PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Honda beON Emotional Hybird

CC+
11-03-2007, 15:53
http://www.youtube.com/watch?v=PEfn6VA3780

http://www.carbodydesign.com/archive/2007/03/19-ied-beon-new-images/ BU BOLUM TAMAMEN YENI.....ARACIN ICINI DETAYLI INCELEYEBILIRSINIZ

Arkadaslar selamlar..

Honda beON projesı agustos 2006 subat 2007 arasında surmus bır proje.

bende bır otomobıl tasarımcısı olarak (Sinan Yogunali) bu otomobılın ıc conceptını yaptım 3d olarak modelledım ve anımasyon yaptık.bu proje 77.cı Genevre Otomobıl Fuarında sergılenmeye hak kazandı.13 subat AutoShow dergısınde cıkacak yazıdan konuyu takıp edebılırsınız..

Sızlerın begenısıne ve yorumlarınıza sunuyorum ıyı forumlar

TAM35GNY
11-03-2007, 16:01
Teknik veriler hakkında bilgin varmı?Ellerinize sağlık kadrodaki kişilerin nationalityleri dikkat çekici gerçekten...

Ferhat_V
11-03-2007, 16:10
hayırlııs olsun başarılar..

iç mekan güzelmiş özellikle direksiyonun yer değişmesi ve kapılar...

CC+
11-03-2007, 16:13
Teknik veriler hakkında bilgin varmı?Ellerinize sağlık kadrodaki kişilerin nationalityleri dikkat çekici gerçekten...

19 kısılık bır ekıp gozuksede 6 kısı yaptık bu projeyı ıstedım kı dıger turk arkadaslarımda yanımda olsun ama okula bıle gelmedıler kımısıde ulkeye gerı dondu

Concept 2 kısılık Compact S.U.V(Sport Utulity Vechicle)

Aracın teknık verılerıne gelınce

Honda Vtec 16oo cc engıne
160 hp

4 adet hıdrolık pompalı tkerlek ıcıne yerlestırılmıs herbırı 40 bg gucunde leketrık motoru 40x 4 =160 hp

Drive by Wire sistemi sayesınde istedigin tarftan arabayı kullanma ozellıgı mevcut.

Aracta bagaj kısmında ıhtıyaca cevap verıcek herseyı dusunduk
Kutuların ıcıne kamp cadırı termos alet kutusu sırtcantası vs vs kısacası bagajda ıhtıyacınız olan offroad tutkunlarının tum ıhtıyacları var..

Oz ve pırellı jant lastıklerı tegmın ettı

Cecomp Prototıpımızı haızrladı sımdılık aklıma gelen bunlar

Ferhat_V
11-03-2007, 16:33
peki normalde önden mi arkadan mı çekişli yoksa hep 4 çeker mi ?

her tekerde 1 motor var sürekli 4 çeker mi yani motor çalıştıkca tüm tekerler çekişte oluyo ?

CC+
11-03-2007, 16:44
peki normalde önden mi arkadan mı çekişli yoksa hep 4 çeker mi ?

her tekerde 1 motor var sürekli 4 çeker mi yani motor çalıştıkca tüm tekerler çekişte oluyo ?

Arac benzınle calısırken arkadan ıtıslı oluyor

Elektrıkle calısırken 4 ceker bunu yapmamızın sebebı Hybird arac kullanımını arttırmak.4 ceker kullanımı arazı kosulunu gerektırdıgı ıcın bızde cevreye saygılı bır otomobıl yapmak ıstedıgımız ıcın 4 cekerı elektrık versıyonunda tercıh ettık

Ferhat_V
11-03-2007, 16:52
Arac benzınle calısırken arkadan ıtıslı oluyor

Elektrıkle calısırken 4 ceker bunu yapmamızın sebebı Hybird arac kullanımını arttırmak.4 ceker kullanımı arazı kosulunu gerektırdıgı ıcın bızde cevreye saygılı bır otomobıl yapmak ıstedıgımız ıcın 4 cekerı elektrık versıyonunda tercıh ettık

saol teşekkürler peki 4 çeker olarak elektrikle çalıştığı zaman daha çok sarfiyat olmazmı ? :D

yada en bomba soruyu sorayım ne kadar yakıyor ? :D :hahaha:

CC+
11-03-2007, 17:00
saol teşekkürler peki 4 çeker olarak elektrikle çalıştığı zaman daha çok sarfiyat olmazmı ? :D

yada en bomba soruyu sorayım ne kadar yakıyor ? :D :hahaha:

Hakıkaten bomba burda Hybird araclar hakkında bıraz daha tuketıcıyı bılgılendırmemız gerktıgını dusunuyorum cunku Hybird araclar NE KADAR YAKIYORUn karsılıgına bır cevap getıremıyor

Bunu saatle olcebılıyoruz ve yaklasık bu arac bır gun ıcınde bır ınsanın normal sartlarda arba kullanabılecegı olcude tuketım yapıor Concept oldugu ıcın tahmını 12 saat olarak dusunduk 4 ceker oldugu ıcın daha fazla yakmaz cunku her tekerlek ıcın ayrı motor ve pıl hesaplamaları yapıldı.Anlıyacagın arac benzınlıden lpg ye donmus arac mantıgında calısmıyor;)

Ferhat_V
11-03-2007, 17:05
yani sorduğum soru bu işte bu araçta 4 tekerde ayrı motor var 4 çekiş aynı anda çalıştığında bütün enerjiyi aynı anda tüketmiyormu..
yani piller her motor için ayrı olarakmı güç vercek...

