Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1 ağustos Ankara Hipodrom Mahalli

Sayfa : 1 2 [3] 4 5

E30///M3
30-07-2010, 07:24
Valla bende sokmek ıstıyorum ama neyle karşılaşacağımızı bılemedığımden yapmam :)
Tatil sebebiyle organizasyondan biraz uzak kaldım dün bir toplantı yapabildik.herşey güzel olacak inşallah.kayıtlarını yaptırmayan arkadaşlar kayıtlarını bu gün mutlaka yaptırsın.araç söküm konusunda abartılmamış şekilde olanlara tolerans tanınacak.kamikaze diye tabir ettiğim fiber yamalarla bantdan kaputlarla yapılmış araçlara izin verilmeyecek.profosyonel bir şekilde yapılmış hafifletmelerde ve şasesi ile oynanmış araçlarda roll istenecek.
TOSFED den ralli ölçüm sistemi geliyor yani yarış süre sınıflandırmalarına göre yapılacak.11.5 altı diye başlayan sınıflama 16.5 üstü en son sınıfla ile 7 sınıf olacak USA lar için 2 sınıf daha açılacak gelirlerse ve diğer arabalarla yarışmak istemezlerse.
seyirci olarak gelecek arkadaşlar ölçümler erken başlayacak fakat sınıflama ve yarış öğleden sonra başlayacakğı için öğleden sonra gelmeleri daha uygun. sabah 7:30 da başlayan gün finalleri izlemesi için çağrılan protokol gereği 19:00 a kadar sürecek.
bazı arkadaşlarıda hitap konusunda uyarmak istiyorum ümit diye bir arkadaş ümit diye birisi gibi hitaplar var Ümit UYAR yarışma direktörüdür.

mmustu
30-07-2010, 07:25
Bir haftada 2bin km yol yaptım, cumartesi istanbula dönüyorum o aksam da iptal edemeyecegim bir randevum var.

Cumartesi geceyarısı cıkılırsa belki gelebilirim daha önce cıkılırsa sanırım gelemeyecegim.

hay senin tombul yanaklarını :Deli:

xooort efendi araşalım :D

AhmetKadir
30-07-2010, 08:10
Tatil sebebiyle organizasyondan biraz uzak kaldım dün bir toplantı yapabildik.herşey güzel olacak inşallah.kayıtlarını yaptırmayan arkadaşlar kayıtlarını bu gün mutlaka yaptırsın.araç söküm konusunda abartılmamış şekilde olanlara tolerans tanınacak.kamikaze diye tabir ettiğim fiber yamalarla bantdan kaputlarla yapılmış araçlara izin verilmeyecek.profosyonel bir şekilde yapılmış hafifletmelerde ve şasesi ile oynanmış araçlarda roll istenecek.
TOSFED den ralli ölçüm sistemi geliyor yani yarış süre sınıflandırmalarına göre yapılacak.11.5 altı diye başlayan sınıflama 16.5 üstü en son sınıfla ile 7 sınıf olacak USA lar için 2 sınıf daha açılacak gelirlerse ve diğer arabalarla yarışmak istemezlerse.
seyirci olarak gelecek arkadaşlar ölçümler erken başlayacak fakat sınıflama ve yarış öğleden sonra başlayacakğı için öğleden sonra gelmeleri daha uygun. sabah 7:30 da başlayan gün finalleri izlemesi için çağrılan protokol gereği 19:00 a kadar sürecek.
bazı arkadaşlarıda hitap konusunda uyarmak istiyorum ümit diye bir arkadaş ümit diye birisi gibi hitaplar var Ümit UYAR yarışma direktörüdür.

diger araclarla yarısmak ıstememelerının sebebi nedir Hasan abi, geçilme korkusu mu ?

chiefkadir
30-07-2010, 08:46
bazı arkadaşlarıda hitap konusunda uyarmak istiyorum ümit diye bir arkadaş ümit diye birisi gibi hitaplar var Ümit UYAR yarışma direktörüdür.Hasan abi seni anlıyorum ama şunu netleştirelim herkesin merak konusu şu ,
Biz arka koltukları sökmek istiyoruz,ama arabanın göğüsünü şunu bunu sökmeyiz hepimizin gündelik bindiği araçlarla gelcez..Sadece arka koltuk sökme serbestse sökmek isteyen söksün yok yasaksa kimse heveslenmesin enazından..
Tek Far sökme amacımız ise arabayı hafifletmek değil ordan soğuk hava girişi almaktır.Ben tek farı sökecem sakıncası yoksa :)

MGövercin
30-07-2010, 10:19
bugun herkes tek tek arandı ümit bey diye birisi tarafından :)

Benide aradı:D

E30///M3
30-07-2010, 10:35
Hasan abi seni anlıyorum ama şunu netleştirelim herkesin merak konusu şu ,
Biz arka koltukları sökmek istiyoruz,ama arabanın göğüsünü şunu bunu sökmeyiz hepimizin gündelik bindiği araçlarla gelcez..Sadece arka koltuk sökme serbestse sökmek isteyen söksün yok yasaksa kimse heveslenmesin enazından..
Tek Far sökme amacımız ise arabayı hafifletmek değil ordan soğuk hava girişi almaktır.Ben tek farı sökecem sakıncası yoksa :)
şu söylediklerinde sorun çıkmaz..arka koltuğu sökebilirsiniz. tek fardan soğuk hava alabilirsiniz.

senna
30-07-2010, 11:02
amerikanların diğer araçlarla yarışmaması gibi birşey söz konusumu?

brutal
30-07-2010, 11:11
amerikanların diğer araçlarla yarışmaması gibi birşey söz konusumu?

Amerikan-Avrupa-Japon gibi bir ayrım olmuyorsa sadece amerikanlara ayrı olması biraz garip ama gerçek :) yönetmelikte ayırıyor zaten.

senna
30-07-2010, 11:16
ayırma nedeni ne? yönetmelikte neden böyle birşey söz konusu?

brutal
30-07-2010, 11:33
Benim şahsi fikrim homur homur V8 leri sinek kadar 4 silindirlilerin geçebilme ihtimali :)

gurcell
30-07-2010, 11:38
Amerikanların piyasalardan çekilmesinin sebebi 4 silindir honda,subaru,evo gibi araçların onları geçmesidir. Gene aynısını düşünüyor olabilirler. Taksınlar Blower'i, gt40 turboyu gelsinler...

senna
30-07-2010, 11:41
yarışmanın bi anlamı kalmıyorki o zaman tamam herşey dostluk çerçevesinde olacakta bu garip bence

alfisti
30-07-2010, 11:56
klasik american araçlarının yarışması bence işin şov kısmı olarak değerlendirilip mutlaka yapılmalı... Benim arkadaş çevremin bir çoğu bende dahil muscle carları izlemek için bu tip organizasyonları takip ediyoruz. :) saat konusu netleşmedimi henüz...

DogukanB
30-07-2010, 12:33
klasik american araçlarının yarışması bence işin şov kısmı olarak değerlendirilip mutlaka yapılmalı... Benim arkadaş çevremin bir çoğu bende dahil muscle carları izlemek için bu tip organizasyonları takip ediyoruz. :) saat konusu netleşmedimi henüz...

sabah 7.30 da araç kontrolleri, sınıflandırma, yarış da öğleden sonra başlayacakmış. hava 40 derece civarı olacak, yanmak istemiyorsanız öğleden sonra gelmek mantıklı.

chiefkadir
30-07-2010, 12:46
Ankara 1 Ağustos Pazar En düşük 24 En yüksek 41
Gawur ambarı gibi yanacak ortalık:hahaha:

RCkid
30-07-2010, 12:49
Ankara 1 Ağustos Pazar En düşük 24 En yüksek 41
Gawur ambarı gibi yanacak ortalık:hahaha:

klimayı geri mi taksak arabaya

Göki,ZD
30-07-2010, 13:10
mustafa bu sefer kalkışta sorun istemiyorum adamım ne yap et kaldır o aracı stres yapmak yok :)

RCkid
30-07-2010, 13:13
mustafa bu sefer kalkışta sorun istemiyorum adamım ne yap et kaldır o aracı stres yapmak yok :)

işler pek rast gitmedi birkaç gündür ama eksikler tamam gibi bir tek pilotaj kaldı geriye:)

Dragger
30-07-2010, 13:34
hay senin tombul yanaklarını :Deli:

xooort efendi araşalım :D

Acaip gelesim var da iste satıs koyamıyorum :D

TarikS
30-07-2010, 13:40

gelip gecici bunlar Diragir, dostluk arkadaslik baki :D

Cimmeria
30-07-2010, 13:40
şu söylediklerinde sorun çıkmaz..arka koltuğu sökebilirsiniz. tek fardan soğuk hava alabilirsiniz.

bu durumda arka koltuğu sökebiliyoruz, fakat stepnenin bulunması gerekiyor değil mi

E30///M3
30-07-2010, 13:43
bu durumda arka koltuğu sökebiliyoruz, fakat stepnenin bulunması gerekiyor değil mi
hayır nerden çıkarıyorsunuz stepme alet ve avadanlıkları(kriko çeki demiri anahtarlar) alabilirsiniz arabanızdan.

Low-Rider
30-07-2010, 14:24
gelip gecici bunlar Diragir, dostluk arkadaslik baki :D

buldunuzmu 3. ve 4.:)

mmustu
30-07-2010, 14:29

sen satışı kardeşlerine koydun birader :cool:

Dragger
30-07-2010, 14:54
sen satışı kardeşlerine koydun birader :cool:

Vay cok agır girdin simdi :D

Kızı bırakayım gece 12de cıkalım gidelim serin serin haha :)

mmustu
30-07-2010, 14:55
Vay cok agır girdin simdi :D

Kızı bırakayım gece 12de cıkalım gidelim haha :)

yazık hacı yazık yaşının adamı ol verdiğin sözü tut :eek:

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Cihan Çizmeci
30-07-2010, 15:49
11gibimi başlar 12 gibimi erken gelip güneşde pişmeyelim? 40 derece olcakmış dikkat beyler

Ankara nın 40 ı bizim buranın 30 una eşit değil emin olun :D

gelirseniz mutlaka goruselim bro arabadan tanirsin en kötü ihtimalle :)

Kesin ordayız inşallah yolda sorun olmaz ise :icon_tup:

Orhan
30-07-2010, 16:01
plaj şemsiyem, termosum, minderim ve çekirdeğim tam techizat hazırım :D

brutal
30-07-2010, 16:02
Beyler bizim sular 12-1 e kadar hamam olur izleyicilerden buzlu su desteği istiyoruz :)

JapanVsGermany
30-07-2010, 18:11
Bugün hawa 40 derece ciwarlarındaydı ankarada we emin olun koca başkent hararet yaptı...

Ankara dışından gelecek arkadaşlar mutlaka şemsiye ya da 3tl lik cowboy şapkası ile gelsin,dayanılacak gibi değil...

gambit49
30-07-2010, 18:17
oyle saatinde gunes altinda sıcaklık 50 dereceyi bulacaktir. enazindan gunes kremi sapka semsiye unutmayin arkadaslar

cess
30-07-2010, 18:21
Benim tavsiyem ne yapıp edip kapalı tribünden bir yer bulun kendinize..
Portatif tribünler üstü kapalı olsa bile güneş alıyor,başınıza güneş geçmesin..
Ve fahiş fiyatlara da hazırlıklı olun, yiyecek içecek vs için:)

MyDream
30-07-2010, 18:30
Ankara nın 40 ı bizim buranın 30 una eşit değil emin olun :D

Emin ol buranın 40 derecesini bi konya çöl yarışlarında yaşarsın birde Ankarada kimse tedbiri elden bırakmasın ankaranın yavan sıcağı fena olur.

Selman
30-07-2010, 18:31
Emin ol buranın 40 derecesini bi konya çöl yarışlarında yaşarsın birde Ankarada kimse tedbiri elden bırakmasın ankaranın yavan sıcağı fena olur.

ahahaa unutamıon dimi hasan:D:D

fatiii
30-07-2010, 18:57
baya bi araba katılacak gibi duruyor o ustu kapalı alan bu kadar araba icin yeterli olurmu acaba?

Dragger
30-07-2010, 20:15
yazık hacı yazık yaşının adamı ol verdiğin sözü tut :eek:

:hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe::hehe:

Ahahaha karaktersiz foruma bakmadım 2 saat hemen giydirmis :D

Gidiyoruz, yarın bi egsoza baktıralım paramparca bi kelepceleri yenileyelim ordan devam, aksam kokorece yetiselim :D

KSK-VTEC
30-07-2010, 20:17
swapcenter ekibi yarışı katılımıyor du enson hala öylemi bilgisi olan varmı

Göki,ZD
30-07-2010, 20:21
swapcenter ekibi yarışı katılımıyor du enson hala öylemi bilgisi olan varmı

10krktr :)

swap center yarışa katılıyor merak edenler için yazıorum. ismail gelince kendide yazar.

geldim bende varım

izleyenleri üzmek istemiyorum face de ve tele cevap veremez hale geldim :eek:

msupra,msky aynı günde yarışacak katılımcılara şimdiden başarılar:heyoo:

Vts_Power
30-07-2010, 22:30
görev alacak arkadaşlar bu iş çocuk oyunu değil yarışın direktörü sizi direk aramış ümit die bi arkdaş ümit die biri diorsunuz. derhal düzeltin mesajlarınızı...

Vts_Power
30-07-2010, 22:31
http://www.tosfed.org.tr/

Federasyon yarışımıza ana sayfasında yer verrmiştir.

DC2-R
30-07-2010, 22:40
Arkadaşlar çok üzülerek belirtmeliyim ki yarışa gelemiyoruz.. Gemilerin kalkış tarihindeki değişikler (grev nedenyle) .. arabaların gelişi ctesi ne uzamıştı.. dolayısı ile yetişemeyeceğimiz için gelemedik.. Ki bu olaydan 3-4 saat sonra hepimizin yakını olan bir
arkadaşın ani ölüm haberiyle sarsıldık..

Organizatör arkdaşlardan ..özellikle ahmet abi den özür dileyerek .güzel bir yarış olmasıni dilerim.. Bir dahaki sefere önceden hazırlanıp daha fazla araç ile orda olmak istiyoruz.

