PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alkollü yakalanan yandı!

Day Walker
29-07-2010, 07:11
Terörden daha fazla can kaybına sebep olan trafik kazalarını önlemek için hazırlanan yeni kanun tasarısı, alkollü sürücüyü affetmiyor

Önümüzdeki yasama yılında Meclis'te görüşülecek olan tasarı kanunlaşırsa, 1,01 promil ve üzeri alkollü yakalanan şoförler, 1 ila 3 yıl hapisle cezalandırılacak. Zaman'ın haberine göre, bir yılda 5 kez kırmızı ışık ihlali yapanların da ehliyetlerine 3 ila 6 ay el konulacak.

İçişleri Bakanlığı yeni hazırlanan Karayolları Trafik Kanunu tasarısında alkollü araç kullananlarla ilgili önemli değişikliğe gidiyor. Almanya'daki Trafik Kanunu örnek alınarak hazırlanan tasarı ile 1,01 promil ve üzeri alkollü yakalanan sürücülere cezaevi yolu görünüyor. Tasarı ile bir yılda 5 kez kırmızı ışık ihlali yapanların ehliyetlerine 3 ya da 6 ay süreyle el konulması da öngörülüyor. Böylelikle trafik ışıklarında yaşanan kazaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Önümüzdeki yasama yılında Meclis'e sevk edilmesi beklenen tasarı, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. İzzet Özgenç ile Prof. Dr. Adem Sözüer tarafından hazırlandı. 138 maddelik tasarı için 40'ı aşkın kamu kurumu, kuruluşu, Barolar Birliği, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarının görüşü alındı. Tasarıya göre, 1,01 promil ve üstü alkollü araç kullanırken yakalanan sürücüye ciddi miktarlarda para cezası kesilecek ve ehliyetlerine el konulacak. Denetimlerde 1,01 promil alkollü çıkan sürücüler hakkında 'trafiği tehlikeye düşürmek' suçundan 1-3 yıl hapis cezası istemiyle kamu davası açılacak.

Uygulamadaki Karayolları Trafik Kanu-nu'nda üç defa alkollü araç kullanırken yakalananlar hakkında 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası isteniyordu. Yeni tasarıda 1,01 promil ve üstünde alkollü araç kullandığını belirlenen sürücüler, doğru Trafik Mahkemesi'ne sevk edilecek.

Karayolları Trafik Kanunu'nun 48/5 maddesine göre denetimlerde ilk defada 0,50 promil ve üstü alkollü çıkan sürücülere 548 lira, ikinci defada 687 lira idari para cezası uygulanıyor. 3 ve 3'ten fazlasında ise bin 101 lira ceza kesiliyor ve en az 6 ay hapis istemiyle dava açılıyordu. Alkollü araç kullananlara ayrıca adli ve idari para cezası dışında 20 puan cezası uygulanıyor. Geriye doğru 5 yıl içinde; 1. defada 6 ay, ikinci defada 2 yıl, 3 ve 3'ten fazlasında ise 5 yıl (mahkemece) ehliyeti geri alınıyor. İki defa alkol aldığı tespit edilen sürücüler, Sağlık Bakanlığı'nca 'sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine' tabi tutuluyor. Eğitimi başarıyla tamamlayanların ehliyetleri, yasal süre dolduğunda iade ediliyor. 3 ve 3'ten fazlasında ise sürücüler psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri muayenesinden geçiriliyor.

Eriador
29-07-2010, 07:13
açık söylim cezanın bu kadar artması rüşvet alan polislere yaradı bak artık durum böyle böyle ya çorba parası yada ceza diyecekler daha fazla koparcaklar...

acı gerçek alan memnun veren memnun olcak :)

Day Walker
29-07-2010, 07:15
artık rüşvet almıyorlar şuan dışarda görev yapan memurların hepsi yeni ve genç o yüzden çok titiz davranıyolar ama bi gerçek var bende yakalansam ilk iş aklıma o gelir yani.

sakin
29-07-2010, 07:15
açık söylim cezanın bu kadar artması rüşvet alan polislere yaradı bak artık durum böyle böyle ya çorba parası yada ceza diyecekler daha fazla koparcaklar...

+:icon_tup: kesinlikle

mmustu
29-07-2010, 07:19
ya bu yeni nesil polislerde ciddi manada rüşvet almama gibi bir durum var :D

stlegal
29-07-2010, 07:22
böyle bir durumda çok büyük vebali var alanda verende çok büyük günaha giriyo..

jdmperfect
29-07-2010, 07:24
olması gerekeni yapmışlar bence kimsenin başkalarının hayatlarıyla oynamaya hakkı yok atsınlar hapise

Bülent76
29-07-2010, 07:31
İnşallah adam gibi uygulanır da trafik kazalarının önüne bir nebze olsun geçilir. Keşke daha ağır, daha caydırıcı olsa şu cezalar...

Eriador
29-07-2010, 07:32

ilk gün hevesleri olsa gerek :D zamanla onlarda başlar :P

berkred
29-07-2010, 07:35
çok iyi olmuş

Caesar
29-07-2010, 07:40

Alışacaklar abisi hor görme onları, yol yordam bilmiyorlar şu an sadece:)

Mustafa Birsesli
29-07-2010, 07:40
süper olmuş ahaha alkollü yakalanma riskim milyonda 0

gkhunk
29-07-2010, 07:43
bir biranın çıkabileceği promili bilen var mı :D

ulasoztas1
29-07-2010, 07:49
'zaman' yayınladıysa bu haberi inanasım gelmniyor :)

Brs_eg
29-07-2010, 07:50

rüşvet olmiyorlar ama cevirme yaptiklarinda arabayi beyenirse acaip rahatsiz edici haraketler yapiyorlar taciz ediyorlar resmen o manada deil mustu ama :D

Yunuslu gencler heleki efsane yakinda kaputun ustunde ucmayi deniycekler

Genellemi degil belki ama bnm karşima cikanlar malesfki bole

Benden uzak dursunlarda ne bnm ne onlarn benle işleri olsn :)

DOHC
29-07-2010, 08:05
50 promil değeri tarih mi oluyor şimdi? 50 nere 1,01 nere?

