Orijinalini görmek için tıklayınız : clio 1.8 rsi mi flash 1.7 mi _?
ilk defa araba sahibi olucam 6.000 tl bütçem var araba almak istiyorum ama kararsız ve nakitsizim sizce 1.8 rsi mi yoksa 1.7 flashmı almalıyım _?
hızı seven biriyim beni tatmin edermi bunlardan biri bütçemi toparlayana kadar_?
flash al bide çaça yaparsın arabanın gideri var zaten fena olur
bilgi birikiminde değerlendiricem yazdığınızı teşekkür ederim
bişey deil arkaları 3 bakla kes bagaja 4 tane 85,gmx amfi,bridgestıne sf331 245 40 14 yola devam
flash a 21 egzantrikleri, rsi pistonları takıp iyi gazlayabilirsin ;) rsi a biraz uğraşarak rs motoruna çevirebilirsin.
bence 1.8rsi clio iyidir .
mesela; Clio 1.8 RSI (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-rsi/detay)
uGuR8505
03-07-2010, 16:11
flash S veya 1.8 rsi butçeye gore hangisinn temizini bulursan al bence birine odaklanma sadece
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ibiza-ibiza-gti-sportline/detay?source=promotion_chva
değişik bi tercih olabilir çok hoşuma gitti benim :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-ibiza-ibiza-gti-sportline/detay?source=promotion_chva
değişik bi tercih olabilir çok hoşuma gitti benim :)
buda fena değil ama çok eski 93 model ibiza. 97 clio 1.8 rsi ye tercih edilmez diye düşünüyorum.yukarıdaki mesajımdaki clio yu ciddiye almanızı tavsiye ederim...
İbizada güzelde renoya göre servis-sanayi bakımından tehlikeli :)
Bencede hangisi temizse onu alın.
Ama beyaz flasha megane 2 jantı çok güzel oluyor :D
arkın_aLLen
05-07-2010, 01:38
clio kesinlikle sonuçta flash daha eski model bir araba sorun yaratır diye düşüünüyorum...
Bende Flash varken, arkadaşımda RSi vardı... Bazen onu kullanırdım...
RSi, daha iyi hızlanır, daha hızlıdır...
RSİ'in şanızman oranları daha kısadır...
RSİ enjektörlüdür, flash a göre daha az yakıt tüketir...
RSİ gerek yoltutuş gerekse frenaj olarak daha iyidir...
RSİ donanım olarak daha zengindir, ön göğüş tasarımı çok radikaldir, 3 adet extra göstergesi vardır.
Flash daha klasik bir tasarıma sahiptir...
Flash 2. elde RSi'dan daha ucuzdur...
Flash'ın şanızman oranı daha uzun olduğu için 5. viteste aynı hızda daha düşük devirde gider...
Flash basit bir liftback araçtır, RSi 2 kapılı bir hatchback araçtır. Flask yük yükleme konusunda daha başarıldır, arka koltuğa daha kolay oturulur çünkü arkada kapısı vardır.
Flash'ın kaporta parçaları RSi dan daha ucuzdur.
Flash'ın vazgeçilmez bir çürüme hastalığı vardır... Arka çamulruk ağızları, stop çerçeveleri, ön A direklerinin içi ve birkaç yer daha hiç gözün yaşına bakmaz.
Ben maddi durumum Flash'a el verdiği için Flash almıştım, Kendim LPG takmıştım, karbürtörlü olmasıda bir diğer tercih sebebimdi çünkü LPG daha ucuza takılıyordu.
1.5 seneden fazla severek kullandım, deliler gibi gazladım, A noktasından B noktasına yavaş gitmedim. Okulumun bitmesi ile sattım. Misyonunu tamamlamıştı.
Paranız eğer RSi'a yetiyorsa RSi alın, Flash'ın adı okunmaz RSi'ın yanında... Ama Flash çok seversiniz, tasarımını vs. Tercih meselesi...
Hayırlısı olsun...
http://img689.imageshack.us/img689/1175/p2220031n.jpg
Eski aracım ve arakadaşın eski RSi'ı...
clio derim..ikiside yaşlı araçlar ama nedense flash bana daha bir yüzü eski gibi geliyor :)
borina57
05-07-2010, 01:47
RSİ al derim.ama bu büççe ile alacağın araç S olursa temizini bulabilirsin.ama RSİ olursa temiz bakımlısını bu paraya vermezler(yada çok zor bulursun).hangisinden zevk alırım dersen kesinlikle RSİ...
resim anlatmış zaten (flashıda çok severim ama rsi :) ) , yazılanlarada aynen katılıyorum , fark okadar ama rsi daha yeni ve spor duruyo flashın yanında..
