Orijinalini görmek için tıklayınız : Zd9000 cupra stg2+ vs tts stg2
BMK TypeR
26-07-2010, 12:18
http://www.streetfire.net/video/zd9000-cupra-audi-tts-stage2-350hp_2041714.htm
Iyı seyırler,
bluecore
26-07-2010, 12:25
panzerler = 0
boğalar = 1
hayırlı olsun yakında rövanş isteriz:)
burakusta
26-07-2010, 12:37
Zd cok guzel yuruyor benımde stage 2 plus olup tekrar denememız lazım
bluecore
26-07-2010, 12:38
plus ın farkı nedir burak ben kendi adıma bu kitlere hic bakmadım ilgi duymadım o yüzden araştırmadım da o sebeple soruyorum
burakusta
26-07-2010, 12:39
Plusda benzın pompası oluyor benımde bıldıgım bırde benım araba 350 hp degıl olsa olsa 330.Pompa gercekden olmazsa olmazı ama bende yok
VTec_king
26-07-2010, 12:41
maşallah 2 aracada
bluecore
26-07-2010, 12:42
bu arada 350 ve üstü bg lerde hpfp ile birlikte low side pumpında iyileştirilmei gerekmektedir arkadaşlar bilginize.. ben üst devirlerde pump almama rağmen kesintilerle bayağı bir boğuştum.. çözdük ama:)
Caneration
26-07-2010, 12:42
Hakan abi maşallah yaa
panzerler = 0
boğalar = 1
:icon_tup: ne güzel işte boyle rekabet olsun tatlı tatlı bu arada masallah ıkı aracada
Yalnız bu Cupralardan iyice korkmaya başladım. Bu nasıl arabadır arkadaş aradaki farka bak. Maşallah ikiaraca da.
bluecore
26-07-2010, 12:44
:icon_tup: ne güzel işte boyle rekabet olsun tatlı tatlı bu arada masallah ıkı aracada
kesinlikle:) severim tatlı rekabeti..
bluecore
26-07-2010, 12:48
gt 30 a gecmek isteyen arkadaşlar temasa geçerse tecrübelerimi paylaşmaktan çekinmem pm atarsanız paylaşabilirim...
ahmet3425
26-07-2010, 12:48
daha dun gece resit abiyle bu tts i konustum sordum ne olur abi dedim sizin fark, dedi en az 3 boy atarım:D dediği doğruymus buyuksun resit abi:)
kaan_cupra
26-07-2010, 12:50
2 araca da maşallah..
bende bi gidip ayarımı yaptırsam sanırım güzel olucak uzunda geçilmicm :P
panzerler = 0
boğalar = 1
güzel yorum :icon_tup:
burakusta
26-07-2010, 12:51
gt 30 a gecmek isteyen arkadaşlar temasa geçerse tecrübelerimi paylaşmaktan çekinmem pm atarsanız paylaşabilirim...
pm attım turbo hakkında
_muhaRRem
26-07-2010, 12:51
maşallah güzel deneme olmuşş.. Sıkıntı yok ERTAN :)
burakusta
26-07-2010, 12:53
2 araca da maşallah..
uzunda deneyemedık keske ımkan olsaydı merak edıyodum
çok güzel deneme olmuş maşallah iki aracada :)
2 araca da maşallah..
beni çağırdığınız gece maaşşallah:) keske olabilseydim
kaan_cupra
26-07-2010, 12:58
pm gönderildi :)
kaan_cupra
26-07-2010, 12:59
uzunda deneyemedık keske ımkan olsaydı merak edıyodum
burakcım ben avans ayarlarımı yaptırcam..benimki en kısık seviyede.bu haftasonuna kadar olur tekrar deneriz seninle geçen seferki gibi sabaha karşı :) yollar çok boş oluyo kumburgaz tarafında..
kaan_cupra
26-07-2010, 13:00
beni çağırdığınız gece maaşşallah:) keske olabilseydim
evet o gece :)
sen burda olmayınca soluğu ataşehirde aldık..
