Orijinalini görmek için tıklayınız : community college university
Yurt dışında okuyan veya okumuş olan forumda baya kişi var sanırım.Community college university hakkında bilgisi olan varmı?
Nasil yani? Neredeki mesela?
wallahi benim merak ettiğim TOEFL'SIZ 2 yıllık üniversiteler tam bilmiyorum netten araştırdım karışık bilgilerim biraz...ingilizce eğitimi nasıl olucak? 2. yılın sonunda ortalamaya göre üniversite seçme hakkı hatta harvard'a bile gitme imkanı varmış? nedir ne değildir merak ettim...
özellikle boston'u tavsiye ediyorlar bende ordaki üniler hakkında bilgi almak isterim...
Ben Orlando yaşıyorum buraya göre sölim bende başlıcam şimdi hazırlıkları yapıyorum .
community college 2 yıllık uni oluyor.
Sen uluslar arası ögrenci olduğun için okul ücreti sitelerinde yazanın 2 katı olcak zaten noncitizen diye ayrı bir fiyat çıkar
okulların anlaştıkları dil okulları var onlara kayıt olur bitirir gecersen Teoflsız seni kabul ediyorlar.
4 yıllıga geçiş istiyorsan ekstra dersler alcaksın ona göre okuyacaksın
* bu arada geçiş imkanı olan Harvard normali değil diye biliyorum paralı olan Harvard a geçiyorsun onun fiyatları inanılmaz tuzlu :)
Boston unv acisindan zengin bir yer. Sessiz sakin, cok enerjik bir yer degil. Kampus ortami var yani. Egitimi tabii ki guzel. TOEFL'siz bir yere girebilecegini sanmiyorum ama zaten istedikleri skorlar dusuk comm collegelarda. Ben BMCC Cuny'de okuyorum ornegin, cok basit, lise gibi bir okul. Bizim gibi pratik zekali milletler icin citir cerez okullardir bu tip okullar. Not ortalamanin minimum 2.50 olmasi gerekiyor gecis yapabilmen icin. Dogru duzgun okula gecis icin de 3+ ortalama iyi olur.
Buyuk ihtimalle internasyanol ogrenci olacagin icin ingilizce hazirlik dersleri alman zorunlu olacak. Ilk donemin bunlarla agirlikli olur. Full time ogrenci olmak zorundasin bu arada yani 12 saatlik dersin haftada olmak zorunda yasalara gore.
Comm. College'lar ucuz oluyor. Ben ornegin senelik 5500-6500 $ oduyorum. Bahcesehir'e ya da Kultur unv. gibi kurumlardan daha hayirli bir yatirim, daha ucuza. Burs vb. daha kolay. Dersler de genelde agir degil.
Muhakkak okula baslamadan once minimum 2 ay turist olarak kal ve buralardaki yasam tarzini tart derim. Sistem burda biraz daha farkli. Uyum saglayabilirmisin, ne yaparsin edersin tam kestiremiyorum (ekonomik durum en buyuk faktor) o yuzden kesinlikle yap diyecegim sey okula basvurmadan once gelip kalmandir kalabildigin kadar. Sonra okulu yarida birakip donmek zorunda kalmazsin.
TAM35GNY
16-07-2010, 04:47
Gelmeden once ne brans sececegini iyice belirle kafanda..
Burda kaydini yaptiktan sonra her turlu esl class alicaksin... bu arada collage'a girerken seni yine de seviye tespit sinavina sokuyorlar yani yeterli oldugunu ispatlaman lazim.. Oyle hic dil bilmeden girmen mumkun degil.. Tabi bu arada gidecegin collage a gore degisir... Guzel okullar her zaman kasarlar ogrenci aliminda ... Bu arada okul secimi onemli gelecegin icin ve bunun yaninda dikkat etmen gereken sey tekrar soyluyorum okumak istedigin brans yani erkenden o konuya focus olup onun uzerinde derslerini sececeksin..
