Orijinalini görmek için tıklayınız : Hks kasnak Blown Down :)
HKS Kasnak Deviri ve basıncı kabul edemedi bize kötü süprizler yaptı Beklemiyordum HKs den böyle bir sey beklemezdim egzantirik kapamasını koparıp bu şekile geldi tabiki subabı psitona deydirdi allaha şükür pistonda bir sıkıntıyok kasnakları ve 4 tane subab değiştirip dewam edeceğiz
allah korudu :)
2JZGTE :) Msupra
http://img695.imageshack.us/img695/8251/img0545.gif
http://img810.imageshack.us/img810/665/img0546.gif
http://img46.imageshack.us/img46/3222/img0543.gif
Ahmet_28
03-08-2010, 21:04
özgün allah esirgemiş iyi yırtmışsın :D
geçmiş olsun
TAM35GNY
03-08-2010, 21:04
2JZGTE olmasi lazim..
geçmiş olsun kanka yaw :(
2JZGTE olmasi lazim..
sup 40 ?..
Jam da Joker
03-08-2010, 21:11
sup 40 ?..
kardeşim gerçekten ilgilenemedim kendime bile tahanmülüm kalmamıştı oz i.....nesi msuprayı ve msky ikisinide kırdı gözü dönmüş aç herif saniyede saniye ben diyorum rakip o diyo 9 saniye 315 le gideken bana nos bastırıyo bu şişko ondan sonra abi noldu dedi sonra msupranın eksantirik kasnakları kırıldı hks marka hemen mail attı adamlara onlarda 1000hp üstü isen kullanma kardeşim dedi
msky a 4 viteste bas abi elini çekme bişeye bakacam dedi tamam dedim 1.6 da giderken 2.5 bara aldı kastım yaptıgımız manifold nos geri tepince basıcla patladı ta yerinden kaltı şişgo kortu yavvv teşekkürleR
GÖKAN KARDEŞİM ARKADAŞİM DOSTUM 1 HAFTADIR BÜTÜN EKİP AZINA ETTİK EVE EN ERKEN GİTTİGİ SAAT 5 İDİ SON GÜN AYAKTA BİLE DURAMIYORDU BU OZ DE SAAT 12 DE BENİM ARABALARI PARÇALAYINCA BAŞLADI GÖKAN USTA TER DÖKMEYE GECE KAYNAKÇIYI AKİSÇİYİ KAPAKÇIYI KALDIRDIK GÖKAN ARTIK AYAKTA DURAMAZ HALE DELDİ BEN BİRAZ ÇALIŞTIM BENDE PERTE ÇIKTIM ALLAHTAN SAAT 5.30 DA TAKFİYE BİRLİK GELDİ OZ .TURAN .MUSTAFA.AYHAN.TARIK VS GÖKAN KALKTI MSKY YETİŞDİRDİK HEPİSİNE CANI GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDERİM
ŞU ANDA İLKER KARDEŞİM GÖKAN VE OZ HAMAMDA YORGUNLUK ATIYOLAR:icon_tup:
Şişgo korkmuş :hehe:
gokhan035
03-08-2010, 21:12
Geçmiş olsun özgün. o piston da görünen deformasyon hiç mi sorun yaratmaz?
egeturbo
03-08-2010, 21:12
vuhuuu :D naptınız siz ya :D hksye mail atın abi bunu
Şişgo korkmuş :hehe:
:hehe::hehe::hehe:
tekrardan çok geçmiş olsun
TAM35GNY
03-08-2010, 21:16
oz i.....nesi msuprayı ve msky ikisinide kırdı gözü dönmüş aç herif saniyede saniye ben diyorum rakip o diyo 9 saniye 315 le gideken bana nos bastırıyo bu şişko ondan sonra abi noldu dedi sonra msupranın eksantirik kasnakları kırıldı hks marka hemen mail attı adamlara onlarda 1000hp üstü isen kullanma kardeşim dedi
stock kasnak please :) yada jun yada unothrodox
egeturbo
03-08-2010, 21:21
oz i.....nesi msuprayı ve msky ikisinide kırdı gözü dönmüş aç herif saniyede saniye ben diyorum rakip o diyo 9 saniye 315 le gideken bana nos bastırıyo bu şişko ondan sonra abi noldu dedi sonra msupranın eksantirik kasnakları kırıldı hks marka hemen mail attı adamlara onlarda 1000hp üstü isen kullanma kardeşim dedi
1000 hp + :icon_tup: peki 1000 hp üstü bi kasnak yokmu günay abi hks de
TAM35GNY
03-08-2010, 21:26
Yok demisler iste Arda..
