Orijinalini görmek için tıklayınız : Accent Era vs. 3.18is
bu akşam mersinden gelen arkadaşlarla beraber oldukça kalabalık ve neşeli bi sohbetin ardından bide otobana cıkalım dedik.. sayı olarak azdık ama cok keyifli denemeler oldu :) en güzel olanlarından seçtik videoları :)
specler
era = chip + cam filmi :D + diesel driver dou :D
bmw = kutuiçi filtre + kat. iptali + düz boru + sebring son susturucu + sayko driver mustafa :D:D
era 3. vites bmw 2. vites 70 km ;)
http://www.streetfire.net/video/accent-era-crdi-vs-bmw-318-is_2030100.htm
era 2. vites bmw 1. vites 40 km ;)
http://www.streetfire.net/video/accent-era-crdi-vs-bmw-318is-roll2_2030101.htm
era & bmw 3. vites 90 km ;)
http://www.streetfire.net/video/accent-era-crdi-vs-bmw-318-is-roll3_2030102.htm
tunç kardeşimizin 3.18 gerçekten mükemmel gidiyor.. Ama era tam şaka oldu :D kara tren şeklinde sessiz sedasız gidiyor işte :) maşallah araçlarımıza ;)
cam car benim ibiza ;)
BMW BMW olalı böyle zulüm görmedi,böyle ağıt yakmadı beaa:D
her iki aracada maşallah.
Era gider ya :) Bizde 1.4ü var gidişi gayet iyi . 110 + chiplisini düşünemiyorum :)
maşallah araçlara , era ya chip çok yaradı :D
polisin önünden geçerken ters tarafa bakan polis neden bize bakmıyor diyemidir artık çözemedim ama egzoz sesiyle dikkatini üzerimize cekmeyi başaran mustafa kardeşimi tekrar tebrik ederim :D
tunç bi çipte sen patlat artıkkk.adanadaki en iyi yürüyen 318 sneinki şu an. yakışanı yap artık.maşallahı var 318'in. 1-2-3 alayına isyan 17lerle yan gidiyo
Maşallah Chipli Era vs A3 merak ettim şimdi. Şaka bir yana araçalara da sürücülerine de maşallah. Bu hafta bizim sıramızdı gelmek için, en yakın zamanda telafi ederiz inşallah. :)
ocean0636
27-06-2010, 02:34
Maaşallah araçlara..:)
Era az geçmiş bence dahada gider o araba :D
era başka 318islere 2 direk fark atıyo :D videodaki 318de biraz fazla gidiyo yani ;)
oha o nasıl bır duman :D boyle arabam olsun ıstemem valla :D kac bg era chıple nıe cok duman atıokı :S
2 aracada maşallah era şaka makinası olmuş :D
by_BuRoCk
27-06-2010, 09:35
era beni çok şaşırttı valla :D
family car olarak gördügüm era dan tırstım valla :D
araçlara maşallah
kara tren Era :)
araçlara maşallah.
::ZaFeR::
27-06-2010, 10:18
Era gitmesine gidiyorda,peki ya sonrası :D
CeM öZeR
27-06-2010, 10:26
Eralarla ceratolarda aynı motor vardı sanırım demi? Gidişi güzeldir onların ya chipli,kat iptal,filtreli burda bir abimizde var gerçekten iyi gidiyor yani.
gece renkli gecmiş:D tunc un sınavıda guzel gecmiştir kesin:) yag gibi kaymıs bmw soforden olsa gerek:D:D
MuratGürakan
27-06-2010, 11:18
bu kadar duman var nasıl biniyorsunuz böyle arabalara anlamıyorumki :D NAsıl dayanıyorsunuz :D
dragstar
27-06-2010, 11:19
era tam kara tren olmuş maşallah iyi gitmiş
kimin yazılımı var erada
dragon07
27-06-2010, 11:23
ben erayla otobanda 2.0tdi jetta geçtim :) 220km 220km yarıştık.sonuç era böldü cip filanda yoktu :) bazı arkadaslara diyoruz 1.6ies leri civicleri böler era diye kimse inanmıyor görmüş oldular :D sonuca şaşırmadım...
MuratGürakan
27-06-2010, 11:27
Biri bana ankarada chipli era bulsun yaa :D iyi gidenlerden
gokhan_205
27-06-2010, 11:33
Bizde erada var ayrıca 1.5 110 luklardan chip yok fakat ben böyle giden bir era görmedim klima açık 4 kişiyiz diğer eralar bile dayanmıyo yanında :D araç 165.000 de 2006 model
Era güzel gitmiş maşallah 2 aracada ;)
BAHADIR24
27-06-2010, 11:41
eranın maşallahı var az yakar çok kaçar:))) is de cigerli maşallah... benide arabamdan iyice soğuttunuz :)
bu arada misafirperverliğiniz için teşekkürler;)
DetailEF
27-06-2010, 11:42
Araç çok güzel gidiyor maşallah, bu arada chipi kim yaptı :soru:
maşallah her iki aracımızada...
era kimin yaw? diesel power :D
era kimin yaw? diesel power :D
:eek:
eski bir vti'cı:D yeni crdi'ci :icon_tup:
alper1001
27-06-2010, 12:02
:D:D:D ben zamanında demiştim eralar iyi yürüyor diye, yok volvo yürümüyo senin araban cacık dediniz:D, aha alın işte bmw demi cacık, onunda mı motoru ölü , o da mı yürümüyor
aracım profilde yazıyor
CHIPTEN ONCE , CHIPLI ERAYLA ROLL DENEMEM
http://www.youtube.com/watch?v=2-rG-FMf9KA
CHIPTEN SONRA, CHIPLI ERAYLA ROLL DENEMEM
http://www.youtube.com/watch?v=I_RfezXZ1u8
onursoytam
27-06-2010, 12:04
ben erayla otobanda 2.0tdi jetta geçtim :) 220km 220km yarıştık.sonuç era böldü cip filanda yoktu :) bazı arkadaslara diyoruz 1.6ies leri civicleri böler era diye kimse inanmıyor görmüş oldular :D sonuca şaşırmadım...
