Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzaklar
Cimmeria
20-07-2010, 15:00
Arkadaşlar belki bilen vardır, zamanında Osman Atasoy ve eşi 9 metrelik uzaklar isimli yelkenlileri ile dünya turu atöışlardı, geldikten sonrada bir kitap yazmışlardı uzaklar diye.
Hiç bir yerde bulamıyorum kitabı baskısı yok, elinde olupta satmak isteyen olursa çok mutlu olurum, parası neysede veririm :D
VTec_king
20-07-2010, 15:06
D&R larda istek yapabiliyorsun bildiğim kadarıyla..
Cimmeria
20-07-2010, 15:57
Egemen baskısı olmadığı için olmuyor maalesef ya
Google' da arattın mı? Ben aratınca şu sonuçlara ulaştım;
Cilt: İplik dikiş, kamburalı yumuşak kapak
Kâğıt: 110 gr. birinci hamur
Fotoğraflar: 350 adet 4 renk baskılı fotoğraf
Haritalar: 15 adet 4 renk baskılı deniz haritası
Film, baskı ve cilt: Ofset Yapım Evi
Kapak tasarım: Mehmet Ulusel
Grafik tasarım: Mehmet Ulusel
Yayınevi: Naviga
Tel: (+90) 212. 267 49 30
Dağıtım: Alfa dağıtım
Tel: (+90) 212.511 53 03 begin_of_the_skype_highlighting (+90) 212.511 53 03 end_of_the_skype_highlighting
ISBN: 975-98727-0-6
I. Baskı: İstanbul, Ağustos 2004
http://osmanatasoy.org/uzaklarin-dunya-seyahati/72.html
Bu arada tekneleri 9 değil 6 metreydi :) Oldukça ufak bir tekne ile okyanus aşırı gittiler karı koca. Bir kızları da oldu seyahatte adını da Deniz koydular :) Döndüklerinde de boşandılar zaten. Osman Atasoy bildiğim kadarı ile Bodrum ve Gökova koylarında teknesinde yaşıyor tuttuğu balıkları yiyor.
Cimmeria
20-07-2010, 16:11
aratmaz olurmuyum, dün 2,5 saatim çeşitli online satış siteleri araştırıp telefon konuşmaları yapmakla geçti kimsenin elinde yok maalesef.
Atasoyun sitesinden mesajda attım ses yok :) seneye yelkenli alıcaz okuyalım öğrenelim dedik kitabını bulamıyoruz adamın :)
Cimmeria
20-07-2010, 16:13
Bu arada tekneleri 9 değil 6 metreydi :) Oldukça ufak bir tekne ile okyanus aşırı gittiler karı koca. Bir kızları da oldu seyahatte adını da Deniz koydular :) Döndüklerinde de boşandılar zaten. Osman Atasoy bildiğim kadarı ile Bodrum ve Gökova koylarında teknesinde yaşıyor tuttuğu balıkları yiyor.
benim aklımda 9 kalmış, hatta bir ara denizcilik müzesinde sergiliyorlardı tekneyi gerçekten ufaktı.
boşanma sebepleri adamın bir kez daha dünya turuna çıkmak istemesiydi :D kadıncağız yeter diyip boşanmıştı. Sonra tekrar tura çıkmıştı ama şu anda geldimi onu bilmiyorum...
benim aklımda 9 kalmış, hatta bir ara denizcilik müzesinde sergiliyorlardı tekneyi gerçekten ufaktı.
boşanma sebepleri adamın bir kez daha dünya turuna çıkmak istemesiydi :D kadıncağız yeter diyip boşanmıştı. Sonra tekrar tura çıkmıştı ama şu anda geldimi onu bilmiyorum...
Bir yanlışın olmasın denizcilik müzesinde sergilenen Sadun Boro' nun teknesi. Osman Atasoyunki değil diye biliyorum.
Bu arada eğer yelkenli konusunda yardım istersen özelden bana ulaşabilirsin. Eniştemle bir yelkenli yapıyoruz şu anda. 6 metre boy salmalı. Çok az kaldı. Yakında bitecek. Eniştem bu konuda oldukça bilgili ve tecrübelidir. Uzun yol tecrübeleri de çoktur Yelkenli ile. Bilgin olsun.
4 senedir amatör olarak yelkenliyle uğraşıyorum çok zevkli. 10 mtlik jeanneau muz var, tatillerde babamla çıkıyoruz Bodrum civarındaki koylara
kitabın babamda olma ihtimali var bir de operatör belgesi aldığım kursun mail grubuna sorabilirim
Cimmeria
20-07-2010, 16:58
4 senedir amatör olarak yelkenliyle uğraşıyorum çok zevkli. 10 mtlik jeanneau muz var, tatillerde babamla çıkıyoruz Bodrum civarındaki koylara
kitabın babamda olma ihtimali var bir de operatör belgesi aldığım kursun mail grubuna sorabilirim
ya benimde çevremdeki bir çok arkadaşım aldı yelkenli, bakalım 2 hafta sonra bir samos seferi yapacağız kuşadasından :)
kışın bende düşünüyorum kısmetse 10-11 metrelik bir şey, aldıktan sonra bol bol başını ağrıtırım:)
kitabıda sorarsan muhteşem olur açıkçası