Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıbrısta okumak?

MBuğra
30-07-2010, 12:06
Öncelikle merhaba arkadaşlar;
Bu sene üniversite olarak Kıbrıs'ı seçmeyi planlıyoruz. Seçmemizin sebebi ise Tr'deki üniversitelerden daha ucuz (öğretmen çocuğu ind. %25, ilk tercih indirimi %25= %50 :D ) Elbette aramızda okuyan veya okumuş olanlar vardır. Kıbrıs'ta hayat nasıldır? Yaşam standartları nasıl? Tr'ye göre neler orda pahalı veya ucuz? vs vs

Uluslar arası Kıbrıs Üni. Hukuk fakültesini seçmeyi planlıyorum bu arada

efe_
30-07-2010, 12:08
Fiyat olarak ucuzdur doğru o yönden +'sı var diplomalarının yurtdışında geçerliliği var birçok yerde buda doğru...Ama okurken ahh türkiyede okuyor olsaydım diyeceksin her 3 günde 1 :) ne kadar okuyan arkadaşım varsa öyle diyorlar aynı muabbet demek istediğim eğer tr'de tutunabiliyorsan hiç gitme kıbrıs'a, göründüğü gibi rüya ada değil yani sıkıcı bir yer , ulaşım zayıf,çöl sıcağı ,yollar felan da arabistan gibi bomboş etrafı felan enteresan1 yer kıbrıs

LightSide
30-07-2010, 12:21
Fiyatı ucuz oldugu ıcın kıbrıs dusunme yasam pahalı oldugundan turkıyedekı ozel bır unıversıteyle aynı paraya gelıcek hatta daha fazlasını bıle harcayabılırsın.

redbaron
30-07-2010, 13:44
sanmiyorum istanbul kadar pahali olamaz burda ozel uni + yasam kesinlikle pahali,kibrisin yari fiyatindan daha az uni fiyati + pahali yasam istanbul daki maliyetini kesinlikle yakalayamaz.kibris her zaman ekonomik olarak mutlu eder seni

Absinthé
30-07-2010, 14:14
bende yabancı dilden össye girdim.

doğu akdeniz üni. - %100 burslu ingilizce-türkçe mütercim tercümanlık tutuyor

gitsemmı yoksa istanbul üniversitesi - arap yada latin dili edebiyatı yazsam?

Çağrı
30-07-2010, 14:20
arkadaslar 2 ay kıbrısta yasadım okul hayatı fılan bı cok sey gorebıldıgım kadarıyla yasadım.hayat kesınlıkle cook pahalı ogrencılerı yontmak ıcın kurulmus bır duzenek war.zaten turklerı cook sevmıyorlar kısacası turkıye sınırlarında bı okul secersenız daha iyi olur kanaatındeyim.gece hayatı ve eglencelerı bol bıyer ama yasanıcak bı yer degıl eger okul hayatınız olursa 5 yılınızın buyuk bır kısmını orda yasıcaksınız ve 1 seneden sonra hersey rutın olucak sonucta ada ve yapıcak pek bısey yok.

Görkem.Y
30-07-2010, 15:05
Kıbrısa gideceksen araba gereksinim :)
Ünv fiyatları öyle ancak oraya gidip geri dönen birçok arkdaşım var.hatta dönmeyip orda kalanlar bile var.Kıbrısta okuncak tek okul benda DAU.Sigara & alkol & kontr & benzinlede olcak iş değil.Eğer amaç okul ise neden olmasın.eksileri oldugu kadar artılarıda var.Kendi tercihin.Türkiyedeki özel bir ünv.de yıllık toplam giderden çok daha fazlasını harcarsın :)

LightSide
30-07-2010, 15:39
sanmiyorum istanbul kadar pahali olamaz burda ozel uni + yasam kesinlikle pahali,kibrisin yari fiyatindan daha az uni fiyati + pahali yasam istanbul daki maliyetini kesinlikle yakalayamaz.kibris her zaman ekonomik olarak mutlu eder seni

Dışardan öyle görünüyor. :)

redbaron
30-07-2010, 15:59
Dışardan öyle görünüyor. :)