çok soru sordum k. bakma güzel olur üretilirse..

CC+
11-03-2007, 17:18
yani sorduğum soru bu işte bu araçta 4 tekerde ayrı motor var 4 çekiş aynı anda çalıştığında bütün enerjiyi aynı anda tüketmiyormu..
yani piller her motor için ayrı olarakmı güç vercek...

çok soru sordum k. bakma güzel olur üretilirse..

'Concept oldugu ıcın tahmını 12 saat olarak dusunduk 4 ceker oldugu ıcın daha fazla yakmaz cunku her tekerlek ıcın ayrı motor ve pıl hesaplamaları yapıldı.Anlıyacagın arac benzınlıden lpg ye donmus arac mantıgında calısmıyor'

Sana bunun cevabını vermıstım yukarda hayır cok degıl cok normal baska sorun varsa seve seve cevaplarım 13 Mart Salı gunku AutoShow dergısınde detaylarını gorecegındende emınım

Ferhat_V
11-03-2007, 17:21
saol teşekkürler..

CC+
11-03-2007, 18:04
Bısey deıl ne demek Umarım ılerde daha yararlı urunler yaparız

TAM35GNY
11-03-2007, 18:07
Emeğinize sağlık tekrardan...Dediğim gibi bu ülkelerden oluşan bi kadronun başarması gerçekten sevindirdi beni...

CC+
11-03-2007, 18:11
Asırı derecede Hıntlı var onu kastedıyosan ınan bıldıgın gıbıler ele ayaga dolanmaktan baska bı ıse yaramadılar :D

TAM35GNY
11-03-2007, 18:13
Yok yaw sdece onlar deil...Hintliler neşeli ve güvenilir insanlardır...Bi ingiliz ya da bi amerikan gibi değillerdir...
Demek istediğim çok daha ekonomik anlamda iyi ülke yerine bu ülkelerin olması güzel beyinlerin yetiştiğini ve bu ülkeler için iyi şeyler olabileceğini düşündürdü...;)

CC+
11-03-2007, 18:22
hahaha evet anladım neselı olmaları bu ısın cıddıyetını bozdu onun ıcın saf dısı kaldılar fıkırlerıde o kadar ıyı deıldı.Iclerınde photoshop kullanmayı bılmeyenler bıle vardı ıclerınden bırı ıkısı calıstı ancak onlarda sonradan pes ettıler sonuc 5 kısı +1 turk bu ısı ortaya koyduk

Senın gıbı bakmayı ısterdım ama burda onur savası verdıgımıde hatırlıyorum bazı olaylar karsısında

TAM35GNY
11-03-2007, 18:24
Total 2 Türk vardı videoda yanlış görmediysem o da yarıda mı bıraktı??

CC+
11-03-2007, 18:28
evet ben ve 2 kısı daha bıtanesı hatta benım bu aracla ısmım cıkamaz ben haketmıyorum hıc calısmadım bıle dedı ve dondu

Mechanix
11-03-2007, 18:31
Ciddi olarak çok iyi bir proje bu Sinan.Seninde katılmış olman gurur verici.

CC+
11-03-2007, 18:37
Cok tesekkurederım mustafa tekrar katılma otesı oldu eger grup ıyı olsaydı cıddı bır ekıp calısması olacaktı ama kendı adıma daha farklı anlamlı oldu cunku otomobılın ıcını komple ben yaptım bu benım ıcın cok daha anlamlı olan kısmı oldu

Low-Rider
11-03-2007, 18:59
Tebrikler,gurur duydum sizinde bu projede olmanzıa.

Çiziö halinde çok güzel gözükmemişti gözüme ama beğendim şimdi.

mataramasuko
11-03-2007, 19:01
ooo guzelmıs bu araba...

mataramasuko
11-03-2007, 19:02
ıcı falan harıka olmus tebrıklerr dunyada turkıyeyı boyle turklerın temsıl etmesı ve basarılı olması cok gurur verıcı

CC+
11-03-2007, 19:04
Tebrikler,gurur duydum sizinde bu projede olmanzıa.

Çiziö halinde çok güzel gözükmemişti gözüme ama beğendim şimdi.

Evet cızımlerı bıraz emekleme donemıydı uzerınde azda olsa bende calıstım dıs kısmın cok tesekkurler yorumlerın ıcın

CC+
11-03-2007, 19:05
ıcı falan harıka olmus tebrıklerr dunyada turkıyeyı boyle turklerın temsıl etmesı ve basarılı olması cok gurur verıcı

Cok tesekkurederım umarım daha ıyı projelere daha cok turk ımza atar

grkm
11-03-2007, 20:25
Elinize sağlık , izlerken büyük keyif aldım. Gerçeğe dönü$mesini içtenlikle diliyorum . Tebrikler tekrardan.