RSİ donanım olarak daha zengindir, ön göğüş tasarımı çok radikaldir, 3 adet extra göstergesi vardır.
Flash'ın şanızman oranı daha uzun olduğu için 5. viteste aynı hızda daha düşük devirde gider...
Flash basit bir liftback araçtır, RSi 2 kapılı bir hatchback araçtır. Flask yük yükleme konusunda daha başarıldır, arka koltuğa daha kolay oturulur çünkü arkada kapısı vardır.
Flash'ın vazgeçilmez bir çürüme hastalığı vardır... Arka çamulruk ağızları, stop çerçeveleri, ön A direklerinin içi ve birkaç yer daha hiç gözün yaşına bakmaz.
Ben maddi durumum Flash'a el verdiği için Flash almıştım, Kendim LPG takmıştım, karbürtörlü olmasıda bir diğer tercih sebebimdi çünkü LPG daha ucuza takılıyordu.
1.5 seneden fazla severek kullandım, deliler gibi gazladım, A noktasından B noktasına yavaş gitmedim. Okulumun bitmesi ile sattım. Misyonunu tamamlamıştı.
Paranız eğer RSi'a yetiyorsa RSi alın, Flash'ın adı okunmaz RSi'ın yanında... Ama Flash çok seversiniz, tasarımını vs. Tercih meselesi...
Hayırlısı olsun...
Cok güzel bi paylasım :icon_tup:
Her yönüyle iki aracta anlatılms karar sizn:D
Rsi o paralara zor @EREN34 rsi hakında geniş bilgiye sahip herkonuda yardımcı olucagından eminim flas dersen o paralara gözün kapalı alırıns ama unutma alıdıgn araba 93 ve 1.7 litre olcak satarken problem cıkarabilir.
Tabi, doğru olan birşey daha varsa, oda 6 liraya temiz bir RSi bulmak zor olur. Ama gnkt'nin de dediği gibi 6 liraya temiz Flash bulursun...
Flashların 1.7 olma sorunu olmaz ztn hepsi TXE dir yani 1.7... R11 GTS ler 1.4 tür, Rainbow'lar 1.6... 89 Flash ta olur, 94 Flash S te olur...
Şanslı olursan klimalıda bulabilirsin, benim aracım 91 model klimalıydı mesela, o dönemki 2 opisyondan biri klima.
Flash S te tamponlar boyalıdır, ön farlar kedigözlüdür, gösterge renkleri farklıdır, ön koltukların oturak kısımları desteklidir. Motorda fark var deselerde, öyle kayda değer birşey yok. Sanırım 95 e kadar üretildi, 95 model falan birşey bulursan zamanın aşındırması daha az olur aracın üzerinde.
Zamanında 98 model almıştım RSİ sıfır. Şimdi 98 modelleri o fiyatlara rahat bulursun. Draglara katılmıştım. 2.0 kategorisinde 2. olmuştum. Beni geçen makina da baya yüklü bir 205 GTI idi. Onda da 1-2 öndeydim 3 e attığımda yakalayıp geçmişti. Aynı yarışta bordo 2 tane 306 GTI elemiştim. O zamanlar 306 GTI lar yeni çıkmıştı ve zır stocktu.
Eibach' ın yaylarını takmıştım. Yaklaşık 5.5 cm düşürmüştü. Arkalar zaten torsiyon. Arkaya yay almana gerek yok. Yazılım CAI egzoz ile filtre egzozlu 106 lar ile kafa kafaya yürürsün. İçi geniş ve rahattır. Tek dikkat etmen gereken nokta motor kulaklarının çok zayıf olmasıdır. Hemen koparır.
Uzun lafın kısası çok komik rakamlara güzel bir hothatch' in olur.
SekoLive
05-07-2010, 08:48
şafak makale tarzında yazmıssın eline sağlık
bu arada flashında maşallahı varmış.
Zamanında 98 model almıştım RSİ sıfır. Şimdi 98 modelleri o fiyatlara rahat bulursun. Draglara katılmıştım. 2.0 kategorisinde 2. olmuştum. Beni geçen makina da baya yüklü bir 205 GTI idi. Onda da 1-2 öndeydim 3 e attığımda yakalayıp geçmişti. Aynı yarışta bordo 2 tane 306 GTI elemiştim. O zamanlar 306 GTI lar yeni çıkmıştı ve zır stocktu.
Eibach' ın yaylarını takmıştım. Yaklaşık 5.5 cm düşürmüştü. Arkalar zaten torsiyon. Arkaya yay almana gerek yok. Yazılım CAI egzoz ile filtre egzozlu 106 lar ile kafa kafaya yürürsün. İçi geniş ve rahattır. Tek dikkat etmen gereken nokta motor kulaklarının çok zayıf olmasıdır. Hemen koparır.
Uzun lafın kısası çok komik rakamlara güzel bir hothatch' in olur.
Motoru karşına alınca, sol ön motor kulağı üstte durur dökümdür, onu kırmıştı arkadaşınkide :)
Shadow_Dancer
05-07-2010, 11:53
o paraya eli yüzü düzgün bulmak zor ama alabilirsen rsi tadından yenmez.. kısa bi süre bende rsi kullanmıştım. vites oranları çok iyidir.. bayaa kısa bi şanzımanı var.. yaylı hali iyi yol tutuyor ve iç dizaynı güzel.
hepinize çok teşekkür ederim çok güzel yazmışsınız üşenmemişsiniz ilgilendiniz benim için sağolun allah gönlünüze göre versin , kararım rsi oldu allah utandırmaz inşallah
ERkut 205
05-07-2010, 18:17
rsi doğru bir tercih olmuş bu bütçe ve 2 araç içinden seçimde.
21 CONCORDE
05-07-2010, 20:31
hayırlısı olsun.
tekrar belirtmek istiyorum.aracın sahibiyle falan asla bi tanışıklığım yok sadece güzel gözüktü gözüme.araştırmak lazım.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-rsi/detay
fikir olabilir en azından.
flash S veya 1.8 rsi butçeye gore hangisinn temizini bulursan al bence birine odaklanma sadece
+ bennn :icon_tup:
berkay_aydin
05-07-2010, 22:58
Abi clio'nun albenisi sevimli duruşu var.. genç birisi olarak clio daha mantıklı...
clio aramaya başladım şimdi temizini bulmam lazım
resim anlatmış zaten (flashıda çok severim ama rsi :) ) , yazılanlarada aynen katılıyorum , fark okadar ama rsi daha yeni ve spor duruyo flashın yanında..
Sinan sen dragtürk ten miydin eskiden
RSİ iyi bir seçim olmuş, umarım temiz bir RSİ sahibi olursunuz...
clio rsi daha iyidir.inşallah uygun temiz bulursunuz.
tekrar belirtmek istiyorum.aracın sahibiyle falan asla bi tanışıklığım yok sadece güzel gözüktü gözüme.araştırmak lazım.http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-clio-rsi/detay
fikir olabilir en azından.
Bu para cok bu arabaya arkadaslar daha önce niyetlenmiştim buna ama suanki nasıldır bilmiyorum.
EMRE-5843
07-07-2010, 13:16
flash 1.7 bende var çok performanslı bi makine 92 model 90000 de ve asla satılmıcak 05 vtr den daha sorunsuz...
rsi derim bende yol tutuş+sağlamlık+gider....flaş sağlamdır vites oranları çok uzundur vitesi biterecem diye canı çıkar + yol tutmaz.....
Ahmet Bby
28-07-2010, 15:02
Flash S Al Derim
RSI sahibiyim.Bir RSI sahibi olarak gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.Ancak 6 liralık Flash S 6 liralık RSI a göre daha fazla tatmin eder insanı bence.Sonuçta alıp dertsiz tasasız diri bir arabaya binmek lazım bence. RSI'ın parçaları bildiğim kadarıyla ucuz çünkü çoğu parça 1.4 5 kapıları ile aynı.Bakım parçaları bedava.Geçen ay ön+arka 2 takım TRW marka fren balatası aldım 40lira:) Diskler ise önler 60-70TL arkalar 90-100:D Bunlar dışında Allah'a şükür bir parça ihtiyacım olmadı hiç.
1.7 flash ile rsi bloklar birebir aynıdır.RSI silindir kapak egzantrik piston vs farklı.Şanzıman arkadaşlarında dediği gibi daha kısa.Araçta daha hafif olduğundan Flash 3 kere gidene kadar rsi 5 kere gider aynı yolu.Günümüzdeki Flashların zaten hemen hemen hepsi min. 2 kere motor yapıldığını düşünürsek zaten çoğu 1.8 olmuştur artuk diye düşünüyorum.
