Orijinalini görmek için tıklayınız : Boks Sporu Hakkında.
Shadow_Dancer
02-07-2010, 13:05
Uzun zamandır aklımı meşgul eden bi konu arkadaşlar. Klasik gym salonları beni bi müddet sonra sıkıyor ve bırakıyorum. Boksa karşı kendimi bildim bileli istekliyim ama bi türlü nasip olmadı. Bakırköy, Yeşilköy ya da yakınındaki bölgelerde bu sporla ugraşabilecegim bi yer arıyorum. Temiz lisanslı ve bu işi gerçekten iyi yapabilen bi yer var mıdır?
Konuyla alakalı bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa sevinirim.
Low-Rider
02-07-2010, 13:21
Bakırköde kick-box'a gidiyor abim , heralde boks ta vardır orda sorarım bir
suprolla
02-07-2010, 13:23
sefaköyde bi yer açıldı standart ring vs vardı hatta yanılmıyorsam çalıştıranlarda tv de maçları gösterilen sporculardı....isim olarak hatırladığım kickbox antrenörü apaçi serkandı...
yakınsan bi bak derim...adını tam hatırlamıyorum garip bi ismi vardı ama gelirsen götürürüm seni ama sahibini falan tanımıyorum
barışbazan
02-07-2010, 13:24
Bakırköde kick-box'a gidiyor abim , heralde boks ta vardır orda sorarım bir
ismi ring mi salonun tamer hoca??orasıysa kick box orası box yok diye biliyorum
Low-Rider
02-07-2010, 13:24
Valla ismini tam bilmiyorum , 1kere ben bırakmıştım spora.Çamlık hastanesinin arka tarafında inmişti arabadan
EMRE-5843
02-07-2010, 13:26
ben gittim bi ara tanıdık vasıtası ile abi baya bi silkeliyolar ya bence bulaşma fitneesa devam:)
Shadow_Dancer
02-07-2010, 13:27
Valla bilgi alabilirseniz çok iyi olur arkadaşlar.. Evim halkalı atakentte ama bu aralar çok boş vaktim olacak.. Hem meşgale olması hem de istedigim bi spor olması açısından iyi olacak.
Ayrıca sporla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa paylaşsınlar lütfen.
YavuzNaz
02-07-2010, 13:27
tavsiyem milli takımda görev almış veya federasyon tarafından verilen linsanslı hocaların denetiminde bu sporu yapmak bilen bilmeyen herkez salon açıyor yazık onca zaman gidipte birşey öğrenememek.
barışbazan
02-07-2010, 13:33
Valla ismini tam bilmiyorum , 1kere ben bırakmıştım spora.Çamlık hastanesinin arka tarafında inmişti arabadan
Anladım belki Ahmet Okumuş olabilir.
Shadow_Dancer
02-07-2010, 13:39
ben gittim bi ara tanıdık vasıtası ile abi baya bi silkeliyolar ya bence bulaşma fitneesa devam:)
Valla istesemde silkelenemem zaten yani dış görünüş olarak mor bi göz veya patlamış dudagı kaldıracak bi meslegim yok :D İnceden kondüsyon kazanmak ve temel yumruk atma tekniklerini ögrenmem yeterli.
tavsiyem milli takımda görev almış veya federasyon tarafından verilen linsanslı hocaların denetiminde bu sporu yapmak bilen bilmeyen herkez salon açıyor yazık onca zaman gidipte birşey öğrenememek.
Bende bu yüzden açtım konuyu, her salona güvenmek olmaz.