Maşallah Kara şovalye :)
ERA ile bende izmir otobanında birisini bölmüştüm :hahaha:
alper1001
27-06-2010, 12:06
Eralarla ceratolarda aynı motor vardı sanırım demi? Gidişi güzeldir onların ya chipli,kat iptal,filtreli burda bir abimizde var gerçekten iyi gidiyor yani.
erayla ceratoda farklı motorlar var, eranın motorları rio yle ortak, zaten sınıf olarakta rioyla aynı sınıfta,
2008e kadar cerato 1.5d 105hp
2008 sonrası cerato 1.6d 115hp
2008 sonrası hp ler ve hacimler konusunda eminim ama sene olarak yanılıyor olabilirim
araçların ikisinede maaşallah çok zevkli denemeler olmuş,,,era tam şaka makinası :) .........
2 aracada maşallah, sonuç bencede gayet normal :)
akucukdogan
27-06-2010, 12:47
Öncelikle araçlara maaşallah. Dün saklıbahçeden geçtim arabayla yanımda ablam falan vardı uğrayamadım yanınıza son anda farkettim. Erhanın JDM'sini gördüm :D Aranızda olmak isterdim bu kadar yakınken ama kısmet değilmiş :)
Maaşallah era çok güzel olmuş bmwde yüksek süratlerde çok feci geliyor kesilmeden..
F.A.T.İ.H
27-06-2010, 12:56
Kara tren gecikir belki hiç gelmez:D Era tahmini kaç bg?
ocean0636
27-06-2010, 13:00
Getir abi chipsizini (ZIR STOCK OLACAK) böleyim :D:D
chipsizini 100kg'lık 2kişi bass 17 jant stepne ile 0-160km arası 3 boy geçtim ;)(perf. olarak sadece Aem cai var bılıosun egzoz falan yok)
O adam surememıstır dedın gel bı de senle deneyek :D:D
soru 1 era yaklasık kac hp sadece yazılımmı var
soru 2 318 erayı kacta yakalıyor geciyor
soru 3 eranın son hızı
bunların cevaplarını bekliyorum arkadaslar :D:D
alper1001
27-06-2010, 13:55
soru 3 eranın son hızı
1. soruya ve 3.soruya cevap verebilirim burda bende, tabi araç sahibi ark.ın yorumu daha net olacaktır
cevap 1, era duman spec, yani yazılım en üst ayarda 145-150hp lere kadar geliyor, bizim hesaplamalarımıza ve denemelerimize göre
cevap 3 220kmh da 5.viteste devri bitiyor bu aracın(bu araç dediysem başka bir chipli era), yazılımdan sonra denedik
soru 3 eranın son hızı
yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.. araç KMR2-GT nickli arkadaşımıza ait.. yazılımı egeturbo nickli arkadaşımız arda yaptı ;) sürücü benim :D
1- sadece yazılım var yaklaşık olarak 145 hp gibi tahmin ediyoruz ;)
2- 318 200 gibi yaklaşıyor ve 200 üstü hızlarda geçiyor..
3- Son videoda bmwnin rüzgar tüneline girdigimde ibre sonu olan 220nin biraz altına indirdim :)
ha bu arada.. 318is headers sız vtec'e de aynısını yapıyor :) kötü falan sanmayın yani mükemmel gidiyor ;)
alper1001
27-06-2010, 14:30
ha bu arada.. 318is headers sız vtec'e de aynısını yapıyor :) kötü falan sanmayın yani mükemmel gidiyor ;)
318gitmesi gerekenden çok daha fazla gidiyor, çünkü chipli erayı stock 320 de 200den sonra geçebiliyor, ben 170de geçiyodum stockken, oda haram beygir farkı
ygtkrmdnz
27-06-2010, 14:31
eralar güzel yürüyor ya örnekleri çok 320 geçiyordu bizim buralardaki :)
110HP 235Nm, chipten sonra ne oluyor? merak ettim açıkçası :) Yakıt tüketiminde farkedilir değişiklik oluyor mu?
Babamda GETZ 3cyl CRDi var o bile keyifli gidiyor, chipli 4cyl VGT motorun bu kadar etkili olması şaşırtmadı...
alper1001
27-06-2010, 14:44
110HP 235Nm, chipten sonra ne oluyor? merak ettim açıkçası :) Yakıt tüketiminde farkedilir değişiklik oluyor mu?
Babamda GETZ 3cyl CRDi var o bile keyifli gidiyor, chipli 4cyl VGT motorun bu kadar etkili olması şaşırtmadı...
maksimum sıkıştırmada 7.2lt ye ulaşılabiliyor, ***** 200üzeri hızlarda seyrederek sürekli ama normal kullanımda chipten sonra fark yok pek, ekonomik kullanımdada bir miktar düşüyor
skaratas2
27-06-2010, 15:38
güzel yürümüşler gerçekten.bende eranın ii olduğunu biliyorum ama bu kadar diğildi. ii ayarlanmış herşey demekki. 200 üstünde bmw çok daha etkili olduğunu biliyordum is ye özel bi durum bu.Bmw eksoz olayını yapmış çok beğendim ben dünde söylemiştim yine.
gercekten masallah araclara era aslında bekleneni vermiş 145 hiçe sayılcak bir rakam degil helal beygir 318 de massalah tay gbi :)
Bi yay bi egzoz ile daha mı güzel olur sanki:D
era saka makinası olmus ya maşallah :D
dragon07
27-06-2010, 17:16
mert seni deler era ugraşma...
mür:onursoytam :D o bulur sana era dizel...
hehehe kamer era gercekten cok iyi gidiyor cok keyifli aksamdı misafirperverliginiz icin cok tesekkurler
ya zorla Era aldıracaksınız insana :D :D
saolun arkadaşlar:) dizelde olsa rahat durmuyoruz ıste ıllede bısı yapacaz:D
chıpsız cok gıtmıor gıbı gelıoduda yaptıktan sonra cok fark ettı yaw.yapmayanlara kesınlıkle tavsıye ederim
yakıtı neredeyse hıc etkılemedı.o konuda rahat olun.hatta sakın kullanımda azaldı bıle.
