Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaptığım Benzin-Benzinlik Testleri
Bursada çeşitli benzinliklerden 95-97-98 oktan benzin alarak bikaç test yaptım kendime göre.
Testi safc taki konck göstergesine göre yaptım. doğruluğu nedir tartışılır ama değerler farklı çıktı benzin ve benzin istasyonuna göre.
Değerleri hep gündüz birbirine yakın hava şartlarında sakin trafikte cruise giderek ve rolantide izledim.
Gece değerler hava sıcaklığı düştüğü için daha düşük çıkıyor.
Bursa da ikamet eden arkadaşlar söylediğim benzinlikleri bilirler.
Kötüden başlayalım.
Yalova yolu üzerindeki asmerkez karşısındaki opet. Buradan daha fazla aldım acaba yanlış mı diye, birdaha almıyorum artık :D
97 oktan benzin
knock değeri 32-35 arasında değişkenlik gösterdi.
Ankara caddesi üzerindeki metro üst geçidinin dibindeki BP
97 oktan benzin
knock değeri 24-28 arası değişkenlik gösterdi
Yıldırım Shell
95 oktan benzin
knock değeri 32-35 arası değişkenlik gösterdi
97 oktan
knock değeri 23-25 arası değişiklik gösterdi
Veysel Karaniden aşağı inerken çöplüğe gelmeden soldaki LUK OIL
98 oktan benzin. Başta inanmadım 98 olduğuna :D
knock değeri 18-20 arasında değişklik gösterdi
cruise giderken ve rolantide en iyi gözlemlediğim LUK OIL oldu. zaten avrupada en iyi benzin firmasıymış galiba.
Bu arada benzinliklerden hiçbirisiyle bir ilişiğim yoktur. bunlar kendi başıma yaptığım testlerdir.
nok değerinin düşüğ mü yükseği mi makbüldür sevgili din kardeşim :D :D
abi oktan arttıkça değer düşüyor. tabiki düşüğü :D
keşke 100 oktan olsaydıda onuda test etseydim.
Bursa'da LUK OIL olduğu için şanslısınız :)
emre lukoil fiyatlarında 98 oktan benzinden bahsetmiyor ama...
http://www.lukoil.com.tr/Fiyatlar/GuncelFiyatlar/Pompa_Fiyatlari/2/Default.aspx
emre lukoil fiyatlarında 98 oktan benzinden bahsetmiyor ama...
http://www.lukoil.com.tr/Fiyatlar/GuncelFiyatlar/Pompa_Fiyatlari/2/Default.aspx
evet abi orda görünmüyor. bende başta inanmadım zaten. hem pompacıya hemde içerdeki görevliye üstüne basa basa sordum 98 oktan mı diye, evet dediler. zaten okuduğum değerler dah iyi.
timucintt
24-07-2010, 19:41
ne kadar iyi yakıt o kadar az vibrasyon :D :D :D
ERkut 205
24-07-2010, 19:59
Lukoil 97 oktan varsa yada onu deneme şansınız olursa aynı standartlarda diğer BP ve shell istasyonlar arası 97 oktan kıyaslaması daha yakın net fikir verebilir bize.
Bu lukoil istasyonlar hakkında kullananlar ve memnunluk derecesi ne düzeyde acaba ??
zaten bp-shell-opet-luk oil in 97 lerini denedim. iyiden kötüye gidersek eğer. luk oile 97 almak için girdim pompada 98 yazıyordu.
luk oil
shell-bp
opet
bunlar benim gözlemlediklerim
mitsubishi_boy
24-07-2010, 20:16
Shell kullanıyordum 400 km'yi bulmuyordu. Energy diye biryer var. Nakitte %7 indiriminden dolayı oraya sardım bu aralar:D Daha az yakıyor nedense
luk oil istanbulda, tophanede var sanıyorum
Boost Up
25-07-2010, 12:22
Abi birde E-5 te var, Vatan Computer ın karşısında, eski Fatih Kıral ın orda.
