Orijinalini görmek için tıklayınız : VTi & KN 306 GTi-6 Rolling
İntertten bana ulaşıp ve ismini vermeceğim bir şehirden gelip benimle denemek isteyen arakadaşa teşekkür ediyorum.Sadece rengi yeşildi.2'ye tek bastık,araçlarımızı denedik.
306GTi 2 kişi
Filtre(boğazdan)
egzost+(Katelitik ve orta susturucularım üstünde)
VTi tek kişi
Filtre
egzost+(kat iptal)
dc headers
İyi seyirler
http://videos.streetfire.net/video/vti-kn-306-gti6_2026057.htm
G.S.İ_07
17-06-2010, 18:49
maşşallah 306 ya iyi ayırmış ;)
tebrikler bu VTİ'yi geçmişsiniz :)
VTİ sahibine de arabayı güzel bi garaja götürmesini tavsiye ediyorum,çünkü dökülüyor aracı. ;)
306 naapmış öye yaa :D
maşallah
firat_07
17-06-2010, 19:10
o vti kimin acaba yeşil şuanda antalyada yok diye biliyorum ama gerçekten bi bakıma ihtiyacı var sanırım kardeşim sana tebrikler iyi yürümüşsün
o vti kimin acaba yeşil şuanda antalyada yok diye biliyorum ama gerçekten bi bakıma ihtiyacı var sanırım kardeşim sana tebrikler iyi yürümüşsün
antalyadan değil fırat abicim dışardan denemek istedi benimle.benm arabanın ilanından bulmuş denedik tatlı bişekilde:)
genel denemelerimde böyle bir fark oluyor ama sadece bu araçta değil:(
ERkut 205
17-06-2010, 19:14
Tebrikler güzel bir deneme olmuş.
2 kişi vti leri gene geçiyosun yani :) maşallah maşallah
2 kişi vti leri gene geçiyosun yani :) maşallah maşallah
yok hayır sadece bunun gibi değişken fark oluyor dedim:)
dragon07
17-06-2010, 19:26
kavga çıkaRRRRRRR D:D 306 iyi gidiyorr bilnler bilir...
kavga çıkaRRRRRRR D:D 306 iyi gidiyorr bilnler bilir...
1 kerede çıkmasın ne olursun ya efe çıkartma:D
gtı güzel yürümüş ... vtec'de bir doktora görünse iyi olur bence
dragstar
17-06-2010, 19:50
306 ya maşallah hep hondalarmı ciğerli olucak:D
Gokalp-M
17-06-2010, 20:01
maşallah kuzen vtec gayet sağlıklıydı sadece 306 mız biraz cigerli ;)
---caner---
17-06-2010, 21:02
vti da ii direnmiş sonuçta 1.6 :D
teşekkürler arkadaşlar kazasız belasız denedik
VTi bitik sanırım...2 kişilik bir 306 dan böyle fark yemek şaşırtıcı.. :)
mannerboy
17-06-2010, 21:43
306 ya maşallah hep hondalarmı ciğerli olucak:D
bu iyiydi :)
maşallah çok güzel olmuş :)
maşallah kuzen vtec gayet sağlıklıydı sadece 306 mız biraz cigerli ;)
:hahaha::hahaha::hahaha:
Selcuk_RoL
17-06-2010, 22:45
herhalde vti aldı basıldı??
Masallah 306' ya:icon_tup:
Göktürkm
17-06-2010, 22:54
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
bu hondacılara hastayım ya geçilmez adamlar çok ayıp etmiş 306 vti geçmekle olamayacak bişey başarmış
herhalde vti aldı basıldı??
hayır 2.vites 70 de basıltı yai vtec üstü
CeM öZeR
17-06-2010, 23:40
Ciğer söz konusu olunca gerisi teferruattır. :hahaha: :hahaha:
KCANN_220
18-06-2010, 00:17
bu gune kadar gordugum sayılı yuruyen 306 gtılardan..kazasız belasız ayagına saglık kardesım...o kadar denk geldık ama bı turlu saglıklı bı deneme olmadık..yakın zamanda tekrar denemeyım sıcaklar ıyıce bastırmadan...:)
bu gune kadar gordugum sayılı yuruyen 306 gtılardan..kazasız belasız ayagına saglık kardesım...o kadar denk geldık ama bı turlu saglıklı bı deneme olmadık..yakın zamanda tekrar denemeyım sıcaklar ıyıce bastırmadan...:)
eyvallah kardeşim tabikide daha çok deneriz:icon_tup:
Maşallah Araçlara.306 Güzel Yürümüş Kazasız Belasız sürüşler
ies gibi kalmış vtec bi göstersin bence
Selcuk_RoL
18-06-2010, 00:28
hayır 2.vites 70 de basıltı yai vtec üstü
o zmn :icon_tup::icon_tup:
vti'lar o kadar olaganustu yuruyen arabalarki :p gecildiklerinde genelde gecilen vtec'e mutlaka bi camur atilir..bence 1 vti'la daha dene ve videolarini koy ;)
uuuuvvvvv tbox
şlaaakkkkk tbox :D :D
ies gibi kalmış vtec bi göstersin bence
boeing 747 ies gibimi?
Up306Gti
18-06-2010, 07:35
videyoları izleyemedim ama cumhur kardeş filtre bogazda deneme mi yapılır? acayip -desin helal olsun iyi cesaret. vtide bariz fark varsa eger sorun vardır kesin.
maşallah 306ya guzel gıtmıs kazasız belasız
Antalyalogy
18-06-2010, 09:40
MaşAllah araçlara...
Bu arada denemeleri artık gece 01 den sonra yapmak lazım..
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
bu hondacılara hastayım ya geçilmez adamlar çok ayıp etmiş 306 vti geçmekle olamayacak bişey başarmış
bla bla bla... sırf boş konuşma sende ki kusura bakmada;) neyin nolduğunu bilmeden konuştuğun bariz belli..
