PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İŞ Bankası hesaplarınızı kontrol edin

serhatayasli
01-07-2010, 10:38
bugun hesap özetini kontrol ederken farkettim, 6 aylık kullanım bedeli aidatı olarak 30tl çekilen tutarı 2 defa çekmişler :ofk: bankayaı aradığım zaman bunun teknik bir arıza olduğunu ve hesaba tekrar yatıracaklarını söylediler :Deli: forum kullanıcılarının bilgisine. herkesten ekstra 30tlde iyi para, günlük değerlendirmeye göre hesaplarsak.......

Saro-Ş
01-07-2010, 10:40
bugun hesap özetini kontrol ederken farkettim, 6 aylık kullanım bedeli aidatı olarak 30tl çekilen tutarı 2 defa çekmişler :ofk: bankayaı aradığım zaman bunun teknik bir arıza olduğunu ve hesaba tekrar yatıracaklarını söylediler :Deli: forum kullanıcılarının bilgisine. herkesten ekstra 30tlde iyi para, günlük değerlendirmeye göre hesaplarsak.......

zaten böyle bir kesim mevcut hemen hemen her bankada kesilmemesi için ya o bankanın çok iyi müşterisi olucan yada 2 adet otomatik ödeme talimatı vericen

ceco
01-07-2010, 10:40
sadece ıs bankası deıl, yapı kredı de benım hesabımdan 96 tl para cekılmıs hıcı bı gerekce gostermeddenn aa sıstemde bı hata olmus denıldı ve para gerı hesabıma yuklendı, ayık olmak lazım yoksa en ufak fırsatta 10 senden 30 benden 20 ondan derken adamı otturcekler akılları sıra...

M.A.D
01-07-2010, 10:48
zaten böyle bişey var evet, garanti de yıllık 50 lira kesiyor

serhatayasli
01-07-2010, 10:55
ben net yazamadım heralde; böyle bir aidatın varlığını hepimiz biliyoruz galiba?? sıkıntı şudur; 1. taksiti 2 defa cekmeleri....neyse heralde bu yanlışlığı yapan tüm bankalar geri ödemeyi yapıcaktır henüz bende geri ödeme gerçekleşmedi...

tunceR
01-07-2010, 10:59
ewet benden de dun cekmışler... gittim kızdım.. 1 adet otomatık ödeme fatura verin dediler kart ücreti almayız diyolar işe bak...

Saro-Ş
01-07-2010, 11:03
akbank 2 adet istiyo otomatik ödeme

kifanhom
01-07-2010, 11:14
hesap işletim ücreti , yıllık aidat , virt kırt adı altında böyle ücretler var evet
arkadaşın dediği ; herhalde bankanın , müşteri " yerse " mantığında 2 defa aynı ücreti kesmesi sanıyorum
uyanık olmak lazım

Melih-Ö
01-07-2010, 11:42
300 tl limitli kartım var daha hiç öyle bişey yapmadılar iş bankasından yapmazlarda inş :)

yağız volkan
01-07-2010, 11:46
arkadaşlar serhat öyle bi ücret yok dememiş o ücreti 2 defa çekmişler demiş.her bankanın yıllık hesap işletim ücreti var zaten.zaten bankada hatayı kabul etmiş ama belkide serhat arkadaş farketti diye onaylamışlardır.ya farketmeyenler ne olacak uyarı için sağol serhat

FaBeRgE
01-07-2010, 11:47
300 tl limitli kartım var daha hiç öyle bişey yapmadılar iş bankasından yapmazlarda inş :)

işte üniversiteli olduğundan kesmiyorlar :) Ayrıca öğrenci hesabı olarak gösterebilirseniz kesintilerde son bulmuş olur. AÖF sağolsun kestirmiyor benden :D

Chatin
01-07-2010, 11:50
bankaların çalışma mantığı bu.. siz sanırım banka çalışanlarının 5 (veya 10) yıl çalıştıktan sonra mahkemede beyanatlarının geçersiz olduğunu bilmiyorsunuz.

hesabı ne için kullanıyorsunuz ki ? o hesapla sürekli işiniz oluyorsa 2 tane otomatik ödeme bağlayın ama faturalarınızın son ödeme tarihini bilin ki bu sefer de eksi bakiyeden faiz gömmesinler.

ha sürekli işiniz yoksa öyle duruyorsa o hesap veya vadeli mevduat için arada kullanıyorsanız işinizi bitirince hesabı kapattırın. işinize lazım olunca yeniden açtırın. bu durumda ücret falan talep edemezler.

