PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 106 gti saxo vts chip

PPR engineering
15-06-2010, 23:02
arkadaşlar sorum oluçak sizlere chip hakkında kimi süperchip i öneriyo kimi pug sportu sizce hangi chip daha ii iş yapar???custom chip düşünmüyorum..

Göki,ZD
kaan kaç model araban ?

kop42
komple beyın verelım :D chıplı tak kullan calıstır vazıyette

PPR engineering
15-06-2010, 23:03
bindoğuzyüzdoğsanseğiz model :D

Göki,ZD
15-06-2010, 23:04
yarın akşam gel benim beyini takalım sana güzel olursa kopyalatırsın. büyük ihtimal patırdıcak ama bazen yapmıyor

PPR engineering
15-06-2010, 23:14
yarın akşam gel benim beyini takalım sana güzel olursa kopyalatırsın. büyük ihtimal patırdıcak ama bazen yapmıyor

debriyaj bitik perşembe değişicek:)turbo araba gibi olduğu yerde bitiyo puhaha.anlamayız ne olduğunu bi debriyajı yapıyım.bütün motoru temizledik ne eksikse değiştik emme sökdü temizlendi headers söküldü temizlendi.enjektörler ölçüldü temizdi orjinal tek tırnak bujilerini buldum aldım benzin filtresi motor kulağı yağ yağ filtresi bur hep değişti.wide band ımıda bağladım güzel bi filtre kitideaptık profa yakın egsoz ve chip kaldı..

Göki,ZD
15-06-2010, 23:16
buji FR6KDC olucak..

PPR engineering
15-06-2010, 23:21
buji FR6KDC olucak..

valla boch bayiinden aldım katologda yazan ve sitedede sordum öle aldım çalışması filan toparlandı...

PPR engineering
15-06-2010, 23:24
filtre chip egsozlu araçta chipten sonra kaç düyosunuz 7500 den sonrası boş sanırım??

Göki,ZD
15-06-2010, 23:24
Söktürüp bi baktır yinede, bi sonraki değişiminde FR6KDC olmasına dikkat et. Daha uzun ömürlü ve sıkıntısız oluyor. NGK gibi farklı arayışlara gitme sakın gaz gelipde sende öle fantaziler var :)

dragstar
15-06-2010, 23:26
debriyaj bitik perşembe değişicek:)turbo araba gibi olduğu yerde bitiyo puhaha.anlamayız ne olduğunu bi debriyajı yapıyım.bütün motoru temizledik ne eksikse değiştik emme sökdü temizlendi headers söküldü temizlendi.enjektörler ölçüldü temizdi orjinal tek tırnak bujilerini buldum aldım benzin filtresi motor kulağı yağ yağ filtresi bur hep değişti.wide band ımıda bağladım güzel bi filtre kitideaptık profa yakın egsoz ve chip kaldı..

ohh hayırlı olsun abi güzel oluyor

buji FR6KDC olucak..

allah allah FR7DC+ takmışlardı vts ye:S neyin bujisi acaba

edit FR6KDC tu3j2nin bujisi çıkıyor katalogdan

http://www.citroen-auch.com/documentation/Mecanique_Citroen/21002_BOUGIES.PDF

kaan abi boşwer chipi widebandde almışın gel ms yapalım :D

PPR engineering
15-06-2010, 23:27
Söktürüp bi baktır yinede, bi sonraki değişiminde FR6KDC olmasına dikkat et. Daha uzun ömürlü ve sıkıntısız oluyor. NGK gibi farklı arayışlara gitme sakın gaz gelipde sende öle fantaziler var :)

yok la ankaradaki saxo turbo ya o söledi..buji kodunu gittim baktım katologtada o yazıyodu emin oldum aldım

Göki,ZD
15-06-2010, 23:28
bilmem FR6KDC katalog bujisi, şu anda kodu değişti mesela servisde bu kodu söyleyip alabiliyosunuz yine.

bide bosch ile servisde kodlar farklı, FR6KDC dediğiniz zaman adamlar sistemden kontrol edip şimdiki kodlu olanı veriyorlar.

elpadre
15-06-2010, 23:29
kaanım hayırlı olsunn gsi gıttı galıba :)

PPR engineering
15-06-2010, 23:30
ohh hayırlı olsun abi güzel oluyor

allah allah FR7DC+ takmışlardı vts ye:S neyin bujisi acaba

kaan abi boşwer chipi widebandde almışın gel ms yapalım :D

sağol kardeşim wideband astra dakini söktüm..ms yaparsam ben hiç uyumam devamlı ayar yaparım beni bilenler yazar :D:D

PPR engineering
15-06-2010, 23:31
kaanım hayırlı olsunn gsi gıttı galıba :)

meli başkan gsi gitti evet istediğimiz gibi yürüdü.şimdi ALLAH ın izniyle bunu yürütücez.

PPR engineering
15-06-2010, 23:40
filtre chip egsozlu araçta chipten sonra kaç düyosunuz 7500 den sonrası boş sanırım??
tekrar

M///maniac
16-06-2010, 09:15
süperchips önermem ama yine siz bilirsiniz peugeotçular daha ii yardımcı olrlar size...

