Orijinalini görmek için tıklayınız : Alkollü araba kullanmayın! Allah rızası için!
Şu lanet olası Alkol'ü alıp da geçmeyin direksiyonun başına! Hala şoktayım, fakat az önce Bilkent Odtü Girişinin 50 metre önünde, bir focus koskoca direğe vurdu. Aracın şöförü son nefesini gözümüzün önünde verdi, yanındaki kişi ise yaralı kurtuldu. Arabanın sağındaki solundaki bira kutularını sayamadık bile...
Araç bilkent istikametinden çok hızlı gelmiş, hızını alamayıp koskoca yol tabelasının direğine sarılmıştı. Araba DD plakalı, emniyet 06 DD plakaya geçeli 3-4 gün oldu, araba daha sıfır belli. Şöfor 40lı yaşlarında ve maalesef vefat etti. Ford Focus bildiğiniz 20 cm kalınlığında kalmıştı, yandan darbeyi yediği için. Vefat eden sürücüyü ne biz, ne olay yerine gelen ambulanstaki doktorlar çıkartabildik, itfaiye büyük ihtimalle 1-2 saat uğraşmadan da çıkartamaz naaşı.
Alkollü iken arabaya oturduğunuzda lütfen ama lütfen ailenizi düşünün, yaşadığınız hayatı düşünün! Binmeyin Allah aşkına! Araba dediğiniz 200 tane vida, 4 tane lastik, 1 tane direksiyon!
en sevdıgım yanım kesınlıkle alkollu kullanmamam. ne olursa olsun gecmem dıreksıyona. kendıme bırsey olacagından korktugum ıcın degıl o halde bırıen bısıy yapacagımdan onun vebalı tasınmaz...
ALLAH rahmet eylesın
Çook kötü bir duygu. Hala titriyorum. Kaza bizim 10sn önümüzde oldu. Hele bir insanın vefatını görmek büsbütün sarstı bizi. Yanındaki adam ise kendine gelip olayın vahametini anladığında "abii abii" diye inlemeye başladı, o anda mahfoldum. Düşünsenize bir hayat 1sn bile olmadan karardı gitti. Rahmetlinin belki çocuğu var, belki nişanlı, belki ailesine bakan tek kişi... Bir anlık dikkatsizlik, alkol = Ölüm
Araba 06 DD plakalı gri focus hatcback. ST jantları var. Belki tanıyanınız çıkar.
alkolden degılde bızım metrobus ınsaatı surerken barıyer calısmaları sırasında gerızekalı ıscılerın tamamlanmamıs barıyerı bellı etmemelerı yuzunden onumuzdekı araba barıyere saplandı gozumuzun onunde, barıyer bı adamın karnının yan tarafından gecmıstı. malesef aractan cıkarttık ve ambulans beklerken kaybettık . nasıl bı duygu oldugunu bılıyorum,aglamaktan bı hal olmustuk.. ALLAH vermesın
CasabLanca
19-07-2010, 03:37
çok yazık olmuş Allah rahmet eylesin
alkol alan adam zaten bunu düşünemiyor direksiyon başına geçiyor, önlemini almalı kendini alkol almaya başlamadan önce ayarlamalı ama gel gelelim ki kimse bu konuda o kadar ince düşünemiyor
ben kendim alkol almam eğer bir ortamda arkadaşım alkol almışsa ve onun arabasıyla yolculuk edeceksek her ne olursa olsun direksiyona onu geçirmem
kötü bişi ya son 1 aydır hiç içmedim 1 aydan önce çok içiyordum ama artık bitti
Alkol lü bide KENDİNİZE ÇOK GÜVENEREK de kullanmayın ne olucağı hiç bir zaman belli olmaz.Her zaman tedbirli olmakta yarar var sonçta kendimiz için aksi bi durumda son pişmanlık bi s*kme yaramıyor ...
alkol alıyosan arac kullanmıcan vercen parasını neyse taksiyle gidicen evine yazık günah orda direk degilde bir insanda olabilirdi yazık günah cahillikten öte bişey degil..
