PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 96 Laguna Nasıldır

Tugral
26-07-2010, 09:38
Arkadaslar o kadar konu açtım ettim anket düzenledik ama dün Lagunayla anlaştık. Bugün a rabayı sevise baktırıcam sorun cıkmazsa almayı kafama koydum. Nasıl bir arabadır? 1996 model otomatik vites, sıralı sistem tüpüde var. Birtek airbag yok arabada. Ne diyorsunuz?

senna
26-07-2010, 09:45
vazgeç bence ileride elinden dha kolay çıkarabiliceğin bişey bak

Xenomorph
26-07-2010, 09:50
yani o kadar secenegın ıcınde 96 lagunamı kaldı...bencede boşver

ADMISE R1
26-07-2010, 09:53
hayırlısı olsun e artık nüfusunada alırsın herhalde :D

CGR328
26-07-2010, 09:57
hiç girme bence

Tugral
26-07-2010, 10:09
Nedenleriyle yazsak bende neden girmeyeceğimi anlasam keske. Semih yazmıs güzelce zor satılır demiş mesela. Yerine 11-12 gibi fiyatlarda ne önerirsiniz. Eşiminde hırpaladığı zaman üzülmeyeceğim bir araç olması lazım almam için. Renoya hiç acımam mezarlığa kadar yolu var :D Bi fransız eksilir en azından :D

Xenomorph
26-07-2010, 10:19
Valla Benim Bildiğim Fransız Otomatikleri Genelde Sorunlu Derler...

96 Model Laguna'yı Satmak Cidden Zor Bi İş...Dunya Ahıret Yakıcak..Şanzımanı Illakı Sıkıntı Cıkarıcak Lpg Ayarı Yok Kıl Yok Yun Derken...Bıktırır Adamı Bence

Mais'te Çalışan Bir Arkadaşım Abi Sakın Otomatık Renault Almayın O Kadar Çok Şikayet Geliyorki Anlatamam Demişti..

Öyle Gezinti Aracı İstiyorsan Otomatik Yaris Veya Micra Düşünebilirsin...Olmadı 11 12 ye Çok Güzel Otomatik 1.4 is ler var....otomatik ae101 kasa dusunebılırsın sorunsuz ve satması kolaydır..

Chatin
26-07-2010, 10:26
96 model demek 15 yaşında metal demek. 15 yaşınca civata 15 yaşında elektrik tesisatı demek. ve lagunanın ikinci eli gayet berbat. ama o sorun degilse bilemem.

o arabanın bi sorunu vardır ... yok mu (bugün serviste çıkmadı diyelim)? güzel bir sorunu çıkacaktır. para vermişken düşük model almamakta fayda var ama otomatik ve lpg li ve yine aklında uzun yolda saray konforu yaşamak lazım diyorsan daha çok almana yönel derim. ama yine diyorum sorunsuz araba istiyorsan

toyota
honda...

şu xel/gli olan toyotalardan temiz yok mu hic ? corollalar hani.. hatta eski kasa avensiz bile bulabilirsin bence. veya illa fransız olacaksa megane lara baksan...yeter ki modeli yüksek tutmaya çalış derim. 2000 modelin altına inmemekte fayda var.

Xenomorph
26-07-2010, 10:30
sadece örnek amaçlı aracı bılmem sahıbını tanımam etmem

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-sirali-sis-lpg-isli-otomatik-vites-klimali-kazasiz-bakimli/detay

ahmet3425
26-07-2010, 10:35
sadece örnek amaçlı aracı bılmem sahıbını tanımam etmem

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-corolla-sirali-sis-lpg-isli-otomatik-vites-klimali-kazasiz-bakimli/detay

bence hiç gerek yok araba bombos hiç bisey yok bu paralara satılıyor fiyat/performance oranı 0:)

onu alacagına gitsin bitane megane 1 sedan otomatik alsın yol bilgisyarı 2 airbag abs klima vs hersey var arabada bide modelide yuksek... fiyatıda aynı yada daha ucuz:D

bu arada lagunada cidden gereksiz bi araba :D cok mu ucuza alıyorsun nedir?