-istanbulda okullar 20bin ve +
-iyi bir evde oturmak istiyorsan 800-1200tl arasi, ustude var. bu arada 1-2 deposit istiyorlar dairesi ve semtine gore,emlakciyla daire bulursan bir kirada ona:D
ozel yurtlarinda baya pahali oldugunu biliyorum ama degisiyor fiyatlar onlarda 400-500 uzeri
-arabayla gezecegin mesafe kibrisin 3-4 kati yani bu orantida benzin
-ispark 8tl ,bogaz tarafinda otoparklar 20tlden basliyor ayrica her yer vale parkingle doldu onlarda min 10-20tl
-cafede oturup birsey icmek tek basina 10-15tl. yemek istersen bir ogun ymk 10-20tl arasi,ayrica 3 ogun var bunlarin ustude var ama normal yasami var sayiyorum:)
-istanbuldada ogrenci kavrami oldugunu da dusunmuyorum.
-az calisayim,gezeyim dersen yaz okulu garanti.oda kredi basi 380tl minumum ders 3 kredi yani 1140tl bir ders ucreti...

bunlar aklima gelenler...

aradaki 10bin tl yi ve bu hayat sartlarini kapayacak bir fiyat cikacagini kesinlikle inanmiyorum hesaplayin gorun hesap ortada,kibris pahali olabilir ama bu farki kapayamaz kesinlikle hatta istanbul farki acar bence.

edit:istanbul haric diger sehirler daha ekonomik olabilir.ozellikle eskisehir

F.A.T.İ.H
30-07-2010, 16:49
Bu sene okul olarak Yakın Doğu Üniversitesine geziye gittim.Üniversite olarak büyük ve gelişmiş bir yer.Kıbrısda güzeldir.Fiyatı 5600 euro olması lazım.Okul öğrencilerinin bir çoğu %50 burslu okuyo orta derecede bir puanın varsa yarı burslu okuyabilirsin buda 2800 euro yapar.İstanbulda ne kadar bilmiyorum ama İzmirin en iyi özel Üniversitesi Ekonomi 13500tl bende gitmeyi düşündüm ama İzmirde kalmak daha mantıklı geldi.Sonuçta ev masrafın olucak ,araba şart(toplu taşıma araçları yaygın değil sadece ünv nin kendi otobüsü var) yemekti , carttı curttu sana aylık en az 800 tl gider.(ek olarak uçak parası) Bu arada Kıbrısın en iyi üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesidir ondada fiyat farklı ydı galiba.Eğerki İstanbuldaki Üniversiteler 20000 civarındaysa Kıbrısta okumak daha mantıklı.

sulhi
30-07-2010, 16:53
kardeşim arabanı al imkanlarında yerınde ise git kıbrısa ilk baslar zor gelir ama sorası dersın oh be hayat varmiş..beni şimdi kıbrısta okula alsalar ben giderim meseLa..

efe_
30-07-2010, 16:59
kıbrıs rahat 1 yerdir güvenli bir yerdir, ama bende arkadaşların dediği gibi istanbul ankara'da okumakla maddiyat olarak kıbrıs kıyas gitmez , her türlü daha ucuza geliyor öbür türlü olsa oradaki öğrenci sayısı direkt yarıya inerki kıbrıs'taki üniler bu sene ciddi boşaldılar geçen seneki kadar öğrenci alamadılar, türk'leri sevmiyorlar kısmına katılmıyorum!

LightSide
30-07-2010, 17:07
-istanbulda okullar 20bin ve +
-iyi bir evde oturmak istiyorsan 800-1200tl arasi, ustude var. bu arada 1-2 deposit istiyorlar dairesi ve semtine gore,emlakciyla daire bulursan bir kirada ona:D
ozel yurtlarinda baya pahali oldugunu biliyorum ama degisiyor fiyatlar onlarda 400-500 uzeri
-arabayla gezecegin mesafe kibrisin 3-4 kati yani bu orantida benzin
-ispark 8tl ,bogaz tarafinda otoparklar 20tlden basliyor ayrica her yer vale parkingle doldu onlarda min 10-20tl
-cafede oturup birsey icmek tek basina 10-15tl. yemek istersen bir ogun ymk 10-20tl arasi,ayrica 3 ogun var bunlarin ustude var ama normal yasami var sayiyorum:)
-istanbuldada ogrenci kavrami oldugunu da dusunmuyorum.
-az calisayim,gezeyim dersen yaz okulu garanti.oda kredi basi 380tl minumum ders 3 kredi yani 1140tl bir ders ucreti...

bunlar aklima gelenler...

aradaki 10bin tl yi ve bu hayat sartlarini kapayacak bir fiyat cikacagini kesinlikle inanmiyorum hesaplayin gorun hesap ortada,kibris pahali olabilir ama bu farki kapayamaz kesinlikle hatta istanbul farki acar bence.

edit:istanbul haric diger sehirler daha ekonomik olabilir.ozellikle eskisehir

Aylık rahat yasayabılmen ıcın min 1.500 lıra dersek.
Okul ucretı 5500 euro
8*1500=12000
12000+11000=23.000
Benım soylemek ıstedıgım sadece ucuz oldugu ıcın tercıh edılecek bıryer degıl.