Vts_Power
30-07-2010, 22:40
bişeyler benm için ters gidio ama inatla devam, gece ayarda nos backfire yaptı gaz kelebeği zarar gördü 2 turbo hortumu yarıldı. sabah da o.çocuu bi kamyoncu yüzünden ölüyodum :( günlk arabamla işe giderken çamurlukdan vurdu savruldum ve göbekden daldı berbattı her anını hatırlıorum.çok şükür verilmiş sadakamız varmış bana bişey olmadı ama mazda baya kötü durumda.herşeye rağmen devam çok güzel bir pazar bizi beklior. herkese başarılar. izleyicilere iyi eğlenceler

Vts_Power
30-07-2010, 22:44
Arkadaşlar çok üzülerek belirtmeliyim ki yarışa gelemiyoruz.. Gemilerin kalkış tarihindeki değişikler (grev nedenyle) .. arabaların gelişi ctesi ne uzamıştı.. dolayısı ile yetişemeyeceğimiz için gelemedik.. Ki bu olaydan 3-4 saat sonra hepimizin yakını olan bir
arkadaşın ani ölüm haberiyle sarsıldık..

Organizatör arkdaşlardan ..özellikle ahmet abi den özür dileyerek .güzel bir yarış olmasıni dilerim.. Bir dahaki sefere önceden hazırlanıp daha fazla araç ile orda olmak istiyoruz.

çok üzüldüm fuat başınız saolsun. gelmemenizede çok üzüldüm ama inşallah bir dahaki sefere bekliyoruz.

DC2-R
30-07-2010, 22:59
çok üzüldüm fuat başınız saolsun. gelmemenizede çok üzüldüm ama inşallah bir dahaki sefere bekliyoruz.

Tahmini tarih önceden .. kesinleşen tarihi de ona yakın zamanda belirt abi bana.. Bi dahaki sefere 4 yada 5 arabayla direk 1 TIR da gelmeyi planlıyoruz..

Vts_Power
30-07-2010, 23:14
Tahmini tarih önceden .. kesinleşen tarihi de ona yakın zamanda belirt abi bana.. Bi dahaki sefere 4 yada 5 arabayla direk 1 TIR da gelmeyi planlıyoruz..

kardeş eylül ayına hazırlıklı olun. c.tesi pazar 2 gün üst üste yarış olacak.Ankara coşacak.gelmeniz mutluluk verir, bekliyoruz kardeşim

Vts_Power
30-07-2010, 23:19
arkadaşlar ilk 3 e kupa 4-5-6 yada madalya verilecektir.hazırlıklar bu şekilde.yarın sabah alan komple yıkanıyor ve sistem kurulmaya başlıyor.

Dino®
30-07-2010, 23:27
bişeyler benm için ters gidio ama inatla devam, gece ayarda nos backfire yaptı gaz kelebeği zarar gördü 2 turbo hortumu yarıldı. sabah da o.çocuu bi kamyoncu yüzünden ölüyodum :( günlk arabamla işe giderken çamurlukdan vurdu savruldum ve göbekden daldı berbattı her anını hatırlıorum.çok şükür verilmiş sadakamız varmış bana bişey olmadı ama mazda baya kötü durumda.herşeye rağmen devam çok güzel bir pazar bizi beklior. herkese başarılar. izleyicilere iyi eğlenceler

Geçmiş olsun. Bir mani olmazsa ben de orada olacağım. Organizasyonda elimden gelen yardımı yapmaya hazırım ;)

Alper_
30-07-2010, 23:30
gelmeyi çok istedik fakat işlerimizi ayarlıyamadık..özellikle yarışmacılar mutlaka şapka alsınlar yanlarına kuru sıcak fena çarpar..emeği geçenleri tebrik eder yarışmacılara başarılar dilerim.

E30///M3
30-07-2010, 23:37
geçmiş olsun Ahmetcim..terslikler son bulur; inşallah herşey yoluna girer..bu pazar güzel olacak ama eylüldeki çok çok güzel olacak ;)

CeSaNCeEm
31-07-2010, 07:24

Büyük geçmiş olsun abi sana bişi olmasın ona şükür...

Selman
31-07-2010, 07:42
Geçmiş olsun ahmet abi.

Cimmeria
31-07-2010, 08:03
büyüyk geçmiş olsun

ferhat-a
31-07-2010, 08:20

geçmiş olsun abi.
Dün mustafa dedi gece 12 civarıydı dediğinde arıyamadım

XoR
31-07-2010, 08:22
Geçmiş olsun Ahmet abi.

Öğleden sonra yola çıkıyoruz. Akşam 8 gibi gelmiş oluruz sanırım ancak. Bi ihtiyaç gelecek vs bişey varmı burdan ?

brutal
31-07-2010, 08:23

Geçmişler olsun ahmet abi, sorunları umarım kolayca halledersin de pazarın keyfini doya doya çıkarırsın.

TUNCAY ÖNER
31-07-2010, 08:29

Büyük geçmiş olsun.Allah kaza bela vermesin

BU®AK
31-07-2010, 08:46

Abi büyük geçmiş olsun Allah korumuş verilmiş sadakanız varmış vallahi :(

ilkerrrrr
31-07-2010, 08:53
Abi çok geçmiş olsun. Sana birşey olmadı ya gerisi hallolur.

Cihan Çizmeci
31-07-2010, 09:04
Yarın sabah 5 gibi çıkıyoruz burdan :) Sabahtan ordayız ;)

3rk4n
31-07-2010, 09:08
Forumdan arkadaşlardan kimler katılıyor draga şimdi ?

otokonya
31-07-2010, 09:29

geçmiş olsun abim ALLAH beterinden saklasın verilmiş sadakan varmış.

bykral
31-07-2010, 09:51
Geceden giriş yapa bilirmiyiz ki ya sohbet filan etsek sabaha kadar :D

1000RR
31-07-2010, 10:00

iyi fikir :D

Sh4rk
31-07-2010, 10:05
gelmek ıstıyorum ama afyon da yollar bıraz kotuymus sanırım yol calısması falan varmıs,
geceden gelıcem bende ama

ferhat-a
31-07-2010, 10:29

gece bir çok kişi orada olacak :icon_tup:

07LB726
31-07-2010, 10:39

ahmet abi çok geçmiş olsun aynen dediğin gibi yola devam bu gece yola çıkıyorum sabah 06:00 gibi hipodromdayız allahın izni.

oğuzk
31-07-2010, 11:26
görev alacak arkadaşlar bu iş çocuk oyunu değil yarışın direktörü sizi direk aramış ümit die bi arkdaş ümit die biri diorsunuz. derhal düzeltin mesajlarınızı...

Beni kimse aramadı :)

Tribünün üstü kapatıldı mı abi?

Görkem
31-07-2010, 11:31
büyük geçmiş olsun ahmet abi ,,,,allah beterinden saklasın ,,,,umarım yarın yarışla beraber herşey yoluna girer ve ölede devam eder ...............

EEE
31-07-2010, 12:03

gecmış olsun Allah beterinden esirger inşallah

B.Aktepe
31-07-2010, 12:37
Ahmet abi büyük geçmiş olsun.

B.Aktepe
31-07-2010, 12:37
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15458414.asp?gid=373

Sıcaklıkların uzun yıllar ortalamalarının üzerinde olması beklenirken Ankara’da termometreler 41 dereceyi gösterecek. Ankara’da şu ana kadar ölçülmüş en yüksek sıcaklık 40.8 iken yarın sıcaklığın yeni bir rekor kırarak bu derecenin üzerinde olması bekleniyor.

Arkadaşlar lütfen izlemeye giden ve yarışan arkadaşlar önlemlerinizi alın. yedek tshirt şapka güneşlik ve bol bol su alın yanınıza.

MyDream
31-07-2010, 12:51
Ahmet abi büyük geçmiş olsun kaza kötü olmuş abi sende bişey olmaması sevindirici gerisi düzeltilir inşallah.

hakan
31-07-2010, 12:51
burası çok fena sıcak.yarın amele yanığı gibi yanacaz.

gambit49
31-07-2010, 17:25
aman dikkat arkadaslar amele yanigindan cok daha ciddi sorunlara yol acabilir gunes

Alper_
31-07-2010, 17:33
10 sene önceydi sanırım hipodromda drag yarışına gitmiştim..kemer de bile öyle yandığımı hatırlamıyorum:D güneş kavurmuştu :) yüksek faktörlü güneş kremi ve şapka mutlaka alın yanınıza.

ErmanArseven
31-07-2010, 17:50
burası çok fena sıcak.yarın amele yanığı gibi yanacaz.

hakan kimle gidiyosun :) haberleşelim olmazsa :)

MiaMi
31-07-2010, 19:20
Yüce Rabbim bir gün bizlere butür organizasyonları tv den canlı izlemeyi nasip et. amin.

Enverbah
31-07-2010, 19:52
Yüce Rabbim bir gün bizlere butür organizasyonları tv den canlı izlemeyi nasip et. amin.

Amin... :)

yusufcan_k
31-07-2010, 20:49
yarın gerçekten çok güzel bir gün olacak ;)

F.Dogan
31-07-2010, 21:31
sabahın köründe aşti ordan hipodrom :)

mechanıcer
31-07-2010, 22:00
Sukur geldim ankaraya :) sabah gorusmek uzere

gurcell
31-07-2010, 22:11
Arkadaşlar gelecekler için söylüyorum.

Emniyet müdürlüğü tarafından bir giriş olmayacak, ne yaya ne araba.

Yarışan arabalar sabah Ego otobüs garajı tarafındaki girişten içeri giriş yapabilecekler.

Normal araba ile girişlerde arabalar hipodromun sol tarafına (metro durağı tarafına park edecekler)

Ayrıca metro durağı ve havaş girişlerinden de seyirci girişi yapılacak.

Pistteki büyük çadırın altı servis alanı olacak.

Start noktası tam anlamı ile kapalı tribünlerin başlangıç hizasına çok yakın bir yerde yer alacak, böylelikle tribün hizasından yarışın başlangıcı izlenebilecek.

Şimdilik birinci ağızdan gördüğüm ve öğrendiklerimi yazıyorum.

Ben skor kayıt masası civarında olacağım, elimden geldikçe yarış süreleri ve diğer bilgileri facebook'umdan yayınlarım, gelemeyen de öğrenir.

Ayrıca şu anda yarış pistinde üstüne tır dorsesi büyüklüğünde ekranı olan bir skorboard tırı var, buradan mümkün oldukça sonuçlar paylaşılacak, belki canlı yayın da gösterilebilir, ben sadece öğrendiğimi söylüyorum.

Seeding turları saat 9 gibi başlayacak, ona göre gelin diyorum. (izleyiciler için)

Teknik kontroller saat 07:30 da başlayacak denildi yarış direktörü Ümit bey tarafından.

Arabalardan bir şeyler sökülmesi konusunda bir yorumda maalesef bulunmam imkansız, yarın teknik kontrol esnasında komisyon ile konuşup, gerekirse orada sökeceklerinizi sökersiniz. En doğru bilgiyi Ümit bey ve teknik heyetten alabilirsiniz yarın.

fatiii
31-07-2010, 22:12
teknik bi sorum olucak

yangın tupu 2 kg lık istenmis iki tane 1 kg lık olsa farkeden bisey olmaz diye dusunuyorum ama bi problem teskil edermi?

gurcell
31-07-2010, 22:15
teknik bi sorum olucak

yangın tupu 2 kg lık istenmis iki tane 1 kg lık olsa farkeden bisey olmaz diye dusunuyorum ama bi problem teskil edermi?

Bir yangın olursa biri bitince diğerini açmak zor olur diye 2 kg istenmiş. Fatih hocam yani türk işi çözümler üretene kadar çıkıp bir Shell veya BP istasyonundan 40-50 liraya bir 2kg tüp alsana. Hem ileride işine yarar, lazım olur :)

fatiii
31-07-2010, 22:23
Bir yangın olursa biri bitince diğerini açmak zor olur diye 2 kg istenmiş. Fatih hocam yani türk işi çözümler üretene kadar çıkıp bir Shell veya BP istasyonundan 40-50 liraya bir 2kg tüp alsana. Hem ileride işine yarar, lazım olur :)

nerde kaca bulurum hangi ırkın nasıl bir düşüncesidir yada nerde ne zaman lazım olurmu diye sormadım gürsel sagol,olurmu olmazmı diye sordum.

arabayla ugrasıcaz derdine onu tamamen unuttum elimdede iki tüp var vede işyerindeyim gececi olarak,sabahda direk yarısa gelicem bide tup aramakla ugrasmayım diye soyledim:icon_tup:

gurcell
31-07-2010, 22:26
Olmaz o zaman Fatih, sabah çıkarken Turan Güneş shell'den al. Teknik kontrolde takılırsın.

chiefkadir
01-08-2010, 00:07
Enson 40 araba cıvarı kayıt olduğunu öğrendim,
Msupra,msky,btu,vts turbo başta olmak üzere,
Ağırlıklı olarak subo ve tofaş var,,
Farklı olarak 206 RC turbo,206 RC Nos,Clıo RS,Megane Rs(Ben),Eg vtı,vs olacak bu yarışta bol bol 106 yok ıkı uç tane,,
Bu yarışta gördüğüm kadarıyla k20 veya typer yok,,,kıbrıs grubu olsaydı daha renklı olacaktı,:icon_tup:
Sabah ola hayrola :)

RCkid
01-08-2010, 00:26
NCM Typer katılacak İstanbuldan
biz hala sanayideyiz, sanayi çok kalabalık. herkes ayarda:)

Ertug_T.
01-08-2010, 00:44
maşallah bu saatte hemde =) kolay gelsin yarın herkese başarılar..

khan
01-08-2010, 00:50
dogdugumdan beri ankaradayim daha bugunki gibi bir sicagi hic gormedim, garajin onunde duran arabada dis isi 44 derece icindeki arabada 48 derece gorunuyordu. yarin nasil olacak bu sicak isi hic dusunmek istemiyorum, sapka,krem vs sakin unutmayin yaninizda getirmeyi. allah gorevlilere, pilotlara vs sabir versin.

fatiii
01-08-2010, 00:54
şu an icin yarısa girecek aracların bi listesini falan gorebiliyomuyuz?

Göki,ZD
01-08-2010, 00:56
fatii ROZailn bizde :)

fatiii
01-08-2010, 01:05
fatii ROZailn bizde :)

hayırlı olsun bro,adam edersiniz siz onu:icon_tup:

Dookan
01-08-2010, 01:06
pistten gelıorum bi tane insan bile yok :) yarın sbh 7.30 da fatii le ordayız gorusmek uzere..hava da inanılmaz sıcak evde uyuncak gıbı deıl...yarın Allah herkese bol şans versin ama 40 araba gırıosa bi 3 4 tanesi bu sıcakta kırılır gibime gelio..

Göki,ZD
01-08-2010, 01:08
hayırlı olsun bro,adam edersiniz siz onu:icon_tup:

çok hor kullanmışlar sizden sonra, biz alalı bikaç ay oldu aslında, ankara dönüşünde bursaya sattık çocuk sıkışmış geri aldık, bugun dodikleri çıtaları söktük bikaç kaporta işi var sonra tavan hariç boyaya giricek.

fatiii
01-08-2010, 01:21
çok hor kullanmışlar sizden sonra, biz alalı bikaç ay oldu aslında, ankara dönüşünde bursaya sattık çocuk sıkışmış geri aldık, bugun dodikleri çıtaları söktük bikaç kaporta işi var sonra tavan hariç boyaya giricek.

