Orijinalini görmek için tıklayınız : Üniversite seçimi(yardımcı olursanız makbul geçer)
Boost Up
28-07-2010, 19:51
Merhaba abilerim, sizlere danışmak istediğim bir kaç sorum var. Biraz uzun olabilir, kusuruma bakmayın:)
Öncelikle bu sene üniversite sınavlarına girdim. Puanımı aldım vesaire şimdi sıra geldi tercihe, sınavdan kat kat daha zor. Özel üniversite düşünüyorum. Kafamda bugüne kadar "Uluslararası ticaret ve lojistik" bölümü vardı, halen var. Fakat ailem Sabancı-Koç-Bilgi-Bahçeşehir gibi okullarda aklıma soktu. Sabancıya girersem ilk 2 yıl lise gibi okunuyor ortak dersler, sonra istediğin bölümü seçebiliyorsun. Bu bir artısı ve böyle bir durumda ekonomiyi seçeceğim. Koç a gidersem ondada ekonomiyi seçeceğim. Yeditepe ye gidersem Uluslararası ticaret ve lojistik bölümü var. Halen istediğim bölüm. Şimdi sormak istediklerim şunlar;
1- Bu 2 alanında yani ekonomi ve uluslararası ticaret ve lojistik alanının ilerdeki iş potansiyeli nedir?
2- Bu okullarla ilgili görüşleriniz nelerdir.
Yardımcı olursanız çok sevinirim..:)
aklıma gelmişken yurtdışı düşünüyomusun arda?
Okumak istediğin bölüme göre üniversite tercihi yap..üniversiteye göre tercih yapma..
Ingilizcen yeterli düzeydeyse Koç iyi bir tercih
Toefl şırıngayla kan alıyor valla :)
ikiside çok güzel bölümler , ama sabancı veya koç da okumak yeditepeye göre büyük bi artı orası eksin..
Devlet üniversitesinde okudum.
Yıldız teknik'de çalışıyorum.
Kesinlikle özel üniversite öneriyorum.
Eray Yümsel
28-07-2010, 20:38
arda üniv bitince iş probleminide tech çözsün olmadı düğününüde tech yapsın bu ne lan :D
yavuz364
28-07-2010, 20:44
eğer imkanın varsa ve sözel bi bölüm okuyacaksan rakipsiz KOÇ üni..
sayısal olsaydı Sabancı derdim..
Düşük bütçeli bir özel olarakta Bahçeşehir, yeditepe v.b. en azından her özel üni gibi ortam var :D
ekonomi okuyan çok yakın bi arkadaşım var adam çalışmasına rağmen her yaz okulda sıkıcı bi bölüm ve önü ne kadar açık bilinmez lojistik iyidir
Ben yeditepe'de lojistik okuyorum,okulun adı kötüdür ama almak isteyen için eğitimi çok iyidir.bak ben almak istiyorum 24 yaşındayım 1.5 sene daha var..
Koç ve Sabancı çok iyidir ama şöyle bişey bulunsun aklında özellikle koç için çok zordur,atıyorum ortalamanın altında kaldın diyelim koçta,okul kampüsüne bile girişin yasaklanıyor ceza alıyorsun..Bu riski alabileceksen koç ya da sabancı derim.
Ama lojistik okuycam diyorsan kesinlikle Yeditepe diyorum,TR'de en iyi lojistik bizdedir hatta bu sene yeni bir ders konuldu Tren Yolu Taşımacığı,şu anda hiç bir okulda yok.
Eğer Lojistik okursan güzel birde yüksek yaparsan bütün kapıları açabilirsin..
Fikir vermesi için MBA programı linkide koyuyorum,incelersin.Çok ucuza çok kaliteli okullarda online MBA yapma gibi imkanın var,bunlarıda araştır bölüm seçerken,çok iyi düşün sevmediğin bölümü okursan bitmez o okul,bitsede hayır gelmez..
http://www.informaglobalevents.com/event/mba4shipping
http://www.apu.apus.edu/academic/programs/degree/1110/master-of-arts-in-transportation-and-logistics-management/1178/maritime-engineering-management#concentration
ulasoztas1
28-07-2010, 21:15
özel yazıcaksan bahçeşehir üni. de okudum gayet güzel bir okul eğitimide hiç fena sayılmaz ama ilk tercihin tabikide Koç üni. olmalı. Ekonomiyi bilmiyorum ama Lojistik iş imkanı olan bir bölüm
Ben yeditepe'de lojistik okuyorum,okulun adı kötüdür ama almak isteyen için eğitimi çok iyidir.bak ben almak istiyorum 24 yaşındayım 1.5 sene daha var..
