Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren disk-balata secimi? Ate? TRW? Valeo?
Merhabalar
Fren diski ve balata almam gerekiyor, web sitelerinden aracim icin inceliyorum bi kac markasiz(?) disk var.. bir de ATE - TRW - Valeo markalı diskleri buldum
fiyatları arasında uçurum yok aslında,
Disk Fiyatları ;
Markasızlar - 75 TL
Valeo - 80 TL
TRW - 90 TL
Zimmermann - 100 TL
ATE - 140 TL
Brembo - 140 TL
Fren Balataları ;
Valeo - 50 TL
Bosch - 55 TL
TRW - 60 TL
ATE - 80 TL
hangi kombinasyonu tercih etmeliyim?
kullanici yorumlarıda önemli. bi de acil almam gerekiyor abs isigim yandi iflasa bagladi frenlerim çünkü :)
edit ; tercihim stoptech oldu
Stoptech Delikli Kanallı Disk ve Stoptech balata
http://www.ressim.net/e/upload/8b1b351c.jpg
http://www.ressim.net/e/upload/5de34f31.jpg
Valeo lardan memnunum duster için konuşuyorum...
ebc disk+ balata
tek geçerim
Kendi arabamda (clio rsi) TRW balata takımı kullanıyorum şu an.Memnunum.
SifirinciMurat
21-06-2010, 22:45
disk çok problem değil. sonradan delinmiş disklerden alma, slotlu olabilir. listene koymamışsın ama ebc greenstuff balata gayet iyidir.
ebc disk+ balata
tek geçerim
ebclerin fiyatları yüksek gibi ya, 120 lira sadece balata
diskler ne kadardır kim bilir? :soru:
eger 300liralara falan cikarsam omni delikli disk ve balata var takım olarak
bosch balata tavsiye etmem çok yumuşak ve toz atıyo be ısıntığı znm tutmamaya başlıyo
Valeo iyidir hepsine nazaran
tane fiyatimi cenk
yok takım 2 adet yani
ebclerin fiyatları yüksek gibi ya, 120 lira sadece balata
diskler ne kadardır kim bilir? :soru:
eger 300liralara falan cikarsam omni delikli disk ve balata var takım olarak
ben yurtdışından 20 dolar balata 100 dolarada disk aldım
trde fiyatlar farklıdır tabi
istersen distribütörüne sorarım.
ama değer yav ;)
ebc'nin disbiritoru kilerci motorcu araclar sanırım suan sitelerinden inceliyorum zaten
disk fiyatı tek mi çift mi çözemedim ama 67€ yani 129,19 TL
balata fiyatı olarakda 59€ yani 113,76 TL demişler
ben yarin bi arayip sorayim ebcyi
bosch balata tavsiye etmem çok yumuşak ve toz atıyo be ısıntığı znm tutmamaya başlıyo
Valeo iyidir hepsine nazaran
bunu öğrendigim iyi oldu, evime cok yakin bosch var olmazsa işe gitmeden ugrayim diodum :D
ebc'nin disbiritoru kilerci motorcu araclar sanırım suan sitelerinden inceliyorum zaten
disk fiyatı tek mi çift mi çözemedim ama 67€ yani 129,19 TL
balata fiyatı olarakda 59€ yani 113,76 TL demişler
ben yarin bi arayip sorayim ebcyi
05337304440
maslak ebc bir ara istersen.
stoptech alalım cenk istersen fiyatları uygun
stoptech alalım cenk istersen fiyatları uygun
abi konusalim hemen :D
Cimmeria
21-06-2010, 23:16
vtida omni kullanmıştım, oemden sonra ciddi farketmişti...
Brembo disk, ate balata kullanmıştım vti da.Tüm kaliper pistonlarını bir güzel temizleyip, ana merkezin tamir takımı değiştirmiştim. çok iyi sonuç almıştım tavsiye ederim.
Ertug_T.
22-06-2010, 01:03
ben ebc green stuff kullanıyorum son derece memnunum ;)
emrah type-r
22-06-2010, 09:20
bende oem kulanıyom baya gusel bıdahakı sefere brembo alcam...
ben ebc green stuff kullanıyorum son derece memnunum ;)
onun kırmızı yada sarısını kullanan varmı
ben 2ay önce değiştirdim stoptech disk ve jurado balata aldım gayet memnunum balata tozu felanda yapmıyor tavsiye ederim cenk
ATE yi tek geçerim. Kullanıyorum ve bence performansı çok iyi. tabiki güzel bir disk ile.
Rockford
22-06-2010, 13:34
oem disk brembo balata kullanıodum fena toz yapıodu brembolar. degisim sorası trw disk trw balata kullanıorum fena deil.
