Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw 3.20 d M Tech

The_Doctor
21-06-2010, 15:55
Merhaba.
İlk Defa Bmw Aracı almayı düşünüyorum
2010 Model 320 dizel M paket almayı düşünüyorum.
Bu araç hakkında pek bilgi sahibi değilim. araştırmak yerine Öncelikle sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

DogukanB
21-06-2010, 16:13
alınası bi araba. konfor, prestij, güç hepsi mevcut + çok da yakışıklı. teknik sorunları hakkında bi bilgim yok.

ps: bu tarz yazı kullanmanın kimseye bi getirisi yok, normal tip kullanırsan daha iyi olacaktır :)

The_Doctor
21-06-2010, 16:17
tamam :D
Teşekkür ederim...

emirhan sph
21-06-2010, 16:27
Konfor olarak rakiplerinin en asagisinda kalan ama performans olarak en basta giden bi arac. Ic dizayn olarak verdigi lux cok ksitli rakiplerine nazaran verdigin parayi en az hissetigin arac. Dis gorsellik olarak cok gusel bi arac.

Konfor ve lux aranmiosa guzel bi secenk.

MuratGürakan
21-06-2010, 16:30
beyaz cabrio 3.20d m-tech.
Tamamen bir keyif arabası o kadar para verdikten sonra cabrio alın bence. CAbrio araba çok keyifli.

The_Doctor
21-06-2010, 16:31
Keşke Cabrio olsa ama babamla birlikte kullanıcaz bunu. ondan cabrıo ımkanı yok :(

emirhan sph
21-06-2010, 16:32
Bence c220 cdi amg secenegini degerlendirin

The_Doctor
21-06-2010, 16:32
Konfor olarak rakiplerinin en asagisinda kalan ama performans olarak en basta giden bi arac. Ic dizayn olarak verdigi lux cok ksitli rakiplerine nazaran verdigin parayi en az hissetigin arac. Dis gorsellik olarak cok gusel bi arac.

Konfor ve lux aranmiosa guzel bi secenk.

Spor + aile içinde ideal diye düşünmüştüm ben.

Konfor da ne gibi sorun veya eksiklik olur kı acaba ?

The_Doctor
21-06-2010, 16:34
Bence c220 cdi amg secenegini degerlendirin

Bunuda Düşündük ama Bmw Daha Bir spor geldgı ıcn Bmw daha ağır bastı...

emirhan sph
21-06-2010, 16:39
Kullanmadan karar vermeyin ;) 2 sinide kullanin ozaman bana hak vericeksiniz :)

emirhan sph
21-06-2010, 16:40
Spor + aile içinde ideal diye düşünmüştüm ben.

Konfor da ne gibi sorun veya eksiklik olur kı acaba ?

Rakiplerine gore cok sert bir arac. Direksiyonu cok agir ve cok sekiyor. Yani cok hayal kirikligina ugratmisti beni ilk kullandigimda. Gornus performans muthis ama kullaninca is deigisio. Ama istenilen sey performans ise hic teredut etmeden alinacak tek arabadir muthis gidio super yanliyo :D o konuda cok keyifli

The_Doctor
21-06-2010, 17:37
İşte ben bunu duyarsam dayanamam dıyodum :D
Yanlıoo :D

C220 De yanlarmıkı :D

emirhan sph
21-06-2010, 17:44
e heralde ben c180 le yanliorm :D c220 mi yanlamicak 170 hp arac cokda gusel yanlio :)

ACTPK
21-06-2010, 17:50
Rakiplerine gore cok sert bir arac. Direksiyonu cok agir ve cok sekiyor. Yani cok hayal kirikligina ugratmisti beni ilk kullandigimda. Gornus performans muthis ama kullaninca is deigisio. Ama istenilen sey performans ise hic teredut etmeden alinacak tek arabadir muthis gidio super yanliyo :D o konuda cok keyifli

Kullandığın araç makyajsızmıydı? Konfor makyajlılarda önemli ölçüde iyileştirildi... Bu arada C220 Cdi'ın ötv'si %84 olduğundan sıfır alırken oldukça pahalıya geliyor 3.20d'ye göre. Birde mtv'si var:) Yıllık olarak 3.20d'nin mtvsi x2:)

Sıfır olacak sanırım. Alacağın araç büyük ihtimalle 184lük motor olacaktır. Ağustos gibi teslim edilecekti ikinci parti araçlar. Sıraya girmen gerekiyor. Uzun yolda küçük sınıf dizellerle aynı rakamları yakıyor. Şehir içinde otomatikse 7.5 litreye kadar çıkabiliyor. Sakin kullanırsan biraz daha düşebilir. 6.9 litre ortalama gördüğüm oldu. Makyajsızlara göre oldukça konforlu. Yol tutuşta sınıfında üstüne araç yok. Bakımları 30binde bir ve 350€. Geçen gün denediğimde E280 Cdi ile tamamen aynı gidiyordu. İkiside ne arayı açabiliyor ne kapatabiliyor. Benim aracım 184lük bu arada. Orta donanımlı bir 3.20d fiyatına Mercedeste ancak Amg paket C180K Avantgarde alabilirsin. Bmw'nin arkası dardır biraz. Daha doğrusu oturma pozisyonu çok aşağıda olduğundan koltukların altında ayaklarını uzatıcak delik bulamazsın. Ama o oturma pozisyonuna sahip bir araca alıştığında diğer araçlarda taburede oturuyor hissi uyandırıyor. Amaç sadece konforsa gitmesi yol tutması vs'si önemli değilse( Bu mercedesin bunlara sahip olmadığı anlamına gelmez tabi:)) Mercedes. Öyleyse Bmw.

Edit: Direksiyon hala ağır:)

ATA156
21-06-2010, 18:02
Bmw direksiyonu serttir zaten, özelliği sert olması =)

emirhan sph
21-06-2010, 18:05
Benim kullandigimda makyajli kasa 2010 model 177 lik 184 luge binmedim. Ancak o parayi sadece motora veriyorsunuz mercedesten sonra konfor nedir anlasiliyor. Tabiki fiyatlar cok farkli ancak donanimlarda cok farkli.
Tanidigim 4 farkli aile kullaniyor. Bir tanesinde c180 ve 2000 model 528 mevcut ve 320d ye elini surmuyo annesi kullaniyo. Digerlerinde birinde passat 1.6 var 320d den nefret ediyor hatta eside memnun degil digerinde ise 520d var oda 320d den nefret ediyor sadece oglu kullaniyo ve oglu c220 almadigindan dolayi cok pisman.

Acikcasi 49 bin euro verip m paket bi bmw alicagima biraz daha kasar c220 cdi alirim. Yakitinda,gidisinde cok bi fark yok ancak verdigi konfor ve lux hissi daglar kadar fark yaratiyor.

Tekrar soyluyorum egerki amac perf. ve sportiflik ise kesinlikle bmw. Ama ben kesinlikle c220 cdi alirdim teredutsuz. Araba deil mercedes :D

emirhan sph
21-06-2010, 18:06
Bmw direksiyonu serttir zaten, özelliği sert olması =)

520d lerin yumusacik 316 compact ve 2000 528 lerinde

ACTPK
21-06-2010, 18:19
Hallaa hullaaaa...

