Orijinalini görmek için tıklayınız : ikinci el araç alma :ofk:
ikinci el araç alırken 10 yaşının üstünde neden değişen boya vs bakılır.. benim tanıdığım kimse aile arabası olarak araç almaz.. ama genelde muhabbet şu ;
-ya bi si var 92 düzgüne benziyorama kaput vs değişmiş
alınırmıki kapıdada boya var 9 istiyor
cvp : ya boşver olum ona 9 vercene 8 e değişen olmayan ,ex var ona bakarız..
-ya ex gitmiyor ama birazda yürüsün istiyorum olum ozman değişene falan bakma şase
falan düzgünse ..motora baktır sıkıntı yoksa al..
cvp : ya kaput değişmiş boyada var satarken napcaz.. uğraştırmasın bilmiyourm ya sence..
(bu muhabbetler uzar gider ne araç alınır ne satılır..
ya anlamıyorum hem gazlayayım diyorlar hem düzgün istiyorlar.. hiç giden ve hatasız araba olurmu (sıfır araç ayrı) 10 senedir yolda buna sen vurmasan biri gelir vurur bilmem ne ..
konuyu açtım çünkü dertlendim bu muhabbetler oldu yanımda sonra benim param cebimde düzgün düşerse alrım ..
oğlum bana niye soruyon o zaman :ofk: git kendin bak nedesek bahane hazır.. paranın yanmasına korkuyorsan git bankaya koy kafan rahat olsun ...
biraz sinir yaptım :) paylaşmak istedim ...
0 araçaların bile sorunlu olduğu dönemde 10 yaşındaki araca kusur bulmak saçma geliyo tabi :D
hatasız araba arıyo herkez hayırdır müzeyemi koycaz ??
EMRE-5843
08-07-2010, 11:05
en güzel araba hiç üretilmemiş olandır...
:icon_tup: aynen... hatasız olcak ama cebinde 9 bin ları var hatasız arıyor p.....k :mad: bide napsam ki diyor...
:icon_tup: aynen... hatasız olcak ama cebinde 9 bin ları var hatasız arıyor p.....k :mad: bide napsam ki diyor...
0 bmw alın deseydin o hatasız aradıgınız paraya :hahaha::hahaha:
Ya kasabın ehliyet verdiği bir ülkede 10 yaşında hatasız araç bulursun ama alcağın adamı büyük ihtimalle ya çok parasıda olduğundan çalışmıyordur ya da işyeri evine yürüme mesafesidir. Bende 7-8 yaş ve üzeri araçların hala niye boyalı olduğuna taktıklarını anlamıyorum. Anlayacağımıda düşünmüyorum.
Araçlara Hindistan ineği muamelesi yapmanın alemi yok
on numara cillop bisiklet var gel onu alalım diyin :D zaten bu lafdan sonra daha konuşamaz heralde :d
vtecburhan
08-07-2010, 11:09
siz bide konya yı görsenız 75 model hacı murat ta degişeni gectim boya varmı dıye arastırıyorlar
Rockford
08-07-2010, 11:09
benim dikkati cekende 100bin km takıntısı 2008modelde olsa 1979modelde olsa 100bini aşmaması bekleniyo dahada ilginci kilometrelerde ne hikmetse o civarda duruyo :) kullanmaktanmı soguyolar yoksa sayacımı sabitliyolar bilinmez :)
SekoLive
08-07-2010, 11:10
araba işi şans kısmet bence cidden temiz araçlar bulunabiliyor o paralara ama emek sabır lazım birisi 1 senede bulur birisi 1 ayda bir şahin altı üstü 3 ay aradım hergün kesintisiz en son yeter diyip bi hurdadan bozma alıcağm anda şuanki araba denk geldi onu aldm
sabır edin kimseye uymayın :)
bekleyen derviş sözünü unutmamak lazım :D
eyw. orası öle bulunurda hem giden makine istiyor hem sorunsuz olsun düzgün olsun diyor.. vs. vs. bölesi arasan bulunmaz...
Şimdi özellikle si arayanları anlayamıyorum. Kazalı araç ama mükemmel toplanmış.
OLMAZ.....
kazalı olunca güvensiz oluyor araba.
Ulan oğlum bu arabanın kaza testlerine sen hiç baktın mı?
Bu arabanın sıfırı zaten karton gibi "0" yıldız alıyor testlerde.
Sen ne güvenliğinden bahsediyorsun.