Bu arada denemeleri artık gece 01 den sonra yapmak lazım..
neden ??....
nicomedia
18-06-2010, 09:49
her vti aynı gitmedigi gibi her 306 da aynı gitmez genelleme yapmayın ..
bu 306 bu vti dan daha iyi yürüyo tebrik ederiz
306 ile vti nin nasıl olduğunu bılen biliyor en sağlıklıları kafa burun gıdıyor en fazla aralarında 1-1,5 boy oluyor .. yani burda vti de sorun olduğu belli 306 bide 2 kişi vtec ne kadar arkada kalıyo.. aynı işin tersi olsa 306 içinde geçerli bu.. ama sonuç olarak 306 geçmiş maşşallah diyelim vtecin sahıbı kendı ıstemış denemış görmüş.
videyoları izleyemedim ama cumhur kardeş filtre bogazda deneme mi yapılır? acayip -desin helal olsun iyi cesaret. vtide bariz fark varsa eger sorun vardır kesin.
biraz beklemedeyim emre antalya döneyim..:icon_tup:
farkta senin kırmzı burak kardeşimizin eski eh vtecteki farkla aynı
PPR engineering
18-06-2010, 10:21
306 lar işi bilen insanların eline geçince nasıl yürüdüğünü herkez biliyo.ama malesef bizim coğu insanımız arabayı alıyo bi egsoz yapıyo bi filtre bi chip yapıyo araştırmadan biniyo gitmiyo diyo geciliyo.hondalar niye hep ii gidiyo diyiceksiniz:)çünkü o honda bakımsız dahil olsa (çok aşırı değil tabi)hepimiz biliyoruz nasıl arabalar olduğunu.306 lar ciddi bakım istiyen temiz kullanım bilinçli el istiyen arabalardır..o yüzden ciğerli diye bi şey yoktur doğru dokunuş doğru bakım vardır.gerisi şehir efsanesi ciğerli ne ciğeri bu anlamadım.bu arkadaşımızın arabasının ciğeri bakımlılığından kaynaklanıyo.örnekleri cok mevcut en kısa zaman olarak up 306 gösterebiliriz.ama şu da bi gercek vti da biraz bakım istiyo videodaki için konuşuyorum.maşALLAH 306 ya ve vti.
306 lar ciddi bakım istiyen temiz kullanım bilinçli el istiyen arabalardır..
aynen böyle kardeşim işte.
FakirAli
18-06-2010, 10:45
aman allahım vtec geçilmiş hemen olay çıkarınnn.. walla 306 nın harika gittiği sesinden belli.. sahibinin harika vites çekişinden belli.. gayette güzel hızlanıyo sesinden anladığım kadarıyla 2 kişiyle... başka filtreli headersli egzoslu bi vtec denk gelse aynı farkı onada atar bu araba rahatınıza bakın
JapanVsGermany
18-06-2010, 10:52
kesinlikle 306'nın hakkını yemiş gibi olmayayım ama Bir vtec'in sadece sürücüsü ile 2 kişinin bindiği 306 gti'dan böyle fark yemesi çok garip geldi...
Vtec geçilmez değil
illa ki gçilir ama bu şekilde geçiliyorsa araçta mutlaka bütük bi sıkıntı wardır.
306GTI'ya da maşallah, sesi dewirlenmesi çok güzel olmuş,allah kaza bela wermesin
hangi yazıdan olay çıkardın herkes mantıklı olarak normal olan şeyi yazıyor.
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 12:02
denemek isteyen arkadaşlar için vti ım hazır antalyaya ve bu tt alemındekı tüm arkadaşlara bir daha arabanızın ıyı gittiğini gösterın hadı bakalım. yer zaman belırleyın telefon açın. yine boş konuşmalar olmuş. dayanamıyorumm bıladerrrrr
Bülent76
18-06-2010, 12:09
Kimsenin aracı adına konuşmak istemem ama UP plakalı 306 çıkana kadar da 306'lar yürümüyor deniliyordu, UP herkese temiz, bakımlı bir 306'nın nasıl gittiğini gösterdi. Videodaki Gti'a da maşallah diyorum, bilinçli ellerde, bakımlı, temiz bir 306'nın nasıl gittiğini göstermiş. Vti bakımsızdır veya değildir o konuda yorum yapamayız tanımadan, bilmeden.
hazmetmek erdemliktir....
gider yaparak bi yere gidilmez.
denemek isteyen arkadaşlar için vti ım hazır antalyaya ve bu tt alemındekı tüm arkadaşlara bir daha arabanızın ıyı gittiğini gösterın hadı bakalım. yer zaman belırleyın telefon açın. yine boş konuşmalar olmuş. dayanamıyorumm bıladerrrrr
abicim ben kimseye bişey kanıtlamaya veya başka aklına ne geliyosa onu yapmaya çalışmıyorum.kimseyede meydan okumuyorum.sadece denedik gördük bukadar basit.senin aracın gidiyordur veya gıtmıyordur.bunu burda yazmanın bence bir mantığı yok ama dimi
306 gti hakkını vererek yürümüş,,,kocaman maaşallah ............
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 12:57
abicim ben kimseye bişey kanıtlamaya veya başka aklına ne geliyosa onu yapmaya çalışmıyorum.kimseyede meydan okumuyorum.sadece denedik gördük bukadar basit.senin aracın gidiyordur veya gıtmıyordur.bunu burda yazmanın bence bir mantığı yok ama dimi
güzel kardeşim arabam gidiyto demedim hazır sadece. Gidip gitmediğini görelım dedim. Denemek istemıyosan sorun yok zaten. En sonunda en hızlınıza sağlam saplıcam. Lafım sana değil zaten dolaylı yoldan anlayana. Arabana maşalalah iyi geçmişsin zaten :)))
yeşil VTi'ın sahibi sen misin Erdinç?
güzel kardeşim arabam gidiyto demedim hazır sadece. Gidip gitmediğini görelım dedim. Denemek istemıyosan sorun yok zaten. En sonunda en hızlınıza sağlam saplıcam. Lafım sana değil zaten dolaylı yoldan anlayana. Arabana maşalalah iyi geçmişsin zaten :)))
tamam abicim eyvallah
yeşil VTi'ın sahibi sen misin Erdinç?
hayır foruma üye değil kendisi
tamam abicim eyvallah
hayır foruma üye değil kendisi
sinirlenince ben de O zannettim..