Valla hayatımda hiç C serisine giderken binmedim açıkça söyliyim. Motoruna para falan vermiyorum. İnsignia veya Passat alıp 8 litre yakıt yakmaktansa 15-20 fazla verip. 5-6 litre yakarım kendini amorti eder + bakımı uzun periyodlarda olduğu için daha ucuza geliyor... Kısacası her türlü ucuza gelir zaten. Satarkende yukarıda söylediğim 2 araca göre daha iyi fiyata satılıyor zaten.. Yani her türlü kardasın. Kullandığınla kalıyorsun diğerlerine göre. Bu arada 7 serisinde bile S serisine göre sportiflik ön planda iken elmamı armutmu diye karşılaştırılmaz. Ama konforsuz dediğin otomobili hergün kullanıyorum. Ne olduğunu çok iyi biliyorum. Stabilize yolda falanmı sürdün bilmiyorum ama (bu söylediğimi yanlış anlama laf sokmak gibi bi amacım yok kötü niyetle falan söylemiyorum) Corsadan ya da Megane'dan sonra babanın C180'ine binersen konforlu gelir. Bu sebepten benim babamın araçları hep konforlu gelirdi bana...

emirhan sph
21-06-2010, 18:25
Her hafta sonu kullandigim arac 320d hatta uzun sure de kullandim,kullaniyorumda benim kendi gorusum. c180 babamin araci degil babam gozunden dolayi araba kullanamiyor zaten. C serisine giderken binmediyseniz bigun binin cidden dedigimi anlicksiniz. Ben performansina yakitina bsey demiyorum. Gidip benzinli aracada binmek mantikli demiyorum c220 alinabiliosa 320d den cok daha mantikli bi arac diyorum. Eger konfor on plandaysa c220 alinamli performansida 320d kadar olmasada yeterli arda farkeden 10 15 hp zaten. Bundan once 318 ci de kullandim sl320 de kullandim ama guncel 3 kasa kadar kalas degildi hic biri cidden cok sert ve konforsuz bi arac. Icine oturdugum zaman bana hic 49 bin euroyu vermiyor ama c180 e (c220 icinde ayni sey gecerli) oturdugumda bana 60 bin euroyu tamamiyle sunuyor ki biz c180 i 41 bin euroya aldik avangart.

edit: kullandim dedigim araclar kisa sureli degil iki aracada sahiptim.

Berkan
21-06-2010, 19:09
allaşkına amg paketli c leri nası konforlu buldunuz amg paketle gelen yaylar ve koltuklar gayette konforsuz haywan geniş gibi yapım yok ama rahat edemiyorum amg on koltuklarında.2-3 ay kadar once aldı arkadaslarım 48 bin € cuk ayrıcada 180 K amg+ cam tavanlı..2000+ vergisi verip üstüne daha yawaş bir araç almayada gerek yok

tequila818
21-06-2010, 19:32
2. el düşünürseniz arkadaşım arabasını satmayı düşünüyor. 2010 model 20binde fakat m Tech değil. İlgilenirseniz pm atın telefon numarasını yollayayım size.

emirhan sph
21-06-2010, 19:37
allaşkına amg paketli c leri nası konforlu buldunuz amg paketle gelen yaylar ve koltuklar gayette konforsuz haywan geniş gibi yapım yok ama rahat edemiyorum amg on koltuklarında.2-3 ay kadar once aldı arkadaslarım 48 bin € cuk ayrıcada 180 K amg+ cam tavanlı..2000+ vergisi verip üstüne daha yawaş bir araç almayada gerek yok

M paket 320d ye bindinizmi ?
Ben amg icin konusmamistim ama amg paket mtech 320d den daha konforlu:icon_tup:
Amg paketi uzun sure kullanmadim belki yaniliyor olabilirm ama mtechle kiyasladigimda bana daha konforlu gelmisti

The_Doctor
21-06-2010, 20:40
Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için. Babamda Mercedese Çok bindim Bmw alalım dedi :D
Şimdi aklıma takılan. Cidden beklememmi gerekicek ya ?

peki bayiden deyilde otogalerideki 0 320 lerden alsam ne olur ?

The_Doctor
21-06-2010, 20:41
2. el düşünürseniz arkadaşım arabasını satmayı düşünüyor. 2010 model 20binde fakat m Tech değil. İlgilenirseniz pm atın telefon numarasını yollayayım size.

M-tech olsa ilgilenebilirdim abicim. ama M harici çok boşmuş ya.

AşkınS.
21-06-2010, 21:01
C18o yada C22o,Bmw ise 320D yada E92 M3 :D

uygarr
21-06-2010, 21:02
abi al bence şöföre ver kullansın bmw de mercedes amg paket veya M technic olmadıkça şöför ister yada git bentley al bin hiç düşünme o kadar € varsa sakında yanlış anlama...

ACTPK
21-06-2010, 21:18
M paket 320d ye bindinizmi ?
Ben amg icin konusmamistim ama amg paket mtech 320d den daha konforlu:icon_tup:
Amg paketi uzun sure kullanmadim belki yaniliyor olabilirm ama mtechle kiyasladigimda bana daha konforlu gelmisti

M technic süspansiyonlara sahip 3.20d ile Amg olmayan konfor spec. C serisinimi karşılaştırıyordun yoksa?

abi al bence şöföre ver kullansın bmw de mercedes amg paket veya M technic olmadıkça şöför ister yada git bentley al bin hiç düşünme o kadar € varsa sakında yanlış anlama...

Bentley'ler ne kadar haberin varmı senin? Saçma sapan postlar atmayalım...

uygarr
21-06-2010, 21:47
hayır o kadar € varda bu kadar vaktin boşmu neyse ..

emirhan sph
21-06-2010, 21:48
Su anda aldiginiz sifir mtechlerin hicbirinde msuspansiyon gelmiyor. mpaketin disinda opsiyonel olarak siparis veriyorsunuz suspansiyonlari.

The_Doctor
21-06-2010, 21:59

O kadar euro Yok :D hatta hiç Yok Kredili alıcaz :D

ACTPK
21-06-2010, 22:15
hayır o kadar € varda bu kadar vaktin boşmu neyse ..

Benim param vaktim otum bokum seni ne bağlar lan haddini bil... Ben sana ne *** yiyosun diye hesapmı soruyorum?

ACTPK
21-06-2010, 22:17
Su anda aldiginiz sifir mtechlerin hicbirinde msuspansiyon gelmiyor. mpaketin disinda opsiyonel olarak siparis veriyorsunuz suspansiyonlari.

Öncedende gelmiyordu zaten. M süspansiyonlular hakikaten sekiyor. O konuda sonuna kadar hak veririm.

brv
21-06-2010, 22:51
Insignia veya Passat alıp 8 litre yakıt yakmaktansa 15-20 fazla verip. 5-6 litre yakarım kendini amorti eder + bakımı uzun periyodlarda olduğu için daha ucuza geliyor... Kısacası her türlü ucuza gelir zaten.

20 bin tl fark verip az benzin yakıp nasıl amorti edicek araba kendini....servis bakım masrafı dersen bmw'nin servislerinin ucuz olduğu söylenemez bu hesabı nasıl neye göre yaptınız merak ettim...

ACTPK
21-06-2010, 22:57
Insignia veya Passat alıp 8 litre yakıt yakmaktansa 15-20 fazla verip. 5-6 litre yakarım kendini amorti eder + bakımı uzun periyodlarda olduğu için daha ucuza geliyor... Kısacası her türlü ucuza gelir zaten.

20 bin tl fark verip az benzin yakıp nasıl amorti edicek araba kendini....servis bakı masrafı dersen bmw'nin servislerinin ucuz olduğu söylenemez bu hesabı nasıl neye göre yaptınız merak ettim...