Maşallah cupra iyi yürümüş, kazasız belasız işallah...
inan mpower
26-07-2010, 13:34
Iki aracada maşallah hakan abim tebrikler tekrardan maşallah çok iyi yürümüş sanırım tts'de aracının eksiklerini giderir ise güsel olucaktır. Tatlı rekabetler gerçekten çok iyi ve her zaman başarılı dostça ve mertce denemeye her zaman varım ...
evet o gece :)
sen burda olmayınca soluğu ataşehirde aldık..
soluk ve atasehir he + yarım depo:) anladın sen onu :)
panzerler = 0
boğalar = 1
Ahtapot PAUL a sormak gerek rövanşı :hahaha:
kaan_cupra
26-07-2010, 14:33
soluk ve atasehir he + yarım depo:) anladın sen onu :)
heheh :)
sen gelde bi ahmet abi rövanş istiyo ;)
maşallah hakan abim.tts burak ında daha gideri var.abi izledim videoları:icon_tup:.ben debriyaj zincir vs degişirsem tahminim yan yana gideriz:).
chiefkadir
26-07-2010, 15:35
Maşallah iki aracada,
kovboy Reşit hep dört nala:hahaha:
mami_makinen
26-07-2010, 15:42
hakan abi tebrikler ...
WhiteCupra
26-07-2010, 16:06
iki aracada maşşallah ..:D:D
ardacngns
26-07-2010, 16:27
guzel deneme olmus cupra ya masallah dıyelim
bluecore
26-07-2010, 16:31
bence ıkısıde çok iyimiş ikisinede maşallah demek lazım
maşallah güzel deneme olmuş...
BMK TypeR
26-07-2010, 17:08
ıkı aracada maşallah vıdeo koydum, burak da pompa alsın artık:) pompa ve stg2+ dan sonra farkı anlıyıcak, ozaman cok cekısmelı denemeler olur,
heheh :)
sen gelde bi ahmet abi rövanş istiyo ;)
waheyyy:) denedin mi ahmet abiyle gizliden yaz bakam:) baya iyi olduğunu düşünüyprum yazılımı revo yaptınız mı_?
Selcuk_RoL
26-07-2010, 18:17
maşşallah temiz bir deneme olmuş
maşallah hakan abim.tts burak ında daha gideri var.abi izledim videoları:icon_tup:.ben debriyaj zincir vs degişirsem tahminim yan yana gideriz:).
ertan su shargerın kayışını 15 dakikada değiştirebilen senn ustaya bi, değiştirelim ya:)
TYPERHAKAN
26-07-2010, 22:11
arkadaşlar hepiniz sağolun güzel dilekleriniz için, TT/S burak arkadaşımız ın benzin
pompası eksikliği hissediliyor ,değiştirdiği ve programını güncellediği zaman çok harika olur..
burakusta
27-07-2010, 08:41
arkadaşlar hepiniz sağolun güzel dilekleriniz için, TT/S burak arkadaşımız ın benzin
pompası eksikliği hissediliyor ,değiştirdiği ve programını güncellediği zaman çok harika olur..
cok tesekkurler hakan bey sızın cupra gercekden cok ıyı gıdıyor bende en yakın zamadan pompa alıcam bakalım nasıl olucak
bluecore
27-07-2010, 13:17
burak pompanı uygun fiyata getirebilirim:)
burakusta
27-07-2010, 15:53
burak pompanı uygun fiyata getirebilirim:)
ne kadar uygun olduguna baglı :)
pompanın negatif etkisini nasıl hissediyorsunuz? afr de değişim ne kadar oluyor yetmediği zaman
kardesimm yakısıyomu hıc gormemis sayıyorum bunu :)))
bluecore
27-07-2010, 18:10
pompanın negatif etkisini nasıl hissediyorsunuz? afr de değişim ne kadar oluyor yetmediği zaman
pompanın negatif etkisi sadece cam follower ın ve emme egsantrıgının bırbırını aşındırması sonucu pompanında yemesi söz konusu kendisini aşağıdaki resimlerde var...
cam follower in aşınmış görüntüsü
http://homepage.mac.com/jonathanireland/.Pictures/follower2.jpg
http://homepage.mac.com/jonathanireland/.Pictures/follower1.jpg
http://homepage.mac.com/jonathanireland/.Pictures/follower3.jpg
egsantriğin üçgen lobunun aşınmış görüntüsü.
http://homepage.mac.com/jonathanireland/.Pictures/follower6.jpg
http://i63.photobucket.com/albums/h160/Tensixty6/P1010590.jpg
apr pompanın aşınmış görüntüsü
http://homepage.mac.com/jonathanireland/.Pictures/follower7.jpg
http://homepage.mac.com/jonathanireland/.Pictures/follower9.jpg
cam followerin her 5000 km de bir kontrol amaçlı sökülmesi gereklidir..
bunun iki sebebi vardır.