Ümit
30-07-2010, 17:12
amerikandayim bende.daha once burda bicok konuda yazdik avantajlari dezavantajlari.kibrista okul fiyati dahil 1 sene rahat bi sekilde yasamak istiyosaniz min. 20-22 bin i gozden cikarmaniz gerekiyor.araba varsa buna + masraf olarak eklenir ;)

GKS
30-07-2010, 17:31
doğu akdenizden mezunum benle birlikte başlayan çoğu arkş mezun olamadı bıraktı okulu tamamen kişiye bağlı herşey hayat genel olarak sıkıcıdır git dene aklın kalmasın baktın yapamadın başka üniye geçersin

Eworen
30-07-2010, 17:39
İstanbulda yalnız başına yaşama şansı var iken Kıbrıs seçimi külliyen hata olur
İstanbul nerdeee Kıbrıs nerdee desem yeterlidir herhalde :)
İstanbul ile nerdeyse aynı parayı harcarsın çok sayıda kişi tanıyorum daha ucuza çıktı diyene zor rastlarsınız..

DC2-R
30-07-2010, 17:45
Öncelikle merhaba arkadaşlar;
Bu sene üniversite olarak Kıbrıs'ı seçmeyi planlıyoruz. Seçmemizin sebebi ise Tr'deki üniversitelerden daha ucuz (öğretmen çocuğu ind. %25, ilk tercih indirimi %25= %50 :D ) Elbette aramızda okuyan veya okumuş olanlar vardır. Kıbrıs'ta hayat nasıldır? Yaşam standartları nasıl? Tr'ye göre neler orda pahalı veya ucuz? vs vs

Uluslar arası Kıbrıs Üni. Hukuk fakültesini seçmeyi planlıyorum bu arada

Kıbrıs ı tek bir yer olarak görmemelisin .. Uluslararası Kıbrıs Üni .. çok ıssız sayılabilecek yeni bir üniversite.. Yerinde olsam Yakın Doğu yda Doğu Akdeniz i seçerim.. İçine gireceğin ortam .. arkadaşların çok önemli.. Yerli arkadaşlar edinirsen o yabancı öğrenci kompleksinden kurtulursun.. Hayat biraz daha sana bağlı..sırf okumak için geliyorsan... rutin bir hayatın olur .. okul dan eve tarzı ..
Honda cılara takılırsan genelde .. garajlarda swap yaparak .. geceleri 400metre illegal drag larda geçer .. :) Tr de kazanıp Kıbrısta yemek zordur.. (günlük yaşam ..yeme içme .. vs..)

ruudvan
30-07-2010, 19:37
kısın fasulyenın kılosu 15 tl i .sivri biber 5 tl yi bulur dometsın hıcbırzaman hem kırmızı hemde guzelını yıyemezsın ya sert beyaz yersın ya kırmızı tursu seklınde pınarın beyaz peynırı 10 tl ufak ambalajı bnzın 2100 oldu gecenlerde hergun 10 tl benzın alırdım yıne yetmezdı sıgara ıcıosan avantajın olur tr den ucuz okucaksan ya magosada dogu akdenızde kıbrısın eskısehırı yada yakın doguda orasıda ankara olarak dusun okucaksın.
yakın doguda yurtta kalırsan okula gıdıp gelmen 5 dakka ama eve cıkıcam dersen bıraz masraflı olur araba sart olur.magosada evde kalırsan yakın yerler var yuırume gıdıp gelebılırsın.

