Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıbrısa gitme ve araç götürme hakkında

Y.Emre
15-06-2010, 12:40
arkadaşlar yazın kıbrısa gitmek istiyorum bikaç haftalığına giderken neler gerekiyor acaba?
duydugum araç götürülmezse sadece kimlik yetiyormus ama araçta götürmek istiyorum neler gerekir? ve ne kadara patlar? bi bilen vardır sanıyorum.. bu arada Adana'dayım ve taşucu limanından gitmeyi düşünüyorum

Frank
15-06-2010, 12:43
kendın kımlıgınle 3 aya kadar kalabılıyosn.
Arac goturmeye gelınce fıyatları tam aklımda degıl ama kıbrısa gırıs yaptıgında sıgorta yapıyosn onu bılıyorm.
Aracın devrı senın adına degılse noterden vekalet fılanda alman gerekıyo bıraz zahmetlı ıs tam arastırmadan gırısmesn ıyı olur.

MRC
15-06-2010, 13:08
pahalıya patlıyor arabayla gıtmek

Y.Emre
15-06-2010, 13:13
hadi ya :/ araç ailemin üzerine hem vekalet falan pek sıcak bakacaklarını sanmıyorum :D artık ordan kiralicaz :/ peki normal Tr ehliyetiyle kiralanabılıyormu bılen varmı?

F.A.T.İ.H
15-06-2010, 14:26
O konuda bilgim yokta free shoptan alkol almadan gelme fiyatlar çok uygun :)

ahk
15-06-2010, 14:41
dünyanın her yerinden tr ehliyetin ve kredi kartın ile araç kiralayabilirsin. *bazı araç ve şirketlerde yaş ve kart sınırlamaları vardır...

zafa38
15-06-2010, 14:47
Fazla bi presedür gerekmiyor abim goturmustu hemde 3 yıllıgına araba orda kaldı ama öğrenciydi orda ayrıyeten gelip gelip gidiyodu TR ye sorunsuz bi şekilde tabi bu dediklerim 5 6 yıl onceydi şimdi değiştiğini sanmıyorum...

timucintt
15-06-2010, 14:50
-Araç seninse sorun yok değilse vekaletname isteniyor....
-Triptik(70tl-110tl) almalısın ama zorunluluk kalktımı bilmiyorum bir ara zorunluluk kalkıyor dediler....
-Araçla girersen kendine ayit pasaportun olacak uçakla yada araçsız gidersen kimlik yeterli.... neden pasaport lazım araçla gidilince onuda söyliyim aracınla girdiğinde pasaportuna araçla girdi damgası vuruluyor eğer çıkışta arabasız gelirsen soruşturma açılıyor hemen ve çıkışın zorlaşıyor ;) Aynı zamanda kıbrısa girerken 6 aylık sigorta pulunuda aracın pasaporta yapıştırıyorlar....
-Araç sigortasıda 180tl
-Ülkeye girişte 12tl harç ödüyorsun...
-polis harcı 5tl
-taşucu feribotlarıda kaç lira bilgim yok ama 200 lira civarıdır şu anda... 6-7 saat sürüyor çekilmiyor... Kıbrısa gideceksen arabayla gitmen daha mantıklı gezeceksen sürekli kıbrısta minibüstür toplu taşıma diye birşey yok... Taksiler çalışıyor piyasayı ele geçirmişler ve acağip astronomik tarifeler kesiyorlar.... benzin fiyatları buranın yarısından az arabayla git eğer pasaportun varsa...

hddsheriff
15-06-2010, 14:59
dünyanın her yerinden tr ehliyetin ve kredi kartın ile araç kiralayabilirsin. *bazı araç ve şirketlerde yaş ve kart sınırlamaları vardır...

Turing e onaylatılmayan ehliyetlerde sorun çıkıyor diye biliyorum.

timucintt
15-06-2010, 15:11

çıkmaz sorun :) bakmıyorlar bile genelde ama şu var bakanlarda var başta bulgaristanda cep harçlığı çıkarmak için uluslar arası ehliyet istiyorlar :D yoksa 10 çorba parasiii vereceksin diyor pişkinler :D

hddsheriff
15-06-2010, 15:13
çıkmaz sorun :) bakmıyorlar bile genelde ama şu var bakanlarda var başta bulgaristanda cep harçlığı çıkarmak için uluslar arası ehliyet istiyorlar :D yoksa 10 çorba parasiii vereceksin diyor pişkinler :D

suudi arabistan da ise direk hapse giriyorsun :) riske girmeye değmez :D

timucintt
15-06-2010, 15:35
suudi arabistan da ise direk hapse giriyorsun :) riske girmeye değmez :D

yauf arabiada ne işimiz var :D el sallasak görevlinin birine anama bacıma küfür ettin diyip asarlar adamı :D

