Orijinalini görmek için tıklayınız : coil ile ilgili
Ahmet Saraçoğlu
21-07-2010, 09:13
arkadaşlar sistemi , çalışma prensibini pek bilmesemde amortisör kulelerinden ayar imkanı vererek istenilen yüksekliğe düşürüp yükseltmeyi yay ve amortisörle beraber sağlayan , ve alternatif yöntemlere göre en iyi yol tutuşu sağlayan süspansiyon sistemi coilover...
peki coil i piyasada illa kendi marka modeline göremi bulabiliyoruz?Yani marka modele üretilmemiş üniversal kitler varmı?veya yaptırılabilirmi?
Yay kesme , amortisöy sertleştirme , araca göre ayarlatma olayları değil , istediğim durumda kendim ayarlamak istiyorum coil deki gibi.Ama piyasada Kia cerato veya hyundai elantra (aynı platform) 'ya coil bulmanın vti a jet türbini bulmaktan daha zor , hatta imkansız olduğunu bildiğimden aram zahmetine bile girmedim:D:D , Böyle bi sistem sonradan yapılabiliyormu??
namstein yapıyor bildiğim kadarıyle maslakta,nekadar güvenli,ne kadar tercih edilir,ne kadar performanslıdır tartışmaya açık tabi. Aracın orjinal suspansiyonları sertleştirilip kullanılıyor.Hatta bir kullanıcı civic için yaptırmış,satıyordu.
namstein yapıyor bildiğim kadarıyle maslakta,nekadar güvenli,ne kadar tercih edilir,ne kadar performanslıdır tartışmaya açık tabi. Aracın orjinal suspansiyonları sertleştirilip kullanılıyor.Hatta bir kullanıcı civic için yaptırmış,satıyordu.
Bazısı çok memnun bazısıda yerden yere vuruyor..iyi düşünmek lazım amaç alçalmak mı yol tutuşumu?
Ahmet Saraçoğlu
21-07-2010, 09:21
ilk öncelik yol tutuş , devamında alçalma.Düşürürken yol tutuştan da taviz vermek istemiyorum.Spor yayı kesip taktım; eskisine nazaran gerçekten çok fark oldu ama ne olursa olsun var bi eksiklik..
ama en büyük tercih sebebim coil de ayarlı bi sistem olduğu için herşeyin geri dönüşünün olması
Öyle birşey olursa hyundai icin bende yaptırabilirm aslında hyundai orjınalın dısında parca bulmak bile cok zor ne angel nede baska bişey zır stock gezdiriyorlar adamı :)
Mechanix
21-07-2010, 09:59
Beyler sizin markalar için XYZ üretiyor ama Kia Cerato için yok.Belki diğer modelleri ile Ceratonun alt yapısı aynıdır.Onu öğrenmen lazım servisten.
XYZ Coilover sistemleri şu araçlar için coilover üretiyor.
Kia;
EUROSTAR 04-UP SS-DKI-A001 OE OE
PICANTO 04-UP SS-DKI-B001 OE OE
PRIDE 1.5 VGT 05-UP SS-DKI-001 P A
Hyundai;
MATRIX 02-UP SS-DHY-007 P P
Uygulama listesinin geri kalanı için tıklayın ; http://www.xyz-racing.com/coilover1.php
Beyler sizin markalar için XYZ üretiyor ama Kia Cerato için yok.Belki diğer modelleri ile Ceratonun alt yapısı aynıdır.Onu öğrenmen lazım servisten.
Kia;
Hyundai;
Uygulama listesinin geri kalanı için tıklayın ; http://www.xyz-racing.com/coilover1.php
haha cok iyi ya cok aramıstım zamanında :S gereken yerlere bakmamısım demekki şimdi bunun icin ebay paypalmı kullanıcaz yoksa Tr distribtörünü bulucaz ?
ilkerrrrr
21-07-2010, 10:15
haha cok iyi ya cok aramıstım zamanında :S gereken yerlere bakmamısım demekki şimdi bunun icin ebay paypalmı kullanıcaz yoksa Tr distribtörünü bulucaz ?
tr distrübütörü mechanix zaten :)
tr distrübütörü mechanix zaten :)
ahah bilmiyordum ksura bakamyın :D:D
Ahmet Saraçoğlu
21-07-2010, 12:55
Kia;
Hyundai;
kia daki modeller benim segmentten küçük modeller , eurostar dediği picanto , pride dediği rio ama benimkinin platformu elantrayla aynı diye biliyorum...matrixle sadece bi motor paylaşımı söz konusu ama istanbula döner dönmez matrixle süspansiyonun aynı olup olmadığını sorucam servisteki tanıdık ustadan...inşallah aynıdır , bilginendirme için çok teşekkürler.