Koç ve Sabancı çok iyidir ama şöyle bişey bulunsun aklında özellikle koç için çok zordur,atıyorum ortalamanın altında kaldın diyelim koçta,okul kampüsüne bile girişin yasaklanıyor ceza alıyorsun..Bu riski alabileceksen koç ya da sabancı derim.
Ama lojistik okuycam diyorsan kesinlikle Yeditepe diyorum,TR'de en iyi lojistik bizdedir hatta bu sene yeni bir ders konuldu Tren Yolu Taşımacığı,şu anda hiç bir okulda yok.
Eğer Lojistik okursan güzel birde yüksek yaparsan bütün kapıları açabilirsin..
Fikir vermesi için MBA programı linkide koyuyorum,incelersin.Çok ucuza çok kaliteli okullarda online MBA yapma gibi imkanın var,bunlarıda araştır bölüm seçerken,çok iyi düşün sevmediğin bölümü okursan bitmez o okul,bitsede hayır gelmez..
http://www.informaglobalevents.com/event/mba4shipping
http://www.apu.apus.edu/academic/programs/degree/1110/master-of-arts-in-transportation-and-logistics-management/1178/maritime-engineering-management#concentration
Öyle bir şey yok okula alınmama gibi. Beceremiyorsan direk atıyorlar.
Double F sistemi vardı sadece aynı dersten 2. kere kalınca atılıyordun, millet patır kütür atılınca kaldırdılar. Sadece öğrencinin genel not ortalaması çok düşükse, bazı sosyal aktivitelere katılamıyor, okul takımına giremiyor vs..
Şimdi ilk 4 dönem GPA 1.50 nin altında olanı çat diye atıyorlar. Double F yerine yeni sistem bu şekilde işliyor, onun dışında okula alınmama gibi bir şey yok.
Sanırım sen hazırlıktaki sistemle karıştırdın, toefl'ı 8 track içinde geçemessen 1 dönem kaydını donduruyorlar, ama istediğin gibi kampüse girebiliyorsun.
PS .Çok küfrediyorum yalnız okula, ağustosa geldik her hafta vize final çok sıkıldım.
Öyle bir şey yok okula alınmama gibi. Beceremiyorsan direk atıyorlar.
Double F sistemi vardı sadece aynı dersten 2. kere kalınca atılıyordun, millet patır kütür atılınca kaldırdılar. Sadece öğrencinin genel not ortalaması çok düşükse, bazı sosyal aktivitelere katılamıyor, okul takımına giremiyor vs..
Şimdi ilk 4 dönem GPA 1.50 nin altında olanı çat diye atıyorlar. Double F yerine yeni sistem bu şekilde işliyor, onun dışında okula alınmama gibi bir şey yok.
Sanırım sen hazırlıktaki sistemle karıştırdın, toefl'ı 8 track içinde geçemessen 1 dönem kaydını donduruyorlar, ama istediğin gibi kampüse girebiliyorsun.
PS .Çok küfrediyorum yalnız okula, ağustosa geldik her hafta vize final çok sıkıldım.
Doğrudur,benim kız arkadaşım koçtaydı ben yanlış anlamış ya da yanlış hatırlıyor olabilirim..
Ama kampüs olarak mükemmel bir okul,sunduğu imkanlar çok iyi..Az girmedim araba bagajlarında Koç'a :)
Doğrudur,benim kız arkadaşım koçtaydı ben yanlış anlamış ya da yanlış hatırlıyor olabilirim..
Ama kampüs olarak mükemmel bir okul,sunduğu imkanlar çok iyi..Az girmedim araba bagajlarında Koç'a :)
Arada bi şüphelenince bagaj açtırıyolar aman dikkat et :D
bende ozel okulu tavsiye ediyorum, ozellikle koc ve sabancinin egitimi daha ust seviyede.
ayrica inglizce seviyende onemli tabi. cunku bunlarin hazirliklarini bitirmek de bir dert.
bolum olarak uluslar arasi ticaret in onu her zaman acik. global firmalarda is imkanlarin olacaktir.
ali_utku
28-07-2010, 22:13
ben yıldız da okuyorum hazırlığı yeni bitirdim.(muaf olduk :D ) bölümler hakkında bişey söyleyemicem fakat özelde ingilizcen afedersin ama mike mike gelişiyor :D
Low-Rider
28-07-2010, 22:15
yeditepe'yi ele direk arda
koç ve sabancı ikiside güzel tercih ama zorlar :p
Uluslararası ticaret ve lojistik güzel tercih
Fatih Kavak
28-07-2010, 22:19
+1
10krkter
onursumer
28-07-2010, 22:23
kuzenim koç bilg. müh. okuyor oldukça kasıyor okul ama fazlasıyla güzel
sabahcı uniyede arkadaşlarımın yanına çok gidip geldim ben orayı eğitim tarzını vs daha çok beğeniyorum
ilk olarak fakulteyi seçip okuyucağın bolume sonradan karar vermek bence çok daha iyi
ama bence ilk olarak okuyucağın bolume karar verip hangi üniversitelerin bu bolumleri daha başarılı onlara bakarak tercih yapmalısın diye düşünüyorum
ayrıca bilgi üniversitesinde bazı yaşadığım şeylerden dolayı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Neden elensin yeditepe ?