YavuzNaz
01-07-2010, 11:52
hesapta 28 tl vardı almıslar kurusuna kadar yatırım hesabıma dokunsunlar o zaman sorarım hesabımı

Melih-Ö
01-07-2010, 11:54
işte üniversiteli olduğundan kesmiyorlar :) Ayrıca öğrenci hesabı olarak gösterebilirseniz kesintilerde son bulmuş olur. AÖF sağolsun kestirmiyor benden :D

yok yaw işte üniversiteli değil :D öyleydi ama değişti kırmızı maximum kartı ama hiç kesmiyolar :D 190 tl borcum vardı 50 tl asgari yatırdım kullanmıyorum artık zaten kart başa bela 200 300 farketmiyo :D

TolgaEsentepe
01-07-2010, 11:54
dikkatli olmak gerekli. İşte üniversiteli kullanıyorum böyle bir kesinti yaşamadım hiç

timucintt
01-07-2010, 12:36
2 gün önce kestiler bendende 28.57 + 1.43.... haziran sonuya... :D soyguncular... sanki eftlerden havalelerden az kazanıyordunuzya..... benim iş bankası hauzumda bile haftada en 5 6 kere havale yapılıyor yad ayapıyorum kazandıkları paranın haddi hesabı yok bide kesinti yapıyorlar...

Chatin
01-07-2010, 13:49
2 gün önce kestiler bendende 28.57 + 1.43.... haziran sonuya... :D soyguncular... sanki eftlerden havalelerden az kazanıyordunuzya..... benim iş bankası hauzumda bile haftada en 5 6 kere havale yapılıyor yad ayapıyorum kazandıkları paranın haddi hesabı yok bide kesinti yapıyorlar...

atm den 3 lira kesilir havale için
internetten ücretsiz hala..

gfb01
01-07-2010, 14:03
otomatik odeme verin kesinti yapmasinlar

Boost Up
01-07-2010, 16:53
Biz hiç bir kartın aidatını vermiyoruz, babam fena mücadele verir o konularda...:)

MRC
01-07-2010, 16:54
uffff 30tl büyük para gerçekten

by_hayali
01-07-2010, 16:58
her banka bu kesintiyiyapıyor maalesef :(
he bu arada İş Bankası'nda çalışıyorum :)

M.A.D
01-07-2010, 16:59
otomatiğe fatura bağlayın 3 tane , kesim ücreti almıyor, bizim bütün faturalar otomatikte

mbquart417
01-07-2010, 21:36

Aynen kardesşim ayını durum bende de oldu ıkı gun once 5.34 tl kestı bugun 30tl kestıler tekrardan...

WRX_STI
01-07-2010, 21:53
Garantide 40 tl kesmiş
Lanet olsun

elpadre
01-07-2010, 21:55
kredı kartlarını sıfırlamanın zamanı gelmıs gelıcıyor 30 tl gunde kazanamıyan adamlar var

Chatin
01-07-2010, 22:04
uffff 30tl büyük para gerçekten

işte olaya böyle bakmamak lazım.. tamam 30 tl cok birşey degil hatta seneye bolunce ayda 2.5 lira degil mi .. ayda 2.5 lira neye vermiyoruz ki degil mi ? elimizin kiri degil mi?

öyle değil işte. bu banka zaten post makinasını kiralarken deli paralar alıyor. senin kredi kartının ödeme zamanı gecince zebani gibi üstüne çokuyor. ve zaten sen kredi kartını kullanırken post makinesi sahibinden gerekli parayı gec vererek kullanıyor.

şimdi bütün bunların üstüne bir de para mı vermeye razı olalım. bu kadar mı vurdum duymaz olalım.. tabi sonra premium karttan 40 lira alır pek tabi kartını kaybedince yeni kart için 20 lira alır.. ne de olsa ses eden yok yaşasın damat ferit paşa !

barutçu
01-07-2010, 22:20
Öncelikle ben kart ücretlerine kesinlikle karşı değilim.
Nedenine gelince:
1-Adam hizmet veriyor ve bunu göstermelik bir bedelini isityor (Bir kartın basılması bankaya maliyeti 50$ civarında yanlış hatırlamıyorsam)
2-Pos makinasından ordan burdan zaten kazanıyor diyorsunuz ama istemiyorsan nakit çalış bağlatma pos makinası. Adam senin paranı anlaşmana göre (belki geç veriyor) ama sonuçta hizmet sunuyorsun.
3-Taksit avantajlarından yararlanıyorsun.
4-Zaten kartını aktif olarak kullanıyorsan biriktirdiğin puanlar (ki bunları vermek zorunda değil hiçbir banka) onlardan düşürebilirsin.
5-Otomatik ödeme talimatı vs... verebilirisn...

