Orijinalini görmek için tıklayınız : Solid Works hakkında yardım
tequila818
23-06-2010, 11:23
Arkadaşlar yeni mezun bir makine mühendisi olarak askerden gelir gelmez bir yapı denetim firmasında işe başladım. Şu anki işim çok geleceği olan bir iş olmadığı içinde daha büyük firmalara girebilmek adına, bir yandan kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Biraz araştırdım ve Solid Works programının iş hayatı anlamında bana çok getirisinin olacağına karar verdim. Şu an eğitim dvd'sini izleyerek öğrenmeye çalışıyorum ama sizce bu yeterli olur mu yoksa bir kursa yazılmam şart mı? Son olarak şu anda solid works 2008 programına ulaşmaya çalışıyorum fakat henüz bulamadım. Bu konuda da yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok güzel olacak benim için çünkü bir an önce pratik yapmaya başlamak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. :)
ilkerrrrr
23-06-2010, 11:29
Ben solidworksü dandik bi eğitimden sonra uğraşarak öğrendim. Biraz kurcalıdıktan sonra final sınavında vosvos çizmiştim.
utorrent programı indirip. torrentz.com sitesinden torrentini rahatlıkla bulabilirsin. iyi çalışmalar.
http://img361.imageshack.us/img361/5787/vosmontaj2xw2.jpg
tequila818
23-06-2010, 11:35
ilker bahsettiğin şey; solid works ü internetten indirip, çalışması içinde torrent indireceğim doğru mu anlamışım?
onursumer
23-06-2010, 11:37
program yok elimde ama
şu 2010 eğitim programını indirebilirsin belki yararı olur rapid 30 part ;)
http://www.sadecegir.com/2010/01/04/yenasoft-solidworks-2010-egitim-dvd%E2%80%99si/
onursumer
23-06-2010, 11:38
ilker bahsettiğin şey; solid works ü internetten indirip, çalışması içinde torrent indireceğim doğru mu anlamışım?
once torrent programı indirip
torrent linki ile download edebilirsin ;)
ilkerrrrr
23-06-2010, 11:41
evet aynen öyle.
merttepe
23-06-2010, 11:42
Arkadaşlar yeni mezun bir makine mühendisi olarak askerden gelir gelmez bir yapı denetim firmasında işe başladım. Şu anki işim çok geleceği olan bir iş olmadığı içinde daha büyük firmalara girebilmek adına, bir yandan kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Biraz araştırdım ve Solid Works programının iş hayatı anlamında bana çok getirisinin olacağına karar verdim. Şu an eğitim dvd'sini izleyerek öğrenmeye çalışıyorum ama sizce bu yeterli olur mu yoksa bir kursa yazılmam şart mı? Son olarak şu anda solid works 2008 programına ulaşmaya çalışıyorum fakat henüz bulamadım. Bu konuda da yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa çok güzel olacak benim için çünkü bir an önce pratik yapmaya başlamak istiyorum. Şimdiden teşekkürler. :)
solidworks de çizim yapmayı kendin öğrenebilirsin, ancak kalıp almadır cam'a geçiş gibi daha ileri konuları kurstan öğrenmede fayda var.
tequila818
23-06-2010, 12:24
Arkadaşlar teşekkür ederim şu anda işteyim, eve gidince internetten programı indirme olaylarına girişeceğim. :)
makina mühendisleri odası bu eğitimi veriyordu.