Kuzenimde Flash vardı.Bitik bir araba olduğundan Flash hakkında yorum yapmam sağlıklı olmaz.Heryeri çürük radyatörü sıkıntı olduğu halde yaz günü Bursa'ya gittik yolda kalmadan.
Aracımı (RSI) ilk aldığımda yetkili serviste çalışan bir arkadaşıma merakımdan sormuştum.Yarın birgün bu motoru kırarsam birşey olursa krank hariç a'dan z'ye komple motor ne kadara mal olur diye.Bana dediği krank hariç aklına gelen tüm parçalar iyi yada kötü orj ile değiştiririz yatağı yorganı vs:) 3 lira demişti.
2 hafta önce RSI ile Bursa'dan geldim.ortalama 90 km/h ile seyahat ile km'de 20 krş gibi akıl almaz komik rakamlar yakabiliyor 1.8 motor.
Ben olsam Flash alırım arkama bakmadan gözüm kapalı binerim.6 liralık RSI illaki sıkıntı yaratır kanaatindeyim.Suyu çıkmış RSI yerine diri bir Flash daha mantıklı bence.
mhmtsrtp
29-07-2010, 01:07
RSI sahibiyim.Bir RSI sahibi olarak gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim.Ancak 6 liralık Flash S 6 liralık RSI a göre daha fazla tatmin eder insanı bence.Sonuçta alıp dertsiz tasasız diri bir arabaya binmek lazım bence. RSI'ın parçaları bildiğim kadarıyla ucuz çünkü çoğu parça 1.4 5 kapıları ile aynı.Bakım parçaları bedava.Geçen ay ön+arka 2 takım TRW marka fren balatası aldım 40lira:) Diskler ise önler 60-70TL arkalar 90-100:D Bunlar dışında Allah'a şükür bir parça ihtiyacım olmadı hiç.
1.7 flash ile rsi bloklar birebir aynıdır.RSI silindir kapak egzantrik piston vs farklı.Şanzıman arkadaşlarında dediği gibi daha kısa.Araçta daha hafif olduğundan Flash 3 kere gidene kadar rsi 5 kere gider aynı yolu.Günümüzdeki Flashların zaten hemen hemen hepsi min. 2 kere motor yapıldığını düşünürsek zaten çoğu 1.8 olmuştur artuk diye düşünüyorum.
Kuzenimde Flash vardı.Bitik bir araba olduğundan Flash hakkında yorum yapmam sağlıklı olmaz.Heryeri çürük radyatörü sıkıntı olduğu halde yaz günü Bursa'ya gittik yolda kalmadan.
Aracımı (RSI) ilk aldığımda yetkili serviste çalışan bir arkadaşıma merakımdan sormuştum.Yarın birgün bu motoru kırarsam birşey olursa krank hariç a'dan z'ye komple motor ne kadara mal olur diye.Bana dediği krank hariç aklına gelen tüm parçalar iyi yada kötü orj ile değiştiririz yatağı yorganı vs:) 3 lira demişti.
2 hafta önce RSI ile Bursa'dan geldim.ortalama 90 km/h ile seyahat ile km'de 20 krş gibi akıl almaz komik rakamlar yakabiliyor 1.8 motor.
Ben olsam Flash alırım arkama bakmadan gözüm kapalı binerim.6 liralık RSI illaki sıkıntı yaratır kanaatindeyim.Suyu çıkmış RSI yerine diri bir Flash daha mantıklı bence.
kesinlikle katılıyorum. evet rsi çok ii bir makine eiştemde vardır araba kullanmayı ilk o araçta öğrendim ama zırçı çıkmış bir rsı alıp başına bela ediceğine eli ayağı düzgün bir flash alıp keyfini sürersin eğerki bütçeni arttırırsan kesinlikle rsı 106 larla kafa kafaya gidersin yada en fazla biri iki boy arkadan el sallarsın :D
R21TURBO 41
29-07-2010, 01:30
Hayırlısı olsun...
Bunun üzerine yorum yapmaya gerek yok bence .... :icon_tup: :icon_tup:
scream3057
29-07-2010, 01:37
bişey deil arkaları 3 bakla kes bagaja 4 tane 85,gmx amfi,bridgestıne sf331 245 40 14 yola devam
245 leri flashın neresine sığdırıyosun pardon da :) ...hadi sığdırdın diyelim,arabanın ömründen ömür yemek için çok daha gereksiz bir düşünce olamazdı sanırım...her okuyuşumda farklı birşey keşfediyorum :) arkaların neyini kesiyosun :) yay mı var arkalarda :) flash hakkında zerre bilgin olmadığı belli,bari fikir de üretmeseydin...
ben kendi bildiklerimi yazayım bartu zaten msnde de uzun uzun anlatmıştım sana aslında...
o paraya alacağın flash ve rsi arasında temizlik açısından dünya kadar fark olur...temiz flash bulma şansın çok olmasa da yine de bir ihtimaldir ama o paraya temiz rsi bulman,çölde kutup ayısı bulmandan daha zordur...
performans olarak ikisinin arasında dağlar kadar fark vardır,flash ne kadar iyi giderse gitsin,vites oranlarıyla performansını baltalamaktadır...