Tugral
26-07-2010, 10:40
ya adam sıkısmıs durumda ciddi anlamda uygun fiyata alıyorum. Araç oyakdan alınma. 2. sahibi. ilk sahibide asker bu arkadasla emekli binbası. Aracın içinde sigara bile içilmemiş tertemiz. Kullandım ettim güzelde geldi. Konusuyo falan acaip geyik bi araba :D Birtek airbag yok araçta. Sıralı sistem tüpü var. Rengi beyaz , antalya için idealdir. Avensis de var fakat dediğim gibi bu fiyatlarda değil. Avensis otm. beyaz 14 lira buda linki;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-toyota-avensis-bu-orjinallikte-bu-temizlikte-bu-fiyata-bulunmazz/detay/

redlinemst
26-07-2010, 10:42
herkez bi takılmış yaşa ne var 96ysa ? kaç model mercedesler falan satılıyo tamam o mercedes ama demir gene demirdir.Lagunanın bence şanzumanı hariç bi sorunu olmaz motoru f3r kodlu sağlam bi yapıya sahip motordur,ama şanzumanını bilemem.Bakımlıysa çok yol devirmemişse alınabilir el de falanda kalmaz bence ;)

Chatin
26-07-2010, 10:47
o olmayan airbag bence aşırı önemli ama. 2 airbag bile az aslında diyecegim de bizim millet güvenliği düşünmez hic anca başına bir müsibet gelecek o zaman anlayacak (Allah göstermesin kimseye) ama işte burası türkiye. sarhoşu araba kullanıyor acemi bayanı araba kullanıyor. bi ayagı mezarda reflexi olmayan adam direksiyon başına geçebiliyor.. olay sadece senin bizim iyi araba kullanmamızda degil.

2000 model astrada bile 6 airbag var bu adamlar nasıl 1 airbag koymuş ilginc bi durum. ama airbag dışındaki saydıkların sadece bir artı bence, almak için neden degil.

toyotanın fiyatı daha aşağı çek o zaman sıkışmışsa hatta blöf yap bu fiyatın altına indirmeye çalış. zaten 11 diyorsun laguna icin bu da bunu da 13500 e çeksen aradaki farka değer bence. hele 2 ve daha üstü airbag sayısı varsa. güvenliği elden bırakma mümkün olduğunca.

timmaah
26-07-2010, 10:49
2 sene önce 2000 model laguna aldım rxt 2.0 modelinin en dolusuydu alır almaz tüp taktırdım çok konforlu ve özellikli bir araçtı elektrikli deri koltuklardan dijital klimasına kadar...
motor kırana kadar çok keyifliydi fakat sora hem parça fiyatları hem de başıma gelen bazı talihsizlikler beni illallah ettirdi artık fransız mı aman bana uzak olsun diorum.
bi de şu taraf var temizini ve dolusunu aldığın zaman hem kullanım olarak keyif sürersin hem de satarken sorun yaşamazsın çünkü sadece laguna alıp kullanıp satan manyak bir arkadaşım var ve ciddi iyi ekmek yiyor bu işten.
bu da kişisel görüşüm çok temizi dolusu ve 2000den aşa modeli olmamak şartıyla laguna al ama aşasına sakın bulaşma derim :D

Xenomorph
26-07-2010, 10:51
14 senedir bakım yapılmayan airbaglarin acılcagı ne ***** :D:D

genelde 10 yılda bir bazı şeylerının degısmesı gerekıyor aırbaglerın o yuzden aırbage guvenmeyın eskı arabalarda

bu arada megane 1 le corollayı ben sahsen aynı kefe degıl yanyana bıle koymam bana gore corolla kat be kat ustun bır arac meganedan...bu benım gorusumdur tabı sana gore oyledır bana gore boyle...ben ae101 ler kadar ölümsüz sorunsuz araba gormedım

redlinemst
26-07-2010, 10:52
2 sene önce 2000 model laguna aldım rxt 2.0 modelinin en dolusuydu alır almaz tüp taktırdım çok konforlu ve özellikli bir araçtı elektrikli deri koltuklardan dijital klimasına kadar...
motor kırana kadar çok keyifliydi fakat sora hem parça fiyatları hem de başıma gelen bazı talihsizlikler beni illallah ettirdi artık fransız mı aman bana uzak olsun diorum.
bi de şu taraf var temizini ve dolusunu aldığın zaman hem kullanım olarak keyif sürersin hem de satarken sorun yaşamazsın çünkü sadece laguna alıp kullanıp satan manyak bir arkadaşım var ve ciddi iyi ekmek yiyor bu işten.
bu da kişisel görüşüm çok temizi dolusu ve 2000den aşa modeli olmamak şartıyla laguna al ama aşasına sakın bulaşma derim :D

aynen makyajlıları daha bi hoş 2 tane aldık sattık bizde binince inemiyosun :D

ondertopcu
26-07-2010, 10:56
hırlapalandığı zaman acıyım flan yazmışsınız clio accent palio tarzı bi araba olsa parça artı satarken daha rahat olabilir.

