Orijinalini görmek için tıklayınız : Kafamda Deli sorular ? sizce ? yardım ?
SercanTurkoz
17-07-2010, 16:25
17 momo ları alırken, sıfır lastik almaya param çıkışmadıgı için 4 tane çıkma takmıştık,şimdide iyice miladını doldurdu. 4 tane lastik almam lazım. bu arada jantlar içerde kalıyor.
Sorum şu olucak , 4 tane sıfır lastik nerden baksak 180 den hesaplasak tanesini orta yollu bi lasitigi toplamda 720 lira yapar. e spacer ve uzun bijon lazım, dışarı çıkarttırmak için onada bi 150 200 desek 900 liraya yakın bi masraf çıkıyor. Ve bu arada 17 ler kücük gelmeye başladı gozume. amba sorunum warmış :D
Bi arkadaş ''18 jant lastik satıyor rc marka janlar, lastikleride kumho. 2500 km yapmış.
1000 liraya veriyor.
Kendi jantlarımı 600 e verip ustune 400 lira koysam.
hem 18 e gecerim hem lastik ve spacer olayından kurtulurum.
Sizce ne yapmalıyım ?
bi kaçta foto ekliyim..
Benim aracım ;
http://img257.imageshack.us/img257/8764/dsc00591vv.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/373/dsc00587k.jpg
Kafamı kurcalayan jant lastik.
http://img155.imageshack.us/img155/8875/28407384oj4.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/3967/28407384ass.jpg
Aslında düşünmeden direkt olarak almak lazımda bi sorıyım dedim yinede :icon_wack
ahmet3425
17-07-2010, 16:26
aynen direkt al hıc dusunmeye gerek yok:D
StyleALP
17-07-2010, 16:28
Lastiklerin kesinlikle değişme zamanı gelmişti. :surucu:
Başlığı görünce serdar ortaçın kolayca şarkısı geldi aklıma :)
Jantlar küçük ve içeride duruyor aracın bence.
Diğer jantları beğendiyseniz alınabilir.Hem araç biraz daha dolu görünür hemde inceden ofset var gibi jantta şuanki jantlar kadar içeride durmaz diye düşünüyorum.:)
SercanTurkoz
17-07-2010, 16:42
Başlığı görünce serdar ortaçın kolayca şarkısı geldi aklıma :)
Jantlar küçük ve içeride duruyor aracın bence.
Diğer jantları beğendiyseniz alınabilir.Hem araç biraz daha dolu görünür hemde inceden ofset var gibi jantta şuanki jantlar kadar içeride durmaz diye düşünüyorum.:)
aynen bende o şarkıdan esinlendim zaten =)
ya jantın gorunumu 2.planda bırakıyorum zaten, benim için önemli olan , yeni lastik ve içerde kalmaması..
bunlar 8 ofset ''18 oldugu için , içerde kalması söz konusu olmaz.
aLEXander Kent
17-07-2010, 16:47
Bencede al zaten yeni lastik almak zorundasın,jantlar nerdeyse beleş gelecek üstelik 18 :)
ama almadan bi ef lerinede bak ya da dene bence bunlarda içerde durmasın :)
EMRE-5843
17-07-2010, 17:06
durduğun hata bu jant senın araçta çok şık durur...
Ludacris
17-07-2010, 17:10
Bravo_sercan :)
maxpower
17-07-2010, 17:13
alacağın takımdaki lastiğin durumu iyiyse değiş bencede
SercanTurkoz
17-07-2010, 17:18
alacağın takımdaki lastiğin durumu iyiyse değiş bencede
2.500 km kullanılmış, geçen kasım'dan beri yatıyormuş depo'da , canlı gormuşlugum yok henuz.
Ozaman şu jantları satılıga çıkartıyım..
Bence hiç düsünme, 18 leri al.. 17 ler küçük kalmıs bence senin arabada..
et degeri kacmis ?? 8 offset ama et52yse 17lerle hemen hemen ayni durur ztn..sadece offset degilki jantta onemli olan deger:)
neyse;al bence guzel olur..hayirlisi olsun simdiden.
SercanTurkoz
17-07-2010, 17:47
et degeri kacmis ?? 8 offset ama et52yse 17lerle hemen hemen ayni durur ztn..sadece offset degilki jantta onemli olan deger:)
neyse;al bence guzel olur..hayirlisi olsun simdiden.
et degerin , anlaşılır olarak bi tabiri varmı ?
taban genişligini 8 diye biliyorum.
52 et ?
yada benim janttaki et degeri ne ki ?
et degerin , anlaşılır olarak bi tabiri varmı ?
taban genişligini 8 diye biliyorum.
52 et ?
yada benim janttaki et degeri ne ki ?
hani jantin poryayla temas ettigi yer varya o mesafeyle jant arasinda kalan mesafenin mm uzunlugu ET denilen zimbirti..
ET azaldikca jant disari cikar,yukseldikce jant icerde kalir.. 7offset 2tane jant al biri et 42 (Attim kafadan)digeri et52(52 olan 1.secenekten)10mm daha icerde kalcak ,boyle iste..yani bilmiorum benim bildiim kadariyla boyle:D
senin jantinin ET degerini ben bilemem,sen bilebilirsin..jantin icinde yazar ztn cikartip baktiginda gorursun..yada netten jantin modeline vs gore bak o zmnda gorebilirsin..
umarim yardimci olmusumdur :) hayirli olsun tekrardan..
SercanTurkoz
17-07-2010, 18:01
hani jantin poryayla temas ettigi yer varya o mesafeyle jant arasinda kalan mesafenin mm uzunlugu ET denilen zimbirti..
