Orijinalini görmek için tıklayınız : sohc vtec`de eksoz sistemi hakkında yardım ve görüşleriniz
metinalan
13-07-2010, 08:36
Herkese Merhabalar
araç 98 1.4is
Sohc vtec kapak , sıkıştırma 11.5 civarı ,dereceli ve skunk2 emme var araçta özetlersek.
Şuan eksozda 4-2-1 headers 60mm krom ara boru ep3 type son susturuucum var kulanıyorum.
Düz borunun çapının büyük oldugun farkındayım ama maddiyatan dolayı o`an elimizde hazır bulunan 60lık boruyu taktık extra masraf yapmamak için.
Sıkıntım ise araç çok gürültüldü yani ***** cızırdamalar epey çok.
Çok tatlı bi sesi olsada arabanın her gün her saat çekilmiyor , ayrıca alt devirleri öldürdü tabi. Ayrıca polis pek rahat vermiyor :)
Elimde mevcut Orginal 1.4 son susturucusunu taksam diye düşünüyorum 42mm olması gekıyor orginal son susturcun giriş çapı geniş olan boruyu dar olan son susturucuyla belkı sıkabiliriz ?
Önerisi veya yapılması en mantıklı olan nedir acaba?
Performansın ve konforun ikisi birden :)
SOMEONESPECIAL
13-07-2010, 08:46
Ortaya susturucu koymayı denesen...
4/2/1 headers, filtre kiti, Otto spec (silencerlı) ve 48 düz boru yaptırdım.
Tek şikayetim o çirkin vibrasyonlu çızırdama sesiydi. Sonra ortaya
susturucu taktım. Gayet memnunum şu an. Ses yok performans gayet iyi...
1. Orta susturucu ya da
2. 48 düz boru
diyorum
metinalan
13-07-2010, 08:50
Eskı borum 48lik`di aracı sıkıyor diye 51mm yaptırmak istedik ama çok paraydı oan için elımızdede hazır 60 vardı onu taktik oyüzden.
Dediğiniz gibi 2500-3500 rpm arası korkunç bi ses gazlarken iyi hoş ama günlük kulanım için rezelat.
SOMEONESPECIAL
13-07-2010, 08:51
Edit: Benimki 51mm miş...
Ama o titreşimi kesmek için ortaya bir susturucu atman şart gibi...
İğrenç bir sestir o :Deli:
Eskı borum 48lik`di aracı sıkıyor diye 51mm yaptırmak istedik ama çok paraydı oan için elımızdede hazır 60 vardı onu taktik oyüzden.
Dediğiniz gibi 2500-3500 rpm arası korkunç bi ses gazlarken iyi hoş ama günlük kulanım için rezelat.
borunun capindan ziyade sesin rahatsiz etmesinin sebebi ortada rezonator bulunmamasindan kaynaklaniyor, uygun capta rezonator kullanlarak sorun cozulebilir
VteC_MaNiaC
13-07-2010, 08:53
peki headers tan sonra bi susturucu koyup devamını 60 bıraksak ve bölece bi backpressure yaratıp altları canlandırsak fikri gerçekçi bi yaklaşım mı acaba ?
BAHADIR24
13-07-2010, 08:55
51 ve orta susturucu işini görür diye düşünüyorum...
metinalan
13-07-2010, 09:01
borunun capindan ziyade sesin rahatsiz etmesinin sebebi ortada rezonator bulunmamasindan kaynaklaniyor, uygun capta rezonator kullanlarak sorun cozulebilir
Rezenatör sonrası alt devirleri canladırmak adına düz boru çapını küçültmeden.
Son susturucuyu orginalı ile değiştirsem faydası olur mu acaba?
metinalan
13-07-2010, 09:02
51 ve orta susturucu işini görür diye düşünüyorum...
Extra çok fazla bi masraf yapmak istemıyorum abi şuan , :)
VteC_MaNiaC
13-07-2010, 09:04
bende alt devirlerimi geri istiorum ama bu üst devir canlılığım ve sesimde aynı kalsın istiorum :D
SOMEONESPECIAL
13-07-2010, 09:05
Bende aynını söyledim başıma geldi böyle çözdüm...
51 mm düz boru... orta susturucu...
Sizde en makulü ve ekonomik olarak ortaya bir susturucu atıp denemeniz olacak
metinalan
13-07-2010, 09:07
http://img43.imageshack.us/img43/1622/rezonatorwm.jpg (http://img43.imageshack.us/my.php?image=rezonatorwm.jpg)
rezenatör böyle bişeymi ?
metinalan
13-07-2010, 09:13
Bende aynını söyledim başıma geldi böyle çözdüm...
