Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hava Filtresi?

kadir_
05-08-2010, 22:58
Başlıkta olduğu gibi hava filtresi düşünüyorum ama açık veya kapalı olarak bir türlü karar veremedim hangisi daha iyidir hangi marka iyidir açık mı? kapalı mı? hangisi daha iş görür?

Birde MAF sensörüne zarar verdiğini duydum bunun doğruluğu nedir?
Performans filtrelerinin yapıları normal filtrelere göre daha geniş ve malzemeleri farklı bu da pis hava grişini arttırır mı? zararı olur mu? bu konuda yorumları bekliyorum :)

Benim amacım arabada LPG var alt devirleri biraz olsun canlandırmak istiyorum :)

Araçta octavia 1.8T

Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler :)

phantomLord
05-08-2010, 23:12
istersen forumda az araştır abisi.

minimal_freak
05-08-2010, 23:16
zararı olmaz, getirisi fazla olur, alıcağın marka pislik vs cekmene sebep olabilir, aem dryflow yada simota olabilir, bulabilirsen injen de olabılır

kadir_
05-08-2010, 23:37
zararı olmaz, getirisi fazla olur, alıcağın marka pislik vs cekmene sebep olabilir, aem dryflow yada simota olabilir, bulabilirsen injen de olabılır

K&N veya Simota düşünüyordum bulunabilirlik olarak daha kolaylar diğer markalarda olabilir sorun değil önemli olan bir kere alıp iyisini almak. .

Peki kapalı mı açık mı hangisini tercih etmeliyim?

ÇAĞAN
11-08-2010, 13:21
zamanında audi gurubu araçlara filtre kullanımı ile ilgili pek çok araştırma yaptım...kutu içi filtreden çok fazla verim alamazsın (performan açısından).açık hava filtresi kullanmak istersen audi gurubunda bir tek aem dryflow kullanmalısın...diğer filtreler yağlı olması nedeniyle dediğin gibi maf sensörü ve diğer bir çok hava algılayıcı sensöre zaman içerisinde zarar verebilir.ama aem dryflow filtreden hiç şikayet edenini duymadım.