duman olayı bıraz kotu ama alısıyor ınsan:D ısın ıcıne yazılım gırdımı katlanıcaz artık napalım:) orj dede 5.viteste yuke bındımı atıyordu.hp sı yuksek dıe sanırsam :)
3.18inde maşallahı var gercekten cok guzel gıdıyor.
herkesın ayagına sağlık:)
hehehe kamer era gercekten cok iyi gidiyor cok keyifli aksamdı misafirperverliginiz icin cok tesekkurler
saol kardeşim her zaman beklerız:) senın corsaylada deneyelım yaw cok merak ettım:)
Kara duman seviyoruz dimi kamer :D
mustafa_KYR
27-06-2010, 23:22
Aslında 318de bazı devırler arası kesiklik oluyordu. benzın pompasından kaynaklanan bır sorun varmıs sanırım ama yınede gayet iyi gidiyordu.Pompaya bır care bulursa baya bır sure kafa kafaya gıder dıye dusunuyorum o zaman cok daha zevklı olur:D
bu arada dönüş esnasında polisin arkasını dönük ve bize bakmadığını gördüm,uykulu ve etrafı gözetlemediğini de fark edince biraz canlandırmak ıstedım sanırım basarılıda oldum :D
ocean0636
27-06-2010, 23:25
mert seni deler era ugraşma...
mür:onursoytam :D o bulur sana era dizel...
Yawas delsın( zır stock olanı) ;)
Stock era bul bana, teke tek(sen surceksın kılolarımız aynı:D) deneyelım duz yolda basıcaz:icon_tup: yokuş yukarı degıl :D
60-200 deneyelım, hazır arka f1 çakarımda var gormenız kolay olur beni :D
Viper_Si
27-06-2010, 23:26
maşallah kamerin era'sına bugün gördüm aracı mersinde bir tanede golf 1,9tdi'yı geçiyordu:)
mustafa_KYR
27-06-2010, 23:28
Ocean kardeş senın arabanda tam olarak ne var bılmıyorum ama cai ve kom. egz. lu bır civic'i sanırım geçer dıye dusunuyorum ERA nın :D
Viper_Si
27-06-2010, 23:32
Ocean kardeş senın arabanda tam olarak ne var bılmıyorum ama cai ve kom. egz. lu bır civic'i sanırım geçer dıye dusunuyorum ERA nın :D
kanka mersinde cai ve kom. egz.lu yeni civicleri sedan si geçiyor:) sedan si'yide benim hb si geçiyor:) era'da beni geçer:) yani düz mantık :D
ocean0636
27-06-2010, 23:33
Benim arabada ciğer var usta :D
Egzoz falan yok cai+ 17 jant var ;)
Geçen 0 dan 160 a kadar kalktım dızel stock erayla(pılotajı kotu degıldı eranın)
era 1. vıteste yarım boy ondeydı, 2 ye attım yan yanayız ve ben uzamaya basladım hızım 160 dayken 3 boy fark vardı(sedan cıvıc boyu:))
Haa bu olay eskı lastıklerımle oldu sımdı o kadar para verdım s...ksen sıfırdan kalkmam, roll ıyıdır :D
ocean0636
27-06-2010, 23:34
Bu arada tekrar belirteyim ZIR STOCK DİZEL eradan bahsedıyorum chiplisine bulaşılmaz :)
egeturbo
28-06-2010, 00:24
valla ben işimi yaptım adanamı yedim şalgamımı içtim benim için gerisi boş kamer abiyide tebrik ederim 3.18 i geçmesi beni sevindirdi ne yalan soliimm.Dou abi denedi geldi yok az daha aç yok az kıs dedi ona göre yaptık bi yazılım.Ama şuan map sayfasını gene inceliyorum biraz daha açılabilir die düşünüyorum.Ama kamer abi zaten uzun vadede binmeyecekmiş bu arabaya bence gerek YOK. Adanada 1 gün geçirebildim ama Project 01 Grubunun muhabbetine ve adana şalgama doyamadım :D inş bidaha yolum düşer sizin oralara beni ağırlayan herkese çok teşekkür ederim Saygılarımla Çingene Arda :D
era ile 185/65/14 ler ile 220 yapman icin 4750 devire gelmen lazım kaldıki 2 lt degil jetta hicbir arac acımaz stock era yı un ufak eder :rolleyes:
era çok şuursuzca gidiyor ama deli gidiyor.. uzunca süre bindim çok komik bi araç.. kullanmayan bilemez :D
chipli era nası olur diye merak ediyorduk, görmüş olduk.. :) :)
maşallah 2 araca da :)
seko, era'yı rüzgar tüneline sokarsan 220'ye öyle bi geliyor ki.. bizim rs'den iyi :D :D
ama 2.0 tdi jetta kısmına sonuna kadar katılıyorum :icon_tup:
gleiyo 220ye bende gördüm :D
alper1001
28-06-2010, 01:22
Benim arabada ciğer var usta :D
Egzoz falan yok cai+ 17 jant var ;)
Geçen 0 dan 160 a kadar kalktım dızel stock erayla(pılotajı kotu degıldı eranın)
era 1. vıteste yarım boy ondeydı, 2 ye attım yan yanayız ve ben uzamaya basladım hızım 160 dayken 3 boy fark vardı(sedan cıvıc boyu:))
Haa bu olay eskı lastıklerımle oldu sımdı o kadar para verdım s...ksen sıfırdan kalkmam, roll ıyıdır :D
hocam şu şekilde karşılaştırmana yardımcı olabilirim, stock erayla 40-160roll yaptığımda 7-8boy önde oluyorum, vtec2 den 5-6boy önde oluyorum, chipli erayla roll yaptığımda ise 160da yanyana oluyoruz ben yeni geçmeye başlıyor oluyorum, tecrübe etmeden önce banada ütopik geliyodu chipli era kullananların söyledikleri ama, birebir tecrübe edince gerçekten ciddi bir makine
Kara duman seviyoruz dimi kamer :D
kara tiren şarkısını telefonuma melodi yaptım :D
maşallah kamerin era'sına bugün gördüm aracı mersinde bir tanede golf 1,9tdi'yı geçiyordu:)
eywallah kardeşim saolasın :)
gleiyo 220ye bende gördüm :D
hay senın gozune :D
stock vtı arıyorum denemek ıcın dermısım :D
hilalseyhan
28-06-2010, 09:16
Kamer seni şikayet edicem.Dumansız hava sahası istiyoruz :D
Tunç bittin sen...Ben yakın zamanda bir buluşma ayarlayayım...Konuşulacak bir konu buldum :D
Tuning055
28-06-2010, 09:46
hocam şu şekilde karşılaştırmana yardımcı olabilirim, stock erayla 40-160roll yaptığımda 7-8boy önde oluyorum, vtec2 den 5-6boy önde oluyorum, chipli erayla roll yaptığımda ise 160da yanyana oluyoruz ben yeni geçmeye başlıyor oluyorum, tecrübe etmeden önce banada ütopik geliyodu chipli era kullananların söyledikleri ama, birebir tecrübe edince gerçekten ciddi bir makine
Bende deniyim en iyisi 156 ile :)
2. vites 60 da basınca 180-190 civarı bende vtec2'den 3-4 boy onde oluyorum. Bı an önce era bulmak lazım anlaşılan :) ama ben 40 da basmam, 60-200 ;)
ya bu Era'ların çip tunining işlemi kaç lira? bir de bunlara yay bulunur mu? :D :D
şaka maka alsam mı bir Era napsam :) hem de çok az yakıyormuş meret.. şehir içi 15 kuruş...
