PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tanpona Port ?

phantomLord
15-07-2010, 16:07
Aracimin ön tanponu yeni takildi boyanmadi henüz port actırmak istiyorum hava filtresinden giriş veriyorlar galiba o porttan bahsediyorum nasıl yaptırabiliriz?portu nerden bulabiliriz?

Günkut
15-07-2010, 16:19
tesisatcı arkadasın var ise önden su bassların hava cıkıs yerlerine takıyorlar ondan alıp uygun delik acıp silikonla sabitlersin gerisi sana kalmıs :D

Kakus
15-07-2010, 16:23
Tampon değil midir o ya?

ruudvan
15-07-2010, 16:27
portu fıltrene bakan yere acıcaksın kafana gore delme tamponu madem bılgı ıstıosun port denılen zımbırtı ole heryerde bulunmuo muzık marketlerde vs de var max 10 cm lık bı port al fazlada abartı olmasın subwoofer kutusu yapan yerlerdede olabılır.sende cai varmı bu arada?

phantomLord
15-07-2010, 17:11
Tampon değil midir o ya?

Tanpon kardesim tampon degil

phantomLord
15-07-2010, 17:13
portu fıltrene bakan yere acıcaksın kafana gore delme tamponu madem bılgı ıstıosun port denılen zımbırtı ole heryerde bulunmuo muzık marketlerde vs de var max 10 cm lık bı port al fazlada abartı olmasın subwoofer kutusu yapan yerlerdede olabılır.sende cai varmı bu arada?

yazdıkdan sonra bi ustaya gittik sagolsun anlıyomus bilgilendirdi sizin gibi sizede tesekkür ederim, portu bulduk delik acip takicaz.

kusura bakmayın ,Cia dediğiniz seyi bilmiyorum nedir o?

Günkut
15-07-2010, 17:15
katalizör iptali yani katın elindemi aracın üstündemi ?

phantomLord
15-07-2010, 17:21
evet arac tamamen orjinal bunu neden sordunuz bilmediğim seyleri ögrenmis olurum cevabiniz için şimdiden tesekkür ederim

34btr1907
15-07-2010, 17:51
yazdıkdan sonra bi ustaya gittik sagolsun anlıyomus bilgilendirdi sizin gibi sizede tesekkür ederim, portu bulduk delik acip takicaz.

kusura bakmayın ,Cia dediğiniz seyi bilmiyorum nedir o?

cai cold air intake soguk hava girişi hava filtresi borulu morulu

http://www.ressim.net/e/upload/7fced030.jpg (http://www.ressim.net)

Pug
15-07-2010, 18:39
morulu borulu o da guzel ahah :)

ruudvan
15-07-2010, 20:06
evet arac tamamen orjinal bunu neden sordunuz bilmediğim seyleri ögrenmis olurum cevabiniz için şimdiden tesekkür ederim

kardes bak cai yoksa yani cold air intake yani soguk hava çekiş demek orjinal filtre kiti sökülüp emme manifoldundan bir boruyla en güzel soguk hava alınabılıcek yere kadar goturmek ardından ucuna acık hava fıltresı takmaktır.
sımdı o caiyi taktıktan snrda tampona port yaparsan direk hava girişi saglarsın filtreye motorun daha güzel calısır yani güzel derken tepkimen fln iyi olur.
nese bnce sen hiç bişi yapma accık otur bu forumu arastır sole bı yaz gecsın snr kıs gelsın o aralar cozersın butun ıslerı snr mantıgın cercevesınde karar verırsın.

scream3057
15-07-2010, 20:10
edit :) gerek yok...

OnurD.
15-07-2010, 20:37
filtreyi portun oraya kadar indirmek yerine, porttan filtrenin olduğu yere doğru hava taşıyabilecek bişeylerde yapılabilir. Filtre mümkün olduğunca ıslanması muhtemel yerlerden uzak durmalı.

hks35
15-07-2010, 22:28

o ne alaka ya be usta. CAİ yle kat.ın ne alakası var?