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 13:26
sinirlenince ben de o zannettim..
sinir yok kardeşim bizde sadece bazen boş konuşanlara cvp vermek gibi bı yapım var forumdan tanıyan arkadaşlar bilir. :):):))))
Up306Gti
18-06-2010, 16:32
Kimsenin aracı adına konuşmak istemem ama UP plakalı 306 çıkana kadar da 306'lar yürümüyor deniliyordu, UP herkese temiz, bakımlı bir 306'nın nasıl gittiğini gösterdi. Videodaki Gti'a da maşallah diyorum, bilinçli ellerde, bakımlı, temiz bir 306'nın nasıl gittiğini göstermiş. Vti bakımsızdır veya değildir o konuda yorum yapamayız tanımadan, bilmeden.
eyvallah abicim up den daha hızlı 306 lar vardır da önemli olan yürütmesini becerebilmek.
eh le up kafa kafayalardı ?
bu bariz geride kalmış baya baya
Up306Gti
18-06-2010, 17:11
Burak la ben chipliyken kafa kafaya gidyorduk yanlışın var.
eh le up kafa kafayalardı ?
bu bariz geride kalmış baya baya
meli baba daha iyi bilir:icon_tup: çorapsız spec:D
Burak la ben chipliyken kafa kafaya gidyorduk yanlışın var.
meli baba daha iyi bilir:icon_tup: çorapsız spec:D
makine çorap geçirip çekerim abii:D
beyaz 306 gti sesinden vites gecislerinden belli temiz bakimli 306 gti farki diyelim.vtec sahibi ya kullanamiyodur yada bakimsizdir her araba ayni degildir.beyaz 306 3-4 vti ile daha denemesi lazim maksat arabasini kıyaslamak.
güzel video. maşallah ikinizinde aracına... allah kaza bela vermesin...
beyaz 306 gti sesinden vites gecislerinden belli temiz bakimli 306 gti farki diyelim.vtec sahibi ya kullanamiyodur yada bakimsizdir her araba ayni degildir.beyaz 306 3-4 vti ile daha denemesi lazim maksat arabasini kıyaslamak.
tek denemem değil abicim zaten baya denedim
gokhan_205
18-06-2010, 21:23
Maşallah beyaz inci :D
ERkut 205
18-06-2010, 21:35
306 sahibi arkadaşlara akıl vermek gibi de değil sadece bir öneride bulunmak istiyorum.
Yazılan çizilen cümleler ilede video ilede alakalı değil sadece konu burdan döndüğü için ilgilenenler daha rahat görürler diye.
Fabrikasyon tekere 105kw görür 306 gti-6 Bunu hep diyorum stok makinede 100 kw ve üstü gören her 306 güzel yürür.
Hatta sıkıntılı magnetti marelli sistemde 306 da derecelidir+ chip gibi uğraşlar yerine fabrikasyon değeri olan teker gücünü sağlıyabilmek 306 ları zaten 3. vitesten itibaren ciddi güzel yürütücektir.
Dyno üstünde yapılan özel bir yazılım ile ve timing 306 da tekere 105 kw nin üstünde güç vericektir. Referans alınması gereken değerler bunlardır.
Zaten 306 nın VTİ oranla pek fazla tutunamamasının sebebi piyasadaki çoğu vti fabrikasyon teker gücünü veriyor yada buna çok yakın veriyor olması. Bununda en büyük sebebi hondaların motor kompresyon basınçları kolay kolay düşmüyor ve daha sorunsuz sistemlere sahip oluşları. Peugeotun ise en büyük zafı bu bahsettiklerim daha çabuk sıkıntı veriyor.. Bu videodaki 306 mızada maşallah bu arada.
Yarışta Vti geçebilirsin başka araçlarıda geçebilir çok güzel ama dediğim gibi bi dyno deneme şansınız var ise ve teker gücü 100 kw leri görebiliyor iseniz stock motorda öyle rahat nefes alın derim,100 kw altı güçler veriyor ise stock motordan daha fazlası çıkabilme kapasitesi var o motorun bunun yollarını bulmak buna yönelmek insanı herzaman geliştirir kanısındayım ;)
Örnek kendi 205 ci arkadaşlarımızdan veriyim 880 kg lık bir 205 ile biz 80 kw teker gücü elde ederken (çok sıkı yürürken sanki 90 lı yılların başını andıran bir gazlayış.)
Fakat %90 205 tekere 70 kw bile vermiyor daha altını veriyor :eek::eek: İşte onun içinde yürümüyor.;)
306 sahibi arkadaşlara akıl vermek gibi de değil sadece bir öneride bulunmak istiyorum.
Yazılan çizilen cümleler ilede video ilede alakalı değil sadece konu burdan döndüğü için ilgilenenler daha rahat görürler diye.
Fabrikasyon tekere 105kw görür 306 gti-6 Bunu hep diyorum stok makinede 100 kw ve üstü gören her 306 güzel yürür.
Hatta sıkıntılı magnetti marelli sistemde 306 da derecelidir+ chip gibi uğraşlar yerine fabrikasyon değeri olan teker gücünü sağlıyabilmek 306 ları zaten 3. vitesten itibaren ciddi güzel yürütücektir.
Dyno üstünde yapılan özel bir yazılım ile ve timing 306 da tekere 105 kw nin üstünde güç vericektir. Referans alınması gereken değerler bunlardır.
Zaten pek fazla tutunamamasının 306 nın VTİ oranla piyasadaki çoğu vti fabrikasyon teker gücünü veriyor yada buna çok yakın veriyor olması. Bununda en büyük sebebi hondaların motor kompresyon basınçları kolay kolay düşmüyor ve daha sorunsuz sistemlere sahip oluşları. Peugeotun ise en büyük zafı. Bu videodaki 306 mızada maşallah.
Vti geçebilir başka araçlarıda geçebilir çok güzel ama dediğim gibi bi dyno deneme şansınız var ise ve teker gücü 100 kw leri görebiliyor iseniz stock motorda öyle rahat nefes alın derim,100 kw altı güçler veriyor ise stock motordan daha fazlası çıkabilme kapasitesi var o motorun bunun yollarını bulmak buna yönelmek insanı herzaman geliştirir kanısındayım ;)
Örnek kendi 205 ci arkadaşlarımızdan veriyim tekere 880 kg lık bir 205 ile biz 80 kw teker gücü elde ederken çok sıkı yürürken sanki 90 lı yılların başını andıran bir gazlayış.
Fakat % 90 205 tekere 70 kw bile vermiyor :eek::eek: İşte onun içinde yürümüyor.