51 mm düz boru... orta susturucu...
Sizde en makulü ve ekonomik olarak ortaya bir susturucu atıp denemeniz olacak
orta susturucu derken abi bi biizim araçların orginalleri var biraz büyük olanlardan , bide daha küçük olanlar var tüpe benzer şekilde fark edermi onlar
SOMEONESPECIAL
13-07-2010, 09:17
orta susturucu derken abi bi biizim araçların orginalleri var biraz büyük olanlardan , bide daha küçük olanlar var tüpe benzer şekilde fark edermi onlar
Orjinalleri silindir şeklinde. Araban düşükse ve arabanın altın girip baktıysan
tam ön koltukların altına gelecek şekilde böyle elips bir susturucu koydurursan
rahat edersin. Hem sesi kesecektir hemde kasislerde filan sürtmeyecektir.
Yani orta elips susturucuyu alttaki oyuğun içerisine monte ettir olsun bitsin...
VteC_MaNiaC
13-07-2010, 09:23
Orjinalleri silindir şeklinde. Araban düşükse ve arabanın altın girip baktıysan
tam ön koltukların altına gelecek şekilde böyle elips bir susturucu koydurursan
rahat edersin. Hem sesi kesecektir hemde kasislerde filan sürtmeyecektir.
Yani orta elips susturucuyu alttaki oyuğun içerisine monte ettir olsun bitsin...
ve bide çelik olunca abuk subuk cızırtılarıda kesio ...
sonda zaten type-r son susturucun var. güzel sistem olabildiğince sessiz. cızırlıyı orta susturucu ile çözersin. perf. pek birşey kaybetmezsin sessiz ve iyi bi egzoz sistemin olu.
Rezenatör sonrası alt devirleri canladırmak adına düz boru çapını küçültmeden.
Son susturucuyu orginalı ile değiştirsem faydası olur mu acaba?
son susturucuyu orjinaline çevirmen (60 tan 42 mm ye) çok fazla back pressure yaratır. arabanın kasıldığını çok iyi hissedersin. altların canlanır ama üstlerde anlarsın arabanın gitmek istemediğini.
tek yapacağın bu sistemde ortaya aynı çapta yani 60 mm bi orta susturucu koyup keyfine bakmak :D
metinalan
13-07-2010, 09:40
önümdeki günlerde yapıp denicem burdan yazarım orta susturucu sonrası izlenimleri :)
zafer_0403
13-07-2010, 09:46
hemen hemen aynı sıkıntı bende vardı metin abi hani beraber düz boru yaptırmıştık ben susturucunun birtanesini iptal ettirmiştimya ciddi şekilde bi cızırtı vardı ve çok abartı bağırıyordu. Hafta sonu ortaya bi susturucu daha ekledim ses fevkuladenin fevkinde oldu hem tok hem o abartı cızırtı gitti tavsiye ederim.
metinalan
13-07-2010, 09:48
kaç para zafer orta susturucu :)
zafer_0403
13-07-2010, 09:54
susturucuya göre değişiyor ortalama 40-60 arası istiyolar abi takma dahil
metinalan
13-07-2010, 09:57
iyimiş ozaman :D korkulcak bişi yok
zafer_0403
13-07-2010, 09:58
yok yok abi sen rahat ol o cızırtı yüksek devirlerde ilk zamanlar hoşumuza gidiyodu şimdi bende çileye dönüştü :D
atmosferik arabaya orta susturucusuz binmem.. gereksiz bi zırıltı oluyor.. orta susturucu iyidir, herkese tavsiye ederim :)
mannerboy
13-07-2010, 11:14
benim arabada 62 mm orijinal boğaz geliyor.60 mm düz boru devamında otto carbon egzos ses çok fena zırıltıda hoşuma gidiyor :) ama bu rezonator olayına aklım yattı iyi bişeye benziyor
metinalan
13-07-2010, 11:20
ben googleda baktım da pek bi görsel bulamadım bu rezenatörler ile ilgili
benım arabadada varddı zırıltı aşırı yakıt kaybı alt devırde düşük güç ortaya 51 mm bmw susturucusu takınca seste gitti yakıtta normale dondu çekiş güçlendı bence taktır
metinalan
13-07-2010, 11:43
buarada araba deli gibi yakıyor eksozla alakalımı bu
ara borularınla alakalı olabilir heleki düşük devirlerinde araba gitmiyor gitmiyor diye sende basıyorsun bu nedenle yakıt artıyor
minimal_freak
13-07-2010, 14:14
orta susturucu bu işi çözer bencede, performansda hiçbir kaybın olmaz, hatta alt devirlerin canlanır, ama bana sorarsan 60 fazla, 51mm boru daha uygun olur, ben b16'ya 4-1 sonrası 60mm boru, 60mm orta susturucu ve stock son susturucu yaptım, gayet başarılı, açık son susturucu ile stock arasında hiçbir fark yok, artı olarak alt devirlerim canlandı stock susturucu ile, bence sen o ep3'ü bana ver, sana stock takalım :D artı olarak 60'lık orta susturucu, 30-35 liraya sıfır orta susturucu taktırırız ;)
Djalican
13-07-2010, 15:32
Olay sadece ses yüzünden ise okadar harcanan emek boşa gidecek Sohc vtec yapmak kolay iş deil...zar zor aldıgın beygircikleri orta susturucuyla sıkma istersen...bu benim şahsi düşüncem....yada 51mm ara boru + Cat back egsoz sistemi...tabi maliyet artıcak....Barıs EG adındaki arkadasda mugen Egsoz olacak oda işini görebilir...satmadıysa tabikide....