KingoAtmo
16-07-2010, 09:33
hava filtresine boru, tampona port ,
ne lan bu ordu evi bahçesi mi ...

olcay_bora
16-07-2010, 10:52
neyse arkadas direk emme manifolduna takmıo öle uzatmayı düşünmüş neler neler görüoruz günümüzde ah ulan ahh ülkemiz ne halde

Yogi
16-07-2010, 10:54
Tanpon kardesim tampon degil

http://www.tdkterim.gov.tr/yanlis/?kelime=tanpon&kategori=yanlis_liste

despe
16-07-2010, 19:27
oem filtre haricinde, short ram ve cai arasında

filtre borunuz uzun olursa torkunuz artar hp düşer. boru kısa olursa hp artar tork düşer. herşey soğuk havada bitmez. sen soğuk hava alıcam diye filre borusunu tamponun içine kadar uzatıp ucuna filtreyi takarsan bişey bekleme. ama filtre borusu kısa tutulup + bi port ile hava desteği sağlanırsa ozaman diğerinden daha fazla işe yarar.

ayrıca tanpon değil tampon.

phantomLord
16-07-2010, 20:03
Öncelikle bütün herkese bilgileri için teşekkür ederim neyin ne olduğunu cok iyi öğrendim ustasından öğrenmek cok daha mantıklı geliyor artık bana yoksa herkes bir şeyler atip tutuyor.Bilgi almak için geldiğim yerde bilgi vericem nerdeyse :))

hava filtresine boru, tampona port ,
ne lan bu ordu evi bahçesi mi ...

Arkadasim yasina basina bak konus yazdiğin 3 harfli bi kelime başına dert acmasin.

Mümkünse beni bilgilendirmek icin yazmayin ben sordugum yerden öğrendim..

İyi forumlar.

ruudvan
16-07-2010, 21:44
Öncelikle bütün herkese bilgileri için teşekkür ederim neyin ne olduğunu cok iyi öğrendim ustasından öğrenmek cok daha mantıklı geliyor artık bana yoksa herkes bir şeyler atip tutuyor.Bilgi almak için geldiğim yerde bilgi vericem nerdeyse :))

bak kardesım sen buraya gelmıssın bısey ogrenmek ıcın dımı.
sımdıde dıosun kı bılgı almak ıcın geldım nerdeyse bılgı verıcem.
tabıkıde bılgıde verıceksın snn ıı oldugun konudada sen konusucaksın ama sen daha fıltreyı bılmıosun cai yi bilmiosun katalizoru bılmıosun daha dorusu ehlıyetın var belkı ama araba kullanmaktan baska bısey bılmıosun.
gelıp dıosun kı beyler ben alfebeyı ogrenıcem ama once z den baslıyım .kardes alfabe a dan baslar.
bak tanpon yazdın dedıler tampon dıe o snn dedıgın tanpon ne bılıomusun bayanlar kullanır hanı yda burnun kanar burnuna sokarlar o ıste.
dorusu tampondur onuda gectım snn o bılgı ogrendıgın arkadas usta yada bılmemne kac tane cai takmıs yada port takmıs yada portu kim icad etmişmi bi tunermi yoksa sanayideki hakkı ustamı bana bı solrmısın .sana sole solıyım bn 3 degısık cai kullandım belkıde on tamponumu davlumbazlarımı 50 kere sokmusumdur sımdı bnm arabama gore o tamırcımı daha ıısını bılır bnmı?
sen once gelıceksın dıceksınkı aracım su motorum şu bana bu hos gelıyor aslı astarı nedır snr sana o arac hakkında yıllarını vermıs bırı cıkar soler .bu kadar basıt ...

phantomLord
16-07-2010, 22:39
kardeşim ben sana tamamen katılıyorum fakat anlatmak istediğimi anlatamadım galiba zaten onu şaka anlamında söyledim kime gittiğide belli katalizör iptali felan diyen birineydi ve birazz off topic oldu gibi burda ondan artik yazmak istemedim.
Ama snn bu değerli yazini görünce cevap yazmak istedim ben burda yeniyim kabul ediyorum fakat honda aşığı ve bilgisiz bir insanım cia nedir bilmem ama katalizör nedir bilirim filtre nedir bilirim adini bilmesemde porta gelen boruyuda bilirim.
Gaflette bulunup actim bu konuyu neyse yinede tesekkür ederim.
Tampon olayina gelince tanpon dediğin gibi farklı anlamlardada kullanılır zaten.
Ama bende bi tanpon aldı gitti basını dogrusunu iddaa ederken gerçeğini öğrendim tesekkürler.