çok güzel bi açıklama olmuş teşekkür ederiz
sinir yok kardeşim bizde sadece bazen boş konuşanlara cvp vermek gibi bı yapım var forumdan tanıyan arkadaşlar bilir. :):):))))
Erdinç sen Antalyada LAL plaka bir RS ile denedin mi hiç?
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 22:04
Erdinç sen Antalyada LAL plaka bir RS ile denedin mi hiç?
ali askerde olduğu için denemedik. galıba senın eskı arabandı dımı çok ıyı yürüdüğünü ve saxoyla olan denemelerınıde izledim. ama ali bana abı son kkornayla bırlıkte basıp fırlıyoo normal farkımız ondan çok demişti galıba. oo arabanın maşşallahı var bir rs o kadar yürüryor helal olsun.
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 22:05
http://www.streetfire.net/video/ek-960-vti-kn-306-gti_2026587.htm
buda kardeşimizin bizim şimdiki deneme yapacagızmız kısa şanzımansız vti ile olan denemesii soru işaretlerine bır cvp olsun yanlış anlaşılmasın
Ali senden de çok iyi bahsetmişti. Saxo ile RS in arasında birkaç tır vardı ama Alinin bana söylediği de oydu erken basmayla ilgili :)
nakayama
18-06-2010, 22:08
maşallah abi ek9 vtiye :D 3 -4 boy var sanırım
http://www.streetfire.net/video/ek-960-vti-kn-306-gti_2026587.htm
buda kardeşimizin bizim şimdiki deneme yapacagızmız kısa şanzımansız vti ile olan denemesii soru işaretlerine bır cvp olsun yanlış anlaşılmasın
abicim orda gelirken önüme araba çıkmıştı iyi hatırlayın derim.hadi onu geçtim benim ozaman düz boruyu bırak egzostum bile yoktu:)ben sırf bununla tekrar denemek için düz borumu çektirp egzosumu taktım.ve ortamdada söyledim çık deniyelim diye.arabsına güvenen çıksın dedim kimsede ozaman yanaşmadı?ozaman 306nın asıl yürüdüğünü görücektik ama kimse denemedi.sırf onun için düz boru çektirmiştim ama denememişti kimse..
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 22:20
Ali senden de çok iyi bahsetmişti. Saxo ile RS in arasında birkaç tır vardı ama Alinin bana söylediği de oydu erken basmayla ilgili :)
işte bu işler çakallıkla yürüyoo biz video koyup show yapmadığımız için herkez bu çocuğu kral sanıyoo neyse hafta içi bellı olacak herşey...
işte bu işler çakallıkla yürüyoo biz video koyup show yapmadığımız için herkez bu çocuğu kral sanıyoo neyse hafta içi bellı olacak herşey...
Olsun boşver siz efendiliğinizi koruyun kavgasız gürültüsüz denemenizi yapın biz de keyifli videolar izleyelim.
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 22:22
abicim orda gelirken önüme araba çıkmıştı iyi hatırlayın derim.hadi onu geçtim benim ozaman düz boruyu bırak egzostum bile yoktu:)ben sırf bununla tekrar denemek için düz borumu çektirp egzosumu taktım.ve ortamdada söyledim çık deniyelim diye.arabsına güvenen çıksın dedim kimsede ozaman yanaşmadı?ozaman 306nın asıl yürüdüğünü görücektik ama kimse denemedi.sırf onun için düz boru çektirmiştim ama denememişti kimse..
yaa kardeşim darılcak bişey yok. şimdi tekrar denersınızzz. bellı olur
ben buraya geçtiğim vteclerin videosunu koyarsam konu kilitlenir erdinç abicim.orda geçtimi geçti dedim.egzostum bile yoktu.ama onun için çektirm herşeyimi yaptım arabamı boşalttım gel dedim deniyelim kimse yanaşmadı?? bunun cevabınıda verelım gerisi fani dünya
yaa kardeşim darılcak bişey yok. şimdi tekrar denersınızzz. bellı olur
hayır abicim ben darılmam beni az çok tanırsın.geçildimi geçlidim dedim ama sonrasıda vardı bunun olmadı kısmet değilmiş.arabamıda satıyorum bu hafta içi artık gelecek gti'ları yürütücez:)
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 22:31
ben buraya geçtiğim vteclerin videosunu koyarsam konu kilitlenir erdinç abicim.orda geçtimi geçti dedim.egzostum bile yoktu.ama onun için çektirm herşeyimi yaptım arabamı boşalttım gel dedim deniyelim kimse yanaşmadı?? bunun cevabınıda verelım gerisi fani dünya
benım lafım sana değilkıı yaa çakallık yapana o kendını bilir. 60-160 yarışa bılen arkadaşınn
benım lafım sana değilkıı yaa çakallık yapana o kendını bilir. 60-160 yarışa bılen arkadaşınn
abi şu konuda bari kavga cıkmasın seviyeli bitsin kilitlenmeden
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 22:33
:D
hayır abicim ben darılmam beni az çok tanırsın.geçildimi geçlidim dedim ama sonrasıda vardı bunun olmadı kısmet değilmiş.arabamıda satıyorum bu hafta içi artık gelecek gti'ları yürütücez:)
tabıkıde yürüsün kardeşim vti geçilmez dıyemez kımse derse cahildir zaten. siz yürütceksınız tamırcı kazancak eksozcu kazancak yağcı kazancak petrolcu kazancak bu dönğü böle devam edecek:D:icon_tup:
:D
tabıkıde yürüsün kardeşim vti geçilmez dıyemez kımse derse cahildir zaten. siz yürütceksınız tamırcı kazancak eksozcu kazancak yağcı kazancak petrolcu kazancak bu dönğü böle devam edecek:D:icon_tup:
sanayimiz yokki 2dk çekipte bakalım arabaya:Dbi düz boru çektiriyorum 2 günlük sadece:)içimde kaldı ama deniyemedik tekrar ek9 lada hade neyse:)
ERDINC-VTI07
18-06-2010, 22:38
sanayimiz yokki 2dk çekipte bakalım arabaya:Dbi düz boru çektiriyorum 2 günlük sadece:)içimde kaldı ama deniyemedik tekrar ek9 lada hade neyse:)
başka bahara kardeşimm inşalalhh. ah ulan evlillık hazılıkları olmuyacaktıkıı siz o zaman bakcaktınızz neyse hayırlısı böyleymişşş...