Kağan Celep
19-07-2010, 05:53
allah rahmet eylesin, sadece alkol degil trafikte dikkat sart, geride kalanlara allah sabır versin
seyfi 07
19-07-2010, 06:24
allah rahmet eylesın kotu bır duygu allaha cok sukur bıraktım ıcmıyorumda ıcmıcem de bundan sonra.........
birayı bile bir şişe olsun oturmam direksiyon başına. bi anlasa millet.
firat_07
19-07-2010, 08:14
allah rahmet eylesin azı karar çogu zarar diye atalarımız boşuna söylememiş
SekoLive
19-07-2010, 08:16
kesinlikle allkollü araç kullanmayalım araba aldıgım günden beri adam akıllı içemedim hep arabayı sürdğümden arkadaşlar içti ben muhabbet ettim ayrıyetten cezasıda benim için cidden caydırıcı 6 ay ehliyet 600tl ye yakn ceza çok sıkıntı yapar çevirmede v.s. denk gelirsem ve alkollü araç sürmenin dışında arabamda uzun mesafeye gidiceksek alkol taşımamaya özen gösteririrm olduda kaza yaptık biri biçti bişi oldu haberlerde arabadan 10 tane şişe bira çıktı alkollü sürücü başlığı altında yer almak istemem
allah hepimizi korusun böyle şeylerden
oldu bitti alkollü araç kullanmam.çok zorda kalsamda herzamankinden dikkatli olurum.2yıl kadar önce kuzenimin başına gelen trafik kazası bana büyük ders oldu.
Yazık olmuş..böyle olaylara yakından şahit olmak sarsıyor insanı,şakası yok hiç dikkat etmek lazım.
cok yazık olmus allah sabır versin ailesine.zorda kaldıgımızda kullanıyoruz belki ama max 70 - 80 km gecmiyorum ve cok dikkat edilmesi lazım iipin ucu kactımı bi yere yapismis bulunmak icten bile deil..
fsunnetci
19-07-2010, 08:39
Alkolü kullanmayanlara aman canım sende ağzının tadını bilmiyosun diyenlere gösterceksin öyle vahim kazaları belki fikirleri değişir...
Alkollü ölmek Allah korusun Kafir'den bir farkın olmuyor:(
Sercan K.
19-07-2010, 08:51
ahh ahh çok yazık olmş .:( alkollü araba kullananlar bide marifet sayıyo yaptıklarını bu gibi olaylar ibret olur inşlh onlara ve herkese...hayatta alkollü geçmem direksiyona nede başkasını geçiririm biraz dikkat etsek herşey daha güzel olcak..
Low-Rider
19-07-2010, 08:56
Alkollü araç kullananlara üzülmüyorum hiç , bile bile lades diyorlar.
Geçmiş olsun Gürsel hocam kötü bir tecrübe yaşamışsın.
Eskiden kendimi kaybetmeyecek kadar alkol aldığımda araç kullanmam gerekirse 60-70 km hızı geçmeden, bilinçli olarak kullanırdım.
Son 2-3 senedir alkol alacaksam kesinlikle aracımla çıkmıyorum, taksi kullanmayı tercih ediyorum. Hem daha güvenli hem de daha az masraflı oluyor.. Hasbel kader çıkarsam da ortam ne olursa olsun alkol almıyorum.
Kuruçeşme ya da nişantaşına gidip aracı valeye bıraktığınızda vereceğiniz 20-40 TL arası vale parası, benzin ve köprü parası hesaplandığında 2-3 kişi taksiyle gidip gelmek çok daha avantajlı oluyor. Her şey bir yana polis çevirmesine denk gelinirse bu meblağnın üzerine eklenecek ceza ve ehliyetsizlik de cabası...
mitsubishi_boy
19-07-2010, 09:24
Yaşadığın kötü tecrübe için geçmiş olsun. Low-Rider'ın dediği gibi bile bile lades olsa da, üzülüyor insan doğrusu. Yazık
SekoLive
19-07-2010, 09:39
Ya simdi bir de alkol almak var bir de essegin dotune su kacirmak var .. Sen yola baktiginda onunde ki arabayi her iki seritte de gorecek sekilde icmissen veya daha fazlasi bu o zaman sakat bir durumdur .. Ama sen 2 3 bira icersin bunyem saglamdir , 50 promil max 60 promil cikar o zaman zaten birsey olmaz cok cok ehliyet kaptirirsin ben gibi ..