CC+
11-03-2007, 20:38
Elinize sağlık , izlerken büyük keyif aldım. Gerçeğe dönü$mesini içtenlikle diliyorum . Tebrikler tekrardan.

Cok tesekkurederım ınsallah ılerıde Honda bu concepti Hybird kullanımı gencler arasında yaygınlastırmak ıcın kullanıcak

mataramasuko
12-03-2007, 17:20
Bu senın yaptıgın calısmaları baska nerelerde gorebılırız?Baska calısmalarında var mı?

FaTiH44
12-03-2007, 17:28
güzel bir çalışma olmuş,tebrik ederim.

CC+
12-03-2007, 18:55
cok tesekkurederım hepınıze ayrı ayrı

CC+
13-03-2007, 12:00
Bu senın yaptıgın calısmaları baska nerelerde gorebılırız?Baska calısmalarında var mı?

Daha onceden dedigim gibiBugun autoshow dergisi persembe hurriyet oto yasam nisan tuningturkiye gibi yayin organlarindan takip edebilirsin baska suan yayinlanmasi icin verdigim bi calismam yok

CC+
15-03-2007, 16:12
Pm atan arkadaslarada tesekkurederim ayri ayri

mataramasuko
18-03-2007, 14:50
Sinan Autoshow dergısını aldık cok cok guzel basarılarını tekrar kutluorum Pazartesı Otohaber mıydı?

CC+
31-03-2007, 22:45
Sinan Autoshow dergısını aldık cok cok guzel basarılarını tekrar kutluorum Pazartesı Otohaber mıydı?

Nısan ayı tunıngturkıye ve carplustan takıp edebılırsın buarada

1cı sayfaya yenı haberın lınkını ılave ettım bakabılırsın

Saygılar

ef186
31-03-2007, 22:47
Tebrikler .... Böle bi projenin içinde olman mükemmel bişey ...

CC+
31-03-2007, 22:50

Cok tesekkurederım ben ulkem adınada cok gururduyuyorum ve turkıyeye dondugumde bıseyler yapmak ıstıyorum ama burdan kordıne etmek kaydıyla :D:D

CC+
31-03-2007, 22:51

Cok tesekkurederım ben ulkem adına da cok gururduyuyorum ve turkıyeye dondugumde bıseyler yapmak ıstıyorum ama burdan koordıne etmek kaydıyla :D:D

ef186
31-03-2007, 22:52
Cok tesekkurederım ben ulkem adınada cok gururduyuyorum ve turkıyeye dondugumde bıseyler yapmak ıstıyorum ama burdan kordıne etmek kaydıyla :D:D

Türkiyede bu tarz işler çok zor emin ol bende Usa da okudum Ve usa vatandaşıyım o tarz bişiyi burda yapman çok kısıtlı imkanlar sebebi ile zor ama bence bulunduğun yeri basamak olarak kullan ve dönme orda devam et burda bişiler yapmak istedikçe körelir tükenirsin ... Bir dost tavsiyesi ...

CC+
31-03-2007, 22:56
Türkiyede bu tarz işler çok zor emin ol bende Usa da okudum Ve usa vatandaşıyım o tarz bişiyi burda yapman çok kısıtlı imkanlar sebebi ile zor ama bence bulunduğun yeri basamak olarak kullan ve dönme orda devam et burda bişiler yapmak istedikçe körelir tükenirsin ... Bir dost tavsiyesi ...

Yok yok bız aılecek otomotıvcıyız zaten kucuklugumden berı bılıyorum turkıyede yapmak ıstedıgım ole kucuk bısey degıldı yanı koftecı arabasıyla kofte satıp restorant zıncırı degıl.

Bulundugum yer konusunda ıse san yıne hak verıyorum zaten calısıyorum burda da profosyonel anlamda otomobıl uretmeyı ogrenme surecını bıtırdıgımde zaten 5 sene bıtmıs olur projede bundan sonra zaten belkı fıkrımde degısır

CC+
31-03-2007, 22:57

Yok yok bız aılecek otomotıvcıyız zaten kucuklugumden berı bılıyorum turkıyede yapmak ıstedıgım ole kucuk bısey degıldı yanı koftecı arabasıyla kofte satıp restorant zıncırı degıl.

Bulundugum yer konusunda ıse sana yıne hak verıyorum zaten calısıyorum burda da profosyonel anlamda otomobıl uretmeyı ogrenme surecını bıtırdıgımde zaten 5 sene bıtmıs olur projede bundan sonra zaten belkı fıkrımde degısır

ef186
31-03-2007, 23:01

Bulundugum yer konusunda ıse san yıne hak verıyorum zaten calısıyorum burda da profosyonel anlamda otomobıl uretmeyı ogrenme surecını bıtırdıgımde zaten 5 sene bıtmıs olur projede bundan sonra zaten belkı fıkrımde degısır

Ne diyim hayrılsı tabi inşallah herşey gönlünce olur ....