PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Abs ışığı?

kanashibari
02-08-2010, 17:38
Civic Araca yay takılırken sanırım kablonun biri zorlandı ve şu anda ışık yanıyor çözüm olarak önerileriniz nelerdir arkadaşlar test için neler yapılır hangi sensörde sıkıntı olduğunu yada oraya sinyal gitmediğini öğrenmek maksatlı. Ayrıca motor ışığı yakınca araba sigortasını çıkarıp belli bir süre bekledikten sonra ışık sönüyor eğer sensörlerde gerçekten problem yoksa bundada bu gibi bir işlem söz konusu mu?

Teşekkürler cevaplarınız bekliyorum.

chaylak
02-08-2010, 17:45
benim basimda da benzer bi problem var
rotilleri - fişekleri degistirirken abs sensörünü sökmediğimiz icin sanırım biri koptu. sensör söküp degerlere baktık ama biri hiç değişmiyor, digeri deger veriyor..

muhtemelen sizinkide benim basimdaki gibi bi problem, icinde kablo kopmustur.
yan sanayisi yok sordugum yerlerde, ya servisten sıfır alınacak, ya da cikmacilarla sıkı pazarlıklar yapılacak :D

chaylak
02-08-2010, 17:47
ya da icini söküp kopan kabloyu bulup onu tamir edeceksiniz

kanashibari
02-08-2010, 17:48
Olabilir peki siz baktığınızda fiyatları ne civardaydı? Yada tamiri mümkün mü? Teşekkürler.

chaylak
02-08-2010, 17:59
tamiri mümkün dedigim gibi ama o sensörün disini komple söküp kopan kabloyu teshis etmek gerekiyor..

yan sanayisi olmayinca servise hic sormadim bi de yola cikmam gerekiyordu abs isigim yanarak istanbula geldim :)

ankaraya dönünce ilgilenicem bu konuyla :)

kanashibari
03-08-2010, 09:41
Hmm o zaman sensörleri ölçmem lazım. ona göre hangisi bozuksa onu tespit etmem lazım. peki değerleri ne çıkması gerekiyor ölçü aletinde sensörün. direkt bir rakam belli mi atıyorum 0,5 dönmesi lazım gibi.

imparatoR
03-08-2010, 09:47
arka koltuk altı soketlerin geçirgenliğini kontrol ettirmeyi unutmamalı.

R.I.P
03-08-2010, 10:50
Hmm o zaman sensörleri ölçmem lazım. ona göre hangisi bozuksa onu tespit etmem lazım. peki değerleri ne çıkması gerekiyor ölçü aletinde sensörün. direkt bir rakam belli mi atıyorum 0,5 dönmesi lazım gibi.
araç hareket ederken farklı farklı değerler vermesi gerekir.honda da durum ne bilmiyorum ama aynı şey benimde başıma geldi ben tamir ettirdim kabloyu(opel corsa)

kanashibari
03-08-2010, 10:51
Arka taraflarda sıkıntı yok çünkü onlar sökülürken soketler sökülerek yapıldı sadece önlerde sıkıntı var sanırım çünkü önler zorlanmış. sökülmeden.

chaylak
03-08-2010, 20:37

evet sensorleri ölcü aleti ile ölcüyorsun
ben sol taraf (arızalı olan)da deger sabit hic degismiyor
sagda degerler sürekli degisiyor.

kanashibari
04-08-2010, 15:38
Araç yürümese bile değişiyor mu? yoksa lifte alıp tekerleği çevirirken mi ölçmeliyiz.

chaylak
04-08-2010, 19:35
evet tekerligi cevirip dislileri okutman lazım

kanashibari
05-08-2010, 13:12
Haftasonu kontrol ederim sonucu yazarım.