bana sonradan direk yarıs teklifi eden olmadı onur bi ara cagırmıstı ölesine gazlayın die
ama biliyorsunuz işimiz gucumuz war bos insan degiliz ki her saniye cagrıldıgında gelelim...
kardesim benim zaten seninle bi derdim yok ama sanki öle bi konusuorsunki bi cagırdık
arkadas kactı bi duz boruyla 5 boy öne gecmeyi dusunuyorsan tamam eywaLLah gecersin
bişi diyemem... ben sana araban yurumuyor giibisinden de konusmadım ama cagırdık
gelmedi dersen orda dur derim... bi tek sen yapmıyorsunki arabana bişiler ondan sonra
cok seyler degisti hayatta ama senn aaa arabama sticer yapıstırdım gel deyelim aa duz
boru yaptım hadi gel deneyelim bizimde işimiz cıkınca kactı gibisinde konusulmaması
lazım... neyse bu konularla germeyelim ortalıgı herkez işine gucune baksın kardesim...
eger sattıysanda hayırlı olsun ALLah daha iyilerini versin ne diyelim kardesim...ama böle
konusmaların dogru digil bence sana karsı bi yannısım yada sagda solda ben buna 3-4 boy
atıorum giibisinden konusmalarımı duyduysan öle gelmeni isterdim karsıma ben öle
gectigim arabaların arkasından konusarak birim yapcak kadar dusmedim...hadi kal
saglıcakla..
irfan eğri oturup doğru konuşalım kardeşim.ben senin için egzostumuda taktım düz borumuda çektirdim ufaktan arabamıda boşalttım stepne vb. hatta üni yolundada sıkalım dedim ama nedense bi isteksizlik oldu buna hayır deme bence.ben sana ogün geçtinmi geçtin dedim.ben sana yanlışın veya sağda solda konustunda demedim bunuda iyi düşün.soranlarada bu speclerde irfan beni arka tamponunda geçti dedim.ama tekrar denesydik görücektik olmadı kısmet değilmiş..
R21TURBO 41
18-06-2010, 23:24
Video ile ilgili fazla yorum yapmaya gerek yok , 306 güzel yürümüş maşallahı var , tabiki bu her zaman yada her vti yı geçeceği anlamına gelmez...
Sahibinden de ilanı çıktıında direk favorilerime eklediğim bir araç , sahibi ile de görüşmüştüm ama farklı bir araç (2002 ep3) almak durumunda kalındığından mecburen vezgeçildi. Hala ara ara girip bakıyorum , şu an otomatik , hatcbach , bayan kullanıcıya uygun bir araç almak zorundayım , garajda 2 tane spor araba varken 3.bir spor araba alırsam hatun beni kesin boşar... Zaman ne gösterir bilmem ama şimdilik allah sahibine bağışlasın demekten başkası boş :) :)
Göktürkm
19-06-2010, 00:49
bla bla bla... sırf boş konuşma sende ki kusura bakmada;) neyin nolduğunu bilmeden konuştuğun bariz belli..
almışsın biş JDM VTİ nick yazıyon sen çok iyi biliyosan sende koyda yarıştıgın videoları görelim ne kadar biliyosun
irfan bende çok yogun çalışıyorum kardeşim istersen benim saxoyla bi boşlukta deneyelim istersen.
kimse kusura bakmasında sağlık bi 306 sağlıklı bi vtecle aynı denk araçlar(kafa kafaya) örnekler: up 306 ts306 - eh vtec en vtec
specler chip cai egsoz düz boru 306 gtı
cai hdrs. düz boru egsoz vtec
Aynen ole kardesım.Egsozla bole gıdıyosa duzboru+egsoz+chıp+tımıng+ vsvs sen dusun
Tartısma yok zevkını cıkarmaya dvm edelım:)
PPR engineering
19-06-2010, 07:55
türkiyede vti geçemessin arkadaş.bu böle gider:)
aynı diyologlar vti , gti yi geçincede oluyo...
Gokalp-M
19-06-2010, 08:48
gökhan dogan
19-06-2010, 09:29
erdınc kankım gerılme.her vtı senınkı kadar ıyı olmayabılır.adamın hakkını ver ıyı gıdıyo tosun gıbı meşallhhh:)
erayakar
19-06-2010, 09:52
anlamadığı neden 306 gti bukadar hafife alınıyor ..alt tarafı vti geçti diye bukadar galyana ne gerek var ..sanki vti 306 çok çok üstün bir araçmış gibi ..aslında vti çilere 306 gti sürdürmeli farkı anlamaları için..
ERDINC-VTI07
19-06-2010, 09:56
anlamadığı neden 306 gti bukadar hafife alınıyor ..alt tarafı vti geçti diye bukadar galyana ne gerek var ..sanki vti 306 çok çok üstün bir araçmış gibi ..aslında vti çilere 306 gti sürdürmeli farkı anlamaları için..
sen bı vti kullan dostum ondan sonra buraya yazz olurmuu. Biz adamın arabasına maşallah dedik zaten savunma yapma olurmuu.
ERDINC-VTI07
19-06-2010, 09:57
erdınc kankım gerılme.her vtı senınkı kadar ıyı olmayabılır.adamın hakkını ver ıyı gıdıyo tosun gıbı meşallhhh:)
KARDEŞİM GEÇ OLDU AMA SONUNDA ÜYE OLMUŞSUN SENIN EKSIKLIĞINI HİSSEDİYODUM BURDA HAHUAHAUHAUAH :D:D:icon_tup:
istezsizlik oldugunu nerden cıkarıyorsun ben ogün dedim mesaideyim işlerim yogun elemanların basında beklemem gerekior cıkamıcagımı sölemiştim.... olayı farklı yerlere cekme biraderim masallah araban yuruor ama bu kadarda kasma kendini bence böle gereksiz polimigede girmeyelim... bizde kendini kahraman sanan arkadasını cagırmıstık bigun ama lastigim yok die gelmemisti olabilir herkezin bi sorunu problemi yada işi olabilir o yuzden gerek yok bence.... bende cok istiorum benim arabalarımdan bi tanesinin gecmeni ama olmuo :) herkezin sansı olmayan bir rakibi vardır :)
irfan ben ogünden bahstmiyorum kardeşim karıştırdın.üni yoluna gelmiştik 15 araba sende vardın oturmuştk herşey hazırdı ama deneyemedik neyse artık kısmet değilmiş.benm kastıgım fılanda yok beni tanırsın.sadece olanları söyledim
almışsın biş JDM VTİ nick yazıyon sen çok iyi biliyosan sende koyda yarıştıgın videoları görelim ne kadar biliyosun
irfan bende çok yogun çalışıyorum kardeşim istersen benim saxoyla bi boşlukta deneyelim istersen.
