PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alfa Romeo 145 1.6-1.7

TUĞRA
03-08-2010, 18:17
Alfa Romeo 145 1.6-1.7 bu araçlar hakkında yorumlarınızı alabilirmiyiz... bu araçlar hakkında pek fazla bilgi sahibi yok çevrede,
145 ler hakkında bilgisi olanlar olumlu olumsuz yönlerini yazarmısınız?

(Motor hakkında yorumları yaparken lütfen 1.6 için mi 1.7 için mi olduğunu belirtirseniz seviniriz..)

Teşekkürler..

onursumer
03-08-2010, 18:21
bır arkadasım almıstı uzun sure once 96 1.7 boxer arac full donanım hıcbır eksıgı yok cok temızdı makınesı bıraz sıkıntılıydı aldıgında motor yaptırdıktan sonra uzun sure sorunsuz sıkayetsız bındı

boxer sesı falan cok keyıflı bır araç

egeturbo
03-08-2010, 20:44
1.6 motorları güzel ama boxer 1.7 düşmanımın başına ble vermesin :D staj dönemimde gelen 1.7 lerin sahiplerinin hepsi aynısını sölüorduu nerden aldım bunu ben :D

EREN34
03-08-2010, 20:51
Alfa Romeo Boxer motorlar aslen başarılı motorlar.Ancak günümüz şartlarında bakımlı düzgün bir boxer motor kalmadığından hemen hemen hepsi başa bela motorlar.Onun yerine TS yani twinspark motorlu olanları düşünün derim.TS motorlar Alfa 156 vs.de dahi kullanılan başarılı bir motor.8 bujisi olsada bence sorunsuz makinalar.1.6TS motorlu bir Alfa 145 daha iyi bir seçim olur.

İlanlara bakarken eğer boxer'mı TS'mi anlayamazsanız iç mekan fotolarına bakın.TS motorlu 145lerin orta havalandırma kanalları yuvarlak dürbün gibi olur.Boxer motorlu olanlar ise düz dikdörtgen şeklinde.

edit:Alfa motorları yakıt konusunda biraz cömertlerdir.Bunu göz önünde bulundurun.

akın
03-08-2010, 22:16
Selam. Öncelikle 145 kasa çok güzel çok hoşuma gidiyor. Kasa olarak yedek parçası oldukça bol. Alt takım 145-155-146 hemen hemen aynı. Hatta Bazı parçalar tipo tempra ile aynıdır. Sıkıntı çekmessin. Elektrik aksamı nerdeyse tempradır. Parçasını bulursun. Motoruna gelince. 1.7 boxer artık eskidi, parça olarak 1.6 gibi bol miktarda bulamassın. Gerçi aradınmı hepsini bulursun ama 1.6 t.s yeni teknoloji. 1.7 ler daha gaddardır. 2 pistonla izmir,istanbul yap. Ama herkes bu mantıkla kullandığı için temizi yok. O yüzden saç yoldurur. 1.6 t.s tavsiye ederim. Anlayanı daha bol Parçası daha bol zaten o blok 1.4-1.6-2.0 da kullanılıyor. Hiçbir sıkıntı çemkmessin. Kronik sorunlarıda yok. Temizini bulduğunuzda alınabilir. Radyator,hortumlar v.s v.s zaten blok aynı olduğu için sıkıntı çemessiniz. Bu arada 1.7 boxer motoru izmirde anlayan sadece Ahmet usta vardır. Onlarda zaten servisi kapatıp sadece yedek parça satıcaklar. Yani hertürlü 1.6 t.s.

fatiii
03-08-2010, 22:20
valla bende Q4 motorlusu var 10 numara makina :D:D

kasa hatları cok hosuma gıden bı arac 145 ben seviyorum makinayı.heleki bı suspansıyon kıtı alırsan yol tutusu ınanılmaz:icon_tup:

EREN34
03-08-2010, 23:35

kasa hatları cok hosuma gıden bı arac 145 ben seviyorum makinayı.heleki bı suspansıyon kıtı alırsan yol tutusu ınanılmaz:icon_tup:

