Orijinalini görmek için tıklayınız : Toyomu kumhomu ?
arkadaşlar lastık almaya karar verdım diğer konumda lastıkcı tanıdıgı olan tavsıye eden olarak açmıştım.burdada ucuz yollu bana fıyatı uygun olarak 100 120 arası lastık arastırdım kumho toyo buldum 195 60 15 olarak hangı markayı tavsıye edersınız burada kullanan varmıdır ?
Toyo kumhodan bence daha iyi...
dragon07
20-06-2010, 14:29
toyo ;) yada yokohama :)
yokohama pahalı toyo ve kumhoda.hankook öven cok kısı var sitede.toyo kumhodan daha ıyıdır gıbı gelıyor banda
dragon07
20-06-2010, 14:32
toyo ile yokohama arasında 17'' jantta 20 ytl fark ediyor :) bana göre deger
kalıte olarak bı aıle arabasına gıdebılecek hangısıdır :D
aile arabası dıyorum ama arada rolllu falanda oluyor yanı vırajlara sert grdıgımızde oluyor:D
toyo tabiki. 2.5 senedir kullanıyorum hala ilk günkü performansında.
kumho 1 seneden sonra sertleşerek , özelliğini yitirmeye başlamıştı.
Vtec-SEDAN
20-06-2010, 14:35
toyo T1R iidr;)
toyo proxes t1r bende tavsiye ederim :icon_tup:
hddsheriff
20-06-2010, 14:35
toyo tabi ki
hankook evo ;)
hankook kullanmıştım vti'mde hiç memnun değildim :S evo muydu değil miydi tam hatırlamıyorum gerçi. ama memnun değildim
gc8'im de mevcut o paralara bu performans çok iyi :icon_tup:
çok revaçta şu aralar ya bu model. 10 vti nin 8inde var :D
kalıte olarak bı aıle arabasına gıdebılecek hangısıdır :D
aile arabası dıyorum ama arada rolllu falanda oluyor yanı vırajlara sert grdıgımızde oluyor:D
madem bu tarz aksiyon yapıyorsun o zaman neden ucuz lastik alıp da kendi hayatını risk e atıyorsun ki..? ama illa ucuz yollu olsun diyorsan da uzak doğu lastiklerin en geç 2 kış geçirdikten sonra sertleşecek o yüzden sportiva yada petlas tavsiye ederim ben yine..
toyo ile yokohama arasında 17'' jantta 20 ytl fark ediyor :) bana göre deger
215 45 17 t1r yi 185e buldum 205e yokohama bulunuyorsa gayet ıyı fıyat ozaman
Djalican
20-06-2010, 15:09
Kumho lar ilk aldıgımda çok iyidi...aradan 7 8 ay geçti....patinaj el freni zart zurt gibi hareketler yapmamama ve dişlerinin hala ilk günki gibi durmasına ragmen araba yol tutmamaya basladı....CRX imde ise TOYO Proxes T1r kullanıorum....kar kış yağmur bile gördü eşşekler hala yol tutuor :D
toyoyu tavsiye ederim.çok memnunum
Kumho lar ilk aldıgımda çok iyidi...aradan 7 8 ay geçti....patinaj el freni zart zurt gibi hareketler yapmamama ve dişlerinin hala ilk günki gibi durmasına ragmen araba yol tutmamaya basladı....CRX imde ise TOYO Proxes T1r kullanıorum....kar kış yağmur bile gördü eşşekler hala yol tutuor :D
Aynı durumları yaşamısız , ne güzel :)
Kumhonun ömrü 1 sene zaten , sonra at çöpe.
Arabamda ki toyo : kar,kış,yağmur,kavurucu sıcaklar gördü , dediğin gibi hala ilk günkü gibi performans kaybı yok.
bora1311
20-06-2010, 15:55
toyo t1r...
anket açılabilirdi aslında....
olcay_bora
20-06-2010, 16:25
kumho kullandım ben pişmanım aldıgıma michelin kabakken bile daha iidi diebilirim. o yüzden toyo
toyo t1r aldım cok memnunum...tavsiye ederim...
madem bu tarz aksiyon yapıyorsun o zaman neden ucuz lastik alıp da kendi hayatını risk e atıyorsun ki..? ama illa ucuz yollu olsun diyorsan da uzak doğu lastiklerin en geç 2 kış geçirdikten sonra sertleşecek o yüzden sportiva yada petlas tavsiye ederim ben yine..