4yıl box yaptım lise döneminde.yapılabilecek en güzel vücut sporlarındna birisidir.insanın kendine güveni-hayata bakışı-yaşam stili birçok karekterislik yapısında iyi anlamda değişikliklere sebep olur.bu işi prof yapmak için daha küçük yaşlarda başlamak gerekiyor.özellikle burun kemiğinizden ve elmacık kemiğinizden vazgeçmeniz gerekiyor.prof.anlamda box yapıp burnu kırılmayan yoktur galiba.şiddetle tavsiye ederim boxu
ugurbora
02-07-2010, 13:40
Valla istesemde silkelenemem zaten yani dış görünüş olarak mor bi göz veya patlamış dudagı kaldıracak bi meslegim yok :D İnceden kondüsyon kazanmak ve temel yumruk atma tekniklerini ögrenmem yeterli.
kardeşim yolcular rahatsızmı ediyor :D
Can_Doukan
02-07-2010, 13:41
sefaköyde bi yer açıldı standart ring vs vardı hatta yanılmıyorsam çalıştıranlarda tv de maçları gösterilen sporculardı....isim olarak hatırladığım kickbox antrenörü apaçi serkandı...
yakınsan bi bak derim...adını tam hatırlamıyorum garip bi ismi vardı ama gelirsen götürürüm seni ama sahibini falan tanımıyorum
O salon Apaçi Serkan'ın zaten...
Shadow_Dancer
02-07-2010, 13:46
4yıl box yaptım lise döneminde.yapılabilecek en güzel vücut sporlarındna birisidir.insanın kendine güveni-hayata bakışı-yaşam stili birçok karekterislik yapısında iyi anlamda değişikliklere sebep olur.bu işi prof yapmak için daha küçük yaşlarda başlamak gerekiyor.özellikle burun kemiğinizden ve elmacık kemiğinizden vazgeçmeniz gerekiyor.prof.anlamda box yapıp burnu kırılmayan yoktur galiba.şiddetle tavsiye ederim boxu
İşin aslı şu, ciddi anlamda muhammad ali hayranıyım ben :D çok araştırdım okudum adam hakkında.. temelde de boksun estetik bi spor oldugunu düşünüyorum.. Derdim vucudumu terbiye edip stress atmak.
kardeşim yolcular rahatsızmı ediyor :D
veli nimete öyle şeyler olmaz ya :)
Kimdir bu apaçi arkadaş.? lisanslı felan birisi mi?
SekoLive
02-07-2010, 13:51
İşin aslı şu, ciddi anlamda muhammad ali hayranıyım ben :D çok araştırdım okudum adam hakkında.. temelde de boksun estetik bi spor oldugunu düşünüyorum.. Derdim vucudumu terbiye edip stress atmak.
veli nimete öyle şeyler olmaz ya :)
Kimdir bu apaçi arkadaş.? lisanslı felan birisi mi?
http://www.selcukyilmaz.com/apache/img/resimler/11.jpg
tv de kikboks yapan bi arkadaş fenaydı izlediğim dövüşleri :)
1975 Eskişehir doğumlu olup 1990 yılında Kung-Fu ve karate ile başlamış olduğu spor yaşantısına sırası ile Thai Boxing ve amatör boks ile devam etmiştir. Türkiye'nin yetiştirdiği orta siklet dövüşçüler içinde en başarılı sporcuların başında gelerek Türkiye'yi yurtdışında başarıyla temsil etmektedir. Profosyonel Avrupa ve Dünya Şampiyonluk kemer maçı yapma haklarını kazanarak A1 World Combat Cup turnuvaları ile süper ligde Türkiye' yi temsil hakkı kazanmıştır.