Q4 benimde hoşuma giden ancak almaya cesaret edemedeiğim bir araç.Performans olarak piyasadaki hang araba ile eş değer görülebilir?Mesela 306 GTI desek? Yada Astar GSI tam olarak hangi çıtada? Birde yakıt konusu fabrika verileri doğrumu yoksa aslında daha az yakan bir araç mı? Genelde Alfa bonkördür yakıtta gerçi ama??

edit:q4 dediğimiz yonja amblemli ancak atmosferik 2.0 olanlar mı oluryordu? Ben aslen atmo olanları merak ediyorum

atituti
03-08-2010, 23:49
1.7 yi bilmiyorum , 1 sene kadar 1.6 kullandım , performans olarak = 1.-2. viteslerde geçemeyeceği araba yok ama 3 e attın mı duvara çakılıyomuş gibi oluyosun , 3 ün bitmesini beklemek uykunu getirebilir , 4 ve 5 i çok seridir yeni nesil 1.6ları ağlatır 3. hariç ! :) yol tutuş boxerların gözle görülür hislerle hissedilir biçimde ts lerden daha iyi ( motor aşağıda olduğu için ) direksyonu çok hisli nereye çevirirsen oraya gidiyor itiraz etmeden ama sakın gaz kesme diğer bildiğin tüm arabalardan fazla bırakır arkasını , ön lastiklerin havası 23psi civarıydı baya bi düşüktü yani ümraniye tepeüstü virajına çizgiyi tutturursan 130-140 la girebilirsin rahatçada çıkarsın :)
kalite olarak , tipik italyan arabası BANA GÖRE kalitesiz sağdan soldan bolca gıcırdama duyabilirsin moralini bozmasın doğal.. , ama ne hikmetse içine bindiğinde unutuyosun kalitesizliğini insanı garip bi duygu sarıyor arabayla gerçekten bütünleşiyosun ..
sorunlara gelirsek , bakmazsan bağ bakarsan dağ olur misali bu laf kesinlikle bu araba için söylenmiş :P
2 kere motor yaptırdım , ilki kronik hastlaığı olan (boxerlar için ) yağlama sorunu , ne hikmetse yağ pompası 130 binlerde fire veriyor çalışmıyor sora motor yaptırmak zorunda kalıyosun ( yağ pompası trde 0 ı yok hiç bir yerde yok TR ye son giren pompa 2007 de girmiş bulunması zor..), ikinci yaptırışım benim hatam yüzünden , motoru a dan z ye sıfır herşeyini yaptım bitek devir daim pompasını değiştirmemiştim , oda fazla gitmeden su koyverdi ve güm kurtaramadık.. 2 kere sol ön aksı kestim drag yapmaya gelmiyor özellikle sol aks kesiliyor , keserse mutlaka bütün olarak orjinaliyle değiştir o zaman sorun kalmaz . ben 2 keresinide kaynak maynak eften işle yapmıştım kırılıyor hemen :)
uzun lafın kısası al bin çok keyif alırsın , uzaktan sesini duyanlar hanfi hava filtresini taktın derler sen ise ne filtresi o has boxer sesi dersin , oldugun yerde kesiciye soktuğunda araba 10 santim sağa sola oynar fln fln garip bi araba , yeniden almayı düşünüyorum :)

ACTPK
04-08-2010, 00:06
ATA156 nickli arkadaşımız konu hakkında bilgi verecektir:soru::hahaha::hahaha:

Görüşmek için abisini bekliyo:hahaha::hahaha:

Tuning055
04-08-2010, 00:37
bende 1.6 larını öneririm 1.7 ye göre parça sıkıntısı ve usta sıkıntısı cekmessınız..

sarper
04-08-2010, 01:11
öncelikle ben sarper benimde 1.6sıyla cok tecrubem oldu hızlanma ses muhtesem ama cok buyuk sorunlar cıkardı gerci 200000deydi ama bi turlu cozulemeyen sanzıman ve debriyaj problemlerıyle motorun yaglama sıkıntısı vardı boxerden uzak dur benım gıbı yarıs hastasıysan arkadasın yazdıgı gıbı q4 swaplı cok dehset biseye benzıo sahibinden.com da var:D