Lukoil 97 oktan varsa yada onu deneme şansınız olursa aynı standartlarda diğer BP ve shell istasyonlar arası 97 oktan kıyaslaması daha yakın net fikir verebilir bize.
Bu lukoil istasyonlar hakkında kullananlar ve memnunluk derecesi ne düzeyde acaba ??
Babam sürekli luk oil den alıyordu, her zamanda söylerdi TR'ye gelse diye gelmiş demekki :)
bostancı köprüsünün ordaki LUK 98 mi 97 mi satıyor?
knock ne kadar düşük o kadar iyi bu arada :)
hazır konusu açılmışken bende konuya yakın ancak farklı birşey sormak istiyorum ?
97 - 98 oktanda araç performansı daha güzel oluyor ancak fabrikalar 95 oktan kullanımını tavsiye ediyor
ben şimdi 97-98 oktan kullansam ne olur?
95 oktana göre 97-98 oktanda normal kullanımda kilometre avantajımmı olur dezavantajımmı?
BlackEmperor
25-07-2010, 13:07
emre bu luk oil çöplüğe giderken ki kavşaktan önceki yer mi ? demirtaşa giderkenki arka yol başka yerde gormedım cunku. birde acaemler tarafındaki istasyonlara bkasana bi aa doğum hastanesinin ordaki shell carfur karşısındaki shell bunları merak ediyorum. elinie sağlık luk oilini iiy oldugunu biliyodum ama yolu sapa kaldığı için birde kamyoncular takıldıgı için pek gozume iyi gelmemişti. :)
JumboAli
25-07-2010, 13:22
kurtkoyde abmın benzınlıgı var lukoıl. Kendı bıle kullanmaz haha :D
dragon07
25-07-2010, 13:22
antalyada varda çakma dandik diye almıyorduk alalım bari :D
emre bu luk oil çöplüğe giderken ki kavşaktan önceki yer mi ? demirtaşa giderkenki arka yol başka yerde gormedım cunku. birde acaemler tarafındaki istasyonlara bkasana bi aa doğum hastanesinin ordaki shell carfur karşısındaki shell bunları merak ediyorum. elinie sağlık luk oilini iiy oldugunu biliyodum ama yolu sapa kaldığı için birde kamyoncular takıldıgı için pek gozume iyi gelmemişti. :)
evet dediğin yerde.
birde aynı yoldan devam edip babadan sola dönünce ileride solda da var yol üstünde onu denemedim hiç.
genelde gezindiğim yerlerdeki benzinlikleri denedim ama shellerin hepsine güveniyorum. gerçi denemek lazım.
hazır konusu açılmışken bende konuya yakın ancak farklı birşey sormak istiyorum ?
97 - 98 oktanda araç performansı daha güzel oluyor ancak fabrikalar 95 oktan kullanımını tavsiye ediyor
95 oktana göre 97-98 oktanda normal kullanımda kilometre avantajımmı olur dezavantajımmı?
yüksek oktan benzin genelde yüksek sıkıştırma araçlarda yada avansıyla oynanmış araçlarda vuruntuyu önlemek için kullanılır. yüksek oktan benzin daha zor alev alır buda zamanından önce yanmayı engeller. zamanından önce yanmada avans derecesine göre vuruntu yapar.
yani yüksek oktan eşittir daha az vuruntu daha yüksek performans sanırım emre abi
peki km olarak avantajlımı ? ben sürekli 95 kullanıyorum ama 97-98 e geçmek istiyorum
ne yapmamı önerirsin ?
knock sensöründen değilde widebandtan bir deney yaptım bende....
benzinimi sürekli yeditepe üniye giderken döner kavşağın oradaki bp den alırım(97 oktan) nezaman benzinimi oradan alsam araçtaki değişilikler kendini gösterirdi.....
widebandı taktıktan sonra bir deney yaptım, bp den benzin alındı ve widebanda bakarak afc neodan tam gazla giderken afr değeri 11 civarlarında olacak şeilde ayar yapıldı....