Rockford
08-07-2010, 11:33
0 deil abi 1 :D
araba işi şans kısmet bence cidden temiz araçlar bulunabiliyor o paralara ama emek sabır lazım birisi 1 senede bulur birisi 1 ayda bir şahin altı üstü 3 ay aradım hergün kesintisiz en son yeter diyip bi hurdadan bozma alıcağm anda şuanki araba denk geldi onu aldm
sabır edin kimseye uymayın :)
bekleyen derviş sözünü unutmamak lazım :D
aynen ben crx alıyodum şahin aldım hemde kaporamıda geri aldım :D:D o şekilde :D
timucintt
08-07-2010, 11:47
ben eski model araçta değişen arayan insanları anlamadım hiçbirzaman... kazalı olur boktan toplanmış olur eyvallah dersin uzak durursun... ama gidipte macunlanmış kazalı kaputu orijinal hiç değişensiz alan zihniyet asıl bence aptaldır... onun yerine macun çekiçleme olacağına gider yan sanayi sıfır kaput alır takarım... bu kadar sığ görüşlü insanlar o kaputun yan sanayi olup olmadığını anlamaz bile... millet avrupada amerikada sırf çamurluğunde azcık çürük var diye anında yan sanayi sıfır yada çıkmasını alıp boyatıyor ve takıyor... şimdi bu değişenmi oluyor bir araçta... trde halen millet çamurluk değiştimi silecek lastiği orijinalmi muhabetinde.... tamamen çarpık kültürle alakalı.... millet amerikada canı sıkılıyor komple sıfırdan araç yapıyor orijinalindende daha kaliteli oluyor... ayrıca sıfırlanmış toplanmış araç herzaman 20 yıllık yanık boyalı çürük aksamlı bir araçtan herzaman iyidir... yeterki düzgün ellerde toplansın... :Deli:
Bluttbeton
08-07-2010, 12:14
Bende sinir olurum böyle insanlara geçen yıl arabayı pazara çıkardık babamla babam sen arabanın başında dur ben bi piyasaya bakim dedi gitti arabanın başında ben kaldım
araç 1990 model Ae92 corolla 1.6
gelen soruyor işte kaç model km vs vs arıyorlar biri dedi bu araba boyalı mı dedi evet boyalı niye sordunuz dedim
bu araba kazalıdır ondan boyalıdır falan
ufak tefek çizikleri vardır bide 1990 model araba 19 yıllık araba orjinal boyasıyla nasıl somadan parlak kalacak dedim sustu
,motor nasıl dedi
210094 km dedim değişeni varmı dedi motorda dedi ne değişecek dedim yağdan başka motorda ne değişebilir dedim
stepne nasıl dedi açtım bagajı bu stepne kullanılmış deyince bende kayış koptu 19 yıllık arabanın hiç mi lastiği patlamıyacak dedim sesimide yükselttim satmıyom dedim aradan yarım saat geçti bir geldi yanıda da Ae92 kullanan biri vardı baktılar adam alacaksan tertemiz dedi 7.250 sattık aracı hemde pazara öylesine çıkarmıştık piyasası ne kadar ediyor diye ilk çıkarmaya gitti araba ama çok üzülmüştüm o akşam.
Ne yazdım be ohh içimi döktüm
nitrO_Oxide
08-07-2010, 12:19
en güzel araba hiç üretilmemiş olandır...
En güzel araba sahip olduğun arabadır :)
En güzel araba sahip olduğun arabadır :)
:icon_tup::icon_tup::icon_tup: KATILIYORUM
Benimle yaşıt rexler bile benden sağlam durumda :D 10-20 yaşında araçlar olmasına rağmen bu kadar sağlam olmaları şaşırtıcı. illaki olacaktır değişeni boyası..yürüyeni iyiyse alırsın, büyük bi kazası yoksa bu kadar incik cincik etmenin hiç bi anlamı yok.
typeRace
08-07-2010, 12:32
Stepneye bakmanın ne mantığı var bende bunu anlamıyorum.. lastik yav bu patlar takarsın altında başka ne anlam arıyorlar bilen varsa söylesin :)
Ayırıca kullanım kitapçığını özenle yazanlar var. Demekki kitapçık varsa araba sorunsuz,motoru vs.hiç kurcalanmamış anlamına geliyor :D
daha yüzlerce yazılır da neyse..alemiz vallahi :)
şimdi bence sıkıntı şurdan kaynaklanıyor...ellenmiş parçanın altında gizlenmiş sağlam bombalar çıkabiliyor karşınıza....bu yüzdende insanlar garanti olana yani ellenmemiş olanı bulmaya çalışıyorlar...çok haksız bulmuyorum....şimdi boyanmış bir parçanın bir boyanma sebebi vardır mutlaka...bu çok masum olabileceği gibi hiç masumda olmayabilir....ama hiç boyanmamış bir parçanın masumiyeti asla tartışılamaz....genel çıkış noktası tam olarak bu...ayrıca aracın yaşı ile kazalılık durumuda direk orantılı değil bence....eski olduğu halde çok özenli kullanılmış kazasız ve boyasız arabalar hala mevcut piyasada....varken neden o alınmasın ki ?