okul paranı hesapla ılk zamanlar 2 ayda bır tr ye gelmek ıstıceksın .
taksı havaalanına 50 tl ye gıdıo otobusler var saat uyarsa 10 tl ucak bıletlerı ıstanbula genelde ucuzdur antalya ızmır pahalıdır ankara orta sevıyededır.
ucuzdan kastım 120 -200 arası ıstanbul dusun 300 e kadarda antalya dusun ee bıde gıt gel masrafını ekle en az 2 ayda bır 400 tl tr ye gelme masrafı.
ılk zamanlar olmasada gece kesın dısarı cıkarsın bı gırneye gıtmen gecelık 100 lırana mal olur yemek pahalıdır 10 tl ye tabldot verırler ondanda hıcbıtad alamassın . ogrencı yemegı klasık durumdur.
durum fıyatları 6 tl dır genelde :D okul accık kafanı calıstırır kıtabına gore oynarsan duzelı sekılde mezun olursun .
bn 5 senemı kıbrısa verdım elım kolum hep baglıydı sımdı kendıme gelıorum yavas yavas.

eger gıdersen kıbrısa haber ver bu sene subata kadar arada bı kıbrısa gıdıp gelıcem .fuatın dedıgı gıbı swap yaparak ıllegal drag vs olmuo deıl oluo da araban yoksa onlarada uzak kalırsın.gıdersende hondacılara takılma onlar hondadan baska araba bılmezler daha dorusu hondayı araba ne bılım toyotayıda karga olarak gorurler he fuat vs gıbı cok arkadas vardır oturup muhabbet edıcegın..

MBuğra
30-07-2010, 19:55
Aylık rahat yasayabılmen ıcın min 1.500 lıra dersek.
Okul ucretı 5500 euro
8*1500=12000
12000+11000=23.000
Benım soylemek ıstedıgım sadece ucuz oldugu ıcın tercıh edılecek bıryer degıl.

5500 euro, dönemsel mi, yıllık ücretmi? 8'le çarptığına göre dönemsel galiba? :beuj:

redbaron
30-07-2010, 20:13
5500 euro, dönemsel mi, yıllık ücretmi? 8'le çarptığına göre dönemsel galiba? :beuj:

ben yillik diye biliyorum genelde kibristakiler 7-10bin civari senelik ucretleri.

8 le carpitigi sayi aylik harcayacagin para ve orada kaldigin ay sayisi

aylik 1500tl harcama * 8 ay yani

(öğretmen çocuğu ind. %25, ilk tercih indirimi %25= %50 ) bu indirimler turkiyedeki ozellerin hepsinde mevcut sadece oranlari farkli

F.A.T.İ.H
30-07-2010, 20:13

8le carpılan para aylık harcıcagın miktar.Puan ne durumda %50 burs puanları çok yüksek olmaması lazım...

Görkem.Y
30-07-2010, 20:23
Benim KKTC Odtüden %50 bursum vardı tercih etmedim.Tatil amaçlı Kıbrısa gittim.Şehir olarak en aktif olan yer Girne.Ünv ortamı Magosa.Okunmazmı okunur.Honda olayına gelince '' ruudvan '' aynen katılıyorum cyprushondaclub'ta benmde üyelik vardı yedek parça konusunda karşılaşmıstık chatbox bölümü vs 7/24 honda ve diğerleri gibi tartışmalarla doluyordu :D
Go kart vs çok çok gelişmiş :) İranlıları söylemeye gerek yok :D Okumak isteyen heryerde okur ama Kıbrısta geçinmek için min : 1250 - 1500 asgari miktar bir öğrenci için.En ekonomik Lefke ama ordada okunmaz, kuş uçmaz kervan geçmez :D:D

ruudvan
30-07-2010, 21:32
bn 750 tl aylıkla basladım 200 er kenara koyup araba aldım 91 cıvıc sımdı fuatta hatta arabam ona sattım.
ama son sene 1000 tl den asagı harcadıgımı bılmem daha dorusu gunluk 100 200 harcadıgım oldu okursun cokta guzel olur ama tercıh meselesı bn gıttım ıstedıgım bolumdu az cok gelıstırdım kendımı ama gıdıpte yapamayanlar var.

gambit49
30-07-2010, 21:36
kıbrısda okul ucreti ucuz fakat hayat pahali ne yazikki

SpeeDemoN
30-07-2010, 22:01
arkadaslar 2 ay kıbrısta yasadım okul hayatı fılan bı cok sey gorebıldıgım kadarıyla yasadım.hayat kesınlıkle cook pahalı ogrencılerı yontmak ıcın kurulmus bır duzenek war.zaten turklerı cook sevmıyorlar kısacası turkıye sınırlarında bı okul secersenız daha iyi olur kanaatındeyim.gece hayatı ve eglencelerı bol bıyer ama yasanıcak bı yer degıl eger okul hayatınız olursa 5 yılınızın buyuk bır kısmını orda yasıcaksınız ve 1 seneden sonra hersey rutın olucak sonucta ada ve yapıcak pek bısey yok.