sonra bpden aldığım benzin bitti ve farklı yerlerden benzin aldım(shell dahil) ve afr değerinin 12nin üzerinde gezdiğini gördüm..... akabinde afc'den hemen müdahale ettim :)
yani yüksek oktan eşittir daha az vuruntu daha yüksek performans sanırım emre abi
peki km olarak avantajlımı ? ben sürekli 95 kullanıyorum ama 97-98 e geçmek istiyorum
ne yapmamı önerirsin ?
kanka sen önce aracındaki setup'u bi adam akıllı öğren... senden önceki eleman napmış netmiş, ondan sonra alacağın benzin belli olur, senin aracında bilinen tekşey egzantrik olduğu, onun dışında ne gibi bi yazılım var bilinmiyor, ama yinede 97 al derim sana... yada bitane wideband tak, hangi oktan alman gerektiğini ve nereden alıp almaman gerektiğini öğren ;)
LUK OIL iyimiş ya sağolasın bizde deneyelim. LUK nereden bulacağız orasıda ayrı bir konu. :D
aslında firma isminden çok satan yer önemli. bu shellde olabilir bp de total de luk oil de.
blackyakuza
26-07-2010, 20:18
knock sensöründen değilde widebandtan bir deney yaptım bende....
benzinimi sürekli yeditepe üniye giderken döner kavşağın oradaki bp den alırım(97 oktan) nezaman benzinimi oradan alsam araçtaki değişilikler kendini gösterirdi.....
widebandı taktıktan sonra bir deney yaptım, bp den benzin alındı ve widebanda bakarak afc neodan tam gazla giderken afr değeri 11 civarlarında olacak şeilde ayar yapıldı....
sonra bpden aldığım benzin bitti ve farklı yerlerden benzin aldım(shell dahil) ve afr değerinin 12nin üzerinde gezdiğini gördüm..... akabinde afc'den hemen müdahale ettim :)
ben de aynı yerden alıyorum benzini iyi değil diyorsun yani ?
fabrikalar tabiki 95 tavsiye eder her şey ona göre ayarlıama bizde 95 yazan 95 deil malesef oyuzden daha yuksek yazanı alırsak 95 e yaklaşmış oluruz :)
amerikada pump gas dedikleri bizim 100+ oktanımıza bedel
gambit49
26-07-2010, 21:36
LUK OIL iyimiş ya sağolasın bizde deneyelim. LUK nereden bulacağız orasıda ayrı bir konu. :D
AKpetlerin cogunlugu lukoil oldu.
ankarada istanbul yolunda var :Dsasmaza giderken sagda
R_Kaptan
26-07-2010, 21:52
benimde yakın arkadasımın benzınlığı var (opet) bende saka ile karısık takıldım bak 97 oktan benzın alıorum bişey olursa arabama canını yakarım die onunda bana söylediği petkım koç gurubunun olduğu için ilk once iyi benzını opete yanı kendi firmasına daha sonra diğer istasyonlara dağıtıldığını söyledi yani anlıyacağınız dediğide hem mantıklı hamde bana yalan sölemez.arkadaslar sizinde bilginiz olsun paylasayım dedim..;)
coolvtec
26-07-2010, 22:01
lukoil sitesinde satış yerleri var, izmir de bir çok yerde var görünüyor.
TolgaEsentepe
26-07-2010, 22:13
kanka sen önce aracındaki setup'u bi adam akıllı öğren... senden önceki eleman napmış netmiş, ondan sonra alacağın benzin belli olur, senin aracında bilinen tekşey egzantrik olduğu, onun dışında ne gibi bi yazılım var bilinmiyor, ama yinede 97 al derim sana... yada bitane wideband tak, hangi oktan alman gerektiğini ve nereden alıp almaman gerektiğini öğren ;)
egzantrik mi varmış arabasında :beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::b euj::beuj:
bugün kozyatağı yanyoldaki lukoil'e sordum.. 98 oktan var mı dedim.. 95+ abi dedi, 97 mi 98 mi neyse artık dedi... :D
minimal_freak
26-07-2010, 23:01
lukoil ankara'da senelerdir var, ve benim eski müşterilerim, rusların firmasıdır ayrıca ingilizlerin değil, Ankara-İstanbul yolu ( eski yol Kazan istikameti) yanlışım olabilir ama Otoyol ayrımından sonra tahmini 30-35 km sonra karşılıklı iki adet istasyon 2005'den beri hizmet veriyor, benzini bilemem hiç almadım fakat Ankara'da iki tane istasyondan dışında (çok uzakta olsamda) yakıt almıyorum, hemen hemen çoğunu denedik babamın Focus ve benim arabamda, bunlar diğerlerine göre hem km, hemde performansda bariz farklılıklar gösteriyor. Ayrıca 95 olan ayarlara neden 97 veya fazlası alınır anlamış değilim, ben hiçbir farkını göremedim hatta daha az km bile yaptım 97 ile, aynı kullanımda.
