Orijinalini görmek için tıklayınız : Marea 20V mk2 debriyaj problemi
Gökhan Biraltın
18-06-2010, 19:55
yaklasık 2 haftadır yasadıgım bir debriyaj problemim var. 5500 üstü devirlerden sonra debriyaja bastıgımda devir düsmeden debriyaj salmıyor kendini,takılı kalıyor.. gittigim servis önce kaputtaki merkezi degistirdi,olmadı sorun debriyajda dediler,debriyajı actık,bebek gibi daha cizigi bile yokmus,balata cakıldı tekrardan sorun genede ondansa düzeltilsin diye olmadı,debriyajın ordaki merkez dedi,bugün onuda degistirdim(tabi bu degisimlerin hepsi teker teker oluyor ve para basmıyoruz arka bahcede) ve gene olmadı. 5500d/d den sonraki vites degisimlerinde debriyajı bıraktıgımda debriyaj devir düsene kadar tutuklu kalıyor en dipte. çıldırmak üzereyim :( . başka neyden yapar bunu? önceden basına gelen,bilgisi olan vs birisi yardım ederse cok sevinirim..
punto_multijet
18-06-2010, 19:58
debrajın hava yapıyo gokhan benimde basıma gelmişti. havası alındı 2 kere duzeldi snra
Gökhan Biraltın
18-06-2010, 20:12
debrajın hava yapıyo gokhan benimde basıma gelmişti. havası alındı 2 kere duzeldi snra
abi egealfayla konustum simdi,bugün 5 kere havasını aldık debriyajın biz,icin rahat etcekse gel birdaha alalım diyo. düzelene kadar havasını alıp vercez mi bunun :D yokmu baska yolu ? :S
Gökhan Biraltın
18-06-2010, 20:26
güncel.
yokmu bir bilgisi olan?
egeturbo
18-06-2010, 20:31
msnden dediklerimi unutma benden duyduğunuda ona soleme onla papazım
Gökhan Biraltın
18-06-2010, 20:55
msnden dediklerimi unutma benden duyduğunuda ona soleme onla papazım
baktırcam kardesim,sagolasın
Fiattır yapar geçmiş olsun çözümü sonradan yazarsanız sevinirim
CorsaGSI
19-06-2010, 09:45
yaklasık 2 haftadır yasadıgım bir debriyaj problemim var. 5500 üstü devirlerden sonra debriyaja bastıgımda devir düsmeden debriyaj salmıyor kendini,takılı kalıyor.. gittigim servis önce kaputtaki merkezi degistirdi,olmadı sorun debriyajda dediler,debriyajı actık,bebek gibi daha cizigi bile yokmus,balata cakıldı tekrardan sorun genede ondansa düzeltilsin diye olmadı,debriyajın ordaki merkez dedi,bugün onuda degistirdim(tabi bu degisimlerin hepsi teker teker oluyor ve para basmıyoruz arka bahcede) ve gene olmadı. 5500d/d den sonraki vites degisimlerinde debriyajı bıraktıgımda debriyaj devir düsene kadar tutuklu kalıyor en dipte. çıldırmak üzereyim :( . başka neyden yapar bunu? önceden basına gelen,bilgisi olan vs birisi yardım ederse cok sevinirim..