ister video koyarım ister koymam bu işler video koymakla olmuyor ;) ;)
neyin nolduğunu bilipte konusuyoruz biz, laf olsun torba olsun diye konusmuyoruz;) VTİ ninde kapasitesini biliyoruz 106nında 306nında.. normal sağlıklı bi VTİ nin böyle gittiğine inanıyorsan ben sana ne diye bilirim ki :) ....
neyın kavgasını yapıyorsunuz anlamıyorumkı. hepimiz antalyanın cocuguyuz. ne kavgası bu ya:D gecmıs gecılmıs:) hepiniz esnaf adamlarsınız burakın bu boş işleri ya:) denemek isteyen olursa arabam cıkıyo herkesle denerıs vti powerr:D:D ERDİNÇ BENIMLE DENE KANKA:d
len bu konu kilitlenirse ben kilitlerim bak:D
lütfen ama yorum yapan olursa adam gibi seviyeli yapsın.birilerinede bişeyler göndermek isteynler başka konuda toplansın lütfen.teşekkürler:)
başka bi vti ile denedin mi daha önce ?? nasıl oluyo farklar ?? yani sana göre bu vti de sorun varmı yokmu..
her araba aynı deildir tabi. ama 306 cok guzel yurumus. vti lar niye gecilmesin:) vti da gecilir 306 da gecilir ferraride gecilir:D
+++ 99999999999999999 ;)
gökhan dogan
19-06-2010, 12:13
ben zaten uyeydım er yada gec baktım fazla gerılmıssın bı yazayım dedım hanı ben de buralardayım felan yanı ehuehuehuhehuheh:D
len bu konu kilitlenirse ben kilitlerim bak:D
lütfen ama yorum yapan olursa adam gibi seviyeli yapsın.birilerinede bişeyler göndermek isteynler başka konuda toplansın lütfen.teşekkürler:)
aaaa olurmu şimdi hiç. bi vti geçilmiş. tartışma çıkarmadan, gider yapmadan olurmu. nıck nıck sende ha. laf ediyosun.
bozuktur o vti kardeş o yüzden geçmişindir sen. yoksa nerdeeee. pug vti geçecek he. peh.:D
Geçsen dert geçmesen dert. Fazla fark atmayacaksın ki karışıklık çıkmasın :p Maaşallah.
FakirAli
19-06-2010, 12:24
aaaa olurmu şimdi hiç. bi vti geçilmiş. tartışma çıkarmadan, gider yapmadan olurmu. nıck nıck sende ha. laf ediyosun.
bozuktur o vti kardeş o yüzden geçmişindir sen. yoksa nerdeeee. pug vti geçecek he. peh.:D
auhhudfuhsadhuas :D
dragstar
19-06-2010, 12:26
aynen murat abi bozuktur:)
başka bi vti ile denedin mi daha önce ?? nasıl oluyo farklar ?? yani sana göre bu vti de sorun varmı yokmu..
denedim denedim araya tır soktugumda oldu arka tamponda gelende oldu ki bu speclerde;)
denedim denedim araya tır soktugumda oldu arka tamponda gelende oldu ki bu speclerde;)
bozuktur onlar bozuuuuk :D
muyat ne bu vti düşmanlığı ya :)
muyat ne bu vti düşmanlığı ya :)
herhangi bir düşmanlık yok Allah a şükür. bir çok arkadaşım var vti aracı olan. hiçbiri ile de derdim yok :)
ben de sana bir soru sorim madem. nedir derdi bu arkadaşların pug larla? neden bu hazımsızlık? tebrik etmek bukadar zormu? bir vti ın geçilmesi bukadar imkansızmı? espiriye almak mı düşmanlık yoksa sağa sola gider yapmak mı düşmanlık belirtisidir?
bazı şeylerin hazmedilebilmesi gerekiyor. geçmişsen tebrik alırsın. geçilirsen de tebrik etmesini bileceksin. sağa sola gider yapmayacaksın. ama görüyorm ki bir çok arkadaşta bu olgunluk mevcut deil. :)
dragstar
19-06-2010, 13:10
herhangi bir düşmanlık yok Allah a şükür. bir çok arkadaşım var vti aracı olan. hiçbiri ile de derdim yok :)
ben de sana bir soru sorim madem. nedir derdi bu arkadaşların pug larla? neden bu hazımsızlık? tebrik etmek bukadar zormu? bir vti ın geçilmesi bukadar imkansızmı? espiriye almak mı düşmanlık yoksa sağa sola gider yapmak mı düşmanlık belirtisidir?
bazı şeylerin hazmedilebilmesi gerekiyor. geçmişsen tebrik alırsın. geçilirsen de tebrik etmesini bileceksin. sağa sola gider yapmayacaksın. ama görüyorm ki bir çok arkadaşta bu olgunluk mevcut deil. :)
doğru söz ancak tebrik edilir :) forumda çoğunlukla mevcut böyle şeyler
Cihan Çizmeci
19-06-2010, 13:19
YA yine neyin peşindeyiz?
Bu plakalı 306 araç sahibi arkadaşımız bu Vti'ı geçmiş.
Olay bitmiştir...
Maşallah 2 aracada güzel deneme olmuş ;)
YA yine neyin peşindeyiz?
Bu plakalı 306 araç sahibi arkadaşımız bu Vti'ı geçmiş.
Olay bitmiştir...
Maşallah 2 aracada güzel deneme olmuş ;)
aynen. bunu söyleyebilmek zor geliyor :)
ewet doğru geçen geçmiş tebrikler... ama sağlıklı bakımlı bi 306 normalde de vti ye bu kadar fark atar gibi bi düşünce var,, öyle bi dünyada yok onu söylim.. bende atıyodum 306lara bi 10 luk ama 306 ların hepsi böyle yürür diye inandırmıyodum kendımı...
ewet doğru geçen geçmiş tebrikler... ama sağlıklı bakımlı bi 306 normalde de vti ye bu kadar fark atar gibi bi düşünce var,, öyle bi dünyada yok onu söylim.. bende atıyodum 306lara bi 10 luk ama 306 ların hepsi böyle yürür diye inandırmıyodum kendımı...
bak hangi cümlede vti'a böyle fark atılır kelimesi geçiyorki veya bütün vtilar böyle yürür filan.gelen güzel yürüyo 306 veya vti sorun var veya 2'side rezil diyor:)konuşmalarınzdaki sivriliği azaltın bakın hiçbir şey kalmaz.