Antalyalogy
26-07-2010, 23:39
Benim de aklımda hep aynı soru var 95 ile mi daha uzun yol 97 ile mi diye bir türlü test yapamadım gitti..
arkadaşlar 95 imiz aslında kaç bende bunu öğrenmeliyiz
Bu konu ile Lukoil satışlarını arttırıcaksın despe :) bende Hürriyet taraflarındakine bakayım hep merak ediyordum...
coolvtec
27-07-2010, 00:32
Benim de aklımda hep aynı soru var 95 ile mi daha uzun yol 97 ile mi diye bir türlü test yapamadım gitti..
ben 100 oktan varken 100 vs 97 karşılaştırması yapmıştım. 100 oktan daha fazla gidiyordu.
ben de aynı yerden alıyorum benzini iyi değil diyorsun yani ?
yooo tam tersi gayet iyi... araçtaki değişiklikler derken iyi anlamda oluyor kötü değil... başka yerden alınca afr değerleri kötüleşiyor.....
egzantrik mi varmış arabasında :beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::beuj::b euj::beuj:
1500 sabit rölanti... ;)
Libadiyedede var bilginize.
Xenomorph
27-07-2010, 01:19
İstasyon Önemli Bence Bu Konularda...Solventli Benzin Olayı Farkettiriyor
Stp nickli selçuk benzin yüzünden piston eritti diye biliyorum dikkatli olmak lazım...
Bende Bu Aralar Dizel Oldugundan Dolayı Ve Ithal Diye Hep GTL koyuorum Ama Oda Bugunlerde Bır Hırlama Yaptırıyor Motora Çözemedim
Bu konu ile Lukoil satışlarını arttırıcaksın despe :) bende Hürriyet taraflarındakine bakayım hep merak ediyordum...
sen al aga bana bi bidon ben test ederim :D
PPR engineering
27-07-2010, 08:24
Bursada çeşitli benzinliklerden 95-97-98 oktan benzin alarak bikaç test yaptım kendime göre.
Testi safc taki konck göstergesine göre yaptım. doğruluğu nedir tartışılır ama değerler farklı çıktı benzin ve benzin istasyonuna göre.
Değerleri hep gündüz birbirine yakın hava şartlarında sakin trafikte cruise giderek ve rolantide izledim.
Gece değerler hava sıcaklığı düştüğü için daha düşük çıkıyor.
Bursa da ikamet eden arkadaşlar söylediğim benzinlikleri bilirler.
Kötüden başlayalım.
Yalova yolu üzerindeki asmerkez karşısındaki opet. Buradan daha fazla aldım acaba yanlış mı diye, birdaha almıyorum artık :D
97 oktan benzin
knock değeri 32-35 arasında değişkenlik gösterdi.
Ankara caddesi üzerindeki metro üst geçidinin dibindeki BP
97 oktan benzin
knock değeri 24-28 arası değişkenlik gösterdi
Yıldırım Shell
95 oktan benzin
knock değeri 32-35 arası değişkenlik gösterdi
97 oktan
knock değeri 23-25 arası değişiklik gösterdi
Veysel Karaniden aşağı inerken çöplüğe gelmeden soldaki LUK OIL
98 oktan benzin. Başta inanmadım 98 olduğuna :D
knock değeri 18-20 arasında değişklik gösterdi
cruise giderken ve rolantide en iyi gözlemlediğim LUK OIL oldu. zaten avrupada en iyi benzin firmasıymış galiba.