Brembo disk, Ferodo balata kullanıyorum orijinalden daha iyi tutuyor.
brembo disk ate balata ekede kullanmıştım en son güzeldi
dragstar
22-06-2010, 15:12
ebc nin fiyatları çoğu spor markalara göre uygun ayrıca fazlası var eksiği yok
stoptech disk/axis balata kullanıyorum bende parformans fena deil fiyatta iyi :icon_tup:
ferodo disk ve balata nasildir
timucintt
22-06-2010, 15:59
TRW disk ATE balata....
fsunnetci
22-06-2010, 16:21
EBC Disk Balata Mükemmel Sonuç:icon_tup:
initial-D
22-06-2010, 17:34
stoptech,ate,brembo,ferodo gibi markalar biraz daha pahalı ve spor tip ürünleri mevcut
twr,valeo gibi markalar daha çok orjinal ekipman seviyesinde
volvo s40 için twr almayı düşünüyorum ben mesela
diskte Bendix, balatada trw yda fritech öneririm. biz vtılarda surekli bu kombinasyonu kullanıorz sesde yok balata tozuda. bosch'un balatası cok yumusaktır cok toz brakır.bıkarsın cidden jant temizlemekten:)
Bugün Stoptech Delikli Kanallı Disk ve Stoptech balata aldım :D
http://www.ressim.net/e/upload/8b1b351c.jpg
http://www.ressim.net/e/upload/5de34f31.jpg
umarim frenlerim dahada iyileşir :)
herkese cok tesekkurler
initial-D
22-06-2010, 22:35
hayırlı olsun iyi seçim
Hayırlı olsun Brembo MAX serisinden vazgeçmeyin derim.
Ertug_T.
22-06-2010, 23:14
onun kırmızı yada sarısını kullanan varmı
kardeşim pek görmedim araç modeline göre değişiyo ama yellowstuff sarı olan baya iyi+ redstuff kırmızı olanlar artık direk racing ayarı..sti lar için fln vardı hondayada vardır muhtemelen.. http://www.brakes4u.co.uk/supersearch.asp?supt=1&id=2125&won=1&mk=HONDA&md=Civic&pg=3
www.ebcfren.com bu site ebc turkiye dist.'nün sitesi.
online shopta var katalogu indirip araca uygun kodlardan fiyatlarına bakabilirsiniz
Hayırlısı olsun yakında haber vereceğim spoiler için aslında bugünde gönderebilirsin :)
Stoptech fren disklerinde freni bıraktıktan sonra ufaktan bi tık tık ses duyabilirsin özellikle düşük süratlerde balatalar bırakana kadar hafiften sürtüyorlar tık tık yapıyor kanalları.
Hayırlısı olsun yakında haber vereceğim spoiler için aslında bugünde gönderebilirsin :)
Stoptech fren disklerinde freni bıraktıktan sonra ufaktan bi tık tık ses duyabilirsin özellikle düşük süratlerde balatalar bırakana kadar hafiften sürtüyorlar tık tık yapıyor kanalları.
Tesekkurler tayfun..
öğleden sonra gidip taktiracagim bi aksilik cikmazsa..
spoyleride gönderebilirim istersen kargoyla, sen musait olunca halledersin gerisi teferruat ;)
Aslında haftaya yapsak daha iyi olur cumadan pazartesiye ufak bi tatil planlıyorum harcama yapmamaya mümkün olduğunca dikkat etmeye çalışıyorum. :) ne kadar beceriyorum o ayrı.
Neyse konu dağılmasın aklımda unutmadım.
peki nasil istersen.. :) işin görülsün benim depoda yatiyor, bende duracagina sende dursun :)
serhat_R
23-06-2010, 10:09
bende stoptech kullanıyorum gayet memnunum.. balata olarak AXİS ceramic kullanıyorum... canawar gibi maşşallah :)
yeni konu açığ konu kirliliği yapmayım dedim 99 1.6 ies im var abs fln yok araçta disk ve balata almak isiyorum stok bir araç için en iyi ve en ideal disk balata ne önerirsiniz aşırı bir sisteme ihtiyaç varmıdır yoksa orta karar bir üründe yeterlimidir benim için
<<buğra>>
08-03-2012, 06:52
konuyu zortlatıyorum :)
astra h 1.3'e 19 jant takınca bitmek üzere balatalarla hiç tutmamaya başladı.
ebc ve brembo disk arasında kaldım ve ebc balatalarda pahalı görünüyor.
yeni konu açmamak adına konuyu hortlatıyorum;
8p a3 araca sahibim, üstünde şuanda ön arka bosch marka disk ve balata var. yakın zamanda ön diskleri tornalattım fakat yine 80-140 arası frenlemede titreme yapıyor.