ruudvan
16-07-2010, 22:44
kardeşim ben sana tamamen katılıyorum fakat anlatmak istediğimi anlatamadım galiba zaten onu şaka anlamında söyledim kime gittiğide belli katalizör iptali felan diyen birineydi ve birazz off topic oldu gibi burda ondan artik yazmak istemedim.
Ama snn bu değerli yazini görünce cevap yazmak istedim ben burda yeniyim kabul ediyorum fakat honda aşığı ve bilgisiz bir insanım cia nedir bilmem ama katalizör nedir bilirim filtre nedir bilirim adini bilmesemde porta gelen boruyuda bilirim.
Gaflette bulunup actim bu konuyu neyse yinede tesekkür ederim.
Tampon olayina gelince tanpon dediğin gibi farklı anlamlardada kullanılır zaten.
Ama bende bi tanpon aldı gitti basını dogrusunu iddaa ederken gerçeğini öğrendim tesekkürler.

burda herkes sana yardımcı olmak ıster bazen geyıge vururlar olmaması zaten garıptır gher zaman cıddı olmaya gerek yok sen konunu genel olarak soledın bızde sana genel yardımcı olmaya calıstık sen deseydınkı caım bu port yapıcam nereye yapım herkes sana artısını eksısını solerdı.nese kolay gelsın sana.

Evrenoz
17-07-2010, 09:16
CAI kullanır iken, hava alış hortumunu aşağı sarkıtmak ve tampon üzeri porta takmak arasındaki farkı görebilmek için arka arkaya 2 defa dynoya çıkmıştım. 2 testte de önde pervane mevcut ve çalışır şekildeydi.

2 Dyno arasında tampon üzerindeki portlunun lehine +1 HP'lik fark gördüm.

Bu arada tampon, tanpon konusuna da bir açıklık getireyim. Türkçe içerisinde tanpon diye bir kelime yoktur. Kadınların kullandığı da, arabalarımızın önündeki de, burun vb yerlerin kanamasında kullanılan da tampondur.

Bknz : TDK

1 . Bir deliği kapamaya yarayan, herhangi bir maddeden yapılmış büyük tıkaç.
2 . Bir darbenin şiddetini azaltmaya yarayan, içi yumuşak maddeyle dolu şey.
3 . Çarpışmaların etkisini azaltmak için vagonların, otomobillerin ön ve arkalarında bulunan donanım.
4 . Kanı silmek, durdurmak için kullanılan gazlı bez yumağı veya sterilize edilmiş pamuklu özel parça.
5 . mecaz Bir darbenin, çatışmanın şiddetini azaltan etken

phantomLord
17-07-2010, 09:21
Teşekkürler beyfendi

ibooo
17-07-2010, 09:23
CAI kullanır iken, hava alış hortumunu aşağı sarkıtmak ve tampon üzeri porta takmak arasındaki farkı görebilmek için arka arkaya 2 defa dynoya çıkmıştım. 2 testte de önde pervane mevcut ve çalışır şekildeydi.

2 Dyno arasında tampon üzerindeki portlunun lehine +1 HP'lik fark gördüm.

Bu arada tampon, tanpon konusuna da bir açıklık getireyim. Türkçe içerisinde tanpon diye bir kelime yoktur. Kadınların kullandığı da, arabalarımızın önündeki de, burun vb yerlerin kanamasında kullanılan da tampondur.

Bknz : TDK

1 . Bir deliği kapamaya yarayan, herhangi bir maddeden yapılmış büyük tıkaç.
2 . Bir darbenin şiddetini azaltmaya yarayan, içi yumuşak maddeyle dolu şey.
3 . Çarpışmaların etkisini azaltmak için vagonların, otomobillerin ön ve arkalarında bulunan donanım.
4 . Kanı silmek, durdurmak için kullanılan gazlı bez yumağı veya sterilize edilmiş pamuklu özel parça.
5 . mecaz Bir darbenin, çatışmanın şiddetini azaltan etken

vb yerler oda iimiş çok benzio :D:D:D

KingoAtmo
17-07-2010, 12:46
ne derdi açarmış fantom ?

phantomLord
17-07-2010, 19:29
yaşına uygun konuş kardeş dicem sana yaşıtım gibi görüyorum o lafından sonra.Yine arkadasım olaraktan konusuyorum işine bak.

Göki,ZD
17-07-2010, 19:49
bundan mı gaardaşş

http://img340.imageshack.us/img340/2251/3220071210103916kw5.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/8671/resim043sf4vq5.jpg

phantomLord
17-07-2010, 19:51
Aynen beyfendi ta kendileri :)