20bin tl fazla para verip alıyorsun. Satarkende aynı şekilde birini 30bin liraya satıyorsan birini 45-50bine satıyorsun;) pek bişey değişmiyor. Bakımları 30binkmde bir. 350€ Düzgün okusaydın anlardın. Bir passatı bakıma götür bakalım 15binkmde 500TL'den aşağıya çıkıyormu? 30bin Km'de Ettimi 1000TL? İzmir-Vosmerde 170 lira Castrol Edge 5-30 tam sentetik yağ. 15bin kmde değiştiriliyor. Bmw servislerinde Castrol 5-30 Longtech olarak koyuyorlar(220 gibi bir rakama.) 30bin km kullanım ömrü var yağın. Keza gidipte aracın orasını burasını sanayide kurcalatırsan en sonunda BORUsan kazığı yemek zorunda kalabiliyorsun. Parça fiyatları pahalı evet. Ama bakımlarla ucuza geliyor. Anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Açıkça yazdım düz mantık yürüterek en başında da anlayabilirdin.

shuttle
21-06-2010, 23:24
20bin tl fazla para verip alıyorsun. Satarkende aynı şekilde birini 30bin liraya satıyorsan birini 45-50bine satıyorsun;) pek bişey değişmiyor. Bakımları 30binkmde bir. 350€ Düzgün okusaydın anlardın. Bir passatı bakıma götür bakalım 15binkmde 500TL'den aşağıya çıkıyormu? 30bin Km'de Ettimi 1000TL? İzmir-Vosmerde 170 lira Castrol Edge 5-30 tam sentetik yağ. 15bin kmde değiştiriliyor. Bmw servislerinde Castrol 5-30 Longtech olarak koyuyorlar(220 gibi bir rakama.) 30bin km kullanım ömrü var yağın. Keza gidipte aracın orasını burasını sanayide kurcalatırsan en sonunda BORUsan kazığı yemek zorunda kalabiliyorsun. Parça fiyatları pahalı evet. Ama bakımlarla ucuza geliyor. Anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Açıkça yazdım düz mantık yürüterek en başında da anlayabilirdin.

Bu konudaki yorumların için teşekkür ederim. E92 bir kez daha sevdirdin bana. Düzgün kullandıktan sonra bmw gerçekten mantıklı olduğuna karar verdim.

Teşekkürler :icon_tup:

Emir_b16a
22-06-2010, 00:14
0 km de bmw yi mercedese tercih edebilirm ama amaç uzun seneler binmekse tartışmasız mercedesi seçerim

Berkan
22-06-2010, 00:30
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-serisi-daha-300-km-de-o-dan-farksiz-bmw-3-20-dizel/detay

cnrsrn
22-06-2010, 00:35
geçende denk geldi cabriyo bi tane vti la arkasından sıktık adam aldı ayarı oda sıkıyodu vtec kadar gidiyo o kadar gidecegini beklemezdim 185 hp 350 nm tork var araçta

brv
22-06-2010, 01:38

bir arabaya 20bin tl fazla para verip te o işe tasarruf denmez...vw servisine girmişliğim çok vardır merak etme...işini bildikten sonra adam gibi yere gittikten sonra makul fiyatlara her türlü bakımı yaptırabiliyorsun...
düz mantık yürütelim...20bin tl fazla para vericeksin bir depoda 2lt az yakıcak ve sen bunla kendini avutucaksın tasarruf yaptım diye...komik olmayalım...maksat tasarruf yapmaksa o parayı başka şekilde değerlendirsin,arabaya yatırıp ölü bir yatırım olarak değerlendirmezsin...3*5 bin tl'den bahsetmiyosun...bilmem anlayabiliyomusun...

ACTPK
22-06-2010, 08:11
bir arabaya 20bin tl fazla para verip te o işe tasarruf denmez...vw servisine girmişliğim çok vardır merak etme...işini bildikten sonra adam gibi yere gittikten sonra makul fiyatlara her türlü bakımı yaptırabiliyorsun...
düz mantık yürütelim...20bin tl fazla para vericeksin bir depoda 2lt az yakıcak ve sen bunla kendini avutucaksın tasarruf yaptım diye...komik olmayalım...maksat tasarruf yapmaksa o parayı başka şekilde değerlendirsin,arabaya yatırıp ölü bir yatırım olarak değerlendirmezsin...3*5 bin tl'den bahsetmiyosun...bilmem anlayabiliyomusun...

Arkadaş ben seni anlıyorumda sen beni anlayamadın hala. Alırken pahalı aldığın aracı satarkende pahalı satıyorsun zaten. Kullandığın süredede hem yaktığın yakıt daha az hemde servis periyodları daha uzun olduğundan daha ucuza geliyor. Daha kaç farklı şekilde aynı şeyleri söylemem gerekiyor bilmiyorum. 1 depoda 2 litre az yakmıyorsun... Her 100km'de 2 litre az yakıyorsun. Ben en az 800km yapıyorum aracımla. Bir passatında 800km yaptığını varsayalım. Her depoda Litre fiyatı 3 lira olmak üzere 800km'de 48 lira daha ucuza geliyor. 100.000km'de 125 kere depo fullersek 6.000tl kar edersin. Aracıda markanın priminden dolayı daha pahalıya satıcaksın zaten. Aldığında aradaki fark X lira ise satarkende X lira oluyor. Fark her zaman var. Maksat iyi bir otomobile sahip olmak. Birde ben sanayideki Ahmet ustadan bahsetmiyorum. Bmw'yi götürdüğün yerde çoğu usta bön bön bakar Corsam var birde ona bile bakıyorlar... Aracını deneme tahtası yapacaksan usta öğrensin diye vericeksen sen bilirsin. Beni pekte alakadar etmiyor zaten. Bundan sonrada hala anlamadıysan (anlayacağını zannetmiyorum) üstünede ne dersen de yazmam bişey aynı şeyi 3 kere yazdırdın daha ne olsun...

The_Doctor
22-06-2010, 08:20
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Arkadaşımızın biri Beklemen sıraya girmen gerekiyor dedi. beklemek zor geliyor ve yaz bitiyor. ondan beklemek yerine galerilerden alsam bi fark olurmu ? özellıkle istanbuldakı galerilerde çok var ama hep bayıden arac aldık bu zamana kadar.
Bayiden aldıkmı biraz + sı oluyor sanırım galeriye göre.

MUY37
22-06-2010, 09:08
Bildiğim kadarı ile 3 Serisinin 2011 sonunda kasaı değişecek... Onun dışında bizde 2010 Model 320d var çok kaçar az yakar lafının tam karşılığı olan bir araç , konforuda cabası...

The_Doctor
22-06-2010, 09:16
Bildiğim kadarı ile 3 Serisinin 2011 sonunda kasaı değişecek... Onun dışında bizde 2010 Model 320d var çok kaçar az yakar lafının tam karşılığı olan bir araç , konforuda cabası...

Kullanıcımısınız Yoksa Satıcımı ?

eğer satmayı düşünüyorsanız görüşmek isterim.

burak8881@hotmail.com msn adresimden eklerseniz irtibata geçebiliriz.

brv
22-06-2010, 09:46
Arkadaş ben seni anlıyorumda sen beni anlayamadın hala. Alırken pahalı aldığın aracı satarkende pahalı satıyorsun zaten. Kullandığın süredede hem yaktığın yakıt daha az hemde servis periyodları daha uzun olduğundan daha ucuza geliyor. Daha kaç farklı şekilde aynı şeyleri söylemem gerekiyor bilmiyorum. 1 depoda 2 litre az yakmıyorsun... Her 100km'de 2 litre az yakıyorsun. Ben en az 800km yapıyorum aracımla. Bir passatında 800km yaptığını varsayalım. Her depoda Litre fiyatı 3 lira olmak üzere 800km'de 48 lira daha ucuza geliyor. 100.000km'de 125 kere depo fullersek 6.000tl kar edersin. Aracıda markanın priminden dolayı daha pahalıya satıcaksın zaten. Aldığında aradaki fark X lira ise satarkende X lira oluyor. Fark her zaman var. Maksat iyi bir otomobile sahip olmak. Birde ben sanayideki Ahmet ustadan bahsetmiyorum. Bmw'yi götürdüğün yerde çoğu usta bön bön bakar Corsam var birde ona bile bakıyorlar... Aracını deneme tahtası yapacaksan usta öğrensin diye vericeksen sen bilirsin. Beni pekte alakadar etmiyor zaten. Bundan sonrada hala anlamadıysan (anlayacağını zannetmiyorum) üstünede ne dersen de yazmam bişey aynı şeyi 3 kere yazdırdın daha ne olsun...