1993 nisan çıkışlı rainbow sahibiydim ta ki 2007 de pert olana kadar...s farlar,s tampon,s ayna,3 cm. yay vesaire zaten bilenler bilir aracımı...
http://img24.imageshack.us/img24/9716/pa220224.th.jpg (http://img24.imageshack.us/i/pa220224.jpg/)
http://img137.imageshack.us/img137/4537/resim023q.th.jpg (http://img137.imageshack.us/i/resim023q.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
motoru dışında çok ufak farklılıklar vardır flashla ki rainbow un kısa mesafe performansı flash a göre daha iyidir...iç aksam,yürür aksam birebire yakın derecede benzerdir ya da aynıdır...o yüzden yazacaklarım örnek teşkil edebilir...rainbow 1565 cclik motoru ile çok fazla güç üretemese de tork değeri ile gayet tatmin edici bir performans verir...14 yaşında olmasına rağmen halen zorlanmadan km saatini sonuna kadar çevirebiliyordu misal...tabi bu hususlarda bakımların ve kullanımın önemi çok büyük...
hatırladığım tek sorunu neden olduğu belli olmayan fren merkezi arızası idi(3 teker frenajda,arka 1 teker kilit)onun dışında vay beni yolda bıraktı,vay şurdan şuraya çıkamadı,şurda sollamaya çıktım nefesi yetmedi gibi komiklikler hiç bir zaman başıma gelmedi...
yol tutuşu orjinal haliyle bi viraj olsa da kopsam,bi ters açılı yol görsem de dans etmeye başlasam şeklindedir...önlere bulduğum 3 cmlik spor yaylar ve arka torsiyondan yapılan ayarla yol tutuşu orjinale göre yarı yarıya artmış,viraj performansı %40 a yakın iyileşmişti,bu da gayet güvenilir bir yol tutuş edinmesini sağlamıştı aracımın...yani flash veya türevi birşey alırsan muhakkak ki yay bulmaslısın,çok zorlanacağını şimdiden söyleyebilirim bu konuda :) ...
bi arkadaş kronik çürükleri vardır demiş,benim aracımın arkasındaki çok çok ufak bir bölgesindeki çürüme dışında gram çürüğü,çarığı yoktu...yine bakımla,temizlikle,ilgiyle, alakayla orantılı bir durum...
iç aksamında birşey yoktur...konsol bildiğin plastiktir :) vites topuzu gayet uzundur :) cam açma düğmeleri orta konsolda,direksiyon simidi halen rüyalarımı süsleyecek güzelliktedir...
http://img507.imageshack.us/img507/3419/pa220211.th.jpg (http://img507.imageshack.us/i/pa220211.jpg/)
ön ve arka tamponunun yere paralel kısımları %95 meksika dalgası gibidir :) ...tofaş ve türevi araçların koltuklarına alışkın olanlar için ön koltuklarına alışmak uzun zaman alabilir :) ...ben senelerce 13 jantlarla kullandım ama 15 megane 2 jantlarının nasıl yakıştığını da bilmeyen yoktur bu kasaya...her ne kadar ben speedline ın bir modeline kafayı takmış ve uçuk fiyatlı olduğu için vazgeçtiysem de güzel bir jant+lastik kombinasyonuyla çok daha çekici hale getirilebilir...
diyeceğim o ki flash,flash s,rainbow alacaksan (temizini kastederek söylüyorum) başın çok ağrımaz,sanayi uğrak yerin olmaz...rsi hakkında tecrübe edindiğim bilgim yok, sadece teknik verileri vesairesi hakkında bilgi sahibiyim o yüzden al rsi kes arkaları 5 bakla gibi saçma yorumlar yapmıycam...
dipnot:ufak bir rica,flash alacaksan beyaz,s alacaksan lacivert veya kırmızı,rainbow alırsan da muhakkak yakut al :) ...
hadi bakalım ne alırsan al hayırlı olsun :) ...