Low-Rider
28-07-2010, 22:48
Neden elensin yeditepe ?
abim 7tepe mezunu.
abimden,arkadaşlarından ve kendi çevremden duyduğum gördüğüm bu.
eğitiminden memnun olan kimse görmedim , ortamı güzel ama:)
sabancı ve koç seçme şansı var bide , o yüzden ele dedim
redbaron
28-07-2010, 22:53
sabanci aralarinda en fazla kasman gereken diye dusunuyorum.kampusude baya sehir disi,ama soylediklerinin hepsi iyi uniler.bilginin ve yeditepenin hazirligi cok zor.Kocun kampusude cok guzel ama onun kampusde baya issiz, kampus ici bana *****i geldi.ama yurtlari falan cok guzel.egitimi belli zaten hocalarin cogu ortak hepsi dolaniyor birkac taneside bizim okulda.hocalar iyi yani.
DIP NOT: Ozel universiteye girmesi kolay cikmasi zor .tecrube konusuyor:D puanin tutuyorsa devlete git,tutmuyorsada rahat gecerim diye bir fikir bulunmasin aklinda.
sabanci aralarinda en fazla kasman gereken diye dusunuyorum.kampusude baya sehir disi,ama soylediklerinin hepsi iyi uniler.bilginin ve yeditepenin hazirligi cok zor.
DIP NOT: Ozel universiteye girmesi kolay cikmasi zor .tecrube konusuyor:D puanin tutuyorsa devlete git,tutmuyorsada rahat gecerim diye bir fikir bulunmasin aklinda.
Duyduğum kadarıyla Yeditepe'de sadece proficiency ile geçiliyor hazırlık
Bizde toefl'ı geçtikten sonra eğer comm derslerinden (101 ve 102) ortalama C altı gelirse 2. sınıfın sonunda bir de paşa paşa proficiency e giriyorsun mesela.
Hem toefl hem proficiency yani.
Bilgi'yi bilmiyorum.
abim 7tepe mezunu.
abimden,arkadaşlarından ve kendi çevremden duyduğum gördüğüm bu.
eğitiminden memnun olan kimse görmedim , ortamı güzel ama:)
Hukuk,biogenetik,lojistik,tiyatyo bir iki bölüm daha var,bu bahsettiğim bölümlerde en iyilerden diyebilirim.Bence eğitim almak isteyen ve hocalarıyla ikili ilişkilerini iyi kuranlar için gerçekten çok faydalı bir üniversite,eğitim kadrosuda oldukça kalitelidir ama her öğrenciye ilk başta aynı muameleyi yaptıkları için birazda öğrenciden kaynaklanan bir sorun eğitimden memnun kalmamak.Yanlış anlaşılma olmasın lafım abine yönelik değil.
redbaron
28-07-2010, 23:00
Bizde toefl'ı geçtikten sonra eğer comm derslerinden (101 ve 102) ortalama C altı gelirse 2. sınıfın sonunda bir de paşa paşa proficiency e giriyorsun mesela.
Bilgi'yi bilmiyorum.
yeditepeninde kur sistemi var ama hangi seviyede geciliyor onu bilmiyorum,ama zorluguyla baya unlu istanbulda hazirligi en zor ilk ikiye girer yeditepeyle, bilgi.
valla yeditepe hakkında bende hiç iyi şeyler duymuyorum pek tavsiye etmiyolar
dragstar
28-07-2010, 23:01
sabanci aralarinda en fazla kasman gereken diye dusunuyorum.kampusude baya sehir disi,ama soylediklerinin hepsi iyi uniler.bilginin ve yeditepenin hazirligi cok zor.Kocun kampusude cok guzel ama onun kampusde baya issiz, kampus ici bana *****i geldi.ama yurtlari falan cok guzel.egitimi belli zaten hocalarin cogu ortak hepsi dolaniyor birkac taneside bizim okulda.hocalar iyi yani.
benmi öküzüm ama bilmiyorum aynı dersi 3. kez alıyorum:D
Bilgi'yi bilmiyorum.