GT
29-07-2010, 08:05
trafik ışığı iyi olmamış

MKT
29-07-2010, 08:16
alkol cezası daha fazla olsun bence.hatta para cezası yazmadan ilk etapta alsınlar ehliyeti 3 ay.her boka tamamda alkolle araba kullanmaya hayır.zaten diğer Kafa Yapan maddeleri kullansanızda kan tahlili yada idrar tahlili haricinde bilemeyecekleri için bişe olmaz.ama alkole hayır:D

R.I.P
29-07-2010, 08:17
50 promil değeri tarih mi oluyor şimdi? 50 nere 1,01 nere?

50 promil zaten 0.5 olması lazım

ArMy
29-07-2010, 08:19
50 promil zaten 0.5 olması lazım

O zaman 4 bira sınırı war yani hapis için :D

Günkut
29-07-2010, 08:22
5 promil 0,5 olsa 1,01 e yükseltmezlerdi herhalde :D 5 promil o 1 birada 3 promil cıktı bende :D bünyeye göre degişir :D

GT
29-07-2010, 08:23
diyaframdan üfleyin devam edin:D çok yırttık bu şekilde:D ama en doğrusu alkollü kullanmamak kontrolu kaybetme riskiniz çok daha yüksek

Eriador
29-07-2010, 08:26
Bu konuda ABD nin yönetime hayranım.

Beni polis çevirdi alkol varmı dedi evet dedim.
Yere bant yapıştırarak bi çizgi çizdi düz yürü dedi yürüdüm ( 1 şişede wodka içmiştim ) tama yürü dedi alet malet çıkarmadı.Ama yapamasaydım ozamn üfletip yasal işleme başlıcaktı.
Bu kural çok iyi dedim şerif de bana tabikide 4-5 bira içip kendini kaybeden eziklerle ben biye aynı katogeride olup kendimi sınırlim dedi ! herkesin bi kendi limit i var çizgide gidemezsen ondan sonra başlıyor kanun tabi ozamn 3 bira bile icsen suçlusun.

EfeTopcu
29-07-2010, 08:27
alkol cezası daha fazla olsun bence.hatta para cezası yazmadan ilk etapta alsınlar ehliyeti 3 ay.her boka tamamda alkolle araba kullanmaya hayır.zaten diğer Kafa Yapan maddeleri kullansanızda kan tahlili yada idrar tahlili haricinde bilemeyecekleri için bişe olmaz.ama alkole hayır:D

ahahahahhaah kesin bunu yazarken kafası yine güzeldi eminim :D

MKT
29-07-2010, 08:27
1kutu delete sakız yada şeker bulundurun yanınızda.çevirmeyi gördüğünüz an hepsini boşaltın ağzınıza
biraz uyuşacak gözleirniz yaşaracak ama hayat kurtaracak:D

MKT
29-07-2010, 08:28
ahahahahhaah abi kesin bunu yazarken kafan güzeldi eminim :D

olm sabah sabah ne içecem lann.deli. içme demiyoz içkili kullanmaz dioz.yoksa "ÇİRKİN KADIN YOKTUR AZ VODKA VARDIR" felsefe bu !!!

EfeTopcu
29-07-2010, 08:30
olm sabah sabah ne içecem lann.deli. içme demiyoz içkili kullanmaz dioz.yoksa "ÇİRKİN KADIN YOKTUR AZ VODKA VARDIR" felsefe bu !!!

çirkin honda yoktur leylek honda vardır

coolvtec
29-07-2010, 08:33
promil makinaları her işlemi kaydediyor. eğer alkollu üflersen kaçarı yok. polis ceza kesmek zorunda.

merve
29-07-2010, 08:46
promil makinaları her işlemi kaydediyor. eğer alkollu üflersen kaçarı yok. polis ceza kesmek zorunda.

evet banada bir polis arkadaşım ne olursa olsun sakın üfleme, üflemeden önce beni ara demişti :D sonra kurtuluşu olmuyomuş.

ama ben artık alkollü araba kullanmıyorum, cahillik ediyomuşum zamanında..

SekoLive
29-07-2010, 08:48
Alkollü araç kullanma taksi kullan yada tabanvay yap ne olursa olsn alkollü araç kullanma :D

Day Walker
29-07-2010, 08:50
Alkollü araç kullanma taksi kullan yada tabanvay yap ne olursa olsn alkollü araç kullanma :D

her şeyin zevki ayrı serkan bizim kalos oluyo kalos-R :D

SekoLive
29-07-2010, 08:52
her şeyin zevki ayrı serkan bizim kalos oluyo kalos-R :D

abi herşeyin zevki başkadırda trafiğe kapalı alanda içmek sonra yanlamak lazm :D aksi takdirde kesene yazık ehliyetine yazık birine bişi olsa o kişiye yazık öyle gidiyo

[kalos r oluyos şahinde olurmu deneesekmi :hehe: ] :D :D

senna
29-07-2010, 08:54
her günümü beraber geçirdiiğim rahmetli arkadaşım iki tane evin içinden geçti alkollü araç kullanmaktan tek teselli evdekilere birşey olmadı gerek yok bu şekilde hareketlere

Ahmetfikri
29-07-2010, 08:57
çok iyi olmuş hatta dahada arttırabilirler

ben 2bira bile içince geçmiyorsam direksiyona bi 70lik bitirip yolda ölüm saçan dallamalara az bile

Tolga-R
29-07-2010, 09:03
iyi olmuş hapis yanında yollardaki çukurları düzeltme doldurma gibi zorunlu iş verseler daha güzel olur.

