Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Özel Yapım...

yesil544
18-06-2010, 23:29
Arkadaşlar araca yönelik bazı parçaların özel yapımını düşünüyoruz. Bir nevi Replica Emitasyon yan sanayi tarzında plastik veyahut metal aksam olarak....

Bu konuda tavsiyeleriniz en çok aranan yada en çok lazım olan parça olarak tavsiyeleriniz ???

TAM35GNY
18-06-2010, 23:41
hayirli isler :D

hddsheriff
18-06-2010, 23:43
sanki bu konu sohbete açılmalıydı gibi :D yok yani konun kaybolursa nerede arayacağını bil diye yazdım :)

yesil544
18-06-2010, 23:44

sağolasın yaa nasip böyle bir şey düşündük acaba olurmu bilmiyorum hani jant bile yapacaz nasipse :):):):)

shuttle
18-06-2010, 23:44

Üstadım , adam konuyu fikir almak için açmış. Şu anda satış yapmak için değil yani.

Ama tabi ki konu yanlış yere açılmış.

yesil544
18-06-2010, 23:45
sanki bu konu sohbete açılmalıydı gibi :D yok yani konun kaybolursa nerede arayacağını bil diye yazdım :)

Yaa aslında evet nereye açacağımı bilemeidm yaa acaba taşıma imkanım varmı bu konularda biraz zayıfım sanırm :)

yesil544
18-06-2010, 23:48
Üstadım , adam konuyu fikir almak için açmış. Şu anda satış yapmak için değil yani.

Ama tabi ki konu yanlış yere açılmış.

Evet Evet fark ettim tamam vurmayın :)

yesil544
18-06-2010, 23:50
Yaaa nasıl taşıyacaz bu konuyu ??

TAM35GNY
18-06-2010, 23:53
Tamam iste hayirli isler :D :D

The Jackal*
19-06-2010, 00:01
hayırlı satışlar, önce imalat sonra ithalat mı :D

yesil544
19-06-2010, 00:03
hayırlı satışlar, önce imalat sonra ithalat mı :D

Aynen :)) Yalnız şu Konuyu taşısaydım ii olacaktı :)

turbo16
19-06-2010, 00:03
bi omuz atın konu taşınsın:)

hddsheriff
19-06-2010, 00:05
başka yere açmış aynı konuyu ama orası da yanlış yer :D

M_PROJECT
19-06-2010, 00:07
sağolasın yaa nasip böyle bir şey düşündük acaba olurmu bilmiyorum hani jant bile yapacaz nasipse :):):):)

hangi standartlara gore ve ne kadar saglam olacak bu jantlar ?

TAM35GNY
19-06-2010, 00:11
Ondan once bir kac design ornegi var mi ne kadar replika bi gorebilir miyiz??

Parca tavsiyesi istemissiniz ne tur parcalardan bahsediyoruz?

yesil544
19-06-2010, 00:13
Arkadaşlar cvp verecem ama sanırm konuyu siliyorlar.. Anlamadım ama taşımammı lazım yeniden mi açmama lazım ??

hddsheriff
19-06-2010, 00:15
kaliteyi işçiliği ekipmanı geçtim. fiyat tutturabilecekmisiniz ? adam jant için aleminyumu alıyor 2 gemi sen alıcaksın 100 kg aynı fiyata alamayacaksın vs.vs.vs. bana hala mantıklı gelmiyor ha başarsan da fiyat uymayacak çin dahil milyon tane rakibin var ;) plastik bişeyler yapmaya kalksan dandik bir plastik kalıbı 5000tl den başlıyor kaç tane yapıpta amorti edeceksin para kazanacaksın :)

yesil544
19-06-2010, 00:16
hangi standartlara gore ve ne kadar saglam olacak bu jantlar ?

Mesela Vti jantı dimi onun yapım malzemesine bakılır piyasadan temin edilir. replica olarak diyorum.. Yani genel jant yapımında kullanılan mazleme neyse onun üzerinden yapılır.

hddsheriff
19-06-2010, 00:16
Arkadaşlar cvp verecem ama sanırm konuyu siliyorlar.. Anlamadım ama taşımammı lazım yeniden mi açmama lazım ??