Amaç daha iyi arabaya binmek bambaşka bir olaydır ona kimse ses çıkartmaz fakat 20bin tl fazla para verip araba bunu amorti etti demek çok yanlış olur...amaç bmw'ye binmekse 20 bin tl verirsin paşa paşa binersin,ama az yaksın zaten araba kendini amorti eder dersen o iş biraz zor,20bin tl'yi en basitinden faize yatırırsın o zaman bu işin adı tasarruf olur....Sürekli aynı mantık hatasını yapıyosun...Bugüne kadar bmw servislerinin ucuz olduğunu ilk defa senden duyuyorum...sen beni anlayamadığın için üç kere aynı şeyi yazmak zorunda kalıyosun ben seni anlayamadığım için değil ;)

MUY37
22-06-2010, 10:30
Kullanıcımısınız Yoksa Satıcımı ?

eğer satmayı düşünüyorsanız görüşmek isterim.

burak8881@hotmail.com msn adresimden eklerseniz irtibata geçebiliriz.

Yok satmayı düşünmyoruz :D daha 8000km de...

The_Doctor
22-06-2010, 10:31
Yok satmayı düşünmyoruz :D daha 8000km de...

:D tamam

İİ yanlıomu :D

MUY37
22-06-2010, 10:49
:D tamam

İİ yanlıomu :D

Offfff offf fena hemde...

MuratGürakan
22-06-2010, 10:52
Dizel araba ile benzinli arasındaki ekonomi aradaki 20000tl yi çıkartmakla olmuyorki.
BAkımda 3-5 daha fazla veriyorsun, alırken 20000fazla veriyorsun. Diyelik 3 yıl bindin. 3 yılda ekstradan ödediğin 20000tl ve bakımlardan 3-5 fazla paraları faize koyduğumuzu düşünelim. Bütün bunları değerlendirince 20000tl lik aradaki farkı kapatmak için 30000tl ye yakın bir ekonomi yapılmalı.
Ha şuda var benim param olsa bmw 3.20 alacak olsam benzinlinin suratına bile bakmam yılda 5000km bile yapsam :D PAra olduktan sonra yemişim tasarrufu yaa peh :D
Heleki 3.20 alıyorsam kesinlikle 177hp lik dizel alırım. egzoz yazılım filtre ile 240hp lerde yanlaya yanlaya gezerim. Bide koni amortisör ve 19' csl jant taktıkmı çok tatlı yol tutuşumuzda olur :D

The_Doctor
22-06-2010, 11:22
Dizel araba ile benzinli arasındaki ekonomi aradaki 20000tl yi çıkartmakla olmuyorki.
BAkımda 3-5 daha fazla veriyorsun, alırken 20000fazla veriyorsun. Diyelik 3 yıl bindin. 3 yılda ekstradan ödediğin 20000tl ve bakımlardan 3-5 fazla paraları faize koyduğumuzu düşünelim. Bütün bunları değerlendirince 20000tl lik aradaki farkı kapatmak için 30000tl ye yakın bir ekonomi yapılmalı.
Ha şuda var benim param olsa bmw 3.20 alacak olsam benzinlinin suratına bile bakmam yılda 5000km bile yapsam :D PAra olduktan sonra yemişim tasarrufu yaa peh :D
Heleki 3.20 alıyorsam kesinlikle 177hp lik dizel alırım. egzoz yazılım filtre ile 240hp lerde yanlaya yanlaya gezerim. Bide koni amortisör ve 19' csl jant taktıkmı çok tatlı yol tutuşumuzda olur :D

Valla Herşeye okey De :D Filtre Nasıl olcak faydası olcakmı Dizelde ??

Benm 1,5 CRDI getz var. Komple düz boru kat susturucu fln iptal. performans egzoz vede Chip yaptm.

sonuç mukemmel ama daha fazla bişey yapamadım. :D

filtre mesela ?

ACTPK
22-06-2010, 11:24
Amaç daha iyi arabaya binmek bambaşka bir olaydır ona kimse ses çıkartmaz fakat 20bin tl fazla para verip araba bunu amorti etti demek çok yanlış olur...amaç bmw'ye binmekse 20 bin tl verirsin paşa paşa binersin,ama az yaksın zaten araba kendini amorti eder dersen o iş biraz zor,20bin tl'yi en basitinden faize yatırırsın o zaman bu işin adı tasarruf olur....Sürekli aynı mantık hatasını yapıyosun...Bugüne kadar bmw servislerinin ucuz olduğunu ilk defa senden duyuyorum...sen beni anlayamadığın için üç kere aynı şeyi yazmak zorunda kalıyosun ben seni anlayamadığım için değil ;)

Güzel kardeşim servisi ucuz demedim. Parçası pahalı ama bakımları uzun periyodlarda yazdım. Bakım periyodları uzun olduğundan ucuza geliyor diyorum. Nasıl okuyosun anlamıyorumki. Satarken verdiğin farkı alıyorsun anlamadınmı kıtmısın. Hemde bmw'ye binmiş oluyorsun. Amaç Bmw'ye binmek evet. Senin mantığınla bakarsan millet bmw değil chery almalı. Artan parayı faize koyup tasarruf etmeli... Yazmıycam dedim ama kafana göre yazıp çiziyorsun lafı götünden anlama.

@ MuratGünakan

Konunun uç noktasından girmişsin benzinli arabayı nerden soktun konunun içine...

MuratGürakan
22-06-2010, 12:06
Valla Herşeye okey De :D Filtre Nasıl olcak faydası olcakmı Dizelde ??

Benm 1,5 CRDI getz var. Komple düz boru kat susturucu fln iptal. performans egzoz vede Chip yaptm.

sonuç mukemmel ama daha fazla bişey yapamadım. :D

filtre mesela ?

Benim arabamda komple egzoz filtre ve yazılım var. Gayette iyi sonuç aldım. Filtreyi illede açık alcaksın diyede bişey yok zaten. Boru yaptırmakla uğraşmak istemessen gidersin kutu içi green kn falan alırsın orjinaline göre her halukarda daha etkili sonuca ulaşırsın.
-----
Senin saydıkların dizele turbo büyütmeye kadar yaptırcağın herşeyi kapsıyor zaten :D Bide daha fazla bişey yapamadım diyorsun :p

MuratGürakan
22-06-2010, 12:07
@ MuratGünakan

Konunun uç noktasından girmişsin benzinli arabayı nerden soktun konunun içine...