Day Walker
29-07-2010, 09:05
abi herşeyin zevki başkadırda trafiğe kapalı alanda içmek sonra yanlamak lazm :D aksi takdirde kesene yazık ehliyetine yazık birine bişi olsa o kişiye yazık öyle gidiyo

[kalos r oluyos şahinde olurmu deneesekmi :hehe: ] :D :D

o doğan görünümlü oluyo :D

Onrcn
29-07-2010, 10:26
Bu konuda ABD nin yönetime hayranım.

Beni polis çevirdi alkol varmı dedi evet dedim.
Yere bant yapıştırarak bi çizgi çizdi düz yürü dedi yürüdüm ( 1 şişede wodka içmiştim ) tama yürü dedi alet malet çıkarmadı.Ama yapamasaydım ozamn üfletip yasal işleme başlıcaktı.
Bu kural çok iyi dedim şerif de bana tabikide 4-5 bira içip kendini kaybeden eziklerle ben biye aynı katogeride olup kendimi sınırlim dedi ! herkesin bi kendi limit i var çizgide gidemezsen ondan sonra başlıyor kanun tabi ozamn 3 bira bile icsen suçlusun.

alkollu arac kullanmamak gerekir fakat yani herkese esit davranilmasi lazim. Bu konuda zaten bir ara dava acip kazananlar oldu. Simdi 1 bira icip 1.30 promil cikaran arkadasim var, herkesin aldigi alkol miktarina gore ufledikleri degiskenlik gosteriyor ve bu baglamda esitlik ilkesinin karsisina geciliyor.

ABD de davranislariniza bakiliyor ve buna gore cezai islem uygulaniyor. Gerci bu uygulamayi turk polisine birakirsaniz kimse o duz cizgide yurumuyor olur...

Tugral
29-07-2010, 10:40
zamanın haberiymiş :D ahahaha la bunlarda kendilerini haberci sayıyolarya

KingoAtmo
29-07-2010, 10:44
Son dakika haberi :
ceza değişimi konusunda yapılan son değişikliklerle , verilmesi planlanan cezalar şöyle

50 promil ve üzeri serçe parmak,
100 promil ve üzeri yüzük parmağı,
150 promil ve üzeri komple el kesilmesi şeklinde .

onursumer
29-07-2010, 10:56
aslında ıyı olmusta o promıl degerı nedır ya kolanyalı mendılle elımızı agzımızı sılsek hapse gırıcez :)

ilkerrrrr
29-07-2010, 11:07
Son dakika haberi :
ceza değişimi konusunda yapılan son değişikliklerle , verilmesi planlanan cezalar şöyle

50 promil ve üzeri serçe parmak,
100 promil ve üzeri yüzük parmağı,
150 promil ve üzeri komple el kesilmesi şeklinde .

libya seni çağırıyor :D

KingoAtmo
29-07-2010, 12:51
libya seni çağırıyor :D
:heyoo:

şaka bir yana az bile ...

kado
29-07-2010, 14:48
üzüm yersek bir sorun çıkıyor mu :D

focus musty35
29-07-2010, 14:51
rüşvet almamakla en dogrusunu yapıyorlar rusvet alıp alkollu surucuyu salsalar o surucude daha sonra yolda gıderken bzılerden bırının anasına babasına vs carpıt canını alsa dahamı ıı olucak ıns cok daha agır cezalar olur

sword
29-07-2010, 15:00
evt arkdaslar alkol kullanmayın arabadada methanol kullanmayın:)

mrtngn
29-07-2010, 15:09
Tamam iyi,güzel cok hos..Eywallah

Peki polise taş atan,Bayrağımızı yakan,Ata'mıza küfür eden,arabaları,dükkanları yakan onun bunun çocuklarına nasıl bi caydırıcı ceza uygulanıyor ???

Sahsi fikrim;katı cezalar uygulanıcaksa her konuda uygulansın...Yok alkole yasak getir,yok sigaraya yasak getir..Yok tarla gibi yollar varken hız limitini cıkar...İşine geleni kaldır yasakla işine gelmeyene dokunma...Olcak sey değil !!

Emre06
29-07-2010, 15:22
Tamam iyi,güzel cok hos..Eywallah

Peki polise taş atan,Bayrağımızı yakan,Ata'mıza küfür eden,arabaları,dükkanları yakan onun bunun çocuklarına nasıl bi caydırıcı ceza uygulanıyor ???

Sahsi fikrim;katı cezalar uygulanıcaksa her konuda uygulansın...Yok alkole yasak getir,yok sigaraya yasak getir..Yok tarla gibi yollar varken hız limitini cıkar...İşine geleni kaldır yasakla işine gelmeyene dokunma...Olcak sey değil !!

+ 1905 :icon_tup:

hondafit
29-07-2010, 15:23
trafik kazaları sadece alkolden olmuyorki.cahilide kullanıyo hiç araba kullanmayı bilmeyende çıkıyor trafiğe.

Onrcn
29-07-2010, 15:38
ya turkiye de en cok kazalarda olume sebebiyet veren sey emniyet kemeri takmamak... benim bildigim en dusuk ceza ona uygulaniyor.. herkes tersten takmaya merakli yada kemer tokasi kullanmaya, once bunun onune gecilmeli. Artik fark ettigim kadariyla polisler emniyet kemeri icin durdurmuyorlar bile.