PPR engineering
16-06-2010, 10:20
süperchips önermem ama yine siz bilirsiniz peugeotçular daha ii yardımcı olrlar size...

bi sebep bi örnek gösterebilirimisiniz??

devilboy
17-06-2010, 00:34
tekrar

dostum önceden 7500 de atıyordum timingden sonra 7300 7500 arası atmaya başladım daha güzel oldu göreceli kavram diyebilirim

darkred
17-06-2010, 01:05
superchip var bende filtre var egsoz yok 7000 altı boş dönüyor 8250 de kesiyor.

6500 - 7000 civarı atıyorum güzelde yürüyorum 7500 lere inmiyorum..

plekumat
17-06-2010, 01:25
Sırf meraktan,
Chiplendiğinde normal kullanıma faydası oluyor mu??

Sırf bilmediğimden, :p
bu MS'le Wide band ne oluyor?

Germanian
17-06-2010, 01:58
Sırf meraktan,
Chiplendiğinde normal kullanıma faydası oluyor mu??

Sırf bilmediğimden, :p
bu MS'le Wide band ne oluyor?

Soruları ciddi olarakmı sordunuz yanlış anlamıyn sakın ?

plekumat
17-06-2010, 02:11
Googleden araştıracaktım ama burda kullananları görünce onlardan öğreneyim istedim..

MS ve Wide band'ı ciddi olarak sordum, Çok uzağım bu modifiye işlerine :(,
yavaş yavaş öğreniyorum ama.
Çok mu cahilceydi :)

Edit: Budur galiba

wideband 1 birim benzine düşen havayı ölçmekte kullanılır orjinal oksijen sensorunun gelişmişi diye biliriz normal oksijen sensorleri 0 -1 volt aralığında çalıştığı içinçok güzel bir afr oranı göremesssiniz ondan dolayı wideband denilen 0 -5 volt arasında çalışan oksijen sensorlerini kullanırız bu sensor sayesinde AFR oranını çok daha rahat görüp müdehale edebilme şansımız olur

Wideband kullanmak Türkiyede yeni yaygınlaşmaya başlayan bir olay ben Türkiyede wideband kullanmaya başlayan ilk 10 insan arasına girdiğime inanıyorum birçok wideband gördüm Aem, innovate, zeixtronic, Motec, FJO, PLX, NTG açık konuşmak gerekirse

1-Motec
2-Aem, Fjo
3- innovate NTK vb.

olarak size sıralayabilrim bunları genelde sensorleri bosch tur Motec inkini Hatırlayamıyorum şuanda ama sanırım oda bosch AEM ve FJO genelde benim tavsiye etttiğimdir çünkü hem kullanım kolaylığı hemde fiyat açısından ideal aşağı yukarı $600- $700 civarlarında olurlar Motec hariç aem FJO gayet hızlıdır diğerlerine göre ben aem kullanıyorum çok memnunum ve 7/24 arabamnda takılı..

Copyright: Oz` (TechTurkey)

Safak
17-06-2010, 02:19
MS, standalone bir işletim sistemi... standalone işletim sistsmleri kısaca aracın kendi beyni yani ECU'su yerine takılan beyin. Bunlar yeniden programlanabiliyor, ekstra özellikler sunuyor vs. Mevcut sensörler iptal edilebiliyor yada eklenebiliyor.

Wideband, yanma odasındaki benzin hava karışımını çıkan eksoz gazından ölçen cihaz. BU cihaz ne işe yarar? Doğru yanma için gerekli olan karışımı doğru olarak ayarlayabilmeniz için sadece görmenize yarar... Bunun için benzin hava karışımını düzenleyen cihazlar yada standalone beyinlere ihtiyacınız olur. Onun dışında karışımınızı görürsünüz.

KOnuya süper hakim olmasamda, umarım izah edebilmişimdir. Daha detaylı yardımcı olacak arakadaşlarda vardır.

Germanian
17-06-2010, 02:21
Googleden araştıracaktım ama burda kullananları görünce onlardan öğreneyim istedim..

MS ve Wide band'ı ciddi olarak sordum, Çok uzağım bu modifiye işlerine :(,
yavaş yavaş öğreniyorum ama.
Çok mu cahilceydi :)

Edit: Halloldu

yok yok estağfrullah bu ara herkeste bi t.şk hawası olduğu için sordum kmse anasının karnında öğrenmedi yawaş yawaş

melih
17-06-2010, 02:23
MS, standalone bir işletim sistemi... standalone işletim sistsmleri kısaca aracın kendi beyni yani ECU'su yerine takılan beyin. Bunlar yeniden programlanabiliyor, ekstra özellikler sunuyor vs. Mevcut sensörler iptal edilebiliyor yada eklenebiliyor.