Yani sonuçta hizmet satın alıyorsun ve bir bedeli olmalı.

Hesap işletim ücretine tamamiyle karşıyımdır bu arada :)

Chatin
01-07-2010, 22:31
Öncelikle ben kart ücretlerine kesinlikle karşı değilim.
Nedenine gelince:
1-Adam hizmet veriyor ve bunu göstermelik bir bedelini isityor (Bir kartın basılması bankaya maliyeti 50$ civarında yanlış hatırlamıyorsam)
2-Pos makinasından ordan burdan zaten kazanıyor diyorsunuz ama istemiyorsan nakit çalış bağlatma pos makinası. Adam senin paranı anlaşmana göre (belki geç veriyor) ama sonuçta hizmet sunuyorsun.
3-Taksit avantajlarından yararlanıyorsun.
4-Zaten kartını aktif olarak kullanıyorsan biriktirdiğin puanlar (ki bunları vermek zorunda değil hiçbir banka) onlardan düşürebilirsin.
5-Otomatik ödeme talimatı vs... verebilirisn...

Yani sonuçta hizmet satın alıyorsun ve bir bedeli olmalı.

Hesap işletim ücretine tamamiyle karşıyımdır bu arada :)

hesap işletim ücreti zaten verilen hizmet için degil degil mi ? :)

ya olur mu oyle şey kart ücreti ile aynı mantık.. çelişkin var. eger verilen hizmetten dolayı mübah ise vadesizde kalan para da kullanılıyor ama cebinde nakit taşımıyorsun bak boylelikle hırsızlık durumunda zarara ugrama riskinden kurtuldun. cogu kişi maaşını vadesiz hesapta tutuyor ve 50 liralık vay efendim 100 liralık parçalar halinde kullanıyor. ne güzel hizmet işte.

bir arkadaşına havale yollaman için o hesabın olması lazım. kardeşine para mı lazım hoop hemen çıkarıyorsun hemde ucretsiz olarak. bu hesaba baglı diğer kart var diyelim boylelikle havale olmadan bile sen istanbulda iken o kars tan anında çekiyor. ne güzel hizmet bak yine !

daha da sayılır bu hizmetler.. ama sen bunları hice sayıyorsun oyle mi .. onemli olan taksit yaptırıp seni daha cok ve rahatlıkla para harcamaya itmek oyle mi :) cocugunu ekonomik olarak zor durumda oldugundan belki kendini kandırırarak cocuguna hic alamayacagı birşeyi alıp sonra kredi kartı borcundan intahar eden insanlardan bahsetmiyorum bile..

bu arada göstermelik bedel 40 lira olmaz:)

barutçu
01-07-2010, 22:36
hesap işletim ücreti zaten verilen hizmet için degil degil mi ? :)

ya olur mu oyle şey kart ücreti ile aynı mantık.. çelişkin var. eger verilen hizmetten dolayı mübah ise vadesizde kalan para da kullanılıyor ama cebinde nakit taşımıyorsun bak boylelikle hırsızlık durumunda zarara ugrama riskinden kurtuldun. cogu kişi maaşını vadesiz hesapta tutuyor ve 50 liralık vay efendim 100 liralık parçalar halinde kullanıyor. ne güzel hizmet işte.

bir arkadaşına havale yollaman için o hesabın olması lazım. kardeşine para mı lazım hoop hemen çıkarıyorsun hemde ucretsiz olarak. bu hesaba baglı diğer kart var diyelim boylelikle havale olmadan bile sen istanbulda iken o kars tan anında çekiyor. ne güzel hizmet bak yine !

daha da sayılır bu hizmetler.. ama sen bunları hice sayıyorsun oyle mi .. onemli olan taksit yaptırıp seni daha cok ve rahatlıkla para harcamaya itmek oyle mi :) cocugunu ekonomik olarak zor durumda oldugundan belki kendini kandırırarak cocuguna hic alamayacagı birşeyi alıp sonra kredi kartı borcundan intahar eden insanlardan bahsetmiyorum bile..