Izmir'e giderken 3 bira ictim otobanda Buca giselerde polis cevirdi 54 promil ile ehliyetimi aldi sende birsey yok ki sapa saglamsin dedi arabayi verdi altima yolladi ..
Ama suurunu kaybedecek kadar icip , sinir ve reflexlerine hakim olamayacak durumdaysan o zaman sakat .. Yani soyle bir gercekte var alkol kullanip direksiyonun basina en azindan 2 bira icipte gecmeyenimiz var mi ?
Var
1 tane bile içsem geçmiyorm yada hiç içmiyorum
mitsubishi_boy
19-07-2010, 09:42
Ya simdi bir de alkol almak var bir de essegin dotune su kacirmak var .. Sen yola baktiginda onunde ki arabayi her iki seritte de gorecek sekilde icmissen veya daha fazlasi bu o zaman sakat bir durumdur .. Ama sen 2 3 bira icersin bunyem saglamdir , 50 promil max 60 promil cikar o zaman zaten birsey olmaz cok cok ehliyet kaptirirsin ben gibi ..
Izmir'e giderken 3 bira ictim otobanda Buca giselerde polis cevirdi 54 promil ile ehliyetimi aldi sende birsey yok ki sapa saglamsin dedi arabayi verdi altima yolladi ..
Ama suurunu kaybedecek kadar icip , sinir ve reflexlerine hakim olamayacak durumdaysan o zaman sakat .. Yani soyle bir gercekte var alkol kullanip direksiyonun basina en azindan 2 bira icipte gecmeyenimiz var mi ?
Onlarca var. Soru mu bu da. İnsanların hayatlarıyla oynamaya hakkımız yok.
Allah rahmet eylesin. Alkollü araba kullanmak ocak söndürür.
Burak K.
19-07-2010, 10:40
Ben sağlam kafayla zor kullanıyorum arabayı kaldı ki alkollü iken kullanıcam. :D Gaz pedalını bile bulamam o zaman ben. :D :D
Vefat eden kişi için ise Allah rahmet eğlesin..
StyleALP
19-07-2010, 10:52
ALLAH Rahmet Eylesin. Kötü bir durum ancak kendi ölümlerini kazdıkları gibi başkalarınıda tehlikeye atıyorlar. Keyifleri için yaptıkları bu işe bencillik derim. Bari kendini düşünmüyorsun başkalarını düşün. Ha direğe değilde başka bir araca yada yayaya çarpsa ne olacak ? Sonunu düşünmeden hareket etmeyin.
http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=306467
Bilkent İhsan Doğramacı Bulvarı'ndaki kazada ise Tayfun Kılıç'ın kullandığı 06 DD 1919 plakalı otomobil, yol kenarındaki yön levhalarına çarptı.
Otomobilde sıkışan Tayfun Kılıç'ın olay yerinde hayatını kaybettiği kazada, yanında bulunan Tanzer Koçak yaralandı.
http://www.beyazgazete.com/haber/2010/07/19/ankara-da-kaza-yol-tabelasina-carpan-surucu-oldu.html
http://www.showhaber.com/ankarada-kaza-yol-tabelasina-carpan-surucu-oldu-317441.htm
Bir tane bira baskasinin hayatini tehlikeye atar mi ? Tamam olay kotu anlayabiliyorum , alkollu araba kullanmayi savunmuyorum .. Bir tane biranin verecegi 10 kusur promil ile ne kendini ne baskasini tehlikeye atmis olursun oyle olmasa devlet zaten 50 Promil siniri koymazdi .. Burda bence soylenmesi gereken azitip , b*kunu cikarip , hareketlerinizi kontrol edemeyecek duruma gelecek kadar icip direksiyon basina gecmeyin olmali .. Soyledigim yanlis anlasilmasin ..