89 Profosyonel maç galibiyeti ile Avrupa ve Dünya Şampiyonluk Ünvanı için dövüşme hakkı kazanmıştır.
Elde ettiği başarılar takvim sırasına göre şöyledir;
1993 Türkiye Kung-Fu şampiyonluğu - İSTANBUL
1995 Türkiye - Fransa karşılaşması şampiyonluğu - İSTANBUL
1996 Türkiye - Hollanda karşılaşması şampiyonluğu - İSTANBUL
1997 Türkiye Büyükler Kick Boxing Şampiyonluğu - BURSA
1997 Cumhuriyet Kupası Şampiyonluğu - İSTANBUL
1997 Fetih Kupası Şampiyonluğu - İSTANBUL
1998 Türkiye Büyükler Kick Boxing Şampiyonluğu - KONYA
2000 Tayland Kral Kupası Şampiyonluğu - TAYLAND
2000 Almanya Şampiyonluk Maçı Şampiyonluğu - ALMANYA
2002 Avrupa Şampiyonluk Eleme Maçları Şampiyonluğu - PORTEKİZ
2003 Avrupa Şampiyonluk Prestij Maçı Şampiyonluğu - ALMANYA
2004 6. Nation Cup Turnuvası Şampiyonluğu - ALMANYA
2004 A1 World Combat Cup Avustralya Turnuvası (Melborn/ Avustralya)
Türkiye - Avustralya Şampiyonası Galibiyeti
2004 A1 World Combat Cup Avustralya Turnuvası (Sydney/ Avustralya)
Türkiye - Avustralya Şampiyonası Galibiyeti
2004 A1 World Combat Cup (A1 W.C.C. Melborn/ Avustralya Turnuvası)
Türkiye - Vietnam Şampiyonası Galibiyeti
2005 A1 Word Combat Cup (A1 W.C.C. İstanbul/ TÜRKİYE Turnuvası)
Türkiye - AmerikaŞampiyonası Galibiyeti
2005 A1 Word Combat Cup (A1 W.C.C. İstanbul/ TÜRKİYE Turnuvası)
Türkiye - Sırbista Şampiyonası Galibiyeti
2006 A1 World Combat Cup (A1 W.C.C. İstanbul/ TÜRKİYE Turnuvası)
Türkiye - Amerika Şampiyonası Galibiyeti
2006 A1 World Combat Cup (A1 W.C.C. İstanbul/ TÜRKİYE Turnuvası)
Türkiye - İtalya Şampiyonası Galibiyeti
2006 A1 World Combat Cup (A1 W.C.C. Antalya/TÜRKİYE Turnuvası)
Türkiye - Fransa Malubiyeti
89 Maçlık Spor kariyerinde 88 Galibiyet ve 1 malubiyetle Türkiye'nin yetiştirdiği en başarılı sporcuları arasında gösterilmektedir.Dünya Orta Siklet sıralamasında zirvede bulunan ve dünyanın en büyük organizasyonu olarak görünen, Japonya'da 80.000 kişilik stadyumda yapılan Euro Sport'ta da yayınlanan K1 Max Grang Prix'te ve Avustralya'da yapılan Show Tv'de yayınlanan A1 W.C.C. Organizasyonlarında Türk takımını en iyi şekilde temsil eden sporcumuzdur.
DogukanB
02-07-2010, 13:53
Soner abı konundan faydalanalım :D
Ankarada bu iş için tavsiye edebileceğiniz bi yer var mı?
Çayyolu taraflarında olursa daha iyi olur ama pek sanmıyorum burada olduğunu, şehir de nereleri önerirsiniz?
Birde düzenli olaradak değil de yaz tatili geçsin diye max 4 ay gitmeyi düşünüyorum bende bi zararı olur mu?
Son olarak illa dövüşmek gerekiyor mu? Sadece kum torbasıyla yetinsek, varmı böyle bi şans. Yoksa illa sopa yicez mi?
suprolla
02-07-2010, 13:55
şu armoni parka yakın olan salondan bahsediyoruz dimi?