8.000rpm
15-06-2010, 15:41
arabayla gidip orada parça takıp gelmek iyi fikir aslında :D

hddsheriff
15-06-2010, 16:11
yauf arabiada ne işimiz var :D el sallasak görevlinin birine anama bacıma küfür ettin diyip asarlar adamı :D

yok yaaa o kadar değil :) geneli salak polislerin akıllısı can yakar :D Ben tr ehliyetiyle çevrildim birgün adam ehliyeti ters tutuyor ( resim aşağıya bakıyor) sağa sola çevirdi geç dedi :D Hac zamanı olmasa öttürürlerdi :D

emrah type-r
15-06-2010, 16:15
trıptık yaptırcan..arac senın olması gerekıyo weya 1 ıncı dereceden akrabanın...pazaport olmadan gırıs yapamıyon aracın plakaısnı pasaporta wuuryolar....tr ehlıytıle 1 ay kulanıyon...sıgorta yaptıryon..bıde gemıde 1 gece yolculuk..bnce ordan kırala yasın 25 ustu ıse:)

CGTY
15-06-2010, 22:01

Yazın tatile Kıbrıs´a gidicem gibi büyük ihtimal. Bende tam bunu düşünüyordum. :D

ruudvan
15-06-2010, 22:18
aracınla gelırken pasaportun olucak onu pasaportuna ıslıceklerü,
trıptık cıkıcıak 50 tl bısey
gemı artı yolcu 250 tl cıvar
1aylık sıgorta max 40
ehlıyetınle kullanamaya bılırsın ama turıst olarak sanırım 1 ay kullanılıo.

araba kıralamak ıstersende en pahalısı 3 gunluk 200 dur yanı gunler uzadıkca gunluk fıyat duser ona gore hesap yap.
yanı gel gıt ıvır zıvır parana yakıcagın bnzıne 10 gun araba kıralayabılırsın tabı ucak paran fln daha mantıksız oluo ama :D
turıst olarak gırersen tc ehlıyetle kullanabılıosun ama trafık tersten dır sakatlık cıkmasın..

ruudvan
15-06-2010, 22:20

motpor numaran ve sase kodun ruhsatla tutsun yeterlı.
sonucta burda tr plaka bısurur araba var ıllakı fıltresı yagı degısıo ust kapak zortlar degıstırmek zorunda kalırsın mantıgı ama blok vs ıcın baya saglam raporlar gerekıo...

Burak İ
15-06-2010, 22:29
Hocam arabanı götürmeye hiç gerek yok . Gemiden indikten sonra bekleyeceksin sigorta yapacaksın vsvsvsvsvsvsv yani hiç gerek yok . Yol masrafı o şu bu . Bin uçağa git dolaş gönlünce . Gerçekten 1 haftalık için son derece mantıksız bir düşünce .

Burak İ
15-06-2010, 22:32
Kırmızı plakalı kiralık araca bin git gez istediğin yere :) benzin de ucuz :)

_opeth
15-06-2010, 22:35
yunanistan'a gitmek nası acaba yunanistan'ı arabayla dolaşasım var.

Frank
15-06-2010, 23:01
Kırmızı plakalı kiralık araca bin git gez istediğin yere :) benzin de ucuz :)

Evet en kotu yanı plakadan heryerde sırıtıyo :D

Burak İ
15-06-2010, 23:39
Evet en kotu yanı plakadan heryerde sırıtıyo :D

Aynen direk AAA bunlar kiralık geziyorlar sanki damgalı eşşek gibi :hahaha:

ahk
16-06-2010, 09:26

turing yok hatta ehliyetin sol üstü selo bantla yapışık :D almanya, ispanya, endonezya, singapur vs. sorunsuz kiraladım hatta almanya ve singapur'da ceza yedim sadece parayı peşin alıyorlar kredi kartı geçiyor :D

Y.Emre
16-06-2010, 12:03
herkese teşekkürler.
1.si pasaportum yok kimlikle gitmeyi planlıyodum..:(
2.si asıl arabayı götürmek istemem:

3.sü yaşım 19 ehliyet 1yıllık oluyo iste araba kiralarlarmı? eğer kiralamıyolarsa hapı yuttuk kanaatindeyim :D

Ümit
18-06-2010, 01:05
turkiye ehliyetine kiralayan yerler var ama heryer kiralamaz iyi arastirman lazim.ehliyetin 1 yillik olmasida cogu yere sorun olabilir.girerken 30 gunluk izin basarlarsa turkiye ehliyetinle kiralaman daha kolay olur cunku ogrencilere 90 gun muhur vuruyolar ve genelde rent a car lar turkiye ehliyetiyle ogrenciye kiralama taraftari degil.turist oldugunuda 30 gunluk bi muhur le daha inandirici hale getirebilirsin. yeni otomatik focus lar 65 lira civarina veriliyor gunluk en az 3 gun alabilirsin.benzin ucuz 2 hafta once 1.80 fln o civarlardaydi.trafik ters cok dikkat etmen lazim dikkatsizlige gelmez.

Y.Emre
18-06-2010, 12:15
teşekkürler.. ehliyet işini iyi halletmek lazım sap gibi kalmak sözkonusu yani :D benzin neden o kadar ucuz ya :D yanlış bişeyler var gibi geliyo kazıklı benzin fiyatlarına alışınca :D