Orijinalini görmek için tıklayınız : turbo dizel araç çip dışında nasıl güçlendirilir
turbo dizel bir araç var 102 hp onun motorunu nasıl güçlendire biliriz çip dışında
kia cerato 1.5 turbo dizel
egeturbo
27-07-2010, 23:20
turbo dizel bir araç var 102 hp onun motorunu nasıl güçlendire biliriz çip dışında
kia cerato 1.5 turbo dizel
büyük turbo
artık dizellerede dereceli egzantirik v.s var.
Kat iptali egr iptali gibi uygulamlar yaparsın
suprolla
27-07-2010, 23:38
büyük turbo
yazılımsız basınç aynı kalcak ama daha geç dolmicak mı?:beuj:
yada ben mi yanlış biliyorum dizelde yazılım kabaca basınç aç benzin bas değil mi?
hiç bilgim yok cevapları merak ediyorum acaba doğru mantıkla mı gittim :)
egeturbo
27-07-2010, 23:46
yazılımsız basınç aynı kalcak ama daha geç dolmicak mı?:beuj:
yada ben mi yanlış biliyorum dizelde yazılım kabaca basınç aç benzin bas değil mi?
hiç bilgim yok cevapları merak ediyorum acaba doğru mantıkla mı gittim :)
zaten büyük turboya ne olursa olsun bi yazılım şart olacak onun için
suprolla
27-07-2010, 23:58
zaten büyük turboya ne olursa olsun bi yazılım şart olacak onun için
yazılımsız denildiği için kafam karışmıştı teşekkürler:icon_tup:
egeturbo
28-07-2010, 00:03
yazılımsız denildiği için kafam karışmıştı teşekkürler:icon_tup:
ben soruyu çip ten sonra neler yapılabilir diye anladım kusra bakma jetn kareli anca düştü :D
Ahmet Saraçoğlu
28-07-2010, 00:06
en temizi çip kardeşim , aynı araç var bendede , ve şuan turbom çok sağlıklı olmadığından fazla yüklenilmemiş bi yazılımla 125 hp aldındı , bikaç güne de turbo ve carbonclean gibi temizlik işlerine girilcek mehmet abide inşallah.Ondan sonra çok daha farkeder.
suprolla
28-07-2010, 09:53
ben soruyu çip ten sonra neler yapılabilir diye anladım kusra bakma jetn kareli anca düştü :D
estafurullah abi :D
büyük turbo
artık dizellerede dereceli egzantirik v.s var.
Kat iptali egr iptali gibi uygulamlar yaparsın
yeni duydum üstadım hangi araçlara var paylaşabilirsen sevinirim. :)
egeturbo
02-08-2010, 20:20
yeni duydum üstadım hangi araçlara var paylaşabilirsen sevinirim. :)
1.3 mjet
1.4 hdi gibi araçlara var
colombo barianide kendimiz 1.3 corsa için işlettik.Ve şuan 1.9 tdi a da işletiyoruz bi takımda kenarıya yedek alıcaz mail atarak sorularınızı colombo cevaplayacaktır.
BlackEmperor
02-08-2010, 20:47
egzantrik ne işe yarayacak ki ?devir cevirttikce azalan bir güç eğrisi ?!?! enjeksiyonuda istediğin oranda yapıyon zaten ateşleme sıkıştırmayla oluyor belli bi devirden sonra sıkıştırmaya vakit kalmaz patlama olmaz. ne işe yarıyor bu egzantrik ?
egzantrik ne işe yarayacak ki ?devir cevirttikce azalan bir güç eğrisi ?!?! Enjeksiyonuda istediğin oranda yapıyon zaten ateşleme sıkıştırmayla oluyor belli bi devirden sonra sıkıştırmaya vakit kalmaz patlama olmaz. Ne işe yarıyor bu egzantrik ?
+10......................
egzantrik ne işe yarayacak ki ?devir cevirttikce azalan bir güç eğrisi ?!?! enjeksiyonuda istediğin oranda yapıyon zaten ateşleme sıkıştırmayla oluyor belli bi devirden sonra sıkıştırmaya vakit kalmaz patlama olmaz. ne işe yarıyor bu egzantrik ?
ne yaparsan yap hacim arttırmadığın sürece üstlerdeki kaybı minimuma indirmek turbo basıncını koruyarak verimli bi güç eğrisi elde etmek denebilir amaca kankacım ;)
M U R A T
03-08-2010, 08:39
sadece yüksek derece olarak düşünme biraz daha yüksek lift le iyi sonuçlar alınabilir egzantrikle ama cb nasıl bir egzantrik üretti onu bilmiyoruz birileri kullanırsa anlarız
İnşallah egeturbo bi projesinde kullanırda bizde sonuçlarını öğrenmiş oluruz. :)
MERTECE54
24-08-2010, 22:33
stock motorun ustundekı turboda exnernal wesgate kulanılarbılırmı?? yada dızelde bu tıp bır wesgate kulanılırmı?
egeturbo
25-08-2010, 14:50
İnşallah egeturbo bi projesinde kullanırda bizde sonuçlarını öğrenmiş oluruz. :)
deneme tahtasımıyım ben :D aşkolsun bilal abi.