Hiç zor olmadı :D

Ludacris
22-06-2010, 12:30
Bmw al tabiki çoğu alanda avantajlı. rengi şekli şemali hoş emirhanı aldırma yalan söylüyor :D
bi keresinde c ile yanlayayım dedim kardırım ile ilişki içerisine giricektim hali vakti müsait değil sanırım :)
bu arada şu imzandaki e28i sil bari :D Bmw adına hiç över postunu görmedim madem fanatik değilsin kaldır kötü örnek oluyorsun :) 123-124 mercedes koy (şaka yapıyorum alınmassın heralde)

R.I.P
22-06-2010, 15:56
herkes bi dünya para veripte dizelle senede 10bin km yapmaz.bu mantıkla bakılırsa evet 20bin lira fazla verilipte 2lt az yakan araç kendini amorti etmez.ama bmw veya mercedese 'ben' veririm o farkı ister amorti etsin ister etmesin.
20bin lira fazla verip 2lt daha az yakan ve daha kaliteli bir araç alan insan 2 ay olmadan 10bin km yapıyorsa amorti eder fazlasıyla aradaki farkı bi bildiği varki bunu diyor yani ;)

brv
22-06-2010, 16:38
Güzel kardeşim servisi ucuz demedim. Parçası pahalı ama bakımları uzun periyodlarda yazdım. Bakım periyodları uzun olduğundan ucuza geliyor diyorum. Nasıl okuyosun anlamıyorumki. Satarken verdiğin farkı alıyorsun anlamadınmı kıtmısın. Hemde bmw'ye binmiş oluyorsun. Amaç Bmw'ye binmek evet. Senin mantığınla bakarsan millet bmw değil chery almalı. Artan parayı faize koyup tasarruf etmeli... Yazmıycam dedim ama kafana göre yazıp çiziyorsun lafı götünden anlama.

@ MuratGünakan

Adam gibi efendi efendi yaz...terbiyesizliğin lüzumu yok...saçma salak hesaplar yapıyosun...20 bin tl farkı hiç bir şekilde çıkartamazsın...bunun adına da tasarruf diyemezsin senin kuş kadar beyninin anlamadığı şey bu...bmw ne alaka chery ne alaka...passat alıcağıma 20bin tl fark verip bmw alıp tasarruf yaparım parayı çıkartırım diyen sensin...istediğin kadar km yap o 20bin tl'yi çıkartamazsın...bu kadar basit...servisler ucuz diyen sensin...350 avro bakımları diyosun passat 500 de aşağı çıkmaz diyosun...

Anlayamadığın şey şu amaç BMW almaksa verilen farkı hak ediyor ama bunun adını tasaruuf koymak kadar salakça birşey olamaz,o parayı hiç bir şekilde çıkartamazsın bu kadar basit...

Dou
22-06-2010, 17:47
c220 cdi bu ülke şartlarında alınmaz. 2.2 motor diye ayı gibi vergi dezavantajı var. Ki genel karakteristiği bence bmw nin dizelinden kötü. Zaten genel olarak C serisinin özellikle dizel motorda kaybettiği pazar payından ötürü açığı benzinlide kapatma amacıyla c180 1.6 olarak yeniden satışa sunuldu. Yine aynı motor (m271) fakat strok-üst kapak değiştirilerek hacim küçültülmüş. Baya da uygun fiyatı var.

BMW ise sınıfının en iyi motoruna sahip, tartışmasız. İç mekan kalitesi olarakta C den üstün. Ben 10 sene boyunca merso'ya binmiş, 3 sene de aralıksız kullanmış biri olarak w204 c serisinde kalitenin önemli oranda düştüğünü düşünüyorum. 95 model C serisi bile kullanılan malzeme bakımından daha başarılıydı.

Ha bir durum daha var, bugüne kadar üretilmiş en "hisli" c serilerinden biri, konfor-sportiflik equilibrium'u mükemmel ayarlanmış. Ama bazı şeylere özen gösterilirken ne yazık ki malzeme kalitesi arka planda kalmış ki bence D segmentinde önemli bir nokta.

Yalnız o takoz runflat lastiklerle bmw ye konforlu demek için ciddi subjektif bir bakış açısına sahip olmak gerekir. Konfor konusunda bmw nin benz ile denk sayılması pek doğru değil, zaten bmw o konuda da mersodan iyi seviyede olsaydı c serisinin 3 e karşı hiç bir belirgin avantajı kalmazdı.

levent
22-06-2010, 18:19
Bmw al tabiki çoğu alanda avantajlı. rengi şekli şemali hoş emirhanı aldırma yalan söylüyor :D
bi keresinde c ile yanlayayım dedim kardırım ile ilişki içerisine giricektim hali vakti müsait değil sanırım :)
bu arada şu imzandaki e28i sil bari :D Bmw adına hiç över postunu görmedim madem fanatik değilsin kaldır kötü örnek oluyorsun :) 123-124 mercedes koy (şaka yapıyorum alınmassın heralde)

4 haziranda kırmızı bir C yeşilköyde akşamüstü marmaris büfenin orda yanladı aynı bahsettiğin şekilde , senmiydin yoksa o :D

herkes bi dünya para veripte dizelle senede 10bin km yapmaz.bu mantıkla bakılırsa evet 20bin lira fazla verilipte 2lt az yakan araç kendini amorti etmez.ama bmw veya mercedese 'ben' veririm o farkı ister amorti etsin ister etmesin.
20bin lira fazla verip 2lt daha az yakan ve daha kaliteli bir araç alan insan 2 ay olmadan 10bin km yapıyorsa amorti eder fazlasıyla aradaki farkı bi bildiği varki bunu diyor yani ;)

'ben' de veririm o farkı o kadar param varsa bir arabaya vericek. ki katılıyorum araba bendeyken ayda 3-4000 km yapıyor en basitinden :D ama oysaki daha 53bin km oldu yenice :)

km yapanda var yapmayanda ama parayı verip c220cdi de 320d de alan insan sayısı gayet fazla.

ACTPK
22-06-2010, 21:50
Adam gibi efendi efendi yaz...terbiyesizliğin lüzumu yok...saçma salak hesaplar yapıyosun...20 bin tl farkı hiç bir şekilde çıkartamazsın...bunun adına da tasarruf diyemezsin senin kuş kadar beyninin anlamadığı şey bu...bmw ne alaka chery ne alaka...passat alıcağıma 20bin tl fark verip bmw alıp tasarruf yaparım parayı çıkartırım diyen sensin...istediğin kadar km yap o 20bin tl'yi çıkartamazsın...bu kadar basit...servisler ucuz diyen sensin...350 avro bakımları diyosun passat 500 de aşağı çıkmaz diyosun...

Anlayamadığın şey şu amaç BMW almaksa verilen farkı hak ediyor ama bunun adını tasaruuf koymak kadar salakça birşey olamaz,o parayı hiç bir şekilde çıkartamazsın bu kadar basit...

Allah belanı versin...

brv
22-06-2010, 22:01
Allah belanı versin...

yaş kaç???