şu an için yapılması gereken en dogru şeyde odur sanırım o arabaya bro.gerisi zaten zamanla hallolur ama kasaya el atmak şart..

TAM35GNY
01-08-2010, 02:00
Herkese bol sans..

Organizatorlerin de Allah yardimcisi olsun, sabir versin..

CeSaNCeEm
01-08-2010, 05:20
Bu saatte evde durması bile zor sıcaktan başımıza geçmese bari güneş :D

MeRtCaN
01-08-2010, 08:04
Valla Sıcaktan uyuyamadım
şimdi kalktım hazırlanıyorum
birazdan pistteyiz
çok sıcak bir gün olacak.....

seko
01-08-2010, 08:16
Herkese başarılar ..

Cimmeria
01-08-2010, 09:22
Bu ne kardesim turbolayan gelmiş atmosferik 10 tane araba yok/)

STP
01-08-2010, 09:53
hadi bakalım Tolga ALLAH yardimcin olsun :) izin varsa arkayı sok benden söylemesi ;)

Onurkk06
01-08-2010, 09:53
yarış tam olarak saat kaçda başlar arkadaşlar? gidip de beklemeyelim orda sıcakta ?

Mustafa Birsesli
01-08-2010, 10:06
şu anda seeding yapılacakmıs hazırlanıyorlar 50 araçlık katılım var süper eğlenceli olacak gibi duruyor

tool
01-08-2010, 10:24
şu anda seeding yapılacakmıs hazırlanıyorlar 50 araçlık katılım var süper eğlenceli olacak gibi duruyor

9da baslamasi lazimdi oglen nasil kosucak o arabalar :confused:

Mustafa Birsesli
01-08-2010, 10:40
valla allah kolaylık versin herkese organizatöre yarışçıya seyirciye arabalara :)

khan
01-08-2010, 10:55
cok sicak umarim sikinti yasayan araba az olur, boyle bir sicakta aslinda yaris maris olmaz valla.

Dino®
01-08-2010, 11:09
Bütün ekiplere başarılar diliyorum ;)

metin01
01-08-2010, 11:10
msupra yok herhalde ?

TünayK
01-08-2010, 11:38
seeding turları ılk haberler...olcumler dogru yapılamıyor ancak ılk uc soyle...1 btu 2 eb saxo 3 ruf m3.....

DogukanB
01-08-2010, 11:54
katılım şu anda gayet güzel

msky, mzsyk, btu, ruf, eb saxo, rs6, s3, 2gc8, 2sti, 1 wrx, 10 dan fazla turbo kuş ve e30, 206rc turbo, egvtec vs. vs.

Mustafa Birsesli
01-08-2010, 11:58
mzsky kaç yaptı

TünayK
01-08-2010, 11:59
mzsky kaç yaptı

olcumler pek dogru degılmıs yanlıs bılgı vermeyım ama ılk 3 13 sn cıvarlarında cıkartmıs...

Mustafa Birsesli
01-08-2010, 12:03
ölçümün yanlış olduguna eminlermi acaba

SubieGuy
01-08-2010, 12:25
Aldigim ikinci el bilgiye gore:
BTU Emin Abi 11.3 seeding, Ismail de sanirim 11lerde bir zaman yapmis, simdi boost aciyor...

hava cok sicak, umarim hicbiri kirim yasamadan yarisi tamamlar...

Ranthor
01-08-2010, 13:11
yarışmacılara başarılar.
şimdi arkadaşla konuştum apaçiler tiribün önünde lastik yakıp arabayı devir kesiciye sokuyorlarmış

shumi
01-08-2010, 14:03
tum gorevlı ve yarısmacı arkadaslara basarılar gelemedık ama orada bulunan arkadaslardan haberlerı alıyoruz kolay gelsın hepınıze...:icon_tup:

AşkınS.
01-08-2010, 14:19
resimler&videolar gelir inşallah :D

metin01
01-08-2010, 14:31
ara verilmiş herhalde

AhmetG
01-08-2010, 15:29
nedir son durum?

Onurkk06
01-08-2010, 15:36
son durum sıcakta beklemekten öldüm kaçtım geldim gene beklenilen satde başlamadı yarış ama önemli deil ankarayı tekrar bu halde görmek gerçekten cok güzel ama ah şu apaçiler diyorum:D

Ertug_T.
01-08-2010, 16:35
rekor kalabalık %80 apaçi 40++ sıcak beynime güneş geçti e30 lardan kafam şişti eve geldik adam gibi izleyemedik bile yarışı..

Ertug_T.
01-08-2010, 16:36
en son baktığımda kadir abi megane rs le 2 araba elemişti...sonrasını bilmiyorum..tavanı kesik serçe de baya iyi gitti..

The_Doctor
01-08-2010, 16:38
Naptı Apaçiler :D
Bnmde Aldığım bılgıye göre Sıkıntı varmış Yarışlarda. Umarım Çözülür ve Devam eder. Arkadaşlarımda Bol Bol Lastik Sesi Ve Kesici Sesi Duyduk Başka Bişe Yok Dediler :D

zuzum
01-08-2010, 16:40
turuncu mu serce?konyadan vtec doqan qeldmı yarısa?

ERkut 205
01-08-2010, 16:56
Ya şu aptal apaçi zihniyetteki ankara insanı
Marifetmiş gibi lastik yakmalar pis bir koku hava 40+ üstü sıcaklıkta
Müzik sistemi güm güm olmuyacak deniyordu.
Adam müzik bile açmamış davul sesi gum gum gum :eek:

Yarışlar zaten bir kere olsun tam dendiği saatte başlasa.
Sıralama ve yarış arası bomboş meydan ses sistemcilere egzos patlatanlara sıfır çizen e30 lara kaldı
Sıfır çizenimi ararsın, gereksiz egzos patlatanımı marifetmiş gibi durduğu yerde kesiciye sokup aracı ses ile ilgi çekenimi
İşin aslı ankara hipodrumda kuru gürültü vardı kanımca.
Birde buna 40 +üstü sıcaklık eklenince çekilmez hal aldı iyice...
Birde karşı tribünlerin üstü bir branda bile çekilmemişti
Yarışanlarda inşallah umduğu sonuçları almışlardır.

seko
01-08-2010, 17:00
gruplara gore sonucları nerede gorebiliriz??

cem
01-08-2010, 17:22
Guzelim Ankara'ya şu apaçiler yüzünden yazık oluyor ya ..

MiaMi
01-08-2010, 17:24
Yıllar geçti üstünden en son 2004 mü 2005 mi yarışa gitmiştim ankaraya üstünden bunca yıl geçti 1 gr. ilerleme yok o zaman.

Allahtan yağmur yağmadı pisten kimseyi çıkartamazdınız 2 gün sıfır çizerlerdi.

BU®AK
01-08-2010, 17:26
Son durum nedir ? Merakla bekliyoruz...

xawuz
01-08-2010, 17:27
bende gidemedim die üzülüyodum fazla bişe kacırmamısım anlasılan benzer tablolar yaşanmış.katılımcı arkadaslar tatmin olmuslardır insallh sonuçlardan

OmerRS
01-08-2010, 17:28
Uzun aradan sonra yine eski görüntüleri görmek güzel.

Sonraki yıllarda artık draglar yapılırken başka bir alanı da halka açarlar gösteri için daha da güzel olur.

Ertug_T.
01-08-2010, 17:31

Sıralama ve yarış arası bomboş meydan ses sistemcilere egzos patlatanlara sıfır çizen e30 lara kaldı
Sıfır çizenimi ararsın, gereksiz egzos patlatanımı marifetmiş gibi durduğu yerde kesiciye sokup aracı ses ile ilgi çekenimi

işte 100 yılda bir kere olunca ankaralılarda biraz yarış abazası oluyo :D gerçi apaçi tayfanın pek yarışla alakası yoktu..onlar lastik yakmaya gelmiş :D

MiaMi
01-08-2010, 17:33
Ertuğ her sene 3 4 defa yapıldığı zamanlarıda biliyoruz. Nasıl izmit körfezde adam ilgi çekeceğim diye cimlere çekip gesiciye sokuyorsa arabası ankaradada öyle. apaci heryerde apaci heryerde hızlada türüyorlar.

Yazık emeklere hevese yazık.

Hızlı_Fransız
01-08-2010, 17:41
Neden hep kötü yönden bakılıyor anlamıyorum... Bence insanlar ugraşmış yarış organize etmişler yarışmışlar. Yarışanlar ve izleyenlerin içlerinde eminimki memnun olan kişiler vardır. Yarışın güzel yönleride coktur.

MiaMi
01-08-2010, 17:44
Organizasyona dair yorum yapan görmedim. Bencede yarış güzel oldu videoları bekliyoruz.

TYPERHAKAN
01-08-2010, 17:48
ya şu apaçiler heryerde var,insanın huzuru kaçıyor.

Mustafa Birsesli
01-08-2010, 17:50

biraz da olumlu ol bence ankara yarışları her şartta seyredilir iyi düşünmek lazım ki iyi olsun

cenkr1
01-08-2010, 17:58
bence yarış seyrettiğim kadarı ile güzeldi bu kalabalığa rağmen organizasyonda iyiydi sadece şu arabayı çeviren e30 cular ne yapmaya çalışıyorlar anlamıyorum birde millet etrafında seyrediyor bir kaçırsa altına alacak bir kaç kişiyi madem ilgi çekmek hoşuna gidiyor gir piste yarış bizde seyredelim.güneşten dolayı erken kaçtım

shuttle
01-08-2010, 18:05
organizatörler niye bu E-30 ları içeriye alıyorlar anlamıyorum?

Aracını sergiyecekse kapalı tribünün önünde dursunlar. Diğer taraflara geçemesinler. bu her araç için böyle olsa sorun olmaz.

Yarışacak Araçlara da özel bir sticker verilir, onlar da içeriye girebilirler. Bu yapılmayacak birşey değil.

Her sene yaşanan görüntüler , bi önlem alınmaz mı?

VTec_king
01-08-2010, 18:08
Sıralamalar nedir? neler oldu işallah bu sıcakda kıran filan olmamıştır..

SubieGuy
01-08-2010, 18:09
Son gelen degerler:
Msky Ismail Cam 11.055 11.115
btu Emin Sari 11.273 11.335

Ismail Ankara pist rekorunu da kirmis oldu sanirim, kendisini kutluyorum...

Bize bilgi verip merakta birakmayan ve sabahin korunden beri calisan-yarisan arkadaslarimiza agabeylerimize ve tabii ki sevgili Gurcell'e tesekkur ediyoruz...

Marlon
01-08-2010, 18:12
E30'lar yine klasiğini göstermiş :)

SONE-R
01-08-2010, 18:15
ankaranın sıfırcı, audiocu, red line'cı magandaları yüzünden bir yarışın daha içine edildi..
ankaraya özel bir drag pisti şart apaçilerin içeri alınmayacağı bir pist şart.. ülkemizin gençliğinin çoğunu böyle lümpen ve maganda görmek beni üzdü açıkçası..

Ertug_T.
01-08-2010, 18:24
Ertuğ her sene 3 4 defa yapıldığı zamanlarıda biliyoruz. Nasıl izmit körfezde adam ilgi çekeceğim diye cimlere çekip gesiciye sokuyorsa arabası ankaradada öyle. apaci heryerde apaci heryerde hızlada türüyorlar.

Yazık emeklere hevese yazık.

haklısın abi hep aynı hikaye oluyo..ama bi ara gerçekten kafam şişti çiğerlerim duman doldu artık ondan bu kadar daraldım :Deli: ama gerek yarışan arabalar gerek ekip olsun çok güzeldi bence..keyifli araçlar vardı..ama organizasyonda ufak boşluklar oldu galiba..en basiti içeri araç alınmayacaktı ama hiç bu kadar çok araç olmamıştı içerde :D bide eskiden bu lastik yakmalara fln müdahale olurdu yinede ama bu sefer hiç olmadı + bikaç kişi cidden işin tadını kaçırıp kalabalığın içinde tehlike yarattı..

not: keşke şu hipodromu bi gönüllü kapatıp piste çevirse yarışlarda geceleri olsa nası kötümü olur :icon_tup:

boosted_pug
01-08-2010, 18:36
video eklicek olanlar streetfire a eleyebilirlerse çok sewinirim

cess
01-08-2010, 18:47
Aynı tas aynı hamam..Ankara'da değişen hiçbirşey yok..
Apaçilerin sayısı yıllar geçtikçe dahada artmış..Burnout yapan mı istersin,sıfır çizenmi e30 e46larmı,egsoz patlatan subaru mu,müzik sistemini açan görgüsüzmü anlıyacağınız yarıştan çok bunlar vardı..Araç alınmıcak deniliyodu içeri tıklım tıklım doluydu yine içerisi..
Bir tane polis aracı vardı,o gelince duruyolardı ,aynı anda 50 metre ötesinde başlıyodu başka biri lastik yakmaya..

Organizasyona gelince..yarış anca 15:30 da başlayabildi..
Dev ekran bozulmuş sanırım,götürdüler onu..ve asıl ilginç kısım yarışı kimse sunmadı,kim kimle kalkıyor belli değil..hiçbirşey anlamadım..
Saat 18:00 de sıkıldım artık ayrıldım,daha ismail abi kalkmamıştı bile..Mzsky bi kalkış yaptı çıktım..

206rc turbo,rs4 avant ve turuncu minik bi araç(ne olduğunu çıkaramadım tam:)) güzel kalkışlar yaptı..

Kısacası orada bulunanların %90 nının drag yarışlarıyla alakası bile yoktu bence.

34 NZM 88
01-08-2010, 18:51
...............................................

MeRtCaN
01-08-2010, 19:00
Organizasyon düzeni ve güvenlikler cok iyidi
tabi normal olarak yarış sonunda duzen biraz bozuldu ama yarış duzenı cok ıyıdı gerceten guzl organize olmuş bir yarıştı.

Yarış dışı harektlere pek bır lafım yok
e30 ve 106 gti saxo gurupları efsaneydı

_muhaRRem
01-08-2010, 19:30
müzik sesinden araçların seslerini duyamadık,lastik yakmak gibi anlamsız şeyler, donut lar falan derken bende 2 gibi pistten ayrıldım..istanbula geri döndüm..bozulan araçlara çok üzüldüm inşallah ufak tefek şeylerdir..yinede bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Mustafa Birsesli
01-08-2010, 19:32
Organizasyon düzeni ve güvenlikler cok iyidi
tabi normal olarak yarış sonunda duzen biraz bozuldu ama yarış duzenı cok ıyıdı gerceten guzl organize olmuş bir yarıştı.

Yarış dışı harektlere pek bır lafım yok
e30 ve 106 gti saxo gurupları efsaneydı

ankaranın herzamanki hali :)

hakan308
01-08-2010, 19:34

Lütfen konuşmalarımıza dikkat edelim Ankarayı genellemiyelim yanlış yapan yaptığı yanlışla kalsın kurunun yanında yaşıda yakıp bütün Ankara halkını görgüsüz ilan etmeyelim...

MeRtCaN
01-08-2010, 19:37
Lütfen konuşmalarımıza dikkat edelim Ankarayı genellemiyelim yanlış yapan yaptığı yanlışla kalsın kurunun yanında yaşıda yakıp bütün Ankara halkını görgüsüz ilan etmeyelim...

Arkadaş genelleme yapmış ama bizide içine katmış
cumlesını duzeltır umarım
ben arabamı bile getirmedim bgn.

Bu arada ramazan topu gibi patlayan Sti neydi öyleee tribunlerın onunde :hahaha:

SONE-R
01-08-2010, 19:46
emniyet müdürlüğü önündeki boş alanda şahinler falan sıfır çizerken, organizasyona ait beyaz minibüs geldi, gayet medenice ordakileri uyardı. kötü bir olay olur yarışlar bir daha yapılamaz, lütfen yapmayın taşkınlık çıkarmayın dedi.. minibüs gider gitmez magi'ler kaldıkları yerden devam ettiler.. bir de egzoz patlatan beyaz E30 cu kapalı pistte oturan herkesi uyuz etti..

alicancalis
01-08-2010, 19:59
Tabikide herkes genellenemez ancak organizasyon çok daha iyi olabilirdi.

Aklıma gelen birkaç noktayı yazmak istiyorum;

-Zamanları gösteren bir skorboard yoktu,
-Kim kimle kalkıyor tribünlerde oturanlar anca araçlar pistin 1/3 ünü tamalayınca görebiliyorlardı.
-Apaçilere zaten birşey demiyorum ama arabaların oraya girmesine organizasyon adeta göz yummuş gibiydi. Bunu engellemek hiç tartışmasız çok kolay bir iş.

DoDo_hamann
01-08-2010, 20:00
Kafamız patladı apaçi tunink takımından biri sağda biri solda dönüyor, sıfır çizenmi dersin, lastik yakanmı dersin, yarışla uzaktan yakından alakları yok, çoluk çocukda peşlerinden koşup şakşak yapınca iyice gaz oldular.
Msky ve btu sti denemesi bi nebze teselli etti, boşa beklemedik diye düşündük akşama kadar.
Organizasyon çok başarılıydı, güvenlikte öyle, inşallah devam eder bu şekilde.

egeturbo
01-08-2010, 20:03
sonuçları bilen varmı ?

ERkut 205
01-08-2010, 20:06
Yıllar geçti üstünden en son 2004 mü 2005 mi yarışa gitmiştim ankaraya üstünden bunca yıl geçti 1 gr. ilerleme yok o zaman.

Allahtan yağmur yağmadı pisten kimseyi çıkartamazdınız 2 gün sıfır çizerlerdi.

En son 2005 de izlemiştim bunca arada yapılmıya yapılmıya daha da körelmiş geriye bile gitmiş :(

Dookan
01-08-2010, 20:08
güvenlik çok iyiydi...ama e30 cuları engelleyemedıler..onlar için bi 30 tanede yunus gondermelerı gerekırdı.. döndugu anda bide trafik polisi eşliginde parka çekselerdi bidaha hiç bi zmn öyle bişe olmaz...bi kaç tane problem vardı tabiki..bi score board start alanında olabılırdı...ayrıca yarıştıktan sonra gıdıp kaç sanıye yaptım dıye sordugumuzda daha ckmadı sonuç diye röntgen filmi bekler misali bekledik..bir de 3 giriş kartı yani 2 teknik bi yarışmacı vardı...50 arabadan toplam 150 kişi olması gerekirken ara sıra bu sayı 500 lere falan ulasıyodu..ama herşeye ragmen cok guzeldi..gunun butn yarışcılarını kutluyorum kupa alanları 2 kere kutluyorum :)

chiefkadir
01-08-2010, 20:09
Bir kez daha Ankara'da Drag ..Bu sefer Amerikansız..
Dereceler Konya'dan hemen hemen 1sn. daha yavaştı..Bunu Konyada yarışan arkadaşlar söyleyecektir..

Msky,btu resmen büyüledi..İkisinede maşallah iyiki varlar tatlı rekabetleri bu güzel zevki yaşatıyor bize..msy bırıncı:icon_tup:

Turbozone ekibi 2subo 1 106 ile iyi yarış çıkarttı,

En kalabalık Grup olan 16-17sn Grubunda çekişme çok iyiydi..
bu Sınıfta,
1.Baturalp Sağlam (brutal)
2.Turboze TH 106 Onur
3.Ac Tuning Cem E30 Turbo
olarak sıralandılar üç kardeşimede tebrikler..

17-18 Grubunda
1.Subo Wrx
2.Turbo Şahin
3.Megane Rs (ben)
Wrx i 6-7 boy çok rahat geçmeme rağmen süreyi 16.500 e çektiğim için elendim :hahaha:

Yarış genel anlamda iyi organize olmuştu fakat güvenlik yine yetersiz kaldı..Padok alanı birara Fuar yeri gibi oldu :)

yusufcan_k
01-08-2010, 20:11
Bir kez daha Ankara'da Drag ..Bu sefer Amerikansız..
Dereceler Konya'dan hemen hemen 1sn. daha yavaştı..Bunu Konyada yarışan arkadaşlar söyleyecektir..

Msupra,btu resmen büyüledi..İkisinede maşallah iyiki varlar tatlı rekabetleri bu güzel zevki yaşatıyor bize..

Turbozone ekibi 2subo 1 106 ile iyi yarış çıkarttı,

En kalabalık Grup olan 16-17sn Grubunda çekişme çok iyiydi..
bu Sınıfta,
1.Baturalp Sağlam (brutal)
2.Turboze TH 106 Onur
3.Ac Tuning Cem E30 Turbo
olarak sıralandılar üç kardeşimede tebrikler..

17-18 Grubunda
1.Subo Wrx
2.Turbo Şahin
3.Megane Rs (ben)
Wrx i 6-7 boy çok rahat geçmeme rağmen süreyi 16.500 e çektiğim için elendim :hahaha:

Yarış genel anlamda iyi organize olmuştu fakat güvenlik yine yetersiz kaldı..Padok alanı birara Fuar yeri gibi oldu :)

Sen gönüllerin birincisisin abicim ceza yemeseydin cok güzel olacaktı :)

alicancalis
01-08-2010, 20:13
ne cezası yedin abi?

yusufcan_k
01-08-2010, 20:14
ne cezası yedin abi?

grubunun dışında daha iyi süre yaptıgı için sanırım 1 saniye eklendi kendi süresine :( o yüzden 3. oldu

chiefkadir
Eyvallah Yusuf Clıo Rs le girmek isterdim :)

alicancalis
sonlara kalamadığım için soruyorum yanlış anlaşılmasın msky'ı geçen oldumu?

chiefkadir
01-08-2010, 20:16
ne cezası yedin abi?Yusuf açıklamış abıcım ,arabaya geç alıştım bir üst grupta olmam lazımdı:)

maxpower
01-08-2010, 20:16
çok önemli birşeyi unutmuşlar, sunucu yoktu

kapalının önündeki apaçileri de ekleyince baya karmaşa oldu, kim kiminle ne yaptı anlayamadık

Dookan
01-08-2010, 20:17

olmadı......

alfisti
01-08-2010, 20:17
gelemedim diye çok üzülmüştüm... yorumları okuyunca çok şey kaçırmadığımı anladım... ankarada her drag yarışında e30 ve şahinlerin taşkınlıkları alışılaglmiş hareketler oldu maalesef...

ERkut 205
01-08-2010, 20:18
biraz da olumlu ol bence ankara yarışları her şartta seyredilir iyi düşünmek lazım ki iyi olsun

Yarışın eksikleri vardı. Zaten dikkat ederseniz bu işe el atan ve yükün altına elini koyanların üzerine bir eleştirim yoktu.
Organizasyonlarda eksiklikler daha sık yapıldıkça giderilir.Bundan 5 sefer sonrada aynı manzaralar ile karşılaşılır ise ozaman organizasyonu idare edenleride eleştiririz
Sonuçta ben ve birçok insan para vermiş gelmiş orada al ver ekonomiye can ver misali bir çok esnaf ve ticari işle uğraşan adamda reklamını yaptı malzemesini sattı para kazandı vs.... Herkezin eleştiri hakkı olur.

Birde bir ara piste önde bir atv aracı arkada 106 bmw şahin felan piste girdiler bi gittiler geldiler. Bunu herhalde organizasyonun izni olmadan yapamazlardı. Yani bu ve bunun benzeri şeylere izin verende gene organizatörler ki herkez kafasına göre takılıyor...

Neyine dikkat ediyim dostum bende ankaralıyım...Eee ama artık bir basamak çıkmalıyız yani demi. Yada bu tarz organizasyonlarda bir standart belirlenmeli ve uygulanmalı.
Zaten eski yıllara göre çok daha az seyirci vardı. İzleyipte giden çoğu kişiden de ben aa nekadar muhteşemdi bir sonraki ay bir daha yapılsın gene gelirim ben dediğinide duymadım :)

ceskin
01-08-2010, 20:19
emniyet müdürlüğü önündeki boş alanda şahinler falan sıfır çizerken, organizasyona ait beyaz minibüs geldi, gayet medenice ordakileri uyardı. kötü bir olay olur yarışlar bir daha yapılamaz, lütfen yapmayın taşkınlık çıkarmayın dedi.. minibüs gider gitmez magi'ler kaldıkları yerden devam ettiler.. bir de egzoz patlatan beyaz E30 cu kapalı pistte oturan herkesi uyuz etti..

bundan bahsedıyodun hralde
http://www.streetfire.net/video/patpat-bmw_2044452.htm
herksı ettıgı gbı bızıde sınır ettı sırf desıfre amaclı cektım dandık telle.torpil patlıomus gıbı ses ckıodu bıde muzık actılar arabaların sesını duyamadık delı olduk

Dookan
01-08-2010, 20:19
gelemedim diye çok üzülmüştüm... yorumları okuyunca çok şey kaçırmadığımı anladım... ankarada her drag yarışında e30 ve şahinlerin taşkınlıkları alışılaglmiş hareketler oldu maalesef...

vlla usta ben sana bişi diim mi o yorumlar sadece devede kulak yani....kotu mana da deil ama bu...bnce çok şey kaçırdın..o yorumlar olaylar bu işin tuzu biberi

alicancalis
01-08-2010, 20:22
Yusuf açıklamış abıcım ,arabaya geç alıştım bir üst grupta olmam lazımdı:)

peki abi sorması ayıptır kategori sınıflaması hangi kriterlere göre yapılıyor.

yazıldığı biryer varmı merak ettim şimdi?

yusufcan_k
01-08-2010, 20:24

msky ı geçen olmadı msky 11 639 btu 12 370 yaptı yarış kısmındada aralarında saliseler vardı :)

yazıldığı biryer varmı merak ettim şimdi?

alican abi seeding sonrasındaki sürelerine göre gruplar oluşturuluyor :)

SONE-R
01-08-2010, 20:27
bundan bahsedıyodun hralde
http://www.streetfire.net/video/patpat-bmw_2044452.htm
herksı ettıgı gbı bızıde sınır ettı sırf desıfre amaclı cektım dandık telle.torpil patlıomus gıbı ses ckıodu bıde muzık actılar arabaların sesını duyamadık delı olduk

evet bu araba... millet yarış izlemek yerine böyle tipleri izlemekten keyif alıyor.. onun için hipodrumda drag olmamalı artık... körfez pisti gibi bir pist olmalı ki bu tipler giremesin.. ;)

alicancalis
01-08-2010, 20:27
msky ı geçen olmadı msky 11 639 btu 12 370 yaptı yarış kısmındada aralarında saliseler vardı :)

alican abi seeding sonrasındaki sürelerine göre gruplar oluşturuluyor :)

ok , açıklamalar için çok saol

Mini'mi satmamış olsam eğlencesine girerdim diye düşünüyorum:)

chiefkadir
01-08-2010, 20:29

yazıldığı biryer varmı merak ettim şimdi?Drag öncesi 13-14,5sn 14,5-16 sn
grupları olacaktı(hızlı grubu saymıyorum) ve 16 sn üstü elenecektı fakaaat bu Ankarada 16sn altı yapmak bıle bızler ıçın zor oldu ve kımse elenmedı,

Sınıflarda 14-15 15-16 16-17 17-18 gibi oluştu :)

ceskin
01-08-2010, 20:31
evet bu araba... millet yarış izlemek yerine böyle tipleri izlemekten keyif alıyor.. onun için hipodrumda drag olmamalı artık... körfez pisti gibi bir pist olmalı ki bu tipler giremesin.. ;)

ordan oraya peslerıne kosyolar ya ınanılmaz ya.bıtanesı kacırıp bırını alsaydı altına gorurduk o zaman bıdaha ne kımse yapardı ole nede kımse pesıne kosabılırdı

chiefkadir
01-08-2010, 20:38
Bu arada 206Rc Nos ile yarışan mustafa kardeşimde benim gibi süre olayına takılıp elendi:)

Yine brutal Baturalpte 16-17 sınıfında en iyi derecenin 15.750 olması gerekirken 15.713 yaptı ama NCM typer aynı kalkışta 17.090 yaptığı için baturalp .5sn ceza almasına rağmen 16.213 ile NCM yi eledi..
NCM sürekli 2.vites problemi yaşadı zaten dün gecedende Tolga kardeşimiz sıkıntılar yaşamış..

Bende çoğu kalkışın süreleri var fakat Organizasyoda görevli gurcell kardeşimizde tüm süreler var,kendisi düzenledi tabloları..Buraya eklerse seviniriz:icon_tup:

izo
01-08-2010, 20:41
helal olsun baturalpe th 106'yı gecmek buyu basarı....

chiefkadir
01-08-2010, 20:42
Evet genelde 2-0 la geçti baturalp BoraRs i anımsattı :)
Th ile finalleri pek keyifliydi..