Amerika da kalan hiç tanıdığım yok, boston da türkler biraz fazla diye duydum tercihim onun için orası oldu şimdilik, belki ilerde beraber kalabileceğim birilerini bulabilirim diye...Burdaki özellerde okuyacağıma yurtdışında iyi bir eğitim almış olmak istiyorum...Eğer 5000-7000 dolar arası 4 yıllık üniversite varsa tercihim direk o yönde de olabilir, en makul şekilde yaşıyabileceğim, birde sizin tavsiyeniz nedir CC mi okuyayım 2 sene sonra 4 yıllık bir üni.ye transfer olmayımı deniyeyim...Birde CC okuyup ortalama ile bir üni.ye transfer olduğumda direk diploma bitirdiğim okulun 4 yıllık diplomasımı olucak...Bölüm işletme ama Türkiye de biraz hafife alınıyor, biraz iyi donatılmak istiyorum bu bölümle ilgili, aslında inşaat işine giricem ama hesap kitaptan ibaret bu alan yani inşaat diye değerlendirmeyin kendi işimi yapıcam...Birde bu konu ile ilgili bir aracı kurum tavsiyeniz varmı bir şeyler danışabileceğim...Aynı zaman bu sene başlamak istersem ne zaman hareket etmeliyim ne yapmalıyım...(şimdilik bu kadar :D)(ufak bi parantez daha oraya gidince araba alabilecekmiyim şimdilik şartlar müsayit değil ama ilersi için :) )
TAM35GNY
16-07-2010, 17:55
Amerikada her yerde turk var... Ama buraya gelen herkes bir sure sonra Turklerden uzaklasmaya calisir cesitli sebeplerden.. Universite fiyatlarini kendin arastiricaksin tabiki bulursun ama kalitesi degisir..
Kendi isini yapacaksan ve de TR de yapacaksan benim tavsiyem buraya gelmen yerine orda oku bir yandan da kendi yapacagin isle bir yerde bedavada olsa calis ... Egitim bir yere kadar tecrube her zaman onemli kendi isinde ;)
Araba cok kolay is dert etme her sey paraya bakar;)
Amerika da kalan hiç tanıdığım yok, boston da türkler biraz fazla diye duydum tercihim onun için orası oldu şimdilik, belki ilerde beraber kalabileceğim birilerini bulabilirim diye...Burdaki özellerde okuyacağıma yurtdışında iyi bir eğitim almış olmak istiyorum...Eğer 5000-7000 dolar arası 4 yıllık üniversite varsa tercihim direk o yönde de olabilir, en makul şekilde yaşıyabileceğim, birde sizin tavsiyeniz nedir CC mi okuyayım 2 sene sonra 4 yıllık bir üni.ye transfer olmayımı deniyeyim...Birde CC okuyup ortalama ile bir üni.ye transfer olduğumda direk diploma bitirdiğim okulun 4 yıllık diplomasımı olucak...Bölüm işletme ama Türkiye de biraz hafife alınıyor, biraz iyi donatılmak istiyorum bu bölümle ilgili, aslında inşaat işine giricem ama hesap kitaptan ibaret bu alan yani inşaat diye değerlendirmeyin kendi işimi yapıcam...Birde bu konu ile ilgili bir aracı kurum tavsiyeniz varmı bir şeyler danışabileceğim...Aynı zaman bu sene başlamak istersem ne zaman hareket etmeliyim ne yapmalıyım...(şimdilik bu kadar :D)(ufak bi parantez daha oraya gidince araba alabilecekmiyim şimdilik şartlar müsayit değil ama ilersi için :) )
hevesini kırmak istemem ama 7000 dolara 4 yıllık uni biraz hayal o fiyat a anca 2 yıllık bulursun . 2 yıldan 4 yıla geciceksen onu baştan belirtiyorsun sana ona göre ders veriyorlar ama 3 ve 4 sınıf ücretleri normal bi 4 yıllık uni ücreti ile aynı nerden baksan her sene için bi en az 15 bin dolara isterler.