Shadow_Dancer
02-07-2010, 13:56
Armoni park bana yakın aslında.
suprolla
02-07-2010, 14:03
yer çok basit armoni parkın önündeki ışıkları geçince hemen bi ışıklar daha var orda sağda kalıyor büyük bi butik var arkasında onun sporium gibi bişey adı
Shadow_Dancer
02-07-2010, 14:09
yer çok basit armoni parkın önündeki ışıkları geçince hemen bi ışıklar daha var orda sağda kalıyor büyük bi butik var arkasında onun sporium gibi bişey adı
ok kardeşim sagolasın
suprolla
02-07-2010, 14:11
rica ederim abicim
Bad-Fast
02-07-2010, 14:35
baya bi süredir kick box ve taekwondo ile ilgileniyorum tavsiyem kick box yapman dayanım ve taktik olarak kendini daha iyi geliştirebilirsin zaten salona başladıktan sonra 5-6 ay geçtikten sonra direk dövüştürmeye kalkmazlar bu işi düzgün yapan kişiler :)
scream3057
02-07-2010, 15:24
sonerim :) street fighter daki balrog muydu neydi hani :) onun gibi mi olucan :) ...
Sercan Keklik
02-07-2010, 15:29
ahmetuygur adlı kullanıcıyla görüş kendısı 10 yıldır kick boks yapıo kimbo slice ile benzerligi ile bilinir. Kendisi salona 1 ay gitti fakat kendı spor salonunda özel dersler alarak ve kendını geliştirerek cok ıyı yerlere geldi. Danışmanda bi fayda var derim.
Ulan agzını burnunu kıracaklar sonra ertesi gün ucusa nasıl gideceksin :D
Mantıklı sporlar bak :D
Ahmet_28
02-07-2010, 16:01
soner kickbox düşünürsen bizim bi yakınımızın spor salonu var sanada yakın yer ikitellide batı bahat hastanesinin orda.yabancıdan dayak yeme :D
apache serkan dediğiniz kişi baya ün salmış bi sporcu.ama maçlardan sonraki kavgalarıda çok ünlü onun:D hatta maçlarındaki galibiyetten çok maç sonrası çıkan kavgalar konuşulurmuş:D öyle duymuştum.
box u sokakta yada hobi olsun diye öğrenip salon açan hocalardan emin olun bişe öğrenemezsiniz.onlar sadece dayak atmayı öğretir.box sabır işidir.rakip sizden çok güçlüdür sizi ezer ama sabır edip o adama dalmamak için kendinizi frenlemenizi gerektirir.rakip sizi tahrik eder,konuşur kafa dağıtır,bunları duymamanız gerekir.kendi hocanızdan çok karşı rakipin hocasını dinlemeniz gerekir ;) en önemlisi bu sporu sevmeniz gerekir.ip atlayarak-koşarak-ringe paspas yaparak-aynanın karşısında kendimizi döverek yeri geldi sıva yapılmış duvarı yumruklayarak öğrendik bu sporu.hocalarımız türkiyede bilinen zamanın milli boksörlerinden di.babamında eskiden prof boks yapması beni cezbetmişti.ama okuldu-astım hastalığı vs derken uzak kaldık.keşke bırakmasaydım diyorum hergeçen gün.çok pişmanım
Konunun sana ait olduğunu görünce başlık doğum günü konusumu acaba dedirtti ama sen gayet ciddisin
yapma etme soner :D :D
Shadow_Dancer
02-07-2010, 19:45
Yaradana siginip dalacam arkadas stress atacam :D Ahmet eli yuzu duzgun bi yer mi ikitellideki ben bi tane biliyorum ama orasi mi acaba
lan gundi manykamısın lan :D:D:D:D olum patlatırlar kasını gozunu verırler elıne burnunu sonra ucakta musterıler kasımpasa canavrı gormus gıbı kacarlar lan :D:D:D:D
F.A.T.İ.H
02-07-2010, 21:04
Bugün Wing Tsun a görüşmek için gittim hatta derste izledim geçekten gzel spor.Haftaya başlıcam tavsiye ederim seçenek olsun:)
Low-Rider
02-07-2010, 21:16
ismi ring mi salonun tamer hoca??orasıysa kick box orası box yok diye biliyorum
evet ring miş salonun adı
Emir_b16a
03-07-2010, 00:26
döwüş sporu çalışmak yanlızca spor yapmak amaçlı olmamalı bnm gözümde
box ii güzel keza kick box we türewleride keyifli 1 sene içinde düzgn çalışıldığında güzel sonuçlar çıkan sporlar ama dewamlılığı bi çok kişi için malesef yok
uzak doğu sporlarına girişmekte fayda war özellikle döwüşmeye daha yatkın olan wing tzun a bakılabilir denene bilir istanbulda ebmas sisteminden gelişmiş çok yetenekli hocalar mevcut onlar araştırılabilir
box konusunda ii bi antrönör şart türkiyede box konusunda çok bi sıkıntı yok bi çok yerde bi çok profesyonel insan mewcut
google kullanılarak bi çok hocayla irtibata geçilip 2 3 dersine katıldıktan sonra karar wemekte fayda war başta size ii gelebilir ama belli bi süreden sonra spor size uygun olmayabilir daha az yoran sporlara yönelmek durumunda kalabilirsiniz onun için dikkat
Çayyolu taraflarında olursa daha iyi olur ama pek sanmıyorum burada olduğunu, şehir de nereleri önerirsiniz?