Bıktım bu Türkleri sevmiorlar lafindan kardesim!!! Ben KIBIRISLIYIM bana sordunuzmu?

SpeeDemoN
30-07-2010, 22:03
Bu sene okul olarak Yakın Doğu Üniversitesine geziye gittim.Üniversite olarak büyük ve gelişmiş bir yer.Kıbrısda güzeldir.Fiyatı 5600 euro olması lazım.Okul öğrencilerinin bir çoğu %50 burslu okuyo orta derecede bir puanın varsa yarı burslu okuyabilirsin buda 2800 euro yapar.İstanbulda ne kadar bilmiyorum ama İzmirin en iyi özel Üniversitesi Ekonomi 13500tl bende gitmeyi düşündüm ama İzmirde kalmak daha mantıklı geldi.Sonuçta ev masrafın olucak ,araba şart(toplu taşıma araçları yaygın değil sadece ünv nin kendi otobüsü var) yemekti , carttı curttu sana aylık en az 800 tl gider.(ek olarak uçak parası) Bu arada Kıbrısın en iyi üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesidir ondada fiyat farklı ydı galiba.Eğerki İstanbuldaki Üniversiteler 20000 civarındaysa Kıbrısta okumak daha mantıklı.

Kıbrıs'taki en iyi üni. GAÜ mü? Yapma canim.. YDÜ varken...

SpeeDemoN
30-07-2010, 22:04
kıbrıs rahat 1 yerdir güvenli bir yerdir, ama bende arkadaşların dediği gibi istanbul ankara'da okumakla maddiyat olarak kıbrıs kıyas gitmez , her türlü daha ucuza geliyor öbür türlü olsa oradaki öğrenci sayısı direkt yarıya inerki kıbrıs'taki üniler bu sene ciddi boşaldılar geçen seneki kadar öğrenci alamadılar, türk'leri sevmiyorlar kısmına katılmıyorum!

Ağzına sağlık...+1

ruudvan
30-07-2010, 22:08
Bıktım bu Türkleri sevmiorlar lafindan kardesim!!! Ben KIBIRISLIYIM bana sordunuzmu?

5 sene yasadım 2 ay orda yasayandan bıraz daha fazla bılırım dıe soluorum speedemon cyprushondaclup tanda tanorum bazıları sevmez turklerı ama azınlık kısmı onlar coguda gayet ıı anlasır .ögrenıyı yontmak ıcın duzenekmı var bazı yerlerde evet mesela ogrencıye kıraya verılen evler daha pahalı nedenı su olabılır ogrencı kırar doker ev sahıbı yapmak zorunda kalır bu mantıkta olabılır hayat pahalımı evet neden cunku naklıye ucretı var normal bır aracla mersınden kıbrısa gecmek 350tl gemıye bıner gecersın ee bu naklıyat ucretı tırlarda 1 mılyara kadar cıkıo tr de snn alıcagın bır urun kıbrısta aynı olmasının ımkanı yok kısacası bnzın-içki_sıgra ucuz gerısı pahalıdır yıllık 20 mılyarı gozden cıkarırsın.

SpeeDemoN
30-07-2010, 22:09
Kıbırıs'ta okumak isteyen arkadaslar ben YDÜ öğrenci islerinde calisiyorum eğer sormak öğrenmek istediginiz birsey varsa bana PM atabilirsiniz.. Elimden geldigimce yardimci olurum.. Ayrıca KIBIRIS'lıyım hani TÜRK'leri sevmioruz diye düsünen olursa bir daha düsünsün derim..
Saygılar
Bahadır

SpeeDemoN
30-07-2010, 22:19
Simdi genelleme yapinca iş sıkıntılı olur cünkü sevilmeyen kısım zaten kendi memleketinde de sevilemeyen tiplerdir.. Adam gibi adam oludugunda kim sana ters yapti? kira konusuna gelelim kiralar Girne'de daha yüksektir Mağusa daha uygun Lefkoşa'da zaten kiralik ev zor bulunur... Kiralarin yüksek olmasi devletin yüksek stopaj almasindan kaynaklanir. Ayrıca Kıbırıs'ta hukuk yönünden mal sahibini koruyan bir durum söz konusu değil o yüzden insan kiralarken 2 kere düşünür.
Hayat Ruudvan kardesimin dedigi gibi pahali cünkü bizde üretim az ve coğu şey ithaldir gümrügü cart curt e kar da kazanmak ister satici normal..
Sizi zorlayacak şeyler toplu taşıma sıkıntısı,malesef Kıbırs'ta toplu taşıma yok ancak Mağusa'dan Lefkoşa'ya saat başı otobusler mevcut.. Ayrıca okulların kendi otobüs filolari var ve kampüs icerisinden sürekli şehir icine tasima yapiyorlar..
Eğer güzel bir arkadas gurubu yaparsan ve eğitimine güzelce devam edersen hiç pişman olmazsin...
Evet Türkiye'deki gibi bol sosyal aktivite yoktur ama aktiviteni kendi kendine yaparsin arkadas gurubunla... Kıbırıs güvenlidir her an silah patlamasi yada bicaklanma yada gasp yoktur..
Aman!!! gece kulüplerine ve kumarhanelere dikkat...

MBuğra
31-07-2010, 07:57
Benim gözüm korktu şimdiden. Şu yönden korktum. "Her şey dahil (yemek+yurt+öğrenim) %50 bursla 11 milyara felan geliyor. Bende orda aylık 400 harcasam, baya ucuz demek ki Kıbrıs" diye düşünüyordum. Fakat sizin söylediklerinizden sonra kafam iyice karıştı. Araba meselesine de gelince arabam olmaz, fazla sosyal de değilimdir açıkçası kafa dengimi bulmadıktan sonra :D Fakat bulsamda yapacağımız fazla bişey yok. İçkim,sigaram,gece hayatımda yoktur.

alp1903
31-07-2010, 11:53
hersey sende bitiyo, hic korkmana gerek yok. hayatinda cok farkli bi 5 sene yasarsin emin ol kibrista bi cok anin olur. ha okulunu birakip gidenleri ben hic anlamiyorum, insan sorumluluklarini bilmeli bence okul zamani okul eglence zamani eglence. ben kendimden ornek veriyim bolumum mimarlik, her haftasonu cikip gezerim okul cikisi belli gunler arkadaslarimla vakit geciririm ki mimarlik agir bi bolum ama ortalamam 3.06 :)

dedigim gibi hersey sende bitiyo hic korkmana gerek yok bende gelirken neler okudum ama hic takmadim. belki sana sunu oneririrm arkadas cevreni iyi sec o kadar.

emrah type-r
31-07-2010, 12:00
aynen korkma bende 6 sene gıbı bı sure kaldım hala da gıdıyorum kktc ye cok gusel ama hayat paalı...ama okuyan yıne okuyo...benzın ıckı sıgara ucuz sadece..kıra yeme eglence pahalı:) bıde ydu dau warken ciu we gau bıraz wasat kalıyo ortam acısından..ben olsam ydu we dau yu tercıh ederdım..

F.A.T.İ.H
31-07-2010, 12:11
Kıbrıs'taki en iyi üni. GAÜ mü? Yapma canim.. YDÜ varken...
Gaü de okuyan arkadaşlarım öve öve bitiremiyolardı.Öğrenci sayısı daha az olduğu için söyledim yoksa Ydü kampüsteki Hastahane Türkiyede yok.3 günüm geçti Ydü de güzel bir üniversite yani ona lafım yok...

doğan_1981
31-07-2010, 15:14
ben şuan kıbrıstayım..arkadaşların dediklerine katılıyorum müşteri kitlemin hemen hemen hepsi öğrenci.dedikleri gibi çok sıcak .eminim artıları vardır ama eminolun klimaya gelecek elektirik faturasıyla bile tr deki açığı kapatır::))haa şuda var paranı veriyosun okula gitmesende olur..geçiyosun yani..parayla okumak bu sanırım..ama gece hayatı eğlencesi çooook hızlı..

coolvtec
31-07-2010, 15:22
ailenin olduğu bir özel üniversitede okumak çok daha karlı olacaktır diye düşünüyorum.