R.I.P
22-06-2010, 22:32
4 haziranda kırmızı bir C yeşilköyde akşamüstü marmaris büfenin orda yanladı aynı bahsettiğin şekilde , senmiydin yoksa o :D

'ben' de veririm o farkı o kadar param varsa bir arabaya vericek. ki katılıyorum araba bendeyken ayda 3-4000 km yapıyor en basitinden :D ama oysaki daha 53bin km oldu yenice :)

km yapanda var yapmayanda ama parayı verip c220cdi de 320d de alan insan sayısı gayet fazla.

elbetteki herkesin keyfi parası kendine istediği kadar biner binmez istediğin alır almaz ona bende bişey demiyorum.
ama senede 60bin km yapan birisi için 100 kmde 2litre az yakan bir araç yıllık 3500-4000 lira dan kendini amorti eder.ki zaten dizel araç almadaki asıl neden km yapmak değilmi?bu durumda ''amorti edemez vs vs'' gibi iddialarda bulunmak saçma olur.

brv
22-06-2010, 22:52
senede 60bin km yapan bir arabayı satarken o kadar yüksek km'den dolayı çok fazla değer kaybeder...yani dizel aldım amorti ettim ikinci elde de yüksek fiyata sattım kısmı biraz hayal...ayrıca senede o kadar km yapan bir aracın standart bakım masrafları dışında ekstra lastik yürüyen masrafları da çok daha fazla olur,amortisör lastik vs vs...

rdmmm
22-06-2010, 23:30
senede 60bin km yapan bir arabayı satarken o kadar yüksek km'den dolayı çok fazla değer kaybeder...yani dizel aldım amorti ettim ikinci elde de yüksek fiyata sattım kısmı biraz hayal...ayrıca senede o kadar km yapan bir aracın standart bakım masrafları dışında ekstra lastik yürüyen masrafları da çok daha fazla olur,amortisör lastik vs vs...

60bin km yapan insan passat alırsa km yüksek olduğundan aynı şekilde passatta değer kaybeder hiçbişey değişmiyorki Can_t'nin söylediği mantıklı nedense sen hariç herkeste mantıklı bulmuş.bide e90'larda karoserle ilgili amortisör vs gibi şeyler içinde checkboard'ta uyarı gösteriyor arkadaşımın 40binde pert ettiği e92sinde 0kmden itibaren 40bine gelene kadar hiç 59bine düştüğünü görmedim hep 60bin km gösteriyor oda maksimum gösterdiği rakam zaten. Ayrica BMWler servis kayıtlarınıda anahtarına kaydediyor satarkende ne zaman ne değişti araca ne yapıldı kısaca aracın seceresini kaydediyor buda satarken bi artı olur alıcı her şeyi öğrenebilir araçla ilgili.60 bin kmye gelene kadar e90 in passattan daha sorunsuz olcağı garanti yani ne kadar para o kadar köfte.Ayrıca aracın pahalı olması satarken çok zarar etceği anlamına gelmez

emretorlak
23-06-2010, 00:00
Allah belanı versin...

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Fena patlamışsın:)

brv
23-06-2010, 00:32
60bin km yapan insan passat alırsa km yüksek olduğundan aynı şekilde passatta değer kaybeder hiçbişey değişmiyorki Can_t'nin söylediği mantıklı nedense sen hariç herkeste mantıklı bulmuş.bide e90'larda karoserle ilgili amortisör vs gibi şeyler içinde checkboard'ta uyarı gösteriyor arkadaşımın 40binde pert ettiği e92sinde 0kmden itibaren 40bine gelene kadar hiç 59bine düştüğünü görmedim hep 60bin km gösteriyor oda maksimum gösterdiği rakam zaten. Ayrica BMWler servis kayıtlarınıda anahtarına kaydediyor satarkende ne zaman ne değişti araca ne yapıldı kısaca aracın seceresini kaydediyor buda satarken bi artı olur alıcı her şeyi öğrenebilir araçla ilgili.60 bin kmye gelene kadar e90 in passattan daha sorunsuz olcağı garanti yani ne kadar para o kadar köfte.Ayrıca aracın pahalı olması satarken çok zarar etceği anlamına gelmez

Tasarruf kelimesinin anlamını biliyomusunuz.Bir arabaya 20bin tl fazla para verip tasarruf edemezsiniz,bunun adı tasaruf olmaz bunu anlayamıyorsunuz.Amaç Bmw'ye binmekse senede 100k km de yapsan 10k kmde yapsan alırsın...Ama bmw alırım 20bin fazla para veririm satarken de parasını çıkartır zaten karlı olurum tarzı bir yaklaşım yok...Amaç tasarrufsa ve 20bin tl daha ucuz bir araba da bmw ile aynı görevi görüyosa o 20 bin tl'yi arabaya yatırmazsın...Bunu anlayamıyorsunuz...Pahalı olması satarken çok zarar ettirmez ama aradaki farkı amorti edicem dizel kullandım bakkala bile arabayla gidicem dersen senede saçma sapan km'ler yaparsan araba fazlasıyla değer kaybeder...Ayrıca artık tüm araçların servis kayıtları var,bmw'ye has bir özellik değil...

Amaç bmw ise bmw alırsın ama bunun adı tasarruf olmaz bunun nesini anlamıyosunuz...O para istediği kadar amorti etsin kendini sen o arabayı satarken aradaki 20bin tl'nin ne kadarını kurtarabiliceksin...ama o parayı dövizde faiz de veya başka bir yerde değerlendirirsen ne kadar kurtarıcaksın...bu kadar basit birşeyi ısrarla anlayamıyor bazıları...

Serencebey
23-06-2010, 00:37
:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Fena patlamışsın:)

Patlağını hemen yamaladık.

R.I.P
23-06-2010, 07:53
burda o kadar kmyi yapan araç sadece bmw değil bmw ve passat insignia vs.bu arada yapılacak lastik masraflar vs ile kmsinden dolayı aracın değer kaybı durumu hepsinde geçerli olacak.
aradaki farkı faize dövize yatıralım muhabbetine girecekcek hiç o kadar vermeyelim dizel corsa alalım ona binelim o zaman veya toplu taşımayı kullanalım.aradaki farkada ufak tefek bi ev alıp kiraya verelim hem yatırım olur hemde her ay kira getirisi olur? vs. vs. vs. Noldu konu alakasız bi yere geldi.
ben yukarda hesabı kabaca yaptım.bunun üstüne alakasız şeyler getirip hala daha amorti edemez diyebiliyosanız bişey demiyorum.

brv
23-06-2010, 09:34
burda o kadar kmyi yapan araç sadece bmw değil bmw ve passat insignia vs.bu arada yapılacak lastik masraflar vs ile kmsinden dolayı aracın değer kaybı durumu hepsinde geçerli olacak.
aradaki farkı faize dövize yatıralım muhabbetine girecekcek hiç o kadar vermeyelim dizel corsa alalım ona binelim o zaman veya toplu taşımayı kullanalım.aradaki farkada ufak tefek bi ev alıp kiraya verelim hem yatırım olur hemde her ay kira getirisi olur? vs. vs. vs. Noldu konu alakasız bi yere geldi.
ben yukarda hesabı kabaca yaptım.bunun üstüne alakasız şeyler getirip hala daha amorti edemez diyebiliyosanız bişey demiyorum.

Hala ısrarla şunu anlamıyosun...Bir arabaya 20bin tl fazla para verip buna tasarruf denmez bu kadar basit...Öyle bir dünya yok....

emretorlak
23-06-2010, 10:59
Yauw neden bu kadar uzatıyorsunuz:)

Can'ın tepkisi çok ağır olmuş kabul, ama gülmekten altıma işedim diyalogları okuyunca:hoo: Satırlarca uygun dille düşüncesini anlatmış bıkmamış sabırla. Sizin sabit bakış açınız değişmeyince de volkan patlamış:)

Detaylara takılmayın.Adam şunu savunmuş. Bi araca yüksek rakam verirsen, ilerde de yüksek rakama satarsın. Konu dizel bmw ise de bakım periyodları uzun olduğundan dolayı diğer araçlara nazaran 3-5 kuruş ya daha az para harcarsın ya da aynı rakamları verirsin. Kullanırken de düşük yakıt tüketiminden dolayı paranız cebinizde kalır demiş.

Tasarruf para biriktirme yatırım temalı bir sohbet değil yani. Param varsa 20bin fazla veririm kral gibi 320d sürerim, bakım masrafı yakıtı cep yakmaz, satarken de aynı oranda yüksek fiyata satarım demiş.