tüm bu işlemler sonrası şehir içi 15 kuruş bence hayal olur gibi...
tüm bu işlemler sonrası şehir içi 15 kuruş bence hayal olur gibi...
neden hayal olsun :) dizeller çip sonrası fazla yakmıyor diye biliyorum :)
Abi çipten çipe fark var. Yazılımlar ekonomik vede perf olarak ayrılıyor genelde. Yapan kişilerde ne odaklı olması istediğini baştan soruyor. Perf odaklı olanlarla yakıt ekonomisi sağlanamaz bence, belki kat be katta artış olmaz ama, 15 kuruş başlı başına zaten iddialı rakam 5 lt den bile az yapıo çünkü. Uzun yolda anca sağlanır o rakam
Abi çipten çipe fark var. Yazılımlar ekonomik vede perf olarak ayrılıyor genelde. Yapan kişilerde ne odaklı olması istediğini baştan soruyor. Perf odaklı olanlarla yakıt ekonomisi sağlanamaz bence, belki kat be katta artış olmaz ama, 15 kuruş başlı başına zaten iddialı rakam 5 lt den bile az yapıo çünkü. Uzun yolda anca sağlanır o rakam
era ile 150kurus falan hikaye arac guzel gidiyor guzelde yakıyor her depoda 650km yapıyorum maks.
47-48 lt ancak alıyor deposu 650 taş catlasın 700-720 yapıyor uzun yolda .
Selcuk_RoL
28-06-2010, 10:06
:icon_tup:vayyy bee era ya bak hele brawo :D
maşallah araçlara.era harbi şaka yapmış:)
bu meretlerin şehir içi tüketimi 5,6 lt, şehir dışı 4,0 lt, karması ise 4,6 lt...
şehir içi trafiği zaten sürekli dur kalk olmayacağı için karma tüketim rakamını görürsün..
4,6 lt de 3,11 TL/lt den 14,3 kuruşa denk gelir.. :) 15 kuruşu bizzat şöför söyledi bana..
bizim fb'nın kiraladığı arabalar da dizel ERa.. arabada tık ses yok, ne motor sesi ne lastik sesi.. artı radyosunda USB girişi var, cd kaset vs derdi de yok yani.. aklıma yatmaya başladı.. yok mu Clio RS arayan :D :D :D
ya bu Era'ların çip tunining işlemi kaç lira? bir de bunlara yay bulunur mu? :D :D
şaka maka alsam mı bir Era napsam :) hem de çok az yakıyormuş meret.. şehir içi 15 kuruş...
yayları da var :D chiplerini de yapıyorum :D
bırakın erayı ya vıraja gıremıosun :D
yayları da var :D chiplerini de yapıyorum :D
kaç gayme cipisleri? bir de kaç çeşit cipis yapıyosun :D :D
VTec_king
28-06-2010, 10:12
bu karatrenlere uyuz olmaya başladım doğayı düşünün biraz yaw..
bu meretlerin şehir içi tüketimi 5,6 lt, şehir dışı 4,0 lt, karması ise 4,6 lt...
şehir içi trafiği zaten sürekli dur kalk olmayacağı için karma tüketim rakamını görürsün..
4,6 lt de 3,11 TL/lt den 14,3 kuruşa denk gelir.. :) 15 kuruşu bizzat şöför söyledi bana..
bizim fb'nın kiraladığı arabalar da dizel ERa.. arabada tık ses yok, ne motor sesi ne lastik sesi.. artı radyosunda USB girişi var, cd kaset vs derdi de yok yani.. aklıma yatmaya başladı.. yok mu Clio RS arayan :D :D :D
abi ne erası hadi ben mecburen biniyorum sirket aracı cliors satılıp era alınırmı :D
bu arada era guzel yol tutuyor :icon_tup:
abi ne erası hadi ben mecburen biniyorum sirket aracı cliors satılıp era alınırmı :D
bu arada era guzel yol tutuyor :icon_tup:
niye alınmasın? :D cips'le 140-150 hp lik bir araba ve km'de RS'in yarısını yakacak.. artı polisle hiç başın ağrımayacak...
masallah araclara dumani hala girtlagimda hissediyorum geride kalinca iki dizelde bogdu bizi :)
Ludacris
28-06-2010, 10:35
bu karatrenlere uyuz olmaya başladım doğayı düşünün biraz yaw..
