PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VECTRA C için 215-55-16 miclen pilot primacy hp mi? goodyear efficentgrip mi?

Görkem
05-07-2010, 17:34
evet arkadaşlar vectra c 1.6 aracım için bu iki lastikten birini düşünüyorum,,,,,kullananlar görüşlerini bildirirlerse ve varsa akıllarına gelen başka alternatifleride yazabilirler,,,,bu arada çoğu lastik testi elimde mevcut goodyear bi tık daha önde aslında ama benim için ıslak yol önemli değil kuruda iyi olması daha öncelikli buda goodyear ın önde olduğu kısmı es geçmeme sebep oluyo,,,,zaten bahar aylarında genelde kar lastiklerim hala takılı oluyo ankara koşullarında :icon_tup: bu iki lastikten hangisi daha yumuşak hamurlu bide bunu bilen varsa onuda öğrenmek isterim ;)

şimdiden teşekkürler herkese ................

Görkem
12-07-2010, 12:32
Goodyear Eagle F1 GS-D3 lerin hala üretimi devam ediyomuş bu arada,, eski teknoloji sayılabilcek bi lastik aslında ama deseni çok çekici :) bununla ilgili görüşleri olanlarda yazabilir,,,,,diğerlerini kullanan yok anladığım kadarıyla zaten :) toyo kumho hankook felan sormadıkca cevap gelmiyo :D

vkarayel
12-07-2010, 13:14
Goodyear F1 GS-D3 dünyadaki en iyi performans lastiğidir. İnterneti biraz kurcalasan bunu uluslararası birçok testte görebilirsin. Hem ıslak hem kuru performansı çok iyi. Ama kışın zaten kış lastiği takıcam diyorsan sana kuruda performansı çok iyi olan Dunlop Sportmaxx'ı tavsiye ederim. Islak performansı biraz zayıf olmasına rağmen kuruda gerçekten başarılı. TR Fiyatıda Goodyear'a nazaran %30 daha ucuz zaten iki lastikte ingiliz Good Year firmasının üretimini Almanya da yaptığı lastikler...

R.I.P
12-07-2010, 21:51
aynı lastiği vectra c de bi süre kullandım.michelinler yanakta ciddi çatlamalar yapmıştı oldukça yumuşak hamurluydu izmirin asfaltında sürekli ciyaklamalara neden oluyodu

vkarayel
13-07-2010, 09:07
Good Year F1 alırsan lastikçi lastiğe garanti verebiliyor. Tam hatırlamıyorum ama 1 sene içerisinde herhangi balonda yeni lastik verebiliyorlar. Tam emin değilim ama bu şekilde bir garantisi olması lazım...

Görkem
13-07-2010, 13:11
yanaktan yana problem yaşıcağımı sanmıyorum ,,genelde dikkatliyimdir,,,,bide 55 az değil yani :) bravoda 40 yanakla gezdiğimi düşünürsek benim için sonsuz konfor 55 yanak :) goodyear f1 in assimetrik modeli çıktı ebat olsa direk düşünmeden onu alırım aslında,,,,gs-d3 ler dediğiniz gibi en iyi lastikti ama bi zamanlar,,, çıkalı nerdeyse 8 sene oldu az değil yani o yönden sölemiştim

Chatin
14-07-2010, 00:38
yanaktan yana problem yaşıcağımı sanmıyorum ,,genelde dikkatliyimdir,,,,bide 55 az değil yani :) bravoda 40 yanakla gezdiğimi düşünürsek benim için sonsuz konfor 55 yanak :) goodyear f1 in assimetrik modeli çıktı ebat olsa direk düşünmeden onu alırım aslında,,,,gs-d3 ler dediğiniz gibi en iyi lastikti ama bi zamanlar,,, çıkalı nerdeyse 8 sene oldu az değil yani o yönden sölemiştim

michelin leri vectra c turbo kullanan bir arkadaşım kullanıyor. cidden güzel bir lastik. hoş ids plus var diye yol tutuşu aşmış gelmişti bana ama bence lastikler de bu ids plus un ekmeğine bal sürüyor.

goodyear kullanmış arkadaşlarımda o lastiği öve öve bitiremezler. ama ben sadece michelin i test ettim ids plus ile ve lastiğin sesi çok az. ve desene gelince tamam gy nin desen çok guzel ama mich. in desen de gayet güzel.

bir de vectra c 1.6 ise zaten çok da performans lastiğine kaymana gerek yok derim.

TarikS
14-07-2010, 01:17
ayni michelin'i 205/55/16 olarak corsa'mda kullaniyordum, kuruda guzel tutuyor denebilir, yagmurdaysa kontra veremiyordum hic arabanin on tarafi direksiyonu ani kirdigimda da duz gitmeye devam ediyordu :D o acidan pek iyi degil ama sakin kullanirken pek sorun olmadi

Görkem
16-07-2010, 11:51
kuruda iyi tutması önemli yağmuru boşver,,,yağmurda hızlı gitmek gibi bi fantezim olmazda kuruda iyi bi performans göstermesini isterim kesinlikle,,,,

TarikS
16-07-2010, 11:54
kuruda iyi tutması önemli yağmuru boşver,,,yağmurda hızlı gitmek gibi bi fantezim olmazda kuruda iyi bi performans göstermesini isterim kesinlikle,,,,

o zaman fazla cozutmadikca tatmin eder ;) yagmurda da temkinli gidince bir sey olmaz

Görkem
16-07-2010, 12:01
o zaman fazla cozutmadikca tatmin eder ;) yagmurda da temkinli gidince bir sey olmaz

teşekkürler tarık şimdi güzelde fiyat aldım bi yerden yarın sabah taktırcam ;) ......

tyMu
16-07-2010, 19:01
yakmışın eskileride :D

levent
16-07-2010, 20:00
ayni michelin'i 205/55/16 olarak corsa'mda kullaniyordum, kuruda guzel tutuyor denebilir, yagmurdaysa kontra veremiyordum hic arabanin on tarafi direksiyonu ani kirdigimda da duz gitmeye devam ediyordu :D o acidan pek iyi degil ama sakin kullanirken pek sorun olmadi

kronik michelin tepkisi tarık dün edirnede hafif yağmur varken döner kavşakta kafayı dışarı kıçı içeri aldım resmen dönerken el freni gaz tokatlamalarla geri içeri girdi kafa allahtan :D

abi michelin derim ben konfor ön planda olucağı ve kuru performansını göz önünde tuttuğumuz için ;)

Görkem
17-07-2010, 09:55
kronik michelin tepkisi tarık dün edirnede hafif yağmur varken döner kavşakta kafayı dışarı kıçı içeri aldım resmen dönerken el freni gaz tokatlamalarla geri içeri girdi kafa allahtan :D

abi michelin derim ben konfor ön planda olucağı ve kuru performansını göz önünde tuttuğumuz için ;)

aynen levent ,,,daha öncede kullandım miclen hep aynı yağumuru sevmez hiçbi türlü :icon_tup: ama yumuşak hamurlu olmasıyla son derece konforlu sessiz ve kuruda 10 numara lastik,,, şimdi çıkıyorum evden lastiklerim gelmiş gidim taktirim artık ...........

Görkem
17-07-2010, 09:56
yakmışın eskileride :D

timu eskilerin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi :D :D