Ya aksion varda cok nadirdir benm icn zate. Arac yatan. Bir arac kisinda karda kullanilmaz
he bn konuu anket olsun die acmadim lastk cilerde
bu markalari hep goruorm ikisi arasinda kaldm daha once hic kullanmadigi
icin sizlere sormak istesm.peki bu onerdiginiz toyonun fiyatini neettn nerde bakabilirim?
Peki arkadaslar petlas lassa bunlar hakkindaki dusunceleriniz nedir?
arkadaslar peder bıraz yon degıstırdı almısken ıyısı olsun dıyor bende dedım 150e kadar buluruz herturlu carrefourlarda brıgeston var dıyor sız ne dersınız ?
mişlen - kumho deseydin kumho
ama toyo - kumho dediğin için toyo :) ilginç dimi :D
Şunuda konuşmak lazım..
Peki en ucuz Toyo kimler nereden aldı mesela? :)
Mislen okdr kotumu yaf:D ne alacgima karar veremedm bide butce 150e kadar olunca:)
VTec_king
21-06-2010, 08:06
...Toyo...
baska onerebilecegin marka model varmidir 150 e kadar fiyati olan
hankook evo toyo t1r falken 912 bunların hepsıde uygun fıyatlı duzgun lastıkler sanırım
mstpower
21-06-2010, 09:17
toyo daha ii
ahmet3425
21-06-2010, 09:58
kıyaslanamaz TOYO
mitsubishi_boy
21-06-2010, 09:59
Tabiki Toyo. Yokohama daha iyidir tabi.
Sierra Rs
21-06-2010, 10:37
17 ay önce kumho kh11 aldım ortalama 15 ile 20.000km arası yol yaptım. ipleride duruyor dişleride duruyor ilk günkü gibi :D
ıslakta berbat ve frenaj genelde kötü ama kuruda hala cok cok iyi.
bu arada süspansiyonunda cok büyük etkeni var lastiği taktığım günden beri f&k 60/40mm yay ve koni amortisör kullanıyorum.
tekrar kumho kh11 alırmıyım? hayır üste bi miktar daha para verip t1r vs alırım :)
emirhan sph
21-06-2010, 11:03
Kumho bi kaza sonucu hayatta almayacagim bi lastik oldu. Arkadasimin aracinda kumho lastik var(serisini bilmiorm) resmen 70-80 le gderken frene bastik araba ayni hizla devam ederek duran trafigin arasina daldi. Yani gaza bassa daha yavas carpardik :D
toyo iki gömlek üstündür bence:)
Arkadaslqr tkrr mrb biliorm cok rahatsiz ettim sizi biliorm:)
bugun lassa impetus revo sordm 140tl brdstone turanza 150 tl.lassa hosuma gtti zaten disleri ayni adamda tanidikti dedi zaten frk yok lassa alirim daha iyi dedi.nse sorum su lassayi tavsiye edermisiniz
emirhan sph
21-06-2010, 20:11
Turanza iyi lastiktir ya ben bakinmistim bras :)) iyiki sormussun biraz bilgi edineyim
Guncel arkadaslar :D
Arkadaslqr tkrr mrb biliorm cok rahatsiz ettim sizi biliorm:)
bugun lassa impetus revo sordm 140tl brdstone turanza 150 tl.lassa hosuma gtti zaten disleri ayni adamda tanidikti dedi zaten frk yok lassa alirim daha iyi dedi.nse sorum su lassayi tavsiye edermisiniz
lassaların yol sesi çok oluyordu diye duymustum. böyle bi ikilemde kalsam turanzaları alırdım..
kumho / toyo ikileminde de tek secenek toyo. arabamda 195-55-15 proxes t1r var, çok memnunum. eger daha iyi bir lastik almayacaksam, gene t1r alırım :)
Orda toyoda grdm gorunjs dis olarak lassa daha guzel duruordu:)
(mustafa)
Toyo proxes t1r 195-55-15 kullanıyorum kesinlikle tavsiye ederim.Hem V serisi bi lastik lassanın o ebadındaki lastik H serisiydi.Lassa'da kullandım sanki sınıf olarak bi altıymış gibi geldi.Kumho bir süre geçtikten sonra kesinlikle odun gibi oluyor 4çeker makinede bile kayıyor.
Lassa impetus revoda karsr kildim 140 tl fiyati
Bridgstone Potenza Adrenalin ..Aradaki fiyat farkına değer.
