PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : şanzıman yağı & fren hidroliği ???

scream3057
11-07-2010, 09:52
günaydın arkadaşlar...

bu sabah yaşadığım bir durumu sormak istiyorum aramızda böyle sorunlar ya da sorun öncesi davranışlar yaşayanlar var mıdır diyerekten...

aracım 1.6 benzinli accent admire...55 binde...tüm periyodik bakımları vesairesi yetkili serviste yapılmış(zaten garantisi 4-5 ay önce bitti)...

sorunum şöyle ki sabah aracı çalıştırıp (genelde serin ve soğuk havalarda) hareket ettiğimde vites geçişleri bir süre çok zor oluyor(kavrama değil direkt vites geçişlerinde bir sıkıntı,sertlik var),aynı oranda frenlerim çok sert(yol aldıkça eski seviyesine geliyor)...

kaba tabirle araç ısındıktan sonra bu sıkıntıda ortadan kalkıyor sayılabilir...şanzıman yağı ve fren hidroliği ile alakalı bir sıkıntı mıdır,daha büyük bir sıkıntının habercisi midir,yoksa var mıdır bununda kendine göre bir hikmeti kerameti???

Kadyr
11-07-2010, 09:55
frenı bılmıorum ama vıtesler normal olması lazım yag ısınana kadar zor gecer dıe bılıorum

scream3057
11-07-2010, 12:22
başka fikri olan var mı acaba???

ali_utku
11-07-2010, 12:43
aracınızın kitapçığına bakın kaç binde değişmeli diyor şanzıman yağı.vites geçişleri çok çok zor olmuyorsa ve ses gelmiyorsa normaldir bence.

KuBilaYY
11-07-2010, 12:57
audi a4 de ilk çalıştırmada vites 2'ye girmiyodu baskı balatada çok iyi degildi ondan oldugunu düşündük şanzuman yagı yeni degişmişti baskı balatayıda degiştirdik gene soguk ken vites geçmedi şanzuman yagını serviste tekrardan castrol'le degiştirdik düzeldi. senin vites sıkıntında yagdan olabilir ama ucuzuna kaçma degiştirirken.

scream3057
11-07-2010, 12:59
ses yok :) sadece alışılagelmişten bayağı sert oluyor geçişler ilk kilometrelerde...sanırımm alışmam gerekecek :) kışı hatırlamıyorum ki sanırım kışında buna benzer şeyler yapıyordu...yağın standart dışı bir yağ olup böyle sıkıntı yaratması ihtimali üzerinde duruyorum :) öyle bir şey varsa yaktım o yetkili servisin çırasını :) ...

fsunnetci
12-07-2010, 09:22
Değişik tip yağ kullanılmış sanırım bizimde Mitsubishi L300 minibuste aynı durum sözkonusu idi özel servis yanlış dişli yağı kullandığından olmuştu istersen bi kontrol ettir ama fren olayına birşey diyemicem o ayrı bir olay:beuj:

vkarayel
12-07-2010, 13:17
MotorSilk'in şanzıman için olan yağı var ondan kullan viteslerin yağ gibi geçer...