Orijinalini görmek için tıklayınız : Turbo Upgrade
Arkadaşlar PD130 TDI aracıma yazılımla beraber aldığımız güçten gayet memnunum.. Yalnız artık biraz daha hızlanma zamanımızın geldiğini düşünüyorum.. VNT17-20 ve VNT17-22 turbolar kullanılmış bu motora yurtdışında.. 22 biraz daha pahalı ama biraz daha basınç alabileceğimiz bi turbo sanırım.. İstediğim güçler tahmini olarak 240-250 hp arası.. Tork olarakta 500 civarı.. 17-20 bize bu güçleri sağlarmı ? Yoksa 17-22 almak daha mı sağlıklı olur.. Yardımlarınızı bekliyorum..
İllaki bi bilgisi olan vardır arkadaşlar yardım lütfen..
vnt17-22 derim kanka daha pahalı ama daha verimli olur gibi geldi bana, flow charttan bakıp hesaplamak lazım :)
MuratGürakan
16-06-2010, 16:49
Bence erhanla konuş derim erh nickli. Cupra turbosu büyütmüşlerdi arabada köpek gibi gidiyordu. Uğraşmış birisi olarak yardımcı olabilir.
http://www.idparts.com/catalog/product_info.php?products_id=762
braz tuzlu ama tak devam et tarzı oldugu ıcın az masrafa deger b turbo,yalnız bahsettıgın gucler ıcın enjektor degısımı yapman lazım buna baglı olarak debrıyajında degıscek dou,masraf sadece turbo ıle bıtmıcek anlıcagın
Bu arada ek olarak bahsettıgın guclerı vnt2256 ıle alıyorlar daha cok,17/22 hybrid b turbo egsoz vnt17 nın kompressor vnt22 nın
can o güçlere çıkması zor değil pek.. 270 hp gibi güçler için enjektör istiyo araç.. 22 arayışındayız ama bulması cok zor bulundugu zamanda pahalı :D kısmet artık.. o işlemi yapmak için bu arabayı aldık işte :D
can o güçlere çıkması zor değil pek.. 270 hp gibi güçler için enjektör istiyo araç.. 22 arayışındayız ama bulması cok zor bulundugu zamanda pahalı :D kısmet artık.. o işlemi yapmak için bu arabayı aldık işte :D
vnt2256 kullanan b eleman 240hpde cok duman oldugunu flan yazmıs stock enjektorlerle,bununda nedenı zaten enjektorlerı %100 kapasıte ıle kullanmaktır dıye dusunyorum, tdi forumlarında cogunlukla enjektor degısımı yapıyorlar,ama ondan oncesınde zaten baskı balatan bıtıcek o yuzden daha oncelıklısı debrıyaj degısımı olcak
baskı balata sorun değil.. onu zaten değiştirmek lazım şu anda bile zayıf kalıyo.. stage balata aradım ama bulamadım sanırım o işi bronzla görecez..
mehmetelt
16-06-2010, 22:09
dou benim bildiğim kadarıyla 200 hp üzeri enjektör değişmesi gerekiyor. ayrıca intercooler da değişmen gerekir.
yuru be gocum kim tutar seni hazir almak daha mantikli ama parasida guzel hisim
BlackEmperor
16-06-2010, 22:42
hazır konusu açılmışken pistonların durumu ne olur acaba upgrade gerekir mi ? torq cok yukseliyor
mehmetelt
16-06-2010, 22:59
250 hp için pistonları değişmeye gerek yok. zaten doğuştan forget motor
BlackEmperor
16-06-2010, 23:01
forgette nereye kadar ? :)
mehmetelt
16-06-2010, 23:22
300 hp olarak orjinal kol ve piston kullanıldığını duymuştum. vw grubunun yaptığı en sağlam dizel motor olarak biliniyor forget 1.9 tdi motorlar :)
Stok motorla 250hp rahat kullanabilirsin.Vnt17-22 iyi bir seçim,ancak bu şekilde upgrade yapanların ortak sıkıntısı debriyaj baskı balata ve volanla ilgili.Helixin bu şekilde bir kiti var almanya fiyat 1300euro civarında.