ayrıca bir konu daha var...önden kazası var ama şaseler sağlam deniyor.....özellikle hondada hava yastığı açmayan darbelerde bile şase ve referans noktaları kayar aracın....selete oturtulup yetkili servis tarafından ölçüleri yerine getirilmediği sürecede kolay beri adam olmaz.....bence siz siz olun kazalısından uzak durun :icon_tup:
hızlı araba bakıosan kazasız bulmak çok zor illa ufak tefekte olsa kazaları mevcuk sen kazasız si arıosun daha üst model typer zor bulunurken si ın kazasızını nasıl bulucaksın?şaseleri sağlam olduktan,motoru sıkıntısız olduktan sonra iyide toplandıysa bence alınır
arac kazalı olabılır. tamam da servısler var tamırcıler var. yau zaten 10 yas 15 yas utu araba alınca muhakkakkı degısenı vardır neden kasıolarkı...
kaza yapmasın yıpranma dıye bısey var ya. ilginc.. ki zaten 15 yasında bı arabanın degısenı yoksa bence o zaman korkulması lazım.
bizim 76 murat vardı 78 den 2006 ya kadar babanem kullandı degısenı yok edenı yok.
temız arabamı evet motoru temız kaput leş ti. heryer curuktu bumu sımdı temız araba??
ama allah var guzel sallıyodu kıcını :D
Stepneye bakmanın ne mantığı var bende bunu anlamıyorum.. lastik yav bu patlar takarsın altında başka ne anlam arıyorlar bilen varsa söylesin :)
Ayırıca kullanım kitapçığını özenle yazanlar var. Demekki kitapçık varsa araba sorunsuz,motoru vs.hiç kurcalanmamış anlamına geliyor :D
daha yüzlerce yazılır da neyse..alemiz vallahi :)
Kitapçıklar falan hala duruyorsa eğer benim çok hoşuma gider. Hala faturasını falan saklayanlar varsa ben biraz daha iyi gözle bakarım sahibine. Hani biraz daha değer veriyormuş gibisinden. Geçen arkadaşıma sordum 2000 yılında 0 araba aldılar. Dedim nerede kitapçıkları falan bunun ? Bilmem atmışızdır ne gerek var ki falan dedi.. Arabalarına bakınca anlıyorsun zaten neye gerek olup olmadığını ;) :)
onursumer
08-07-2010, 12:56
arabamda değişende var boyada var pazara çıkarırım en temizler arasında benimki ;)
neden boyanmış neden değişmiş diye bakmak lazım
istanbul gibi bir şehirde boyasız değişensiz çiziksiz araba bulması zaten şans işi :D
fatura,kitapçık,yedek anahtar vs hep saklarım bide :D
ugurseyhan
08-07-2010, 13:03
arkadaş bende anlamam araba sağlam olsun parça değişecek tabiki eziğiyle geziliyor neymiş orjinalliği bozulmasın satarken sorun olmasın
geçen arabaya çarptılar aa bak halen orjinal far kırık tampon düştü ama evde orjinal bir şekilde saklıyorum,radyatörde patladı ama bizim amcaoğlu sopa ile tıkadı oda orjinal ,lastikler 100.000km yaptı halen orjinal hiç değiştirmedim diyen adamlar var yaw böyle orjinal olacaksa hiç olmasın daha iyi :D
maxpower
08-07-2010, 13:27
soluk olsun, çizik olsun ama boyası orjinal olsun diyenlerde yok değil ama boya konusunu yavaş yavaş aşıyor gibiyiz, bide değişen parça konusunda vizyonumuzu genişletsek.
tamam tavanı değişmiş araba alma ama çamurluğu, kapı sacı değişmiş arabada ne varki.macunlu çizgileri kaybolan olacağına orjinal parçayla değişmiş olsun.
KingoAtmo
08-07-2010, 13:56
11 yaşında araba aldım 5 ay önce tek aradığım şey boyasının orjinal olmasıydı.
aldığım araba 100.000 km de :D
km'ye inanmadım tabi nasılsa motor yaptıracağım için ama en azından kasa durumundan kafam rahat.
İbrahim Erdem
08-07-2010, 17:11
Temizi varsa alınır binilir sürülür. Temiz ama değişeni kazası olabilir. Ama derdi tasası akanı kokanı yoksa niye almayayım ben o aracı.
20 yaşında değişeni olmayan orası burası çürük araç alcağıma aynı aracın kazalısını alıp sıfır parçalarla donatmak her zaman daha uygun bence.