Muyat güzel yazmışsın eline sağlık.
erayakar
19-06-2010, 16:08
ben hiç hayatımda standar bir vti ,,306 gti geçtiğini gormedim..tam 5 yıl 306gti kullandım ..aracımı yeni sattım..
ben hiç hayatımda standar bir vti ,,306 gti geçtiğini gormedim..tam 5 yıl 306gti kullandım ..aracımı yeni sattım..
ak vtec in filan videosu vardı, ordan izleyebilirsin 5 yıl sonra görmüş olursun :)
Gokalp-M
19-06-2010, 17:47
eger kendinizi kasmıcaksanız deneriz ayıp ediyorsun biz öle gecme gecilme lafını etmeyiz ama önce arabana iicine bi alıs derim daha yeni aldın iicine tanı arabanı benden tavsiye...
göktürk-m:
kendimizi kasmamızdan kastın ne anlamadım aldıgım günden itibaren 1 hafta boyunca her gün biriyle denedim zaten ama alışmaya gerek yok onurun arabasınıda çok kullandım kendi arabamada alıştım. maksat muhabbet irfan
ERDINC-VTI07
19-06-2010, 17:49
göktürk-m:
Kendimizi kasmamızdan kastın ne anlamadım aldıgım günden itibaren 1 hafta boyunca her gün biriyle denedim zaten ama alışmaya gerek yok onurun arabasınıda çok kullandım kendi arabamada alıştım. Maksat muhabbet irfan
muhabbetın en kralını ben yaşatıcam sizlere sende gel oo akşam olurmu kırmöızı saxon laaaa
Göktürkm
19-06-2010, 17:50
muhabbetın en kralını ben yaşatıcam sizlere sende gel oo akşam olurmu kırmöızı saxon laaaa
avansınızı ayarlamayı unutmayın ok
Göktürkm
19-06-2010, 17:53
ister video koyarım ister koymam bu işler video koymakla olmuyor ;) ;)
neyin nolduğunu bilipte konusuyoruz biz, laf olsun torba olsun diye konusmuyoruz;) VTİ ninde kapasitesini biliyoruz 106nında 306nında.. normal sağlıklı bi VTİ nin böyle gittiğine inanıyorsan ben sana ne diye bilirim ki :) ....
evt kitapçık verilerini ii okumuşsun ezberlemişsin aferin sna
evt kitapçık verilerini ii okumuşsun ezberlemişsin aferin sna
yaş kaçtı ???
:heyoo::heyoo:
bana filmlerden alıntı yapıp konusuyorsun yaa uzauhzauhzauh,fazla izlemişsin heralde hızlı ve öfkeliyi auhauhauhua
biz VTİ sahibide olduk 106 GTİ de,boş konuşmuyoruz arkadaşım, fazla tokyo drift izleme fazla etkilemiş seni
Beyler kırmayın birbirinizi sağlıklı bi vtec'de 306 gtı-6'da iyi giden araçlar yeterki bakımları ve kullanılan parçalar doğru olsun
Up306Gti
19-06-2010, 18:33
bu deneme de beyaz 306 geçmiştir olay bitmiştir.
sağlıklı iki arabanın neler yapabileceğini geçen sene gösterdiğimizi düşünüyorum. Bakınız.(Up&Eh)
sağlıklı iki arabanın neler yapabileceğini geçen sene gösterdiğimizi düşünüyorum. Bakınız.(Up&Eh)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup::icon_tup:
Sağlıklı iki arabanın neler yapabileceğini geçen sene gösterdiğimizi düşünüyorum. Bakınız.(up&eh)
abüü ben göremedim yaww nirdee :d
Up306Gti
19-06-2010, 18:38
abüü ben göremedim yaww nirdee :d
Silmeseydin vidyoları yüklede tekrar nostaji yapalım:D:D:D
kanka masaüstüne bişeler olmuş bugun açayım dedim açılmıyo deli oldum
Up306Gti
19-06-2010, 18:47
kimse kusura bakmasında sağlık bi 306 sağlıklı bi vtecle aynı denk araçlar(kafa kafaya) örnekler: up 306 ts306 - eh vtec en vtec
specler chip cai egsoz düz boru 306 gtı
cai hdrs. düz boru egsoz vtec
şimdiye kadar gördüğüm araçlardan giderini en begendiğim 4 araç maşallah:icon_tup:
gokhan_205
19-06-2010, 18:54
Bencede yükleyin hepsi silinmiş :D
Göktürkm
19-06-2010, 19:48
yaş kaçtı ???
:heyoo::heyoo:
bana filmlerden alıntı yapıp konusuyorsun yaa uzauhzauhzauh,fazla izlemişsin heralde hızlı ve öfkeliyi auhauhauhua
biz VTİ sahibide olduk 106 GTİ de,boş konuşmuyoruz arkadaşım, fazla tokyo drift izleme fazla etkilemiş seni
boş konuşma demekten başka elle tutulur bişey söyle de uzamasın yaş kaçtı demişsin yaş 22 kardeşim yok şu sahibiydik yok bu sahibiydik evt nasıl etkiledi sorma her izlediğimde çıkıp sokağa drift yapıyorum puff bizde çok tecrübe ettik kardeşim bizde neyin ne oldugu biliyoruz :heyoo:
bakımlı 306 ve vtec böyle yürür işte :D
http://www.streetfire.net/video/eh-vtec-up-306-gt6_2027077.htm
hayııırrr olamazz. o 306 bozuktur. bi götürün bence siz onu servise. olamaz vti 306 yı geçemezzzz. hayııırrrrr!!!! :D:D:D
şimdiye kadar gördüğüm araçlardan giderini en begendiğim 4 araç maşallah:icon_tup:
VAF vtec i unutmamak lazim ;)
Cliosportve
20-06-2010, 09:01
GTİ lı arkadaşı tebrik ediyorum
Çok güzel yürümüş nazar değmesin
VTİ şaşırtmadı beni
bak buda beğenmedın araçdan cekılmiş:D
http://www.streetfire.net/video/abvtecehvtecup306_698958.htm
AB vtec :) turbolanmasına üzüldüğüm bi araç ne yalan söyliyim n/a is the best diyenlerdenim :)
Up306Gti
20-06-2010, 12:12
bek buda beğenmedın araçdan cekılmiş:D
amanın ab mizi unutmuşuz o deneme çok güzeldi yaa 250 gördüğümüz video demi?