Prof'lada geçebiliyorsun,toefl'lada geçebiliyorsun ama gerçekten zordur hazırlığı 3 kurdan oluşuyor C B A yapman lazım kurları,6 dönem hakkın var eğer veremessen 3 kuru son şans olarak prof sınıfı açılıyor o sınıfta prof sınavına hazırlanıyorsun.
gambit49
bizim okulda mezun olabilmek icin son ingilizce dersinde ibtden 100 toefl (pbt:600) istiyodu. gecen aya kadar duzenleme geldi allahtan sınır 79 a dustu
edit: son ing dersi ing 202
Low-Rider
Hukuk,biogenetik,lojistik,tiyatyo bir iki bölüm daha var,bu bahsettiğim bölümlerde en iyilerden diyebilirim.Bence eğitim almak isteyen ve hocalarıyla ikili ilişkilerini iyi kuranlar için gerçekten çok faydalı bir üniversite,eğitim kadrosuda oldukça kalitelidir ama her öğrenciye ilk başta aynı muameleyi yaptıkları için birazda öğrenciden kaynaklanan bir sorun eğitimden memnun kalmamak.Yanlış anlaşılma olmasın lafım abine yönelik değil.
yok yok yanlış anlıcak bir durum yok , bende gördüklerimi duyduklarımı söyledim sadece.
İngilizce seviyen iyi değilse sabancıyı tavsiye etmiyorum.1 sene hazırlık sonunda basit ingilizceyle başlayanlar kesinlikle fakülteye geçemiyor ve yarım dönem ila 1 sene daha ingilizce eğitim görmek zorunda kalıyorsun..
Ayrıca mühendislik hedeflerin varsa sabancı ve koçta seni çoook zorlu bir maraton bekliyor :) Ama şunu şöyliym bu okulları sırf etiket değil her açıdan diğer özel ünilerle mukayese etmek oldukça zor..Prof kalitesi olarak ITU,Boğaziçi ve abd'den bir çok seçkin hoca düzgün çalışma ortamı buldukları için sabancıyı tercih ediyorlar desem yeterli olacaktır sanırım :) Ayrıca ekonomi demişlerde bahçeşehir 22 bin lira iken sabancı 25 bin liraydı fiyat farkı yokki..
Son olarakta evet kampüse tem gişelerden 30 km tutuyor ama yeditepeye giden komşum arabasına yer bulup kampüse girene kadar ben derse girmiş oluyorum zaten :) her hangi bir trafik par sorunu söz konusu değil bu yüzden git-gel vakit değil sadece nakit kaybına yol açıyor :)) Bence istanbul içinde olan bir çok kampüsten çok daha kolay ve hızlı ulaşıma sahip,itü/yıldız hepsi şehir içi ama arabayı koycak paralı otopark köprü trafiği ve yol trafiği derken çok daha uzun sürelerde gidiliyor toplu taşıma şart..
Kampüs durumuna gelecek olursakta,yeditepenin 4 katı kadar büyük kampüse sahibiz ama öğrenci sayımız 19 bin değil 2800'lerde..Ve her sene kontenjan artışı söz konusu değil.
redbaron
28-07-2010, 23:13
benmi öküzüm ama bilmiyorum aynı dersi 3. kez alıyorum:D
yok haci cok normal bizim okul icin 3.ten az alana supersonik yada torpilli gozuyle bakiyorum bazi dersler icin ,normalsin yani sorun yok:D 6-7ler var gormussundur:D
İngilizce seviyen iyi değilse sabancıyı tavsiye etmiyorum.1 sene hazırlık sonunda basit ingilizceyle başlayanlar kesinlikle fakülteye geçemiyor ve yarım dönem ila 1 sene daha ingilizce eğitim görmek zorunda kalıyorsun..
Ayrıca mühendislik hedeflerin varsa sabancı ve koçta seni çoook zorlu bir maraton bekliyor :) Ama şunu şöyliym bu okullar sırf etiket değil her açıdan diğer özel ünilerle mukayese etmek oldukça zor..Ayrıca ekonomi demişlerde bahçeşehir 22 bin lira iken sabancı 25 bin liraydı fiyat farkı yokki..
Son olarakta evet kampüse tem gişelerde 30 km tutuyor ama yeditepeye giden komşum arabasına yer bulup kampüse girene kadar ben derse girmiş oluyorum zaten :) her hangi bir trafik par sorunu söz konusu değil bu yüzden git-gel vakit değil sadece nakit kaybına yol açıyor :)) Bence istanbul içinde olan bir çok kampüsten çok daha kolay ve hızlı ulaşıma sahip,itü/yıldız hepsi şehir içi ama arabayı koycak paralı otopark köprü trafiği ve yol trafiği derken çok daha uzun sürelerde gidiliyor toplu taşıma şart..
