PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Peugeot Piper Camshafts Acil Yardım !!!

__FrK__
08-07-2010, 00:41
Vatandaşın birinde 206 GTI için sıfır Piper 313 derece diye bahsettiği iki adet eksantrik var, işimi göreceği sonucuna ulaşırsak alacağım.
1- Genel olarak aynı makineye sahip diye bildiğim 206 GTI a olan eksantrik benim aracıma uyarmı,
2- Ürünü aracımın kendi yay şapka vs. ekipmanı ile direkt olarak kullanabilirmiyim,
3- Bahsedilen eksantriklerin ikisinide almalımıyım,
4- Aracıma ne kadar güç getirisi olur,
Artıları eksileri,benim yazmadığım fakat bilmem gerekenleri, ekstra bi masraf çıkartırmı vs. Bu konuda ilgili bilgili ustalarımızın acil yardımına ihtiyacım var.

Saygılar...

Göki,ZD
08-07-2010, 00:43
senin ilacın Schumi..
http://www.techturkey.com/forum/member.php?u=552

Safak
08-07-2010, 00:51
Biri emme diğeri eksoz egzantriğidir... Eğer öyleyse ikisinide alsan iyi olur ama Avrupada falan bazen sadece emme kullananlar oluyor. Tork'u gönlük kullanıma daha uygun, eksoz emisyonunu daha aşşağıda tutuyormuş falan filan... Benim takip ettiğim VW makinları olduğu için çok net birşey söyleyemem senin motorun ile ilgili.

Birde 313 çok fazla yüksek değil mi?

__FrK__
08-07-2010, 00:54
Biri emme diğeri eksoz egzantriğidir... Eğer öyleyse ikisinide alsan iyi olur ama Avrupada falan bazen sadece emme kullananlar oluyor. Tork'u gönlük kullanıma daha uygun, eksoz emisyonunu daha aşşağıda tutuyormuş falan filan... Benim takip ettiğim VW makinları olduğu için çok net birşey söyleyemem senin motorun ile ilgili.

Birde 313 çok fazla yüksek değil mi?

şafak teşekkür ederim ama bu konularda ciddi bilgi eksikliğim var 313 çok derken ??

DetailEF
08-07-2010, 00:54
313 derece çok yüksek, onunla birlikte kendi yay subap şapka takımını kullanamazsın direkt yakalarsın :)

Trafikte zorluk çekebilirsin, günlük aracın olmaktan çıkar. Kapak sökülmüşken iyi bir ustada port polishte öneririm.

Safak
08-07-2010, 00:56
şafak teşekkür ederim ama bu konularda ciddi bilgi eksikliğim var 313 çok derken ??

Derece olarak çok yükse değil mi yani? Sizin makinalar stock kaç derece bilmiyorum ama 313 derece ile çok üst devirlere oynar motor gibime geliyor... Motorsporları için uygun gibi...

Ama dediğim gibi emin değilim... Sizin motorlar belki daha farklıdır...

Safak
08-07-2010, 00:58
Evet, egzantrik ile beraber kapağı yeniden uygun şekilde doldurman gerekecek stock yaylar çok yüksek deviri çekmeyebilir, Subap geri toplamassa piston ile sevişirler. 313 derece birde hidrolik iticiler ile çalışır mı acaba?

Arkadaşın dediği gibi port polish uygulaması da iyi olur egzantrik için kapak açarsan...

DetailEF
08-07-2010, 00:59
Derece olarak çok yükse değil mi yani? Sizin makinalar stock kaç derece bilmiyorum ama 313 derece ile çok üst devirlere oynar motor gibime geliyor... Motorsporları için uygun gibi...

Ama dediğim gibi emin değilim... Sizin motorlar belki daha farklıdır...

Şafak ne olursa olsun 313 derece trafikte kullanım için çok fazla bence, olabilitesi en uç bence atmosferikte 270-286 derece arasıdır :)

Faruk'un kullanış stili için uygun rakamlar bunlar yani maliyet olarakta bu. Kimse yanlış anlamasın kişiye ve aracına göre yorum yapıyorum ben :)

Safak
08-07-2010, 01:02
Söylediğim gibi Faruk'un otomobili ile ilgili pek bilgiye sahip değilim, ama genel olarak yazdım ben.

Göki,ZD
08-07-2010, 01:03
313 harbiden çok yüksek. yay şapka itici gerekicektir ve dahası,+ şafağın dediği gibi açılmışken portpolish de yapılır. orjinal dereceleri kaç acaba? scumi bu 406yı biliyor baya araştırdı dengesiz.

Frk şöle sölim bu 278*278
http://www.youtube.com/watch?v=2AMRkUHDPWI

__FrK__
08-07-2010, 01:06
313 harbiden çok yüksek. yay şapka itici gerekicektir ve dahası,+ şafağın dediği gibi açılmışken portpolish de yapılır. orjinal dereceleri kaç acaba? scumi bu 406yı biliyor baya araştırdı dengesiz.

Frk şöle sölim bu 278*278
http://www.youtube.com/watch?v=2AMRkUHDPWI

eyvallah abi shumi ye pm attım görüpde dönerse bakalım kendısı ne dıyecek
bu arada pt52 benım aracıma uymaz herhalde dimi ?