kutup ayım bnm :) bende de olmuştu daha önce biliyorsun gerçi sizin debriyajla bizimi sistematik olarak bile farklı ama :)
debriyaj dediler değiştirdik,
pedalın yayı bozuk dediler teli değiştirelim dedim pedalın yayı değişti,
pedal bozuk dediler (parçacıdan pedal istedim 94'den beri corsa için pedal gelmemiş pedal bozulmaz dedi) abi debriyaj telini değiştirelim dedim,
pedal geldi 1 ay sonunda pedalın yuvaları farklı çıktı dedim allah aşkında teli değiştir bari :D
teli değiştirdik oldu, usta tepkisi: "orjinal tel farketti düzeltti pedalı değiştirmeye gerek kalmadı"
:hahaha:
böylede bir anım vardı paylaşmak istedim :p
kesin seninde incik boncuk bişi çıkacak kanka bak gör
redlinemst
19-06-2010, 11:16
geçmiş olsun gökhan abi bizim temprada da buna benzer olmuştu hidrolikli olduğu için boşalmıştı öle altta kalmıştı ama seninki gibi değil bulursun inşallah sorunu
Gökhan Biraltın
20-06-2010, 14:14
Fiattır yapar geçmiş olsun çözümü sonradan yazarsanız sevinirim
kıyıcam paraya izmir fiat servisi birmot'a yada poyraz'a götürecegim bu hafta yada önümüzdeki hafta.sorunu yazarım tabi.
kutup ayım bnm :) bende de olmuştu daha önce biliyorsun gerçi sizin debriyajla bizimi sistematik olarak bile farklı ama :)
debriyaj dediler değiştirdik,
pedalın yayı bozuk dediler teli değiştirelim dedim pedalın yayı değişti,
pedal bozuk dediler (parçacıdan pedal istedim 94'den beri corsa için pedal gelmemiş pedal bozulmaz dedi) abi debriyaj telini değiştirelim dedim,
pedal geldi 1 ay sonunda pedalın yuvaları farklı çıktı dedim allah aşkında teli değiştir bari :D
teli değiştirdik oldu, usta tepkisi: "orjinal tel farketti düzeltti pedalı değiştirmeye gerek kalmadı"
:hahaha:
böylede bir anım vardı paylaşmak istedim :p
kesin seninde incik boncuk bişi çıkacak kanka bak gör
kanka bi arkadasım fikir verdi,ona baktırıcam,ondanda degilse iste servise gidicek.. insallah incik boncuktur kardesim ya.. tamam deneme yanılma ama sokakta bulmuyoz paraları :(
Gökhan Biraltın
20-06-2010, 14:18
geçmiş olsun gökhan abi bizim temprada da buna benzer olmuştu hidrolikli olduğu için boşalmıştı öle altta kalmıştı ama seninki gibi değil bulursun inşallah sorunu
yok kardesim hidrolik olayı cok farklı keske öle olsa bizimde. sagolasın tesekkür ederim insallah buluruz.
valla gökhan geçmiş olsun ,,,,normalde baskı balatayı sökünce oralardan bi yerden halolması gerekirdi ama başka bi fikir yürütemiyorum bende :confused: en kısa zaman çözersin inşallah ............
Gökhan Biraltın
21-07-2010, 19:29
volanı ve baskı balatayı sıfırladım.maaliyetli olsada biraz sorun halloldu.. aracımın gidişini ben bile tanıyamadım :) (merak eden arkadaslarım abilerim vardı o yüzden hortlattım konuyu :) )
yetkili servislerin gözünü seveyim :) artık ufacık bir sorunda tek gideceğim yerdir..
redlinemst
21-07-2010, 19:45
volanı ve baskı balatayı sıfırladım.maaliyetli olsada biraz sorun halloldu.. aracımın gidişini ben bile tanıyamadım :) (merak eden arkadaslarım abilerim vardı o yüzden hortlattım konuyu :) )
yetkili servislerin gözünü seveyim :) artık ufacık bir sorunda tek gideceğim yerdir..
iyi paranı yiyo gördüğüm kadarıyla ama hayırlı olsun abi bida yapmaz inşallah.Güle güle kullan
Gökhan Biraltın
21-07-2010, 20:25
iyi paranı yiyo gördüğüm kadarıyla ama hayırlı olsun abi bida yapmaz inşallah.Güle güle kullan
deneyimsiz kişilerle iş yapınca böyle oluyor,hem para gidiyor,hem zaman,hemde sonuc alınmıyor.. para yiyen bir araba degil normalde. halloldu sonnda,rahatladım.