1 )birincisi orjinalden bie yaklaşık 8 adet versiyon değiştiren audi bu işe hala çözüm bulammamıştır..
2) taktığımız yüksek basınç pompalarının yaylarının karşılaşılan ekstra kuvette dahi iş görebilmesi için orjinalden daha sert olmalarıdır.
hr iki koşuldada cam follower kontrolü arabanın en az yağ değişimi kadar önemlidir.
bluecore
27-07-2010, 18:11
orjinal pompanın yetmediği zamanlarda araba üst devirlerde tork hissiyatını kaybeder..
egt yükselir afere değişir. ama ani kesintilerile hissedersiniz. eger orjinal pompa ile fazladan yüklenilmiş bir yazılım kullanıyorsanız:)
burakusta
27-07-2010, 18:49
kardesimm yakısıyomu hıc gormemis sayıyorum bunu :)))
kanka pmden numaranı atsana bana
burakusta
27-07-2010, 18:52
orjinal pompanın yetmediği zamanlarda araba üst devirlerde tork hissiyatını kaybeder..
egt yükselir afere değişir. ama ani kesintilerile hissedersiniz. eger orjinal pompa ile fazladan yüklenilmiş bir yazılım kullanıyorsanız:)
yazdıgın sey benım yasadıgım olay ben roll yaparken yuksek devırlerde bı ara gıdıyo guc sonra gelıyo ama daha az sekılde sanırım pompa yuzunden ?
bluecore
27-07-2010, 21:28
aynen belli dervirlkerde
5500 6500 devir aralığı torkun ve beygirin en yüksek oldugu yerlerde yaşarsın bunu 6500 den sonra araba yükten dorkltan iyice düşmüş olacağı için problem ortadan kalkar.
burak bu demek olurki senin arabanda stage2+ yazılım var ama pompa eksikliğinden dolayı kesiliyorsun bence pompayı al tekrar deneyin
sonra gerek varsa yazılımını yaptır gereksiz gitme.. yazılım parası verme
alicancalis
27-07-2010, 21:48
Arkadaşiar sizlere bir konuyu danışmak isterim. Konu şu ben S3'ü alınca ilk benim gibi zır stock olan Hakan kardeşimin Cupra'sı ile denedik. Arabalar tamamıyla eşit yürüyorlar diye bilirim. zaten bu deneme ile ilgili açılan konu başlığındada Hakan kardeşimle aynı görüşteyiz. Amacım bunu tartşmak değil.
Sorum şu; Benim S3'de 4000 devir 3. vites sabit giderken 1,2,3 sayıp gaza yüklendiğimizde benim araba bariz 1sn daha geç gaz yiyor. Bunu ben yalnız giderkende denedim, durum aynı. Devir biraz altta, biraz üstteykende aynı.
Görüşlerinizi bekliyorum, bu durum normalmidir?
Kaa scirocco
27-07-2010, 22:06
Abii tebrik ederim öncelikle..farkı gormus oldum az cok videoda eksik benzin
pompası demişsin pompayı değiştirince tts kac boy hızlanır arac ortalama ve
kaça kadar bastınz bn şahsım ıcın merak ettiğimden soruorum yanlıs anlasılmasın
saygılar...
cok tesekkurler hakan bey sızın cupra gercekden cok ıyı gıdıyor bende en yakın zamadan pompa alıcam bakalım nasıl olucak
konu dışı.. burak acarkenttemi oturuyorsun?
onursoytam
27-07-2010, 23:11
maşallah araçlara cupra heryerde cupra :)
Pompa bozulmadığı sürece, wideband ile bozukluğu direk izlemek zor, senelerin yada yüksek basınçta çalışmasından kaynaklanan yavaşlık zaten direk farkedilir.
İnceledin mi bilmiyorum bu araçlardaki pompalar farklı ve motora çooook büyük zarar açacak sorunlar yapıyor. (böyle bir sisteme geçilmiş olmasını anlayamadım)
Deneme için Cupraya maaaşallah, top speed'de tts tasarımı sayesinde rüzgar faktaründen dolayı daha iyi gitmeli.
burakusta
28-07-2010, 09:38
konu dışı.. burak acarkenttemi oturuyorsun?
evet acarkentteyım
bluecore
28-07-2010, 11:55
Arkadaşiar sizlere bir konuyu danışmak isterim. Konu şu ben S3'ü alınca ilk benim gibi zır stock olan Hakan kardeşimin Cupra'sı ile denedik. Arabalar tamamıyla eşit yürüyorlar diye bilirim. zaten bu deneme ile ilgili açılan konu başlığındada Hakan kardeşimle aynı görüşteyiz. Amacım bunu tartşmak değil.
