PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 Pasific mi yoksa 1.6 Comfortline mı?

fangio
16-07-2010, 22:36
Golf MKIV düşünüyoruz ancak comfortline ve pasific arasında ne farklılıklar var bilmiyorum. Bunula beraber comfortline modelinde pasificte kullanılan 16V 105HP lik motor kullanıldı mı onu da bilmiyorum. Birde araç otomatik olacak.

Birde son olarak kafamızda Astra 2000 edition modeli de var. Siz olsanız nasıl bir seçim yapardınız...

Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar...

Emre D.
16-07-2010, 22:55
Golf 105 hp kesinlikle ;)

fangio
16-07-2010, 23:07
105hp lik motorda bildiğim kadarıyla kronik bir problem yok ancak benim esas merak ettiğim comfortline donanımında bu motor var mı? çünkü duyduğum pasific, c.line a göre çok boş bir araçmış. Bununla beraber astra edition da dolu bir araç ve model itibarıyla biraz daha eski olacağından daha ucuza bulabileceğim.

Jerky
16-07-2010, 23:08
Comfortline 8v, pasificler 16v. Pasificler model olarak daha yenidir. Donanımları hemen hemen aynı ama hatırladığım kadarıyla pasificte manuel, comfortta digital klima var.

Killah
16-07-2010, 23:13
Comfortline 8v, pasificler 16v. Pasificler model olarak daha yenidir. Donanımları hemen hemen aynı ama hatırladığım kadarıyla pasificte manuel, comfortta digital klima var.

Comfort en boşu değil miydi? Digital klima yok sanirsam?

SkY
16-07-2010, 23:17
Comfort en boşu değil miydi? Digital klima yok sanirsam?

comfortline da digital klima , yağmur sensörü ,otomatik kararan dikiz aynası varken pasific te ise bunlar yoktur..ancak pasific modelinde de orjinal 16 jantlar,kapı çıtaları araba renginde ve arka karartılmış stoplar vardır..yani dış görünüş açısından pasific iç aksesuar konusunda comfortline öndedir..golflerin en dolusu highline modelidir.

Gokhan43
16-07-2010, 23:39
Pacific donanım olarak Comfortline'a göre zayıf kliması analog vs. olarak ama koltukları , göstergeleri, 3 kollu direksiyonu ; dış tarafta 16" BBS Montreal II jantları , gövde rengi çıtaları , kapı kolları , karartılmış stopları olarak Comfortline'dan +ları diyebiliriz :)

fangio
16-07-2010, 23:43
Pacific donanım olarak Comfortline'a göre zayıf kliması analog vs. olarak ama koltukları , göstergeleri, 3 kollu direksiyonu ; dış tarafta 16" BBS Montreal II jantları , gövde rengi çıtaları , kapı kolları , karartılmış stopları olarak Comfortline'dan +ları diyebiliriz :)

işin gerçeği bir tane pasific bulduk. Dış görünümde kesinlikle pasific çok tatlı duruyor ama donanım konusunda biraz kafam karıştı. Bilgiler için sağol...

Bu arada IV kasada yol bilgisayarından hangi bilgilere ulaşılabiliyor. Anlık yakıt, ort. yakıt, gidilebilecek mesafe vs. bildiğim kadarıyla tam ekran yol bilgisayarı mk5 te geldi.

Gokhan43
16-07-2010, 23:47
işin gerçeği bir tane pasific bulduk. Dış görünümde kesinlikle pasific çok tatlı duruyor ama donanım konusunda biraz kafam karıştı. Bilgiler için sağol...

Bu arada IV kasada yol bilgisayarından hangi bilgilere ulaşılabiliyor. Anlık yakıt, ort. yakıt, gidilebilecek mesafe vs. bildiğim kadarıyla tam ekran yol bilgisayarı mk5 te geldi.

Yol bilgisayarı tam emin olmamakla beraber 2001'den ya da 2002'den sonra yarım ekrana döndü :) Benim Highline olduğu için (99) yarım ekran değil , devir saatinin altındaki ekranda var yol bilgisayarı ve oradan anlık , ortalama yakıt değerleri var fakat menzil yok :) Ama Pacific'lerde yarım ekran yol bilgisayarında menzil var mı bilmiyorum :)

fangio
16-07-2010, 23:52
bir de 16v motor FSI motora geçildiğinden mi durduruldu bildiğin bir kronik problemi var mıdır? ya da mk4 te aracı incelerken dikkat etmem gereken başka hususlar var mıdır?

Dragger
17-07-2010, 00:03
Ben pasific derim, hem daha yeni model hem 16v hem daha fazla aksesuarı var.

Donanım olarak comfortline üstün tabi :)

Gokhan43
17-07-2010, 00:08
bir de 16v motor FSI motora geçildiğinden mi durduruldu bildiğin bir kronik problemi var mıdır? ya da mk4 te aracı incelerken dikkat etmem gereken başka hususlar var mıdır?