video eğitim yeterlidir. hatta bende pdf olarak eğitim vardı onunla öğrenmiştim tee 1. sınıfta
tequila818
23-06-2010, 13:07
video eğitim yeterlidir. hatta bende pdf olarak eğitim vardı onunla öğrenmiştim tee 1. sınıfta
şu anda part tasarımını bitirdim videodan ve baya anladım gibi etrafa bakıp herşeyi programda çizesim geliyor baya zevkli ancak program yok henüz bende. :)
ben bursada aynı zamanda solıdworks egıtımıde veren meb baglı özel bır kursta cnc ve surfcam derslerı verıyorum sana bursada bu işi öğretebılecek yer FORMAKSAN ÖZEL EĞİTİM MERKEZİ dir, sahıbı yılmaz beye yusuf hocanın selamı var dersen kurs ücretınde sana yardımcı olacaktır
şu anda part tasarımını bitirdim videodan ve baya anladım gibi etrafa bakıp herşeyi programda çizesim geliyor baya zevkli ancak program yok henüz bende. :)
bende 2007 full crack olarak var
honda16/DENON
ulaşabılırsın
kellepaca
23-06-2010, 13:33
Bence bu tarz programları kurstan öğrenmek çok mantıklı değil çünkü sürekli kullanmadığın için unutuyorsun. Kendin çalışarak da bir yere kadar öğrenebiliyorsun ama püf noktalarını ihtiyacın olduğunda kurcalayarak ve araştırarak buluyorsun. Bence kendin eğitim dökümanlarından öğrenip takıldığın yerleri internetten ve bilen kişilerden destek alarak çözersen en iyisi olur. Solidworks iyi bir tercih, fiyatı uygun olduğu için piyasada tutulan ve çok iş gören bir program. Ayrıca CATIA ile oldukça benzer olduğu için bu programa geçersen de faydasını görürsün.
öncelikle hayırlı olsun.
Ben lisede teknik resim bölümünü okudum. Auto CAD ve Solid i gösterdiler. Bence eğitim olmadan öğrenirsin ama yarim yamalak. Örneğin bu tip progrmaların kısa yollari pratik hız cok önemli bence kendini geliştirmek iyi yerlerde yer almak istiyosan mutlaka bir kursa git.
lisede bol bol autocad solidworks görmüştüm artık bence solidin geçerliliği eskisi kadar kalmadı işletmelerde daha güzel daha daha geçerli programlar var öğrenimine gelince çok zor değildir kitaplardan ekitaplardan dokümanlardan öğrenebilirsiniz
tequila818
23-06-2010, 14:12
bende 2007 full crack olarak var
honda16/DENON
ulaşabılırsın
tamamdır abi pm atıyorum haberleşiriz.
tequila818
23-06-2010, 14:14
lisede bol bol autocad solidworks görmüştüm artık bence solidin geçerliliği eskisi kadar kalmadı işletmelerde daha güzel daha daha geçerli programlar var öğrenimine gelince çok zor değildir kitaplardan ekitaplardan dokümanlardan öğrenebilirsiniz
10 iş yerine başvuru yaptıysam 5 tanesi solid works sordu. Bazılar biz sormadık bile kesin biliyorsundur diye düşündük muhabbeti falan yaptılar. O yüzden öğrenmeye başladım bende :)
tequila818
23-06-2010, 14:16
öncelikle hayırlı olsun.
Ben lisede teknik resim bölümünü okudum. Auto CAD ve Solid i gösterdiler. Bence eğitim olmadan öğrenirsin ama yarim yamalak. Örneğin bu tip progrmaların kısa yollari pratik hız cok önemli bence kendini geliştirmek iyi yerlerde yer almak istiyosan mutlaka bir kursa git.
valla keşke bana da lisede öğretselerdi. Üniversitede bile abuk subuk programlar öğretiyorlar sanırım ismi pascaldı. Hiç bir işime yaramadı, bugüne kadarda kimse sormadı. Solid Works/Catia + Autocad bilmeden iş bulmak zor anladığım kadarıyla. Bursa için konuşuyorum diğer yerleri bilmiyorum tabi.
evet aynen öyle.
:) yanlış anlaşılma olmuş.
önce utorrent.com a girip utorrent programını indiriyorsun kardeşim. ve bu kücük programı kuruyorsun. torrent indirmen için gerekli program bu. torrent ; internetten bir "şey" indirmek için gerekli olan aracı dosyadır.
sonra torrentz.com a girip aramaya "solid works" yazarak aratıyorsun. gelen listeden monovayı tıkla genelde en çok sunum sayısı onda olur. misal monovayı tıkladın karşına gelen sayfadan "download with torrent" yazısını tıklayınca bu solid works un aracı dosyasını yani torrentini indirmiş oluyorsun.
bu torrenti indirmen bitince ki torrent in büyüklüğü 30-40 KB gibi birşey olur genelde direk aç ı tıklayabilirsin. utorrent programı otomatik olarak başlayacaktır.