Çok keyifli bir sohbet ama siz biraz kelimelerin detayına takılmışsınız. Tasarruf artık araba ile olmuyor haklısınız.Belki 15-20 sene önceydi araba alıp, kullanıp 2-3 sene sonra daha yüksek rakamlara satmak:)

brv
23-06-2010, 11:04
olayın ilk çıkış noktası bmw alırım tasarruf yaparım dan geldi o yüzden ısrarla aynı şeyi yazıyorum,bunu anlıyan ilk siz oldunuz :)

rdmmm
23-06-2010, 12:34
şöyle anlatıyım örnekli :)
2 yaşında iki aracı kıyaslayalım bmw'nin kmsi özellikle yüksek olarak baktım kaza durumlarını bilmiyorum iki aracında
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-passat-firsat-fiyat-passat-dizel-dsg-170-hp/detay
88 milyara 0 fiyati ayrıca doğuşun nasıl bir satış politikası izlediğini öğrenmeyen kalmadı passatta pazarlık ederken trafik sigortasını hediye ederlerse baya bir indirim almış olursun satarkende ilandaki fiyat ki pazarlık yapar 60 a alırsın
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-3-serisi-bmw-3-serisi-320-d-2008-model/detay
yakın donanımlı bir bmw ortalama95 milyara alınabiliyor. Gidip ciddi bir pazarlıkla kaca alinabildiği ögrenilebilir ve bmwyi satarken 75 milyara satabilirsin.
sonuc olarak 88 - 60 = 28 95 -75 20 passattan 28 milyar zarar ediyorsun bmwden 20 ustune bmw sürmüş konforlu bir araba sürmüş oluyorsun motoruda passatınki gibi tartar sesli çalışmıyor. yukarıda daha once 6.000tl olarak hesaplanmış olan yakıt farkı ve 100.000km'deki periyodik bakımların farkınıda katarsak sadece yakıttan dolayı passattan ettiğin zarar 34bin tl oluyor

edit: ekleme

onur_S
23-06-2010, 12:56
Allah belanı versin...

Hahah :D isyan

BERKAY
23-06-2010, 13:04
Tasarruf kelimesinin anlamını biliyomusunuz.Bir arabaya 20bin tl fazla para verip tasarruf edemezsiniz,bunun adı tasaruf olmaz bunu anlayamıyorsunuz.Amaç Bmw'ye binmekse senede 100k km de yapsan 10k kmde yapsan alırsın...Ama bmw alırım 20bin fazla para veririm satarken de parasını çıkartır zaten karlı olurum tarzı bir yaklaşım yok...Amaç tasarrufsa ve 20bin tl daha ucuz bir araba da bmw ile aynı görevi görüyosa o 20 bin tl'yi arabaya yatırmazsın...Bunu anlayamıyorsunuz...Pahalı olması satarken çok zarar ettirmez ama aradaki farkı amorti edicem dizel kullandım bakkala bile arabayla gidicem dersen senede saçma sapan km'ler yaparsan araba fazlasıyla değer kaybeder...Ayrıca artık tüm araçların servis kayıtları var,bmw'ye has bir özellik değil...

Amaç bmw ise bmw alırsın ama bunun adı tasarruf olmaz bunun nesini anlamıyosunuz...O para istediği kadar amorti etsin kendini sen o arabayı satarken aradaki 20bin tl'nin ne kadarını kurtarabiliceksin...ama o parayı dövizde faiz de veya başka bir yerde değerlendirirsen ne kadar kurtarıcaksın...bu kadar basit birşeyi ısrarla anlayamıyor bazıları...

Senden başka kimse tasarruf kelimesini kullanmamışki kendin söylemişsin onu. Adam sattığımda amorti ederim kar bile ederim diyor. (Buradaki kar enflasyon farkıyla bugün aldığım arabayı 2 gün sonra aldığımın üstüne satarım değil zarardan kar etmekten bahsediliyor.) Hemde bmw kullanıyor. Belki şimdiye kadar 4-5 tane bmw sattı ne biliyorsun? Sende tam tersini iddia ediyorsun. Şu muhabbeti okuyupta anlama sıkıntısı çeken senden başka kimseyi göremedim. Kusura bakma...

@ Emretorlak

Harika özetlemişsiniz. Sizin yazdığınızın üstüne bişey yazılmazdı aslında bu konuya ya neyse.

emretorlak
23-06-2010, 13:15
..... sadece yakıttan dolayı passattan ettiğin zarar 34bin tl oluyor

edit: ekleme

İki dizel araç arasında bu kadar fark olmamalı:soru: Nasıl hesapladın?

rdmmm
23-06-2010, 13:21
İki dizel araç arasında bu kadar fark olmamalı:soru: Nasıl hesapladın?

bu fark değil toplamda passatın ettiği zarar

ATA156
23-06-2010, 15:11
İsmail yk'dan gelsin :D

Allah belanı versin...

YEY®
23-06-2010, 19:17
Bmw dizellerinin 2.elde inanılmaz iyi fiyatlarını satıldığını bilmeyen kalmış sanırım :)

20 bin tl tabiki çıkmaz zaten arkadaş çıkar demiyor satarken benzinliyle aradaki 20 bin tl devam ediyor diyor ki doğru söylüyor, araç muadili benzinli araçların fiyatlarının nasıl öldüğünü ve yinede ölü fiyatlara bile alıcı bulmadığını anlatmaya gerek yok.Dizel 100 binde olsa 150 binde olsa 2.elde benzinliye göre verilen parayı hem çıkarıyor hemde satışı daha hızllı benzinliye göre.

BERKAY
23-06-2010, 19:26
Bizimkide boş muhabbete laf anlatmaya calısırken sonunda patladı banlandı ahahahah :D :D :D

brv
23-06-2010, 20:03
Senden başka kimse tasarruf kelimesini kullanmamışki kendin söylemişsin onu. Adam sattığımda amorti ederim kar bile ederim diyor. (Buradaki kar enflasyon farkıyla bugün aldığım arabayı 2 gün sonra aldığımın üstüne satarım değil zarardan kar etmekten bahsediliyor.) Hemde bmw kullanıyor. Belki şimdiye kadar 4-5 tane bmw sattı ne biliyorsun? Sende tam tersini iddia ediyorsun. Şu muhabbeti okuyupta anlama sıkıntısı çeken senden başka kimseyi göremedim. Kusura bakma...

@ Emretorlak

Harika özetlemişsiniz. Sizin yazdığınızın üstüne bişey yazılmazdı aslında bu konuya ya neyse.

ilk mesajlarda yazıyo 320d alırım tasarrud ederim diye...

fırsat maliyeti diye birşey herşeyden önce...

daha az zarar ediyosun bmw saterken belki fakat o 20 bintl hertürlü o günkü değerini kaybediyo...hala idda ediyorum 20bin tl farkı çıkartamazsın...

Anlama sıkıntısı yok olaylara bambaşka açılardan bakıyoruz...