Sorum şu; Benim S3'de 4000 devir 3. vites sabit giderken 1,2,3 sayıp gaza yüklendiğimizde benim araba bariz 1sn daha geç gaz yiyor. Bunu ben yalnız giderkende denedim, durum aynı. Devir biraz altta, biraz üstteykende aynı.
2, kornoda gaza basacaksın:) elektronik gaz kelebeği
JapanVsGermany
28-07-2010, 12:37
Cupra gerçekten çok iyi yürüyor maşallah.
Audi de eminim çok hızlı gidiyordur ama rakip bu cupra olunca yanıltıcı olabiliyor hali ile :)
abi benim arabada da var aynı sıkıntı elektronik gaz kelebeginden kaynaklanıyo
alicancalis
28-07-2010, 13:34
o zaman 2.de basıcaz gaza demekki:))
o zaman 2.de basıcaz gaza demekki:))
yani ikinci korna çaldıktan sonra üc calmadan hemen önce basarsan dengelemiş oluyorsun:D
elektronik gaz pedallarındaki gecikmenin çözümü için sprint booster diye bi ürün var bi bakın isterseniz
alicancalis
28-07-2010, 13:47
peki bu sprintbosster gibi aparatların bir faydası olurmu sizce?
veya chip yapılınca fark olurmu?
bi konu olarak açın isterseniz mutlaaka net bi cevaba ulaşırsınız herkesde faydalanmış olur
alicancalis
28-07-2010, 13:50
elektronik gaz pedallarındaki gecikmenin çözümü için sprint booster diye bi ürün var bi bakın isterseniz
kardeş pişti olmuşuz:)
kardeş pişti olmuşuz:)
aynen abi :) önemli olan sonuç forumda kullananlar falan vardı konusu olunca yardımlarını esitgemezler
burakusta
28-07-2010, 14:10
konu degısmıs :) neyse sprınt booster mooster bosverın chıp yeterı kadar hızlandırıyor zaten
Şuan piyasada en iyi giden TTs bumudur acaba?
Cupranın önü açık sanırım biraz daha hızlanabilir hard tune olayına girmeden.
alicancalis
28-07-2010, 14:22
cupra kaç kg'du?
hakan şu 30 r tak be kardeşim
Alican abi gecikmelerin onune gecmek icin karsi taraf hazir beklerken gaz-fren tam basip vakit kaybetmeden 3 kornaya sen basarsan esit bir deneme olur :)
peki bu sprintbosster gibi aparatların bir faydası olurmu sizce?
veya chip yapılınca fark olurmu?
sprint booster faydalı diyorlardı ama çok yaktırıo diye okumuştum bi yerde gaz tepkimesini hissedilir bicimde arttırıyormuş chip olayını zaten dusunmeden yaptırtman lazım alican abi altında s3 var cupraların ne kadar hızlandığı ortada iyi sabrediyosun valla:D
alicancalis
28-07-2010, 15:22
sprint booster faydalı diyorlardı ama çok yaktırıo diye okumuştum bi yerde gaz tepkimesini hissedilir bicimde arttırıyormuş chip olayını zaten dusunmeden yaptırtman lazım alican abi altında s3 var cupraların ne kadar hızlandığı ortada iyi sabrediyosun valla:D
Valla araba stock halindeyken bile oldukça tatminkar. Mesela Mini öyle değildi. Mini standart 163 bg'ken bana tatminkar gelmemişti. Ama yapılanlar sonucu arabanın dünyası değişmişti. S3 standartken bile bana şimdilik yetiyor. Sonuçta bu konularda çok hırslı biri değilim. Ama bugun abt çipi sordum, hazır olun 1570 euro + kdv dediler. Nasıl?
Bakalım yaparız birşeyler ama bence motor yeterli. Arabanın inanılmaz bir viraj performansı var. Önce haldex, coilover sonra egsoz. Sonrasında çip olayına falan gireriz.
Bakalım hayırlısı.
