Orijinalini görmek için tıklayınız : civic vti radyator kapagı sorusu?
arkadaslar vti ların oem radyator kapakları 1.1 bar bırde 0.9 bar olarak satılan urunler var.bunların arasında ne gb avantaj veya dezavantajlar vardır?sımdıden bılgı veren arkadaslara tesekkurler....
fsunnetci
20-06-2010, 23:44
0.9 bar ile hiç uğraşma direk 1.1 bar al yüksek basınçta radyatör suyunda oluşan sıcak suyun basıncından dolayı oluşabilecek basınca daha dayanaklıdır hele ki turbo veya atmosferik yüklü bir aracın var ise 1.3bar tercih etmelisin..
pekı soyle bır soru sorsam sana 0.9 barlık bır kapak taktıgımızda sıcak sudakı basınctan dolayı buharlasma nedenıyle radyator suyunda eksılme soz konusu olabılr mı?
pekı soyle bır soru sorsam sana 0.9 barlık bır kapak taktıgımızda sıcak sudakı basınctan dolayı buharlasma nedenıyle radyator suyunda eksılme soz konusu olabılr mı?
eksilme şöyle olur yedek depona su atımı fazlalaşır..orjinal kullan hatta mümkünse servisten al...
timucintt
21-06-2010, 07:52
aynı sorun bendede var... kapakta servis 80 lira 1.1 barın :D almam lazım bi ara çünkü araç bir yerden su eksiltiyor bir türlü bulamadım conta değil orası kesin.... thermostad lastiğinden şüpheleniyorum onu söktüm geçen resmen çerez olmuş ilk kez söktüm üstünden orijinali çıktı :D bide devir daim ile thermostad arasında borunun o ringleirnden şüpheleniyorum :) onun dışında radyatör kapağını gene dğeişmem lazım :D bide boruları komple silikon alacam dert tasa kalmıyacak... :D
KCANN_220
21-06-2010, 10:02
aynı sorun bndede war yaaa...:S tımu bn komple deıstırdım kalın tıp radyator sılıkon hortumlar termostatı gıttım serwısten aldım ama hala su eksıltıor yedek tanktan su atıyor bısıler yapıor....
timucintt
21-06-2010, 10:10
aynı sorun bndede war yaaa...:S tımu bn komple deıstırdım kalın tıp radyator sılıkon hortumlar termostatı gıttım serwısten aldım ama hala su eksıltıor yedek tanktan su atıyor bısıler yapıor....
valla var bizim teglerde bir cenabetlik çözemedim ben zaten :D allahtan öyle bardaktan boşalır şekilde eksiltmiyoruz suyu :D şimdi arabayı baya parçaladım sistem komple elden geçecek radyatörü sıfırladım... thermostad lasitği o ringler bide bir kaç minik boru var emmenin altında onları elden geçirip tekrar deniyecem...
fsunnetci
22-06-2010, 18:04
Bende orjinal 0.9bar kapak var isteyene uygun verebilirim.