Erol
01-08-2010, 20:45
katılan ve derece alan herkezi tebrik ederim..

süreler çok çıkmış acaba pistde tutunmama gibi bir durum mu söz konusu yoksa süre ölçümünde bir sıkıntımı yaşandı?

s7158
01-08-2010, 20:50
katılan ve derece alan herkezi tebrik ederim..

süreler çok çıkmış acaba pistde tutunmama gibi bir durum mu söz konusu yoksa süre ölçümünde bir sıkıntımı yaşandı?

Hava 45 derece falanda dı :) :) :)

chiefkadir
01-08-2010, 20:51
Hava aşırı sıcaktı pist uzundu :D
Ve toz,yağ,kireç ne ararsan vardı birde abicim ankarada gerçekten gitmior arabalar yaw :D

hakan308
01-08-2010, 20:52
Neyine dikkat ediyim dostum bende ankaralıyım...Eee ama artık bir basamak çıkmalıyız yani demi. Yada bu tarz organizasyonlarda bir standart belirlenmeli ve uygulanmalı.
Zaten eski yıllara göre çok daha az seyirci vardı. İzleyipte giden çoğu kişiden de ben aa nekadar muhteşemdi bir sonraki ay bir daha yapılsın gene gelirim ben dediğinide duymadım :)

Ben sadece Ankaradaki bütün otomobil sevenleri genellemenize laf ettim.Şahin süreninde e30 süreninde iyisi adam gibisi vardır e92 m3 süreninde çakallık peşinde koşanı vardır Ankarayı genellemezsek iyi olur bence;)

Ayrıca

Yarışı kim sunuyor belli değil

Kimin pisti ne kadar sürede geçtiği belli değil

Tribün önünde fazla stand açılmadığı için kimin girip çıktığı belli değil

Memnun ayrılan kişi sayısı çok az

Güvenlik yetersiz...

Bu böyle uzayıp gider Ankaradaki birkaç kendini bilmez yerine bunları konuşsak birdahaki sefere bu eksiklilklerin giderilmesi için çabalasak daha iyi değilmi:)

seko
01-08-2010, 20:55
ne ankaraymıs be kardesim gidin baska yerde kavga edin yahu..
sıralama sonuclar baska bilgi verecek arkadas varmı ?

hakan308
01-08-2010, 20:55
Hava 45 derece falanda dı :) :) :)

kırma riskine karşı çok aşırı yüklenmemişte olabilir yarışçılar

CUB
01-08-2010, 20:57
Şehir dışında olduğum için malasef gelemedim , katılan tüm araçlara tebrikler , dereceye girenlerede alkışlar.

keskinli_ali
01-08-2010, 21:00
walla yarış iyiyydide bugun artık gına geldi şahin ve e30 görmekten hiç adam gibi araba yok denilebilirdi bir önceki ankara yarışını bilenler varsa bu onun yanında devede kulaktı.
en dikkat çeken araba bence gazihanın polo oldu. çok beğendim çok iyi hazırlamış arabasını

DogukanB
01-08-2010, 21:01
hiç adam gibi araba yokmuydu? türkiyenin hemen hemen iddialı bütün araçları ordaydı, siz herhalde başka bi yere gittiniz hipodrom diye

BoraRS
01-08-2010, 21:03
Evet genelde 2-0 la geçti baturalp BoraRs i anımsattı :)
Th ile finalleri pek keyifliydi..

Üstat benim draglardaki birinciliğime *** atıp RS' leri çekemeyen Clio RS' in de başarısı mı varmış diyen birkaç zihniyete de kapak olsun bu birincilik.

Bravo Baturalpe bravo Clio RS' ine.

seko
01-08-2010, 21:04
walla yarış iyiyydide bugun artık gına geldi şahin ve e30 görmekten hiç adam gibi araba yok denilebilirdi bir önceki ankara yarışını bilenler varsa bu onun yanında devede kulaktı.
en dikkat çeken araba bence gazihanın polo oldu. çok beğendim çok iyi hazırlamış arabasını

gazihan hangi grupta idi 14,5 altına inebildimi ?

recepserkan43
01-08-2010, 21:05
hiç adam gibi araba yokmuydu? türkiyenin hemen hemen iddialı bütün araçları ordaydı, siz herhalde başka bi yere gittiniz hipodrom diye

mesela ? e30 görmek istemiyorum artık, lastik yakmanın neresi spor anlayamadım

DogukanB
01-08-2010, 21:09
abi onlardan bahsetmiyorum, onları görmekten hepimiz rahatsızız. yarışa katılan araçlardan bahsediyorum. keşke onlara bi önlem alınsaydı da yarışa katılan bu kadar arabanın arka plana atılmasını sağlamasalardı..

yusufcan_k
01-08-2010, 21:11
gazihan hangi grupta idi 14,5 altına inebildimi ?

seeding de 14,378 yaptı en iyi yarışta daha iyi derece yapmıştır eminim yazarlar gürsel abi falan gelince

CasabLanca
01-08-2010, 21:27
Guzelim Ankara'ya şu apaçiler yüzünden yazık oluyor ya ..
sen nerdeydin :soru:

Bu arada ramazan topu gibi patlayan Sti neydi öyleee tribunlerın onunde :hahaha:
sti harbi sağlamdı ya tarıkla yan yana oturuyorduk arabayı çalıştırdılar tarık bak şimdi gümlücek demeye kalmadan tarık bak dedim bir gümletti tribün yusuf yusuf :hahaha::D:D

e21di o nasıl öyle patırdıyordu anlamadım megaşukufe felan mı takmış :D

e30 e36 e46 görmek istemiyorum artık :D

kapalı tribünde oturmamıza rağmen sıcak geçmiş başımıza ölü balık gibiyim

gurcell
01-08-2010, 21:44
Üzerimden 48 araba geçmiş, ses telleri grapej yapmış, topukları su toplamış, kontakt lenslerim gözüme yapışmış bir halde eve daha şimdi girdim.

Bildiğiniz üzere (bilmeyenler olabilir) sürelerin elektronik kayıtlarını ben yaptım. Sürelerde herhangi bir yanlışlık yunluşluk yoktur. Sadece ilk 3 arabanın rastgele kalkışında (normalde kayıt numarasına göre seedinglere alınmaya çalışıldı) bitiş hakemleri ile koordinasyon kurulamadı, sonrasında 1. numaradan itibaren seedingler başladı, süreler düzgün olarak tutuldu.

Süreleme sistemi olarak FIA onaylı ve tag heuer optikli sistem kullanıldı, sonuçlar da çok sağlam oldu. Sonuçlar benim tarafımdan bilgisayara, ayrıca 2 tane kişi tarafından ayrı ayrı kağıda yazıldı, ayrıca start ve finiş hakemleri tarafından da kayıt alınarak karşılaştırma alındı.

İlk andan itibaren çıktı alıp vermek istedik sonuçları fakat ilk printerimiz sıcaktan yandı (lazer printerdi) , sonrasında 2. bir printer getirildi, onda da sorun çıktı, uğraşıp düzelttik, sonuçları sizlerle paylaşabildik. Bu arada bizim otobüse gelip bizden süre isteyenler oldu (hakkınız tabii ki isteyeceksiniz) , fakat bir yandan da telsiz ile sonuçları takip ettiiğim için heyecanla aranızdan terslediklerim mutlaka olmuştur, kalbinizi kırdıysam özür dilerim, bir yanlışlık olmaması için sürekli kulağım telsizdeydi. Bundan sonraki yarışlarda eğer görev alırsam bir tane plazma getirip laptopa bağlayacağım, ben bilgisayara yazdıkça benim yazdığımı aynen görürsünüz.

Seedingler 2 kalkış ile yapıldı. Herkesin 2 kalkıştaki en iyi zamanı göz önüne alınarak gruplar oluşturuldu. Gruplar tamamen yarış komiserleri tarafından belirlendi.

Gruplar şu şekildeydi:

S1 - 13 SN altı
S2 - 13-14 SN
S3 - 14-15 SN
S4 - 15-16 SN
S5 - 16-17 SN
S6 - 17-18 SN
S7 - 18 ÜSTÜ

Bu arada bazı arkadaşlar 16 sn üstü arabalar vardı da, alınmayacaktı da vs. demişler okuduğum kadarı ile, komiserler kurulu kimsenin elenmesini istemedi, bu kadar sıcağın altına gelip de "aaaa kusura bakma sen yavaşsın eledik seni" yapılsın istenmedi. Hatta ilk anda 23-30-35 sn gibi süre çıkartıp, sonrasında benim hakkım budur ben mesela s5 grubunda yarışmak istiyorum diyenler dilekçe ile başvurdular, başvurusu kabul edilenler üst gruplarda yarışarak daha iyi süreler çıkardılar.

Araçların kapı numaralarına göre Seeding süreleri şöyledir : (umarım excelden düzgün yapışır) :

Kapı No Sürücü Adı Araba Modeli Süre 1. Süre 2.
1 Yusuf Acun Subaru Wrx 14,721 14,724
2 Gökhan Çetin Honda civic 19,383 19,004
3 Mert Akar Honda civic 16,226 16,393
4 Melih Fırat Fiat 124 18,493 16,492
5 Mustafa Demirci 206 rc 23,122 Abandone
6 Mehmet Ürün Honda Civic 18,860 18,669
7 Ümit Doğan Audi S3 14,817 14,105
8 Mehmet Gazihan Polo Tdi 14,626 14,378
9 Levent Kölemezli Audi A4 15,303 13,863
10 Ahmet Bayar Citroen Saxo 13,360 15,870
11 Fuat Keskin Bmw 3.20i 16,367 14,238
12 Yasin Kazan Bmw 3.25i 15,318 15,317
13 Cem Atakhan Yapan kırmızı e30 16,209 16,094
14 İlker Yılmaz Bmw M3 12,934 16,637
15 Nuri Koşar 200sx 15,368 15,610
16 Tolga Uzuner Honda Civic 18,414 16,668
17 İsmail Kara siyah 106 16,422 16,193
18 Baturalp Sağlam Clio RS 16,014 16,130
19 Kadir Uras megane rs 17,284 17,481
20 Fatih Mert Can Subaru Imp. 14,203 14,610
21 Tuğbay Ak Siyah 106 16,536 16,290
22 Alli İskender impreza gc8 13,858 15,301
23 Mustafa Kılıç 206 RC 16,210 16,016
24 Ahmet Kızılkaya BMW 3 18,502 18,941
25 Tuncay Ören BMW 325 Mekanik Arıza
26 Mehmet Ali Özdemir BMW 325 15,749 15,333
27 Anıl Öztrak Audi aA4 15,250 14,167
28 Sezgin Yılmaz BMW 320 15,793 Çıkamadı
29 Ahmet Uluçay Tofaş 1600 17,629 16,874
30 Ali Demir Tofaş 1600 30,670 15,283
31 Emirhan Dokuzer Fiesta ST 17,071 17,183
32 Cemal Onur 106 gti 16,601 16,513
33 Serkan Karaçam Pontiac 35,783 18,908
34 Enver Karakaş Tofaş 1600 18,679 18,754
35 Ahmet Doğanay Tofaş 1600 18,622 16,352
36 Fatih Yüksel BMW 325 16,691 15,468
37 Kazım Altak Impreza Siyah 16,905 17,637
38 Ali Ertekin 2000cc 13,911 13,470
39 Emin Sarı Impreza Sti 12,370 Çıkmadı
40 Yalçın Topaloğlu Subaru Çıkmadı 13,056
41 İsmail Uluocak Şahin 2000 16,904 16,821
42 Serdar Altunay Tofaş 124 15,758 20,118
43 Ali Kolay renualt 11 19,370 17,835
44 Ahmet Hamiyet BMW 325 18,570 18,160
45 İsmail Çam Msky 13,959 11,639
46 Ayhan Çıtak Mzsky 14,787 16,362
47 turan sezgin bravo hgt 14,692 13,720
48 Serkan Yıldırım Tofaş 17,563 17,385

Screenshot da aldım excel düzgün çıkmadı burada :

1-39
http://a.imageshack.us/img192/9213/139seeding.th.jpg (http://img192.imageshack.us/i/139seeding.jpg/)
40-48
http://a.imageshack.us/img225/8207/4048seeding.th.jpg (http://img225.imageshack.us/i/4048seeding.jpg/)

Seedinglerin ikisi karşılaştırıldığında göz önüne alınan süreler ve oluşan gruplar şu şekildedir:

Kapı No Sürücü Adı Araba Modeli En iyi Süre Gruplar
45 İsmail Çam Msky 11,639 S1 13 Altı
39 Emin Sarı Impreza Sti 12,370 S1 13 Altı
14 İlker Yılmaz Bmw M3 12,934 S2 13-14
40 Yalçın Topaloğlu Subaru 13,056 S2 13-14
10 Ahmet Bayar Citroen Saxo 13,360 S2 13-14
38 Ali Ertekin Impreza STi 13,470 S2 13-14
46 Ayhan Çıtak Mzsky 14,787 S2 13-14
5 Mustafa Demirci 206 rc 23,122 S2 13-14
47 turan sezgin bravo hgt 13,720 S3 14-15
22 Ali İskendier impreza gc8 13,858 S3 14-15
9 Levent Kölemezli Audi A4 13,863 S3 14-15
7 Ümit Doğan Audi S3 14,105 S3 14-15
27 Anıl Öztrak Audi aA4 14,167 S3 14-15
20 Fatih Mert C. Subaru Imp. 14,203 S3 14-15
11 Fuat Keskin Bmw 3.20i 14,238 S3 14-15
8 Mehmet Gazihan Polo Tdi 14,378 S3 14-15
1 Yusuf Acun Subaru Wrx 14,721 S4 15-16
30 Ali Demir Tofaş 1600 15,283 S4 15-16
12 Yasin Kazan Bmw 3.25i 15,317 S4 15-16
26 Mehmet Ali Özd. BMW 325 15,333 S4 15-16
15 Nuri Koşar 200sx 15,368 S4 15-16
36 Fatih Yüksel BMW 325 15,468 S4 15-16
28 Sezgin Yılmaz BMW 320 15,793 S4 15-16
42 Serdar Altunay Tofaş 124 15,758 S5 16-17
18 Baturalp Sağlam Clio RS 16,014 S5 16-17
23 Mustafa Kılıç 206 RC 16,016 S5 16-17
13 Cem Atakhan Yapan kırmızı e30 16,094 S5 16-17
17 İsmail Kara siyah 106 16,193 S5 16-17
3 Mert Akar Honda civic 16,226 S5 16-17
21 Tuğbay Ak Siyah 106 16,290 S5 16-17
35 Ahmet Doğanay Tofaş 1600 16,352 S5 16-17
4 Melih Fırat Fiat 124 16,492 S5 16-17
32 Cemal Onur 106 gti 16,513 S5 16-17
16 Tolga Uzuner Honda Civic 16,668 S5 16-17
33 Serkan Karaçam Pontiac 18,908 S5 16-17
41 İsmail Uluocak Şahin 2000 16,821 S6 17-18
29 Ahmet Uluçay Tofaş 1600 16,874 S6 17-18
37 Kazım Altak Impreza Siyah 16,905 S6 17-18
31 Emirhan Dokuzer Fiesta ST 17,071 S6 17-18
19 Kadir Uras megane rs 17,284 S6 17-18
48 Serkan Yıldırım Tofaş 17,385 S6 17-18
43 Ali Kolay renualt 11 17,835 S7 18 ÜSTÜ
44 Ahmet Hamiyet BMW 325 18,160 S7 18 ÜSTÜ
24 Ahmet Kızılkaya BMW 3 18,502 S7 18 ÜSTÜ
6 Mehmet Ürün Honda Civic 18,669 S7 18 ÜSTÜ
34 Enver Karakaş Tofaş 1600 18,679 S7 18 ÜSTÜ
2 Gökhan Çetin Honda civic 19,004 S7 18 ÜSTÜ
25 Tuncay Ören BMW 325 Arıza