:hehe: alayına goo yapar oldular. jiplerden ticarilerden hepsinden korkar oldu insan.
egeturbo
28-06-2010, 11:55
:hehe: alayına goo yapar oldular. jiplerden ticarilerden hepsinden korkar oldu insan.
du daha sen bak adanadan daha dizellerin videoları gelecek rüyalarınıza girecekler:D
dizelci benzinciye sorar torkun kaç ? :)
benzinci soruya soru ile cevap verir senin devrin kaç? :D
dizelci gerekli cevabı almıştır (benim devrim ne kadar az ise senin de torkun o kadar az):soru: :hoo:
F.A.T.İ.H
28-06-2010, 14:21
Bu eralar ın 2-3 sene sonra fiyatları artcak millet yavaş yavaş uyanıyo bi chiple araba ne hale geliyo:)Yakında stock fiteng geçnleride görürüz herhalde:D
Mehmet Opc
28-06-2010, 14:25
Bende bi ara kullandım Era dehşet gidiyo
1.9 megane kalktım yedim
1.6 102 hp Golfle kaltım arkamda göremedim o derece
1.6 115 hp astrayla kalktım 3 boy attım
son olarak eraylar 220 görmüyo 210 devirkesiciye giriyo ama frenleri berbat bu kadar kötü fren olmaz frene bastıgın al yerler simsiyah lastik izi ve kızaklıyor çok yol tutuşu konusuda çok zıplıyo çok savruluyo ama yol tutuşu fena değil hiç attıgını görmedim ama atar gibi çok oluyor amortisörler yumuşak oldugu için
Bende bi ara kullandım Era dehşet gidiyo
1.9 megane kalktım yedim
1.6 102 hp Golfle kaltım arkamda göremedim o derece
1.6 115 hp astrayla kalktım 3 boy attım
son olarak eraylar 220 görmüyo 210 devirkesiciye giriyo ama frenleri berbat bu kadar kötü fren olmaz frene bastıgın al yerler simsiyah lastik izi ve kızaklıyor çok yol tutuşu konusuda çok zıplıyo çok savruluyo ama yol tutuşu fena değil hiç attıgını görmedim ama atar gibi çok oluyor amortisörler yumuşak oldugu için
senin kullandığın stok muydu?
dragon07
28-06-2010, 14:41
era ile 185/65/14 ler ile 220 yapman icin 4750 devire gelmen lazım kaldıki 2 lt degil jetta hicbir arac acımaz stock era yı un ufak eder :rolleyes:
abicim uzunda era 5 viteste 4500devri geçiyor ....yok geçmiyor diyen gelsin ben geçirteyim...220yi geçtim jetta ile istanbul otobanında yok ettim onu sen ne dersen de ben geçtigimi bilirim.. :)era 220 görmez diyenler getirsin....220 görelim...
3.18 i geçmesi beni sevindirdi ne yalan soliimm.
dostum gecme gecilme gibi bir muhabbet olsa adini koyardik roll'e cikmadan once ve 225-45-17ler+muzik sistemi+yakit pompasinda ufaktan sorun varken arabami mustafa abiye birakip mersine gitmezdim tatile ;)
yorumlar icin herkese tesekkur ederim :)
kamercim masallah eraya :)
dragon07
28-06-2010, 14:46
bu jettalar ne kadar hızlıymıs benim arkadasta f430 scuderişa var onla bi deneyelim :D:D
Çok zevkli bir yarış olmus ya:D Her ikinizin arabasınada masallah
Clio RS'le takaslık Era aranıyor :D
Çok zevkli bir yarış olmus ya:D Her ikinizin arabasınada masallah
seninde olman lazimdi bence ama...
telafi edelim :D
Kanka gaza geldim zaten bu aralar:D bu akşam düşelim :D
abicim uzunda era 5 viteste 4500devri geçiyor ....yok geçmiyor diyen gelsin ben geçirteyim...220yi geçtim jetta ile istanbul otobanında yok ettim onu sen ne dersen de ben geçtigimi bilirim.. :)era 220 görmez diyenler getirsin....220 görelim...
kadran hatası ihtimalinide düşünmek gerekiyor...era 5200 çeviriyor uzunda ;)
http://www.streetfire.net/video/era-15crdibaelchip-mondeo-20l-70215-rolling_1997690.htm
52. sn ye dikkat ben 215 le geçiyorum burada....videonun tam halinde 220 ye geldiğimde sanki era duruyor ben devam ediyormuşum gibi oluyor ;)
hakkını yememek gerek eraların chiplendiği zaman çok tatlı makineler oluyorlar :)
Mondeo ciğerliymiş :)
Hepimiz kara dumancıyız :D
dragon07
28-06-2010, 15:01
valla kardesim kadran hatasını bilmem...benlkide kadran dogru eranın senin fordun kadran yanlış :)kaldıki uzun bastık yani öle 1 km basıp çekmedim ayagımı yaklaşık 40-50km kadar yarıştık...
valla kardesim kadran hatasını bilmem...benlkide kadran dogru eranın senin fordun kadran yanlış :)kaldıki uzun bastık yani öle 1 km basıp çekmedim ayagımı yaklaşık 40-50km kadar yarıştık...
olabilitesi yüksek belkide benim aracımda eksiklik var ama bu seferde şöyle bir çelişki çıkıyor :D son setuptan ve eksikliklerin giderilmesinden sonra tek kişi(aracın bütün ayarları çeyrek depo ve 100 yüke göre ) denemem de ki kadran videosu
http://www.streetfire.net/video/ford-mondeo-20-0160avi_2015017.htm
99 yılı şanzıman hesaplarına göre hata %1 :D
Mondeo ciğerliymiş :)
Hepimiz kara dumancıyız :D
eyvallah sağolasın şimdi izlediğin halinden daha hızlı ;)
bu jettalar ne kadar hızlıymıs benim arkadasta f430 scuderişa var onla bi deneyelim :D:D
bende surekli is icin ankaraya gidip geliyorum .