tool
31-07-2010, 15:43
Kıbırıs'ta okumak isteyen arkadaslar ben YDÜ öğrenci islerinde calisiyorum eğer sormak öğrenmek istediginiz birsey varsa bana PM atabilirsiniz.. Elimden geldigimce yardimci olurum.. Ayrıca KIBIRIS'lıyım hani TÜRK'leri sevmioruz diye düsünen olursa bir daha düsünsün derim..
Saygılar
Bahadır

kac yildan beri yakin dogudasiniz? ben 2002de gittim, yurtlar dayanilicak gibi degildi

alp1903
31-07-2010, 22:59
ben şuan kıbrıstayım..arkadaşların dediklerine katılıyorum müşteri kitlemin hemen hemen hepsi öğrenci.dedikleri gibi çok sıcak .eminim artıları vardır ama eminolun klimaya gelecek elektirik faturasıyla bile tr deki açığı kapatır::))haa şuda var paranı veriyosun okula gitmesende olur..geçiyosun yani..parayla okumak bu sanırım..ama gece hayatı eğlencesi çooook hızlı..

Valla sizin okudunuz universite demek gitmesenizde geciriyo genelleme yapmayalim, kibrisin en buyuk ve en iyi universitesi daudur bunu arastirinca gormek mumkun.

turbo&quattro
01-08-2010, 05:36
Simdiki aklimla -20 li yaslarda universite icin kesinlikle Amerika dusunurdum..Secenekler arasinda kesinlikle olsun derim :)

ruudvan
01-08-2010, 14:40
Valla sizin okudunuz universite demek gitmesenizde geciriyo genelleme yapmayalim, kibrisin en buyuk ve en iyi universitesi daudur bunu arastirinca gormek mumkun.

alp olm dogan bizim fifty dogan magosada ama ogrencı deıl genelleme yaptı ama hangı unıler ıcın yaptıgını solememıs sen bosver daü güzel.

tandogan
20-05-2011, 23:14
Benim gözüm korktu şimdiden. Şu yönden korktum. "Her şey dahil (yemek+yurt+öğrenim) %50 bursla 11 milyara felan geliyor. Bende orda aylık 400 harcasam, baya ucuz demek ki Kıbrıs" diye düşünüyordum. Fakat sizin söylediklerinizden sonra kafam iyice karıştı. Araba meselesine de gelince arabam olmaz, fazla sosyal de değilimdir açıkçası kafa dengimi bulmadıktan sonra :D Fakat bulsamda yapacağımız fazla bişey yok. İçkim,sigaram,gece hayatımda yoktur.

selamlar kıbrıs'ta okumak senelik kaça geliyor?

eanday
20-05-2011, 23:37
ocakta döndüm kıbrıstan. Magosada askerdim. İnsan heryere alışıyo ama kıbrıs hakkaten enteresan yer.

JDM CIVIC R
22-06-2011, 11:22
Arkadaslar kıbrıs gercekden gzl yerdır. huzur dolu bır memleket. ama bır ıstanbul bır ankara gıbı meropolıtan sehır yasantısı yoktur. nıyetın neyse ona karar vereceksın. adanın pahalı olmasının nedenı ıse TR bızı ekonomık yonden bızı kendıne bagladı. adada uretımı nerdeyse sıfırladı. dusununkı bakkala gıttıgınız zaman markettekı urunlerın yuzde 80 ni TRden ithal. ve gelen her ürünün tasımacılık masrafı, kdv si, satıcı karı, TR deki satıcının karı vs vs siz dusunun artık bır urun ne kadar fark edıyor. TURKLERI sevmezler kelımesı yalan bence. bu adada yuzde 65 oranında TR den gelme ınsanlar yasar. 1974 sonrası adaya gelen veya daha sonradan yerlesen evlilik yaparak hayatlarını buraya tasıyan ınsanlar var. TURKLERI SEVMEZLER deyımıde nerden cıkdı bılıyormusunuz? Hırsızlık gasp tecavuz adam oldurme bıcaklama dolandırma gıbı suclara karıstıkları ıcın. kıbrısta oyle her mılletten ınsan yasamaz. ozellıkle TR den gelme kalıtesız ınsanlar bu suclara karıstıgı ıcın boyle bır deyım ortaya cıktı. Oysa her mılletın her ulkenın kalıtesız ınsanları ve kalıtelı ınsanları vardır.