Süreleri ben excel'de tuttum, excel'in ekran görüntüsünü yapıştırmak istiyorum, fakat tamamen grup yarışların süreleri bende, kimin kimle kalktığını da belirtmek için her eşleşene bir renk verdim, fakat benim excel'e ŞİMDİLİK bakıp kim kimi geçti anlamanız zor, zaten elenme şekillleri başka bir hakem arkadaş tarafından Flow Chart usulu tutuldu. O yüzden LÜTFEN benim yaptığım tablo çok karışık çok anlamadık demeyin, gruplarda yarışan herkes süresini görsün, tabloyu müsait bir zamanda düzenleyip Akış Şeması şeklinde tekrar sizlerle paylaşırım, şimdilik heyecanınız yatışsın diye koyuyorum.

gurcell
01-08-2010, 21:57
Bu arada bakın Tekrar Tekrar uyarıyorum, bu listedede benim notlarım da var, Bay çekti yazdığım var, şampiyon yazdığım var, elendi dediğim var, notlarım kişisel bir düşünce barındırmamaktadır,yarışta hızlı hızlı yazılmıştır. sonrasında koyduğuma lütfen PİŞMAN etmeyin beni.

45 nolu yarışmacıdan 37 nolu yarışmacıya kadar :
http://a.imageshack.us/img375/8730/4537.jpg

31 nolu yarışmacıdan 25 nolu yarışmacıya kadar :

http://a.imageshack.us/img442/7730/3125i.jpg

ByShaGGy
01-08-2010, 22:07
çok güzel gündü walla yaaa :)

kop42
01-08-2010, 22:07
Bu arada 206Rc Nos ile yarışan mustafa kardeşimde benim gibi süre olayına takılıp elendi:)

Yine brutal Baturalpte 16-17 sınıfında en iyi derecenin 15.750 olması gerekirken 15.713 yaptı ama NCM typer aynı kalkışta 17.090 yaptığı için baturalp .5sn ceza almasına rağmen 16.213 ile NCM yi eledi..
NCM sürekli 2.vites problemi yaşadı zaten dün gecedende Tolga kardeşimiz sıkıntılar yaşamış..

Bende çoğu kalkışın süreleri var fakat Organizasyoda görevli gurcell kardeşimizde tüm süreler var,kendisi düzenledi tabloları..Buraya eklerse seviniriz:icon_tup:

o rc nın ılk basta benle kalkıksında elenmesı lazımdı ama bı turlu anlatamadım kımseye derdımı olan bıze oldu 2 sefer ceza almıs benle kalkısında ama elemedıler olan bana oldu kafadan benı kopardı 80 kusür salıse ceza aldı neyse

hakem heyetıde gayet basarılıydı tebrık ederım

gurcell
01-08-2010, 22:11
Arkadaşlar grupların süreleri ile ilgili tüm planlama komiserler kurulu tarafından belirlendi, Hasan Başkara abimiz de kuruldaydı, kendisi grup süreleri ile ilgili olarak sizlere bilgiyi mu konuyu gördüğünde verecektir diye düşünüyorum.

khan
01-08-2010, 22:13
Gursel kategorilere gore sonuclarida yazarmisin sana zahmet 1 2 3 gibi.

chiefkadir
01-08-2010, 22:21
o rc nın ılk basta benle kalkıksında elenmesı lazımdı ama bı turlu anlatamadım kımseye derdımı olan bıze oldu 2 sefer ceza almıs benle kalkısında ama elemedıler olan bana oldu kafadan benı kopardı 80 kusür salıse ceza aldı neyse

hakem heyetıde gayet basarılıydı tebrık ederımO kalkışlarınızdan cezayı gerektıren kalkışında mınımum 15,750 yapması gerekırken 15,366 yapmış yanı 1sn ceza almış fakat sen o kalkışta 16,843 yapmışsın , rc 1sn ceza ıle 16,366 ya gelmiş yine senden iyi durumda kalmış o yüzden elenmemiş ama sonrki kalkışında fark az olunca elenmiş.Sen 16,365 yapsan o eleniyodu ;)

Bende subaruya 5-6 boy fark atmama rağmen aldığım ceza öne geçmemi sağlamadı elendim..

Birde bu süre işi iyi has ama atmosferik olarak arabasına emek verenleri ayırmak lazım arkadaş..Gerçekten çok adaletsiz oluyo :) Mustinin Rc 175-180 hp +100shot ile canafar çıkıyo ortaya sınıfı silip süpürüyo...Eğer beni iyi dinlemiş olsaydı iki dk.önce uyardım ama nafile:hahaha:

chiefkadir
01-08-2010, 22:24
Bu arada bakın Tekrar Tekrar uyarıyorum, bu listedede benim notlarım da var, Bay çekti yazdığım var, şampiyon yazdığım var, elendi dediğim var, notlarım kişisel bir düşünce barındırmamaktadır,yarışta hızlı hızlı yazılmıştır. sonrasında koyduğuma lütfen PİŞMAN etmeyin beni.

45 nolu yarışmacıdan 37 nolu yarışmacıya kadar :
http://a.imageshack.us/img375/8730/4537.jpg

31 nolu yarışmacıdan 25 nolu yarışmacıya kadar :

http://a.imageshack.us/img442/7730/3125i.jpgEkranın fotosu vardı bende ama senin eklemen daha iyi oldu sağolasın bro iyi yoruldun sende ;)

Bende sabah kayıtlar alınırken baya uğraştım yardım ettim ama bir su bilem vermediler:hahaha:

gurcell
01-08-2010, 22:28
Korhan kategorilere göre 1-2-3'ü ben tutamadım, sadece süre tuttum, benim excel'den çıkartmak mümkün ama inanılmaz derecede yorgunum, yarın toparlayıp koymayı planlıyorum.

En azından yazabildiğim kadarını söyleyeyim :

S1:

1 - İsmail Çam (msky)
2- Emin Sarı (btu sti)

S2

1- Yalçın Topaloğlu (FRK Impreza)
2- İlker Yılmaz (RuF BMW)
3- Ali Ertekin (Impreza Sti)

S3

1- Mehmet Gazihan (Polo TDi)
2- Fuat Keskin (BMW e30)
3- Levent Kölemezli (audi a4)

S4

1- Sezgin Yılmaz (BMW 320)
2-Yusuf Acun (Impreza WRX)
3- Mehmet Ali Özdemir (BMW 325)

S5

1-Baturalp Sağlam (Clio RS)
2- Tuğbay Ak (Peugeot 106)
3- Cem Atakhan Yapan (BMW e30)

S6

1- Kazım Altak (Impreza WRX)
2- Serkan Yıldırım (Tofaş)
3- Kadir Uras (Megane RS)

S7

1- Ahmet Kızılkaya (BMW 3)
2- Ali Kolay (Renault 11)
3- Enver Karakaş (Tofaş 1600)

Ben elimdeki süreler tablosuna bakarak bu sonucu çıkardım fakat EN DOĞRU isimler BOOS tarafından yayınlanır, zaten kupa alanlar da kendilerini biliyorlardır diye düşünüyorum, yanlışım olursa söyleyin yukarıdaki listeyi düzenlerim. Dediğim gibi ben tuttuğum sürelere göre yukarıdaki listeyi çıkardım...

Oz`
01-08-2010, 22:29

12 saniye yapan e30 da görmek istemiyorsun sanırım Draglardan bahsediliyor YARIsan arabalardan

kop42
01-08-2010, 22:30
O kalkışlarınızdan cezayı gerektıren kalkışında mınımum 15,750 yapması gerekırken 15,366 yapmış yanı 1sn ceza almış fakat sen o kalkışta 16,843 yapmışsın , rc 1sn ceza ıle 16,366 ya gelmiş yine senden iyi durumda kalmış o yüzden elenmemiş ama sonrki kalkışında fark az olunca elenmiş.Sen 16,365 yapsan o eleniyodu ;)

Bende subaruya 5-6 boy fark atmama rağmen aldığım ceza öne geçmemi sağlamadı elendim..

Birde bu süre işi iyi has ama atmosferik olarak arabasına emek verenleri ayırmak lazım arkadaş..Gerçekten çok adaletsiz oluyo :) Mustinin Rc 175-180 hp +100shot ile canafar çıkıyo ortaya sınıfı silip süpürüyo...Eğer beni iyi dinlemiş olsaydı iki dk.önce uyardım ama nafile:hahaha:

o suredede sıkıntı var 2 ıncı kalkısım ılk kalksıımda onu gectıgım sureden daha ıyıydı guzel kalktım ama bılmıom bı karısıklık oldu orda sonucda ceza alması gerekıyordu bana dıyceklerkı sımdı hala anlamıosun senın yaptın sure onemlı ama adam serı bı sekılde nosa basınca farkı acmaya basladı dogal olarak bırakdım sefki kactı ısın dırek suresıne bakdım neyse dengeyı bozdu

gurcell
01-08-2010, 22:31
12 saniye yapan e30 da görmek istemiyorsun sanırım Draglardan bahsediliyor YARIsan arabalardan

O 12 saniye yapan e30'a kurban olayım ben :) Keşke benim düldül e36 m3 onun kadar yürüse, bebek gibi kabloları dizilmiş motor içi olsa, standart gibi görünüp matkap gibi hızlı olsa :D:D

Vallaha ne yalan söyleyim İlker abinin RuF'a dakikalarca baktım, benim araba için fikirleri kafama yazdım ;)

ErmanArseven
01-08-2010, 22:33
havanın cok sıcak olmasına rağmen güzel bir gündü :) organizasyonda emeği gecen herkese tesekkürler.. her ne kadar saniyeleri göremesekte güzel yarıs oldu :) bir gün öncesinden bizi evinde ağırlayan metin abiye, hasan kardesime ve tüm bms garaj ekibine tesekkürler :)

Oz`
01-08-2010, 22:34
güzel gündü Msky gene beni dinlememesi üzerine radyator sorunu yasadı hediye alıcağım sonunda gizli kapaklı takacağım onu :D zaten çok zorlamadıı ama güzeldi sonlara doğru birakmasına ragmen

Emin abi ile tanıştık (BTU) dünya iyisi bir insan muhabbetiçok güzel bir arkadaş

AMA ankarada kesinlikle sıkıntı çokbüyük dewamlı donenlerden ziyade birazda pit alanında insanlara yardım lazım

gurcell
01-08-2010, 22:35
Bu arada seedinglerden sonra 25 tane yukarıdaki exceldeki listeyi ellerimle bastım, 6 tanesini otobüse astık, gerisini dağıttık. Lütfen kimse süreleri göremedim demesin, 47 derece sıcakta, teneke gibi otobüsün içinde 2 litre ter döktüğüme ve fenalık geçirdiğime yanarım...

Oz`
01-08-2010, 22:35
O 12 saniye yapan e30'a kurban olayım ben :) Keşke benim düldül e36 m3 onun kadar yürüse, bebek gibi kabloları dizilmiş motor içi olsa, standart gibi görünüp matkap gibi hızlı olsa :D:D

Vallaha ne yalan söyleyim İlker abinin RuF'a dakikalarca baktım, benim araba için fikirleri kafama yazdım ;)

Dta 100 :D sıkıntısız 1bar 500+ bence ama ilk 1 bar basabilmesi lazım en son .5 basıyordu hortumu yırtıldı malesef

gurcell
01-08-2010, 22:36
Kankacım şimdi sana email diyecem, vanos diyecem, dta 100 ve sport 2000 diyecem, sonrasında bişiyler daha diyecem, sen zaten demek istediğimi anladın... :)

recepserkan43
01-08-2010, 22:37

tartışmak amacıyla yazmıyorum bunu ama sanırım gelmedin YARIsan arabaların olduğu HİPodruma eğer gelip yapılanları görseydin bunu neden yazdığımı anlardın.

streetracer_nos
01-08-2010, 22:38
iyisiyle kotusuyle ankarada yarıs özlemi biraz olsun giderildi bence.Msky,btu,ruf,lec rs4 ,imprezalar güne gercekten buyuk keyif kattı.Ankara da bu halk oldukca sıkıntı bitmez yalnız oda bi gercek nerde yaparsanız yapın illaki huzursuzluk cıkaranlar olacaktır.:)

gurcell
01-08-2010, 22:38
güzel gündü Msky gene beni dinlememesi üzerine radyator sorunu yasadı hediye alıcağım sonunda gizli kapaklı takacağım onu :D zaten çok zorlamadıı ama güzeldi sonlara doğru birakmasına ragmen

Emin abi ile tanıştık (BTU) dünya iyisi bir insan muhabbetiçok güzel bir arkadaş

AMA ankarada kesinlikle sıkıntı çokbüyük dewamlı donenlerden ziyade birazda pit alanında insanlara yardım lazım

Abicim camiamızdaki herkes dünya iyisi insanlar. BTU ve Msky'ın kalkışından sonra Swap Center'in BTUyu , Tork'un da Msky'ı alkışlarla karşılaması beni ziyadesi ile mutlu etti, çok mutlu oldum...

Oz`
01-08-2010, 22:41
tartışmak amacıyla yazmıyorum bunu ama sanırım gelmedin YARIsan arabaların olduğu HİPodruma eğer gelip yapılanları görseydin bunu neden yazdığımı anlardın.

geldim 4 gündür ankaradayım hipodroma gelmeden önce msky iin emme manifoldu patladı daha hala uyumadım yaklaşık 2. gün biticek sabaha kada uğraşıp hallettik geldik sabah 9 dan akşam 8 e kadar ordaydık izin vermediler motorla kalkmamıza

dönen salaklar hariç bence güzeldi evet başlarda kötüydü ama sonrada gayet güzel ve akıcı ilerledi derim

Serencebey
01-08-2010, 22:43
Vizyonu olmayan, bir lastık sesine koşan, sıfır çizerek, lastik yakarak, etrafı dumana bogarak, arabalarını kontrolsuzce kullanarak insanların hayatını tehlıkeye atan kişilerin arasında bir gün geçirdik.