1.si herkesin bünyesi aynı değil bence 50 promilde sıfıra indirilmeli, 50'yle sarhoş olanlarıda gördük ;)
2.si 40 promil alkollü bile olsan ALLAH korusun bir kaza yaparsan karşındaki insana veya yanındaki insana birşey olursa onun altından kalkamazsın, o vicdan azabıyla yaşayamazsın ;)
Allah rahmet etsın.
bu alkol butun kotuluklerın anasıdır ya
.................................
Al işte rahmetli sevdiğim bir arkadaşımın komşusu çıktı. Arabayı cuma günü almış daha. Anladığım kadar ile çocuğu falan da varmış.
Daha beter kötü oldum.
Pug sana da daha sert bir şeyler yazacaktım ama inan kendimi frenliyorum. Ne alakasız şeyler yazıyorsun! Gözümün önünde 1 kişi öldü, adamın son nefesini, ağzından çıkan son nefesi gördüm, yanındakinin perişan halini gördüm, bildiğin feci alkollülerdi.
Sen ne yazıyorsun, yok 54 promille yakalandım, polis ehliyetimi aldı beni bıraktı, yok alkol bünyeden bünyeye değişir, yok ben alkollü kullanırım. Bırak bunları ya, yazmış olmak için bir şeyler yazma!
redlinemst
19-07-2010, 12:04
Yakınlarına Allah sabır versin diyorum,Allah rahmet eylesin dicem ölen kişiye ama çok zor.
ben diyorum işte bir şişe bira yetiyor bana.
scream3057
19-07-2010, 12:14
allah rahmet etsin,üzücü bir durum tabi geride kalanları için...
Al işte rahmetli sevdiğim bir arkadaşımın komşusu çıktı. Arabayı cuma günü almış daha. Anladığım kadar ile çocuğu falan da varmış.
Daha beter kötü oldum.
Pug sana da daha sert bir şeyler yazacaktım ama inan kendimi frenliyorum. Ne alakasız şeyler yazıyorsun! Gözümün önünde 1 kişi öldü, adamın son nefesini, ağzından çıkan son nefesi gördüm, yanındakinin perişan halini gördüm, bildiğin feci alkollülerdi.
Sen ne yazıyorsun, yok 54 promille yakalandım, polis ehliyetimi aldı beni bıraktı, yok alkol bünyeden bünyeye değişir, yok ben alkollü kullanırım. Bırak bunları ya, yazmış olmak için bir şeyler yazma!
Eger ki sende 3 tane alkollu kekonun sebebiyet verdigi bir kazanin icinde yer alsaydin ve icinde bulundugun araba pert olsaydi , hastaneye ambulansin icinde bir sedyede kivranarak basin kanli bir sekilde gidip 15 gun kaburgalarinda ki aci yuzunden rahat bir uyku uyumamis olsaydin emin ol beni daha iyi anlardin ..
valla belki ters tepki alıcam ama şu alkol yüzünden ölenlere zerre kadar acımıyorum.Allah korusun ordan geçen evine ekmek götüren bi anneye, bi babaya çarpıp çocukları yetim,öksüz bırakabilirdi.. bu kadar cahil olmanın bi mantığı yok. yinede Allah rahmet eylesin.
redbaron
19-07-2010, 13:45
Araba dediğiniz 200 tane vida, 4 tane lastik, 1 tane direksiyon!
iste sunu bi anlayabilseler!
Suan habertürk'te gördüm aracı...Kocaman direği komple sarmıs arac cok kötüydü cidden...:(
Gokhan43
19-07-2010, 14:23
Alkol işte şişede durduğu gibi durmuyor diye boşa demiyorlar..
iyiki alkol kullanmıyorum..
timucintt
19-07-2010, 14:32
Kimse kusura bakmasın ama alköllü dibine kadar içipte direksiyon başına geçip direği patlayıp başkasına zarar vermeden ölmesi beni hiç üzmedi... böyle bir adinin yüzünden amcamı kaybettik ankarada yine herifler 4 kişi arabada içki sevası yapıyorlar ters şeritten kaptırıp gelip kafa kafaya çarpışıyorlar amcamla... amcam olay yerinde vefat ediyor... üniversiteden arkadaşıda 1.5 ay komada yatıyor içkiyi içenlerdede bir *** olmadı... adamlar ohh şimdi ellerini kollarını sallayarak geziyorlar sokakta. Vicdanları yok bunlar vicdanları şerefsiz köpekler... amcamın arkadaşı kendine geldiğinde sırf arkadaşım yanında öldü diye bunalıma girdi 2 yıl kendine gelemedi ve sonunda intihar etti.... böyle herifleri gördükce inş hepsi patlar geberir diyorum....