C.byi arayın eğer satış yaptıkları kişileri paylaşırlarsa.Türkiyeden size elden teslim verilen egzantirik millerini işlediğiniz kişiler kim diye sorarsanız sizinlede paylaşırsa Türkiyeden 2 kişinin adını vereceklerdir.
1.3 Mjette kullandık gerçektende cok güzel oldu.Malesef Trde kimse almıyor.Ama yurt dısında birbirimize parça alıp verdiğimiz Marcello die bi dostumuz paso bu egzantirikleri bizden o alıyor hemde euro bazından daha karlı oluyor :D
1.3 Multijet
1.9 130 Hp Vw passatlara göre falan elimde egzantirik mili var
büyük turbo + yazılım + egzantirikle 1.3 ler 1.9 lar resmen çıldırıyor .Bu konuda her türlü garantiyide veririm.
stock motorun ustundekı turboda exnernal wesgate kulanılarbılırmı?? yada dızelde bu tıp bır wesgate kulanılırmı?
External kullanabilirsin tabikide ama dizel araçlarda turbo basınçları coook yüksek o yüzden 44 lük bi external alacan oda cok para o parayı ona verinceye kadar büyk turbo yada yazılım yaparım daha ii die düşünüyorum
sevgili ege turbo megane 2 dizel araçlardada motor modifiyesi yaptınmı acaba.özellikle chip tarzı.nasıl sonuçlar elde ettin...
Mehmet Gazihan
27-08-2010, 12:43
dizelde dereceli eksantriğin amacı içeriye daha fazla hava alabilmektir..
daha fazla hava, daha yüksek sıkıştırma oranı daha yüksek sıkıştırma sonrası sıcaklığı daha etkili patlama demektir..
ha turbonla oynayıp 1 bardan 1.4 bara çıkartmışsın
ha dereceli eksantrik takmışsın..
genelde üreticiler dizel sesini vuruntusunu ilk çalışmasını v.s. dikkat edip konforlu eksantrik dereceleri tasarladığından performans gözetildiğinde çok çok sıkı işler çıkıyor ortaya..
VAG PD motorlarda pompalarda eksantrikten tahrik aldığından baya baya bi etkili oluyor
deneme tahtasımıyım ben :D aşkolsun bilal abi.
C.byi arayın eğer satış yaptıkları kişileri paylaşırlarsa.Türkiyeden size elden teslim verilen egzantirik millerini işlediğiniz kişiler kim diye sorarsanız sizinlede paylaşırsa Türkiyeden 2 kişinin adını vereceklerdir.
1.3 Mjette kullandık gerçektende cok güzel oldu.Malesef Trde kimse almıyor.Ama yurt dısında birbirimize parça alıp verdiğimiz Marcello die bi dostumuz paso bu egzantirikleri bizden o alıyor hemde euro bazından daha karlı oluyor :D
1.3 Multijet
1.9 130 Hp Vw passatlara göre falan elimde egzantirik mili var
büyük turbo + yazılım + egzantirikle 1.3 ler 1.9 lar resmen çıldırıyor .Bu konuda her türlü garantiyide veririm.
yok abi estagfirullah deneme tahtası değilsin sonuçta kendi garajında devamlı araştırştırıyorsun,yapıyorsun kırıyorsun devamlı ar-ge yapıyorsun. :)
cevapların için çok teşekkürler üstad. :)
Sadece emme mili değişiyor yani?
Custom mil yapıyormu Barrani?
egr iptali+kutu içi filtreyle memnun kalıcağını düşünüyorum
saol en temizi sanırım çip sonuçta arabanın kapasitesi belliiii
Chip yapacaksan iadel guc al drm fiziksel degism yapmadan fzla guc almak bana mankli glmior
ya sonuçta bu araba rallide kullanılmıcakk sadece motoruu biraz daha güçlü olsa daha iyi olur fiziksel açdan gerek yok birşey yapmayaaaa
alper192
02-02-2011, 22:19
ege soy adın dikmen'mii.??