GKS TypeR
23-06-2010, 09:01
bence bu ikisi kıyaslanamaz
ben ikisinide kullandım toyo proxes t1r çok iyi
kumho nun dişleri gitmiyor ama çabuk sertleşiyor.
fıd type r
23-06-2010, 10:12
Durumun varsa adrenalin....
istanbul asfaltının gözünü seveyim be toyoyla kumhoyla on numara tutunuyosunuz walla :D benimde duyumum ist. asfaltı için toyo proxes t1r a iyi diyolar.
biz izmirde adrenalinden michelin den aşşasıyla tutunamıyoruz :D
Okdr drum yok ta bide yatan araba icin gerk olmadiini dusunuorm lassa yeter bana:)
Bende impetus revoyla turanza arasında kaldım turanza aldım.çok memnunum iyiki de almisim.135 e aldım ben
Ya dslerine bktm ikiside ayni bn lassa slaym fikirlerimi dolerm sanada bkalim cok fark vrmi
toyo harika tek kelıme ıle daha yenı aldım tavsıye ederım
lassa impetus sport tavsiye ederim fiyatı çokda farklı değil ama bence daha iyi ;)
Kumho ile Kaza yaptigim ust gecitte yeni aldigim henuz 400-500 km'deki toyo T1R ile yardira yardira inadina girdim viraja hic kopmadi. Ustelik hava daha sicak, lastikler de isinmamisti.
Kumhoyu sus olarak bile kullanmam artik.
ocean0636
24-06-2010, 15:59
Toyo:icon_tup:
MUGENPOWE®
24-06-2010, 17:05
kumho ılk zmnlar cok ıyı tutar hatta bu paraya bole bı lastık warmıymıs dersın sora cortlar =) yol tutmaz .
Selcuk_RoL
24-06-2010, 17:06
toyo daha iyidir kumhoya göre bence
ali_utku
24-06-2010, 17:13
kumho ılk zmnlar cok ıyı tutar hatta bu paraya bole bı lastık warmıymıs dersın sora cortlar =) yol tutmaz .
çok çok doğru katılıyorum.babam kendi aracına almıştı ilk kullandım biz boşuna michelin felan alıyormuşuz dedim.aradan 10 k km geçti birgün babam yoldan aradı lastik patladı diye bi gittim baktım hep iç taraftan çatlamış cortlamış.toyo yu jip te kullanmıştım önlerde.yumuşak gayet güzel lastikti.
Ewt kmhoyu arkadasta grsm gecn sene aldi smdi yalan olms heptn yptigi 20bin gcmz.lassa almassam toyo alirim herhalde
selam arkadaslar lassa ımpetus revo aldım 195 surtucegını soyleyenler oldu 185 60 15 aldım..suan ıcın sessız lastık yumusak lastık dıreksıyon yumusadı acıkcası tabı bu gorusum eskı lastık cok kotu oldugu ıcın ona gore kıyas olmus olur oyuzden daha cok kullandıkca burada memnunıyetımı yada olumsuz yonlerını soylerım :) umarım memnun kalırız 142.5 lıradan aldım..ılgılenen arkadaslara tesekkur ederım
plekumat
26-06-2010, 14:42
Toyonun sizin aradığınız ebattaki serileri pek iyi olmaz gibime geliyor
Fiyata göre Lassa güzel seçim.
Ama Düşük profil, performans lastiği fiyat/performans olarak Toyo bir çok markadan daha iyidir.
Keşke sezona girmeden alsaydınız
olcay_bora
26-06-2010, 15:00
dun kumho bitti yarıldı bugun toyoları taktım yıne t1r bi oh çektim yani yapışıor asfalta yaa (H)
Senelerdir Kumho kullanıp fiyat/performans oranından memnun olan biri olarak TOYO derim.
Toyonun sizin aradığınız ebattaki serileri pek iyi olmaz gibime geliyor
Fiyata göre Lassa güzel seçim.
Ama Düşük profil, performans lastiği fiyat/performans olarak Toyo bir çok markadan daha iyidir.
Keşke sezona girmeden alsaydınız
araba satılacak dıye sey yapmıyorduk satılmayacgı kararı cıkınca degıstırelım dedık 1 hafta ıcınde oldu yanı..yuksek performans ıstemıyorum zaten hız arabası degulki :) bu yeterlı olucaktır dıye dusunuyorum uzun omurlu ıdeal lastık gıbıme gelıyor
plekumat
28-06-2010, 09:01
Önceki mesajımda Bahsettiğim gibi Yüksek performans lastiği denmesinin sebebi boyutudur.
fsunnetci
28-06-2010, 14:48
Ne Toyo Ne Kumho Her ikiside belli bir süre sonra Mokoko benden söylemesi:D
Bulut Y.
28-06-2010, 18:09
toyoooo proxes t1