Shadow_Dancer
26-07-2010, 10:57
2.0 115lik motor mu Tugral?

Tugral
26-07-2010, 10:59
140 lık sanırım

Günkut
26-07-2010, 11:00
Valla Benim Bildiğim Fransız Otomatikleri Genelde Sorunlu Derler...

96 Model Laguna'yı Satmak Cidden Zor Bi İş...Dunya Ahıret Yakıcak..Şanzımanı Illakı Sıkıntı Cıkarıcak Lpg Ayarı Yok Kıl Yok Yun Derken...Bıktırır Adamı Bence

Mais'te Çalışan Bir Arkadaşım Abi Sakın Otomatık Renault Almayın O Kadar Çok Şikayet Geliyorki Anlatamam Demişti..

Öyle Gezinti Aracı İstiyorsan Otomatik Yaris Veya Micra Düşünebilirsin...Olmadı 11 12 ye Çok Güzel Otomatik 1.4 is ler var....otomatik ae101 kasa dusunebılırsın sorunsuz ve satması kolaydır..
:icon_tup::icon_tup:

Shadow_Dancer
26-07-2010, 11:02
115lik makinası çok kötü kardeşim.. bende 1.8lik olanı vardı.. gayet güzel arabadır.. 140lıkta ha keza tatmin eder..

arabanın 96 model olmasından ziyade ne kadar saglıklı oldugu önemli.. milletin aklında sürekli olarak japon arabası saglam olur mantıgı var ama renolarında memleket koşullarında gayet saglam oldugu biliniyor.. satamazsın elinde kalır lafına da katılmıyorum normal fiyatından 1 lira aşagı çek bak nasıl satılıyor..90 model honda satılıyorda reno mu satılmayacak

redlinemst
26-07-2010, 11:06
115lik makinası çok kötü kardeşim.. bende 1.8lik olanı vardı.. gayet güzel arabadır.. 140lıkta ha keza tatmin eder..

arabanın 96 model olmasından ziyade ne kadar saglıklı oldugu önemli.. milletin aklında sürekli olarak japon arabası saglam olur mantıgı var ama renolarında memleket koşullarında gayet saglam oldugu biliniyor.. satamazsın elinde kalır lafına da katılmıyorum normal fiyatından 1 lira aşagı çek bak nasıl satılıyor..90 model honda satılıyorda reno mu satılmayacak

115 lik makina niye kötü

ahmet3425
26-07-2010, 11:11
14 senedir bakım yapılmayan airbaglarin acılcagı ne ***** :D:D

genelde 10 yılda bir bazı şeylerının degısmesı gerekıyor aırbaglerın o yuzden aırbage guvenmeyın eskı arabalarda

bu arada megane 1 le corollayı ben sahsen aynı kefe degıl yanyana bıle koymam bana gore corolla kat be kat ustun bır arac meganedan...bu benım gorusumdur tabı sana gore oyledır bana gore boyle...ben ae101 ler kadar ölümsüz sorunsuz araba gormedım

megane 1 leride arastır cok sorunsuz makinelerdir yıllarca kullandım hiç bi sorun yasamadım (bi kere conta yaktı olucak o kadar:D)

ama corollo dersen abi arabada bi otomatik cam bide ayna var baska bisey yok yazık değil mi o kadar paraya benim 92 model arabamda bile abs yol bilgisayarı digital klima var:D

ben donanımsız arabaya o kadar para vermem abi sonucta biz isi bilen adamlarız ve araclarımızı bilincli kullanırsak en az sıkıntı yasacak insanlar biziz buna pugda dahil hondada dahil...