ERkut 205
29-07-2010, 16:40
İnsanlar giderek kafasına göre takılmaya başladı.
Kuralı tınlıyan pek azaldı. Trafikte ilerlerken şöyle bir bakıyorumda ayna kullanan neredeyse yok :eek:

Bir şekilde nasılsa yakalanmayız bişey olmaz mantığıyla işler yaptığımız için hep biz türk halkı yaptırımların eyer yaptırımı olucaksa ağırlaştırılması şu an lazım birşey...

Schumi
29-07-2010, 20:08
Güzel güzel. Dahada artabilir.

Ome_RS
29-07-2010, 20:15
dahada artsın..

fatiii
29-07-2010, 20:17
bu konudan hicbisey anlamadım valla :)

simdi bu limit bizim bildigimiz tabirle ne oluyor?hani eskiden 50 promildi o 50 promil üstünden varsayarakmı 1.01 olarak düşüncez?oyle bisey olursa arkadasında dedigi gibi kolonyalı mendille agzımızı silsek hapse duseriz o zaman :S

birde eger 101 olarak duzenlendiyse 101 altına ehliyet almıyıp sadece cezamı kesicekler?

rodya
29-07-2010, 20:18
Öncelikle alkollü şöforlere daha fazla ceza verilmeli.
Rüşvet alan polisler konusunda geçen yıl çorludaki hakim arkadaşım 10 tl için bir trafik polisine 3 yıl 10 ay hapis cezası verdi.Yeni polisler ise dalyan gibi çocuklar.Halden de anlıyorlar.
Son olarak da bu alkol ölçme cihazlarının çalışma prensibi nedir?Tükürük zerreleriyle ölçüyor?

Enes-x
29-07-2010, 20:30
bu konudan hicbisey anlamadım valla :)

simdi bu limit bizim bildigimiz tabirle ne oluyor?hani eskiden 50 promildi o 50 promil üstünden varsayarakmı 1.01 olarak düşüncez?oyle bisey olursa arkadasında dedigi gibi kolonyalı mendille agzımızı silsek hapse duseriz o zaman :S

birde eger 101 olarak duzenlendiyse 101 altına ehliyet almıyıp sadece cezamı kesicekler?

50 promil sınırını geçince her halükarda 6 ay ehliyet gidiyor.101 promil sınırı geçilmişse direk hapis cezası yine gidiyor ehliyet para cezası filan falan..

Güzel bi uygulama..

ahmet3425
29-07-2010, 21:14

simdi soyle bisey var kaancım polis alkolmetreyi uflettikten sonra trilyon versen almaz dicem abartmayayım (işi bırakır yine alır:D)

istediğin kadar para ver alamaz alamaz direk merkeze bildiyor cunku...

1 milyar teklif etmistim almamıstı:D:D ehliyet gitti 6 ay ordan biliyorum:)

(almaya meyilliydi ama alamam kardes dedi merkeze gitti işten atılırım falan muhabbeti yaptı:D)

Frid
29-07-2010, 21:28
az bile az :D :D

fatiii
29-07-2010, 21:35
cevirmeden kacın ilk boslukta arabadan inin kapıları kitleyin yurumeye devam :D:D

cadde ortası bile olsa bırakın :D

zübeyir
29-07-2010, 21:43
alkollu araba kullanmanın cezası olene kadar yasak olsa az gelır.az bıle yapmıslar bence

Xenomorph
29-07-2010, 21:49
Bugun Bizim Kapının Önünde 72 Camaro Çevirdi Bir Tane Polis...Telefon'dan Ceza Kesti..Tartıştılar Falan Arabada Yıkılıyordu Maşşallah...Neyse

Abi Hayırdır Niye Kitledin...
Telefonla Konuşuodu...
Niye Bağırdın Abi Peki..
Yapma Etme Dedi Bende Bağlarım Arabanı Dedim
Eee
Muayeden Kusursuz Geçtim Dedi,Görmüyormusun Ekzozları Var Ses Çıkarıyor..(Araç Komple Stock Toplanmış Sadece V8 Sesi Var Gürül Gürül)..
Abi Etme 8 Silindir O...
Ben Anlamam Ferrari,Bunlar,Lombardini...bunların hepsinin asfalta çıkması yasak yarış arabası onlar..kralını bağlarım...
Abi Biraz Bilmiyorsun Bu İşi Ha...
Yok Öyle...Caddeye Çıkması Yasak..Ama Tolerans Gösterioruz

Böyle Bir Mantalite...

Yer Barbaros Bulvarı Gültepe Minibüslerinin Önü...Trafiğin En Yoğun Oldugu Caddede En Çok Bilgi Gerektiren Caddedeki Memurum

uygarr
29-07-2010, 21:52
yada arkadaşla ortaklaşa sarı taksi :D

gambit49
29-07-2010, 22:18
alkollu arac kullanmamak lazim ama :D zorunlu bir durum oldu kullandiniz :D çevirmede üflemeyin sakın adli tıpa sevkinizi isteyin bunu yaptıgınızda genelde bırakiyolar.
bırakmazlarsa :D gece 3 de girdiyseniz adli tıp a gidip kan verip :D sizin degerlerinizin cıkmasi sabahi bulur. bu arada kan verene kadar riskli bölgeden sıyrılmıs olma ihtimaliniz yuksek

lethaldoze
29-07-2010, 22:42
Valla anlamadım 50 promil ne 101 ne zaten hiçte kafa yormadım ölüm kalımlık bi durum yoksa asla kullanmam 1 yudum dahi içsem.(Büyük konuşmak istemem 5 yıllık şöförüm çok alkol aldık sağda solda arkadaşlarla hep aramızda bı tane ayık imam bulundurduk ehliyetli :D )
ama işte olursa bi durum en iyisi kaçmak.Gençlerden hızlı araba kullanabılen bı polis olduğunu düşünmüyorum.Hele ben kaçıosam ferrari yakalayamaz :D:D:D:

ReßeL
29-07-2010, 22:47
Cok iyi olmuş. Yol calismalarinda kullanma gibi fikirler de cok guzel. Bu sekilde bi yararlari da olur sorumsuz heriflerin topluma.

turbo&quattro
30-07-2010, 07:12
yerinde bir uygulama....Gecen sene anneler gununde kirmizi isikta gecen bir DOKTOR yesil isikta gecen cok yakin motorlu bir akrabama carpti ve olumune sebep oldu..Mumkunse bu sahislari hapse atsinlar ve bir daha salmasinlar.