tarantino
13-07-2010, 15:42
Olay sadece ses yüzünden ise okadar harcanan emek boşa gidecek Sohc vtec yapmak kolay iş deil...zar zor aldıgın beygircikleri orta susturucuyla sıkma istersen...bu benim şahsi düşüncem....yada 51mm ara boru + Cat back egsoz sistemi...tabi maliyet artıcak....Barıs EG adındaki arkadasda mugen Egsoz olacak oda işini görebilir...satmadıysa tabikide....
sattı herhalde alican
metin orjinal son susturucu koyarsan aracının hiç gitmediğini göreceksin bunu bizzat ben kendim yaşadım ne yapabiliriz dedim ve s2000 son susturucusunu koymaya karar verdim evet kolay değil o susturucuyu oraya koymak sağlam bi eksozcu bulman lasım para işi değil hatır işi bu benim set up da 4-2-1 hıdır 51mm düzboru s2000 son susturucu zaten s2000 son susturucusu mugen eksoztla aynı hçbir farkı yok aracımın nasıl düzeldiğini anladım biraz zırıltı var ama ortaya koyacağım bir tüp susturucuyla bu zırıltıyıda keseceğimi umuyorum
PPR engineering
13-07-2010, 16:01
ortaya 60 mm susturucunu koy yola devam et inan rahat ediceksin hiç bi kaybında olmıycak.
minimal_freak
13-07-2010, 16:47
ortaya 60 mm susturucunu koy yola devam et inan rahat ediceksin hiç bi kaybında olmıycak.
+1:icon_tup:
son susturucu stock ikende denedik, açıkkende, hem roll'de hem dynoda, hiçbir fark yok, niye diyecek olursan Honda son susturucularında odacıklar yok, sadece sesi abzorbe etmesi için içeride dolaştırılıp duvarlara çarpması sağlanıyor, o yüzden diğer susturucuların içindekiler gibi gazı sıkıştıracak bir engel bulunmuyor, ortaya 60'lık taktır ve devam et, bende çok araştırdım ve en iyi sonucu bununla aldım, ver hadi son susturucunu bana :D kafa karıştırma :D
fastkamil
13-07-2010, 16:54
ben googleda baktım da pek bi görsel bulamadım bu rezenatörler ile ilgili
Dediğiniz parça ince tellerden örme esnek bir parçadır.
Bende google'dan arattım fakat bulamadım , eksozcuların çoğunda bulabilirsiniz.
Dediğiniz parça ince tellerden örme esnek bir parçadır.
Bende google'dan arattım fakat bulamadım , eksozcuların çoğunda bulabilirsiniz.
sizin bahsettiğinizin adı flex boru. esnektir egzoz sistminin esnemesini sağlar. esnememesi iyi değildir zaten.
bahsedilen şey orta susturucu tüp şeklinde.
Djalican
13-07-2010, 18:39
cızırdamadan devir kesicide alev atmadıkdan sonra ne anlamı kaldı yaw :D
metinalan
14-07-2010, 07:33
DÜn 51mm orta susturucu taktık , dünya varmış açcıkcası cızırdamalr rahatsız edici tüm sesler gitti.
Ayrıca alt devirlerde hisedilir derecede iyileşti.
minimal_freak
14-07-2010, 09:35
benim eksoz olmadı yine :( :D