Shadow_Dancer
26-07-2010, 11:12
teknolojisi gayet eskide ondan.. megane 1de kullandım o motorun aynısını.. basıyorsun arabada bi tepki yok ve gayet güzel yakıyor kendisi..

lagunada da en güzel motor 1.6 olanlar 2002 senesinde çıkmıştı sanırım.. hem canlı hem az yakıyordu.

redlinemst
26-07-2010, 11:14
teknolojisi gayet eskide ondan.. megane 1de kullandım o motorun aynısını.. basıyorsun arabada bi tepki yok ve gayet güzel yakıyor kendisi..

lagunada da en güzel motor 1.6 olanlar 2002 senesinde çıkmıştı sanırım.. hem canlı hem az yakıyordu.

bence sizin arabanızda bi sorun varmış :icon13: bizde kullandık o motordan megane 1 sene kadar gaz tepkisi inanılmaz güzel ve yakıtı bi 2 L araca göre çok makuldü ve bu motordan reno kullanıpta bunları ilk kez sizden duydum

initial-D
26-07-2010, 11:17
96 2,0 otomatikler 115 hp dir.

140 hp otomatik yok.

115 hp otomatiği geçtim manueli bile çok yakar.ama konforlu arabadır.sessizdir

Shadow_Dancer
26-07-2010, 11:19
bence sizin arabanızda bi sorun varmış :icon13: bizde kullandık o motordan megane 1 sene kadar gaz tepkisi inanılmaz güzel ve yakıtı bi 2 L araca göre çok makuldü ve bu motordan reno kullanıpta bunları ilk kez sizden duydum

Bende ilk defa senden duyuyorum o motora az yakar diyeni.

Tugral
26-07-2010, 11:19
96 2,0 otomatikler 115 hp dir.

140 hp otomatik yok.

115 hp otomatiği geçtim manueli bile çok yakar.ama konforlu arabadır.sessizdir

Olabilir ruhsatına yanlıs yazılmış olabilir. Bunlardan cok anlamadığım için bilgim yok.

initial-D
26-07-2010, 11:30
Olabilir ruhsatına yanlıs yazılmış olabilir. Bunlardan cok anlamadığım için bilgim yok.

bilgi olsun diye yazayım

phase I lagunalarda rxe 155 hp 2,0 motor.otomatik seçeneğide var.96nın 2. yarısında havayastığı gelmeye başladı

rxt olanlar(ön kapı çıtalarında 2,0S yazar) volvo ile ortak kullanılan 140 hp motora sahiptir fakat volvoda bu motoru otomatik şanzımanla alabilmenize rağmen renaultta bu motor sadece düz vites.

içi geniştir,konforludur,sağından solundan ses gelebilir,frenleri harika olmassada o yıla göre iyidir.her 2 donanımdada konuşan adamı vardır:)parçaları pahalıdır.115liği çok yakar.140lığı 2,0litre standardında yakar.140lığın performansı tatmin edicidir.115lik hep vites ister ama devirli bi motoruda olmadığından virajlı rampalı yollarda seri kullanımda can sıkar.115liktense phase II lerin 1,6sı daha mantıklıdır bence.

rxt 2,0s modelinde 2,0 rxe modeline göre extra olarak fabrika çıkışı arka kanat,5 kollu jant,kapı çıtalarında 2,0s yazısı,dışarıdan mor olarak gözüken atermik ön cam,arka frenlerde disk mevcuttur

ArMy
26-07-2010, 11:30
140 lık sanırım

Motorda sıkıntı çıkarıcağını hiç sanmam ama makyajsız lagunanın görüntüsü hoş değil..Avensis iyi tercih bence..

ahmet3425
26-07-2010, 11:31

megane 1 ler de 3 tip benzinli motor kullanılıyor

1. 1.6 16v sınıfının en basarılı motorlarından biri...
2. 1.6 8v orta karar bi motor yakıtı 16v den daha fazla
3. 1.4 16 v 90 hp yine guzel sayılabilecek bi motor...