ET azaldikca jant disari cikar,yukseldikce jant icerde kalir.. 7offset 2tane jant al biri et 42 (Attim kafadan)digeri et52(52 olan 1.secenekten)10mm daha icerde kalcak ,boyle iste..yani bilmiorum benim bildiim kadariyla boyle:D
senin jantinin ET degerini ben bilemem,sen bilebilirsin..jantin icinde yazar ztn cikartip baktiginda gorursun..yada netten jantin modeline vs gore bak o zmnda gorebilirsin..
umarim yardimci olmusumdur :) hayirli olsun tekrardan..
MOMO FİGHTER 17X7,0 4X100 ET35 diye bişi gördüm netten.
ama diger jantın modelini falan bilmiyorumki , sahibine sorıyım umarım biliyordur.Ama benimkinin degerine göre.17X7,0 4X100 ET35 ise onunda 18x8,0 ET45 Olması gerek..
Yardımcı oldugun için teşekkürler..
Bi çözelimde ondan sonra hayırlı olur inşallah :)
MOMO FİGHTER 17X7,0 4X100 ET35 diye bişi gördüm netten.
ama diger jantın modelini falan bilmiyorumki , sahibine sorıyım umarım biliyordur.Ama benimkinin degerine göre.17X7,0 4X100 ET35 ise onunda 18x8,0 ET45 Olması gerek..
Yardımcı oldugun için teşekkürler..
Bi çözelimde ondan sonra hayırlı olur inşallah :)
fazla takilma ztn 1'' genislicek jant oda 1inch=2.54cm..kisaca ufak degerler bunlar yaa 17lerin icerde kaldigi kadar icerde klmaz sanmiroum bu jantlar..tekrar hayirlisi olsun (:
her jant farkli arabalar icin farkli farkli et lerde olabilir sen nette et35 ini gormussundur senin arabadakiler farkli olabilir netten arastirarak bulamassin et degerini :)
Kesinlikle değiştirmelisin Sercan...düzcede gördüm aracını...Jantların çok içerde kalıyor..
Mantıklı 18lere geçmen...Hayırlısı olsun..
al al tabi ya :D
hatta daha büyük al :D lastik yanağıda yüksekçene olsun ama ordan örtme olayı :p
rollde işime gelir :p :hehe:
hayırlısı olsun sercan şimdiden
orhansah
17-07-2010, 19:51
bence 4 tane 0 lastik al devam et. jantların güzel, boyutu da güzel.
Sercan K.
17-07-2010, 20:17
orijinal jantları bence mükemmel neden orijinal düşünmüyorsun adaş...?
SercanTurkoz
17-07-2010, 22:35
Kesinlikle değiştirmelisin Sercan...düzcede gördüm aracını...Jantların çok içerde kalıyor..
Mantıklı 18lere geçmen...Hayırlısı olsun..
Saol :/
al al tabi ya :D
hatta daha büyük al :D lastik yanağıda yüksekçene olsun ama ordan örtme olayı :p
rollde işime gelir :p :hehe:
hayırlısı olsun sercan şimdiden
Vay arkadaş adam ne yönden bakıyor :D
En azından 200bin küsürde degil aracım :D
o 18ler yakismaz bence
Abi jantın görüntüsü kafadan s.ettim zaten, yeni lastik olsun içerde kalmasın yeter bana , hem ekonomik (A)
bence 4 tane 0 lastik al devam et. jantların güzel, boyutu da güzel.
Bende beyeniyorum abi aslında jantlarımı, ilk bende oyle dusundum dedigm gibi 4 tane orta yollu lasitk 750 tl civarında. içerde kalmasa ve biraz kucuk gorunmeseler direk 4 lastik alırdımda kafamı kurcalıyor :/
orijinal jantları bence mükemmel neden orijinal düşünmüyorsun adaş...?
Kafamı ..............
Ben aldıgım zaman satmıştım o jantları agır ve goruntusunden sıkıldım diye , satmaz olaydım..
Aklıma geldikçe kafamı sağ sola vuruyorum :(
Ertug_T.
18-07-2010, 00:33
kanka hiç düşünme al derim en azından 5 kat daha iyi olur...
18 e gec yapıcagın 500 tl aracının yakıtının artmasıyla bırlıkte 1 senede anca o paralara denk gelır dolayısıyla sen o zmnda arabadan sıkılıp baska bır aracla takas yaparsın dusunme sat al tak devam ıcırde kalırsada yapcak bısey yok accık alcalt bitti oda.
ERkut 205
18-07-2010, 10:22
Karlı bi değişim olucak gibi görünüyor.
önce jantlarını çıkar stockları tak ilanı yapıştır sahibindene piyasadan uygun fiyatla hemen sat ve jant lastik takımı olarak uygun fiyata çok takım var hemen hemen hergün bakıyorum güzel bişi alırsın.:)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-ve-lastik-takimlari-az-kullanilmis-alfa-rome-jant/detay
bu da bir tanesi
ondertopcu
18-07-2010, 11:38
18 jantında dezantajları olucaktır, bunlarıda göz önünde bulundur derim bende.
SercanTurkoz
20-07-2010, 02:10
Fikirlerniz için teşekkürler.
18 jantlar ve 40 yanak istanbulun zorlu yollarında beni zorlar diye dusunuyoru ve oncedende 2 tane 40 yanak lastigi balon etmişligi var.
En iyisi 4 tanen sıfır teker alıp takmak, zaten uzerindekiler 215, olması gereken 225. bide spacer taktımmı , kıvamına getirrim. tekrarr teşekkür ederim yazdıgınız için..
sercan görüntü hiçbirşeydir performans herşey :) tak 4 tane güzel lastik azcık bas arabayı varsın içerde kalsın fark etmez ;) koşturuyosun arabayı.. o jantlar cok yorar demedi deme ;)