Orijinalini görmek için tıklayınız : Görüntü sorunsalı...
dragonflydesing
13-07-2010, 12:48
Uzun zamandır sorunsal açmıyordum arkadaşlar :) Bilgisayar daha yeni belini doğrulttu derken yine problemler çıkarmaya başladı bu alet,bugün sabahtan itibaren bilgisayarla bi işlem yaparken takriben son 2 saatir görüntü donuyor aniden ve aşağıda photoshopla benzetmesini yaptığım gibi bir görüntü ortaya çıkıp karıncalanıyor
görüntü donuk ve sadece bir kısım karıncalaşmış,acaba monitörden yada ekran kartındanmı yoksa sistemden kaynaklanan bir sorunmu,monitörümün marka modeli ''LG W2253S'',daha bu dönem aldım,alırken adamın biri lg'ler sorun çıkarıyo fln demişti ama eski monitörüm tüplü lg'di 11 yıllık monitördü halen tam gaz çalışmaktadır kendisi.
Böyle bi şekilde karıncalaşma oluyor ve görüntü donuyor
http://www.ressim.net/e/upload/0a352ee8.jpg (http://www.ressim.net)
Monitör değil de ekran kartı ( donanım ya da yazılım olabilir ) sorunu gibi geldi bana. Driver güncellemesi yaptın mı?
The Jackal*
13-07-2010, 12:54
Ekran kartında sıkıntı var gibi, çıkarıp mevcutta varsa onboard ekran kartında bir deneseniz?
StyleALP
13-07-2010, 12:55
Benzer sorun bendede vardı. Bazen böyle oluyor ve ekran yeşile bürünmüştü. Ekran Kartını bir güzel temizleyip taktıktan sonra sorun çözülmüştü. Daha aynı sorunla karşılaşmadım. :)
dragonflydesing
13-07-2010, 12:59
Monitör değil de ekran kartı ( donanım ya da yazılım olabilir ) sorunu gibi geldi bana. Driver güncellemesi yaptın mı?
Monitör daha yeni bende pek sanmıyorum fakat bazen monitör bilgisayara reset attığımda ''power saving'' modun fln alıyor kendi kendine,driver'ı diğer harddiskte mevcut bilgisayarın kullandığı harddiskedemi kurmalıyım,daha önce kuruluyken driverı böyle bi sorunla karşılaşmadım.
Ekran kartında sıkıntı var gibi, çıkarıp mevcutta varsa onboard ekran kartında bir deneseniz?
Ekran kartım onboard,şu anlık harici bi ekran kartım yok maalesef ama driver'ını fln yükledim hepsinin.
Benzer sorun bendede vardı. Bazen böyle oluyor ve ekran yeşile bürünmüştü. Ekran Kartını bir güzel temizleyip taktıktan sonra sorun çözülmüştü. Daha aynı sorunla karşılaşmadım. :)
Ekranın üzerinde yeşil bir tül perde varmış gibi bir görüntü ise o karttan ziyade kablodandır. Kablo içerisindeki tellerden biri kopmuş ya da kopmak üzeredir. Takıp çıkarırken temas etmiş, sorun o şekilde çözülmüştür. Bu gibi durumlarda ekran kartına monte edilen mavi kısmın içini açıp kopuk teli lehimleyerek de sorunu çözebilirsin.
Keza aynı sorun yeşil perde olduğu gibi, kırmızı, mavi perde gibi de olabilir. Kopan kablonun hangi kablo olduğuna göre değişir.
Monitör daha yeni bende pek sanmıyorum fakat bazen monitör bilgisayara reset attığımda ''power saving'' modun fln alıyor kendi kendine,driver'ı diğer harddiskte mevcut bilgisayarın kullandığı harddiskedemi kurmalıyım,daha önce kuruluyken driverı böyle bi sorunla karşılaşmadım.
Ekran kartım onboard,şu anlık harici bi ekran kartım yok maalesef ama driver'ını fln yükledim hepsinin.
Driverları yüklemek demek x bir yere koymak demek değil, driver setubını kurduğunda gerekli dosyaları zaten windows altında ilgili yerlere kopyalar. Onun dışında setub cableri, program klasörleri istediğin diskte durabilir. Fark etmez.
Reset attığında power saving moduna geçmesi ise normal bir durum. Kasada anlık elektrik kesintisi olduğundan açık olan monitöre görüntü sinyali gelmeyince "kasa kapandı" olarak algılayıp kendisini de kapar.
dragonflydesing
13-07-2010, 13:16
Driverları yüklemek demek x bir yere koymak demek değil, driver setubını kurduğunda gerekli dosyaları zaten windows altında ilgili yerlere kopyalar. Onun dışında setub cableri, program klasörleri istediğin diskte durabilir. Fark etmez.
Reset attığında power saving moduna geçmesi ise normal bir durum. Kasada anlık elektrik kesintisi olduğundan açık olan monitöre görüntü sinyali gelmeyince "kasa kapandı" olarak algılayıp kendisini de kapar.
önceki tüplü monitörümde ''power saving'' sorunu yoktu reset attığımda görüntü anında gelirdi bide reset attığımda monitör ''power saving''e aldıktan sonra görüntü kendi kendine gelmiyor hatta monitörü kapatıp açtığımdada ancak bazen arkadan güç kablosunu çekip yeniden takınca yada yeniden reset atınca görüntü ekrana geliyor.
Enetersan, lâkin bana hala ekran kartı gibi geliyor. Tazeleme oranını (frekans ) düşür bakalım biraz.
Yolcudur abbas bağlasan durmas :D
34btr1907
13-07-2010, 13:49
belki faydası olabılır;benımde basıma gelmişti ekran kartının fanı bozulmus daha yavas çalıştığı için donuyordu pc belki öyle bı sorun olabilir
ecthelion
13-07-2010, 13:53
driver'larını güncelle, düzelmezse sorunun northbridge'den ya da gpu'dan olabilir.
belki faydası olabılır;benımde basıma gelmişti ekran kartının fanı bozulmus daha yavas çalıştığı için donuyordu pc belki öyle bı sorun olabilir
ısı kaynaklı olabilir @evrenoz un dedigi gibi bir perde varsa tamamen kablo ucları ile alakalıdır her 2 ucundan icine bak elbet eksik bir uc olucaktır.
kasa kapagın acıksa elinlede ısısını ölcebilirsin olmadı bir arkadasndan board alıp deneyebilirsin en azından neyin saglam olup neyin bozuk oldugunu görüp ona göre hareket etme sansın olur. :)
dragonflydesing
14-07-2010, 08:33
ısı kaynaklı olabilir @evrenoz un dedigi gibi bir perde varsa tamamen kablo ucları ile alakalıdır her 2 ucundan icine bak elbet eksik bir uc olucaktır.
kasa kapagın acıksa elinlede ısısını ölcebilirsin olmadı bir arkadasndan board alıp deneyebilirsin en azından neyin saglam olup neyin bozuk oldugunu görüp ona göre hareket etme sansın olur. :)
Kabloları denedim eğdim büktüm ama bi şey olmadı,kasa içinde 3 fan var toplamda,kasa ısısını gösteren bir programım var oradan bakıyorum kasam hiç bi zaman aşırı ısınmıyor nedense,umarım ekran kartından kaynaklıdırki değiştirmeye bahanem olur :)
fsunnetci
14-07-2010, 09:11
Ekran kartın onboard olduğu için NorthBridge yani Kuzey köprüsü çok ısındığından yapabilir bu sorunu:icon_wack eğer Board yani Anakart üzerindeki fanların çalışıp çalışmadığını bir kontrol edersen belki sorunun çözülebilir..:beuj: