PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sokak köpekleri bile bağzı ........ların para kaynağı olmuş



G_TT_I
07-03-2007, 21:42
Dünya sağlık örgütünden 10 milyon dolar yardım alan bağzı barınakalrın yaptığı işe bakın

1996-2004 yılları arasında yüzbinlerce köpek yurtdışına ölüme gönderildi. Bu arada Çin’de özellikle köpeklerin yüzülen derilerini işleyecek fabrikalar kurulmuştu. Bu şahıs Avrupa’nın pek çok ülkesinden, Bulgaristan’dan Ortadoğu ve Uzak doğu ülkelerine kadar barınaklar ve ofisler oluşturdu. Asıl acı olan bütün bu sevkıyat öncesi, internet aracılığıyla yurtdışında Türkler hakkında çok kötü propaganda yapıldı ve yapılıyor. Bizler bunların bir kolunu 2003’ün 2 Nisan gecesi Atatürk Havalimanı’nda yakaladık. O gün giden 3 grup hayvanın sadece son grubuna el koyabildik. Yapılan resmi araştırmada hiçbir yasal belge bulunamadı.

2006’nın 17 Haziran’ı 18’ine bağlayan gecesi, sabaha karşı onları yine Atatürk Havalimanı’nda engelleyip, yine köpeklere el koyduk. Yine yasal yollara başvurmamıza rağmen bir sonuç alamadık. Havalimanı Gümrük Muhafaza İl Müdürlüğü’nden destek ve yardım gördük. Eylül ayının ilk haftası Edirne-Kapıkule gümrükten geçirilmek üzere götürülen hayvanların yurtdışına çıkarılmasını da engelledik. Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün yardımını aldık. Kendilerine minnettarız.

Hürriyetin sitesinden alıntı, hayvanlar için barınak yapılmasımı iyi yoksa sokakta gezmelerimi???
Sanırım Türkiyede hiç bişey yapılmasa en azından birileri bu sekilde gozumuzun onunde kirli para kazanamaz

egb@lo
07-03-2007, 21:46
ülke kötü yolda.

Ferhat_V
07-03-2007, 21:48
alla alla yaa pazar günü tuzlada bi barınağa bi site buluşmasına gitcektim antibiyotik gazete süt filan istediler bu hayvanlardamı yurtdışına gönderilcek yoksa..

Eriador
07-03-2007, 22:36
bişi diyecem ama ayıp olcak ... gariban köpeklerden ne istiyolar yüzsüz insanlar.

miniks
08-03-2007, 07:21
esas suclu kim ?
barınak yapanlarmı ?
barınakları kötü emelleri için kullananlarmı ?

Yoksa ALDIKLARI KOPEKLERE BAKAMAYARAK SOKAGA BIRAKIP ONLARIN GEREKSİZ COGALMALARINA VE IRKLARININ BOZULMALARINA SEBEP OLAN BAZI VATANDAŞLARIMIZMI ?

Filipinlerde ve bazı uzak dogu ülkelerinde köpek etinin cok tercih edilen bir yiyecek oldugunu biliorsunuz degilmi yani sadece derileri için bu hayvanlar yasal olmayan yollarla dışarı cıkarılmıyorlar etleride bazı kısımlar için degerli

köpek yiyebilirler buna birşey dedigim yok herkesin kendi zevkdir bizlerde koyun dana yiyoruz problem bu degil

problem burda yardıma muhtac hayvanların irenc bir şekilde pazarlanmasıdır