Boston öğrenci şehri deniliyor ortam çok güzel ama öğrenci çok olması iş bulma şansını zorlaştırıyor .Bu arada ögrenci vizelerine çalışma izni verilmiyor 2. senende 24 saatlik bi izin veriyorlar oda pek bişi kazanmana yaramaz kaçak iş bulursan bişiler kazanabilirsin.Aksi halde TR den takviye alman şart.Araba almak burda dert degil 2000 dolara bile bulursun plaksı vergisi cart curt 500 dolar ekstrası olur önemli olan ehliyet alman onun sınavını gecmen onada biraz düzgün ing gerekiyor yoksa kastırıyor ben alırken biraz zorlandım.Türklere önem veriyorsan New Jersey e bakıcaksın yanlış bilmiyorsam en çok Türk orda
Turklerden uzak dur hocam mumkun oldugunca. Kacak olarak calisirsin o zor degil. Fake SSN ile calistim ben cok uzun sure. Sirkete gore degisiyor bu olaylar...
Turklerden uzak dur hocam mumkun oldugunca. Kacak olarak calisirsin o zor degil. Fake SSN ile calistim ben cok uzun sure. Sirkete gore degisiyor bu olaylar...
yaşıyarak öğrencek bro :P +1 burda kimden kazık yediysem türk çıktı :)
Ben kafaya koydum, biraz da burdan kaçmak için açıkcası daha yaşım 20...
1)internette gezerken bunu buldum, burdaki cambirigde colloge fiyatı(8.300$) benim ödiyeceğim fiyat mı?
http://www.karyainternational.com/toefl.htm
2)hadi 2 yıllık kafama yattı diyelim ne zaman hareket etmeliyim bu sene başlamak için, ne yapmam gerek tavsiye edebileceğiniz aracı kurum varmı?
3)hangi community college okulunu hangi şehri tavsiye edersiniz siz peki tecrübenizden yararlanmak gerek :)
birde 2 yıllıktan sonra sonra geçtiğim yıllık üninin 4 yıllık diplomasınımı alıcam?
Siteye biraz baktım gözüken fiyat o ama 4 yıllık için yazıyor CC ler o fiyata yakınken 4 yıllıgın öyle olması biraz ilginç geldi onn hakkında pek bi fikrim yok.Ama araştırrım birşey bulursam yazarım buraya
Aracı kurum beni buraya getiren kişiyi tavsiye ederim öğrenci vizesi işlemlerinde yapıyor , en azındna bi fiyat alın aklınızda olsun başka yerlere gittiğiniz zaman karşılaştırırsınız.
İbrahim İzgin : 0531 864 2627 ( Numarasınızı Kaan Altay dan aldım derseniz daha iyi ilgilenir ) ( kendisi 1 hafta daha istanbulda sonra buraya geri dönücek )
Şimdi sen kedim çalışıp gecincem masraflarımı çıkarıcam dersen Orlando yu tavsiye ederim niye Orlando ? yada Orlando gibi tam büyük olmıyan şehirleri
Mesela New York vs Orlando yapim sana ;
Orlando da kiralar NY nin 3 de 1 i fiyata room mate olayı sitede yazan aile yanında kalma 300 dolara bile oda bulursun NY de 600 den aşa çok zor diye biliyorum benm arkım vardı 725 dolara kalıyordu.( orda yaşıyan arakdaşlar daha detaylı yazarlar )
Bizim burda kış derdi yok - masrafı yok
Ama NY deki şehir yaşamı burda yok burası oraya göre ufak kalıyor kaçak iş bulma konusunda sıkıntı yaratıyor.
Burda bide NY ye göre toplu taşıma yok ny de arabaya ihtiyacın yok metro ile her yere gidersin burda Metro hiç yok otobüslerde öle 1 , 1.5 saatte bir geçiyor çok sıkıntılı araban yoksa burda yaşıyamazsın 2000 dolara ayagını yerden kesicek birşey alırısn en kötü öle idare edersin ( 98-99 mustang yada o modellerde chevroletler bulursn o paraya )
Durum müsayitse bence Boston a bak orası ortam bakımından en iyi yermiş her giden öyle söyliyor bolca uni olduğu için genç fazla ama ortada iş biraz sıkıntılıymış çok öğrenci oldugu içn .