Zaten böyle şeylerin olması bile yanlış sarhoşluğu geçtim 1 kadehi 2 teki 1 50lik birası olmaz bu işin...İçecekseniz kullanmayın şu arabayı!! Yazık olmuş bir insan hayatı bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum :(:(
Allah rahmet eylesin..sizin içinde zor olmuştur gözünüzün önünde oluyor yardım edeyim diyorsunuz ama olmuyor araç içinde sıkışmış..çok kötü..evet arabayı alkollü kullanmamak gerekiyor kötü sonuçlarda bunun vebali büyük olur.
Adama uzulmedim. Arkasindan soz soylemek de olmaz FAKAT, bile bile lades yapilmaz. Intiharin biraz daha uzun yollusudur bu. Ya da cinayetin... Yasayan bilir alkollu surucu yuzunden sevdigini kaybedince olaya bakis acin degisiyor. Allah hic birinize yasatmasin. Lutfen, 1 tane ictiyseniz, 2 etmeyin. Icmeyin mereti hic eger kullanacaksaniz. Ille de icecegim diyorsaniz 2. kadehi kaldirmayin.
Arabanin yedek parcasi var ama sizin yok. Giden geri gelmiyor...
hilalseyhan
19-07-2010, 17:37
Allah ailesine sabır versin.Olan zaten hep onlara oluyor.
allah rahmet eylesin hiçbir zaman alkollü kullanmadım kullanmamda. Kimse kullanmasın çok tehlikeli gerçekten...
ZaMaZiNGo
19-07-2010, 18:49
Alkollü araba kullanma-kullandırma...
By_HaNNibaLL
19-07-2010, 19:42
Evet bende cok gördüm alkollu araç kullanip kaza yapan ve kıl payi kurtulan gerçekten cok kötü bişey ama pek anlayan yok ayni tas ayni hamam misali
alkol hem cebe hem sağlığa zararlıdır.tabi arkadaş ortamı olur başka bi ortam olur vs demlenirsin fakat sonrasınıda düşünmek lazım.
ayrıca: motovale diye bi olay çıkmış çok çok faydalı bişe bence böylesi durumlar için
fsunnetci
20-07-2010, 11:42
Kimse kusura bakmasın ama alköllü dibine kadar içipte direksiyon başına geçip direği patlayıp başkasına zarar vermeden ölmesi beni hiç üzmedi... böyle bir adinin yüzünden amcamı kaybettik ankarada yine herifler 4 kişi arabada içki sevası yapıyorlar ters şeritten kaptırıp gelip kafa kafaya çarpışıyorlar amcamla... amcam olay yerinde vefat ediyor... üniversiteden arkadaşıda 1.5 ay komada yatıyor içkiyi içenlerdede bir *** olmadı... adamlar ohh şimdi ellerini kollarını sallayarak geziyorlar sokakta. Vicdanları yok bunlar vicdanları şerefsiz köpekler... amcamın arkadaşı kendine geldiğinde sırf arkadaşım yanında öldü diye bunalıma girdi 2 yıl kendine gelemedi ve sonunda intihar etti.... böyle herifleri gördükce inş hepsi patlar geberir diyorum....
:( çok geçmiş olsun kardeşim gerçekten yerden göğe kadar haklısın başınsağolsun:(
Arkadaşlar alkolün 1'ide aynı 5'ide aynı kimse kalkıpta alkolün miktarına göre yorum yapmasın bence herkesin bünyesi bir değil kimine 1 bira birşey yapmazken kimisine şarhoş etkisi yapıyor o yüzden araç kullanılacaksa hiç içmemek bence en hayırlısı:icon_wack