Orijinalini görmek için tıklayınız : Dacia nın kapı ayarının yapılışı...
tuner faruk
25-07-2010, 00:16
6hEx-wgrdAw
Direk link:http://www.youtube.com/watch?v=6hEx-wgrdAw
Ne kadar ekmek o kadar köfte..:heyoo:
Ferhat_V
25-07-2010, 00:19
hahahha adam çat çat çat yaptı ayarı :D
adam kapı ile garip ilişkiler içine girmiş :D
ayarsız gelsin o araba daha iyi ya :D
diğer markalarda nasıl ?
oturup dertleşiyor mu kapıyla ?
face de bütün gün bu video döndü:D yok öyle bir işçilik ama diğerleri nasıl yapılıyor cidden?
timucintt
25-07-2010, 00:43
her markada aynı ayarlanıyor bunda garip birşey göremedim...
her markada aynı ayarlanıyor bunda garip birşey göremedim...
yok olmaz olamaz dacia ee kötü kaka :D
kelebek style da olsa dacia ile uzaktan yakından alakam yok onuda bilin
oturup günlerce kapıyla uğraşacak hali yok kimsenin
yüzlerce ya da binlerce araç çıkıyor o fabrikadan her gün
Araba el yapımı işte, aslında çok değerli siz anlamıyorsunuz :D.
Hepsinde böylemi yapılıyor bilmem ama böyle yapıldığını görsem soğurum o arabadan :), iyi ki görmüyoruz
kickboxer
25-07-2010, 00:51
ben normal arabaların kapı ayarınında bu tarzda yapıldıgını dusunuyorm:D valla
sanayide kapı ayarı yaptıran yok değil mi herkesin kapıları bal kaymak
Boost Up
25-07-2010, 00:55
İnsan yerine makine oluyodur en fazla, o vuruyodur. Mercedes konuşarak mı yapıyo..:)
O değil de ferrariye falan da böyle mi ayar yapıyorlar? Çok kötü yahu :D
butun arabaların kapı ayarı boyle yapılır.. adamda gayet guzel kapı ayarlıyor.. hakkaten cok guzel ayarladı profesyonel birisi...
timucintt
25-07-2010, 00:56
yok olmaz olamaz dacia ee kötü kaka :D
kelebek style da olsa dacia ile uzaktan yakından alakam yok onuda bilin
oturup günlerce kapıyla uğraşacak hali yok kimsenin
yüzlerce ya da binlerce araç çıkıyor o fabrikadan her gün
KAKA :D euheue ama genel olarak her fabrikalarda böyle ince ayarlar lastik çekiçlerle düzeltilir esneltilir ve düzeltilir ben aksaray mercedes fabrikasında çalışırken bir çok yerini kaba kuvvetle yapılıyor. Kabin düzenlemeleri bunun gibi ayarlanıyordu bunun gibi bir sürü video daha var bmw nin hondnaın aynı şekilde ayarlanıp düzeltiliyor... sonuçta her parçayı laserlerle milimilik hasaasiyetle makineler yapmıyor en iyi mekanik parçalaırn ayarını insanlar yapıyor hep... tabi balyozla girişmiyorlar tabi :) plastik çekip tork anahtarları bir çift el ve sağlam gözlerle o elemanlar öyle bir düzeltiyorki onu fabrikada son çıktığında kalite testinde kimse birşey anlamıyor bile... :)
benım kilitçide aynı kapı ıle bu tarz ılıskıler yasıyo :D
her aldıgım arabayı ilk ona gotürürüm kilitlerin o tıkırt sesını duymak lazım :)
butun arabaların kapı ayarı boyle yapılır.. adamda gayet guzel kapı ayarlıyor.. hakkaten cok guzel ayarladı profesyonel birisi...
erhan abi bende onu anlatmaya çalışıyorum işte
sanayide daha hardcore sahneler kullanıyorlar :D
KAKA :D euheue ama genel olarak her fabrikalarda böyle ince ayarlar lastik çekiçlerle düzeltilir esneltilir ve düzeltilir ben aksaray mercedes fabrikasında çalışırken bir çok yerini kaba kuvvetle yapılıyor. Kabin düzenlemeleri bunun gibi ayarlanıyordu bunun gibi bir sürü video daha var bmw nin hondnaın aynı şekilde ayarlanıp düzeltiliyor... sonuçta her parçayı laserlerle milimilik hasaasiyetle makineler yapmıyor en iyi mekanik parçalaırn ayarını insanlar yapıyor hep... tabi balyozla girişmiyorlar tabi :) plastik çekip tork anahtarları bir çift el ve sağlam gözlerle o elemanlar öyle bir düzeltiyorki onu fabrikada son çıktığında kalite testinde kimse birşey anlamıyor bile... :)
olamaz bu araba dacia...
adam elinde langır lungur gelişi güzel plastik çekici vuruyor
mercedes bmw de olsaydı bunu makineler yapardı
yapmalı kesinlikle yapmalı :D
hele hondalarda 1970den :p beri elektronik sensörler kullanıyor kapı ayarı için yazık
hiç yakıştıramadım bunu dacia ya :D :hehe:
timucintt
25-07-2010, 01:09
uzaylı gözetmenler yapmalı kapı ayarını :D
Boost Up
25-07-2010, 01:12
erhan abi bende onu anlatmaya çalışıyorum işte
sanayide daha hardcore sahneler kullanıyorlar :D
hHAHahhahahahahaaahaha:hahaha::hahaha::hahaha::hah aha:
biz serviste sürgülü kapıların ayarlarını balyoz ile yapıyorduk :D
arac sahiplerini uzaklastırıyorduk ama :D:D
tuner faruk
25-07-2010, 01:16
koLWv0LPVbU&feature=related
;):heyoo:
ben ilk defa KAPI AYARI gördüm WWki ne güzelmiş... kaka DACİA
Benim arabanın kapı ayarını yapan fabrikadaki herif körmüş
Çamurlukla kapı arasında hendek vardı
Gittim serviste yaptırdım, Dacia böyleyse Renault'unkinin de çok farklı olduğunu hiç sanmıyorum, hiç şaşırmadım.
UĞUR YUMAK
25-07-2010, 02:39
Peki banttan çıkan her araç için bunu yapıyormu Dacia veya başka bir marka ?.
Çok ciddi zaman harcanıyor ve her adam bu videodaki kadar pro olmayıp zamanı daha uzun tutabilir.
Yoksa sorunlu olan araçlarımı tekrar elden geçiriyorlar ?
kickboxer
25-07-2010, 02:46
Peki banttan çıkan her araç için bunu yapıyormu Dacia veya başka bir marka ?.
Çok ciddi zaman harcanıyor ve her adam bu videodaki kadar pro olmayıp zamanı daha uzun tutabilir.
Yoksa sorunlu olan araçlarımı tekrar elden geçiriyorlar ?
bence her arabaya yapılıyodur bu adam cok pro bı adam kı her fabrıkanında bogle adamları vardır dıye dusunuyorm her araca uygulanması cok dogal burda bırazcıkda goze hıtap edem kapı nızamlıklarını duzeltıyo
UĞUR YUMAK
25-07-2010, 02:50
bence her arabaya yapılıyodur bu adam cok pro bı adam kı her fabrıkanında bogle adamları vardır dıye dusunuyorm her araca uygulanması cok dogal burda bırazcıkda goze hıtap edem kapı nızamlıklarını duzeltıyo
Evet her araç için yapılıyor olabilir.
O zaman galerideki 2 farklı dacianın panel aralıklarına bakmak lazım, sonuçta aynı kişi bile yapıyorsa illaki farklılıklar vardır. Yada başka bir adam bu kadar pro olmayabilir.
Tabi suyunu çıkartıp kumpasla bakmadığımız sürece farklılıkları görebilirmiyiz onu bilmiyorum :)
Bu vatandaş o kapıları güzelce ayarlıyor... ama o işi yapacak bilgisayarlı robotun %10 u kadar yıllık maaş alıyor...
İnsanlarda hesaplı otomobillere biniyor...
Bu kadar basit...
omer_yildir
25-07-2010, 08:58
Her markada böyle. Hyundai fabrikasına gittiğimde de aynıydı. Hondaya gittim onda da aynıydı. Hatta honda fabrikasını görseniz yerli hondaya binmezsiniz. O kadar söylüyorum. Merak edene yazarım :)
Ben Honda'nın ve Toyota'nın fabrikalarına giriyorum öyle sanıldığı gibi herşeyi robotlar yapmıyor özellikle Honda Türkiye bu konuda baya bi manuel kalmış durumda ve bişey daha aramızda kimse sanayide şase düzellttirmedi veya düzeltilen bi aracı görmedi mi ?
onursumer
25-07-2010, 09:34
adam çok iyi ayarladı valla işi biliyorda
her araba için bukadar uğraşıyorsa vay haline diyorum kaç saat çalışıyorlar acaba günde :D
omer_yildir
25-07-2010, 09:34
Evet honda tam manuel sadece kapı içi döşemelerini sıkan bir robot var birde camın üstüne silikon sıkan bir robot var gerisi manuel. Kaynaklar bile elde yapılıyor.
helal olsun valla 2 dakikada canavar gibi halletti..geçen gün bizde tek kapı a3 ün kapısını aynen böyle düzellttik :)
Güzel ayar yaptı adam. kaza yapana kadar bozulmaz bu ayar:D
Bizim megane'ın da serviste bi düzeltmesi olmuştu ayağı koyup çat çekti kapıyı gözümün önünde..Kapı ayrıldı sandım..Çok daha fena pozisyonlar war bu hafif kalmış :)
serdar_07
25-07-2010, 11:10
adamlar pertten topluyolar galiba araçları :D
thedevil
26-07-2010, 12:25
adam 2. videoyu koymuş hala yok aynı yapılıyor yok her araba böyle falan fişman evet kardeşim 17 milyara araba ancak bu kadar yapılır ama 2 gün sonra o yaptığı ayar dağılır hayatı kayar arabanın,araba olduğuna pişman olur,şimdi siz dersinizki mercedes'te audi'de opel wv'de aynı porsche'de lamborghini ferrariye bile böyle yapıyorlar kapı ayarını böyle adam bi ordan bi burdan kastırıyo olmadı bidaha altan çekiyo falan ben gittim ferrarinin fabrikasına hatta dino ferrariyle konuştum falan sağolsun misafirperver adam öyle el ense g.te parmak sohbet ettik ordan lamboya geçtim gelmişken gideyim yanına bakim dedim lamboda daha fena adam levyeyle falan kastırıyo kapıyı örs falan kullanıyo olmadı murçla girişiyo aynı dacia'ya kapı ayarı nasıl yapılıyorsa murcielago,gallardo,carerra,targa,s350,s600,maybac h,modena,enzo,italia falan hepsine öyle kapı ayarı yapılıyor yani bi farkı yok ha ferrariye binmişsin ha dacia'ya ha merso ha bugatti hepsi aynı ya bunların mesela dacia'ya bugatti motoru swap'la aynı olur :hahaha:
Bulut Y.
26-07-2010, 12:50
zikti ya la kapıyı eleman ahuauhauhauh
initial-D
26-07-2010, 12:57
adam usta beylerrr:D
tuner faruk
26-07-2010, 13:14
adam 2. videoyu koymuş hala yok aynı yapılıyor yok her araba böyle falan fişman evet kardeşim 17 milyara araba ancak bu kadar yapılır ama 2 gün sonra o yaptığı ayar dağılır hayatı kayar arabanın,araba olduğuna pişman olur,şimdi siz dersinizki mercedes'te audi'de opel wv'de aynı porsche'de lamborghini ferrariye bile böyle yapıyorlar kapı ayarını böyle adam bi ordan bi burdan kastırıyo olmadı bidaha altan çekiyo falan ben gittim ferrarinin fabrikasına hatta dino ferrariyle konuştum falan sağolsun misafirperver adam öyle el ense g.te parmak sohbet ettik ordan lamboya geçtim gelmişken gideyim yanına bakim dedim lamboda daha fena adam levyeyle falan kastırıyo kapıyı örs falan kullanıyo olmadı murçla girişiyo aynı dacia'ya kapı ayarı nasıl yapılıyorsa murcielago,gallardo,carerra,targa,s350,s600,maybac h,modena,enzo,italia falan hepsine öyle kapı ayarı yapılıyor yani bi farkı yok ha ferrariye binmişsin ha dacia'ya ha merso ha bugatti hepsi aynı ya bunların mesela dacia'ya bugatti motoru swap'la aynı olur :hahaha:
:hehe::hehe: Ne farkı var canım zaten Volkswagen ın diğer otomobillerin fiyatı boşyere yüksek hepsi aynı şekilde yapılıyo teknoloji aynı yerinde sayıyo binlerce arabanın kapısını böyle insanlar elinde balyoz ayarlıyo ne gereği var makinalara falan
O değilde geçen biri geldi servise kaldırıma carpmıs on sağ tekeri...arac vw polo...
Teker 2 cm fılan gerideydi...Bağladılar aksı zincirle...kastıra kastıra düzelttiler...
şok oldum a... koim :eek:
Adam bütün gün sadece bu işi yapıyosa, vay haline. Evinde kapı mapı yoktur. Harbi üzücü.
VTec_king
26-07-2010, 13:42
Son teknoloji kullanılıyor ama insan eli değmeden hiç bir şey mükemmele yakın olamaz.
Neden el yapımı araçlar daha sağlamdır ve daha pahalıdır onuda düşünün..
Bulut Y.
26-07-2010, 14:14
adam haklı beyler.
Herif resmen kapının belini kırdı zuhahahaha
kalas kriko keser sapı vs vs ...bunun daha beterinide gördüm plaka önemli diil bi tayyara kapı ayarı yaptırıyordu bi arkadaşta kapı düşücek sandım resmen menteşelerden çatırt çatırdie sesler geliyordu ..ama kapı on numara oturdu...
e39 528inde sol farla kaput arasına kalas koyupta sağ far tarafına oturan ustayıda gördüm sonuç muhteşem..
:hehe::hehe: Ne farkı var canım zaten Volkswagen ın diğer otomobillerin fiyatı boşyere yüksek hepsi aynı şekilde yapılıyo teknoloji aynı yerinde sayıyo binlerce arabanın kapısını böyle insanlar elinde balyoz ayarlıyo ne gereği var makinalara falan
o koyduğun videodaki kapı aparatı her fabrikada var ve o kapı taşıyıcısı yani ayar yapan birşey değil :) hiçbir fabrikada elinde kapı taşıyan adam göremezsin.. En son birisi araca binip farları yaktı gittiya bu kapı ayarı ondan sonra finisyon denen yerde yapılır tüm araçlarınkide böyledir. siz istediğiniz kadar kusursuz malzeme üretin çok küçük kaçıklar olacaktır bunları insanlar sıkıyor ve kaportanın birçok yerini insanlar ellerinde yapıyor bu tür ayarlamalarda finisyonda yapılır BMW si mercedesi ww değişmez
omer_yildir
19-06-2011, 20:26
Eğitim için Honda, Hyundai ve Toyota fabrikalarına gittim. Aynı bu şekilde 3 markada da mekaniker çekiçle darbeyle böyle ayarlıyor. Hiç şaşırmayın bindiğiniz arabaların hepsi böyle üretiliyor.
şu sopa kırmak için yaptığımız diz koyma hareketini alman arabasına yapsın bakalım ne oluyor o diz :)
daha almadan pert oluyormuş haberimiz yok yahu :D
YouTube - ‪2011 Volkswagen GTI 4dr - Abuse Test‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=Yc4P6VdIPRE)
Birde bu var hastasıyız :D
ben sanıyordum ki sadece ben böyle kapı düzeltiyorum :D jzıajz
arkadaşlar,
ben otomotivde çalışmaktayım. türkiyede;'ki ve yurt dışındaki bir çok fabrikaya da gittim. o yüzden söylediklerime inanabilirsiniz.
