Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankarada HGT den anlayan servis.
ArdaERHAN
09-07-2010, 18:29
Aracımı hangi tanıdıgıma goturduysem ben bu motorlardan anlamam falan dıyolar bende guvenemıyorum yaptıramıyorum bazı fıat servıslerı bıle bunu dıyor eger sızn tanıdıgnız işçiliği iyi düzgün bir usta varsa ona yarın bir ugrayayım aracımın 2 sıkıntısı var bunalrı yarın yaptırmam şart pazara yetiştireyim marş kömürü bitmiş ve hararet sorunu var nereyi tavsiye edersiniz..
Hararet sıkıntısını çözemedım bu gun radyatoru temızledım su tuttum falan suyunu tekrar yenıledım havasını aldım cıktım 3 - 4 saat yol yaptım şehir içi 1 2 ve 3 vites aralıgı kullanınca hararet yavas yavas cıkıyo 90 a gelınce durmuyo devam edıyo ama uzunda 4 ve 5.vites kullanımında hıc bısey yok 90 ın altına bıle dusuyo fanı manuel ıcerden kendım acıyorum ve hep acıktı bu gun eve sımdı gelmeden once hararet 120 deydi problem nedır yardımlarınızı bekliyorum :) antfiriz yok arabda bundan yapıyo olabılrımı?
ast garaj apo usta var HGT lerin çoğu ona gider,başkent sanayide abc pejonun ordan gidip gidersen kolayca bulursun yerini,,iyi ustadır çok hgt görmüşlüğü motor yapmışlığı vardır,,,bazen uğrasamda yanına genelde pek anlaşamıyorum kendisiyle aynı dili konuşamıyoruz :)
benim usta var bide ankaradaki en eski alfa-fiat ustalarından biridir,,,,ALPER OTO oda şaşmaz tarafında
şaşmaz dökmeciler sanayi sitesi 11.cadde 6.blok no: 12 ,,,,üstün otoya doğru çıkışa gelmeden kia servisi var sağda ona girmeden ilk sağ ilk sol yolu devam edersen ayrılmadan bulman daha kolay olur ......
görkem gönderdi dersen yeterli olur ilgilenirler ........
Alper otoyu tavsiye ederim, italyan yaşar bu işin üstadıdır. Fakat HGT ve HLX'lerin hararet sorunu hep vardı, bizim bir tane var Antalya'da, aynen senin dediğin gibi sürekli hararet 90 üzerinde geziyor. Aslında biraz daha soğuk açan bir termostat ve çift fan ile çözülür, fakat ben çok uğraşmadım.
ArdaERHAN
09-07-2010, 20:48
ast garaj apo usta var HGT lerin çoğu ona gider,başkent sanayide abc pejonun ordan gidip gidersen kolayca bulursun yerini,,iyi ustadır çok hgt görmüşlüğü motor yapmışlığı vardır,,,bazen uğrasamda yanına genelde pek anlaşamıyorum kendisiyle aynı dili konuşamıyoruz :)
benim usta var bide ankaradaki en eski alfa-fiat ustalarından biridir,,,,ALPER OTO oda şaşmaz tarafında
şaşmaz dökmeciler sanayi sitesi 11.cadde 6.blok no: 12 ,,,,üstün otoya doğru çıkışa gelmeden kia servisi var sağda ona girmeden ilk sağ ilk sol yolu devam edersen ayrılmadan bulman daha kolay olur ......
görkem gönderdi dersen yeterli olur ilgilenirler ........
Sizce hangisine gideyim 2 tane şık var :) senin ustaya gideyim apo usta ile anlasamıcaksak hıc gerek yok :)
ArdaERHAN
09-07-2010, 20:50
Alper otoyu tavsiye ederim, italyan yaşar bu işin üstadıdır. Fakat HGT ve HLX'lerin hararet sorunu hep vardı, bizim bir tane var Antalya'da, aynen senin dediğin gibi sürekli hararet 90 üzerinde geziyor. Aslında biraz daha soğuk açan bir termostat ve çift fan ile çözülür, fakat ben çok uğraşmadım.