2 aynı konu olduğu için silindi biri yaz sen bişey olmaz

34btr1907
19-06-2010, 00:20
sprinter için yada crafter için 4 adet jant ne kadara yapıcan? modelide ben belirliycem
olur demiştin diğer konuda merak ettim kaça çıkar ne kadar sağlam olur vs..

yesil544
kaliteyi işçiliği ekipmanı geçtim. fiyat tutturabilecekmisiniz ? adam jant için aleminyumu alıyor 2 gemi sen alıcaksın 100 kg aynı fiyata alamayacaksın vs.vs.vs. bana hala mantıklı gelmiyor ha başarsan da fiyat uymayacak çin dahil milyon tane rakibin var ;) plastik bişeyler yapmaya kalksan dandik bir plastik kalıbı 5000tl den başlıyor kaç tane yapıpta amorti edeceksin para kazanacaksın :)

Ama bak atladığın bir şey var burda seri üretim bazında demiyorum. İsteğe bağlı...

haa evet fiyatı amorti edecekmi nasıl karşılıyacaksın fikrindede... tamamen tercihe göre bir durum örnek sen tuturusun model tutar talep değişir gibi görüştüğümüz bir kaç kişi var sermayeli insanlar aynı zamanda yetenekli iki tane mühendis var muhabbetini olduğundan konuştuk burda da bilgi amaçlı ğaylaşıyorum sizinle ordada yazdıım gibi fikir bazında....

M_PROJECT
Mesela Vti jantı dimi onun yapım malzemesine bakılır piyasadan temin edilir. replica olarak diyorum.. Yani genel jant yapımında kullanılan mazleme neyse onun üzerinden yapılır.

bunun saglamlik testini kim yapacak , yani yola cikmaya uygundur seklinde bir testten bahsediyorum .

hddsheriff
19-06-2010, 00:21
Ama bak atladığın bir şey var burda seri üretim bazında demiyorum. İsteğe bağlı...

haa evet fiyatı amorti edecekmi nasıl karşılıyacaksın fikrindede... tamamen tercihe göre bir durum örnek sen tuturusun model tutar talep değişir gibi görüştüğümüz bir kaç kişi var sermayeli insanlar aynı zamanda yetenekli iki tane mühendis var muhabbetini olduğundan konuştuk burda da bilgi amaçlı ğaylaşıyorum sizinle ordada yazdıım gibi fikir bazında....

kimmiş bu adamlar isim ver bakim :D

yesil544
sprinter için yada crafter için 4 adet jant ne kadara yapıcan? modelide ben belirliycem
olur demiştin diğer konuda merak ettim kaça çıkar ne kadar sağlam olur vs..

Bak sen modeli göster. Ben yarın gidip göstereyim kaça ve ne kadar zamanda çıkartacaklarını öğreneyim. gelip sana fiyat sağlamlık ve uygunluğunu ileteyim.

Yigit-Y
titanyumdan özel jant mesela makul fiyatlarda kapış kapış gidebilir...

ama maliyetler asla makul olmayacaktır kannımca :D

yesil544
19-06-2010, 00:22
kimmiş bu adamlar isim ver bakim :D

Aman abi yaa sabancı tarzı bişey değil normal esnaf falan :))

hddsheriff
19-06-2010, 00:22
bunun saglamlik testini kim yapacak , yani yola cikmaya uygundur seklinde bir testten bahsediyorum .

valla sağlam olurmu bilmiyorum ama balans tutması için her tarafına kuşun çakacaklarına eminim :D

hddsheriff
19-06-2010, 00:23
Aman abi yaa sabancı tarzı bişey değil normal esnaf falan :))

sakaryalıyım merak ettim pm yolla bana kimler bu işin içinde :D

34btr1907
19-06-2010, 00:23
Bak sen modeli göster. Ben yarın gidip göstereyim kaça ve ne kadar zamanda çıkartacaklarını öğreneyim. gelip sana fiyat sağlamlık ve uygunluğunu ileteyim.
tamam pm ile atıcam sana resim ve bijon aralıklarını ama o araçlar ağırdır biraz standart bijon ve taşıma kapasitesi bir değil onu da sor

yesil544
19-06-2010, 00:24
valla sağlam olurmu bilmiyorum ama balans tutması için her tarafına kuşun çakacaklarına eminim :D

Yaaa ozaman kıymeti kalmaz ki abi olur deniyor. Olmuyacak bişey için konuşulcağını sanmıyorum dediğim gibi makinları her bir şeyler mevcut yani... ki bu işin ustasıda yaparım diyorsa ki asla ne atar ne tutar salalmasyon yok yani...