Pug
30-07-2010, 07:22
benim arkadasim 3 tane portakal yedi 10 promil cikti ee bu ne olucak simdi .. bi makineyle digeri bile bir degil yaa .. Turk polisinin nesi tam oldu

dragstar
30-07-2010, 08:39
az bile bence

YEY®
30-07-2010, 09:42
'zaman' yayınladıysa bu haberi inanasım gelmniyor :)

Ne yalan haberini gördün hayırdır ?

b.ustaoglu
18-02-2013, 14:04
görüdüğüm bi haber üzerine konuyu hortlatayım dedim :)

alkollü yakalanan kişi hakkında 2 yıla kadar hapis...

Alkollü sürücüye hapis cezası - Genel Bakış- ntvmsnbc.com (http://www.ntvmsnbc.com/id/25422955)

BarKing
18-02-2013, 14:09
Salih abi forever :D. Gece ciktigim zaman sofore veriyorum ya s350 yada q7yle rahat kafam.. Adam kari dirdirindan bikmis zaten arabada uyuyo sabah 5 salih abi cikioruz die gelio adamada yazik aslinda adfasdf, Ama cok nadir alkollu kullanmam gerekiyo promilin bu kadar dusurulmesinin sebebi doner sermaye+alkol dusmani yobazliktir, 1.00 gayet iyiydi, 2 biraya kaptiran var saka gibi ya, bi duble jack daniels ta durmammi gerekecek simdi benim? Zaten gunduz bi yerde oturursak iciyorum 3-4 duble gunduzde ceviren yok.

semavi
18-02-2013, 14:10
simdi soyle bisey var kaancım polis alkolmetreyi uflettikten sonra trilyon versen almaz dicem abartmayayım (işi bırakır yine alır:D)

istediğin kadar para ver alamaz alamaz direk merkeze bildiyor cunku...

1 milyar teklif etmistim almamıstı:D:D ehliyet gitti 6 ay ordan biliyorum:)

(almaya meyilliydi ama alamam kardes dedi merkeze gitti işten atılırım falan muhabbeti yaptı:D)

Az bile Ahmet az bile :) Hatırlıyorum kaptırdığın zamanı :)

Daha önce alkollü gençler tarafından gecenin bir yarısı film gibi olaylar yaşadım eşimle birlikte...

Verilebilecek en ağır cezalar verilmeli... Bununda yobazlıkla yada sermaye düşmanlığı ile alakası olduğunu düşünmüyorum... İçen ne kadar içmek istiyorsa içsin, umrumda değil. Bana zararı dokunmasın, binsin taksisine gitsin... Saygı duyarım...

Bu arada ben 1 litre civarı kola içmiştim kazadan 15-20 dakika önce... eşiminde benimde 0 çıkmıştı...

onur_S
18-02-2013, 14:17
geçen elma yedim ,çevirmede 16 promil çıktı :) o zaman ben çevirmede durmam yapcak bişey yok ehliyeti kaptırmaktan iyidir.

orhan_guney
18-02-2013, 14:27
polisler eskisi gibi rüşvet almıyorlar istemiyorda .hayatım buyunca 1 defa rüşvet verdim oda cadde bostanda sarı yunuslara 20 TL verdim hatalı sollamadan :) yıl 2007.

MOzen
18-02-2013, 14:31
Salih abi forever :D. Gece ciktigim zaman sofore veriyorum ya s350 yada q7yle rahat kafam.. Adam kari dirdirindan bikmis zaten arabada uyuyo sabah 5 salih abi cikioruz die gelio adamada yazik aslinda adfasdf, Ama cok nadir alkollu kullanmam gerekiyo promilin bu kadar dusurulmesinin sebebi doner sermaye+alkol dusmani yobazliktir, 1.00 gayet iyiydi, 2 biraya kaptiran var saka gibi ya, bi duble jack daniels ta durmammi gerekecek simdi benim? Zaten gunduz bi yerde oturursak iciyorum 3-4 duble gunduzde ceviren yok.

Ben daha uzağa işerim.

sasuuke
18-02-2013, 14:36
Daha beter olsun,alkollü oturulmasın o koltuğa!

İbrahim33
18-02-2013, 15:05
Çevirmede farları kapatıp yardırmak en iyisi :)

semavi
18-02-2013, 15:11
Çevirmede farları kapatıp yardırmak en iyisi :)

İçmeden kullanmayıda denemek lazım İbrahim :) Farlarıda karartmazsın, hayatıda karartmazsın :)

Ama yok, ben içerim, ardından bir paça, bir şırdan ayılırım dersen o farklı tabi :D

ocean0636
18-02-2013, 15:17
Ya ben bu alkollu oturmasinlar diyenleri bir turlu anlayamiyorum nedense...
Aksamlari mekana gittigimde ne icicem su mu ? ...
Taksiyle gidin derseniz ee aksam kiz arkadasimla veya baska bir arkadasimla mekana oraya buraya giderken arabama binmeyeceksem neden araba aliyorum...

