PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite yaz okulu yardım..!!



aliyo
25-06-2010, 11:12
arkadaşlar biraz alakasız olucak ama benim bu dersi bu yaz bi üniversiteden almam gerekiyor okulu bitirebilmem için. ben fizik öğrencisiyim fizik bölümünün olduğu üni.lerde olabilir bu ders..
dersin adı BİLİM İNGİLİZCESİ II
okulunda bu dersin yaz okulu olan arkadaşlar varsa yardımcı olursanız sevinirim:)

ArMy
25-06-2010, 11:33
Bütün gözünü seviyim..Bu konya'da yaz okulunda bedevi olur çıkardım :D

Kolaylıklar arkadaşım sana umarım bulursun uygun bi üni..

se®k@n
25-06-2010, 15:54
Baktım, Hacettepe de öyle bi ders acılmamıs bu yaz..

Ama genellikle bölüm dersleri (zorunlu dersler) yaz okulunda acılır.. Senin ki acılmaz gibi normal Fizik bölümlerinde.. İçerigini ögrenip, okulların yabancı diller bölümleriyle görüssen daha iyi olur gibi geliyo bana..

cem
25-06-2010, 16:13
Astronomi ve uzay bilimleri olan okulları incele onlarda vardi o ders.

aliyo
25-06-2010, 18:16
saolun arkadaşlar buldum gibi inşalah pazartesi halledicem kayıt işini:)

barutçu
25-06-2010, 23:00
İzmir'de hangi ünidesin?

Bende mezun olurken italynca derleri açılmaz belki die epey araıştımıştım...

Sonuçta oğrenci işleri ile epey bi konuştuk en kötü ihtimal (net hatırlamıorum kişi sayısını) 5 kişi derse kayıt olursa okul mecburi açmak zorundaydı yök kanuna göre.

En kötü 5 kişinin parasını öderirsin demişlerdi. Ama zaten 13-14 kiş başvurduk bi sorun olmadı...

En kötü onu deneyebilirsin. Tabi benimki özel üni bu arada...

aliyo
25-06-2010, 23:03
ege ünideyim ama açıkcası öyle birşeyi kabul etceklerini sanmıyorum. özelde böle bişey olabilir ama yinede en kötü ihtimal onuda düşünücem teşekkürler

barutçu
25-06-2010, 23:13
ege ünideyim ama açıkcası öyle birşeyi kabul etceklerini sanmıyorum. özelde böle bişey olabilir ama yinede en kötü ihtimal onuda düşünücem teşekkürler

en azından o dersten kalmış 4-5 ark. bulursun.

yaz okulu paralarını ödersin...

derse gelmezler, hoca ile konuşursun...

aşa yukarı izmir dışında bi üni'den o dersi alman ile aynı paraya gelir =)

hesap kitap meselesi :)

shuttle
26-06-2010, 11:45
Hocan ile konuş. Yaz okulunda bu dersi almak istiyorum de. Hatta hocadan başka kalanlar varsa onların isimleri iste (verebilir de vermeyebilirde, biz almıştık :) )

Yeterli bir sayıda imza toplayabilirsen bölümün o dersi yaz okulundan açmak zorundadır.

Ama işi zorunlu hale getirmeden hoca ile konuşun , durumunuzu anlatın ve derslerde yardımcı olabilir. En azından zor soru sormaz yada size fazladan not verebilir.

Sonuçta yaz okulunda toplanan paranın yaklaşık %60 ı dersi veren hocaya kalıyor . Maaştan ekstra bu paraya kimse hayır demez.

Her üniversiteden aldığın dersi , senin üniversiten kabul etmeyebilir. Bizim gazi de yaz okulu vardı ,ankara üniversitesi kabul ediyordu ama hacettepe,odtü kabul etmiyordu.

Başka üniversiteden ders alacaksan da , kendi üniversitene denklik veriyorlar diye sormanı tavsiye ederim.

Son not : fizikçi olmak zordur, nereden bulaştıysam

aliyo
26-06-2010, 16:14
ewt benim 7.senem böyle olcağını bilseydim hiç girmezdim bu bölüme. dersi bizim üniden başka bi bölümden buldum seninde dediğni gibi pazartesi günü denklik için hocayla görüşcem sorun çıkarmazsa kaydımı yaptırcam inş:)

JenGoO
26-06-2010, 16:37
Yaz okulunda dersin açılması için 5 öğrenci gerekmektedir, belki 4 kişi ile bir ihtimal deneyebilirsiniz. En mantıklısı bu olur bence, başka okullarda alırsanız denklik tutmayabilir ders notu bilmemne sorun yaşama şansı var..

shuttle
26-06-2010, 17:07
ewt benim 7.senem böyle olcağını bilseydim hiç girmezdim bu bölüme. dersi bizim üniden başka bi bölümden buldum seninde dediğni gibi pazartesi günü denklik için hocayla görüşcem sorun çıkarmazsa kaydımı yaptırcam inş:)

Sorma dostum, bende 6 sene sonunda 2008 de bırakmak zorunda kaldım maalesef. Hem iş, hemde okulu bir anda yürütemedim ve lanet olsun böyle okula da ,bölüme de diyerek bıraktım okulu.

Bizim zamanımız da en az 14 öğrenci gerekiyordu . 14 kişi başvuru yapıp kayıt ücretini yatırırsa o ders açılmak zorunda oluyordu.

Benim bir arkadaşım dönemde aynı hocadan ders almamak yaz okulunda farklı bir hocadan ders açtırdı. (Dönemdeki hoca yaz okulunda başka derse geliyordu çünkü :D ) Hatta derse gelen 6-7 kişinin yaz okulu ücretini kendi cebinden ödedi. Yoksa dönemdeki hoca ile anlaşılmıyordu. (siyasi görüşler ,hocanın takması gibi )

Eğer seninde böyle durumun varsa ,maddi imkanın varsa bu yöntemi de kullanabilirsin.

Yoksa fizik okumak mı, aman benden uzak olsun...

aliyo
26-06-2010, 17:52
aynen benimde ömrümü yedi valla kafamda saç kalmadı stres sıkıntı yüzünden. zaten bitirince isterlerse 10bintl maaş versnler yinede fizikle alakalı bi iş yapmıycam. başladık bitirelim diye diye 7sene geçti açıkcası çok pişmanım bu bölümü seçtiğim için:)