıkıntı şu ki garantiye gidiyor 1 ay fazla süre internet olmayınca mecbur modem alıyoruz.
Son modemi internet cafeden almışlar :D :D :D
o yüzden adam akıllı bir modem almam lazım. her markayı kullandım o evde. Hepsi cortladı. Şu an cortlayanda Billion marka modem :D
Şimdi de LinkSys denicem herhalde :D
ondertopcu
12-06-2010, 14:07
bu kadar çok modem arızası normal değil bence elektrik sorunu var gibi
Yaklaşık bende 5-6 senedir Airties RT-205 kullanıyorum.. Yazlıkta bir süre RT-206'da kullanmıştım..
RT-205 gerçekten mükemmel bir modem gram sorun yaşamadım çok şükür.. RT-206'da ise kullandığım zaman içerisinde sorun yaşamadım..
Bu iki modeli dikkate alabilirsiniz, şiddetle tavsiye ederim..
Telefon hattından yüklenme olabilir. Bazı UPS arkasında RJ11 jack ile telefon hattının girip çıkması için bypass lar oluyor. Voltaj korumalı vs.vs. Genelde yıldırım düşmesi gibi şeylerin koruması için ama genede işe yarayabilir sizde. Foto ekliyorum.
http://img104.imageshack.us/img104/1323/bd96477ht1.jpg
bora1311
12-06-2010, 15:46
Telefon hattından yüklenme olabilir. Bazı UPS arkasında RJ11 jack ile telefon hattının girip çıkması için bypass lar oluyor. Voltaj korumalı vs.vs. Genelde yıldırım düşmesi gibi şeylerin koruması için ama genede işe yarayabilir sizde. Foto ekliyorum.
http://img104.imageshack.us/img104/1323/bd96477ht1.jpg
bu tarz bi uygulama yararlı olucaktır...
bende 1 yıldır cisco linksys modemini kullanıyorum, tavsiye ederim...
bundan once zoom x4 vardı, o da baya iyiydi...