1- bu arkadaşın yaptığı düzeltme elbette o hattan çıkan bütün araçlara yapılmıyor. sadece bozuk olanlara yapılıyor.
2- bu sadece kapı değil, bagaj ve kaput için de yapılıyor.
3- hangi marka olursa olsun, emin olun sizin aracınızda da bu işlemler oluyor.
4- Newcastle'da, Nissan fabrikasında ürettikleri Qashqai!lara neler yaptıklarını bir görseniz. bagaj kapağı yamuk olan arabayı adam düzeltmek için öyle bir kastıyordu ki resmen arabayı yan yatıracaktı :)
5- bütün firmaların hatlarından çıkan araçların bir kısmı uygun olmaz. boyası bozuktur, freni tutmuyordur, direksiyonu yamuktur vs. bunların hepsi "hastane" dedikleri bölümlerde düzeltilir.
6- son olarak da, aracınızı 0 kilometre aldığınızı sanırsınız ama adamlar o arabaların tamamını test için 20 km kadar kullanır, kilometreyi sıfırlar öyle satarlar :)
bu konuyu bekliyodunuz heralde yazmak için ama gerçekten en açıklayıcısı bu msj olmuş. :)
adam çok hızlı işin ehli bilgiler için saolun öğrenmiş olduk
YouTube - ‪2011 Volkswagen GTI 4dr - Abuse Test‬‏ (http://www.youtube.com/watch?v=Yc4P6VdIPRE)
abi show yapmış harbiden :D
Doğru söze ne hacet +1453
Bilmeyene garip aykırı bir durum geliyor tabi.
otuzdört
28-06-2011, 09:49
HONDA nasıl yapıyor? MERSO yada? cokmu farklı bunun videosu var diğerlerinin yok :))) bunu gördük dacia alınmazmı şimdi :D
Ayıptır arkadaş daciamız var :D vay gö...tler bende diyorum var bu kapılarda bir iş :D
tuner faruk
28-06-2011, 11:14
HONDA nasıl yapıyor? MERSO yada? cokmu farklı bunun videosu var diğerlerinin yok :))) bunu gördük dacia alınmazmı şimdi :D
http://www.techturkey.com/forum/1578304-post23.html
İki sayfa öncesi bunu paylaşmışız konuyu açalı 1 sene olmuş. bu araba değil uzay mekiği zaten..
2007 senesinde sıfır almıştık hala bizde çok memnunuz ama görüyorsunuz kendi kendilerini rezil ediyorlar.
tuner faruk
28-06-2011, 11:23
2007 senesinde sıfır almıştık hala bizde çok memnunuz ama görüyorsunuz kendi kendilerini rezil ediyorlar.
Herkesin bütçesi yettiği kadar Rıdvan ne kadar ekmek o kadar köfte o paralara ikinci el araba alacağıma 0 araba alırım düşüncesiyle aldınız sanırım.
Aynen Kardeşim araba alıp satmaktan bıkmıştık birde renault bayisine matbaa işi yapıyorlardı güzellik yapmışlardı almıştık ilk sıfır arabamız oldu yani ama çok memnunuz. esnaf mode (:
Hızlı_Fransız
28-06-2011, 21:26
şu hareketi her hangi bir dacia ve renaulta yapabilirisininz. 1990 model renault 11 txe nin kapı pimleri ve burçları degişti eski ayarıdan dolayı kapı yukarda kaldı eski yerine gtirmeki için bizde bu şekilde asıldık 98 kg olmama ragmen banamısın demedi 90 mdeol renault flash ta zaten daha dandik olsa bu araçlar bu kadar süre piyasda kalmaz :) dayanmaz kapılar düşer cukura bile girince :)