Up306Gti
20-06-2010, 12:13
VAF vtec i unutmamak lazim ;)
vafı denerken 1 kere gördüm tek denemeyle yorum yapamayacağım.
yea aynen arabayı stock a cevırmeden oncekı son videolar :)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup: vaf sahalara çıkmıyor nedendir anlayamadım :S
Up306Gti
20-06-2010, 12:23
yea aynen arabayı stock a cevırmeden oncekı son videolar :)
çok zewkliydi o denemeler gittin turbo yaptın mutlumusun şimdi:D
gokhan_205
20-06-2010, 13:27
maşallah UP 306 da neler var :soru:
ERDINC-VTI07
20-06-2010, 13:31
avansınızı ayarlamayı unutmayın ok
ben sana ıyı bı avans ayarı verırım haberın olsunnnn
ulen bir paşaoğlu chip birde iskender düz boru yaptırsam hayde birde hks son susturucu alsam böyle streslere yaşamam gerenk yok:):D
ulen bir paşaoğlu chip birde iskender düz boru yaptırsam hayde birde hks son susturucu alsam böyle streslere yaşamam gerenk yok:):D
çokta güzel olurdu bence böyle sağlıklı bi araç için :)
gormedn ama nasl gittigini iyi bilyosundur:D:D
maşallah UP 306 da neler var :soru:
bi ara söylentilere göre nos basıyomuş :D:D:D şehir efsanesi
chip filtre egsoz cai en önemlisi 3 kilo çiğer:D
emre kankanın çok anıları geçmiştir :)
bunun yanında diğer bakımlarını yapmayı unutma illa iskender düz boru yapman gerekli değil işi iyi bilen birisinede yaptırabilirsin :icon_tup:
bunun yanında diğer bakımlarını yapmayı unutma illa iskender düz boru yapman gerekli değil işi iyi bilen birisinede yaptırabilirsin :icon_tup:
e tabikide herşeyin en iyisini yaptım bu arabada.istanbula gelebilseydim en kralına götürecektim arabayı ama olmadı:)
kimse filtrem iyi değil yok sıcak hava çekiyoda çok sıkışıkta arabam yürümüyo demesin:Dbenim filtreyi gördükten sonra tekrar iyi düşünsün:D
http://i931.photobucket.com/albums/ad156/som306/123.jpg
nasip olursa emre kardeşimde orjinal gti-6 filtresi varmış.nasipse elime geçince dahada güzel yürüyecek.üstünden radyatör sıcak su borusu geçiyo insaf leaynnn önünde radyatör hade bakalım:):D
e tabikide herşeyin en iyisini yaptım bu arabada.istanbula gelebilseydim en kralına götürecektim arabayı ama olmadı:)
kimse filtrem iyi değil yok sıcak hava çekiyoda çok sıkışıkta arabam yürümüyo demesin:Dbenim filtreyi gördükten sonra tekrar iyi düşünsün:D
nasip olursa emre kardeşimde orjinal gti-6 filtresi varmış.nasipse elime geçince dahada güzel yürüyecek.üstünden radyatör sıcak su borusu geçiyo insaf leaynnn önünde radyatör hade bakalım:):D
emme yi söküp temizledinmi hiç?
emme yi söküp temizledinmi hiç?
tabikide bir kaçkez;)
peryodik aralılarla bakmanda fayda vardır özellikle gaz kelebeğini dewamlı kontol et bence çünkü filtren iç acısı :)
gokhan_205
20-06-2010, 15:52
bi ara söylentilere göre nos basıyomuş :D:D:D şehir efsanesi
chip filtre egsoz cai en önemlisi 3 kilo çiğer:D
emre kankanın çok anıları geçmiştir :)
:D:D:D:D şehir efsanesi güzelmiş nos he :D :D :D :D :D
ama gerçekten maşallah yorumsuz şuan nerede aslan
:D:D:D:D şehir efsanesi güzelmiş nos he :D :D :D :D :D
ama gerçekten maşallah yorumsuz şuan nerede aslan
valla emre sattı araçı sanırım muğla taraflarına bi yere gitmiş
şu filtreyi görünce içim acıdı resmen :D :D :D
şu filtreyi görünce içim acıdı resmen :D :D :D
acımazmı ya rezillik abidesi:)
yannız ön panelden filtreye hava yolu var görmedik sanma. + 10 hp :d
yannız ön panelden filtreye hava yolu var görmedik sanma. + 10 hp :d
zaten o olmadan yürümüyo araba:hahaha:
dragon07
20-06-2010, 19:19
çakal yhaa :D:D alttan üstten borularla beslemiştir o filtreyi yoksa öle bırakmaz :D:D
motor içide güzelmiş biradeRR
çakal yhaa :D:D alttan üstten borularla beslemiştir o filtreyi yoksa öle bırakmaz :D:D
motor içide güzelmiş biradeRR
yok la valla olduğu gibi ne varsa çekiyo:D
eyvallah kankaaa:icon_tup:
gokhan_205
20-06-2010, 21:38
valla emre sattı araçı sanırım muğla taraflarına bi yere gitmiş
Hayırlısı olsun hayrını görsünler :)
ERkut 205
21-06-2010, 09:00
Hayırlısı olsun hayrını görsünler :)
Gökhan gitmeden 306yı bırak bi yollara :D
Birde bi dyno yap dostum:icon_tup:(Acil bekliyorum senden)
gokhan_205
21-06-2010, 09:08
Gökhan gitmeden 306yı bırak bi yollara :D
Birde bi dyno yap dostum:icon_tup:(Acil bekliyorum senden)
Kankam bakalım dyno yapıcam std olarak ne çıkacak merak ediyorum kat üstünde filitre yok orjin olarak ne vericek bakalım askerden sonra başlayacam artık işlemlere UP da neler var diye onun için sordum zaten :D