Güzel noktalara değinmişsin
Benim hazırlıkta 1.5 sene sürdü, Koç ve Sabancı'nın hazırlığında mutlaka demirbaş olunuyor. :D
Yol konusuna gelirsek her gün kozyatağından - rumeli fenerine gidiyorum yaklaşık 90-100 km g.tüm çatlıyor
Sabancının o yönü iyi, otobandasın sürekli yol belki daha uzun ama daha çabuk varılıyor.
Ben önce köprü geçiyorum geçebilirsem, sonra maslaktan geçmeye çabalayıp, sarıyerde yolda yürüyen insanlardan yol alabilirsem yukarı çıkıp, rumeli feneri yoluna girmeye çalışıyorum. Tabi sarıyerden yukarı çıkarken tek şerit git gel olduğu için yolda inekler-atlar-sığırlar, bilimum 10 kmh ile ilerleyen kamyonlar mevcut. Sürekli bir gerginlik modundasınız trafikte.
Bir de bu yolun dönüşünün olduığunu hesaba katınca özellikle her gün sinir harbi geçiriyorsunuz.
Para konusuna hiç girmiyorum, koç bu konuda efsanedir :hahaha:
7ders kalmış devren biyoloji var acil satılık
fiyatta anlaşırız gel seneye bitir rahat rahat :)
gambit49
28-07-2010, 23:20
7ders kalmış devren biyoloji var acil satılık
fiyatta anlaşırız gel seneye bitir rahat rahat :)
takas :D dusunur musun ? elektrik elektronik. muh ile
Boost Up
28-07-2010, 23:38
Buraya gel yavru kuş :D
Kafayı yicem valla:D.
Ingilizcen yeterli düzeydeyse Koç iyi bir tercih
Toefl şırıngayla kan alıyor valla :)
İngilizcem idare eder, ablamda orda. Toefl için, ÖSS de o kadar ter dökmedi:D.
arda üniv bitince iş probleminide tech çözsün olmadı düğününüde tech yapsın bu ne lan :D
Abi napiyim etrafımda büyük insan yokki pek:o
Abi işte tek derdim meslek ya. Sonradan pişman olmamak:D.
Ayrıca mühendislik hedeflerin varsa sabancı ve koçta seni çoook zorlu bir maraton bekliyor :) Ama şunu şöyliym bu okulları sırf etiket değil her açıdan diğer özel ünilerle mukayese etmek oldukça zor..Prof kalitesi olarak ITU,Boğaziçi ve abd'den bir çok seçkin hoca düzgün çalışma ortamı buldukları için sabancıyı tercih ediyorlar desem yeterli olacaktır sanırım :) Ayrıca ekonomi demişlerde bahçeşehir 22 bin lira iken sabancı 25 bin liraydı fiyat farkı yokki..
Son olarakta evet kampüse tem gişelerden 30 km tutuyor ama yeditepeye giden komşum arabasına yer bulup kampüse girene kadar ben derse girmiş oluyorum zaten :) her hangi bir trafik par sorunu söz konusu değil bu yüzden git-gel vakit değil sadece nakit kaybına yol açıyor :)) Bence istanbul içinde olan bir çok kampüsten çok daha kolay ve hızlı ulaşıma sahip,itü/yıldız hepsi şehir içi ama arabayı koycak paralı otopark köprü trafiği ve yol trafiği derken çok daha uzun sürelerde gidiliyor toplu taşıma şart..
Kampüs durumuna gelecek olursakta,yeditepenin 4 katı kadar büyük kampüse sahibiz ama öğrenci sayımız 19 bin değil 2800'lerde..Ve her sene kontenjan artışı söz konusu değil.
Abi İngilizcem idare eder, 1. sınıftan beri görüyorum hani artık iyi:D. İşte Sabancının da avantajı o, ortak ders alıp sonrada istediğin bölümü okuma ama ben kendimi o kadar kasar mıyım onu hiç bilemiyorum işte:D. Mecbur kalmadıkta sıkan birisi değilim ama, etiket işte Sabancı-Koç. Epey kararsız kaldım... Ayrıca yol problem değil, Sabancıya yakın oturuyorum, Dou bilir:D.
Güzel noktalara değinmişsin
Benim hazırlıkta 1.5 sene sürdü, Koç ve Sabancı'nın hazırlığında mutlaka demirbaş olunuyor. :D
Yol konusuna gelirsek her gün kozyatağından - rumeli fenerine gidiyorum yaklaşık 90-100 km g.tüm çatlıyor
Sabancının o yönü iyi, otobandasın sürekli yol belki daha uzun ama daha çabuk varılıyor.
Ben önce köprü geçiyorum geçebilirsem, sonra maslaktan geçmeye çabalayıp, sarıyerde yolda yürüyen insanlardan yol alabilirsem yukarı çıkıp, rumeli feneri yoluna girmeye çalışıyorum. Tabi sarıyerden yukarı çıkarken tek şerit git gel olduğu için yolda inekler-atlar-sığırlar, bilimum 10 kmh ile ilerleyen kamyonlar mevcut. Sürekli bir gerginlik modundasınız trafikte.