TUĞRA
04-08-2010, 07:26
Arkadaşlar bilgiler için çok çok teşekkür ederim, 1.6 lar 8valf 103 beygir 1.7 ler 16v 130 beygir denilmiş, her ikisinden de temiz bulmuşlar ancak 1.6 ve 1.7 de kararsızlar, sanırım herhangi bi modifikasyon yapmaz lpg ile ekonomi modda binerler.. hangisini önerebiliriz?

fatiii
04-08-2010, 07:39
Q4 benimde hoşuma giden ancak almaya cesaret edemedeiğim bir araç.Performans olarak piyasadaki hang araba ile eş değer görülebilir?Mesela 306 GTI desek? Yada Astar GSI tam olarak hangi çıtada? Birde yakıt konusu fabrika verileri doğrumu yoksa aslında daha az yakan bir araç mı? Genelde Alfa bonkördür yakıtta gerçi ama??

edit:q4 dediğimiz yonja amblemli ancak atmosferik 2.0 olanlar mı oluryordu? Ben aslen atmo olanları merak ediyorum

yok senindedigin quadrofaqlio oluyo italyancada 4 yapraklı yonca demek,benim arabam quadrofaqlio zaten ama Q4 swaplı Q4 de alfanın 155 modelinde cıkardıgı turbo motoru..valla orjinal quadrofaglio nasıl gidiyo pek bi fikrim yok acıkcası ama 145 in en ust modeli bu araclar...

he benim arabayı soruyosan gsı a 306 ya cok sıkıntı yaratırım :D ama zaten aynı katogorı degiliz o araclarla

ATA156
04-08-2010, 11:21
ATA156 nickli arkadaşımız konu hakkında bilgi verecektir:soru::hahaha::hahaha:

Görüşmek için abisini bekliyo:hahaha::hahaha:

Abilerim olmadan konuşamam :D:D

ATA156
04-08-2010, 11:34
bende 1.6 larını öneririm 1.7 ye göre parça sıkıntısı ve usta sıkıntısı cekmessınız..

1.7'nin parça sıkıntısımı varmış ? allah allah?
1.6ya bakabilen usta 1.7'yede bakar zaten.

ATA156
04-08-2010, 11:39
Selam. Öncelikle 145 kasa çok güzel çok hoşuma gidiyor. Kasa olarak yedek parçası oldukça bol. Alt takım 145-155-146 hemen hemen aynı. Hatta Bazı parçalar tipo tempra ile aynıdır. Sıkıntı çekmessin. Elektrik aksamı nerdeyse tempradır. Parçasını bulursun. Motoruna gelince. 1.7 boxer artık eskidi, parça olarak 1.6 gibi bol miktarda bulamassın. Gerçi aradınmı hepsini bulursun ama 1.6 t.s yeni teknoloji. 1.7 ler daha gaddardır. 2 pistonla izmir,istanbul yap. Ama herkes bu mantıkla kullandığı için temizi yok. O yüzden saç yoldurur. 1.6 t.s tavsiye ederim. Anlayanı daha bol Parçası daha bol zaten o blok 1.4-1.6-2.0 da kullanılıyor. Hiçbir sıkıntı çemkmessin. Kronik sorunlarıda yok. Temizini bulduğunuzda alınabilir. Radyator,hortumlar v.s v.s zaten blok aynı olduğu için sıkıntı çemessiniz. Bu arada 1.7 boxer motoru izmirde anlayan sadece Ahmet usta vardır. Onlarda zaten servisi kapatıp sadece yedek parça satıcaklar. Yani hertürlü 1.6 t.s.

Akın, bir boxer ustası daha var izmir'de, hatta bana göre izmir'de boxer hele ki alfa denilince tek isimdir :icon_tup: boxer alfa alınınca gidiecek başka usta yok izmir'de şu an.

snan1910
04-08-2010, 11:47

senin arabayı biliyorum. incirlide oturuyorsun sanırım demi? sürekli orda araban çok yakışıklı maşallah..