bir ihtimal yavaş indiriyor olabilir. utorrent programı belli bir port kullanmanı gerektirir. eğer ki port sorunu yaşarsan utorrent programının altında yeşil bir "tik" işareti yerine sarı üçgen içinde "ünlem" işareti olur.
böyle bir sorunun olursa "port açmak" yada "port forwarding" kelimelerini google layabilir veya bana pm atabilirsin.
kolay gelsin.
ilkerrrrr
23-06-2010, 15:07
önce utorrent.com a girip utorrent programını indiriyorsun kardeşim. ve bu kücük programı kuruyorsun. torrent indirmen için gerekli program bu. torrent ; internetten bir "şey" indirmek için gerekli olan aracı dosyadır.
sonra torrentz.com a girip aramaya "solid works" yazarak aratıyorsun. gelen listeden monovayı tıkla genelde en çok sunum sayısı onda olur. misal monovayı tıkladın karşına gelen sayfadan "download with torrent" yazısını tıklayınca bu solid works un aracı dosyasını yani torrentini indirmiş oluyorsun.
bu torrenti indirmen bitince ki torrent in büyüklüğü 30-40 KB gibi birşey olur genelde direk aç ı tıklayabilirsin. utorrent programı otomatik olarak başlayacaktır.
bir ihtimal yavaş indiriyor olabilir. utorrent programı belli bir port kullanmanı gerektirir. eğer ki port sorunu yaşarsan utorrent programının altında yeşil bir "tik" işareti yerine sarı üçgen içinde "ünlem" işareti olur.
böyle bir sorunun olursa "port açmak" yada "port forwarding" kelimelerini google layabilir veya bana pm atabilirsin.
kolay gelsin.
doğrudur
ben lafı kıçımdan anlamışım :D
doğrudur
ben lafı kıçımdan anlamışım :D
:D estağfurullah..
merterkekler
23-06-2010, 15:37
solid işleyiş olarak çok iyi bir program bu kadar iyi olmasına karşılık zor olması beklenirken aksine çok basit öğreniliyor. Video izlemek ve birazda kurcalamak yeterli olur. Eğer izmirde olsaydın sana solid 2009'a kadar yardımcı olurdum.
valla mühendisim diyosan , tasarım yaparım diyorsan, katı modelleme programı öğrenmek zorunlu bence..
Ha bu solid works olur catia olur orası sana kalmış, kurumsal büyük firmalar ve bunlara çalışan yan sanayici firmalar genelde catia kullanır bu arada..
Ama solidworks de piyasada geçerliliği olan bir CAD yazılımı
redlinemst
23-06-2010, 16:02
bende son sınıfa geçtim bu sene bizede bu sene autocat,solid,PS,Corel draw gösterdiler ama hepsi yarım yamalak bana en kolay ve işe yarayan Solid geldi.Bencede yararlı bi program zor değil ama baya bi kurcalamak lazım iyice öğrenmek için
valla keşke bana da lisede öğretselerdi. Üniversitede bile abuk subuk programlar öğretiyorlar sanırım ismi pascaldı. Hiç bir işime yaramadı, bugüne kadarda kimse sormadı. Solid Works/Catia + Autocad bilmeden iş bulmak zor anladığım kadarıyla. Bursa için konuşuyorum diğer yerleri bilmiyorum tabi.
iyi en azından pascal göstermişler bize fortran gösterdiler :D
tequila818
23-06-2010, 18:15
kolay gelsin.
dostum çok saol ya şu an evdeyim dediklerini aynen uyguluyorum. :) teşekkür ederim ilgilendiğin için.
tequila818
23-06-2010, 18:17
iyi en azından pascal göstermişler bize fortran gösterdiler :D
valla ne kötüydü ya onun yerine autocad solid gösterseler ben anlamıyorum bu müfredatı. İşe girdim şu an sıfırım etrafımda bir şeyler konuşuluyor ama ben öyle izliyorum. İş hayatı tamamen farklıymış. İstediğimiz kadar okuyalım nafile. :)
evet catia da başli başina bi iş sektörü sanki bazi işletmelerde sadece bu programı istiyor tabi 2 3 tane program bilmeden kendini geliştirip yükseliceğin iş bulmak gercekten zor.