O konuda bilgim yok ama araştıracağım :) Kronik bir problemden dolayı kaldırıldığını duymadım fakat :)

İç kısımdaki konsol , direksiyon , kapı kollarındaki soyulmalar kroniktir :) Hor kullanılmış olarak değerlendirmemek lazım onları :)

Camlara baktırın bu da kroniktir aniden düşer kalkmaz geri :) Siz onlara da baktırırsanız iyi olur :)

Boğaz kelebeğine baktırın sık sık kirlenme ve rolantide dalgalanmaya neden olur :)

Şu an aklıma da başka birşey gelmiyor geldikçe eklerim buraya :)

Ludacris
17-07-2010, 00:28
Otomatikler 102lik olması lazım.
8V

Gokhan43
17-07-2010, 00:31
8V

Evet bu detayı da atlamamak lazım :)

Ludacris
17-07-2010, 00:44
Ben olsam 2006 dizel bi c3 alırdim yeşil :)
şaka bi yana golfler kemikli araclar deformasyona ugramiyor. Ic kisim biraz dar ama olsun.
c3 angarada elden teslim :D 16tl

_Burak_
17-07-2010, 00:50
pacific jantlı comfortline tercihim :)
pacific ; megane extreme gibi dışı şatafatlı içi doğan slx gibi
comfort comforttur her zaman , hatta istediğiniz motorda highline varsa onu kovalayın :)

fangio
17-07-2010, 00:52
O konuda bilgim yok ama araştıracağım :) Kronik bir problemden dolayı kaldırıldığını duymadım fakat :)

İç kısımdaki konsol , direksiyon , kapı kollarındaki soyulmalar kroniktir :) Hor kullanılmış olarak değerlendirmemek lazım onları :)

Camlara baktırın bu da kroniktir aniden düşer kalkmaz geri :) Siz onlara da baktırırsanız iyi olur :)

Boğaz kelebeğine baktırın sık sık kirlenme ve rolantide dalgalanmaya neden olur :)

Şu an aklıma da başka birşey gelmiyor geldikçe eklerim buraya :)

saydığın herşey eski polomda yaşadığım şeylerdi. Onlar bana koymaz :) ama çok sağol :icon_tup:

fangio
17-07-2010, 00:54
8V

hadi ya ciddi misin :soru:

fangio
17-07-2010, 00:56
pacific jantlı comfortline tercihim :)
pacific ; megane extreme gibi dışı şatafatlı içi doğan slx gibi
comfort comforttur her zaman , hatta istediğiniz motorda highline varsa onu kovalayın :)

tek araba olsa haklısın ama 2. araba olacağı için o kadar kasmıyorum

Ludacris
17-07-2010, 01:03
hadi ya ciddi misin :soru:

Evet
dizel angara c3'ü sadece 14.750:hehe:

_Burak_
17-07-2010, 01:07
tek araba olsa haklısın ama 2. araba olacağı için o kadar kasmıyorum

mkIV TDI lara göz attınız mı hiç
1,6 eşek golflere göre keyifli yürüdüğüne eminim :D

Killah
17-07-2010, 01:36
102hp alacağına alma en iyisi. Lanet edersin.

_Burak_
17-07-2010, 01:48
102hp alacağına alma en iyisi. Lanet edersin.
bkz : lanet_killah :D :D
doruk arabanı çok seviyorsun anlaşılan :D

DogukanB
17-07-2010, 11:55
COMFORTLİNE

ABS Fren, Sürücü Hava Yastığı, Yolcu Hava Yastığı, Ön Yan Hava Yastıkları, İmmobilizer, Merkezi Kilit, Hidrolik Direksiyon, Yükseklik Ayarlı Direksiyon, Manuel Klima, Elektrikli Ön ve Arka Camlar, Elektrikli ve Isıtmalı Aynalar, Radyo Teyp, 4 Hoparlör, Yükseklik Ayarlı Sürücü Koltuğu, Yükseklik Ayarlı Yolcu Koltuğu, Ön ve Arka Kol Dayama.

Yukarıdaki özellikler 1998, 1999 Model Comfortline için. 2000 yılında aşağıdaki özellikler eklenmiş.

Elektronik Fren Basınç Dağılım, Yol Bilgisayarı, İç Denetimli Alarm, Uzaktan Kumanda Merkezi Kilit, Yağmur Sensörü, Otomatik Kararan Dikiz Aynası, Alüminyum Alaşım Jant, 8 Hoparlör.

Otomatik Klima (Climatronic), 2001 yılında standart olarak sunulmaktaydı.

Ön ve Arka Tavan Hava Yastıkları, 2002 yılından itibaren kullanılmış.

PASİFİC

ABS Fren, Elektronik Fren Basınç Dağılım, Sürücü Hava Yastığı, Yolcu Hava Yastığı, Ön Yan Hava Yastıkları, İç Denetimli Alarm, İmmobilizer, Uzaktan Kumanda Merkezi Kilit, Hidrolik Direksiyon, Yükseklik Ayarlı Direksiyon, Manuel Klima, Yol Bilgisayarı, Elektrikli Ön ve Arka Camlar, Elektrikli ve Isıtmalı Aynalar, 4 Hoparlör, Radyo Teyp, Yükseklik Ayarlı Sürücü Koltuğu, Alüminyum Alaşım Jant, Gövde Rengi Kapı Kolu ve Çıtalar, Krom Çerçeveli Göstergeler.

ahmetbaha-drs
17-07-2010, 12:04
http://techturkey.com/forum/showthread.php?t=39913
Bende Bora için açmıştım aynı konuyu,yardımcı olabilir sana..

DogukanB
17-07-2010, 12:07
opelde de 2000 edition yerine enjoy bakın bence. daha full olması lazım

fangio
17-07-2010, 23:20
yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar az çok kafamda bazı şeyler oturdu. Artık bir karar vereceğiz. Ama otomatiklerde 102 HP 8V olması beni yıktı :(