Zil zurna kenini kaybetmis derecede surulmesine tabi de karsiyim ama 50 cok az 100promil ideal olabilir...
Bende 3 tane long island 47 promil cikmisti ucuz atlattik...

turbo&quattro
18-02-2013, 15:29
Gece klubune araba ile gitmek kadar aptalca birsey yok. Elencenin tadini cikarmak geri donusu dusunmeden istedigin kadar icmek varken araba ile niye cikilirki gece gezmelerine. Alkole verilen her turlu cezayi sonuna kadar destekliyorum.

Eyup Duygun
18-02-2013, 15:32
50 degil 100de degil soyle 70-80 olsa daha ıdeal olurdu.100de bazı ınsanı carpabılır belkı.İstanbulda hızlı genc cok.

F.Esen
18-02-2013, 15:34
bende alkolden ehliyeti 2. kez verdim kısmetse 20 güne geri alıyorum... Alkollüyken binmemek gerek evet ama en azından binmek zorunda kaldığımız durumlarda bu limit 100 olsa bi nebze daha iyi olur diye düşünüyorum iş yemeğine çıkıyoruz adamlara eşlik etmek için 2 duble rakı içiosun promil sınırını geciyor... Gerci ben ehliyetleri farklı durumlarda verdim ancak en azından bu gibi durumlarında göz önünde bulundurulması gerekli diye düşünüyorum... Limiti 100 yap cezaları 5 katı fazla yap....

İbrahim33
18-02-2013, 15:34
İçmeden kullanmayıda denemek lazım İbrahim :) Farlarıda karartmazsın, hayatıda karartmazsın :)

Ama yok, ben içerim, ardından bir paça, bir şırdan ayılırım dersen o farklı tabi :D

Vayy abi , paçalar , şırdanlar falan :) Memleket nere :)

depresif
18-02-2013, 21:29
ben 2 birayla verdim ekim ayında 52 promil le şimdi kara kara bekliyorum nisan ayı gelsin diye 100 e çıksın bencede gerçi bidaha arabada parfüm bile sıkacağımı düşünmüyorum ama kısmet bakalım :D

Schumi
18-02-2013, 21:33
100 az değil mi beyler yaa. Akşam mekana gidince su mu içsin millet. 150 olsunda rahat rahat içilsin değil mi ama. AAaa aşk olsun sizede. 150 iyidir iyi.

semavi
19-02-2013, 16:16
Vayy abi , paçalar , şırdanlar falan :) Memleket nere :)

5 senem geçti Adana-Mersin'de :D

Memleket İstanbul diyelim kısa yoldan...

Hapis cezası falan derken bu iş karışır... Benmi çok tepki gösteriyorum bilmiyorum ama alkollü 2 araba dolusu serseri ile olay bir gece yaşadığım için ailecek, bence cezanın caydırıcı olmasında fayda var...

50-80-100 gibi sınırların ne anlama geldiğinide çok bilmiyorum açıkçası... Kullanmadığım için hangi sınırda kafa yapar bilemem... Ama önümde 23 biraz içip bizimle hala batak oynamaya çalışıp, gidip içeriye kendine sucuklu yumurta yapan arkadaşım olduğu gibi, 2 bira içipte Fatih itfaiyedeki heykele tırmanan arkadaşımda oldu :)

ocean0636
19-02-2013, 16:21
100 az değil mi beyler yaa. Akşam mekana gidince su mu içsin millet. 150 olsunda rahat rahat içilsin değil mi ama. AAaa aşk olsun sizede. 150 iyidir iyi.

guzel dedın 150 ıyı olur ;)

Anıl E.
19-02-2013, 16:26
Rakı içen öldü de su içen ölmedi mi ?

Selam :D

fatihcakin
19-02-2013, 16:35
Bazıları seçenek sunmuşlar alkollu binmek zorundayız vs vs, yarın öbürgün sizin bir yakınınızı sarhoş birisi ezerse o zaman ne düşünürsünüz acaba,

ocean0636
19-02-2013, 16:43
Kendı adıma konusayım ben sahsen alkolsuzken genellıkle gazladıgım ıcın trafıgı daha cok tehlıkeye sokuyorum.
Alkolluyken oldukça dikkatli ve sakin gidiyorum...
İçip kendını kaybedenler de alkollu surmek bır yana adabıyla ıcemıyorlarsa ıcmesınler bır zahmet...

BarKing
19-02-2013, 17:08
Gece klubune araba ile gitmek kadar aptalca birsey yok. Elencenin tadini cikarmak geri donusu dusunmeden istedigin kadar icmek varken araba ile niye cikilirki gece gezmelerine. Alkole verilen her turlu cezayi sonuna kadar destekliyorum.

Amac Porsche yle piyasa yapmak ta Porsche'yide soforlu kullanamazsin hatunlarida nereye oturtucan oyle sikinti var :D. en guzeli makam sofor style.

Bi piclik yapmistim fulyada cevirmeye girince biz, Ben arka koltuktayim salih abi suruyo, arabada full ben arka soldayim, kiz arkim ortada, ablasi yanda bide ondede arkim... bende tekelden mekan cikisi kucuk jack daniels almistim arkada iciyorum, saat 3-4 gibi erken donmusuz sklmsm, cevirme var girdik, salih abide bizim imamhatip mezunu icki hic icmeyen biridir (yobaz degil.. super on numara adam) girdik, iste alkol varmi dedi polis yok valla, hadi ufle bakalm gorucez dedi bende cami indirdim sarhos zar zor konusarak "Memur beeeey, Ya onda yokta bende cok var, arabada sarhos yolcu olmak sucmu arabada icmek?" adam guldu ya bi git der gibi :D yolladi

semavi
19-02-2013, 17:13
Saçma sapan yazmışsın. Ağzında bozuk...

Sadece şunu sorayım...
İmamhatipliler mi yobaz? Alkol almayanlar mı?

Sonuna özellikle yobaz değil yazmışsında...

BarKing
19-02-2013, 17:14
Saçma sapan yazmışsın. Ağzında bozuk...