Mikrop_Ali
23-06-2010, 19:18
ufaktan ingilizce, programların genel mantıgını biliyosan çözersin kendi başına programı bulduktan sonra kurcala bişeyler çiz kafana göre ama kursa git belediyenin kursları var. bursada varmı bılmıyorum ama cok yardımı olur.
yavuz364
24-06-2010, 01:03
yıllardır solidworks kullanıyorum ve tamamen kendim öğrendim, kesinlikle solidworks un kendi tutorial leri ve biraz üzerinde çalışma yeterli olur, kursa pek gerek yok, en kötü halk eğitim merkezlerinde flan basit kurslar var.. ama kullanmadan öğrensen dahi birşeye yaramaz.. kullanmadan hiçbiri kalıcı olmaz..
program konusunda elimde 2006-2007-2009-2010 hepsi var hatta 2007 ve 2009 solidcam ler de var...
cosmos v.b. konuları da deneyerek veya birkaç tutorial ile çözebilirsiniz..
istediğiniz hertür konuda yardım edebilirim :)
ancak şunuda söyliyim.. solidworks başlangıç ve genel amaçlı kullanım için güzel, konular spesifikleştikçe solidworks yetersiz olmaya başlıyor daha sonra analizler için flan ansys, gambit v.b. çizimler artık görsellik açısından catia v.b. programlarda gerekiyor.. ilk olarak tabii ki solidworks öğreniceksiniz. zaten onun üstüne diğerlerini koymak çok zor olmaz :)
PaSHa-brk
24-06-2010, 01:13
2 yıldır Solid,AutoCAD eğitimini alıyordum, bu yıl bitti okulum. hala tam anlamda kullanıyorum diyemem sürekli geliştirmek gerekli :)
bence bi kursa gitmelisin
bende mak müh 1. sınıfım.
solid
autocad
catia
bunlar çok temel. allahtan 3ünüde biliyorum. bence işin özü pratik
kurs falan hikaye. gözünle gördüğün şeyleri çizmeye çalış öncelikle elin alışkın olsun. daha sonra profesyonel metodları tutoriallardan öğrenirsin.
birde özellikle işinle ilgili spesifik kısımları öğrenmek çok daha avantajlı. + olarak basit analizi iyi kullanmak çok daha kolay tasarım yapmanı sağlar.
şimdiden kolay gelsin.
profesyonel tavsiye çok verilmemiş ama fikrimi söyleyeyim :) sana soran işyerlerinin çoğunun işine yarayacak kadarını ve hatta fazlasını kendin çözersin. Önemli olan ingilizce bilmek (sadece menüleri anlamak değil tutorial okuyabilmek için) ve içgüdünün kuvvetli olması ki makmüh olduğuna göre sorun yok :D
böyle söylememin sebebi büyük şirketlerde bu iş için ayrı insanlar çalıştırılır. Yani işleri sadece çizim, ki bu şirketler de parameterik modelleme yapabilen programlar kullanırlar. (misal Ford-Ideas yada yeni adıyla NX) şöyle olayın detayını özetlemek gerekirse bu insanlar mouse kullanmıyorlar genellikle :D korkutmak için söylemedim ama o senden solidworks isteyen işyerlerinde çoğu kimse PDM (hoş o da artık PLM oldu) nedir bilmez yada CSG.
punto_multijet
24-06-2010, 07:53
solidworkste eger 2010 kullancaksan bile mutlaka ingilizcesini kullan derim 2010da Türkçe seceneği mevcut ama boyle bir sacma tercume olmaz komutlarda. birde realview istiyosan eger desteklenen ekran kartı almanı tavsiye ederim.
tequila818
24-06-2010, 10:30
yıllardır solidworks kullanıyorum ve tamamen kendim öğrendim, kesinlikle solidworks un kendi tutorial leri ve biraz üzerinde çalışma yeterli olur, kursa pek gerek yok, en kötü halk eğitim merkezlerinde flan basit kurslar var.. ama kullanmadan öğrensen dahi birşeye yaramaz.. kullanmadan hiçbiri kalıcı olmaz..
program konusunda elimde 2006-2007-2009-2010 hepsi var hatta 2007 ve 2009 solidcam ler de var...
cosmos v.b. konuları da deneyerek veya birkaç tutorial ile çözebilirsiniz..