Ta ki bu yapılan işleri, verilen emekleri bir SPOR olarak algılayanların sayısı, yukarda kısaca tasvir ettigim kişilerin sayısını gecmedikçe Ankara'da bu sekılde izleme kalitesinden yoksun organizasyonlar devam edicektir.

Butun araclar gercekten çok güzeldi. Emeği geçen herkese tesekkürler. Kulaklarımızın pası resmen silindi. Gun sonu S1 kategorısı cidden bekledihgimize deydi :)

PS: Mesajım sakın yanlıs anlasılmasın, organizasyonun yapabilecegi hiç birsey yoktu. İzleyici kalitemiz malesef günün seyirini belirledi.

khan
01-08-2010, 22:43
Bu sucakta yarisan, servis veren ve seyreden herkezi tebrik ederim. Bu sicakta bu kadar araba iyi bitirdi bence yarisi. Organizasyon fena degildi ama eksik coktu bir dahakinde mutlaka duzelmeli. Su apaci muhabbetleri mutlaka onlenmeli.
Ismaili tebrik ederim hizliydi bizi gecti:)

Frk yalcin i tebrik ederim kendinden guclu arabalari gecti bir oldu.
Gazihani tebrik ederim arabasi iyi yuruyor.

Organizasyonda emegi gecen butun arkadasdlara ozellikle gonullulere cok tesekkur ederim.

Organizasyon dedigim gibi gozden gecmeli.

gurcell
01-08-2010, 22:46

Eğer hipodrumun emniyet müdürlüğü tarafında yapılanları diyorsan, orada laf olsun sıfır çizen Her Enayi'nin (enayi diyorum çünkü boşa benzin yakıyor, lastik gidiyor vs.) plakası alındı merak etmeyin. Bizim otobüste bu yarış için gelen polis ekibinin başındaki Emniyet amiri sürekli telsiz ile irtibattaydı ve hepsi için gerekli işlemleri yaptılar.

Kapalı tribün önündeki muhabbete gelince, orada e30 cu da vardı, motorcu da vardı, amerikancı da vardı. Adam parasını vermiş, gelmiş orada stand açmış. Her ne kadar tasvip etmesem de adam kendi standına insan çekmek için atraksiyona giriyor. Şuna emin ol, hondacıda olsaydı, mitsucuda olsaydı, tofaşçı da olsaydı burnout yapardı. İnternete adamlar burnout yapınca vaaaauv , ülkemizin insanı yapınca (standlardan bahsediyorum) yuuuh. Yapmayın artık bunu da.

Bu adamlardan stand için para alınıyor, siz daha iyilerini yapabiliyorsanız, aynı verilen paralara daha snob arabalar getirecekseniz buyrun getirin. Sonrasında neden Ankara'da drag yapılmıyor demeyin. Bugün neredeyse 200 tane Özel güvenlik vardı, alanın kirası vardı. Ayrıca sırf yarışmacılar ve teknik ekip susuz kalmasın diye 5000 şişe suyu Mustafa Göçer frigorifik kamyon alıp içine koydurup getirdi. Bu işler bedavaya, sadece drag'a katılan araçların verdiği para ile olmuyor arkadaşlar.

Eleştiri yapmadan önce biraz da aynanın diğer tarafından bakmak gerek. Bende sizler gibi hep eleştiren yani hizmet alan tarafta oldum, bu sefer aynanın diğer yüzünden bakmak için görev aldım, ve inanın sizin taraftan göründüğü gibi değil bu organizasyonu yapmak. Ben buna emin oldum.

Serence'ye de katılıyorum, izleyici kalitesi belli bir seviyede olunca, o izleyiciye hitap eden dükkanların (dükkan derken kapalı önü standları söylüyorum) da seviyesi belli bir düzeyde kalıyor.

yusufcan_k
01-08-2010, 22:48

kafan mı iyi arkadaşım akşama kadar pistteydi özgün abi ? ? :eek::heyoo:

alp1903
01-08-2010, 22:52
Burası ANGARA demek geçiyo içimden. :) Neyse kimsenin canına bişiy olmadan atlatıldı o önemli olan. içeride polisinde olması lazım aslında bu tür şeyleri engellemek için yarış dışındaki bütün olan durumlarda müdahele etmeli. :)

org. bir tek eksik vardır bence kimlerin yarıştıgını söleyen bi konuşmacı ve sürelerin sölenmemesi. onun haricinde akıcı bi şekilde ilerledi yarış tebrik ederiz bu zevki yaşattıgınız için.

yarışa katılan herkezede güzel vakit geçirttikleri için teşekkürm ederim. ama btu ile msky bizi resmen bitirdi :D

chiefkadir
01-08-2010, 22:54
Herşey bir yana Mustafa GÖÇER hakikaten tebrikleri haketti ..Elinden geleni yaptı bence ..Gürselden öğrendim abisi vefat ettiği halde geldi ilgilendi kupaları verdi vs.
Emeği geçen herkese teşekkürler..

Serencebey
01-08-2010, 22:54
yarışa katılan herkezede güzel vakit geçirttikleri için teşekkürm ederim. ama btu ile msky bizi resmen bitirdi :D

En son azımız kulagımızda sırıta sırıta gıdıoduk :D

DogukanB
01-08-2010, 22:56
cidden eleştiri yapmak kolay oluyormuş, yaklaşık 50 derece sıcakta görünmeyen kısımda yaşanan kargaşayı görseniz bu kadar kolay yıkıcı eleştiri yapamazdınız. bence bu kadar ağır yorumlar yapanlar bir dahaki yarışta görevli olsunlar ve o atmosferde bulunsunlar :icon_tup:

ilkerrrrr
01-08-2010, 22:57
Herşey bir yana Mustafa GÖÇER hakkate tebrikleri haketti ..Elinden geleni yaptı bence ..
Emeği geçen herkese teşekkürler..

Mustafa abinin başı sağolsun. Yarıştan önceki gece abisini kaybetti. Ona rağmen Ümit abiyle beraber en iyisinin olması için çabaladılar. Eksikler mutlaka vardı ama yavaş yavaş onlar da gidecektir eminim. Umarım seyirci de organizasyon gibi kendini geliştirir.

DogukanB
01-08-2010, 22:58
dj ve sunum yapıcak arkadaşlar da vardı ama sanırım sistemde bi sorun yaşandı

recepserkan43
01-08-2010, 23:10
ya arkadaşlar kimse eleştiri yapmıyor bizler seyirciyiz gördüğümüz org dışı yada eksiklikleri yine seyirciyle yani burada forumu paylaşan kişilerle paylaşıyoruz, bu işlerin nasıl olduğu yada olacağı konusunda bilgisi olanlar zaten bu tür org içinde olan kişiler kendinlerini tebrik ediyorum ancak açıklamaları yeterli bulmuyorum, sponsor olan stand alanlar arasında efendi gibi ürününü sergileyen varken neden diğerlerinin yaptıkları abartılı gösterilere engel olunmadı bi dünya güvenlik vardı ortalıkta gezdi ama standlara gelip arkadaşım yaptıklarınız güvenli değil "lütfen" demeliydi, açıklamak zorunda değilim ama yine de "kafam güzel değil, herşeyi hatırlıyorum", son olarak herkese teşekkür ederim organizasyon için. saygılar,
serkan

EEE
01-08-2010, 23:13
bu yarısı yurtdısındaki gibi sıcak gunlerde aksam baslasa gece devam etse nasıl olur araclarda daha az etkilenmıs olur hem...

gurcell
01-08-2010, 23:13
Serkan hocam biraz empati... Güvenlikler piste adam girmesini engellediler. Eskiden pistte karşıdan karşıya geçen Öküzler evet bildiğin ÖKÜZ'ler vardı, bu sene oldu mu? Bu güvenlikler gidip kapalı parkta lastik yakan adamları mı uyarmalıydı yoksa pistin güvenliğini mi sağlamalıydı?

chiefkadir
01-08-2010, 23:18
Bu yarışa hakkaten işi bilenlerin görevli olarak katılmasıda iyi bir düşünceydi,
Özellikle tanıdıklardan Hasan Başkara,Bestsi Halil,Vtspower Ahmet,Gürsel,tarantino mehmet,bladerk Erkut,gibi arkadaşlarımızında desteği sağlamdı...

recepserkan43
01-08-2010, 23:18
Serkan hocam biraz empati... Güvenlikler piste adam girmesini engellediler. Eskiden pistte karşıdan karşıya geçen Öküzler evet bildiğin ÖKÜZ'ler vardı, bu sene oldu mu? Bu güvenlikler gidip kapalı parkta lastik yakan adamları mı uyarmalıydı yoksa pistin güvenliğini mi sağlamalıydı?

haklısın ama inan çok daha iyisini hakediyorsunuz, bence bir sonraki sefere daha ciddi sponsorlar olsa hem maddi hem manevi anlamda daha güzel olur, sanırım biz tecrübeyle öğrenen bir milletiz :) yapılanlara saygı duyuyorum, bir sonraki etkinlikte gönüllü olmayı kabul ediyorum ....

Alper_
01-08-2010, 23:21
dereceye girenleri tebrik ederim..yorumlardan anladığım kadarıyla bazı olumsuzluklar yaşanmış eminimki bir sonraki yarışta bunlarda yaşanmaz..tarihinin en sıcak gününü yaşayan ankara da bu yarışmanın yapılmasını sağlayanları emeği geçenleri tebrik ederim kolay değil.

gurcell
01-08-2010, 23:21
Arkadaşlar bakın kadir yukarıda özetlemiş bazı arkadaşları, ki bu kişiler sadece gönüllülerin sadece 10/1'i değil.

Bu yarış için buradan duyuru yapıldı "Gönüllü olmak isteyenler mail atsın" denildi, bizler maillerimizi attık veya telefonumuzu ettik.

Bir sonraki organizasyon eylül ayında olacak. Eğer kısmet olursa tekrar Boos düzenleyecek ve yönetim gene aynı ekipte olacak. Gönüllü olmak isteyen, fikirleri olan, yardım etmek isteyen herkese Boos'un kapılarının açık olacağını düşünüyorum.

Sizler de katılın, nice güzel ve organize yarışlar görelim, hep birlikte bir ekip ruhu içinde başarılar kazanalım, hep birlikte gelişelim...

İzninizle ben yatıyorum, herkese iyi geceler.

Tekrar bugün kalbini kırdığım, terslediğim birileri varsa gözlerin öpüyorum...

mikahakinen
01-08-2010, 23:28
Bütün yazılanları tek tek okudum. Herşey iyi hoşta son izlediğim Konya ve Ankara yarışlarındaki gördüğüm; izleyicilikle uzaktan yakından alakası olmayan, Konya da "tel örgüleri" yırtıp padok bölgesine giren, Ankara da "Emniyet Müdürlüğü'nde ŞEHİT POLİSLER için yapılan törene" saygı adına, organizasyon içi görevliler tarafından yapılan onca uyarıya rağmen hala sıfır çizerek cevap veren , Organizasyon bölgesinde sürekli alkol tüketerek ailesi, çoluk çocuğuyla araçları izlemeye gelenlerin dibinde bağıra bağıra küfreden bir toplumun bireyi olduğum için utanıyorum.

Umarım! Bu güzelim spor için heba edilen uykusuz gecelerin, onca maliyetin , sabırın , emeğin karşılığı gelecekte ülkemizde de profesyonelce alınır.

recepserkan43
01-08-2010, 23:38
Arkadaşlar bakın kadir yukarıda özetlemiş bazı arkadaşları, ki bu kişiler sadece gönüllülerin sadece 10/1'i değil.

Bu yarış için buradan duyuru yapıldı "Gönüllü olmak isteyenler mail atsın" denildi, bizler maillerimizi attık veya telefonumuzu ettik.

Bir sonraki organizasyon eylül ayında olacak. Eğer kısmet olursa tekrar Boos düzenleyecek ve yönetim gene aynı ekipte olacak. Gönüllü olmak isteyen, fikirleri olan, yardım etmek isteyen herkese Boos'un kapılarının açık olacağını düşünüyorum.

Sizler de katılın, nice güzel ve organize yarışlar görelim, hep birlikte bir ekip ruhu içinde başarılar kazanalım, hep birlikte gelişelim...

haklısın bunun mazereti yok çok özür dilerim,

bladerk
01-08-2010, 23:40
dışarıda sıfır çizenler için içeride duran bi polis aracını onlara doğru göndermiştim o kısma müdahale şansımız yok yetkimiz de yok diye bi süre engel oldular ancak sonra gitmişler yine polis bakındım ama göremedim genelde teknik kontrol padok ve start yakınlarında güneşin alnında görev yaptım hiç de erinmedim elimizden geldiği kadar insanları doğru zamana yetiştirdik yönlendirdik süre sistemi dolayısıyla kalkışlar biraz gecikmeli oldu yoksa güneşte yarışmacı arkadaşları da daha az bekletirdik umarım faydam dokunmuştur dışarıdan nasıl göründü bilmem ama herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı içerde

gurcell
01-08-2010, 23:42
dışarıda sıfır çizenler için içeride duran bi polis aracını onlara doğru göndermiştim o kısma müdahale şansımız yok yetkimiz de yok diye bi süre engel oldular ancak sonra gitmişler yine polis bakındım ama göremedim genelde teknik kontrol padok ve start yakınlarında güneşin alnında görev yaptım hiç de erinmedim elimizden geldiği kadar insanları doğru zamana yetiştirdik yönlendirdik süre sistemi dolayısıyla kalkışlar biraz gecikmeli oldu yoksa güneşte yarışmacı arkadaşları da daha az bekletirdik umarım faydam dokunmuştur dışarıdan nasıl göründü bilmem ama herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı içerde

Erkut sen bildiğin tamamen güneş altındaydın. Şu anki halin kesin kırmızıdır, sen bide hiç gölgeye gelmedin. Otobüse de pek gelemedin, otobüste bir emniyet amirimiz vardı, bu saksağanların plakalarını aldılar. Büyük ihtimalle hepsine arkadan ceza gidecektir. ;)

Ertug_T.
01-08-2010, 23:43
keşke arabam yeterli hazırlıklara sahip olsaydı bende adam gibi niyetlenseydimde girseydim..o ortamı yaşamak çok hoş olurdu =)

Onurkk06
01-08-2010, 23:46
Bütün yazılanları tek tek okudum. Herşey iyi hoşta son izlediğim Konya ve Ankara yarışlarındaki gördüğüm; izleyicilikle uzaktan yakından alakası olmayan, Konya da "tel örgüleri" yırtıp padok bölgesine giren, Ankara da "Emniyet Müdürlüğü'nde ŞEHİT POLİSLER için yapılan törene" saygı adına, organizasyon içi görevliler tarafından yapılan onca uyarıya rağmen hala sıfır çizerek cevap veren , Organizasyon bölgesinde sürekli alkol tüketerek ailesi, çoluk çocuğuyla araçları izlemeye gelenlerin dibinde bağıra bağıra küfreden bir toplumun bireyi olduğum için utanıyorum.