Bu arada benzinliklerden hiçbirisiyle bir ilişiğim yoktur. bunlar kendi başıma yaptığım testlerdir.
luk oil Rus firmasıdır rusyada orta sınıf bir benzin ve yağ firmasıdır orda orda da en ii benzin markası Wog diye bir firma asla hiç bir benzininde ne pislik nede en ufak karıştırılmış bir şey yoktur 3 firma 100 oktan satmaktadır rusya ve ukraynada en iyisi wog dur sonra luk oil gelir luk yani demek istediğim ordada iyidir..
malesef yanlış yoldasınız
bursadaki x yerdeki luk oil benzinliğindeki benzin kaliteli olabilir
bu bütün türkiyedeki luk oil benzincilerinin kaliteli benzin sattığını kanıtlamaz !!
olay istasyondan istasyona fark eder ,
arkada neler neler dönüyor bilseniz aklınız durur !
çoğu gelen benzine birşeyler katıyor,
o markalama bilmem ne olayını falan çözmüşlerdir merak etmeyin siz .
demekki bursadaki istasyon daha dürüst çalışıyor olabilir .
bp içinde shell içinde total içinde aynı şey geçerli ,
çevrenizde daha kaliteli benzin satan yeri siz kendiniz belirleyip hep oradan alın .
zira arkadaş öyle yapmış, gayet güzel bir çalışma :icon_tup:
benim fikrim böyledir .
PPR engineering
27-07-2010, 08:40
bu bütün türkiyedeki luk oil benzincilerinin kaliteli benzin sattığını kanıtlamaz !!
çevrenizde daha kaliteli benzin satan yeri siz kendiniz belirleyip hep oradan alın .
benim fikrim böyledir .
bende luk oil den alıyorum istanbul bostancı köprünün orda hepsinden de daha ii zaten firmayı rusyadan tanıyorum oranın sahibide rustur vadim petrol direk rusyadan geliyo benzini.eklemek istediğim bir olay daha var.rusya ve ukraynada satılan benzinler 80 oktan 92 oktan 95 oktan 98 oktan ve cok 3 4 firma 100 oktan direk racing olarak benzin satıyo.olay su ben tr den aracımı gemiye yükletip götürdüm rakım nem oranı istanbula cok yakın demiyim nerdeyse aynı deniz seviyesi dereceler yaz kış aynı.onların 80 oktanı bizim 95 oktanımıza eşit o zamanlar iii takip etmiştim 80 oktanı orda sadece eski benzinli kamyonlar kullanıyo...normal arabalar genelde 92 kullanıyo avrupa arabalara 95 kouyolar..
onların 80 oktanı bizim 95 oktanımıza eşit o.
ooooo bak bu fena
evet bencede markaya takılmamak lazım. benzinin kalitesi tamamen istasyonun elinde.
libadiyede var :)
fsunnetci
27-07-2010, 10:12
Lem iki dakkada herkes Lukoil'ci oldu:D
kanashibari
27-07-2010, 10:34
Test güzel emre ellerine sağlık :) bu sensör okuma işini her arabaya yapsak ne güzel olur böylelikle istasyon seçimi esnasında doğru yolu bulup diğer istasyonlarında dürüst çalışması sağlanabilir. :)
benim fikrim böyledir .
istasyondan istasyona fark eder arkadaşlar...önemli olan işletmecinin dürüstlüğü..
dün libadiye lukoilden benzin aldım. izlenimlerimi size bilahare aktarırım
PPR engineering
28-07-2010, 08:58
ooooo bak bu fena
fena ne demek çok kötüyüz hem pahalı hem kalite yok insanın cıldırası geliyo dünde benzinci arkadaş pompayı alırken arabadan kaportasına azcık döktü dur dedim elimi sürüyim bi koklıyım yani bilmiyorum ama bana göre bilmiyorum ama benzinden cok dizel gibi kokuyodu gittim arkadaşa bi daha sordum dedim ne koydun buna fişe bak verdiğim yazar dedi 95 oktan shell :)
PPR engineering
28-07-2010, 08:59
Lem iki dakkada herkes Lukoil'ci oldu:D
lukoil cidden iiidri bostancıdaki:icon_tup:
LUK OIL istanbulda yok sanırım....