2 den 4 e geçince bitirdiğin 4 yıllığın diplomasını alırsın
yaşıyarak öğrencek bro :P +1 burda kimden kazık yediysem türk çıktı :)
Malesef hocam. Durumun boyle olmasi cok kotu...
Ben kafaya koydum, biraz da burdan kaçmak için açıkcası daha yaşım 20...
1)internette gezerken bunu buldum, burdaki cambirigde colloge fiyatı(8.300$) benim ödiyeceğim fiyat mı?
http://www.karyainternational.com/toefl.htm
2)hadi 2 yıllık kafama yattı diyelim ne zaman hareket etmeliyim bu sene başlamak için, ne yapmam gerek tavsiye edebileceğiniz aracı kurum varmı?
3)hangi community college okulunu hangi şehri tavsiye edersiniz siz peki tecrübenizden yararlanmak gerek :)
birde 2 yıllıktan sonra sonra geçtiğim yıllık üninin 4 yıllık diplomasınımı alıcam?
Simdi oncelikle ekonomik durum cok onemli. Yani sen buraya geldin herhangi bir eyalete, calismak zorundamisin yani ailen senin butun giderlerini karsilayacak sen sadece okuluna mi bakacaksin? oyleyse eger durum gidersin San Diego, California, San Francisco bunlardan birine, guzel evin olur, arabani alirsin mis gibi, sabah okuluna gider, aksam da partiden partiye gezer hayatini yasarsin. Bir suru guzel etkinlikler oluyor, ortam super ve insanlar rahat, 20 yasinda muthis bir yasam standardin olur.
Eger ailenden cok fazla destek almiyacaksan ve calismak ZORUNDAYSAN ya da istiyorsan buyuk sehirler daha kolay olur tutunman acisindan. Evdi arabaydi bunlar biraz zaman alir dogru duzgun oturmasi ama NY gibi buyuk sehirlerdeki yasam standartlari daha farkli. Burada 5 bine de okul var 95 bine de. Is bulman kolay. Yasal veya kacak...
2 senelik okulun da diplomasini alirsin, bitirdigin 4 yilligin da. Okuluna gore degisiyor bunlar ama %90 bu sekilde.
Ben her halukarda NY'a mutlaka gelmeni tavsiye ederim. Burayi gorup, ondan sonra guneye inmen senin icin iyi olur. Ya da guneye inince buraya arada gelir bakarsin gorursun. Zaten kapagi bir yere attiktan sonra transfer isleri kolay. TR'deki gibi anani aglatmiyorlar.
Once ekonomik kismini hallet cunku burada para belirler her seyi ;)
Çalışmak zorunda değilim gibi şimdilik tabi zaman ne gösterir bilemem sosyal adamım belki yetmemeye başlar :D tahminin yıllık kişi gideri ne oluyor NY'de ?
birde alışverişi uygun mu?
Uygun yerler var alisveris icin. Giyim, gida, elektronik vb. Arastirinca buluyorsun. Zor degil.
Kiran atiyorum ortalama 1000$ ise, yedigin ictigin gezdigin derken aylik sana lazim olan para 2000$. yani kabaca 25.000$ lazim senede kira ve giderlerin icin. Bunun ustune okulu ve arabayi sen kat iste.
rebel sen bu likteki fiyat hakkında ne düşünyosun http://www.karyainternational.com/toefl.htm bir kaç site de daha aynı rakamı gördüm?
cambrigde için
rebel sen bu likteki fiyat hakkında ne düşünyosun http://www.karyainternational.com/toefl.htm bir kaç site de daha aynı rakamı gördüm?
cambrigde için
Ingilizcen ne durumda?
derdimi anlatırım :) ama anlaşmalı dil kursuna gidicem o kesin...okul işini halletsem ona görede işte 9 ay 6 ay artık önce bi dil kursuna gidicez...