yesil544
19-06-2010, 00:26
titanyumdan özel jant mesela makul fiyatlarda kapış kapış gidebilir...

ama maliyetler asla makul olmayacaktır kannımca :D

Yaa şöyle bişey var maliyeti makul olmayan bir malın makuliyeti söz konusu olmaz. o yüzden özel yapımlarda bu biraz farklılaşır. ama en azından çin yapımından daha iyi sonuçlar çıkma olasılığıda yüksek artı nasip bakarsın piyasaya nazaran daha makul olabilir.

hddsheriff
19-06-2010, 00:26
ben konuyu sessiz takip edicem sonu nereye varacak bilmiyorum ama bana hayal geliyor :)

yesil544
19-06-2010, 00:27
tamam pm ile atıcam sana resim ve bijon aralıklarını ama o araçlar ağırdır biraz standart bijon ve taşıma kapasitesi bir değil onu da sor

yaa biliyorum araçları sen ne istiyorsan ebat bijon aralığı hepsini yaz..

yesil544
19-06-2010, 00:28
ben konuyu sessiz takip edicem sonu nereye varacak bilmiyorum ama bana hayal geliyor :)

Muhtemel.... Herşey hayal ürünü zaten kullanıdın pc ye bir bak :)) nasıl ortaya çıktı :)

Benim demek istediğim siz fikir verin biz deneyelim. Olursa olur olmazsa biizm harcımız deyilmiş.

hddsheriff
19-06-2010, 00:30
Muhtemel.... Herşey hayal ürünü zaten kullanıdın pc ye bir bak :)) nasıl ortaya çıktı :)

Benim demek istediğim siz fikir verin biz deneyelim. Olursa olur olmazsa biizm harcımız deyilmiş.

bizde diyoruz ki bu sizin harcınız değil boşuna vakit ve nakit kaybetmeyin :)

yesil544
19-06-2010, 00:37
bizde diyoruz ki bu sizin harcınız değil boşuna vakit ve nakit kaybetmeyin :)

Hayırlısı olsun :)

yesil544
19-06-2010, 00:47
Şükür konu taşındı :)

MUY37
19-06-2010, 09:41
Uygun Maliyet için jant gibi hassas bir parçada ciddi yatırım yapmak gerekcek. Düşündüğünüz yatırım miktarı ne böyle bir işlem için ? Sadece 5 eksenli bir dik işleme merkezi bile şu adna piyasada en uygun 100-120.000 euro civarıda eğer taiwan malı tercih ederseniz tabi. Ama jant gibi hassa bir parçada taiwan malı makinalarda bir müddet sonra işinizi görmemeye başlicaktır. Umarım başarılı olursunuz...

SekoLive
19-06-2010, 09:48
ben tofaşlar için indigo gösterge arıyorm yaparsanız ilk müşterinizim :)

turbo16
19-06-2010, 11:40
air intake kit boru kısmı

intercooler boru sistemleri ve kendisi

fren disk sistemleri

merttepe
19-06-2010, 11:45
jant konusunda bir kaç sorum olucak, her tür jantı üretebiliyormusunuz? yani tek parça jant lazım değilde 3 parça jantları üretebiliyormusunuz?

yesil544
20-06-2010, 00:34
jant konusunda bir kaç sorum olucak, her tür jantı üretebiliyormusunuz? yani tek parça jant lazım değilde 3 parça jantları üretebiliyormusunuz?

Biraz daha açıklarmısın anlamadım tam isteğini ?

M_PROJECT
20-06-2010, 00:36
Biraz daha açıklarmısın anlamadım tam isteğini ?

http://www.custom-car-rims.com/images/assembly.jpg

yesil544
20-06-2010, 00:37
air intake kit boru kısmı

intercooler boru sistemleri ve kendisi

fren disk sistemleri

evet fren disk sistemi olabilir. Onuda deniyecez inş.

air intake kit boru oda olabilecek basit gözüküyor hali hazırda satılanda hava filitrelerinden alınıp takılabilir.

yesil544
20-06-2010, 00:38

Onu bilemiyorum yaa ama sorarım yani olurmu olur ??

yesil544
20-06-2010, 00:39

Sanırım bu şekil yapımı daha basit olabilir. işlenmesi daha basittir.