PPR engineering
28-07-2010, 10:18
LUK OIL istanbulda yok sanırım....
nasıl yok bostancıda var bas bas bağırıyorum :D
nasıl yok bostancıda var bas bas bağırıyorum :D
avrupa da mevcut mudur?
arıyorum istanbuldaki adamı söylemiyor.benim arabada egzantirik yokki olm boğaz kelebeğinin kirlenmesinden dolayı rlantide dalgalanma oluyor boğaz kelebeği temizlenince 1100 dd duruyor rolantim :) egzantirik yok 3 kg ciğer var :D
kankacım ankaraya geldiğimde konusmustuk biliyorsun zaten chip filtre speclerim :D
abi bende en cok bunu merak edyorum ama deneme fırsatım olmuyor denersen veya deneyen olursa burda paylaşırsa sevinirim kendi adıma.
97 az gider km olarak diye 95 kullanıyorum genelde shell - po kullanıyorum ama km de nasıl bir fark cıkıcak bunu cok merak ediyorum :)
AKpetlerin cogunlugu lukoil oldu.
ankarada istanbul yolunda var :Dsasmaza giderken sagda
Sağolasın kardeşim, hiç aklıma gelmemişti. :D
arıyorum istanbuldaki adamı söylemiyor.benim arabada egzantirik yokki olm boğaz kelebeğinin kirlenmesinden dolayı rlantide dalgalanma oluyor boğaz kelebeği temizlenince 1100 dd duruyor rolantim :) egzantirik yok 3 kg ciğer var :D
kankacım ankaraya geldiğimde konusmustuk biliyorsun zaten chip filtre speclerim :D
abi bende en cok bunu merak edyorum ama deneme fırsatım olmuyor denersen veya deneyen olursa burda paylaşırsa sevinirim kendi adıma.
97 az gider km olarak diye 95 kullanıyorum genelde shell - po kullanıyorum ama km de nasıl bir fark cıkıcak bunu cok merak ediyorum :)
rölanti 1100 yine fazla olm....
en iyisi lpg. en .oktan yerden alsamda aynı menzile sahibim, performans farkı var ne bişey
Bende geçen şunu farkettim bp 97 aldım 1 depoya 680 km yaptım miniyle.Sonra hemen totalden doldurdum 97'yi aynı güzergah ve sürüş tarzı ile 540 km yapabildim güç bela..Ve 680 km içinde cuma gecesi köprü trafiği+1 kere rolling var (5 kere sıktım en az).Araç stok mini s.Bazen trafikte beklerken direksiyondan bile vibrasyonu anlayabiliyorum motor sarsıntılı çalışıyor bariz,sanırım o yakıttan uzak durucaz :)
Bende geçen şunu farkettim bp 97 aldım 1 depoya 680 km yaptım miniyle.Sonra hemen totalden doldurdum 97'yi aynı güzergah ve sürüş tarzı ile 540 km yapabildim güç bela..Ve 680 km içinde cuma gecesi köprü trafiği+1 kere rolling var (5 kere sıktım en az).Araç stok mini s.Bazen trafikte beklerken direksiyondan bile vibrasyonu anlayabiliyorum motor sarsıntılı çalışıyor bariz,sanırım o yakıttan uzak durucaz :)
Corsa 1.3cdti varken mazotu Bp'den alırdım ancak benzin konusunda kesinlikle katılıyorum.. rolantide ve klima açınca araba dengesini arada sırada kaybediyo, direksiyondan vibrasyon rahatlıkla anlaşılıyor.. Luk-oil'i libadiye'den 3-4 defa aldım. gayet memnun kaldım..