Sadece şunu sorayım...
İmamhatipliler mi yobaz? Alkol almayanlar mı?

Sonuna özellikle yobaz değil yazmışsında...

Hayir yobaz degil, yobaz diyenlere karsi korumak icin dedim...20 senedir bizde calisir salih abi, asla ona hakaret etmem elinde buyudum adamin, o ogretti araba kullanmayi, Sivri dille yazdigim icin laf cimbizlamaya calismisiniz gene sanirim... ha kafam guzel degil su an uykusuzum belki ondan oyle geldi yazim

semavi
19-02-2013, 17:22
Yazdığın şey ortada...

Cımbızlamaya gerek yok, kepçe sallasak çok şey çarpar elimize... Polisinden tut, devlete kanuna herşeye sallamışsın...

Amerika'da çok mu az cezalar? 90 mil üzerinde yakalanınca ne oluyor? O yaptığın hareketi yapabiliyor musun Amerika'da ki polise? Yoksa camın yarıya kadar açık, elin direksiyonda mı bekliyorsun? Yada insanları bu kadar rahat sınıflandırabiliyor musun? Amerika'nın kuruluş amacına aykırı bu durum değil mi?

Dilin kemiği olacak biraz... Burada imamhatiplisi, hükümet taraftarı yada aleyhtarı, dindarı, ateisti, polisi öğretmeni herkesi var... Kıracağın insanlar olacağını düşünmen gerekmez mi? Bunu tartışmak için değil, bir abin olarak yazıyorum...

Oznsrl
19-02-2013, 17:41
100 olması iyi olmuş 3 biraya kadar garanti o zaman 4 olursa belki sıkıntı olabilir :D

MazdaSpeed
19-02-2013, 17:44
Ne kadar caydırıcı olursa o kadar iyi olur diye düşünüyorum bu konu hakkında...

SONE-R
19-02-2013, 17:45
ama bugünkü posta gazetesinde 0.1 promile düşecek yazdı.. umarım posta yazım hatası yapmıştır.. yoksa zigi tuttuk.. :D :D

turbo&quattro
19-02-2013, 17:50
Amerika'da çok mu az cezalar? 90 mil üzerinde yakalanınca ne oluyor?

Sorus amacinizi biliyorum ama bilgilendireyim istedim . Sadece Su kismina cevap vereyim :)

Amerika'da cogu eyalette yasal sinir 0.80 . Bunun uzerinde yakalaninca alkol oranina gore yaptirimlari oluyor. Bir arkadasim 3 sene once otobanda asiri alkollu yakalandi mahkemeye sevkedildi. Tutuklanmadi guzel bir para cezasi aldi ve aracina bu alet takildi. Kontagi cevirebilmek icin bunu uflemek gerekiyor. Egerki alkol varsa araba calismiyor. Baskasinin calistirip senin kullanabilme ihtimaline karsi belirli araliklarla arac calisirken uflemek gerekiyor. Bu rapor ediliyor . Eger edilmezse hesap soruluyor vs... kabus yani .

http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/0802092018_zpsf9878e3d.jpg

http://i1214.photobucket.com/albums/cc483/bekliyorum02/0802092018a_zpsd500ce5b.jpg

Gecen seneki ev arkadasimda alkollu trafik kazasina karismisti. Avukatlara ciddi paralar odedi, arabasini kaybetti pert oldu. Sigorta policesi iki katina yukseldi, her hafta sali gunu aksam 5-9 arasi psikolojik derslere katildi 6 ay. Gunluk kazanci ~$500 ve 6 ayda kaybettigi parayi dusunun . Ehliyetini 6 ay sonra geri aldi en son evde bile alkol almiyordu :)

freelife
19-02-2013, 17:55
0.50 promil yine alt sınır 1.0 promil olunca hapis cezası oluyor ( haberlerde verildi şimdik )

semavi
19-02-2013, 17:59
Soruş amacım cezaların ne olduğu ile ilgili idi... Sınırı ile değil, çok güzel bir şekilde açıklamışsınız. Ben kaldığım süre içerisinde alkol cezaları ile ilgilenmedim, zira kullanmıyorum... Bu cezalar Türkiye'dekilerden daha az değil sanırım!

Barking... Hala devam ediyorsun ama sen Fetocu falan diye... Sen en iyisi uyu!

kelalper
19-02-2013, 18:01
arkadaşlar biz zamanında similatörde test ettik 1 bira da bile 100 km hızla giden arabada refleksleriniz ortalama 4 metre kadar yavaşlıyor. Kızlı erkekli denemeler yaptık Kızlarda bu 10 metrelere çıkıyor kilo ve alışkanlığa göre. Alkol alacaksanız araba kullanmayın yaw bu kadar mı zor. Ya da 1 kadeh için doğru düzgün kullanın. Diyosun ki taksi çok pahalı 50 lira tutacak. İyi de alkollü yakalandığın zaman 700 lira kaçıyor. Onu da düşünün.

s7158
19-02-2013, 18:06
İstanbul'da toplu taşıma var.. Ankara'da akşam 11den sonra oda yok..
Biz ne yapalım??

OnurGTI
19-02-2013, 23:58
Ya şimdi 0.1 e mi düşecek, yoksa 1.0 ' a mı yükselecek ? Herkes farklı bişey diyor..

