Orijinalini görmek için tıklayınız : opel astra h çekiş problemi
streetracer_nos
29-06-2010, 22:54
slmlar 3 ay once 2005 model astra h aldım.Bir hafta oncesıne kadar gayet memnundum.Fakat gecen gun sehır dısından gelırken aracı bıraz sıkıstırdım.Arac 2-3 dakka yuksek devir kullanımında kesılmeye basladı.Soyle anlatıyım duz yolda 200 le giderken gaz kesip tekrar hızlanmaya calsısınca 120 yi geçmez oldu.Ve egzoz emisyon lambası gaza basınca yanıp gaz kesınce soner hale geldi.Kontak kapatıp acınca sorun duzelıyor.Ama sıkıstırınca tekrar aynı hale gelıyor sorun ne olabilir ?Arac su an sogukken yokus falan cıkamıyor yani :D gaz yemıyor
streetracer_nos
29-06-2010, 22:57
bu arada ateşlememe bobini bu tarz arızalara neden olur mu ?
VeNoM_35
30-06-2010, 00:30
egzoz emisyondan dolayı kedini korumaya alıyor olabilir.
VteC_MaNiaC
30-06-2010, 01:16
muhtemelen sensör arızası direk yetkili servis sıkıntıya ilaç gibi gelir
streetracer_nos
30-06-2010, 22:09
yalnız soyle bişey var aracta lpg var o lamba normalde hep yanıyo zaten ama arıza verdıgı zaman, sadece gaz verince yanıyo gaz kesınce sonuyo ? mekanık bi problem olamaz mı direk yazılımsal mı?
Aracın yakıtında bi anormallik var mı?
streetracer_nos
30-06-2010, 23:00
yakıt ve performans olarak cok iyi taki arıza moduna gecene kadar
Lambda sensörüne göz attırın lpg li araçlarda genelde sıkıntı çıkarıyor opel grubunda
streetracer_nos
09-07-2010, 22:36
slmlar 3 ay once 2005 model astra h aldım.Bir hafta oncesıne kadar gayet memnundum.Fakat gecen gun sehır dısından gelırken aracı bıraz sıkıstırdım.Arac 2-3 dakka yuksek devir kullanımında kesılmeye basladı.Soyle anlatıyım duz yolda 200 le giderken gaz kesip tekrar hızlanmaya calsısınca 120 yi geçmez oldu.Ve egzoz emisyon lambası gaza basınca yanıp gaz kesınce soner hale geldi.Kontak kapatıp acınca sorun duzelıyor.Ama sıkıstırınca tekrar aynı hale gelıyor sorun ne olabilir ?Arac su an sogukken yokus falan cıkamıyor yani :D gaz yemıyor
egr valfi bu tarz bi arızaya sebep olur mu beyler ?
aracın sogukken vede bayır da bıraktıysan kalkıs problemı yasarsın butun astra h kullanıcıları yasıyor.gaz pedalı lazerlı oldugundan mıymıs neymıs bı arkadasımda var baya solenıodu bu konuda ama gaz yememe olayında bı fıkrım yok..
streetracer_nos
09-07-2010, 23:12
yok bayırla alakalı değil normal calıstırıp arac ısınmadan direk yokus cıkmıyo yada düz yodla abanınca egzoz emısyon lambası gaz verince yanıyo gaz kesınce sonuyo ama arac bariz gitmiyo tekrar kontak ac kapa yapınca duzelıyo.Ama tekrar cok basarsam gene aynı arızayı veriyo.Isındıkca sıkıstırma suresı artıyo ama enınde sonunda arıza verıyo yani biraz arastırdım egr valfi diyolar yarın baktırcam bakalım
arkın_aLLen
10-07-2010, 00:11
Dostum bende de dizeli vardı aynı sorunu yaşadım sağ tarafta radyatörün orda bi sensörü değiştirdik...geçti arıza ama sensörün adını hatırlayamadım aklıma gelirse yazarım...
ugurseyhan
10-07-2010, 00:28
muhtemelen sensör arızası hava akışmetre,lambda vs. inş en kısa zamanda boşa para harcamadan düzelir..
streetracer_nos
11-07-2010, 00:11
yardımlarınız için tesekkurler arkadaslar bugun servise soktum atesleme bobınındenmıs değiştirdim:)
yardımlarınız için tesekkurler arkadaslar bugun servise soktum atesleme bobınındenmıs değiştirdim:)
kac bin kilometrede?