Bazen sanki boşluk varmış gibi hissediyorum disk balata değişeceğim,
Bosch var, trw var, delphi var bir dj diye bir marka var.
TRW'de karar kılmayı düşünyorum ama trw kullanan kullanıclar tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Sizce hangisini seçeyim?
yeni konu açmamak adına konuyu hortlatıyorum;
8p a3 araca sahibim, üstünde şuanda ön arka bosch marka disk ve balata var. yakın zamanda ön diskleri tornalattım fakat yine 80-140 arası frenlemede titreme yapıyor.
Bazen sanki boşluk varmış gibi hissediyorum disk balata değişeceğim,
Bosch var, trw var, delphi var bir dj diye bir marka var.
TRW'de karar kılmayı düşünyorum ama trw kullanan kullanıclar tecrübelerini paylaşabilir mi ?
Sizce hangisini seçeyim?
son 4 aracımda (clio sport - citroen c4 - citroen c5 - renault twingo) hep trw aldım,
Hatta c5 de tüm sistemi trw ile değiştirdim hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım.
Psikolojik olabilir mi bimiyorum ama TRW iyidir diyebilirim. Ötme titreme vs yaşamadım hiçbirinde.
denizhandinc
22-05-2019, 09:38
daha yeni ferodo disk balata taktırdım komple. cok memnunum. ses titreme vs. yok
daha yeni ferodo disk balata taktırdım komple. cok memnunum. ses titreme vs. yok
Araç nedir, toplam ne kadar ödediniz?
son 4 aracımda (clio sport - citroen c4 - citroen c5 - renault twingo) hep trw aldım,
Hatta c5 de tüm sistemi trw ile değiştirdim hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım.
Psikolojik olabilir mi bimiyorum ama TRW iyidir diyebilirim. Ötme titreme vs yaşamadım hiçbirinde.
Valla abi bende psikolojik midir bilmiyorum, araba frene basınca bi boşluyor sonra durmaya çalışıyor gibime geliyor, disklerin titremesi de büyük ihtimal diskler sıcakken yıkadım aracı.
Yamulmuş olabilir diye düşünüyorum, cumartesi göreceğiz bakalım TRW olarak disk balata sipariş verdim
370 disk, 130 balata bir de fren hidrolik yağını değiştiricem bakalım....
denizhandinc
22-05-2019, 13:46
Araç nedir, toplam ne kadar ödediniz?
Scirocco ön arka disk/balata toplam 700 küsür verdim
Valla abi bende psikolojik midir bilmiyorum, araba frene basınca bi boşluyor sonra durmaya çalışıyor gibime geliyor, disklerin titremesi de büyük ihtimal diskler sıcakken yıkadım aracı.
Yamulmuş olabilir diye düşünüyorum, cumartesi göreceğiz bakalım TRW olarak disk balata sipariş verdim
370 disk, 130 balata bir de fren hidrolik yağını değiştiricem bakalım....
c4 de benzer bir durum yaşadım, balata taktık, diskleri tornalattı, frene bir basıyorsun araba beşik gibi.
Söktüler bir daha tornaladılar düzeldi, sende de benzer durum olmuş olmasın.
Fren aksamına harcanan paraya acımamak lazım. Ama rakamlar uçmuş gerçekten :S
c4 de benzer bir durum yaşadım, balata taktık, diskleri tornalattı, frene bir basıyorsun araba beşik gibi.
Söktüler bir daha tornaladılar düzeldi, sende de benzer durum olmuş olmasın.
Fren aksamına harcanan paraya acımamak lazım. Ama rakamlar uçmuş gerçekten :S
16 inchten 17ye geçtim, 3,5luk spor yay taktık üstünde continental lastik vardı 17ye geçince değiştirdim idaretenlik bi lastik taktık şuanda onlarla yürüyor araba. Fren problemi devam ederse lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum, fren mesafesi de hissedilir derecede uzadı normalde çivi gibi yola çakılıyodu araba şimdi kızaklama kayıyor
polo 6r için Ate performans diskleri ön arka ve normal Ate balatalarından ön arka aldım. Ate süper 200 hidrolik yağı almıştım. Bu hafta başı serres pistinde 2 seans dolu dolu gazladım, hiç bir sorun sıkıntı yaratmadı ve performansından çok memnun kaldım. 15-16 haziran için istanbulparkta 4 seans almıştım. Sonucuna göre yazarım.
speed_emre
22-05-2019, 14:42
polo 6r için Ate performans diskleri ön arka ve normal Ate balatalarından ön arka aldım. Ate süper 200 hidrolik yağı almıştım. Bu hafta başı serres pistinde 2 seans dolu dolu gazladım, hiç bir sorun sıkıntı yaratmadı ve performansından çok memnun kaldım. 15-16 haziran için istanbulparkta 4 seans almıştım. Sonucuna göre yazarım.