Sen bilirsin. Ben bunlarin para kaybi oldugunu dusunuyorum. Ingilizceyi kullanmadan ogrenemezsin. Bunun en iyi yolu 1- Ise girmek, calismak. 2- kiz arkadas edinmek. Para kaybetmezsin ustune kazanirsin. Basic gramer bilgileri icin 2-3 ay git tamamdir bence gereksiz 9800 papel baglamaya.
yani öğrenmek için giderim dedim gerek olmuyosa bilmem dedimya tecrübenizden yararlanmak istiyorum...hani gerekiyorsa kasar veririz gerekmiyorsa benim işime gelir...
Bence 3 ayligina git bir dil kursuna. ALCC, Kaplan, Zoni gibi okullar mevcut NY'da. en iyisi bence Kaplan'dir. Fiyati digerlerinden daha fazla ama kesinlikle yararli. Sonrasi senin sosyallesmene bagli... Yetmezse, eksik hissediyorsan yeniden yazilirsin. Cok zor degil.
hazır konu varken bende bi kaç soru sorcam connecticut nası bi yerdir acaba benimde dil için gitme durumum varda
hazır konu varken bende bi kaç soru sorcam connecticut nası bi yerdir acaba benimde dil için itme durumum varda
Oralar Sakin, sessiz yerlerdir. Daha gercek Amerika yasantisi orda var. Bahceli buyuk evler, garajli, genis temiz caddeler. Aksam saatlerinde hareket biter. Cok fazla aksiyon olmaz buyuk sehirlerdeki. arabayla 1,5 saat uzaklikta NY'dan.
peki dil kurslarının fiyatları ne kadar hiç bilginiz varmı biraz baktım ama fiyat konusunda bir bilgi bulamadım .
peki dil kurslarının fiyatları ne kadar hiç bilginiz varmı biraz baktım ama fiyat konusunda bir bilgi bulamadım .
Connecticut'daki fiyatlar nedir bilmiyorum, oradaki kurslar hakkinda bilgim yok.
Soyle bir sey buldum
http://www.els.edu/contents/program_details.aspx?pid=REG&lang=tr#els_description_tab
sportinger
17-07-2010, 20:22
baylar ticaret için gelsek, şirket kurmak vs zormudur. yabancıdan yabancıya şirkertler işkurma izinleri hakında bilgi sahibi olan varmı...
turbo&quattro
17-07-2010, 20:35
Madem ingilizce ogrenmeye geliyorsun Turklerle takilma, arkadaslik etme hatta ayni evde yasama fikrini kafandan tamamen cikar...Aksi takdirde buralara kadar gelmenin dunya masraf yapmanin hic bir anlami yok..
Community college işini bende dusunuyordum...Suan vıyana'la ılgılenıyorum ama asıl gıtmek ıstedıgım yer amerıka
Communıty college ıcın yapılması gerekenler tam olarak ne?
okul dıplomasının 3.00'dan yuksek olması yetıyor galıba..
Community college işini bende dusunuyordum...Suan vıyana'la ılgılenıyorum ama asıl gıtmek ıstedıgım yer amerıka
Communıty college ıcın yapılması gerekenler tam olarak ne?
okul dıplomasının 3.00'dan yuksek olması yetıyor galıba..
Yok oyle bir sey... Benim icin enazindan. Ben liseden olabilecek en dusuk not ortalamasiyla mezun oldum (inanilmaz gelse de hala) ve toefl, lise diplomam-tercumesi, vb. yetti.
Viyana universitesinde arkadasim okuyor, cok memnun. Sanirim dunyadaki en iyi 77. unv gecen seneki siralamada.
M_PROJECT
20-07-2010, 03:44
baylar ticaret için gelsek, şirket kurmak vs zormudur. yabancıdan yabancıya şirkertler işkurma izinleri hakında bilgi sahibi olan varmı...
ilker abi o isler biraz karisik , maddiyat ve kagit isleri adami cok yipratir . yatirimci olabilmek icin baya bi sartlar gerekiyor .
burayi bi incele abi istersen : http://yatirimamerika.com/abdissahip.php
Yok oyle bir sey... Benim icin enazindan. Ben liseden olabilecek en dusuk not ortalamasiyla mezun oldum (inanilmaz gelse de hala) ve toefl, lise diplomam-tercumesi, vb. yetti.