EREN34
04-08-2010, 12:14
yok senindedigin quadrofaqlio oluyo italyancada 4 yapraklı yonca demek,benim arabam quadrofaqlio zaten ama Q4 swaplı Q4 de alfanın 155 modelinde cıkardıgı turbo motoru..valla orjinal quadrofaglio nasıl gidiyo pek bi fikrim yok acıkcası ama 145 in en ust modeli bu araclar...

he benim arabayı soruyosan gsı a 306 ya cok sıkıntı yaratırım :D ama zaten aynı katogorı degiliz o araclarla

Quadrofaqlio demek istemişim:) Turbo Q4 bana fazla şimdilik ve dediğin gibi 306 gsi falan biraz basit kalır:)

sarper
04-08-2010, 12:50
turbo q4 motoru 1.5 bardan sonrasını gormuyo die biliorum belki yeni beyinle halledilir ama quadrıfoglıo 210dan sonra yurumuyo onu biliorum gti kategorısınde super yol tutusu var ama oyle yururu yok ama her zaman alfalar ozeldır kesinlikle favorım 145 ozellıkle modlu 2.0lar ya da swap olanlar:D

BERKAY
04-08-2010, 12:54
Şöför mercedesten sıkılmış anlaşılan :D :D

Not: Ben Atanın abisiyim :hehe:

fatiii
04-08-2010, 12:58
senin arabayı biliyorum. incirlide oturuyorsun sanırım demi? sürekli orda araban çok yakışıklı maşallah..

ehliyet yoktu epeydir sadece geceleri yarışlara cıkarıyorum yoksa polis amcalar kızıyo :)

uzun zamandır yattıgından dolayı kasası kapının onunde biraz yıprandı aslında genede tesekkur ederim.

gurcell
04-08-2010, 13:52
Valla 1.7 boxer çoooook güzel makinedir. Benim ilk Alfam ve bana Alfa'yı sevdiren makine 33 1.7 16v idi.

Güzel bir eksoz sistemi ile çok güzel ses elde edersin. Squadra yazılımı ile de 135 hp oluyor, iyi makinedir.

Benim eski aracın videoları:

http://www.youtube.com/watch?v=bF9ePmQO364
http://www.youtube.com/watch?v=cdFkukaY6QQ
http://www.youtube.com/watch?v=ErjkviwF1rM
http://www.youtube.com/watch?v=3yE-31qORK8

snan1910
04-08-2010, 15:56
ehliyet yoktu epeydir sadece geceleri yarışlara cıkarıyorum yoksa polis amcalar kızıyo :)

uzun zamandır yattıgından dolayı kasası kapının onunde biraz yıprandı aslında genede tesekkur ederim.

evet yıprandıgının farkındayım. kaputun ön tarafı fln boya sökülmüş hafiften. en son baktıgımda onu gormustum :) senın arabanın karsı taraf çaprazında amcam oturuyor gelır gıderken hep bakarım..

alfisti
06-08-2010, 21:11
benimde ilk alfam 146 1.7 16 valfti inanılmaz keyifli bir araçtı. Özellikle kapalı garajda çıkan motor sesi inanılmaz güzeldi :) 1 yıl kullandım ilk aracın ve yaşında verdiği cahillikle çokda hor kullandım ama sadece şanzıman indirttim başkada sorun çıkarmadı. devamında 146 1.6 boxer da kullandım 1 yıla yakın o tam baş belasıydı. ama alfa ustaları genelde 1.7 den uzak durun derler.. ben ise çok severim bugün 2. araba alıcak olsam kenara 1.7 boxer koyar homur homur gezerim :)
dipnot : alıcak kişi alfaya gönülden bağlı bir arkadaş değilse gitsin 1.6 ts yada 2.0 qv alsın ;)

easy_rider
16-08-2012, 16:05
merhaba bende izmirde bir Q var onu takip ediyorum bilen varmi araci ?\

Alfa Romeo 145 2.0 Quadrofoglio 1997 Model 11.600 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 95939783 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-sahibinden-temiz-145-cloverleaf-95939783/detay/)

easy_rider
16-08-2012, 17:50
Güncellllinggg

easy_rider
17-08-2012, 09:25
alfa konusunda kimsenin bilgisi yok mu

Volkey
11-02-2021, 14:19
Merhaba, yeni konu açmak istemedim 1997 model bir 145 bakıyorum 103 hp olan versiyonu. Aranızda kullanmış olan var mı bu motora sahip 145? tavsiye eder misiniz?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Volkey
13-02-2021, 15:02
Güncelll yok mu bilgisi olan?