Dün aksam bir arkadaşın isteği olmuştu onun yapımını sormak için bugun gittim istanbula snaırm mal alımına gitmişler.

yesil544
20-06-2010, 00:45

http://image5.sahibinden.com/photos/06/59/07/big_19065907ihj.jpg

Tam bu şekilmiydi ??

merttepe
20-06-2010, 17:27

bana bu şekilde 3 parçadan oluşan 17 ve 18 inc ebatındaki jantı ne kadara üretebileceğinizi öğrenebilirmiyim, dahada derinden merak ettiğim, nasıl üreticeksiniz + sağlamlığının garantisini verebilecekmisiniz? cevabınızı 4 gözle bekliyorum. :icon_tup:

yesil544
21-06-2010, 01:41
bana bu şekilde 3 parçadan oluşan 17 ve 18 inc ebatındaki jantı ne kadara üretebileceğinizi öğrenebilirmiyim, dahada derinden merak ettiğim, nasıl üreticeksiniz + sağlamlığının garantisini verebilecekmisiniz? cevabınızı 4 gözle bekliyorum. :icon_tup:

Bugun Yarın içinde dönüş yapacam size...

Mikrop_Ali
21-06-2010, 08:38
jant yapıcaksanız ben adanalı istiyorum

DENON
21-06-2010, 10:04
replika dahıl hiçbir vtı jantnın malzemesını piyasadan bulamassın bu 1, ikincisi sen dolu malzemeden jantı işlemeye kalksan o jantların malzemesınıde epoksallı alımınyumda aldın desek kg fıyatı 12tl kabaca bır hesapla hemen hesaplayayım sana bır takım jantın sana sadece malzeme malıyetını
15x25.4=381mm
7.5x25.4=190.5
190.5x190.5x190.5x2.80x12=232tl sadece bır jant için kullanılacak malzeme malıyeti
232x4=928tl bır takım replika vtı jantı malıyeti
e şimdi sen bu kadar malzeme malıyetı yapacaksın da bunu kaca satıp para kazanacaksın ?
hevesını kırmak ıstemem ama 15 senedır metal işleyen bır kalıpcı ve talaslı ımalat ustası olarak senın bu fıkrıne sıcak bakmıyorum dogrusu hee ama dersenkı yok ben custom ürün yapacam ve kendı aracıma takıcam modelleme konusu dahıl sana yardımcı olurum kardeşim

SekoLive
21-06-2010, 10:07
http://image5.sahibinden.com/photos/06/59/07/big_19065907ihj.jpg

Tam bu şekilmiydi ??

evet üreticekmisin?

yesil544
27-06-2010, 03:09
Arkadaşlar jant konusunda konuştum yaparız dediler nasıl isterlerse ne şekilde hangi modelde yalnız diğer arkadaşlara duyrulur seri üretim amacında değil istek üzerine özel yapım tarzında.

CallMeInsane
27-06-2010, 04:28
uretilecek jantlara garanti verile bilecekmi onu merek ediyorum garanti verilebilecek ise görüntüde aynı olacak iste torqtrust II nin 18'' için onler 7 arkalar 9 olarak fiyatını pm lermisin

yesil544
28-06-2010, 03:24
uretilecek jantlara garanti verile bilecekmi onu merek ediyorum garanti verilebilecek ise görüntüde aynı olacak iste torqtrust II nin 18'' için onler 7 arkalar 9 olarak fiyatını pm lermisin

sen bna tam modleni gönder ben gösterip fiyat alayım artı garanti konusunda konuştuğum hani en çok merak eidlen sağlamlık diye... ondan yana sıkıntı olmaz gayet sağlam olur malzeme neyse bizde onu kullanırız dedi yani...

yavuz364
28-06-2010, 07:58
çok güzel demişsiniz de bunu söyleyen kişi söylediği şeylere bakarsak bir usta ve bu malzemelerin türkiyede ne kadar zor bulunduğunu bilmiyor gibi, hadi onu da geçtim bu malzemelerin birsürü ısıl işlemi var, birsürü özel üretim yöntemleri var, normal torna freze şeklinde üretilirse çok ağır olucaktır... forged olması lazım.. eğer sadece şekil amaçlı yapılıyorsa tabii ki sorun olmaz :) gayette güzel olur... inşallah yapabilirsiniz o da ayrı bir konu ikinci aşama olarak da daha profesyonel şeyler çıkar inş :)

sen bna tam modleni gönder ben gösterip fiyat alayım artı garanti konusunda konuştuğum hani en çok merak eidlen sağlamlık diye... ondan yana sıkıntı olmaz gayet sağlam olur malzeme neyse bizde onu kullanırız dedi yani...