era ile gittim.
mondeo 2 lt tdci duz vites gittim.
chevrolet epica ile gittim
vectra 1,9cdti 150 lik otomatik 6 ileri ile gittim .
focus tdci ile ile gittim 110 luk trend duz vites .
benim kendi tecrubelerim. mondeo - vectra era yı hayattan soguturlar keza jettada ole 2 lt 140 lık jetta dalga gecer era ile , 1.9 105 lik ile gitmis olabilirsin. diger turlu adam era simdi havalanacak uzerime dusecek diye gazdan cekmis olmasın sakın ayagını :heyoo:
egeturbo
28-06-2010, 15:16
dostum gecme gecilme gibi bir muhabbet olsa adini koyardik roll'e cikmadan once ve 225-45-17ler+muzik sistemi+yakit pompasinda ufaktan sorun varken arabami mustafa abiye birakip mersine gitmezdim tatile ;)
yorumlar icin herkese tesekkur ederim :)
kamercim masallah eraya :)
nie hemen ters anlıyorsunki ben sadece geçmesi sevindirdi dedim oo ne güzel saplamış falan demdim işin zevki burda geçersinde geçilirsinde arada bi iddaa olsun yada olmasın sonunda 2nizde arkadaşsınız
dragon07
28-06-2010, 15:16
era ile gittim.
benim kendi tecrubelerim. mondeo - vectra era yı hayattan soguturlar keza jettada ole 2 lt 140 lık jetta dalga gecer era ile , 1.9 105 lik ile gitmis olabilirsin. diger turlu adam era simdi havalanacak uzerime dusecek diye gazdan cekmis olmasın sakın ayagını :heyoo:
ben gittigim aracları sayarsam sayfa yetmez :) bütün hyundai grubu ile gittim fiat grubu ile gittim...jetta uzunda kaç yaptı sen bu bastıgın arabalarla kaç yaptın abicim bi sölede duyalım :):) onları sürmek degil kaç. yaptıgın önemlii bnm için...220 yaptım dedim yapamazsın dedim ama yapar her türlü idaaya girerim...adam basmıs basmamıs gitmiş gitmeiş ayagını çekmiş çekmemiş bilemem içinde degildim ama sonuç olarak böldüm...uzatmıcam sen sürekli böyle giderler yapıyosun ama geri vitesin meşhur senin...:heyoo:
era ile gittim.
jettanın 105 lik olma ihtimali en yüksek seçenek...:icon_tup:
nie hemen ters anlıyorsunki ben sadece geçmesi sevindirdi dedim oo ne güzel saplamış falan demdim işin zevki burda geçersinde geçilirsinde arada bi iddaa olsun yada olmasın sonunda 2nizde arkadaşsınız
ters anlamadim,ellerine saglik cipide guzel olmuski su durumda araba ;) hazim sorunum yok cok sukur merak etme :) yinede gecme-gecilme muhabbetine herkes senin niyetinle girmiyor dipnot belirttim
ben gittigim aracları sayarsam sayfa yetmez :) bütün hyundai grubu ile gittim fiat grubu ile gittim...jetta uzunda kaç yaptı sen bu bastıgın arabalarla kaç yaptın abicim bi sölede duyalım :):) onları sürmek degil kaç. yaptıgın önemlii bnm için...220 yaptım dedim yapamazsın dedim ama yapar her türlü idaaya girerim...adam basmıs basmamıs gitmiş gitmeiş ayagını çekmiş çekmemiş bilemem içinde degildim ama sonuç olarak böldüm...uzatmıcam sen sürekli böyle giderler yapıyosun ama geri vitesin meşhur senin...:heyoo:
veriler yokuş aşağı......
leon2.0 tdi (jetta ile yakın sayılır)...232 düzde 210
vectra 1.9 cdti 230 düzde 215
Mondeo 2.0 tdci 235 düzde 210 gibi kalıyorlar.
chipli era ile yokuş aşağı 220 max. stock düzde en fazla 180-185 gibi kalıyordu kendi tecrübelerim bunlar ;)
Gider niye yapayım olmayacak duaya amin denmez 218-220 yi de type r 5 te goruyor hani senin ucuyorum sanıdıgın hız varya uyandırayım :hahaha:
Arkadaşlar niye farklı 2 aracın taoda ne gördüğünüze göre karşılaştırıorsunuzki??
Ben bu haftasonu çeşme yaptım geldim. İzlenimlerimi yazayım. GPs de gördüğüm ile takoda gördüğüm arası dağlar fark var. Palio ile köklüorum gazı takometrede 195 leri görürken, GPS de maksimum 175 gördüm. Bu mitsubishide takoda 200 leri görürken, GPS de 190 lar civarı. Burada olay; kimin 200km si diğerini döver??
veriler yokuş aşağı......
leon2.0 tdi (jetta ile yakın sayılır)...232 düzde 210
vectra 1.9 cdti 230 düzde 215
Mondeo 2.0 tdci 235 düzde 210 gibi kalıyorlar.
chipli era ile yokuş aşağı 220 max. stock düzde en fazla 180-185 gibi kalıyordu kendi tecrübelerim bunlar ;)
yokus asagı vectra otomatik 240 deviriyor duzde 220 cruise control ile ankaraya gidip gelebiliyorsun :icon_tup:
mondeo tdci duz 6 ileri 6 sı deli uzun 3100 devir sabit 200 gidiyor 220 gibi yakalarsan duzde koruyor ama kendi kendine 5 te 210 a geliyor sonra tıkanıyor.
duzce inisinde 240 ı geciyor tanımsız bir yere gidiyor :D
Yani kısaca dediklerine katılıyorum hocam :icon_tup:
dragon07
28-06-2010, 15:38
Gider niye yapayım olmayacak duaya amin denmez 218-220 yi de type r 5 te goruyor hani senin ucuyorum sanıdıgın hız varya uyandırayım :hahaha:
sen hiç typer 5 viteste 220 gördünmü abi??
valla kadranda 220 yazıyordu ama hatalı ama dogru...onun peşinemi düşeyim şimdide :)
sen hiç typer 5 viteste 220 gördünmü abi??
valla kadranda 220 yazıyordu ama hatalı ama dogru...onun peşinemi düşeyim şimdide :)
ist a gelince haber ver gezdireyim seni olurmu :hahaha:
yukardakı arkadaslara katılıyorum..