Safak
08-07-2010, 01:08
schrick, kentcams gibi üreticilerin web sitelerinden, gir bak, parça seri numaraları seninkiler ile tutuyorsa aynı camler uyar... Parça numaraları uymuyorsa muhtemelen uymaz.

Göki,ZD
08-07-2010, 01:08
eyvallah abi shumi ye pm attım görüpde dönerse bakalım kendısı ne dıyecek
bu arada pt52 benım aracıma uymaz herhalde dimi ?

olayı pt52 olarak algılama sizde farklı pt mevzusu 60lı bişeydi galiba. senin işin derecesi ile ve oda varmı orjinalde(406için)? bu egzantrikler yapma çakma işi değil dimi hüner gibi mesela ?

__FrK__
08-07-2010, 01:13
olayı pt52 olarak algılama sizde farklı pt mevzusu 60lı bişeydi galiba. senin işin derecesi ile ve oda varmı orjinalde(406için)? bu egzantrikler yapma çakma işi değil dimi hüner gibi mesela ?

anladım, valla vatandaş sıfır kutusunda falan dedi ama uygun olursa anlayan yetkılı bırıyle bakıp alıcam tabii ki

Germanian
08-07-2010, 01:15
Kent cams ın sitesnden baktım 406 coupe deki motorsa pt80 85 arası eksantrkler war fakat 406 için başka bi sonuç bulamadm 206 gti için ise pt60 diye geçiyor

Safak
08-07-2010, 01:16
http://www.pipercams.co.uk/pipercams/www/product_nav.php?type=C&cat=CM&man=17&engine=40

piper cams 313 lük yok sanırım?

ki ztn 290 lıklarda bile hidrolik itici istemiyor... Rally demiş... O egzantrik trafikte adamın ve motorun canını çıkarır gibime geliyor.

Göki,ZD
08-07-2010, 01:16
o zaman Hüner :D

__FrK__
08-07-2010, 01:32
anlaşılan bu iş yaş iş o dereceler bizi aşar bahsettıgınız gıbı piper ın web sıtesındende baktım yok ole bısey ...

slowmotion
08-07-2010, 01:35
dostum 313 yarış tipi, rölanti bozulur gereksiz stop eder.rölantiyi yukarı alman lazım. macera arama bence eğer uyarsa 280/280 gibi birşeyler al...

__FrK__
08-07-2010, 01:40
dostum 313 yarış tipi, rölanti bozulur gereksiz stop eder.rölantiyi yukarı alman lazım. macera arama bence eğer uyarsa 280/280 gibi birşeyler al...

bahsettıgım ürünlerin fiyatları ciddi anlamda ucuzdu o cezbetti ama ucuz etin yahnisi oldu :D

Safak
08-07-2010, 01:41
anlaşılan bu iş yaş iş o dereceler bizi aşar bahsettıgınız gıbı piper ın web sıtesındende baktım yok ole bısey ...

Sokak için uygun Hidrolik iticiye uygun, yüksek liftli bir egzantrik tercih et, niyetliysen... Aracının gücü daha yüksek devirlere taşınacağı için yazılım ihtiyacın olacak. Daha yüksek devir döndüğünde stock subap yayların açılan subapları çekmekte yetersiz kalabilir. Hiç değilse uygun subap yaylarıda almalısın. İticiler falan da gene değişmek isteyebilir. Port polish falan.

Atmosferik ciddi birşeyler yapmak masraflı iş ne yazıkki... Ama dolu dolu devir dönmenin keyfide başka tabi...

KOlay gelsin...

__FrK__
08-07-2010, 01:44
Sokak için uygun Hidrolik iticiye uygun, yüksek liftli bir egzantrik tercih et, niyetliysen... Aracının gücü daha yüksek devirlere taşınacağı için yazılım ihtiyacın olacak. Daha yüksek devir döndüğünde stock subap yayların açılan subapları çekmekte yetersiz kalabilir. Hiç değilse uygun subap yaylarıda almalısın. İticiler falan da gene değişmek isteyebilir. Port polish falan.

Atmosferik ciddi birşeyler yapmak masraflı iş ne yazıkki... Ama dolu dolu devir dönmenin keyfide başka tabi...

KOlay gelsin...

yazılımı eksantrik alıcagım için bekletiyordum zaten bakalım hayırlısı arayısa devam ucuz yollu bıseyler bulursak ne ala...

Schumi
13-07-2010, 19:56
Konuyu geç gördüm. Pm atmışsın Faruk. Ama 313 derece insani bir derece değil. Fantezinin de fantezisi unut bence bunu. Seninki biri büyük kasada ve kiloda araçlarda atmosferik çok farkı hissettirmeyecek. He illa yapıcaksan hedefin 180 hp civarı olmalı onun içinde 260 civarı egz yeterli.

Murat
14-07-2010, 11:48
sen daha satmadınmı arabayı :)

__FrK__
14-07-2010, 13:07
sen daha satmadınmı arabayı :)

hacım walla herkes orjınal halını ıstıyor ben ne yapacağımı şaşırmışım bu arada haberın var mı bılmıyorum 161 hp aldım bosch dynoda

Schumi
14-07-2010, 14:51
Paşa'da dynoya çık ki karşılaştırabilelim.

__FrK__
14-07-2010, 17:29
Paşa'da dynoya çık ki karşılaştırabilelim.

tatılden gelınce yazılım yapılacak öncesi ve sonrasını paşada bakıcaz ...