Umarım! Bu güzelim spor için heba edilen uykusuz gecelerin, onca maliyetin , sabırın , emeğin karşılığı gelecekte ülkemizde de profesyonelce alınır.

aynen doğru söylüyosun kene gibi dolaşıyolar ortalık şerefsizler orada aile olanlar var sevgilisyle karısıyla gelenler var ama işte şerefsiz anası doğurmuş atmış bunları sokağa zaten her kesici sesinde bile hipodrum nasıl inliyordu vay anasını iyi patlatıyo iyi çatlatıyo ne kadar cabuk gaza gelen bi milletimiz var anlayamadım hala

Caesar
01-08-2010, 23:52
İstanbula daha yeni döndüm ve şu anda eve girdim. Gittiğime çok pişman oldum. Draglara kosantre bile olamadık. Ankara draglarından çok E30.tc buluşması gibiydi. Egzoz patlatanlar mı dersin, birisine zarar veririm korkusu olmadan hayasızca donut yapanlar mı dersin, burnoutun bokunu çıkaranlar mı dersin.

Organizasyonu hiç beğenmedim. O sıcakta güneşi ailecek yememe değecek hiç bir şey yoktu.

Vallaha burada Ümraniyeye bıdı bıdı ederdik ama Ankara'nın insanı Ümraniyelilerin yanında ilk evre homosapiyens kalıyor. 2TL giriş ücreti vardı bide 2 tane daha güvenlikçi tutup E30 cuların etrafına salabilirlerdi.

doush
01-08-2010, 23:59
Ne diyeceğimi bilemiyorum açıkçası. Yorgunluğum hat safadaydı ama kesinlikle 2 gündür uyumuyor olmamdan değil kapalı tribündeki bile o sıcaktan ve altımızdaki bir sürü apaçi sürüsünden inanılmaz yoruldum. Egzoz patlatma çabaları, bir de nasılsa meksika dalgası şekilden oluyordu, biri patlattı mı en baştan en sona herkes tek tek patlatıyordu. Biri lastik mi yaktı komple dumana boğulduk. Subaru kulaklarımı çok acıttı, hala yarım yamalak duyuyorum. Yarışan arabaların sesini duymak için savaş veriyordum resmen. Doğru düzgün duyabildiklerim turbo saxo, msky, spoon vtec ve typer dı :D ara sıra dayanamayıp insem de kafayı yiyordum sıcaktan geri dönüyordum tribüne..

Biz gece 1 de yola çıkıp saat 7 gibi pistteydik. En başta sağ köşedeki 2 tane 01 plakalı araç bizlere aitti, 15 kişi kadar geldik,diğer otomobil bir gece önceden gelmişti zaten. Biz geldiğimizde sadece 1-2 görevli ve e36 coupe vardı. arkasından turbo saxo geldi, "fatii" nickli abim geldi onunla tanıştık. sonra batu rx'i gördüm, biraz meşgul görünüyor diye rahatsız etmek istemedim, "gurcell" nickli Gürsel abiyi gördüm tabi çok yoğun çalışıyordu, daha sonra "chiefkadir" nickli Kadir abiyi gördüm türkiye,turkey vs. yazan güzel bir tshirt giyiyordu, biz o sırada tam yanında arabanın kaputuna koyduğumuz simit,ayranları tüketmekle meşgüldük :D Onun dışında "MeRtCaN" nickli Mert abiyi gördüm zaten 1 gece önce Kamer abi arabasını falan sürmüş çok beğenmişti :D Onun dışında stlegal cem abiyi gördüm işte bilinen isimler özgün abi ismail abi vs. vs. :D hepsiyle tek tek tanışmak isterdim ama o kadar yoğundu ki insanlar bir dahakine daha sakin ortamda tanışırım dedim. Belkigörenler olmuştur mavi kareli gömlek koyu yeşil bir şort giyiyordum. saçlarım kıvırcık daha sonra sıcak olunca mavi bir şapka taktım. Görenler olduysa selamlar :D Serencebey'i görmeyi çok istedim ama o sıcakta ne arabasını bulmaya gücüm kalmıştı ne de kendisini..

Yarışa dönecek olursak nasıl işlediğini bilmiyorum ama biraz geç vakte kaldığını düşünüyorum, kontrolden geçen otomobil seeding ini yapabilir ve zamandan kazanılabilirdi. Tabi o an tüm sistemler hazır mıydı bilemeyeceğim. Yarışı kapalı olmasını umduğum açık tribünden izlemek en büyük hayalimdi, yakından duymak sesleri, otomobillerin tepkilerini görmek vs. ama o sıcakta kapalı tribünde resmen baygınlık geldi, en azından bu hissi diğer tribünde yaşasaydım daha mutlu olurdum, bi ara uyuyakaldım hatta yorgunuk ve sıcaktan :D Son çektiğim videolarda pek araçlara odaklanabildiğim söylenemez :D Güvenlik görevlileri kendinden geçmiş o apaçi sürüsünü en azından paddock ve yarış alanından uzak tuttular tebrik ediyorum. Herkes elinden geleni yapıyordu paddock alanında ve bu yüzden belki de en azından yarış alanında herşey düzgün gitti, teşekkür ederim bunun için.

Pist dışına gelirsek, bilindik şeyler.. E36,E30,106GTI görmek istemiyorum bundan sonra, imprezadan bile tiksindim. Apaçiliğin bu kadarı, kimse yarış izlemeye gelmemişti neredeyse onların içinde. biri lastik yakıyor 48392048302 kişi bir anda oraya koşuyor, biri egzoz patlatıyor hurraa hepsi oraya. Ulan ne bu ya koyun gibi bir oraya bir buraya, adamlar yüzünden zaten zar zor görüyoruz pisti,üstüne seslerini zar zor duydum ki en büyük zevkim bu olacaktı..

Dereceye giren herkesi tebrik ediyorum, eg ve ep3 için üzüldüm biraz açıkçası, karşılarındaki sürücüler de çok iyiydi ama nedenini bilmiyorum uzaktan gördüğüm kadarıyla eg vitesleri çok iyi atıyordu ama kaldıramadı bir türlü ( slickten olabilir) ep3 de çok güzel kaldırdı ama 2 ye geçmiyordu falan. yine de seslerini duymak hoştu :D

Yapımda emeği geçen herkese teşekkürler, biraz uzun yazdım ama izlenimlerimi belirtmek istedim :)

CasabLanca
02-08-2010, 00:01
İstanbula daha yeni döndüm ve şu anda eve girdim. Gittiğime çok pişman oldum. Draglara kosantre bile olamadık. Ankara draglarından çok E30.tc buluşması gibiydi. Egzoz patlatanlar mı dersin, birisine zarar veririm korkusu olmadan hayasızca donut yapanlar mı dersin, burnoutun bokunu çıkaranlar mı dersin.

Organizasyonu hiç beğenmedim. O sıcakta güneşi ailecek yememe değecek hiç bir şey yoktu.

Vallaha burada Ümraniyeye bıdı bıdı ederdik ama Ankara'nın insanı Ümraniyelilerin yanında ilk evre homosapiyens kalıyor. 2TL giriş ücreti vardı bide 2 tane daha güvenlikçi tutup E30 cuların etrafına salabilirlerdi.

sizinle tanışamadık siz gittikten sonra benim jeton düştü önünüzde oturuyordum tam
istanbullular yine bu kadar E30 gördüğüne şükretsin bu buz dağının görünen yüzü
en son tc buluşmasında 146 tane E30 vardı :D:hahaha:

Caesar
02-08-2010, 00:07
sizinle tanışamadık siz gittikten sonra benim jeton düştü önünüzde oturuyordum tam
istanbullular yine bu kadar E30 gördüğüne şükretsin bu buz dağının görünen yüzü
en son tc buluşmasında 146 tane E30 vardı :D:hahaha:

Doğrudur ya düşün 450 KM lik yoldan drag'a katılacak araçların seslerini ve gidişlerini görmek için kalktık geceden geldim. Sabah 7:30 da uyuyabildik 11 de kalktık kahvaltı yapıp piste geldik. Herşey heyecanla başladı ama sonra bir anda kabusa dönmeye başladı.

Ortalıkta 100 kişilik bir grup nereden ses gelse oraya koşuyorlar hurra.. Ardından gelen Egzoz patlamaları ve burnoutlar. İlk başta pistin kenarında ayakta izlemekteydim ama başıma güneş geçeceğini anladığım an Enesin çağırmasıyla kapalıya geçtik ama izleyebildik mi hayır. Ses duyamıyoruz E30 lar yüzünden. E30 lara dikkat ediyorum önünde 20 tane insan yürüyor o kesicide yanlamaya calışıyor. Allah korudu herkesi. Sakatlanan da olabilir di ölende.

Şimdi orada allah korusun 1 kişiye bişey olsaydı bir daha drag falan düzenlenemezdi. Bence bir dahakine daha dikkatli olunması lazım. Hiç yoktan kapalının önüne araç sokulmaması lazım. Arkada bir sürü boş alanlar vardı oraya yönlendirilebilirdi.

Draglar düzenlenmeden önce ilk mesajlara bakın düzenleyenler "halk için yapıyoruz, pist için yapiyoruz, şöyle yapiyoruz" nidaları atıyorlardı ama bugun gördüm ki tek amaç ticariymiş, paraymış. Diyorlardi adamlar stand satın aldı yanlayacakta burnoutta yapacak.

Doğru parayı veren düdüğü çalar bizde aptal gibi yaktığımız 500 tl benzin parası, 150 tl konaklama ücreti ve bilimum giderlerle kalırız. Napalım.

DogukanB
02-08-2010, 00:12
eylülde olacak yarış akşam 8 gibi başlansa, biletler en az 20 lira olsa ve ne tribün önüne ne de startın arkasına araba alınmasa, bizde tribünlerin tam karşısında bulunan beyaz üstü açık tribüne otursak (piste çok daha yakın ve güneş olmadığı için üstüde sorun olmaz) güzel olmaz mı? sanmıyorum ki bilet ücretleri yüksek olunca o tarz insanlar gelsin.

o zaman işte herkes yarışa odaklanır, ne güneş, ne gereksiz insan, nede gereksiz araçlar şahane olur

doush
02-08-2010, 00:15
eylülde olacak yarış akşam 8 gibi başlansa, biletler en az 20 lira olsa ve ne tribün önüne ne de startın arkasına araba alınmasa, bizde tribünlerin tam karşısında bulunan beyaz üstü açık tribüne otursak (piste çok daha yakın ve güneş olmadığı için üstüde sorun olmaz) güzel olmaz mı? sanmıyorum ki bilet ücretleri yüksek olunca o tarz insanlar gelsin.

o zaman işte herkes yarışa odaklanır, ne güneş, ne gereksiz insan, nede gereksiz araçlar şahane olur

Tamamen aynı şeyi düşünüyorum. Ama arabası olan apaçi yine gelecek para bende diyip. Oraya buraya koşan salaklar zaten kıyamaz.

Gelecekten gelen edit:

Bu uyuz adamlar ne yapıyorlar da hala motor tek parça durabiliyor :D

Ertug_T.
02-08-2010, 00:18
18+ gece yarışı+paralı giriş+no stand-az kalabalık :D mis :D

mechanıcer
02-08-2010, 00:21
Daha yeni indim istanbula.bir gonullu olarak guzel bir gun gecirdim sabah 7den aksam 6 ya kadar gun icinde teknik kontrol ve start icin araclari kordine ettik tarantinoyla.ve hala tum gun sicak altinda kaldigim icin basim agriyor.ama deydi org guzeldi eksik yokmuydu benim tekrar yazmama gerek yok herkes fazlasi ile belirtmis.emegi gecen herkese tesekkurler.ve start alaninda araclari yakindan seyretmek ayrica guzeldi. Digerlerinde gorusmek uzere

DogukanB
02-08-2010, 00:27
Tamamen aynı şeyi düşünüyorum. Ama arabası olan apaçi yine gelecek para bende diyip. Oraya buraya koşan salaklar zaten kıyamaz.

Gelecekten gelen edit:

Bu uyuz adamlar ne yapıyorlar da hala motor tek parça durabiliyor :D

valla hiç sanmıyorum 2 lira vermemek için bugün neler yaptıklarını görsen sen verir parasını alırdın içeri kaldı ki 20-30 lira verip drag izlicekler :D güldüm bak :D

zaten şöyle bişey de var onlar hep o e30 furyası için geliyorlar. yani yarış yapılacağı zaman üstüne basa basa araba alınmayacak, önceden olan lastik yakma olayları yaşanmıcak derse önünden bile geçmezler hipodromun.

tribünde ki angaralıların muhabbet genelde şu şekildedir;

kuş serisi yarışcak olursa; anaaaa bu bizim mehmet abinin araba la ben sürdüm bunu çok iyi gidiyo(her zaman tanıdık olur)

başka bi araba yarışcaksa kendinden gayet emin noktayı koyan yorumlar, (şahsen bugün şahit oldum) mskyın seeding' inde, bişey yok la bunda açık egsoz yapmış, bizim şayin bunu geçer vs.

uzun lafın kısası

1) para vermezler girmek için
2) hadi oldu da verdiler baktılar e30 yok yarışlar pek ilgilerini çekmediği için aynen giderler

cess
02-08-2010, 00:34

Nacizane bi tavsiyem var..

Beyaz portatif tribünleri yarışın sonuna kadar tek tarafa dizmektense;pistin diğer tarafında çekicilerin,kulelerin durduğu tarafa eşit miktarda dizilse? Pist daraltılmış zaten ve oraya rahatça sığacaktır..

Arka tarafta isteyen at koştursun kimsenin umurumda olmaz,gerçekten yarışı izlemek isteyenler oralardan izler hemde daha yakın oluruz..

Apaçilik kısmını bende eleştirdim,ama diğer taraftan kalkışlar önceki yıllara oranla çok daha seriydi..3.sırada kalkış yapacaklar bile hazır bekliyordu yanlış görmediysem..Geç başlamasının sebebi de söylendi,tek eksik yarışın biri tarafından sunulmaması kalıyor bana göre..

Herkesin eline,emeğine sağlık tekrardan:)