Öncelikle bir ekonomist ve eski bankacı olduğumdan bahsetmiyorum bile... =)

Şimdi hesap işletim ücreti senin hesabında paran varken yapılan bir işlemdir. Hesabında para yokken zaten hesap işletim ücreti almazlar alamazlar...
Bunun mantığı yanlıştır diyorum. Zaten hesabında para olan bir adam illaki bunu çekecek havale edecek eft edecek illaki bi kazanç sağlayacak sana. Bu ücreti kullanmayan adamdan sadece kartvizitine broşurune vs.. yazdırmak için alan adamdan alacaksın diyorum.
Kredi kartında zaten kullanan adamdan birşey alınmıyor.
Ya sana bir hedef koyuyorlar "1.000TL harca" die.
Zaten harcamaların iyise "aman kapatmayın biz iptal ettik ücreti" diyorlar.
Harcamların ortaysa "zaten birikmiş puanlarınız x2 yaparak ücreti siliyoruz" diyorlar.

Birinde (kredi kartında) kullanan kişi ücret ödemiyor.
Diğerinde (hesap işletim ücreti) kullanan kişi ödüyor.

Çelişki burda anlatabildim :)

edit: göstermelik bedel 40TL olabilir. benim eski bankamda kart basım ücretinin bankaya maliyeti 100$ dı...
yani 150TL de. 4 yılda 1 amorti etsin kartın biriktirdiğin puanlarda. Banka o parayı 5 yılda senden çıkarabiliyor (tabi yersen ve iptal ettirmessen) =)

Chatin
01-07-2010, 22:43
alıntı yapıp uzatmıyım gereksiz yere ama sen ben ile sokaktaki ahmet amca haklarını aynı şekilde aramıyor.. sen genel fikir dışında spesifik örneklere giriyorsun bir ekonomist ve eski bir bankacı olman malesef bu gerçekleri degiştirmiyor.. neyse parasını alan ferit paşanın müdür yardımcıları bile helikopter ile öğlen yemeginden donerken biz bunları havanda su dover gibi uzattıkça uzatırız :)

konuya donersek iş bankası ve diger butun bankalar bu ucretleri tutturabildiğine gömer.. bankaların çalışma prensipleri arasında bu vardır. hakkınızı yedirmeyin .. süt için süt içirin..

barutçu
01-07-2010, 23:03
konuya donersek iş bankası ve diger butun bankalar bu ucretleri tutturabildiğine gömer.. bankaların çalışma prensipleri arasında bu vardır. hakkınızı yedirmeyin .. süt için süt içirin..

Kesinlikle NOKTA.

Ferhat_V
01-07-2010, 23:17
bendende aldılar birde havale eft geldiği zaman 36 lira civarı para alıyolar neymiş merkez bankası alıyomuş ama sadece iş bankasında alıyolar :) haftada 2 kez ödüyorum bu parayı bu ş..sizlere...akbankda hiç ücret ödemeden hesabıma geleni rahat rahat çekebiliyorum..devlet bankası ya geçiriyo gelene geçene..

barutçu
01-07-2010, 23:21
bendende aldılar birde havale eft geldiği zaman 36 lira civarı para alıyolar neymiş merkez bankası alıyomuş ama sadece iş bankasında alıyolar :) haftada 2 kez ödüyorum bu parayı bu ş..sizlere...akbankda hiç ücret ödemeden hesabıma geleni rahat rahat çekebiliyorum..devlet bankası ya geçiriyo gelene geçene..

Eminmisin?

Sana EFt geliyor ve senden kesiyorlar???

Türkiye İş Bankası ayrıca devlet bankası değil =)

DoDo_hamann
01-07-2010, 23:25
bende dün fark ettim 2kere üst üste 30 tl çekilmiş, toplamda 60 tl para çekmiş banka.

TarikS
01-07-2010, 23:32
is bankasinda bugun farkettim bende normal bankamatik karti hesabimdan 30 TL kesmisler, ogrenciyim diye basvursam geri alabilir miyim acaba :) yarin deneyeyim

mertacar
01-07-2010, 23:33
is bankasinda bugun farkettim bende normal bankamatik karti hesabimdan 30 TL kesmisler, ogrenciyim diye basvursam geri alabilir miyim acaba :) yarin deneyeyim

öğrenci belgeni gotur bir iki laf söyle çekmezler bi daha tarık :)

5500
01-07-2010, 23:37
hesabımızdaki paralar üzerinden zaten bi sürü gelirleri var. daha neyin parasını kesiyor bunlar. harbiden kene bunlar kene..

Göki,ZD
01-07-2010, 23:53
bi gecelik rolling parası gitti :D

ZaMaZiNGo
02-07-2010, 00:24
benden kesmemişler, iyi müşteriyim demekki :D

By_HaNNibaLL
02-07-2010, 01:27
öğrenci olmak burda güzel sanirim bizden kesmiyorlar :D

turbo&quattro
02-07-2010, 06:31
Yapi kredi hesap isletim ucreti olarak 6 ayda 1 30 tl dolar hesabindanda yanlis hatirlamiyorsam $16 kesiyor...Az kavga etmemistim gerizekalilarla.