Wideband, yanma odasındaki benzin hava karışımını çıkan eksoz gazından ölçen cihaz. BU cihaz ne işe yarar? Doğru yanma için gerekli olan karışımı doğru olarak ayarlayabilmeniz için sadece görmenize yarar... Bunun için benzin hava karışımını düzenleyen cihazlar yada standalone beyinlere ihtiyacınız olur. Onun dışında karışımınızı görürsünüz.

KOnuya süper hakim olmasamda, umarım izah edebilmişimdir. Daha detaylı yardımcı olacak arakadaşlarda vardır.

güzel bi açıklama olmuş :icon_tup:

chip için göki ninki bi düşün dene gör derim

plekumat
17-06-2010, 02:29

Çok teşekkürler,

Genel olarak Chip denilen şey orj ECU'da yazılım değişikliği mi?
Yoksa gene orj ECU'ya sonrdan devre(chip) bağlanması mı?

Anladığım kadarıyla MS başlı başına bir beyin..

Germanian
17-06-2010, 02:36
Çok teşekkürler,

Ewet ms başlı başına ayrı bir beyin doğru.

chip orj ecu ya yazılım değişikliğidir doğrudur Yada direk yazılım yüklü bi entegre orj yazılımın yüklü olduğu entegreyle değiştirilir beyin sökülüp

Safak
17-06-2010, 02:43
MS kısaltma... MegaSquirt...
http://cgi.ebay.co.uk/Megasquirt-2-V3-4-coil-Drivers-Brand-New-Unused-/120580295157?cmd=ViewItem&pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item1c132549f5#ht_500wt_1154 böyle bir ürün. İnternetten daha fazla bilgi araştırabilirsin, forumda da MS kullanıcılarının konusu vardı.

Piggyback'ler var birde, beyin yani ECU ile motor arasındaki kablolamaya bağlanıyor sinyalleri değiştiriyor yani 1 birimi 3 birim olarak yansıtıyor gibi... bişiler.

Chiptuning mevcut ECU daki yazılıma herhangi bir "kalıcı" elketronik ünite takılmadan yapılıyor.

Dediğim gibi konuya çok hakim değilim. Forumu biraz altüst ederek baya bilgi sahibi olabilirsiniz. Yanıltmak istemem.

PPR engineering
17-06-2010, 09:11
bakalım süperchip düşünüyorum...ama anladığım kadarıyla egsoz filtre chipli bi araç 7500 de atması lazım aşşağı yukarıç...

Murat
17-06-2010, 09:23
yap 8000 gitsin :D

Ahmet_28
17-06-2010, 09:35
bakalım süperchip düşünüyorum...ama anladığım kadarıyla egsoz filtre chipli bi araç 7500 de atması lazım aşşağı yukarıç...

egsoz ve chip yapıldıktan sonra bence bide dyno ölçümü yaptır.eğrilerinde gücün nerde bittiğini görürsün buda hangi devirde vites atman için yardımcı olur sana

Ahmet_28
17-06-2010, 09:38
Çok teşekkürler,

ms düşünüyorsan hiç düşünme unut gitsin:) c2 de elektronik gaz kelebeği var;)

3rk4n
17-06-2010, 09:49
ms düşünüyorsan hiç düşünme unut gitsin:) c2 de elektronik gaz kelebeği var;)

Bizim arabalardan alınıp manuel gaz kelebeğine dönüştürülmezmi.

Ahmet_28
17-06-2010, 10:00

olur tabi kanka.beyin ve komple tesisatı değişirsen neden olmasın :)

3rk4n
17-06-2010, 10:09
olur tabi kanka.beyin ve komple tesisatı değişirsen neden olmasın :)

Kalsın :D saxo ne güzel bi arabadır yau :)

Eyup Duygun
17-06-2010, 10:09

Ankaradakı 206 quike yaptılarya abı mumkundur immo iptal et standalone bir beyn ile kontrol edersenolur yani.

Chip konusundada ben dedım birsürü diyecegımı :):) arkadasa 106dan chiple 12-13 beygır cıkarmayı aramıyoruz dıme

RS609
17-06-2010, 11:30
kaanım tekrar hayırlısı olsun kardesım kazasız belasız bınmeyı nasıp etsın allah.bende superchıps kullanıorum 8000 cevırıo benımkıde.memnunum yanı bı sorun yok superchıps ıyıdır :D

PPR engineering
18-06-2010, 14:46
Ankaradakı 206 quike yaptılarya abı mumkundur immo iptal et standalone bir beyn ile kontrol edersenolur yani.

Chip konusundada ben dedım birsürü diyecegımı :):) arkadasa 106dan chiple 12-13 beygır cıkarmayı aramıyoruz dıme

500 hp ler benim hedefim eyup:)

PPR engineering
18-06-2010, 14:48
kaanım tekrar hayırlısı olsun kardesım kazasız belasız bınmeyı nasıp etsın allah.bende superchıps kullanıorum 8000 cevırıo benımkıde.memnunum yanı bı sorun yok superchıps ıyıdır :D

sağol kardeşim süperchipinen:D yapıcaz bizde.bakalım dyno ya cıkarıcam en iii yeri orda görürüm..ona göre atarız vites.