Geçmiş olsun özgün. o piston da görünen deformasyon hiç mi sorun yaratmaz?
hiç sıkıntı yaratmaz:)
şaka birr yana sanırım üretim hatası :)
M_PROJECT
03-08-2010, 21:58
uretim hatasi olan sensin olm , elin gavurunun malina suc bulma .
ver1 bunlar zaten kullanımı sıkıntılı sorun yaşayanlar var
Güç böyle bişi olsa gerek. Egzantrik kasnağı patlatanda hiç duymamıştım. :)
Güç böyle bişi olsa gerek. Egzantrik kasnağı patlatanda hiç duymamıştım. :)
aklıma gelmedi :) ben dedim piston uctu :) diyorum allah allah avansta yok neden öle oldu acaba die sonra enjektor ler 1200 cc %95 lerde çalışıyordu kitlendi dedim ama başka bişiyolmuş :eek:
merterkekler
03-08-2010, 22:38
Bence bu bir üretim hatası değil fotolardan gördüğüm kadarıyla bayağ bayağ pim kesmiş yani en zayıf halka, sanıyorum bunun kullanıldığı araçta artık yol versiyonu tuning parçalar iş yapmaz doğrudan racinge geçilmesi gerekiyor olabilir, bildiğim kadarıyla malzeme alüminyum ve 6000 serisinden düşük değildir heralde(eşşek değillerse) daha profesyonel hazırlanan racing parçalarda 7000 serisi (Doğrudan uçak parçalarının yapıldığı kalite) kulanılması gerekir onuda hangi marka üretiyor siz benden daha iyi bilirsiniz;);):)
konunun anafikri özgünün elinin ayarı :D
Mustafa Birsesli
03-08-2010, 22:49
olsun kırıldımı gelişti demektir :)
merttepe
03-08-2010, 22:51
7075 AL forged kasnak yapabilirim :D
Bence bu bir üretim hatası değil fotolardan gördüğüm kadarıyla bayağ bayağ pim kesmiş yani en zayıf halka, sanıyorum bunun kullanıldığı araçta artık yol versiyonu tuning parçalar iş yapmaz doğrudan racinge geçilmesi gerekiyor olabilir, bildiğim kadarıyla malzeme alüminyum ve 6000 serisinden düşük değildir heralde(eşşek değillerse) daha profesyonel hazırlanan racing parçalarda 7000 serisi (Doğrudan uçak parçalarının yapıldığı kalite) kulanılması gerekir onuda hangi marka üretiyor siz benden daha iyi bilirsiniz;);):)
1600Whp araçlşardada aynı kasnaklar var
yanlız o kadar sıkmaya gazlamaya o pistonlar ne güzel çalışmış eline sağlık bro .Bu arada kırlır modifiye bu olmasa daha güzel ama bazen böyle talihsizlikler oluyo tekrar geçmiş olsun..
aklıma gelmedi :) ben dedim piston uctu :) diyorum allah allah avansta yok neden öle oldu acaba die sonra enjektor ler 1200 cc %95 lerde çalışıyordu kitlendi dedim ama başka bişiyolmuş :eek:
1100 falan uretmis midir?
merterkekler
04-08-2010, 11:44
1600Whp araçlşardada aynı kasnaklar var
Doğrudur!!! sizi tanımıyorum ama ününüzü çok duydum siz benden modifiye konusunda çok daha tecrübelisinizdir ama her parça her araçta her makinada doğru çalışacak diye bir kaide yok ben makinacıyım ve o gözle bakıyorum bence zayıf halka olduğu için pim kesmiş tabii parça sizin elinizde daha iyi yorumlayabilirsiniz ben fotodan yorum yapıyorum;):) yanılabilirim!!!!