M_PROJECT
28-06-2010, 08:02
kaliteli jant yapmak kolay is degildir . videoyuz izlersen vede izletirsen anlarsiniz . sahsi fikrim replika jant almak rus ruleti gibi bisi .

http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=52923&highlight=rays

thedevil
28-06-2010, 09:02
bu özel jant yapma olayı 50.000 lira falan tutar sanırım

yesil544
28-06-2010, 16:11
çok güzel demişsiniz de bunu söyleyen kişi söylediği şeylere bakarsak bir usta ve bu malzemelerin türkiyede ne kadar zor bulunduğunu bilmiyor gibi, hadi onu da geçtim bu malzemelerin birsürü ısıl işlemi var, birsürü özel üretim yöntemleri var, normal torna freze şeklinde üretilirse çok ağır olucaktır... forged olması lazım.. eğer sadece şekil amaçlı yapılıyorsa tabii ki sorun olmaz :) gayette güzel olur... inşallah yapabilirsiniz o da ayrı bir konu ikinci aşama olarak da daha profesyonel şeyler çıkar inş :)

Yaa ben mesela işin üratim ustalık konusundan anlamam... Ancak sanırım mesela 16 '' in kalıbı zaten hazırlanılıyor. onun dışında orta bölüm cnc falan tarafından işlenerek yapılıyor. hatta diğer sayfada arkadaşlar resim koymuşlar. 3 parça çeklinde bu ve benzeri gibi sanırım.. bakalım ne çıkacak...

Evrenoz
28-06-2010, 18:06
Alınabilir fiyatlara özel yapım sağlam ve hafif bir jant üretebileceğinizi sanmıyorum.. Umarım yanılırım..

hddsheriff
28-06-2010, 19:18

modele gerek yok sen 16" replika vti jant a fiyat ver bakalım ne kadar çıkıcak :)

merttepe
28-06-2010, 20:45
Yapabiliyoruz demeniz beni tatmin etmedi, yanlış anlamayın, ayrıntıları öğrenmek istiyorum. Sonuçta aracıma takıp hız yapıcam viraj alıcam, kırılsın istemem. hangi malzemeyi kullanıcaksınız ve 17-18inc 3 parça jant kaça mal olucak?

Bizde forged aluminum'dan jant ürettik, ayrıntılıları bir konu açıp paylaşırım, malzemesi rusyadan sertifikalı Al geldi falan, bir jantı işlemek 23 saat civarı cnc sürdü. yani üretebiliriz demeniz iş için çok kolay bi kelime olmuş :) Ben daha üretime devam edicem, eğer benden daha ucuza üretebiliyorsanız, size yaptıralım. Ayrıntılı bilgileri bekliyorum. kolay gelsin.

yesil544
29-06-2010, 00:29
Yapabiliyoruz demeniz beni tatmin etmedi, yanlış anlamayın, ayrıntıları öğrenmek istiyorum. Sonuçta aracıma takıp hız yapıcam viraj alıcam, kırılsın istemem. hangi malzemeyi kullanıcaksınız ve 17-18inc 3 parça jant kaça mal olucak?

Bizde forged aluminum'dan jant ürettik, ayrıntılıları bir konu açıp paylaşırım, malzemesi rusyadan sertifikalı Al geldi falan, bir jantı işlemek 23 saat civarı cnc sürdü. yani üretebiliriz demeniz iş için çok kolay bi kelime olmuş :) Ben daha üretime devam edicem, eğer benden daha ucuza üretebiliyorsanız, size yaptıralım. Ayrıntılı bilgileri bekliyorum. kolay gelsin.

hehehe sağolasın ben yukarıda da deidğim gibi işin üreitm ve işçilik kısmından anlamam sonuçta yapacak kişi yaparım diyor.Daha öncede yapmılmış sanırım. yukarıda üstadın da paylaştığı linkteki gibi jant yapım sürecini gösteriyor seri üretimde, evet hiçte basit ve kolay bir işe benzemiyor. Bakalım ne çıkacak ortaya....