Valla araba stock halindeyken bile oldukça tatminkar. Mesela Mini öyle değildi. Mini standart 163 bg'ken bana tatminkar gelmemişti. Ama yapılanlar sonucu arabanın dünyası değişmişti. S3 standartken bile bana şimdilik yetiyor. Sonuçta bu konularda çok hırslı biri değilim. Ama bugun abt çipi sordum, hazır olun 1570 euro + kdv dediler. Nasıl?
Bakalım yaparız birşeyler ama bence motor yeterli. Arabanın inanılmaz bir viraj performansı var. Önce haldex, coilover sonra egsoz. Sonrasında çip olayına falan gireriz.
Bakalım hayırlısı.
yeterli gelmesi normal alican abi araba mininin giden haliyle bile kıyaslanamayacak şekilde hızlı stocken bile:D
burakusta
28-07-2010, 15:29
Şuan piyasada en iyi giden TTs bumudur acaba?
Cupranın önü açık sanırım biraz daha hızlanabilir hard tune olayına girmeden.evet en hızlı tts benımkı cupranın onu acık haklsınız ama tts de oldugu yerde kalmaz ;)
evet en hızlı tts benımkı cupranın onu acık haklsınız ama tts de oldugu yerde kalmaz ;)
Evet tt'nin hızlanması şart, çünkü cupralar çok fena hepsi ayrı marka mod. işlemleri ile sürekli birbirleri ile çekişme halindeler,
açıkcası tt benim güzümde aerodinamik olarak çook daha avantajlı,
Quattro olmasıda öyle büyük bir fark yaratmaz sonuçta sürekli 4 çeker değil 5. vites'den sonra patinaj derdi olmadığı için arkayı neredeyse komple bırakıyordur ama belki düşük viteslerde güçlü olduğu yerde vites atarsa patinajdan dolayı geçikme olur üst viteslerde basılırsa sorun kalmaz,
sanjımana zaten laf yok.
Cupralar TT RS'ide geçerse seat bayaa ayıp etmiş olacak :hahaha:
Evet tt'nin hızlanması şart, çünkü cupralar çok fena hepsi ayrı marka mod. işlemleri ile sürekli birbirleri ile çekişme halindeler,
Quattro olmasıda öyle büyük bir fark yaratmaz sonuçta sürekli 4 çeker değil 5. vites'den sonra patinaj derdi olmadığı için arkayı neredeyse komple bırakıyordur ama belki düşük viteslerde güçlü olduğu yerde vites atarsa patinajdan dolayı geçikme olur üst viteslerde basılırsa sorun kalmaz,
sanjımana zaten laf yok.
performans olarak doğru ama diğer yönlerde audi zaten açık ara önde...
içine oturuncaki hissi,malzeme kalitesi,aracın tek kapı olışu we görseli eziyor cupra'yı.
burakusta
28-07-2010, 16:09
sanjımana zaten laf yok.
sureklı 4 ceker degıl ama tamamen onden veya arkadanda degıl dejavantajı var yanı.TT-rs bambaska bırsey alakası yok tts ıle tek yazılımla 410 hp oluyor :eek: bakalım bu sene ıcı bır surprız olabılır ;)
ayhan306gti
28-07-2010, 22:13
maşallah zd ye
ayhan306gti
28-07-2010, 22:23
maşallah zd ye
Kaa scirocco
28-07-2010, 23:53
sureklı 4 ceker degıl ama tamamen onden veya arkadanda degıl dejavantajı var yanı.TT-rs bambaska bırsey alakası yok tts ıle tek yazılımla 410 hp oluyor :eek: bakalım bu sene ıcı bır surprız olabılır ;)
eksiğin warmı pompa flan kaç boy hızlanırsın tahmnnce pompadan sonra ?
burakusta
29-07-2010, 00:02
eksiğin warmı pompa flan kaç boy hızlanırsın tahmnnce pompadan sonra ?
hıcbır fıkrım yok acıkcası
bluecore
29-07-2010, 00:23
sıtandart ttrs i geçiyorlardır sıkıntısız:)
Armageddon
29-07-2010, 04:02
İki araca da maşallah, güzel bir deneme olmuş :)
Kaa scirocco
29-07-2010, 12:40
hıcbır fıkrım yok acıkcası
begendm tts in gidişinii pompadan sonra bir dha denersen bizde farkı gormus oluruzz
burakusta
29-07-2010, 13:06
begendm tts in gidişinii pompadan sonra bir dha denersen bizde farkı gormus oluruzz
denerız tabıkıde