ALPER-VNS
20-02-2013, 01:22
İstanbul'da toplu taşıma var.. Ankara'da akşam 11den sonra oda yok..
Biz ne yapalım??

aynen öyle melih dayım sağolsun ben ayyaş taşımam demiş :mad:

doush
20-02-2013, 01:37
aynen öyle melih dayım sağolsun ben ayyaş taşımam demiş :mad:

Adana'da da bitiyor, ayrıca taksiler İstanbul'daki aynı mesafeye göre 4-5 kat pahalı.. Gerçi ben içip araba sürmüyorum de..

meLaNchoLic
20-02-2013, 02:04
Adana'da da bitiyor, ayrıca taksiler İstanbul'daki aynı mesafeye göre 4-5 kat pahalı.. Gerçi ben içip araba sürmüyorum de..

istanbulda korsan taksi diye bişey var :D gerçi bende antalyada genellikle yürümeyi tercih edenlerdenim :D ışıklardan kaleiçinden falan eve kadar yürürüm genelde 13 14 km falan :)

Tekos
20-02-2013, 02:05
Bence çok iyi olmuş inşallah çıkar ama 1,01 değil 10 promil vs. yenilen yemeklerin içinde alkol olunca da çıkabiliyor.
Alkollu araç kullanılmasına karşıyım kimler gitti bu yüzden ne insanların canı yandı.Biz içince atlıyoruz taksiye geliyoruz.En temizi o şekilde , ne ceza derdi var ne de can yakma derdimiz.
Bir defa alkollu kullandım kız arkadaşımla beraber apartmana giriyorduk o gün tüm fikrim değişti.İnsanın kendine zarar gelse neyse ama sevdigi birine zarar gelince daha acı oluyor.
Trafik lambaları da iyi olmuş,acil olmadıkça geçilmemesi yararlı olacak.
Bunlar çıksın çıkmasınada belli bir standart içinde film cam - araç dışı modifiye (sessiz ekipmanlar) serbest bırakılması için de bir çalışma yapılsın artık.

Pitbull...
20-02-2013, 02:07
Hiç inandırıcı olmadı bunun önüne böyle geçilmez.Zevki alkol içen zaten dozunu bilir alkolik adamın alacağı alkoldür bu alkol o adama hapis yerine mecburi 1 aylık doktor kontrolü verse daha mantıklı olur.Burada devletin gene yapmak istediği alkol kaka içerseniz sizi atarım içeriye işte başka açıklamasıda yok.

Tuncer M.
20-02-2013, 02:07

Çorba değil artık ev peşinatına kadar gider o olay bence. :D

izo
20-02-2013, 02:08
bi konu da siyasi algilanmasin arkadas....barking de bnm yasadigim abd'den baska bi yerde yasiyor sanirsam..adamin ...'dan kan alirlar burda alkollu yakalanirsan...yusuf abinin dedigi gibi de cezalari cok kotu. kisaca "you can't afford it" diyorlar...icen icsin/ ickili olan kullanmasin.

izo
20-02-2013, 02:33
sadece cevirme olmadigi kismina katiliyorum...

Emir_b16a
20-02-2013, 03:16
arkadaş ztn içip araba kullanmanın mantğı yokki

farzet 2 bira içtim araba kullandım ee 2 biraya yazık ztn nie 2 tane içtinki ? içiceksen 6 7 tane iç hiç değilse kafan kırılsın sonra taksiye bin

0.50 ztn 1 50 lik bira yapıo ne anlamı var 1 50 lik biranın içme arkadaş

yakalanıcaksanda 400 promille yakalanki bişeye benzesin :D

FaBeRgE
20-02-2013, 03:18
alkol almadığım için sorun yok :)

Emir_b16a
20-02-2013, 06:43
Ben kafa guzel olsun diye icmiyorumki, bira+ buffalo wings sogan halkasi belki yemek istiyo canim :D ya 0.10 bildigin icmeyen adamida hoplattirir ya bu ne sacma mantik ama dogru bu sutu bozuklardan beklemicen. isine ne geliyosa onu yaparlar ancak...menfaatciler sulalesini insan ticaretine bile satar bunlar menfaatine

öle bişi yazmışsınki kafam karıştı :D

clioGT
20-02-2013, 08:39
0.50 olan limit aynı şekilde duruyor,
0.01 promille değil,
1,01 promille ehliyet gittiği gibi hapis cezası geliyor. bence gayet güzel olmuş. alkollu araç kullanmanın savunulacak yanı yok zaten ki?

yaşar
20-02-2013, 08:41
uyuşturucu hap kullananlar ne olacak ?
Üfleyince çıkıyormu ?

doush
20-02-2013, 10:51
Şu an kaldığım yerde trafik polisi görmedim daha bırakın çevirmeyi, millet egzozlu geziyor kimse sallamıyor :D

Çrtk80
20-02-2013, 17:08
Ya ben bu alkollu oturmasinlar diyenleri bir turlu anlayamiyorum nedense...
Aksamlari mekana gittigimde ne icicem su mu ? ...
Taksiyle gidin derseniz ee aksam kiz arkadasimla veya baska bir arkadasimla mekana oraya buraya giderken arabama binmeyeceksem neden araba aliyorum...

Zil zurna kenini kaybetmis derecede surulmesine tabi de karsiyim ama 50 cok az 100promil ideal olabilir...
Bende 3 tane long island 47 promil cikmisti ucuz atlattik...

Aynen ya içsen olmuyo içmesen olmuyo gündüz çalışıyoruz zaten akşamda arabaya binmeyeceksek satalım arabaları en iyisi ABD usulü ya :D

S.Özeren
20-02-2013, 17:20
175 promil ile yakalandığımdan beri 1 damla alkol içeren bişey içsem o koltuğa oturmuyorum.

İbrahim33
20-02-2013, 17:46
3 tane kırmızı tuborg kaç promil ediyor acaba ?

SONE-R
20-02-2013, 17:47
50 yi kesin geçer..

powerfuL
20-02-2013, 20:53
kırmızı ısık ısı olmadı

Schumi
21-02-2013, 21:33
Boşa klavye tuşlarını eskitmeye değmez bence boşver ben seni çok iyi anladım.