istediğiniz hertür konuda yardım edebilirim :)
ancak şunuda söyliyim.. solidworks başlangıç ve genel amaçlı kullanım için güzel, konular spesifikleştikçe solidworks yetersiz olmaya başlıyor daha sonra analizler için flan ansys, gambit v.b. çizimler artık görsellik açısından catia v.b. programlarda gerekiyor.. ilk olarak tabii ki solidworks öğreniceksiniz. zaten onun üstüne diğerlerini koymak çok zor olmaz :)
abi sen bana bir küre çizip göndermiştin akışkanlar mekaniği için o da mı solid works'te çizilmişti yoksa? :) Abi sen dvd'yi bana kargolasan 2009'u mesela? Birde solid cam nedir? Ben internetten indirecektim arkadaşlar tarif etti fakat yaklaşık 5 gb falan boyutunda ve internetim sınırlı. :)
tequila818
24-06-2010, 10:33
profesyonel tavsiye çok verilmemiş ama fikrimi söyleyeyim :) sana soran işyerlerinin çoğunun işine yarayacak kadarını ve hatta fazlasını kendin çözersin. Önemli olan ingilizce bilmek (sadece menüleri anlamak değil tutorial okuyabilmek için) ve içgüdünün kuvvetli olması ki makmüh olduğuna göre sorun yok :D
böyle söylememin sebebi büyük şirketlerde bu iş için ayrı insanlar çalıştırılır. Yani işleri sadece çizim, ki bu şirketler de parameterik modelleme yapabilen programlar kullanırlar. (misal Ford-Ideas yada yeni adıyla NX) şöyle olayın detayını özetlemek gerekirse bu insanlar mouse kullanmıyorlar genellikle :D korkutmak için söylemedim ama o senden solidworks isteyen işyerlerinde çoğu kimse PDM (hoş o da artık PLM oldu) nedir bilmez yada CSG.
Başvurduğum yerlerin arge bölümlerinde kullanıyorlar sanırım solid works'ü makine tasarımı falan. İngilizce konusunda problem yok, part tasarımı ve birleştirmeyi anladım, tabiki çok fazla pratik yapmam gerekecek, videoları izledikçe unutuyor insan nerede neyin olduğunu. :) daha sonraki aşamalar için ise kursa gitmeye karar verdim. Kafam almadı hepsini birden. Ama bugüne kadar gözümde büyütmüşüm öğrenmesi kolay ve gayet zevkli tasarıma ilgisi olan kişiler için.
Başvurduğum yerlerin arge bölümlerinde kullanıyorlar sanırım solid works'ü makine tasarımı falan. İngilizce konusunda problem yok, part tasarımı ve birleştirmeyi anladım, tabiki çok fazla pratik yapmam gerekecek, videoları izledikçe unutuyor insan nerede neyin olduğunu. :) daha sonraki aşamalar için ise kursa gitmeye karar verdim. Kafam almadı hepsini birden. Ama bugüne kadar gözümde büyütmüşüm öğrenmesi kolay ve gayet zevkli tasarıma ilgisi olan kişiler için.
eğer sonlu eleman analizi yapmıyorlarsa, biraz da yazılım konusunda gözün açıksa çok rahat o seviyeye gelirsin :icon_tup: diğer programları gördükten sonra hakikaten kullanıcı dostu olduğunu anlıyorsun. Zaten CAD programlarında devrim yaptı ilk çıktığında, hem fiyat hem kullanım olarak. Ondan her yerde var :D olmadığı yerlerde de genelde aynı veya yakın kernell kullanan programlar var, dolayısıyla çözmek zor değil :D Yalnız neyin niye yapıldığını öğrenirsen daha kalıcı olur. Misal hangimiz stress strain formüllerini ezbere biliyor, ama kitabı al eline biraz çalış tekrar başlarsın yapmaya :D şimdiden başarılar :icon_tup:
yavuz364
24-06-2010, 19:22
evet o analizler solidworks, COSMOS paketinde floworkkte yapılmıştı :)
abi sen bana bir küre çizip göndermiştin akışkanlar mekaniği için o da mı solid works'te çizilmişti yoksa? :) Abi sen dvd'yi bana kargolasan 2009'u mesela? Birde solid cam nedir? Ben internetten indirecektim arkadaşlar tarif etti fakat yaklaşık 5 gb falan boyutunda ve internetim sınırlı. :)