TolgaEsentepe
08-07-2010, 17:31
millet ölü sevici olmuş olay bu ;)
kadir jdm civic
08-07-2010, 21:36
valla arkadaşlar bu olayı bende anlamıyorum açık konuşayım benım civic si vardı 8500 a veriyordum alıcak olan adam söyluyorum dürüstce ki hiç belli degil sag arka çamurlukta sürtme ve sol ön çamurlukta tıklama vardı ben almadan istte iki tane honda servisine gitti arac ordaki abilerim ya olum sinin kazasını bulmak düşük fiyata zor al bu arabayı araba düzgün normal istanbul arabası bu motoruna gelince 5000 devire gelince koltuga gömüldügünü rahatlıkla hissediyorun yürüyenı saglam sedan ex imle takas ettım on numara oldu 10 lira verdiler ilk zamanlarda vermıordum sonra sonra bakadım bir kaç talihsiz olay sonucu aracın boyası bozuldu çizildi aracın sadece boyaya ihtiyacı vardı okadar azda bir kaç ufak eklemeye arac 8500 lira en düşük si daha stock si gecemedi benım aracımı adam geliyor bakıyor yok bunun boyası yapılcak 2000 yok elden gecicek 1000 ooo 3000 lirasi var bunun 7000 e veriyorsan alayım kardeş kafayı yiyordum anasını sattıgım dedım sinir tepeme cıktı aracı suan boyanıyor birde beyaz jant takıcam edicegim masraf 1000 tl bile degil düşünün suan gelsinler 7 verenler görsunler si nasıl oluyormuş
insanlara iyilik dürüstlük yaramıyor dürüst oluyorsun farklı seyler anlaşılıyor adama 11250 si satmışlar istten motoru kol çıkarmış yapmışlar adam daha memleketine götürmeden yolda patlamış adam aramış bune kardeş al aracını geriye falan kandırdın benı adam demış kardeşim geldın aldın gittin aracı ne bir honda servisine götürdün ne bir ustaya baktırdın aldın gittin ne yapayım ben demış ve satışı verdım geri almam aracı 3000 bınde orda guzel kaymış adama .....
yukarıda allah var sattıgım arabadan aldıgım paranın helal olmasını isterım arkamdan üç kuruşluk araba için küfür yemeye beddua yeme degmez ki illa o para benden ailemden çıkar bir şekilde oyuzden yalan he arabam bitsin 12000 ilanı koyulacak .......
Ludacris
08-07-2010, 21:54
10+ yaşlarda boyasız değişensiz bi otomobil aramak
çıplaklar kampına her sene gelen 40 yaşında olan bi bakire araman gibi bişey :smokin:
sanctuary35
08-07-2010, 22:07
arac kazalı olabılır. tamam da servısler var tamırcıler var. yau zaten 10 yas 15 yas utu araba alınca muhakkakkı degısenı vardır neden kasıolarkı...
kaza yapmasın yıpranma dıye bısey var ya. ilginc.. ki zaten 15 yasında bı arabanın degısenı yoksa bence o zaman korkulması lazım.
bizim 76 murat vardı 78 den 2006 ya kadar babanem kullandı degısenı yok edenı yok.
temız arabamı evet motoru temız kaput leş ti. heryer curuktu bumu sımdı temız araba??
ama allah var guzel sallıyodu kıcını :D
clio desem? arka balata cabuk bitiomus desem? ne anlarsın yeğen??
deişensiz araba bulmak zor ama kimsede büyük kazalı araba almak istemez doğal olarak araba karmasık bi makine ne kadar tamir olsada fab. cıktığı gibi olmaz. ama ne kadar para o kadar köfte tabii
ikinci el bir araç iyi bakılmışsa içiyle dışıyla kendini belli ediyor..araçta bitirici bir darbe yoksa alınır..10 yaşında boyası çok düzgün bir araba bulmakta kolay değil.
ALPER-VNS
08-07-2010, 22:24
bende boya pek aramam ama arabadan az çok anladığım için aramam.. diğer insanlar çok haklı boyaya vs. bakmakta bence.. mini cooper baktım istanbulda bi tane mesela tek parça boyalı diye gittim. arabanın 3 parçası değişmiş ve sadece 20cm lik çamurluğu boyasız çıktı.. şimdi ben anlamıyo olsam nolucak piyasasının altına da almıyorum bu arabayı..
sorun şu ki TR de insanlar benm arabam kazalı diyip fiyatını ona göre ayarlamıyolar.. herkesin karısı kız.. insanlar da parayı kolay kazanmadıkları için araştırıyolar.. benm kendi arabamda da boyalar kesinlikle büyük bi kazası olmamasına rağmen var ama alıcak insan bu sebeple almazsa haklıdır ne diyim
2 ay önce ön tamponu boyattım ama sağolsun kasaplar boş durmadı 2 köşede de ufak sürtükler çizikler mevcut,sevmiyorum o şekilde durmasını seneye gene boyatırım kime ne...
boyasız çürük çarık araba alıcağıma adam gibi bakımlı boyalı araba alırım...