Motor hacmi 1493 cc
Maksimum güç 110 HP-4000 d/d
Maksimum tork 235 Nm-1900-2750 d/d
Son hız 176 km/s
bu verılerle ztn era kadranda 190 195ı gecemez gıbı gorunuo hadı hafıf ınıs olsun 200 olsun...
o dısel passat vectralar fılan fena harcar erayı, hatta normal 1.6 benzınlı araclarda rahat gecer bu son hızıına bakılırsa...
Kamer arac senınmıs:D:D maşallah 8000 devırden 4000 devre ılgnc gelmıstr:p
ocean0636
28-06-2010, 16:11
Era TypeR'ida geçiyor dıyın de tam olsun, ne arabaymis amk..:)
yukardakı arkadaslara katılıyorum..
Motor hacmi 1493 cc
Maksimum güç 110 HP-4000 d/d
Maksimum tork 235 Nm-1900-2750 d/d
Son hız 176 km/s
bu verılerle ztn era kadranda 190 195ı gecemez gıbı gorunuo hadı hafıf ınıs olsun 200 olsun...
o dısel passat vectralar fılan fena harcar erayı, hatta normal 1.6 benzınlı araclarda rahat gecer bu son hızıına bakılırsa...
Kamer arac senınmıs:D:D maşallah 8000 devırden 4000 devre ılgnc gelmıstr:p
yaw sorma alısmamısız 4000de tıkanmalara :D
mustafa_KYR
28-06-2010, 16:40
ya aslında o 158. sıfırı çekmeyecektım ben sanırım ondan araba bıraz ısındı:eek: :eek::D tunc duymasın :hahaha:
ayrıca bırde tuncun dedıgı gıbı aracta bır sıkıntı oldugu bellıydı cunku 58.ve 92. sıfırlar arasında arabada hafıf bir hırıldı ve benzinde de bir kesme söz konusu oldu :D ama yınede guzel deneme oldu dedıgım gıbı benzın pompası vs. sorunları gıderılırse daha çekişmeli bir yarıs olur:D
ya aslında o 158. sıfırı çekmeyecektım ben sanırım ondan araba bıraz ısındı:eek: :eek::D tunc duymasın :hahaha:
ayrıca bırde tuncun dedıgı gıbı aracta bır sıkıntı oldugu bellıydı cunku 58.ve 92. sıfırlar arasında arabada hafıf bir hırıldı ve benzinde de bir kesme söz konusu oldu :D ama yınede guzel deneme oldu dedıgım gıbı benzın pompası vs. sorunları gıderılırse daha çekişmeli bir yarıs olur:D
:D :D
bosa masraf gerek yok pompayi degistirince borusanda pompaliyolarmis vazgectim kalsin boyle araba :D
alper1001
28-06-2010, 20:53
eranın 140pslik jettayı, mondeo yu ve vectrayı geçmesi ara hızlanmada gayet normal, chip tuning uygulamasından sonra 145-150hp civarına gelen bir araç ve bahsettiğiniz bütün araçlardan hafif, yani eranın bunları geçemeyeceğini savunuyorsanız, eranın aktarmasını kötülemekten başka alternatifiniz yok
http://www.streetfire.net/video/era-15crdi-vectra-19cdti-highway-in-turkey-top-speed_1995195.htm
bu video sonrasında taraflar tanışmıştır, vectra top speedte üstündür diğer 2.0lt dizel araçların olduğu gibi, şanzıman avantajıyla, ben can başel in chiplediği era videolarını izlediğimde aracın 220kmh a düzde rahatlıkla ulaştığını gözlemledim
http://www.streetfire.net/video/bael-chip-hyundai-era-15crdi-top-speed-max-speed_1995191.htm
can video açıklamasında stockken 205te kaldığını açıkca belirtmiştir, şöförlüğüne ben kefilim
stockunu ve chiplisini bende tecrübe ettim, stock dahi olsa 180-190gibi süratlere bir solukta gelebilen bir araba, ben test aracıyla 190kmh gördüm, kadranda istikrarlı bir şekilde devam ediyordu.
fabrika verilerini yanıltabiliyor bazen araçlar, ben kendi aracımla meyil yukarı bir yolda 236kmh okudum kadrandan, aracımın fabrika verisi son hızı 210kmh, gps ve bi kaç değişik yöntemle yaptığım ölçümlerde ise 100kmh hızda 2-3kmh arası sapma göstermekte kadran, buda hız arttıkça 10-15kmh lık bir sapmaya tekavül eder
http://www.youtube.com/watch?v=Dcpc4nJd2g4
araç bu videoda stocktur, 00 s40 2.0t (auto)
yaw sorma alısmamısız 4000de tıkanmalara :D
acaba benzinliden dizele geçen arkadaşlara intibak kolay olsun diye 1000 deviri 2000 gibi gösteren 4000 deviride 8000 gösteren(yani iki kat fazla gösteren) bir devir saati yapılırmı ki acayip tutar bu iş olursa benden demesi :D
acaba benzinliden dizele geçen arkadaşlara intibak kolay olsun diye 1000 deviri 2000 gibi gösteren 4000 deviride 8000 gösteren(yani iki kat fazla gösteren) bir devir saati yapılırmı ki acayip tutar bu iş olursa benden demesi :D
gercekten ha iyi fikir.9000 görünümlü 4000 dönen era dizel:D
egr iptali yapmam şart mı ya kalsa bole bı zararı varmı
egr iptalinde turbo basıncın az da olsa artacaktır...yararı şu emme manifoltun daha az kirlenir ve aracın daha temiz hava çeker ...ecudan 0 a çektin mi sorun olmaz....yok cai yapayım yok short ram sakın girme o işlere dizel çok soğuk hava sevmez ;)
downpipe ve kat iptali ile turbo basıncın epey artacaktır...more smoke more power :icon_tup:
çok kasma ama :D
devir saati olayı fena makara olur modifiye dünyasında :D
kamer ben diyom inanmıyomusun egr iptalinin şart olduguna :) emmenin içi yavaş yavaş zift olmaya başlar zaten :D
bu arada adanada dizeller güzel yürüyo.. en iyi yürüyenlerden birisi de cıkacak yakında :icon_tup:
bu arada arkadaşlar o öyle gider bu böyle gider ben jettayı geçtim ben eranın üstünden atladım tarzı sohbetler yapmayalım lütfen sadece video hakkında yorum yapalım mümkünse.. sabaha kadar konuşulsa bu konular çözülmez.. basın cıkın otobana deneyin jettayla da mondeoyla da.. sonra bide kadran cekin ;)
Kara tiren senin mi kamer abi :D?? vitenkten sonra nasıl alıştın harbiden devir saatine :)?