Bir de bu yolun dönüşünün olduığunu hesaba katınca özellikle her gün sinir harbi geçiriyorsunuz.
Para konusuna hiç girmiyorum, koç bu konuda efsanedir :hahaha:
Sabancı bana yakın bilirsin..:D.
takas :D dusunur musun ? elektrik elektronik. muh ile
yok okul öncesi yada sınıf öğretmenliği ile takas düşünüyorum sağolun
kaval fülüt v.s
yağ satarım bal satarım style :D
bu modeller çok yakıyor çükü seninkide benimkide
gambit49
28-07-2010, 23:44
yok okul öncesi yada sınıf öğretmenliği ile takas düşünüyorum sağolun
kaval fülüt v.s
yağ satarım bal satarım style :D
bu modeller çok yakıyor çükü seninkide benimkide
:D kendime hic bugunlerde ettigim kadar kufur etmedim :D
:D kendime hic bugunlerde ettigim kadar kufur etmedim :D
ben her gün küfrediyorum , lanet olsun başladığım bu güne hastalık sahibi oldum
latinlerin filmleri hariç güzel bir şeyi yok , her şey latince
Bölüm seçemediysen sabancıya girdikten sonra 1 sene ortak ders görüceksin zaten vaktin olacak,2.seneye başlarken fakülteni seçmek zorundasın ama..En azından hani 2.sıfta mühendislik fakültesiyle ekonomi fakültesinin dersleri %80 farklı.
eğer ortam aramıyorsan sadece eğitim istiyorsan istanbul ticaret hocalardan çok memnunum zaten eğitim kadrosuna bakarsan anlarsın üsküdar kampüs öle süper değil ama 1-2 seneye küçükyalı ya taşınıcak okul(arap saçına döndü:D) dediğim gibi eğitimi çok iyi bizdede toefl vardı ama geçen sene kalktı toefl sistemi ne yazıkki ben kurtulamadım ama verdim çok şükür:D sitesine gir okulun öğrenim kadrosuna bir bak derim ayrıca okul fiyat olarakta uygun
ben okan mezunuyum okanı hiç katma bile:)
Geçen Batı Kampüsünde dışardan gelen bir arkadaşımı okul öğrencisi diye sokmaya çalıştık başka birinin numarasını adını söyledik
1.de yedilerde
2.de farkettiler bilgisayardan bi baktılar alakası yok :D kapı dışarı ettiler çocuğu bide tutanak tuttular da bişey olmaz herhalde
Ana Kampüsü bilmiyorum da hazırlık kampüsünde denetimler biraz sıkı adamların canları sıkılıyor sanırım:D
5 dk önce geldim tek şerit olduğu için karşıdan gelen aracı bekledim baktım bir çift göz yerden de biraz yüksek-inekle karşı karşıya gelmişim ama eleman tınmadı bile hahah
sabancıda koçta iyi üniversiteler kampüsleri falan gayet güzel ikisindede okuyan arkadaşlarım oldu hepsi memnundular iş olanağı olarak biraz senin elinde birazda torpil gerek kendini geliştirebilirsen iyi firmalara kapak atabilirsin torpil varsa daha rahat kapak atarsın
yeditepe üni. eğitim olarak çok disiplinlidir göz açtırtmaz adama ama mezun olunca ortalama devlet üniversitesinden mezunmuşun gibi muamele görürsün. Sabancıyıda yeditepeyide bahçeşehiride ele derim. koç alanında istanbuldaki en iyi özel üniversite mezunları diğerine oranla çok daha rahat iş buluyorlar. he dediğin bölümlerde amacın çok yukarsı ise ileride seve seve yükseklisans yapmak zorunda kalacaksın orası ayrı :) tercihimi koçtan yana kullanırdım senin yerinde olsam, kendim yeditepeliyim :)
Boost Up
29-07-2010, 09:10
Bunca zamandır istediğim bölüm Yeditepe ve Okanda var. Lojistik, önününde açık olduğunu düşünüyorlar, iş imkanı fazla. Sabancı ve Koçta etiket üniversite sonuçta ama herkesin okuduğu bir bölüm okuyacağım ordada. Çok karıştı kafam...
slm lar...
İstediğin bölümler gayat iş olanağı yuksek ama bence koç'a gitmen hem çevre açısından hende kariyer açısından ileride önünü açacaktır ama yeditepede iyidir...
Boost Up
29-07-2010, 09:15
Üniversite sınavında bu kadar stres yapmamıştım:D.