streetracer_nos
12-07-2010, 02:27
atesleme bobini değilmiş bugun gene aynı arızayı verdi.Su an 66 bin km de netten arastırdıgım kadarıyla beyinden kaynaklanan bi problem ama arac serviste cihaza baglandı.Ateşleme bobini hariç bi arızaya gözükmüyodu.:(
aracın dizel galıba radyatorun altında sağ tarafta valf var onu değiştir düzelir 100de yuz :) N75 valfı uğraşma hiç
Hocam bu problemin aynısını yaşıyorum su anda. Nasıl cozdunuz. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Seyfettin777
16-02-2017, 11:12
civil
Benzer sorunu matematik hocam yaşamıştı kendi Astra'sında oksijen sensörü bozulmuş lpg kullandığı için.Konunun sahibi de sorunu nasıl çözmüş öğrenin tabi, sizin sıkıntınız farklı olabilir.
Oksijen sensoru bobin bujiler değişti. Problem aynı değişmiyor. Port değişti manifold temizlendi. Çok fark etmedi. Kronik bisey ve basit bi şey yüzünden yapiyor bence. Ama neden onu tesbit edemiyorum.
Bende 2008 1.6 z16xer easytronic astra h hatchback var. buna benzer bir arıza yaşadım. devir artarken tekleme yapıyordu araç silkeleme yapıyordu. Vites deiğişiminde sorun yaşıyordum. Aynı Orjinal ateşleme bobini ile değişim yapıldı. sorun kalmadı. bujilerimde problem yoktu. arıza kodunda ateşleme bobini arızası vardı bende. Arıza kodu ne çıkmıştı sizde ?
2. Silindir tekleme çıkıyor. Oksijen sensoru çıkıyor.
rekord2000
16-02-2017, 11:53
Kuvvetle muhtemel oksijen sensörü.
streetracer_nos
16-02-2017, 16:00
civil Merhaba
Subapları değiştirince mermi gibi oldu.Kronik sıkıntıymış malesef
Subaplardan olsa sürekli yapmaz mi. Kontağı bi kaç kez ac kapa yapınca devam ediyor. Sıkıntı olmuyor.
streetracer_nos
16-02-2017, 16:16
İlk başlarda bende öyle düşündüm aynı senaryo hep olması lazım dedim ama alakası yok
beyin buji bobin hepsini denedim.Değişmedi.Burada çözüm ararken sulhi başkan vardı.O ara onlada konuştuk daha bugün yaptık aynısından subaplardan dedi.Bende motorun içini açtırdım.Bi kaçtanesi yanmıştı...Değiştirdim hala bende araç sıkıntı yok...
Bir kaç kez değil bi kere bekleyip tekrar çalıştırınca özellikle sıcak havada bi süre sıkıntı yokmuş gibi oluyor ama aracı yüke bindirmiyosun o araya denk gelıyor.Yüke binince ya gitmiyor yada lamba yakıp kormaya giriyor ondan sonrada 3000 i geçmiyo zaten ses falan değişiyo bi şekil oluyo:D
Hangi sehirdesiniz. Ankaradayım ben güvenecek usta bulamıyorum.
streetracer_nos
16-02-2017, 16:48
Bende ankaradayım ben yaptıralı epey oluyo.Benim ustam bmw ye döndü sadece opele bakmıyo artık.Yoksa onu tavsiye ederdim.Seçim opel yasindi galiba onunda referansı iyiydi isterseniz ona bi sorun ..
Bu motorlarda emisyonu tutturabilmek için magnezyum sübaplar kullanılmış ve LPG benzine göre daha yanıcı bir madde olduğu için (oktan sayısı fazla olduğundan) sübapların zamanla eğilmesine neden oluyor. Astra, Cruze gibi bu motorun kullanıldığı çoğu araçta LPG taktırıldığı zaman er ya da geç ortaya çıkacak bir durum. Yaptıracak olursanız orijinal sübapların yerine çelik sübap takımı almanızı tavsiye ederim.
Yorumlariniz için teşekkür ederim. Bu sabah egr nin fişini çektim. Hava soğuk olmasına rağmen bu sıkıntıları yaşamadım. Son olarak birde bunu deneyelim. Olması yapacak bisey yok çelik subap taktiracaz artik