siz hangisini kullandınız bilmiyorum ama 1.6 16 v motorlar hem cok dayanıklı hem ekonomik hemde ciddi performanslı motorlardır (bkz. clio sport)

bi yerde bi yanlısklık var yani:)

ek olarak butun rakip firmalar motor değisikliğine giderken 2000 yılından beri renault hala bu 1.6 16v motoru uretip kullanmaya devam ediyor o derece istikrarlı bir motor:)

initial-D
26-07-2010, 11:39
megane 1 ler de 3 tip benzinli motor kullanılıyor

1. 1.6 16v sınıfının en basarılı motorlarından biri...
2. 1.6 8v orta karar bi motor yakıtı 16v den daha fazla
3. 1.4 16 v 90 hp yine guzel sayılabilecek bi motor...

siz hangisini kullandınız bilmiyorum ama 1.6 16 v motorlar hem cok dayanıklı hem ekonomik hemde ciddi performanslı motorlardır (bkz. clio sport)

bi yerde bi yanlısklık var yani:)

ek olarak butun rakip firmalar motor değisikliğine giderken 2000 yılından beri renault hala bu 1.6 16v motoru uretip kullanmaya devam ediyor o derece istikrarlı bir motor:)

2,0 115likte var megane 1 lerde

Ludacris
26-07-2010, 11:46
Hesaplı ise al.
Kullanan bi kaç kisiye sor
millet tutturmuş metal yorgunluğu 70 model toşaf şayen,124-125-126-131-169-331-333 Gidiyor. Broadway ler cayır cayır yürüyor
sen burayı dikkate alirsan ya 96 vti yada kredi cekip 2002 hande tapar alırsın :)

initial-D
26-07-2010, 11:50
10bin gibi bir fiyata temizse alınır bencede.canını almadan satmaya kalkıncada hadi 7-8e sat

ahmet3425
26-07-2010, 11:53
2,0 115likte var megane 1 lerde

+1:D 2.0 unutmusum 8v li motor...

Alper_
26-07-2010, 12:11
tuğral kardeşim lagunayı alma..nedenine gelince belli bir yaşa gelmiş renaultlarda sorunlar eksik olmuyor ve araç tüplü..senden ricam yeni sanayide ümit özbek var ona bir göster arabayı.

ALPER-VNS
26-07-2010, 12:28
dayımda war 140lık çok güzel araba bence alınır ;)

ahmetbaha-drs
26-07-2010, 12:33
Nissan Primera P11 SE bakın..11-13'e güzel araçlar bulabilirsiniz..2.0SE(SR20DE motora sahip) performansı,donanımı,frenleri v.s gayet iyi. 2 tane almıştık biz oldukça sorunsuz bir araç tavsiye ederim..Laguna çok konforlu,geniş v.s ama gerçekten 2.eli zor satılan bir otomobil özellikle makyajsız kasada.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-nissan-primera-180-000-km-de-1997-model-nissan-primera-2-0-se-28551325/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-nissan-primera-satilik-orjinal-arac-28770103/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-nissan-primera-ogretmenden-nissan-primera-2-0-se-klimali-otomatik/detay

Swift
26-07-2010, 16:25
primerada güzel tercih.çok sağlam arabalar.

kado
26-07-2010, 16:52
madem amaç vurup kırınca içinizin gitmeyeceği bir araç

accent admire diyorum otomatik viteslileride olması gerek :)

Evrenoz
26-07-2010, 17:28
Renault'un otomatik vites aracını bedava verseler ve kullanmak zorundasın deseler kabul etmem... 5-6 sene kadar 99 Model Megane 1 Phase II kullandım. Otomatik şanzımanı anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi. 2 defa sıfır sandık şanzıman getirttim 1 defa da tamir ettirdim. Satarken halen iflah olmamıştı..

Onun dışında çıkan arızaları kabaca;

Direksiyon kutusu x2
Direksiyon pompası
Şanzıman beyni
Şanzıman beyni üzerindeki elektrovanalar ( 8-10 defa )
Şanzıman elektrik kutusu
İçerideki hava ile dışarıdaki havayı ayıran adını bilmediğim parça
Bagaj kilidi x4
Cam motoru x3
V kayışının üzerinde dolaştığı şarj dinamosunun bilyasının ortadan 2'ye diklemesine kırılması
Klima kayışının üzerinde döndüğü egzantrik kasnağı ( buydu sanırım adı ) 2 parçaya ayrılması
Klima kompresörü
Rölanti düzenleme vanası ( her 30-40k km'de 1 )
Bobinler ( 110k km'de 4'ü de 2'şer defa )

Şeklinde sayabilirim. Satalı 6-7 sene oldu, bir kalemde aklıma gelenler bunlar. Unuttuklarım daha fazladır..