Birde düzenli olaradak değil de yaz tatili geçsin diye max 4 ay gitmeyi düşünüyorum bende bi zararı olur mu?
Son olarak illa dövüşmek gerekiyor mu? Sadece kum torbasıyla yetinsek, varmı böyle bi şans. Yoksa illa sopa yicez mi?
Ankaradakilere yardımcı olabilirim. Yeri özel mesaj olarak yolluyorum
TAM35GNY
03-07-2010, 01:57
Bence cok mantikli secim bende body building yaparken tembellesmistim ama boksta zorunluluk oluyor ve gitmediginde suclu hissediyorsun bir sonraki idmanda bir oncekine gitmedigine pisman oluyorsun... Mutlaka basla ve devam ettir..
<<buğra>>
03-07-2010, 04:20
halkalı'da olmasan direk bizim oraya gelsen hallederdik ağbi, yarın bizim hocalara sorayım bilgi veririm tekrar...
Shadow_Dancer
03-07-2010, 14:17
Ya yakın çevre olursa sıkıntı yok arabayla gideriz artık.. Çok istiyorum gerçekten inceden başlamam lazım
ben 5 ay yaptım kardeşim tavsiye ederim.
burun ameliyatı olduktan sonra mecburen bıraktım. ama torba dövmeye antremana devam ediyorum...
Armada'nın arkasında bir spor merkezi var orda olması lazım diye biliyorum..
8 ay boyunca bende konyada evin salonuna asıp kum torbası dövdüm..Ufakken aile engeli nedeniyle başlayamadım benim de içimde uktedir..Rocky forever:D
kickboxer
19-07-2010, 18:48
7 yıl kickbox yaptım hayatımın son donemlerınde bırakmıs olsamda butun gıdısatın kickboxa donmesı benı rahatsız ettı ve bıraktım aralıklı antremanlara gıdıyorum.Ama sandıgınız kadar kolay bı spor degıldır antremanda sakatlanmak hocanın degıl sızın elınızdedır o sadce ne yapacagnızı oretır.Eyer gercek kickbox yada box orenmek ıstıyosanız yattıgınız yerden segrettıgnız fılmlerın gercek oldugnu gorursunuz:D sana tavsiyem HAYRİ CAMADAN ın ogrencılerı ve ondan ders alman gerisi bana gore yalandır kendısı tr ye kickboxu getırmıs hollandada dogmus buyums bı adamdır yetstrdgı adamlar ortadadır apachi serkan birol topuz vs. hoş bizde gelicektik bi yerlere ama saglıgım daha onemlı neyse..
HAYRİ CAMADAN ın salonu kucukyalı mınıbus yolu enerjım adında bı salon dogru duzgun yumruk atmak gart almak yada:D her ne ıstıyosan buraya gıtmelısın bana dua edersn yada kufur her sey senın elınde
Turk-Look
19-07-2010, 19:08
Fiziki yapına en çok uyanını seçmelisin bence !