Benim arbanında radyotor degısık sadece 3 arbada gordum aynı benmkı gıbıydı onlarınkıde degısmıstı sanırım ama fan baya büyük acınc arabayı sallıyo o kadar dıyım ama nedne böyle anlamadım yarın çözeriz ınsallah olmadı ek fan gibi bişeyler yapsakda kurtarırız heralde :soru:
Sizce hangisine gideyim 2 tane şık var :) senin ustaya gideyim apo usta ile anlasamıcaksak hıc gerek yok :)
valla apo ustanın biraz dediğim dedik çaldığım düdük havasını ,,,karşısındakini hiç dinlememesini ,,senin sıfır bilgiye onun 100 de 100 yüz herşeyi biliyo olmasını kabul ediyosan anlaşırsın :) ......
apo usta 30 hgt ye bakmıştır bizim usta 3 hgt ye bakmıştır ama alfayla italyanla ilk türkiyeye geldiğinden beri uğraşan birisidir ve işinin ehlidir yaşar usta,,,zaten bizim arabalarla alfalar büyük benzerlik gösteriyo aslında o yüzden ben bi sıkıntı yaşamadım,,,ki zaten yaşar usta babamında 25 senelik ustası ve dostudur ,,,,sonuçta istersen ikisinede uğra bi sor hangisi kafana yatarsa ona yaptır,,,
ben bi hgt ci olarak memnunum kendi ustamdan sonuç bu ;) ..........
ArdaERHAN
09-07-2010, 21:01
valla apo ustanın biraz dediğim dedik çaldığım düdük havasını ,,,karşısındakini hiç dinlememesini ,,senin sıfır bilgiye onun 100 de 100 yüz herşeyi biliyo olmasını kabul ediyosan anlaşırsın :) ......
apo usta 30 hgt ye bakmıştır bizim usta 3 hgt ye bakmıştır ama alfayla italyanla ilk türkiyeye geldiğinden beri uğraşan birisidir ve işinin ehlidir yaşar usta,,,zaten bizim arabalarla alfalar büyük benzerlik gösteriyo aslında o yüzden ben bi sıkıntı yaşamadım,,,ki zaten yaşar usta babamında 25 senelik ustası ve dostudur ,,,,sonuçta istersen ikisinede uğra bi sor hangisi kafana yatarsa ona yaptır,,,
ben bi hgt ci olarak memnunum kendi ustamdan sonuç bu ;) ..........
o zmn yarın sabah yaşar ustanın ordayım allah izin verirse :) tsekkurler yardımınz ıcın
2sene once turkiyenin en hizli imprezasini yapicam diye yola cikmisti, ondan sonra ses cikmadi :)
Apo usta iyidir hgt konusunda, ama Görkem dediği gibi kabullenmek lazım
2sene once turkiyenin en hizli imprezasini yapicam diye yola cikmisti, ondan sonra ses cikmadi :)
kırılmış en son duyduğumda 3-4 ay önce
İvedik Organize Sanayi bölgesinde Hacı Usta var.
Dükkanının ismi Sağlam Motor. Onun üzerine Fiatçı tanımam. Apo(AST'den bahsediorsunuz herhalde) BMWci daha çok. Hacı ustaya götür halletmeden bırakmaz ki halledemeyeceği iş de yoktur
antifiriz koy mutlaka uygun oranda
DoDo_hamann
10-07-2010, 07:51
Çok hızlı bir gc8 yaptı ama kullanıcı hatası araba benzinsiz bırakılıp pompa yetiştirmeyince 1 piston ufak şekilde kırıldı.
Ankara'da hgt'den daha iyi anlayan biri olduğunu sanmıyorum çok hgt motoru topladı.
Her insanın tavrı davranışları farklıdır, nerdeyse dükkandan kovalıyormuş gibi yazmışsınız abartmayalım:)
Apo ustayla yaklasık 98 senesinde felan tanısmıstık.. Cok yakın bi arkadasım Onno ustanın Mosselman(yanlıs yazmıs olabilirim) turbolu E30 unu almıstı.. Herseyini Apo Usta yapardı arabanın.. Zaten Onno ustanın Ankara subesi gibi bişey kendisi.. :) O araba satıldıktan sonra cok sık olmasa da hep karsılastıgımızda ayak üstü konustuk vs vs.. "Ben bilirim" havası evet var, ama abartıldıgı gibi bi insan degil bence.. Ustalıgı da gayet iyi bi insan..
yanlış anlaşılma olmasın apo ustanın, ustalığıyla, bilgisiyle ilgili bi durum yok zaten ,,,ki sölenildiği gibi istanbulda onno ankara apo dur,, hgt için bu iki kişi doktor niteliğindedir zaten :) ,,,,benimkisi sadece bi görüştü ve gidip şaşırmasındansa ben bildiklerimi aktarim demiştim o kadar ;)