Nerden aldınız ? ne kadara mal oldu :) Bende düşünüyorum. Orjinal 4 disk 4 balata gtc için 2600 fiyat aldım. Şoklandım resmen :)
rebeloghy
22-05-2019, 14:48
Tbekler bende de 2008 8p 1.6 var, trw disk için yorumunuzu bekliyorum merakla. Nereden aldınız ve sadece ön disk balata fiyatları dimi bunlar
Tbekler bende de 2008 8p 1.6 var, trw disk için yorumunuzu bekliyorum merakla. Nereden aldınız ve sadece ön disk balata fiyatları dimi bunlar
Internet üzerinden almadım, samimi bir arkadaşımın dükkanı var, hem montajı hem satışını yapıyor. Cumartesi de montajını yapacak inşallah, ilk izlemini paylaşırım fakat bi kaç yüz km kullandıktan sonra daha sağlıklı yorum yapabilirim diye düşünüyorum.
Evet sadece ön takım fiyatı bunlar, daha uygunu da var misal delphi 300, dj 230, bosch 310.. disk sadece.
Bence maliyet olarak çok daha uyguna halledilebilir, belki trw olmaz delphi olabilir, ferodo olabilir...
Nerden aldınız ? ne kadara mal oldu :) Bende düşünüyorum. Orjinal 4 disk 4 balata gtc için 2600 fiyat aldım. Şoklandım resmen :)
otosüpermarket internet sitesinden aldım
ön disk 490
arka disk 325
ön balata 225
arka balata 125
yağ 120
havalede %4 indirim. toplamda 1240 gibi birşey ödedim.
speed_emre
22-05-2019, 16:49
otosüpermarket internet sitesinden aldım
ön disk 490
arka disk 325
ön balata 225
arka balata 125
yağ 120
havalede %4 indirim. toplamda 1240 gibi birşey ödedim.
Memnunmusun abi ? ses perfomans nasıl ? performans serisi değil sanırım delikli yanı :)
Memnunmusun abi ? ses perfomans nasıl ? performans serisi değil sanırım delikli yanı :)
Çok memnun kaldım şu ana kadar. Ses veya balans hiç yapmadı. diskler çizgili performans diski olarak geçiyor, delik yok.
speed_emre
22-05-2019, 17:02
düz tipleri var genelde çizgili oluşu güzel soğutması hızlı olur yani.
zimmerman düşündüm bende ama balataları ate aldın tamam abi aklımda olsun :)
İbrahim33
22-05-2019, 20:18
fluence balata disk takım 270 , 50 işçilik 320 ye mal oldu bana.
devil_berk22
12-07-2019, 00:39
fluence balata disk takım 270 , 50 işçilik 320 ye mal oldu bana.
Bende fluence icin önlere bosch balata aldım ancak usta üzerindekiler biraz daha gider dedi o yüzden şuan icin taktirmadim. Ön disklerde cizilmeye baslamis ve arka balatalarda gitmis mecbur onlarıda alicam siz ne marka kullaniyorsunuz ve memnunmusunuz ?
Arkadaşlar E39 525i aracıma dün önlere Ferodo disk ve Hella Pagid balata aldım, değişti her şey güzeldi sanayi çıkışı eve giderken disklerden ciyk ciyk ses geldiğini farkettim özellikle düşük hızlarda geliyordu, frene basınca da komik bir şekilde ses kesiliyor, ustamı aradım disk balata alışana kadar olur dedi, yaklaşık 100 km oldu disk balata değişeli, sizce normal bir durum mu? Kullandıkça geçer mi?
Aracı aldığımda da balatalar bitikti hella pagid almıştım yine, diskleri değiştiremedim o zaman eğik olarak kullandım 11 bin km kadar, fazla toz yapması dışında çok memnundum,ne boşta ne de frene basınca asla ötmedi o kadar kilometre, bunda neden böyle oldu acaba anlamıyorum..
İbrahim33
12-07-2019, 14:07
Bende fluence icin önlere bosch balata aldım ancak usta üzerindekiler biraz daha gider dedi o yüzden şuan icin taktirmadim. Ön disklerde cizilmeye baslamis ve arka balatalarda gitmis mecbur onlarıda alicam siz ne marka kullaniyorsunuz ve memnunmusunuz ?
vega idi yanlış hatırlamıyorsam. ötme falan yok. memnunum genel olarak.