3 yıl Taekwon-do yaptım (1997 siyah kemer)
Uzun ve fit yapılı ve esneksen > Taekwon-do
Dövüş sporları içinde en estetik olanı da bana göre bu
Tekme ve esneklik ağırlıklı bir spor
Hızlı kavrar ve başarılı olursan birbuçuk kuşak atlama hakkında var.
Boy'um 1.88
2.05m'ye tokat gibi tekme attığımı hatırlıyorum:)
Bülent76
19-07-2010, 20:15
Bugün Wing Tsun a görüşmek için gittim hatta derste izledim geçekten gzel spor.Haftaya başlıcam tavsiye ederim seçenek olsun:)
Dostum Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nin biraz aşağısındaki yerden mi bahsediyorsun? Ben de arkadaşlarımı izleme bahnesiyle orda bir iki antremanı izlemiştim, hakikaten çok sağlam bir spor. Ekim, Kasım gibi ben de başlamayı düşünüyorum.
F.A.T.İ.H
19-07-2010, 20:31
Dostum Yeşilyurt Devlet Hastanesi'nin biraz aşağısındaki yerden mi bahsediyorsun? Ben de arkadaşlarımı izleme bahnesiyle orda bir iki antremanı izlemiştim, hakikaten çok sağlam bir spor. Ekim, Kasım gibi ben de başlamayı düşünüyorum.
Evet abi orası bende bi ders izledim bu sporu yapan bi kaç arkadaşım da çok tavsiye etti.Şuan dövüş sporları içinde sokakta en etkili spor...
Bülent76
19-07-2010, 20:33
Evet abi orası bende bi ders izledim bu sporu yapan bi kaç arkadaşım da çok tavsiye etti.Şuan dövüş sporları içinde sokakta en etkili spor...
Bence de en etkili spor. Kısmetse başlarsak tanışırız kardeşim orda:icon_tup:
F.A.T.İ.H
19-07-2010, 20:38
Fiziki yapına en çok uyanını seçmelisin bence !
3 yıl Taekwon-do yaptım (1997 siyah kemer)
Uzun ve fit yapılı ve esneksen > Taekwon-do
Dövüş sporları içinde en estetik olanı da bana göre bu
Tekme ve esneklik ağırlıklı bir spor
Hızlı kavrar ve başarılı olursan birbuçuk kuşak atlama hakkında var.
Boy'um 1.88
2.05m'ye tokat gibi tekme attığımı hatırlıyorum:)
Bende taekwondo yaptım yeşilde bırakmak zorunda kaldım okuldan dolayı.Belli bir yaşı geçmiş bir kişinin yapabilceği sporlar değil taekwondo ve karate en azından kırmızı kuşağa gelmeden pek bir gelişim söz konusu olmuyor buda 2-2.5 sene demek ... Kick box veya wing tsun iyidr.
B.Aktepe
19-07-2010, 20:41
krav-maga yıda inceleyin arkadaşlar tavsiye ederim.
F.A.T.İ.H
19-07-2010, 20:42
Bence de en etkili spor. Kısmetse başlarsak tanışırız kardeşim orda:icon_tup:
Olur abi tanısırız ünv olayı olsaydı hemen başlıcaktım da benim de kışı bulur herhalde bu gidişle:)
Bülent76
19-07-2010, 20:51
Olur abi tanısırız ünv olayı olsaydı hemen başlıcaktım da benim de kışı bulur herhalde bu gidişle:)
Bu sıcaklarda başlanmaz zaten yaw :)
BlackEmperor
19-07-2010, 20:59
Ulan agzını burnunu kıracaklar sonra ertesi gün ucusa nasıl gideceksin :D
Mantıklı sporlar bak :D
:hahaha::hehe:
+1