Bunca zamandır istediğim bölüm Yeditepe ve Okanda var. Lojistik, önününde açık olduğunu düşünüyorlar, iş imkanı fazla. Sabancı ve Koçta etiket üniversite sonuçta ama herkesin okuduğu bir bölüm okuyacağım ordada. Çok karıştı kafam...
istediğin bölüm, zaten saydığın diğer bölümlerin türevi. ve ben sana şunu söyliyim hiçbir işede ileride yaramayacak eğer yurtdışında çalışmayacaksan. Türkiye'nin en köklü kurumları bile iş alımında yüzeysel davranıyor, sadece istediğin bölüm diye adından ötürü seçme bir bölümü... çünkü sonradan yüksek lisansla işi kıvırırsın ne istiyorsan... malesef burası Türkiye yapacak bişey yok bu konuda, şimdi çok heyecanlısın okul seçiminde ama ileride çokta bi işe yaramyacağını anlayacaksın :D
Boost Up
29-07-2010, 09:20
Master olacak yurtdışında, yoksa ne anlamı varki okuduğumun..:). Ama şuan için kararsızım:D. Birazda araba için düşünüyorum:rolleyes:. Yeditepenin yıllığı, Koçun yıllığının %60 ı kadar az:D. Belki daha da fazla. O da ufak bi etken ama, hala kararsızım:D:
para sıkıntısı yoksa koça git, eğer ingilizce konusunda isteksizsen yeditepenin hazırlığı sana sıkıntı yaratabilir onuda söylemeden geçmek olmaz :D
Boost Up
29-07-2010, 09:25
para sıkıntısı yoksa koça git, eğer ingilizce konusunda isteksizsen yeditepenin hazırlığı sana sıkıntı yaratabilir onuda söylemeden geçmek olmaz :D
Zaten İstekten geçicem, 1. sınıftan beride İngilizce görüyorum. Yeter diye düşünüyorum ama:rolleyes::D. Para sıkıntısı yok ama Koç a gidersem isteklerim ertelenecek biraz:)
Zaten İstekten geçicem, 1. sınıftan beride İngilizce görüyorum. Yeter diye düşünüyorum ama:rolleyes::D. Para sıkıntısı yok ama Koç a gidersem isteklerim ertelenecek biraz:)
e istekten gideceksen sıkıtnı yok o zaman, yeditepeye git ordan ettiğin karla başka şeyler mezun oluncada masterında sıkıntı yaşamazsın en azından ailene karşı :)
Yalnız Koç'un öğrenci profilinin sabancıya kıyasla yeditepeye daha yakın olduğunuda söylemeliyim.Çünkü bir sürü düşük puanlı bölümü var ve ilk tercihlerde tüm bölümleri dolduran özel üniler arasında yer almıyor.En azından otoparklarına bakınca bile farkı anlarsınız :) Birde bir çok özel üniye girmiş çıkmış biri olarak yeditepede üni. havası olmadığını düşünüyorum.Aşırı kalabalık ve düzensiz bir üni.Öğrenci kalitesininde yerlerde olması kalitesinin önündeki en büyük engel..(tabiki burslular vs. var ama yinede sabancı koça burslu ilk 1000'den giriyor ordan bakmak lazım)..
İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik'te okuyorum düşündüğün bölüme yakın bir bölümde , lojistik okursan geleceğin rahat iş bulma problemin olmaz
Yalnız Koç'un öğrenci profilinin sabancıya kıyasla yeditepeye daha yakın olduğunuda söylemeliyim.Çünkü bir sürü düşük puanlı bölümü var ve ilk tercihlerde tüm bölümleri dolduran özel üniler arasında yer almıyor.En azından otoparklarına bakınca bile farkı anlarsınız :) Birde bir çok özel üniye girmiş çıkmış biri olarak yeditepede üni. havası olmadığını düşünüyorum.Aşırı kalabalık ve düzensiz bir üni.Öğrenci kalitesininde yerlerde olması kalitesinin önündeki en büyük engel..(tabiki burslular vs. var ama yinede sabancı koça burslu ilk 1000'den giriyor ordan bakmak lazım)..
seni birgün mühendislik fakültesinde görmek istedim :)
bilişim sistemleri bölümü hakkında bilgi sahibi olan varmı acaba internette okudum ama pek bişi anlamadım
hazırlığı takılmadan çok şükür geçtim bu senede fakültedeydim ... her ne kadar yeditepe nin adı çıkmış gibi gözükmüş olsada (söylendi biliyorum) eğitmenlerin hepsi dallarında uzman akademisyenler .. kesinlikle uzman isimler .. gelip görmeni tavyesiye ederim ..