Hani olumsuz bakan biri "kullanıcı hatası" der, kabul ettiğimi varsayalım da... Şarj dinamosunun ucundaki, V kayışının üzerinde döndüğü kalın bilya nasıl diklemesine kırılır...

Alper_
26-07-2010, 17:54
Renault'un otomatik vites aracını bedava verseler ve kullanmak zorundasın deseler kabul etmem... 5-6 sene kadar 99 Model Megane 1 Phase II kullandım. Otomatik şanzımanı anamdan emdiğim sütü burnumdan getirdi. 2 defa sıfır sandık şanzıman getirttim 1 defa da tamir ettirdim. Satarken halen iflah olmamıştı..

Direksiyon kutusu x2
Direksiyon pompası
Şanzıman beyni
Şanzıman elektrik kutusu
Bagaj kilidi x4
Cam motoru x3
V kayışının üzerinde dolaştığı şarj dinamosunun bilyasının ortadan 2'ye diklemesine kırılması
Klima kayışının üzerinde döndüğü egzantrik kasnağı ( buydu sanırım adı ) 2 parçaya ayrılması
Klima kompresörü

Şeklinde sayabilirim. Satalı 6-7 sene oldu, bir kalemde aklıma gelenler bunlar. Unuttuklarım daha fazladır..

Hani olumsuz bakan biri "kullanıcı hatası" der, kabul ettiğimi varsayalım da... Şarj dinamosunun ucundaki, V kayışının üzerinde döndüğü kalın bilya nasıl diklemesine kırılır...

bir araba parası masraf yazık valla.

Tugral
26-07-2010, 20:22

Direksiyon kutusu x2
Direksiyon pompası
Şanzıman beyni
Şanzıman elektrik kutusu
Bagaj kilidi x4
Cam motoru x3
Klima kompresörü

evren senin bu arabayı act zamanlarından hatırlıyorum ettiğin küfürlerde aklımda :D Ama alcam gibi kafaya koydum bi kere. Linki atın bu arkadasımın gel bunu sana suna alayım diyin ancak o zaman değiştiririm artık arastırmaktan bakmaktan sıkıldım. Ruhsuz etsiz tatsız tutsuz normal insan arabası almak bana göre değilmiş :D

Evrenoz
26-07-2010, 20:28
evren senin bu arabayı act zamanlarından hatırlıyorum ettiğin küfürlerde aklımda :D Ama alcam gibi kafaya koydum bi kere. Linki atın bu arkadasımın gel bunu sana suna alayım diyin ancak o zaman değiştiririm artık arastırmaktan bakmaktan sıkıldım. Ruhsuz etsiz tatsız tutsuz normal insan arabası almak bana göre değilmiş :D

Az sövmemiştim :) Valla piyasayı bilmiyorum ama üstüne basa basa bir kere daha söylüyorum... Otomatik şanzımandan uzak dur...

initial-D
26-07-2010, 21:11
Az sövmemiştim :) Valla piyasayı bilmiyorum ama üstüne basa basa bir kere daha söylüyorum... Otomatik şanzımandan uzak dur...

megane 2 nin otomatik şanzımanı kullanım olarak iyi değildi ama kesinlikle en ufak bir sorun bile çıkarmamıştı

belki eski kutular daha problemlidir,belki üstüne seninde şanssızlığın eklenmiştir:)

ramo35
27-07-2010, 03:21
valla 99 laguna rxt gibisi daha görmedim gerek konfor gerekse rahatlık olarak ama şahsi fikrim laguna alınacaksa artık bu dönemde 2001 modelden aşagı alınmamalı zira volvo motorların parçaları çok pahalı ayrıca çok yakan makine ama gidişi çok iyidir temiz bakıldıysa benim aklıma gelen sorunların en başında direksiyon kutusu 70 bin deyken nalları dikti prese yolladık ama nafile sürekli yağ koydum başkada çarem yoktu ufak tefek elektrik arızaları onlarda yaşı dolayısıyla normal bence ama konfor ve rahatlık için daha iyisi olmaz ama reno otomatikler hep sorundur ayrıca ben hiç 350 kuruş altına indiremedim aracı:D