Ferhat_V
02-07-2010, 06:55
Eminmisin?

Sana EFt geliyor ve senden kesiyorlar???

Türkiye İş Bankası ayrıca devlet bankası değil =)

havale gelince kesiyolar neymiş merkez bankası kesiyomuş onlarla alakası yokmuş..ama aynı şekilde akbanka havale geldiği zaman 1 kuruş kesmiyolar

yaşar
02-07-2010, 07:54
havale gelince kesiyolar neymiş merkez bankası kesiyomuş onlarla alakası yokmuş..ama aynı şekilde akbanka havale geldiği zaman 1 kuruş kesmiyolar
akbankda kesiyor nasıl kesmez ?

Ayrıca bu bankaya daha önce ödediğim kredi kartı borcunu bozuk olmadıgı için 15 lira fazla yatırdım daha sonra çekemedim,hesaba havale olması için bankadaki çakallar bir işlem yapamadıklarını söyledi telefon bankacılığı ile görüşmeniz gerekir dedi telefon ettim sence telefonda biri baglanacak diye ne kadar beklemişimdir ? tahmin bile edemezsin 1 saat 4 dakika ;)Tekrar hesabımı iptal etmek için gittigimdede şube bana artı paranızı kapatmanız gerekir o işlemide burdan yapamıyoruz bilecik bozüyük şubesinden yapmanız gerekiyor dedi dilekçe yazdırdılar yarın onay gelir dediler bir daha gittim veznedeki arkadaş ne dese iyi ,bu hesabınızı burdanda kapatabilirdiniz neden dilekçe yazdınız dedi sinir harbine döndü olay hesabımı kapattığımı zannederken hesabınızda 15 lira fazla para var onu almanız için telefon şubesinden halletmeniz gerekiyor diyince bittigim andı ,lanet olsun kardeşim alın o para sizin olsun akbank'ın o paraya benden çok ihtiyacı yok istemiyorum yeterki sizden kurtulayım dedim kadın beyfendi sakin olun diyor ne sakini dedim 2 3 gündür hesabımı kapatmaya çalışıyorum merdaneli çamaşır makinaası ettiniz beni kesin hesabımı ALLAH belasını versin akbanknında hesabınında dedim ,uzun zamandır hiç bu kadar sinir olmamıştım yemin ederim hesabı kapattırdım ama gel sen bana sor 3 günümü aldı.
Bu banka soyanların çogu o bankada hesabını iptal edemeyenlerdir herhalde :):D

Hesaplarını sürekli kontrol altında tutun ayrıca kredi kart işletim ücretinide istedikleri zaman kartı iptal edecegim demeniz yeterli geri ödüyoruz siz iyi bir kullanıcısınız diyorlar,AKLINIZDA olsun .

by_hayali
02-07-2010, 07:55

peki bu parayı nerden çekiyosun?
böyle bir kesintinin olmaması lazım. en fazla 3 lira veya miktar çok fazlaysa ona göre kesinti yapılır

yaşar
02-07-2010, 08:02
peki bu parayı nerden çekiyosun?
böyle bir kesintinin olmaması lazım. en fazla 3 lira veya miktar çok fazlaysa ona göre kesinti yapılır

Atm den yaparsan o işlemi 3 tl kesiyorlar netden yaparsan 1 lira bankadan yaparsan 27 liradan başlıyor.
Yanlız şöyle bir durumda var eğer bankaya yatıran başka biriyse yada çekecek olan başka biriyse o zaman 27 lira kesiliyor hem kendiniz yatırıp kendiniz çekerseniz ücret almıyorlar.

Baba en güzeli bu hırsızlara bulaşmamak:icon_tup:

serhatayasli
02-07-2010, 13:24
arkadaşlar serhat öyle bi ücret yok dememiş o ücreti 2 defa çekmişler demiş.her bankanın yıllık hesap işletim ücreti var zaten.zaten bankada hatayı kabul etmiş ama belkide serhat arkadaş farketti diye onaylamışlardır.ya farketmeyenler ne olacak uyarı için sağol serhat
:icon_tup:

by_hayali
02-07-2010, 14:08
:icon_tup:

bugün mevzuatta da yayınlandı sistemdeki sorundan dolayı kaynaklanan birşeymiş 2. ücretler telefonla bildirirseniz hemen iade edilecektir. hatanın giderilmesi için çalışılıyor 2. sefer alınan ücretler en kısa zamanda iade edilecek ;)