Viyana universitesinde arkadasim okuyor, cok memnun. Sanirim dunyadaki en iyi 77. unv gecen seneki siralamada.
Pekı bende fazla ıngılızce yok...Bu Sartlarla CC'e alınma ıhtımalım % kac?
Evet vıyana unıversıtesı cook ıyı..Egıtım kalıtesı cook yuksek..Derslerı zorlu... ..Suan onu dusunuyorum...Ama Amerıka daha agır basıyor :D
Evet vıyana unıversıtesı cook ıyı..Egıtım kalıtesı cook yuksek..Derslerı zorlu... ..Suan onu dusunuyorum...Ama Amerıka daha agır basıyor :D
ing sorun degil . CC lerin anlaşmalı oldugu dil kursları var ilk onlara gidiyorsn bitirnce CC lere başlıyorsun
Ders calisma aliskanligi, daha dogrusu duzenli-programli calisma aliskanligi edinmediysen, edinebilecegini dusunmuyorsan es gec derim. Ucuz, imkanlar KALITELI ama yorar.
bizim cambridge mevzusu ne oldu yaw 8.300$ doğruluğu hakkında bilgi alabilen?
bide sanırsam belgelere apostil vurdurmak lazımmış tercümesi felan apostil e valilikmi bakıyo ?
Amerika da okurken yasal olarak çalışsak (3 sene çalıştık diyelim 1095gün) ,Türkiye ye geri döndüğümüz de dövizli askerlik yapılabilir mi?
Amerika da okurken yasal olarak çalışsak (3 sene çalıştık diyelim 1095gün) ,Türkiye ye geri döndüğümüz de dövizli askerlik yapılabilir mi?
http://www.konsolosluk.gov.tr/QuestionBank/QB_MainPage.aspx
buradan detayli bilgi edinebilirsiniz.
http://www.konsolosluk.gov.tr/QuestionBank/QB_MainPage.aspx
buradan detayli bilgi edinebilirsiniz.
Teşekkürler.
okurken verilen çalışma izni ile o gün ü doldurman zor.ilk senende izin verilmiyor 2. senende hafta 24 saat yasal çalışma izni veriliyor
okurken verilen çalışma izni ile o gün ü doldurman zor.ilk senende izin verilmiyor 2. senende hafta 24 saat yasal çalışma izni veriliyor
Bu işin bayağı detayı var anlaşılan. Gün doldurmak zor gibi gözüküyor. Ancak okul bittikten sonra biraz daha süre çalışmak gerekiyor anlaşılan.
bizim danışmanlık yapan iyi bilen birisiyle konuşmamız gerek anlaşılan.
Teşekkür ederim size de bilgileri paylaştığınız için.
sportinger
22-07-2010, 12:51
ilker abi o isler biraz karisik , maddiyat ve kagit isleri adami cok yipratir . yatirimci olabilmek icin baya bi sartlar gerekiyor .
burayi bi incele abi istersen : http://yatirimamerika.com/abdissahip.php
sağol mustafa çok işime yaradı...
bende bostonda yasiyorum ec boston dil okuluna giden arkadaslarim war ortalama bir dil kursu. ama benim tavsiyemde sana su olacaktir. dil okullari aslinda hepsi ayni, olay sende bitiyor ne kadar yabanci ne kadar sosyal okadar hizli gelisir ne kadar turklerle takilirsan okadar yavas ilerlerin. boston pahali bi sehir ama imkan ve olanaklari cok tercih meselesi. bende orlando ya tasinmayi dusunurum. bu ay sonu ins oraya yerlesicem. eriador sendende bu konuda biras yardim almak istiyorum :)
msn : Eriador_Raistlin@hotmail.com ekle istersen elimden geldiğince yardımcı olurum :)