Jön Türk
27-07-2010, 08:37
Sakın öyle bir hata yapmayın asrın hatası olur.
2001 lagunaya giricektim bende sonradan vazgeçtik Golf aldık.
Laguna için söylenen bir söz : Ocak Söndüren.
İlla alıcam ben dersenizde Özbek Renault a götürün Ümit abi gerekli açıklamayı yapar :D

Bence hb güzel bir civic güzel olur.

asmisinsan
27-07-2010, 09:11
lagunalar saglam arabalardır 7 sene reno servisinde çalıştım çogunun sanzıman problemi var o da bakımlarını serviste yaptırqanlar için ömürlük garanti vardı %80 ini reno karşılıyodu sanzımanın gerisinin parasını müsteriden alıyoduk onun dışında başka öyle kronik sorununları tok

turbo16
27-07-2010, 12:23
amaç yengeye araba alıp kullanmaktan nefret ettirip bi de kafa şişirmesini önlemekse

mükemmel seçim:D:D

vkarayel
27-07-2010, 12:49
Bende 3 sene Laguna kullandım, 97'de sıfır almıştık 140 lıklardan.Aklımda kalanlardan..
Direksiyon çok çok yumuşak, Yol Tutuşu gayet iyi, konforlu ve donanımlı.
Frenler oldukçia başarılı. Bagaj hacmi gayet büyük.Motor sorunsuz şanzıman manuel di sıkıntı yaşamadım. Sağlam ve güçlü Şase.
İşçiliği sınıfına göre iyi değil nitekim Renonun üst segmenti.
Aracı aldığım hafta her zaman eski arabaya aldığım yerden benzin aldım pompa gitti. Arka kapı fitilleri her sene değişmesi gerekiyor aşırı adi . Yedek parça fiyatları çok uçuk. 60000 bakımı 1500 tl tutmuştu (sene 2000). Arabanın sıfırı 13000 liraya geldi yıllar sonra 12000 liraya zar zor satıldı. (enflasyon o devirde 3 haneliydi..)
İyi yanları çok iyi kötü yanları çok kötü bir araç.

Tugral
27-07-2010, 12:51
valla arkadaslar 3 laguna arasından 96 model olanı alıyorum gün itibariyle. Vites gecişleri oldukca yumusak ki diğerlerinin vites gecişlerinde gariplkik vardı. 2. sahibi ve ikiside asker, oyak renodan alınma beyaz renkli, içinde sigara dahi içilmemiş ve tertemiz , sıralı sistem tüpü yeni takılmıs , konusabilen, susmasını bilen, iyi bişe aldığımı düşünüyorum. Allah sizi yanıltır inşallah ne diyim :)

EM-RE
27-07-2010, 12:55
98senesinde 2.0 8v 115lik motorundan aldim tam 10 sene.diyarbakir dahil gitmedigim yer kalmadi genislik konfor yakis herseyinden memnundum hatta son donemlerini arabanin 18 krom jantlari ve.nosluydu bir kere ne yolda kaldim ned bir sorun yasadim marsi tek seferde.almadigi bir gun bile olmadi hatta subarum bile warken kiyipta satamadim en sonunda ayrildik ve sattigima pisman oldum o paralarda o aklitede arabaya rastlayamadim hatta gecen ay nette resimlerini gordum almak icingeri cagirdm ama malesef kazasiz sattigim arabam soldan we sagdan yemisti wazgextim.araba isi biraz kismet ayni arabayla cok sorun yasayanda war bnm gbi memnun kalanlarda bu arada dip not bnm arabam duz vites ve o konusan kadin fransizca konusuodu.simdi tekrar o degerlerde araba alsam ayni 8v fransiz laguna alirim bu arada telden yazdim ufak tefek hatalar olabilir kusura bakmayin

Tugral
27-07-2010, 12:59
Birde test sürüşlerinde dikkatimi cekti aracın yolda gidişi ve viraj kabiliyeti hosuma gitti. Ha motor cok seri değil ama zaten ben seri olması için 200sx i yapıcam bunun arkasınada bi römork takarım 200sx i cekerim :D

Alper_
27-07-2010, 13:32
hayırlı uğurlu olsun inşallah sorunsuz binersiniz :)