Enflasyon yüzünden para değer kaybeder real olarak kazandığınıza değil nominal değerlere bakmak lazım....

emirhan sph
23-06-2010, 20:19

Yok be hocam ne yanlis anliicam. Benim asil demek istedigim su andaki gunel kasanin beklenilen konforu vermemesi yani yanlis bi beklenti olmamasi. Mercedesi savundugumfalan yok benim ilk dedigim olay 320d nin c kasaya gor daha konforsuz olduguydu. Cevremde alan kisilerden bu yanlisliga dusen cok kisi var. Dun marmarise geldim c180 ve 320d ile 2 arabaydik hatta arkadasimda yanimda kendisi yazsin:Dbmw yola bocek gibi yapisio deli gibi gidio ama yoldaki butun ne var ne yok icimdeydi :D. Ayrica yanlama konusundada bilmiorm ama arabaya alisinca cidden yanlio biyerden sonra kesio o cidden can skci esp tam kapanmadigi icin kendini tutyo araba. Bmw ve mercedes arasinda fanatikligimyok cunku iki aracida cok sewiorm bundan once 90 model m5 ve 98 318 ci sahibi oldum gayette severek bindigim araclardi :)

dragon07
23-06-2010, 20:31
can t benim nin yorumu benim imzam olarak kalıcaktırr... :D:D

birde sunu söyleyim tam okumadım ama insignia az yakar dien birini gördüm sanki...

insigniaya binen varmı kaç para yaktıgından haberi olan varmı???rivayetlere göre 500kurus yakıor...bmw den dahamı az yakıor acaba tskleRR

rdmmm
23-06-2010, 20:34

daha az zarar ediyosun bmw saterken belki fakat o 20 bintl hertürlü o günkü değerini kaybediyo...hala idda ediyorum 20bin tl farkı çıkartamazsın...

Enflasyon yüzünden para değer kaybeder real olarak kazandığınıza değil nominal değerlere bakmak lazım....

ekonomiyi işin içine sokmaya gerek yokki. Alırkende kullanırkende bakıma sokuncada satarkende bmw daha karlı ben yukarda örnekli bir şekilde anlattım incelersen anlarsın.diyelim satarklen 20 bin tl değer kaybediyor 34 bin tl passatın zararida değer kaybediyor bmw bir bardak soğuk su içirirse sana passatta bir sürahi içerir ozaman :) yani aradaki fark yine kapanmıyor. Değişen bir şey olmuyor yani :)

R.I.P
23-06-2010, 22:08

aynen..kesinlikle öyle..haklısınız..çok doğru..

BERKAY
23-06-2010, 22:15
ekonomiyi işin içine sokmaya gerek yokki. Alırkende kullanırkende bakıma sokuncada satarkende bmw daha karlı ben yukarda örnekli bir şekilde anlattım incelersen anlarsın.diyelim satarklen 20 bin tl değer kaybediyor 34 bin tl passatın zararida değer kaybediyor bmw bir bardak soğuk su içirirse sana passatta bir sürahi içerir ozaman :) yani aradaki fark yine kapanmıyor. Değişen bir şey olmuyor yani :)

Buna eklemek istediğim bişey var. Olay illaki 20bin TL'yi geri kazanmak değil. Öyle bir iddia'da yok sanırım ortada. Edilen zarardaki fark ortada. Olay passatın enflasyona ve herşeye rağmen bir 3 serisine göre daha fazla zarar ettirecek olması. Yinede sen haklısındır heralde. Burdaki herkes yanlış düşünüyor. Can_t olsa şimdi kimbilir ne derdi:D

Edit: baktım baktım göremedim tasarrufla ilgili bişey. Adam bizim dediğimizden farklı bişeyi savunmamış ki. Ama güzel bi laf söylemiş "kafandan yazıp çizip..." diye gidiyor...

rdmmm
23-06-2010, 22:33
Buna eklemek istediğim bişey var. Olay illaki 20bin TL'yi geri kazanmak değil. Öyle bir iddia'da yok sanırım ortada. Edilen zarardaki fark ortada. Olay passatın enflasyona ve herşeye rağmen bir 3 serisine göre daha fazla zarar ettirecek olması. Yinede sen haklısındır heralde. Burdaki herkes yanlış düşünüyor. Can_t olsa şimdi kimbilir ne derdi:D

Edit: baktım baktım göremedim tasarrufla ilgili bişey. Adam bizim dediğimizden farklı bişeyi savunmamış ki. Ama güzel bi laf söylemiş "kafandan yazıp çizip..." diye gidiyor...

Can_T yi tanımam ama kulakları çınlasın savunduğu şey doğru konudaki herkes anladı destekledi. İşte bir örneği.
Bu konudaki yorumların için teşekkür ederim. E92 bir kez daha sevdirdin bana. Düzgün kullandıktan sonra bmw gerçekten mantıklı olduğuna karar verdim.

Teşekkürler :icon_tup:

Bence brv nickli arkadaşında tüm yazılanları dikkatli sakin bir şekilde okuması yeticektir anlaması için

emretorlak
24-06-2010, 00:58

Nominal değer bir kıymetin üzerinde yazan değerdir:) Konumuza bağlamaya çalışıyorum ama imkansız gibi. Yanlış mı ifade ettin acaba?:)

Genelde kıymetli evraklarda kullandığımız bir terimdir. Hisse senetlerinin nominal değeri x liradır; ama alıcı bulduğunuz takdirde piyasa değeri nominal değeri aşar falan:)

Neyse gece gece ekonomi dersi vermiyim arkadaşların aklı yeterinde bulandı bu konu yüzünden daha fazla salça olmasın kafalar:)

Berkan
24-06-2010, 01:08
Yok be hocam ne yanlis anliicam. Benim asil demek istedigim su andaki gunel kasanin beklenilen konforu vermemesi yani yanlis bi beklenti olmamasi. Mercedesi savundugumfalan yok benim ilk dedigim olay 320d nin c kasaya gor daha konforsuz olduguydu. Cevremde alan kisilerden bu yanlisliga dusen cok kisi var. Dun marmarise geldim c180 ve 320d ile 2 arabaydik hatta arkadasimda yanimda kendisi yazsin:Dbmw yola bocek gibi yapisio deli gibi gidio ama yoldaki butun ne var ne yok icimdeydi :D. Ayrica yanlama konusundada bilmiorm ama arabaya alisinca cidden yanlio biyerden sonra kesio o cidden can skci esp tam kapanmadigi icin kendini tutyo araba. Bmw ve mercedes arasinda fanatikligimyok cunku iki aracida cok sewiorm bundan once 90 model m5 ve 98 318 ci sahibi oldum gayette severek bindigim araclardi :)

daha onceki msjda demiştim mercedese (amg paket :D) konforsuz olduğnu bmw de süper konfor var demiyorum baş sebebide o iğrenç runflat lastikler :D

BERKAY
24-06-2010, 08:34
Fok balıkları hala çok yalnız.Hepimiz Badem'iz.

ahmetuygur
24-06-2010, 09:05
harika araba

emrah type-r
03-07-2010, 12:45
bende 3.20 d alcam 08 model fılan bakalım ıns sıkıntısız bınerım:)

pureal
03-07-2010, 13:01
bende 3.20 d alcam 08 model fılan bakalım ıns sıkıntısız bınerım:)

seni bozar haberin olsun :)

emrah type-r
03-07-2010, 13:04
bılmem artık bozar mı bozma mı..177 bg yeter ya bıde dısel.....artık konfor olsun ya baska bısye ıostemıyom....

pureal
03-07-2010, 13:40
meret çok güsel araba ama sert biraz.....e46 nın konforu yok....daha rijit ama daha sert.. m tech olursa daha bi sert oluyor...hoş o sınıfta çok alternatifi yok ama yakın olarak sadece a4 2.0 tdi s line olur ona denk

emrah type-r
03-07-2010, 13:47
onada baktımda o da ıcı gusel deıl ya...

Ludacris
03-07-2010, 16:47

detay yok :D bilmiyorum:hehe:

peki öyle olsun :) sen yinede Bmw nin kusurlarını ört boşver