Lojistigi sec tabii ki. TR'deki universiteler ne durumdadir bilmedigim icin bir isim veremiyorum. Kolay gelsin, isin zor.
bilişim sistemleri bölümü hakkında bilgi sahibi olan varmı acaba internette okudum ama pek bişi anlamadım
"geleceğin mesleği" denecek bölümlerden, tam olarak bir bilgisayar mühendisi gibi durmadan algoritmik şeyler öğrenmezsin, ama yine programlar web tasarım gibi dersler alırsın. ama bir mühendis gibi ağır matematik ve fizik dersleri almazsın. iyi bir bölüm zaten ticari bilimlerin dallarından birisi, o fakültede eğer bilgisayar programlama tasarım merakın varsa alınabilecek gelecek vaadeden ve iş imkanı en çok olan meslek herhalde odur...
"geleceğin mesleği" denecek bölümlerden, tam olarak bir bilgisayar mühendisi gibi durmadan algoritmik şeyler öğrenmezsin, ama yine programlar web tasarım gibi dersler alırsın. ama bir mühendis gibi ağır matematik ve fizik dersleri almazsın. iyi bir bölüm zaten ticari bilimlerin dallarından birisi, o fakültede eğer bilgisayar programlama tasarım merakın varsa alınabilecek gelecek vaadeden ve iş imkanı en çok olan meslek herhalde odur...
teknik lise bilgisayar bölümünden mezunu yazılımdan biraz biraz anlıyorum bilgisayar haricinde ne gibi yönleri var sadece mühendisliğin hafifletilmiş versiyonumu birde ne gibi yerlerde iş bulunuyo bunları tam öğrenemedim banka felan dediler
teknik lise bilgisayar bölümünden mezunu yazılımdan biraz biraz anlıyorum bilgisayar haricinde ne gibi yönleri var sadece mühendisliğin hafifletilmiş versiyonumu birde ne gibi yerlerde iş bulunuyo bunları tam öğrenemedim banka felan dediler
bankadan çok networking, web tasarım, hosting vs. işi yapan firmalarda daha rahat iş bulabilirsin, bankada veznede değil ama bankanın veri akış departmanları yada benzer bölümlere girersin...
hmm anladım teşekkürederim
Boost Up
29-07-2010, 23:54
Aklım daha bi Lojistiğe kaydı. Bir tek Sabancının kampüsünü görmedim aralarından, onuda gidip görmeyi düşünüyorum..
Üniversite seçicek arkadaşlara tavsiye Kadir has yazmayın böyle birşey olamaz yaz en ucuz vakıf ünilerden birisiydi bu sene fakülte fiyatlarını 20 bin tl ye çıkarmışlar nereden baksanız 2-2.5 bin tl zam gelmiş soygun resmen ya iliğimizi kemiğimizi kuruttular..Az da olsa bursum var o da olmasa yandık..
Ardacım, 1 sene Lojistik sektöründe çalıştım, o zamanlar Ekonomi eğitimi alıyordum. Okulunu okumasan bile girişkenliğin ve zekanla, dil dökme kabiliyetinle lojistiğin kralı olursun, sana bu kadar söyliyim. Ben senin yerinde olsam, Sabancı ' da Ekonomi okurum, Lojistik masterımı yaparım, sonra hangi firmayı istersem oraya girerim ;) Sen istersen "temizlikçilik" mezunu ol, okulun adı "Sabancı"ysa, önüne 1000 tane kapı açılır demedi deme. Benimde keşke şu anda okuduğum bölüm Sabancı ' da olsa da üçüne beşine bakmadan orada okusam...
Boost Up
31-07-2010, 12:25
Ardacım, 1 sene Lojistik sektöründe çalıştım, o zamanlar Ekonomi eğitimi alıyordum. Okulunu okumasan bile girişkenliğin ve zekanla, dil dökme kabiliyetinle lojistiğin kralı olursun, sana bu kadar söyliyim. Ben senin yerinde olsam, Sabancı ' da Ekonomi okurum, Lojistik masterımı yaparım, sonra hangi firmayı istersem oraya girerim ;) Sen istersen "temizlikçilik" mezunu ol, okulun adı "Sabancı"ysa, önüne 1000 tane kapı açılır demedi deme. Benimde keşke şu anda okuduğum bölüm Sabancı ' da olsa da üçüne beşine bakmadan orada okusam...
İşte o etiketin derdindeyim, ama diyorlar ki okula sadece ilk işe girerken önemli, gerisinde kendini göstermeye çalışacaksın diyorlar, doğruda. Hayatımda bu kadar kararsız kaldığımı hatırlamıyorum ya:D.
önemli olan ilk işi bulabilmek zaten yeğen ;) :P
Boost Up
31-07-2010, 12:29
Şimdi konuştum araba konusundada çıtırdan yan çiziyolar, hangisine gidersen git aynı arabayı alcaz diye ama alcakları araba ne orası muamma:D