Cihan Çizmeci
04-08-2010, 11:55
Helal olsun dencek hiçbişey yok abi :)
Doğrudur!!! sizi tanımıyorum ama ününüzü çok duydum siz benden modifiye konusunda çok daha tecrübelisinizdir ama her parça her araçta her makinada doğru çalışacak diye bir kaide yok ben makinacıyım ve o gözle bakıyorum bence zayıf halka olduğu için pim kesmiş tabii parça sizin elinizde daha iyi yorumlayabilirsiniz ben fotodan yorum yapıyorum;):) yanılabilirim!!!!
her parça elbet her makinede çalışacak diye bir şey söz konusu değil ama bu parça o motorda çalışmak için tasarlandı 320hpdede 1600 1700hplik makinedede var materyal aşağı yukarı belli zaten
makinecilikle pek alakası yok bence
Bana sikinti ya civatadan yada gergiden gibi geldi, pimin gorevi sadece merkezleme zaten yuk tasimaz. Eger kasnakta bir sorun olsa ki yurtdisinda bu sikintiyi yasayanlar var, kasnagin gobegi ile disi arasindaki 3 adet ayak kirilir. Bence bunu doguran ya gerginin yeri bozuk milimetrikte olsa kayisi ittirip eksen kaciriyor yada kasnak civatasi islevini yitirmis. Zaten dikkat ederseniz kasnakta isi izi var normalde olmaz. Sonrasinda ise pim kirilip kasnak donunce civata yatagi tornalanmis gibi olmus hala kasnagin ayaklari kirilmamis ama.
merterkekler
04-08-2010, 13:00
her parça elbet her makinede çalışacak diye bir şey söz konusu değil ama bu parça o motorda çalışmak için tasarlandı 320hpdede 1600 1700hplik makinedede var materyal aşağı yukarı belli zaten
makinecilikle pek alakası yok bence
otomobilde bir makinadır o yüzden çok alakası vardır;)
merterkekler
04-08-2010, 13:18
Bana sikinti ya civatadan yada gergiden gibi geldi, pimin gorevi sadece merkezleme zaten yuk tasimaz. Eger kasnakta bir sorun olsa ki yurtdisinda bu sikintiyi yasayanlar var, kasnagin gobegi ile disi arasindaki 3 adet ayak kirilir. Bence bunu doguran ya gerginin yeri bozuk milimetrikte olsa kayisi ittirip eksen kaciriyor yada kasnak civatasi islevini yitirmis. Zaten dikkat ederseniz kasnakta isi izi var normalde olmaz. Sonrasinda ise pim kirilip kasnak donunce civata yatagi tornalanmis gibi olmus hala kasnagin ayaklari kirilmamis ama.
Haklısınız pim kesmesi için bir yerlerden kurtulup yükün pime binmesi lazım ki öyle bir durum var ortada bende onu demek istiyorum yani kasnakta hiçbir problem yok bence aynısını alıp takarsınız yine aynısı olur zayıf halka dediğim buydu eğer kasnak dayanamıyacak olsa kasnağın en zayıf yeri olan kolları kırıldı üretim hatası falan değil yani bu yaa çok fazla yük var üzerinde yada bir eksen kaçıklığı ki eksen kaçıklığı kayış dişlerinin tam oturmamasından kaynaklanabilir ikinci bir sorunda sıkma civatasının iyi sıkılmaması veya civatanın bozuk olmasından kaynaklanabilir
Bunun olabilmesi için zaten boşluk olması şart. Tahmini olarakta bu boşluk göbek civatasında.
kayış kasnakçı olarak konuşayım dedim :)
yok ben anlatamadım hksnin sölediği bazı kasnaklarımızda sıkıntı olduğu dur 5 bin km dir sıkıntı yok anidenmi boşaltttı bu kanasğı kendi elimde sıktım locktide ile orjina kasnak civatasıdır ki bunlarıda 0 aldık arabanın önceden bir sıkıntısı vardı ve o kolun biri kırıktı
TAM35GNY
05-08-2010, 01:09
Senin su yazdiklarini anlamak basli basina sorun bi de durumu anlamaya calisinca beziyorum walla :D Harbiden doktorsun aq yazilarin okunmuyor aahahha..