Kaç bg çıktı dynoda.Bizim combodan çok duman atıyor:)
mitsubishi_boy
29-06-2010, 08:37
Yavrum kara tren=)
VGT'ye chip fena gidiyor ama sonrası da bu oluyor işte
egeturbo
29-06-2010, 08:53
kamer ben diyom inanmıyomusun egr iptalinin şart olduguna :) emmenin içi yavaş yavaş zift olmaya başlar zaten :D
bu arada adanada dizeller güzel yürüyo.. en iyi yürüyenlerden birisi de cıkacak yakında :icon_tup:
adana fenalarda
by serçe
29-06-2010, 11:02
accent era nın maşllahı var ama bmw de baya başarılı iki aracada allah kaza bela vermesin ;)
eraya bak hey maşallah :D
carpediem
29-06-2010, 11:44
Tunç
ne olmuş böle :)
Fiyatı düştü işte arabanın
Tunç
ne olmuş böle :)
Fiyatı düştü işte arabanın
ahahahhahah:D
diyorum abı versin 15 e alim arabasını:D bı egr ıptalı yapımde uzundada yetişemesin :D
bende de var gerçekten eralar cok ii yürüryor bu araçlar
ahahahhahah:D
diyorum abı versin 15 e alim arabasını:D bı egr ıptalı yapımde uzundada yetişemesin :D
uste 15 ver veriyim diyorum bende e34le iste :D
@ruhi abi
lpg'mi takarim fiyati artar yine abi ne olucak :)
Güzel videolar elinize, ayağınıza sağlık. Era 'yı ve Doğu 'yu tebrik ediyorum çok güzel olmuş :)
Doğucum, bu arada bizim Doblo II ile deneme rica edebilir miyiz??
Herhangi bir iddiamız yok sadece can sıkıntısı ve aracımızın yürüyüşünü görmek :D
Güzel videolar elinize, ayağınıza sağlık. Era 'yı ve Doğu 'yu tebrik ediyorum çok güzel olmuş :)
Doğucum, bu arada bizim Doblo II ile deneme rica edebilir miyiz??
Herhangi bir iddiamız yok sadece can sıkıntısı ve aracımızın yürüyüşünü görmek :D
Benim Ibiza'yla mı ?
Benim Ibiza'yla mı ?
Sanırım senin Ibiza yalan eder :D Sizde araba çok herhangi biriyle olabilir..
egeturbo
30-06-2010, 11:17
Sanırım senin Ibiza yalan eder :D Sizde araba çok herhangi biriyle olabilir..
onlarda araba çok gibi :D
bakar buluruz bi araba ferhat...
60-200 uyarsa ben denerım 200den sonra yurumuyor çok:)
60-200 uyarsa ben denerım 200den sonra yurumuyor çok:)
Olur farketmez bir iddiamız yok zaten can sıkıntısı..
Bu C.tesi şehir dışına çıkmazsam ayarlayalım :rolleyes:
Hadi bakalım :D kamer babacan süper olmuş araba :D çok beğendim ...
Maşalllahhhh....
JumboAli
01-07-2010, 15:43
valla 1.5 erayla denk geldım bende ızmırde cevreyoluna onumde gırdı basmaya basladı bende arkasndan bastım 130a kadar onumdydı sonra ne olduysa bılmıorum şaka gıbı yakalıyıp gecıorum. ondan sonra arkadsımın ablasının arabasyla denedım oda aynı sekılde. uzunda hıc gıtmıo eralar
Kara Tren'e bak hele şaka gibi olmuş :D Maşallah Era'yada bu arada :)
By_FresH
06-07-2010, 17:34
kamerr tren hayırlı olsun geçen bahadır söyledi ama bulamamıştım yazlık falan derken yeni izledim stock vtec mi dedin :D:D:D:D
kardeşim kazasız belasız bir gelemedim gelemedin :D:D:D:D
saol kardeş teşekkürler:)
haftaiçi atlayın gelin vtı la arkadaş yeter :D perşeme mesela
kamerr tren hayırlı olsun geçen bahadır söyledi ama bulamamıştım yazlık falan derken yeni izledim stock vtec mi dedin :D:D:D:D
kardeşim kazasız belasız bir gelemedim gelemedin :D:D:D:D
geçen cumartesi canlı olarak gördük araban cok temiz maşallah :) perşembe akşam adanaya geliverin hadi :D
fsunnetci
08-07-2010, 12:12
BMW daha başarılı yürümüş ama yorumları çözemedim:p
aralarında 180kg fark var önden çeker :beuj: Hyundai hafif birazda ordan kazanıyor.
Maşallah diyelim her ikisinede:icon_tup:
1205 kilo yaw aynılar nerdıyse
Era gitmesine gidiyorda,peki ya sonrası :D
evet yaa
bu motor ne kadar dayanır ?
onursumer
08-07-2010, 23:13
evet yaa
bu motor ne kadar dayanır ?
makinede sıkıntı yokta durmuyor :D